מחזור שמיני: 1:3 על ויאריאל בברנבאו| כבשו: ויניסיוס-2, אמבפה

אני לא מצטרף לגל האופטימיות ש “נשפך” פה פתאום.
ההתקפה שלנו כרגע היא רק יכולת אישית של שני שחקנים. הם אמנם שני שחקני טופ אבל כשזה כל מה שיש לנו אנחנו לא נגיע רחוק.
אני לא רואה קבוצתיות, לא רואה תוכנית משחק בהתקפה. אפילו בהתקפות מעבר כשקיבלנו שטח לא נראנו טוב.
בהגנה זה נכון שרואים ניסיון למשחק לחץ (שנים לא ראינו דבר כזה בריאל מדריד) אבל אלה עדיין רק ניסיונות והוא לא באמת כזה יעיל.
יותר מזה- ההגנה שלנו פשוט לא טובה (לפחות כרגע).
אם אנחנו פוגשים עוד יומיים קבוצה כמו ברצלונה או פריז- אין לי ספק שאנחנו מקבלים לפחות רביעייה.

אני כן רואה “דרך” וניסיון של אלונסו ואני כן חושב שעוד כמה חודשים נהיה קבוצה הרבה יותר טובה.
כרגע זה עדיין לא שם.

נקודה על התפקוד של פדה בהתקפה:
יש אסימטריה באיך שאנחנו משחקים עם המגנים. ויני יותר בכנף, מסטה נכנס לאמצע. לכן פדה נוטה לבלות יותר על הקו לעומת מקבילו בשמאל.

לא יודע משחק מוזר עבורי. פעם ראשונה שדי השתעממתי העונה. במשחקים עד כה נהנתי לראות את חבלי הליגה של הקבוצה החדשה שניבנית פה. היום רק בלינגהם הוציא ממני התלהבות.
משחק שבו אני חוזר להיות מודאג מההגנה שלנו.
קררס אמנם חזר לעצמו אחרי דרבי מזעזע, אבל האוסן ממשיך לא להרשים אותי. ממיליטאו אין ציפיות זה נס רפואי שהוא משחק בכלל. אחלה בלם לליגה ולא מעבר.
ונקווה שגם בצד ימין יהיה בסדר.
בסך הכל ויאריאל לא באה לתת לנו שטחים במתנה, אז מניח שגם אנחנו היינו צריכים לחצוב את הנקודות איכשהו ועשינו את זה. אולי הנקודה החיובית שאני לוקח מהיום הזה.

יש לנו נטייה כאוהדים להיות מאוד ביקורתייים. במיוחד אוהדי ריאל.
חשוב לזכור פרט בסיסי לגבי האוסן - הוא בסך הכל ילד בן 20. הוא נזרק למים עמוקים מאוד בלי מצופים, ורוב הזמן הוא שוחה יפה.
גיל זה מרכיב חשוב מאוד בבלם. זה תפקיד שניסיון בו הוא מרכיב מאוד חשוב. האוסן עושה רושם של שחקן אינטליגנט. אני מאמין שזה עניין של זמן עד שנראה שיפור בעמידה ההגנתית ובסגירות שלו.
עוד חשוב לזכור שהחלפנו חוליית הגנה שלמה (מיליטטו לא היה פקטור בשתי העונות האחרונות) וצריך קצת זמן עד שנראה את השחקנים מתאומים.

כמו כן, אנחנו משחקים בקו גבוה יחסית והאוסן גם לא מתבייש לתת גיחות קדימה. זה משאיר אותנו חשופים וטבעי שלפעמים נשלם על זה מחירים.

זה לא שלא יוכל להשתפר, אבל אתלטיות זה לא משהו שבא עם הגיל- גם בלמים איטיים שעשו קריירה גדולה כמו הומלס ופיקה נחשפו ועלו לקבוצות שלהם בשערים פעמים רבות.
יאמר לזכותו- אני לא בטוח שגם עם האיטיות שלו הוא פחות טוב מרודיגר של השנה האחרונה, ומיליטאו בתור הסוויפר אמור לחפות עליו- מה שלא קרה במצב המסוכן של ויאריאל.

עוד בעיה הייתה שעלינו עם כל הצבים בקישור היום- ברגע שג’וד וקמאבינגה נכנסו והעלו את רמת האינטסיביות היה קשה לויאריאל לייצר שטח או מסירות מסוכנות, במצב כזה האוסן פחות בעייתי.

