איך אפשר לנהל דיון מתוך קביעה כזאת נחרצת שלא משאירה מקום לאף דעה אחרת חוץ מקרוס קשר על? לדעתי הוא רחוק מכך ורחוק ממה שריאל מדריד זקוקה לו.
על זה לדוגמא אפשר לנהל דיון.
אבל על היותו של קרוס טופ עולמי אין דיון, זאת עובדה.
המשחק הזה הרגיש לי כמו המשחק מול ברצלונה, רק הפוך. צ’לסי היתה ריאל מדריד, אנחנו היינו ברצלונה.
צ’לסי וטוכל עשו מספר טעויות שאנחנו עשינו בקלאסיקו. המערך שלא התאים, החופש האינסופי לריס ג’יימס וההסתמכות על קריסטנסן לחסל את ויני. המחצית הראשונה הייתה קטסטרופלית מהבחינה הזאת וויני פשוט ניצל את זה שאין לו מגן על הראש ויצר מצבים בשפע.
צ’לסי לא לקחו בחשבון את החסרונות שלנו ואת הבעיות שלנו. למשל, מייסון מאונט, שחקן עם דריבל, לא לקח את קרבחאל ל1על1. מנגד הם גם לא לקחו בחשבון את היכולת ההתקפית שלנו,והיכולת להעניש במתפרצות. יותר מדיי התמזמזות מיותרת עם הכדור באמצע המגרש וזה משהו שהם הענישו אותנו עליו בעונה שעברה.
במחצית השניה טוכל למד מהטעויות (בניגוד לאנצ’לוטי שדפק אותנו עוד יותר), עבר לשני בלמים וריסן את העליות של ריס ג’יימס למעלה. זה דיי חיסל את היציאות של ויני, ועם חיסול היציאות שלו גם נגמרה החגיגה בהתקפה.
אם מסתכלים על הגומלין, עכשיו כשטוכל כבר יודע שהוא לא יכול להתעלם מאיתנו והוא חייב לבצע התאמות, הוא לא יחזור על אותן טעויות. הוא לא יפתח במערך 3 בלמים ויתן חופש לויני לעשות כטוב בעיניו, הוא ינצל את החסרון של מיליטאו, ואין לי מושג איך אלאבה ונאצ’ו יתמודדו במשחק הראש מול האברץ ואולי לוקאקו.
אנחנו נהיה חייבים להמשיך עם פדה בהרכב. הוא מביא לנו המון אינטנסיביות תנועה ואנרגיה. הוא עדיין לא בשיא הכושר אבל הוא יחזור לכושר מלא אם יתנו לו לשחק יותר. אהבתי את התפקוד שלו כחצי אמצע חצי ימין, זה היה מערך לא סימטרי ולא שבלוני, פינה את קו ימין לקרבחאל, כשהמשחק שלנו גם ככה הולך שמאלה בצורה טבעית, וכל הפוקוס הולך לשם. הוא כל כך ורסטילי, יכול לשחק קשר התקפי, קשר אמצע וימני, ויכול להתאים את עצמו לפי הצורך לכל עמדה. ראינו אותו כמה פעמים השנה עושה את זה וכל פעם היו לכך השפעות קריטיות. הוא אנדרייטד בעיניי.
המשחק הזה היה מיוחד בהתנהלות של ויני, הוא כמעט לא התעסק בקקה והיה מרוכז בלשחק כדורגל. כמובן שזה הרבה יותר קל כשאתה לא מקבל כניסות לרגל כל 3 דקות, אבל בכל זאת ראינו את הפוטנציאל שלו לשחק כדורגל הרבה יותר איכותי גם מול קבוצה ברמה הגבוהה ביותר, כשהוא לא בתעסק בשטויות. במחצית השניה הוא קיבל שמירה הדוקה וחוסל, אבל עדיין עזר בהגנה וזה פקטור במשחק שלו שבדרך כלל לא מדברים עליו, הוא יורד כל הזמן לאחור ולא מפסיק לרוץ.
