לא ברור לי בכלל למה גאבי פותח לפני קאסדו.
גאבי מבחינתי אוברייטד לגמרי שנה שעברה הוא היה חושך, וגם היום לא רואים ממנו שום דבר יוצא דופן.
קאסדו לעומתו נתן עונה מעולה עד הפציעה ודה יונג (גם לא אוהד גדול), עם תרומה ברורה לקידום המשחק, בישולים וחוכמה באמצע.
איך זה הגיוני? ואל תגידו התלהבות…
סאני? מהפורום הקודם?
ספורט אנטר? לא
מאיורקה 0 (0) : (2) 3 ברצלונה
כבשו ובישלו:
ראפיניה - '7 (לאמין)
פראן - '25
לאמין - '90+'4 (גאבי)
כרטיסים:
צהובים: ראפיניה - '45+'7
הרכב וחילופים:
גרסיה
באלדה (ז’ופרה, '68), קובארסי (גאבי '68), אראוחו, אריק
פדרי, פרנקי
פרמין (אולמו, '46)
ראפיניה (קונדה, '77), פראן ('68 ראשפורד), לאמין
פליק: ״לא אהבתי את המשחק. הקבוצה שלי שיחקה ב־50%, וזה לא אפשרי. אני צריך לדבר עם השחקנים״.
צודק מאוד
מלך
קשה להתייחס למשחק שהרגיש מת מבחינה תחרותית אחרי השער השני, אבל הדקות שהובילו לשם היו לא רעות. בארסה ממשיכה מאותה נקודה שסיימה את העונה שעברה: מערך ברור ומדויק, מבנה טקטי שעובד טוב, לחץ גבוה, קו נבדל והנעת כדור מהירה מצד לצד דרך פדרי.
מהאדום השני המשחק כבר הפך לגארבג’ טיים מהול ברחמים והרגשת חוסר נעימות מצד שחקני בארסה.
ברמה האינדיבידואלית אהבתי מאוד את המשחק של אראוחו היום(בהגנה כמובן). הוא הגיע חד למשחק ולא השאיר למאיורקה סנטימטר. החזיר לי טיפה את האמון.
גם קובארסי ואריק במשחק טוב, המגן הימני בכלל מרשים אותי כל פעם מחדש, בעיקר בצד ההתקפי הוא מסוגל להשתתף בהנעת כדור ולשבור את הלחץ. על הקו ומבפנים.
ימאל פשוט תופעה ורק ממשיך ללכת קדימה. דריבליסט בקנה מידה היסטורי. פליימייקר ועכשיו גם סימן את היעד של להיות סקורר.
לא משחק גדול של ראפיניה, אבל פותח עונה עם עוד גול.
בצד ה-‘‘שלילי’’ לא כל-כך הבנתי מה קורה עם פרמין.
חשבתי שהוא יבוא להפציץ אחרי הצמד מול קומו והוא נראה כמעט אומלל על המגרש. בנוסף, גם הוחלף בצורה הכי קרה במחצית. קשה לי להאמין שזו רק היכולת שגרמה לזה.
נקווה למשחק יותר ‘‘חי’’ בשבוע הבא.
כמה נקודות ואשתדל לא לערבב יותר מידי:
-
השופט גנב את ההצגה וחבל. עזבו שאנחנו הקריפטונייט של מיורקה והסגנון שלהם נופל לנו בול הגנתית והתקפית, אבל חבל שיזכרו בעיקר השופט. דווקא האדומים (בדגש על הצהוב השני והאדום הישיר) היו החלטות נכונות, אבל אני לחלוטין אבין כל דעה שנוגעת לסיפור סביב הצהוב לראפיניה, וכל אירוע פגיעת הראש והצהוב הראשון.
-
לאמין יצא אנוכי ילד קטן, אבל צריך לאפשר את המרווח בשביל זה. הכדורים לא סתם עוברים כולם דרכו, וההתקפה שלנו עדיין מאוד אסימטרית לא רק כי אין לנו פתרונות עדיין מאגף שמאל, כי בסוף לאמין הוא זה שעדיין נותן לנו את כל הפתרונות כמעט בבלעדיות. צריך לאפשר לו לשחק, וזה מסוג הדברים עליהם גם דיבר גווארדיולה בבארסה אתלטיק בהקשר לאחד כמו רונאלדיניו. מביאים אותו בשביל מה שהוא עושה, וצריך לתת לו גיבוי מלא. כמה השתן עלה לו לראש או לא זאת תמיד שאלה, אבל לזכותו יאמר שהוא גם לא מפסיק ללחוץ ושומר על המחוייבות שלו שהיא מעבר למה שהוא עושה כשהכדור אצלו. תתפלאו כמה התמודדות עם כישרון כזה בגיל כזה במעמד כזה היא טריקית וקשה להתייחס לזה בשחור ולבן או לחנך או לא לחנך.