הקבוצה היום הייתה מאוד בינונית ולא היה צריך הרבה כדי שניאבד נקודות.
הלחץ לא אפקטיבי ברוב המשחק, הקווים פרוצים ובשתי מסירות מגיעים לחצי שלנו, אין חדות ברוב הפעולות הבסיסיות של רוב השחקנים.

למרות כל הבעיות הטקטיות שהשיטה של אלונסו עדיין לא הצליחה לפתור, מה שמפריע לי הכי הרבה זה הגישה.
לא זוכר פעם אחרונה ששחקני ריאל עלו למגרש עם אש בעיניים כדי להרוג משחק.
ממה שאני רואה עד כה זו לא קבוצה שרוצה את האליפות בכל דרך אפשרית וחבל, חשבתי שעם אלונסו נראה מנטליות שונה

לכן לא התייחסתי למרכיב האתלטיות, אלא כתבתי על העמידה ההגנתית והסגירות.

נכון, הוא לא מהיר במיוחד אבל יש לו רגליים ארוכות והוא מאוד גבוה. הוא גם נותן ערך מוסף שרק בלמים יחידי סגולה יכולים לספק של הנעת כדור ברמה גבוהה מאוד. לאט לאט זה יתחבר ואני מאמין שנראה פה בלם טופ במשך עשור. מה שחשוב זה למצוא את הבלם שישלים אותו.

אני חושב שהיה משחק די טוב אתמול,ברוב המשחק שלטנו וניסינו ללחוץ,היו כמה רגעים של נפילות קצב וויאריאל הצליחה להגיע ל 2-3 מצבים טובים ולהבקיע אחד אבל אני לא מסכים עם מי שאומר שמשחק הלחץ שלנו לא אפקטיבי ונראה כמו אצל קרלו,אני ראיתי אתמול הרבה חילוצי כדור שהגיעו מלחץ גבוה כולל השער השלישי,זה שהלחץ עדיין לא מהודק ולא מתואם ברמה שאנחנו מצפים זה נכון וזה ייקח זמן,אבל אין מה להשוות לשנים קודמות.

היום הצלחנו לייצר מצבים טובים מול הגנה נמוכה,צואמני הצטרף לרחבה ואני מקווה שנראה אותו עושה את זה יותר וגם הצלחנו לבודד את ויניסיוס בשמאל בניגוד למשחקים קודמים שכל דריבל שלו היה מול 2-3 שחקנים.

פרנקו היה מצוין,ממשיך להשתפר,פדה צריך להישאר בימין וסבאיוס צריך להיכנס להרכב באופן קבוע עד שנביא קשר יותר טוב בסגנון הזה.
הכניסה של ג׳וד היום למשחק הייתה מטורפת,איזה שחקן מדהים,שרק יהיה בריא.

סליחה על התגובה הכפולה לא מצליח לערוך את הקודמת.

לגבי השיפוט,תעשו לי טובה,אולי יש אוהדי ריאל שמתרגשים מהתגובות ברשתות של אוהדי ברצלונה עם נזלת,אני לא,אז נכון הצהוב השני היה בדיחה אבל המוריניו הזה היה צריך לקבל צהוב עוד הרבה לפני,תפיסות על שחקנים שלנו נגמרות בלי כרטיס ואנחנו על כל ליטוף קיבלנו צהוב.

הפנדל היה מאה אחוז והגיעו לנו עוד שניים,לא מבין איך ואר לא מתקן פנדל כמו שהיה על רודריגו,אין יותר פנדל מזה.

לגבי דין האוסן - הבלמים האחרונים שעשו אצלינו קריירה אדירה הגיעו בגיל צעיר והיו תותחים כבר מהרגע הראשון, בגיל 19 - סרחיו ראמוס ורפאל ואראן למשל. ראמוס גם היה הרבה יותר מהיר מהאוסן, לפני שהעלה מסת שריר בלתי רגילה (האוסן למשל לא חזק מספיק, אין לו ידיים רחבות, ובגיל 20 אפשר להיראות חזק יותר). אני חושב אגב שהחשיבות של המהירות בכדורגל הולכת ומתחזקת עם הזמן וכמעטב כל עמדה במגרש. אני ‘סולח’ לו אגב על המצב הזה באחד על אחד נגד ויאריאל וחושב שהדרבי כן אולי נתן לו את הכאפה, הוא נכנס יותר למאבקים ומשחק ביותר אגרסיביות.

