לא מתיימר להבין בכדורגל אפילו יותר מרוב חברי הפורום פה ובטח לא יותר מאנשי המקצוע הגדולים בעולם אבל…
בנזמה שנים אצלכם לא עשה שום דבר למעט פינוי שטחים, זה שהוא חווה פריחה מאוחרת לא אומר שלא היה נכון להביא מישהו שנותן תוצרים כאן ועכשיו (נכון לכל תקופה מדוברת).
לא רוצה להקטין את מה שהוא עושה בשנתיים האחרונות אבל עם כל ההייפ הגדול הנוכחי צריך לזכור שנגד פריז הוא נהנה מלפחות 2 טעויות קריטיות בהגנה (ובאחת אולי אפילו פאול על השוער אבל נעזוב) וגם בשער השלישי נגד צלסי טעות קריטית של שוער.
כל הכבוד לו על החדות והלחץ ועל היכולת להיות במקום הנכון ובזמן הנכון אבל אני מתקשה לקבל את זה שאנשי המקצוע נתנו לו לא לעשות כלום ושום דבר ברוב התקופה שלו בריאל רק כי הם זיהו את הפונטציאל העצום שיתפרץ בעתיד.
אבל כבר היה דיון מאוד ארוך בעניין הזה והוכח מעל כל ספק שגם בתקופה שהוא פינה שטחים הבקיע באחוזים דומים לחלוצים המצטיינים ביבשת, רק שעכשיו שהוא לא מפנה שטחים הוא מבקיע כמו השחקן הטוב בעולם כיום.
הייתי בטוח שתגיב…
אני זוכר את הדיון מצוין.
אני לא משווה את בנזמה לראול אבל אני כן יודע שריאל לא הצליחה במשך שנים בליגה ובליגת האלופות כי החלוץ שלה לא הצליח לכבוש ברגע האמת ובמשחקים קריטיים.
זה שהוא צבר גולים במהלך העונה נגד קבוצות קטנות, לא משנה את העובדה שריאל לא הצליחה איתו.
השוואנו את בנזמה לחלוצי הצמרת של אירופה והתברר שבניכוי פנדלים הוא מבקיע כמו הממוצע.
מה לא הצליח ואיזה ליגת אלופות? 8 או 9 פעמים רצוף חצי גמר ליגת האלופות, 4 זכיות בצ’מפיונס ופעמיים זכייה באליפות, לא זכינו ביותר אליפויות יותר בגלל ההגנה והרבה פחות ההתקפה.
אני לא חושב שהבנת את הנקודה שלי עד הסוף.
פרז לא נתן לבנזמה את הקרדיט במשך כל השנים כי הוא “זיהה את הפוטנציאל העצום”, אלא הוא פשוט תמיד היה וורלד קלאס ואחד השחקנים הטובים בעולם. אנחנו פשוט התקשנו להבחין בכך.
הסיבה לכך היא שהוא מילא תפקיד ייחודי מאוד למען כריסטיאנו ובייל. טענת “מפנה שטחים” קצת מפשטת ומקטינה את מה שבנזמה עשה במשך כמעט 10 שנים אצלנו. הוא תמיד היה אחד החלקים החשובים בקבוצה שזכתה ב4 אליפויות אירופה.
מאז עזיבת רונאלדו התרחשו 2 שינויים במקביל - הראשון והמשמעותי ביותר היה השינוי בתפקוד של בנזמה לחלוץ 9 יותר דומיננטי, מרכז ההתקפה שלנו.
השני וההרבה פחות משמעותי היה השיפור במשחק של בנזמה, ה"פריחה המאוחרת" שאתה מציין. כן, הוא יותר קילר היום, בקושי מפספס הזדמנויות כמו בעבר, ולוקח על עצמו יותר אחריות. אבל התכונות החשובות באמת במשחק שלו- קריאת המשחק, יכולת ניהול ההתקפות, ומנטאליות מפלדה תמיד היו שם עוד כששיחק בליון. סביר להניח שבלי כריסטיאנו, היינו רואים במשך כל השנים האלה בנזמה שיותר קרוב לבנזמה הנוכחי מאשר בנזמה של 2014.
“הייפ נוכחי גדול בעקבות 2 טעויות של שוערים”? אנחנו מדברים כאן על השחקן שעומד להיות המבקיע ה2 בטיבו בהיסטוריה של ריאל מדריד. והוא עשה זאת כשלאורך מרבית מהקריירה הוא שיחק לצד המבקיע ה1 בהיסטוריה של ריאל מדריד. תעצור רגע ותבין על מה מדובר, אין דרך לגמד את זה.
בנוגע ל"עובדה שריאל לא הצליחה עם בנזמה" אני אבחר להתעלם, כי זה משפט שנובע מאהדה עיוורת ליריבה. ריאל עם בנזמה היא כנראה קבוצת הכדורגל המוצלחת ביותר מאז שנות ה60.
מסתבר שבנזמה היה שחקן ענק ופספסנו את זה בגלל תפקוד טקטי שונה, אבל זה לא סותר שהוא גם עשה שינוי מטורף לטובה.
בסוף אני ממש לא חושב שכולנו פשוט היינו עיוורים לתרומה שלו, הוא פשוט היה לא עקבי בקטע מעצבן ומחמיצן נוראי. אלה תכונות שאין בהן שום קשר לעמדה או נטו ליכולת שלו על המגרש וכנראה שהושפעה ממנטליות.
אז האמת היא איפושהו באמצע. באמת מגיע לו יותר כבוד משקיבל, אבל זה לא שזה השחקן שפספסנו כי לא במקרה העונה הוא בעונת שיא וב2019 הוא לא נראה ככה.