מקווה מאוד שבגומלין תמצא דרך להכניס את ויני למשחק במידה וטוכל ימשיך איפה שעצר במשחק הראשון ויצמיד לו את ג’יימס. מקווה שתמצא גם דרך לעצור את ההגבהות לראש של לוקאקו או האברץ כי אחרי שמיליטאו יצא קיבלנו כמה נורות אזהרה קריטיות.
אני לא רואה את ההתמודדות כסגורה עדיין, עכשיו כשהם למדו אותנו על בשרם מה שנקרא, הם יבואו הרבה יותר מוכנים.
צ’לסי משחקת בכל המשחקים שלה במערך של 3 בלמים, המשחק היחיד שהיא לא שיחקה עם 3 בלמים שבו הוא ניסה הרכב חדש היה המשחק מול ברנפורטד.
אם הוא לא יפתח במערך 3 בלמים זה יהיה מעולה בשבילינו, רודריגר הוא בלם חלש בתאכלס[טוכל הסתיר את זה עם מערך של 3 בלמים שהוא רץ איתו מאז שהוא הגיע]. בנוסף לכך אם הוא ישחק עם טיאגו סילבה-רודיגר ביחד זה אפילו יעבוד יותר טוב למענינו.
בנוגע ללוקאקו, כפי שהוא נראה בצ’לסי אין ממש ממה לפחד. כן יש לו יתרון על גבי נאצ’ו ואלאבה בגלל הגובה, אבל הארברץ יותר מפחיד מאשר לוקאקו. מקווה שבסוף הוא יפתח עם ורנר.
השיעור העיקרי שלמדתי מסיפורו של בנזמה הוא שאנחנו האוהדים, לא מבינים כלום ביחס לאנשי המקצוע.
בזמן שכולנו פה התלהמנו איך אנחנו לא מחליפים את בנזמה במוראטה, איקרדי, ולאוטרו, האנשים שמבינים בכדורגל יותר מאיתנו (פרז, סאנצ׳ס, זידאן) החליטו לתת קרדיט מוחלט לבנזמה שנה אחרי שנה, בעמדה החשובה ביותר בקבוצה, בניגוד מוחלט לדעת הקהל. אף אחד מאיתנו לא הבין למה אנחנו מוכרים את היגוואין ואת מוראטה ובוחרים להשאר דווקא עם בנזי.
ולמרות שבזמנו זה היה נראה אבסורדי, בסופו של דבר, מקבלי ההחלטות במועדון שלנו מבינים יותר מאיתנו בכדורגל.
אנחנו צריכים להפיק מזה לקחים, כשנראה לנו שקרוס ״חסר כל ערך מוסף״ ו״לא קשור לכדורגל המודרני״.
לא צריך להיות גאון כדי להסיק שלא רק שגדולי אנשי המקצוע בעולם בוחרים לשחק איתו באופן עקבי, אלא שהקבוצות בהן הוא משחק הן מהמוצלחות ביותר בזמננו. נניח ו4 מהמאמנים מהטובים והמנוסים ביותר בעולם היו בוחרים לשחק עם קרוס ונכשלים, עוד היה מקום להטיל ספק. אבל כולם שיחקו עם קרוס בהרכב והגיעו להישגים חסרי תקדים.
בהסתכלות על המשחק הספציפי הזה, קל לפספס איך קרוס ביטל לחלוטין את הלחץ של קאנטה על ידי ניהול המשחק מעמדה אחורית בהרבה מבדרך כלל, שהכריח את קאנטה לצאת ללחץ גבוה וגרם לחורים עצומים בקישור האחורי של צ׳לסי. כמה מהמצבים של ויניסיוס הגיעו בזכות זה, כולל השער הראשון. ברגע שטוכל הוציא את קאנטה, הוא עבר יותר שמאלה ושיחרר את ויניסיוס לשחק יותר חופשי. אלה לא פעולות מרהיבות לעין, אבל אלה פעולות שמביאות תארים.
כשאנצ׳לוטי נכשל בענק בליגה הביקורת הייתה מוצדקת לחלוטין, אבל זה לא אומר שלא מגיעות לו מחמאות על ההצלחה הזו.