קראתי כאן עוד תגובות - בואו נגיד ש’טוב לי’ עם זה שאני לא אוהב את הכרטיס הצהוב השני שהשופט נתן לוויאריאל (וכן אני זוכר את המהלך האחר בו הגיע לאלבארו מוריניו כרטיס צהוב) וגם את הפנדל. המהלך של רודריגו פנדל יותר ברור וזה היה כבר בסיום המשחק.

להחמיא לג’וד בלינגהאם ולאדוארדו קמאבינגה זה מאוד מתבקש ומצד שני יריבה עייפה שהרימה ידיים פחות או יותר אחרי השער השלישי. אני ‘מחכה’ להם, ג’וד פעמיים נכנס לרחבה בצורה נפלאה מקו שני, אבל צריך לקחת את זה בחשבון. בתאכלס ההתקפה עדיין סופר-תקועה ולא היה משחק אחד בו גם קיליאן אמבפה וגם ויניסיוס ג’וניור היו טובים. וזו טעות של ויאריאל שלא סגרו את ויניסיוס עם יותר משחקן אחד. פרנקו מסטאנטואונו מנסה ותמיד עם רעיונות והוא לוקח יוזמה וזה אחלה, והיו לו גם איבודי כדור רשלניים רבים. ההטעייה היפהפיה הזו לא עבדה פעם אחת והוא מנסה עוד פעמיים ושלוש. אז אני מפרגן אבל לא צריך להיסחף.

אולי אני מדמיין אבל בהילוך השני רואים נגיעה של רגל ימין של מרין ברגל ימין של ויניסיוס שמכשילה אותו

סליחה, אבל כל מי שמזכיר את קרלו באותה נשימה עם ריאל של השנה פשוט מבלבל את המוח

אני בטוח שבהינתן הכלים האולי קצת מוגבלים בעונה שעברה - צ’אבי אלונסו היה מוציא יותר מקרלו אנצ’לוטי. אולי ארבעה הפסדים בקלאסיקוס (ואולי שלושה?) אבל לא בצורה כזו, חד-צדדית, כנ"ל בליגת האלופות נגד ארסנל. אבל זו אמירה שאין לי איך להוכיח.

לגבי הדומה והשונה: משחק כמו נגד ויאריאל אם מתקיים בעונה שעברה, וגם אם שני הכוכבים הגדולים שלה לא משחקים - ויאריאל מגיעה ל-5-6 מצבים של מאה אחוז שער. אתמול היה את הגול וההצלה הנפלאה של טיבו קורטואה. מה שכן החלק ההתקפי זרם יותר טוב בעונה שעברה. לא היינו מגיעים למצבים בזכות משחק לחץ וחילוץ כדור כמו אתמול לדוגמא (או נגד מארסיי שזו נקודת הקיצון כשזה עבד פנטסטי), אבל בהחלט היינו יותר מסוכנים. קצת ויניסיוס, קצת רודריגו אולי למרות ששיחק בכנף ימין, הבעיטות של פדה ואלוורדה מרחוק, אולי אפילו לוקאס כמגן ימני שטוב בהתקפה (בחלק מהמשחקים), וגם ג’וד שיכול לייצר משהו בהברקה. אז בהחלט, שמיים וארץ ההגנה ומשחק ההגנה שלנו 2025/26 מול 2024/25. למעט הדרבי..

כמה שאלות-

לך יש נזלת? האם נזלת אין לכל בני האדם?
אם אתה לא מתרגש למה אתה לא מסוגל לערוך בכלל?
אני ממש מופתע שראית שם פנדל במאה אחוז, האם ראית טוב?

אתה בכיוון.

ראיתי בעיקר את המחצית הראשונה, ואני חייב לציין לטובה את הארגנטינאי. זה מרגיש כאילו באמת חסר לו רק הגרוש ללירה בשביל שהכדורים יתחילו להיכנס. מה שכן מוזר לי זה הקרדיט שהוא מקבל כאשר רודריגו לא מקבל כלום.