-
מהמעט שראיתי אני מתחיל להבין למה גרסיה היה נחוץ. זה לא רק היציאות קדימה כמו מהירות המחשבה שלו בדחיפה קדימה של המשחק. זה דברים שלא ממש קיבלנו מכל השוערים עד כה. עוד נדבר הרבה על פרופיל המעניין של ז’ואן בקבוצה, בטח כשיש לנו מעט אופציות לדחוף את המשחק קדימה מהקו האחורי בהיעדרו של איניגו.
-
ראינו לא מעט ניסויים טקטיים ותמיד כיף לראות את פליק מנסה להתמודד כל פעם מחדש עם הקלפים שהמועדון נותן לו. ראשפורד עדיף בעיקר לשטח? יאללה נשים את אולמו תשע מזוייף ונשחרר אותו כמה שאפשר, צריך את הנוכחות של פדרי מקדימה? יאללה פרנקי וגאבי בדאבל פיבוט ופדרי בציוות עם אולמו. ג’ופרה על חשבון באלדה, אריק חוזר להיות בלם ומנסים אותו בשמאל. מדהים לראות כמה הגרמני מנסה למצוא רעיונות להוציא עוד קצת מסגל שקשה לי לראות הרבה מאמנים מצליחים איתו. תהיה לו עוד הרבה עבודה ולא מעט ניסויי כלים בשלב הזה, אבל זה האיש שגורם לכאוס בברצלונה להיראות הגיוני. אם הייתה חולצה של פליק הייתי קונה אחת.
וואי וואי ועוד רק התחלנו…
מבין את האנטגוניזם, אבל צריך להבין שבשורה התחתונה זה משחק מדהים שלו.
בתשעים דקות:
- דריבל פסיכי בתחילת המשחק.
- בישול בנוהל לראפיניה.
- זעזוע מח לכאורה לשחקן מאיורקה כתוצאה מבעיטה.
- דריבל ענק שהוביל לצהוב שני לשחקן מאיורקה.
- שער הזוי עם דריבל מדהים ובעיטה כמעט ללא תנופה.
לא בטוח אם אהבתי את חגיגת הכתר, אבל הוא בסוף שחקן עם תפוקה חריגה מאוד של בישולים ונדמה שהאהבה בחדר ההלבשה פורחת.
אולי יש משהו שדווקא פותח את האווירה ב"כוכבות". בינתיים אני פשוט נהנה מכל רגע, אני בספק אם יש עוד שחקנים שכל כך כיף לצפות בהם כיום.
צריך להוסיף גם את העבודה שהוא עשה לחץ על הבלמים.
בשער של פראן , לאמין הוא זה שחטף את הכדור אחרי הבעיטה לראש, והמגן שהוא נאבק איתו לא עצר בגלל שהשחקן נפל.
הוא לא פרימדונה בינתיים. לא יודע מה יהיה בעתיד, אבל כרגע הוא עובד קשה בדיוק כמו כולם.
נוטה להסכים עם הסנגורים פה
לאמין הוא ככל הנראה השחקן הטוב בעולם היום, ולבטח אחד מהחמישה הטובים בעולם
בהינתן זה, שתי אמירות:
א - הוא עושה הרבה הגנה (רק תשוו לאמבפה או רחמנא ליצלן לויניסיוס)
ב - אנחנו רוצים שהכדור ילך אליו בהתקפה כמה שיותר, ושהוא ינסה לעשות את הקסמים שלו
שלושה דברים שמטים את ההסתכלות שלנו ויכולים לבלבל אותנו:
א - הוא עבר מהר מאוד מסטטוס ילד פלא לסטטוס השחקן הטוב בעולם
ב - הוא עשה פאקינג מסיבת גיל 18 עם גמדים ודוגמניות
ג - אנחנו גדלנו שנים על מסי, שהוא חריג גם ביכולת וגם בהיעדר הכוכבות ביחס ליכולת
יש קו עדין איך מצד אחד לשמור על לאמין מאופס וקבוצתי, ומצד שני לתת לו לפרוח ולהוביל את הקבוצה
זה לא קל בכלל, וזו עבודה של מאמן, ולכן זה שיש לנו מאמן רציני (וגרמני) מאוד מרגיע אותי ![]()
סעיף ב שלך הוא הכי מדאיג אותי אצלו, אבל זה מראה ככל הנראה יותר על כישלון של ההורים שלו. חשבתי שהא בא ממשפחה מסורתית.
צריך לתת הרחקה לניימאר ממנו..
הוא גדל בשכונת עוני לשני הורים מהגרים חסרי השכלה או מקצוע אקדמי שהביאו אותו לעולם בגיל צעיר והתגרשו תוך שנים בודדות.