לא הייתי מגזים ומכנה את זה ׳נוק-אאוט טקטי על טוכל׳, אבל זה היה די קרוב לשם. הוא העמיד את הקבוצה בצורה המושלמת, לא יכלנו לצאת טוב יותר מההתמודדות הזו. פתאום הכל עבד - קסמירו במשחק מעולה, קרבחל במשחק הטוב ביותר בשנתיים האחרונות, וכמובן פדה ולוורדה איש המשחק אחרי בנזמה. אני מאוד מקווה שפדה ימשיך בהרכב בכל דקה עד סוף העונה, שחקן שובר שוויון.
עדיין לא הייתי רוצה לראות כאן את אנצ׳לוטי בעונה הבאה, אבל נדון על זה בסוף העונה ולא עכשיו.
בקשר לעניין ה 3 בלמים כבר ענו שככה צ’לסי משחקת בדרך כלל.
בקשר ל קרבחאל, כן ניסו לקחת אותו אחד על אחד, רק שהוא נתן משחק גדול ואנצ’לוטי במקום אסנסיו העלה את פדה כדי שיתן עזרה והוא שיתק את צד שמאל שלהם.
אחרי הכניסה של לוקאקו ו 2 הזדמנויות שלו אנצ’לוטי הכניס את קמאבינגה ועברנו לשחק 3 בהגנה כשקסמירו לוקח את הנפיל הבלגי ועשה עליו עבודה טובה עד לסיום.
לוקאקו בהרכב יותר מתאים לנו מאשר ההרכב הזריז התזזיתי והלוחץ מאוד גבוהה וחזק שלהם.
הוא שיחק ככה במחצית השנייה וניטרל אותנו לחלוטין. אפשר לומר שאנחנו גם לא הקשנו יותר מדיי וניסינו לשמור על תוצאה ופחות לתקוף, ועדיין צ’לסי נראו הרבה יותר טוב ועבד להם מעולה מערך רגיל של שני בלמים ומגינים.
מה היה מול ברנטפורד פחות רלוונטי, אנחנו לא ברנטפורד לטוב ולרע.
הוא לא שכח לשחק כדורגל. מקווה שאם הוא יפתח הוא יהיה חלוד מספיק. גם האברץ וגם לוקאקו גבוהים ובעלי משחק ראש טוב.
ורנר לא ישחק.
כל מילה! בנוסף אגיד שאנחנו לא יודעים מה ההוראות שנותנים לשחקנים ומה מבקשים מהם. יכול להיות שבזמן שאנחנו ציפינו שבנזמה יהיה רונאלדו הברזילאי, בצוות המקצועי בכלל רצו שהוא יהיה אריאל שרון, והוא פשוט עשה אריאל שרון במקום להיות בנזמה.
אנחנו לא רואים את השחקנים באימונים ולא באמת יודעים מה הם מרגישים וחושבים, יש לנו מעט מאוד מידע ביחס למה שקורה באמת.
אני יודע. רואה אותם לא מעט, ויותר מזה הם משחקים במערך שאני הייתי רוצה לראות את ריאל מדריד משחקת כשיהיו השחקנים הרלוונטים לכך.
עם זאת, זה לא מערך שמתאים לשחק אותו מול קבוצה או שחקנים ספציפיים. ראינו את זה השבוע, וראינו את בקלאסיקו (אם כי שם גם השחקנים בעצמם לא ידעו לשחק את המערך הזה). יובה ניסתה לשחק ככה בשמינית הגמר מול ויאריאל ונאנסה בצורה ברוטאלית.
צ’לסי יותר מנוסה במערך הזה אבל בשורה התחתונה, זה מערך מדיי התקפי והוא גורם לחורים בהגנה. טוכל גם עבא לשיטת ארבעת המגנים במחצית השניה. אין שום סיבה שיחזור אחורה ויחטוף עוד שלושער מבנזמה. מבחינתנו, הלוואי והוא יעשה את השטות הזאת, לא ילמד מהטעות, יעלה עם שלושה בלמים ושוב פעם יהיה שטחים לויני. מתאים לי.