כביכול על הבלטה בצד ימין מתחרה רק ברהים דיאס. רודריגו “ביקש שלא לשחק” בצד ימין וההבנה המשותפת של צ’אבי אלונסו היא שבשמאל הוא טוב יותר. מבחינתי זה מגוחך כן? כי עדיף לרודריגו 70 דקות בהרכב באגף הפחות נוח (היו לו את ההברקות שלו בעונה שעברה פה ושם והשער האחרון שלו היה עם חיתוך לאמצע מצד ימין ובומבה בשמאל בדרבי), מאשר המחליף של ויניסיוס, גם אם היו לו 20 דקות טובות נגד קייראט. את ארדה גולר המאמן רוצה לראות רק באמצע כי הוא לא שחקן קו בכלל וחסר לנו מישהו שימסור לעומק, בטח כשג’וד בלינגהאם עוד לא קרוב לכושר שלו.

עשרה משחקים זה מעט זמן אבל אני לא קיבלתי עדיין טעימה ממש מרגל שמאל האימתנית שלו וזה אמור להיות הקלף הכי טוב שלו, לא? חאמס רודריגס, כמובן הגיע בגיל אחר וככוכב - במשחק הרביעי הוא כבר דפק כדור לחיבור של דפורטיבו לה קורוניה ובכלל הראה את הטאץ’ שלו עם ההגבהות וכדורי העומק.

נראה שאלונסו לא מוכן להציב אותו בימין, לא משנה מה. זה מעניין בעיקר בהקשר של בראהים שמקבל הרבה מאד דקות בעמדה הזו ולא מצדיק אותן יותר מדי. בשמאל רודריגו דווקא מקבל לא מעט דקות. מעניין אם זה ישתנה בהמשך העונה.

מאד מעניין להבין איפה ג׳וד משתבץ בהרכב. האם גולר יורד לספסל? האם עובר לימין על חשבון מאסט? האופציה הראשונה נראית מופרכת, והשניה לא לגמרי הגיוניות (למה להשקיע כל כך הרבה דקות בהסבה של גולר, בהכנה ובעונה?), אבל יכולה להסביר למה רודריגו פסול לעמדה - רצון לשמר המשכיות עם שחקנים שונים עם רגל שמאל חזקה / חיתוך לאמצע. אולי שינוי מערך?

רועדות לי הידיים מהתרגשות ולכן לא נלחץ לי כפתור העריכה.
אתה טרול שאיכשהו הפך למנהל (אחד ההזויים),בטח יש לך איזה כפתור שיעלים את התגובות שלי ולא תצטרך לראות אותן,אתה מוזמן ללחוץ עליו,ממש לא בא לי להאכיל טרולים.

אני לא מבין אתה חושב שאם אתה חוזר על חרא של מישהו אחר אני אעלב מזה?

אולי אני טרול, אתה אשכרה מאמין לעצמך שהיה שם פנדל, או שהליטוף על ויניסיוס שווה צהוב שני. אתה אפילו לא האוהד בארסה הטיפוסי בבארסה מאניה, אתה יותר גרוע מזה רק לצד השני. משתמשים כמוך מורידים את רמת הדיונים בכל פורום שהם נמצאים בו.

אני לא מוחק תגובות כאלה כמו שלך ובטח לא פה, זה לא ממקומי, ובכלל-אני מעדיף שישארו כדוגמה לסובייקטיביות ועיוורון.

פאקו-אם אני לא טועה גולר כבר שיחק באגף וזה הרגיש כמו בזבוז. אין לו גם תכונות של שחקן אגף. משחק המסירות שלו מחייב אותו ממש לשחק באמצע ולהיות מסוכן משם. להגביל אותו לימין זה ממש לפגוע בו.

לא התכוונתי שתמחק התכוונתי לכפתור מיוט או שתתעלם כי אני לא מעוניין לדון עם טרול כמוך.
כל השאר לא שווה התייחסות,הלאה.

אני מסכים שמקומו של גולר זה רק באמצע, אבל הבעיה עם גולר היא שאין לו מה לתרום מעבר ליכולת מסירה טובה. מדובר בסוג של גוטי לעניים.

אני מניח שבסוף זה ייגמר או בזה שגולר יירד לספסל, או בשינוי מערך (4-4-2). הרבה גם תלוי בשאלה האם מסטנטואונו יתחיל לפרוע שטרות, כי בינתיים אמנם הפוטנציאל ברור ונודף למרחוק, אבל זה ממש לא שם וכרגע הוא שחקן שדי הורס המון התקפות.