אזכיר שב2018 באמצע העונה רצה בדיחה שלאובמיאנג יש יותר שערים בברנבאו מבנזמה (אובמיאנג שיחק משחק בודד מולנו בברנבאו וכבש צמד). כך שחלק מהירידות בנזמה הרוויח בצורה צודקת.
אנחנו האוהדים פספסנו. לא ראינו והערכנו מספיק את האיכויות שלו בתפקוד ההוא.
אך מה שהתכוונתי לומר זה שלא רק שהוא עשה עבודה שנעלמה לנו מהעין אלא שגם הוא פשוט באמת עשה קפיצת מדרגה מטורפת באיכויות. מצבים שבעבר הוא היה השחקן האחרון שהייתי רוצה שיקבל בהם את הכדור לפתע הוא השחקן שאני הכי סומך עליו בהם. הוא נהיה קילר בצורה שהוא לא היה לפני. ואני לא מדבר על כך שהוא מגיע ליותר מצבים אלא שאת המצבים אליהם הוא מגיע הוא כובש באחוזים גבוהים יותר.
לתפקוד הטקטי אין קשר לכך שהיום הוא כובש את ה1 על 1 ובעבר לא, רק קשור לכך שהיום הוא מגיע ליותר כאלה.
להגיד שבנזמה לא הבקיע מספיק שערים כי הוא פינה שטחים לרונאלדו זה טיעון שכאילו “תומכי בנזמה” משתמשים בו אבל הם בעצם מורידים מהגדולה שלו וזה פשוט לא רציני לדעתי. זה לא יכול להיות טיעון לשחקן שסיים עם 12 שערים או 19 שערים וכשהוא מפוצץ בוורלד-קלאס ומשחק כמות נכבדת של משחקים. לא משוכנע בכלל שבנזמה היה אותה המפלצת של היום - אם לא היה רונאלדו. יש שחקנים שצוברים את הביטחון והכוח בגיל מאוחר. אני ראיתי את בנזמה מרושל בהרבה מאוד זמן, חסר שקט ליד השער, אדיש, לא יודע איך להגדיר את זה. גם אלה שפחות עפו על בנזמה מעולם לא אמרו שהוא לא גאון כדורגל\בעל כדרור ויכולת מסירה נפלאים ושחקן קבוצתי.
בלי להשוות בין שניהם אלא רק סיטואציה - אני לא יכול להגיד שראול הציג עונות נפל כי היה את רונאלדו השמן שהיה ‘אגואיסט’ ורוב הכדורים הלכו אליו. ראול היה חלש, חסר ביטחון מול השער, איבד קצת מהזריזות כנראה בגיל צעיר יחסית וככה זה שחקן שמגילאים צעירים כבר שיחק 60 משחקים בעונה (נבחרת, ליגת האלופות עם שלב בתים שני וכן הלאה).
רק אומר שלגיטימציה להיות הרגל המסיימת היא פאקטור מכריע עבור חלוץ. לראול לא הייתה אותה לגיטמציה עם רונאלדו השמן כמו בתקופה לפניו, וכנ"ל בנזמה עם כריסטיאנו. כשאתה לא בועט לשער הרבה מאוד ובאופן עקבי היכולת הזו נהיית קהה יותר ויותר, אתה מאבד את התחושה הזו שכ"כ חשובה לחלוץ.
לדעת שבנזמה שחקן ענק ידענו תמיד, הרי זה היה הטיעון החזק ביותר להעדיף אותו על היגוואין בזמנו, למשל - הוא הרבה יותר טוב במשחק השוטף ועל אף שפיפיטה נתפס כסקורר טוב יותר היו כאלה שהעדיפו את הצרפתי (אני ודוד לפחות ממה שזכור לי, בטוח היו עוד). הוא תמיד נתפס בעיני כשחקן התקפה מבריק אבל לא סקורר.
היום הוא גם סקורר ענק, האם כריסטיאנו מנע את זה ממנו כל השנים או שאולי בכלל זה בעקבות הנוכחות של כריסטיאנו לידו כ"כ הרבה זמן? למי אכפת? הוא היה מושלם לקבוצה שכוללת את הפורטוגלי והוא מושלם לקבוצה הנוכחית. הביצה והתרנגולת באמת לא רלוונטים.
מקבל את מה שאתה אומר אבל בשורה התחתונה אם מישהו יגיד “ראול דעך בגלל רונאלדו השמן” ולהטיל את האחריות רק על הברזילאי אז לפי דעתי הוא מוריד מערכו של ראול דווקא. לא ראיתי משחקים מעונת 96/97 מן הסתם כי הייתי ממש קטן, אולי גיא ראה. אבל אני גם חושב שזה שאלה של מומנטום וביטחון וכשאתה בשיא אז לפעמים גם מצב אחד במשחק ואתה מסיים עם גול (נניח ראול בהיררכיה כילד בן 22 שמתחיל להפציץ עם 21 שערי ליגה ומעמדת חצי כנף, מול שוקר ומיאטוביץ’)
רק מילה נוספת לגבי בנזמה - נכון שהוא היה ‘המשרת’ של כריסטיאנו אבל הכל יחסי. ריאל הייתה קבוצת טופ כמעט בכל שנה. אז רונאלדו בעט לשער במשחק שבע פעמים לדוגמא. ובנזמה פעמיים. אני זוכר ימים גם של ראול וגם של בנזמה שהם התקשו להבקיע ממצבים סופר-נוחים. וכן לי ‘הביצה והתרנגולת’ לא חשבו ואני נהנה מכל רגע של בנזמה לא רק העונה, גם בעונת האליפות האחרונה שלנו ואפילו קניתי חולצה שלו השנה