לא לא. הם לא שיחקו עליו באופן סיסטמתי. םה ושם היו ניסיונות מו שהיו ניסיונות התקפה מכל איזור, אבל הם לא הלכו על זה בשיטתיות ולא סימנו אותו כנקודה החלשה.
מסכים שלקרבחאל היה משחק טוב, לא סותר את זה שמלכתחילה הם היו צריכים לסמן אותו וללכת עליו.
לא חושב שהוא מתאים לנו יותר. שלישייה התקפית של זייש, לוקאקו והאברץ ויהיה לנו מאוד קשה להתמודד איתם. לא יהיו לנו דרכים לקחת להם כדורים בראש.
אני לא שמתי לב לכך שקסמירו לקח את לוקאקו אישית, מקווה שאתה צודק ושיש פתרון איך להתמודד איתו או עם האברץ כשזה מגיע לכדורי גובה.
אין דבר כזה, אתה משחק בשיטה שהכי מתאימה לך, זה שזה לא עבד היום לא אומר שאסור לשחק נגד ריאל מדריד עם 3 בלמים, אנחנו לא קבוצה כזאת גדולה שצריך לעדות התאמות נגדנו, אתה אומר וניסיוס אני אומר הנעת כדור מצויינת שלנו עשתה הרבה חורים, התאמות נכונות של אנצ’לוטי, בכל מקרה הכי טוב בשביל צ’לסי להמשיך לשחק את המשחק שלהם.
כי הם קבוצה מגוונת, הם לא ריאל שכל מה שיש לה להציע זה בנזמה והבלגאן שוניסיוס עושה בצד, הכדור הגיע לצד ופדה תמיד בא לעזרה, וכשהקיצוני שלהם רואה שבא עזרה הוא לא ילך עם ראש בקיר, יחזיר כדור למרכז בתקווה לנצל את החיסרון המספרי שנוצר בהגנה בצד השני.
אבל שוב, קרלו ידע שיש בעיה בצד ימין, הכניס סוף סוף את פדה להרכב כדי לעזור בצד.
מצד שני יגביל את ההתקפה שלהם לסוג מסויים מאוד של משחק, אנחנו מתקשים להתמודד מול קבוצות אתלטיות שנעות הרבה ומניעות מהר את הכדור, אם צ’לסי תוותר על זה ותשחק על התקפה לא מגוונת זה טוב לנו למרות היתרון של לוקאקו ברחבה.
כבר במהלך המשחק כתבתי זאת כאן בשירשור, מרגע כניסת קמאבינגה קסמירו שיחק את הבלם האמצעי ועזר מאוד בסגירת לוקאקו, זאת לא הייתה שמירה אישית אבל הוא רוב הזמן היה עליו ומההחמצה של לוקאקו בנגיחה כשהיה חופשי אנצ’לוטי עשה את השינוי והבלגי כבר לא היה איום.
ומשהו בקשר לוניסיוס, הוא לא מהיר עם הכדור, למעשה אסנסיו יותר מהיר ממנו עם הכדור, זה אולי ישמע מוזר אבל זה נכון, אני מתכוון לרוץ מהר בקו ישר עם הכדור, וניסיוס לא יכול לעשות זאת והרבה פעמים במצבים מאוד מצויינים שכל מה שעליו לעשות זה לכדרר מהר לשער הוא מוותר ונותן לבלם לחזור ואז לעבור אותו.
דוגמא של קיצונים שהם סילונים עם הכדור בקו ישר זה סלאח ואמבפה, וניסיוס לצערו לא שם וזה פוגע בו מאוד. כמה פעמים היה מול סילבה האיטי ופתיחת מבערים מעמידים אותו מול השוער והוא ויתר, כי ידע שהוא לא יכול.
תמיד יש את העניין של מי עושה התאמה למי ואם בכלל צריך לעשות התאמה. צ’לסי באה בגישה של אנחנו קבוצה טובה יותר והם צריכים לעצור אותנו, לא אנחנו אותם. הם באו ושיחקו את המשחק הרגיל שלהם.