אני לא בעד סטריאוטיפים חלילה, אבל בוא נגיד שאם אתה מחפש “הסבר” להתנהגות שלו - תתחיל מהסתכלות על הרקע המשפחתי.
זה שוב קטע שאני לא מצליח להבין, זה צריך להדאיג אותך שבן אדם בגיל 18 עושה מסיבת יום הולדת גרנדיוזית?
באופן אישי אני כמובן לא מתחבר לזה, אבל באיזה גיל עושים דברים כאלה אם לא בגיל הזה.
אני לא מכיר בן 18 נורמלי שהוא בקושי בגיל של בחירה שעושים לו מסיבה של זיונים וגמדות באמצע…
זה קורה אבל זה לא בריא לאותו ילד.
שחקנים גדולים יותר מיאמל התרסקו וסיימו את הקרירה שלהם בין היתר בגלל שטויות כאלו, יאמל מוזמן לשאול את החבר החדש שלו ניימאר. אחת הסיבות שהוא בפנסיה מוקדמת זה הדברים האלו.
לבקר שחקנים זה לא לשנוא אותם. אבל צריך לדעת שבגיל שיאמל נמצא בו זה כנראה הגיל האחרון שאפשר להשפיע עליו לטובה. ופה המערכת שמסביב ליאמל אם זה המאמן דקו ואפילו ההורים שלו צריכים לעזור לו.
ברגע שהוא יעבור את 20 21 הוא לא יחזור בחזרה…
אני מבין את החששות, אבל לאמין לא נראה כמו ניימאר ובארסה זה לא סנטוס.
כל הדיווחים על האופי שלו חד משמעים - כשמדובר בכדורגל , הוא מקצוען.
גם פליק נשאל על המסיבה ואמר שהוא לא אוהב את זה, אבל לאמין התייצב לאימון למחרת והיה רציני .
אתם גם רואים כמה מסת שריר הוא הוסיף וכמה הוא עבד אתמול ובמשחקי הכנה. בינתיים זה נראה בסדר גמור.
חינוך? אבא שלו נדקר לא מזמן על רקע פלילי.
אתה מכיר הרבה בני 18 שהם מיליונרים, סופרסטארים?
90% מהילדים בני 18 בעולם היו חותמים על מסיבה כזו. הם פשוט לא בעמדה שלה להוציא לפועל אחת כזאת.
זה נטו על סמך ההנחה שלך שההתנהגות שלו לא טובה או משפיעה על היכולת שלו.
אתה לא באמת יודע את הדברים האלה, ובסה’'כ לא שמעתי משום מקור אילו טענות על המקצוענות של ימאל עד כה.
עכשיו הכל בסדר, אני גם חושב שמגזימים פה עם “יאמל אגואיסט ולא מוסר” אבל צריך לדעת לאפס אותו שנראה שהוא טיפה מאבד את הראש.
זה לא שאני אומר לשים אותו במחנה עבודה או משהו כזה, פשוט “אהבה קשוחה” לא מבין למה אתם מפחדים מזה כל כך.
זה בדיוק הבעיה פה, שזה מה שיכול לגרום לו לאבד את הראש. ופה הוא צריך סביבה קשוחה שתעזור לו בזה
אני מבין את הילד, זה קשה בגיל שלו וזה בדיוק למה כל כך קשה לשחקנים צעירים עם טונה של פוטנציאל להפוך לרונאלדו …
אבל זה בדיוק מה שנדרש ממנו, לגלות בגרות שאין לילדים אחרים בגיל שלו. אם משהו אחד אני יודע שככל ששחקן זורח מהר הקריסה שלו יכולה להיות הרבה יותר מהירה…
מי שחושב ששחקנים כמו מסי ורונאלדו עושים קרירה כמו שהם עושים אך ורק בגלל הכישרון הטיבעי שלהם חי בסרט. יותר מהכל, זה מוסר העבודה והמקצעונות העצומה שהם טיפחו לאורך השנים.
אתה לא תשמע עד שזה לא יקרה.
אין לי בעיה שהוא חוגג בקיץ. שיחגוג ובטעם, אבל צריך לדאוג שעכשיו הראש שלו יחזור למקום.
והפטור מחילופים שפליק נותן לו זה דאבל סטנדרט מקומם.
יכול לגרום לא לאבד את הראש.
זה רחוק מלקרות.
לא מסכים.
עכשיו זה הזמן שלו להתנהג בצורה לא בוגרת.
בגרות תבוא עם ההתבגרות.
והם לא עשו שטויות בתחילת הדרך אתה רוצה להגיד לי?
אז אם לא שמענו, כנראה שלא קרה, ואם לא קרה, אז אין על מה להיות בפאניקה.
בדיוק הנקודה שלי.
מה עכשיו?