כמו שאתה אומר, אנחנו לא קבוצה כזאת גדולה, הם לא היו צריכים לעשות את ההתאמות מולנו, אבל במציאות הם יכולים היו לאבד את ההתמודדות הזאת תוך מחצית אחת אם הם לא היו בסופו של דבר עושים… התאמות. ההתאמות קרו, ואז צ’לסי נראיתה יותר טוב והגיע למס’ מצבים שחלקם החטיאה וחלקם פגשו את קורטואה.
הנעת כדור זה טוב ויפה אבל כמו שכולנו יודעים טוב, הוא יכול להיות שבלוני ותקוע. מרגע שסגרו את ויני אף הנעת כדור לא עזרה. הנעת הכדור הצליחה לשחרר את הכדורים להתקפות מהירות אבל לא יצרה את המצבים.
מסכים שהם קבוצה מגוונת אבל ברמות האלו אתה לא יכול לבוא ולשחק עם ראש בקיר. אם יש חולשה מסוימת ליריבה, אתה חייב למצוא דרך לנצל אותה. אם אתה מאמן את צ’לסי אתה לא היית מסמן את קרבחאל ואומר לשחקנים שלך לכו עליו? הבנאדם יותר נדיב מרוטשילד עם המתנות שהוא מחלק.
בסופו של דבר צ’לסי, הקבוצה היותר טובה, היותר שלימה, הפסידה בצורה חד משמעית ויש לה מזל שהיא לא הייתה בעמדה של לפרוש כבר אחרי 45 דקות. היא שלטה בכדור אבל לא במשחק. עכשיו צריך לתת תשובות למה, אלו ההצעות שלי. יש לך רעיונות יותר טובים מה צ’לסי עשתה לא נכון? אשמח לשמוע.
אבל לנו אין דרך להתמודד עם סוג המשחק הזה. עדיף מאשר 3 סגנונות משחק אפשריים ושעם כולם נוכל להתמודד.
וחוץ מזה שללוקאקו יש לא מעט יתרונות. הוא מהיר וחזק פיזית, הוא מסיים טוב ומאפשר משחק עם הגב אל השער. הוא הרבה יותר מרק עמוד חשמל שיכול לנגוח. הסיבה היחידה שהוא לא יפתח (והוא לא יפתח) זה כושר המשחק שלו. לולא זה הוא היה פותח על אף מערכת היחסים העכורה שלו עם טוכל.
לא יודע מאיפה הבאת את זה וזה גם לא הדיון, אבל זכורים לי לא מעט דריבלים שלו באגף שמאל שהוא עובר שחקנים כאילו הם לא קיימים עם הדריבל שלו. הרבה מאוד פעמים הוא עוצר ומחפש שחקנים, כמו בשער מול פריז, אבל באיזורים שקרובים לרחבה לא פעם הוא מחפש את המסירה לפני הדריבל. לא יודע למה, לא חושב שזה קשור לחוסר יכולת. בכל מה שקשור ליכולת הדריבל ולמהירות שלו אני חושב שהוא הוכיח את עצמו מספיק.
לא אמרתי שהוא לא יודע לעבור שחקנים, אחד הטובים בעולם באחד על אחד, ההטעיות שלו ושינוי הכיוון שלו זה ברמה הכי גבוהה שיש.
אני מתכוון לרוץ עם הכדור כמה שיותר מהר בקו ישר, תו לו חצי מגרש ריק ויתרון על הבלם והבלם עדיין ישיג אותו, הנגיעה שלו בכדור במהירויות הגבוהות היא מאוד גסה, לא מצליח לשלוט על הכדור כשהוא רץ מאוד מהר.
לדוגמא תן לאמבפה אפשרות ללכת על מהירות בקו האמצע מול כל בלם והוא בקלות מגיע למצב של אחד מול אחד מול השוער, וניסיוס תן לו יתרון על הבלם ועדיין הבלם ישיג אותו.
הכוונה זה לא שהוא לא מהיר מאוד או זריז מאוד, הוא לא מהיר עם הכדור, הוא מודע לזה ואפילו לא מנסה.
מעניין, אשים לב לזה במשחקים הבאים.
הם עשו התאמות כי הם היו בפיגור בבית וחייבים לקחת סיכונים, בחצי השעה האחרונה עם שחקנים קצת יותר רעננים אצלנו בהתקפה זה היה יכול להיגמר גרוע מאוד מבחינת צ’לסי, היו מקרים שחטיפת כדור פשוטה הייתה מעמידה את השחקן שלנו מול השוער שלהם(והיו הרבה מקרים כאלה), לקחו סיכון מאוד גדול כדי להבקיע, לא גרמנו להם לשלם על כך.
בטח שיצרה, היו כמה וכמה מצבים שלא התבטאו במצבים של ממש כי השחקן עם הכדור לקח את ההחלטה הלא נכונה בפעולה הלפני אחרונה, היו לנו כמה התקפות שעם קצת יותר תחכום והיינו מגיעים למצב של הבקעה.
ויש לקחת בחשבון שבמחינת קצב שיחקנו בקצב שלהם והשחקנים שלנו לא מורגלים ולכן התעייפו.
ובנוסף כמובן, למה לקחת סיכונים אם אפשר לשמור על 3-1 ולחזור הביתה עם יתרון גדול ?
כן יש, לסגור באגפים ולשים את קסמירו ברחבה, זה יותר נוח לנו, זה יגרום למצב שחטיפת כדור פשוטה במרכז המגרש ואפשר לצאת למתפרצת מסוכנת.
מול קבוצה תזזתית שמניעה מהר את הכדור אנחנו נהיה בבעיה הרבה יותר גדולה, במיוחד עם הקישור הנוכחי שלנו גם אם פדה משחק.
לוקאקו למרות כל היתרונות שלו הוא עדיין שחקן רחבה קלאסי ומחייב סוג משחק מסויים, הוא לא אובמיאנג שעשה לנו כאבי ראש, טוב לנו עם שחקני רחבה, פחות טוב לנו עם שחקנים שנעים הרבה. ככה זה ריאל מדריד ב 15 השנים האחרונות.
ליד הרחבה הוא מצויין, עובר שחקן ואז הוא בתוך הרחבה למצב מסוכן, הכוונה שהוא מקבל את הכדור לדוגמא 40 מטר מהשער שרק בלם איטי מולו, הטעיה קטנה ופתיחת מבעירים והוא אמור להיות מול השוער, כי איזה בלם מהיר כמוהו ? רק שהוא לא יכול לעשות זאת, היו לו 3 מצבים נגד צ’לסי מול טיאגו סילבה, בכולם הוא ויתר. וזה לא רק המשחק אתמול.
אם תוכנית המשחק שלהם הייתה נכונה הם לא היו מגיעים למצב של פיגור בבית מול קבוצה פחות טובה בצורה משמעותית. אתה לא יכול לומר שהם גם טובים יותר וגם לא צריכים לעשות התאמות ומצד שני להיות בפיגור שיכל להיות הרבה יותר גדול מ2-1. משהו שם עבד לא טוב ואתה צריך להצביע על המשהו הזה.
למה הם עשו את ההתאמות בתחילת המחצית השנייה? לא יודע, לא רוצה לצאת שגיא כהן. אני מניח שהסיבה היא שתוכנית המשחק לא עבדה אז הם פשוט היו חייבים לשנות ולהתאים את ההגנה לכזאת שמתאימה למשחק מול ריאל מדריד, לפני שהם היו חוטפים עוד כמה שערים.
בכללי, אני לא מקבל את הגישה הזאת של ‘אנחנו קבוצה טובה יותר אז אנחנו לא מבצעים התאמות’. לא הגיוני. אם הפערים כל כך משמעותיים אז מילא, אבל הפערים בין ריאל מדריד לצ’לסי לא משמעותיים ברמה כזאת גדולה. ביום טוב של קרבחאל ומנדי כמו שקרה באותו יום, אנחנו קבוצה לא רעה בכלל. צ’לסי הייתה חייבת לעשות את ההתאמה המתבקשת ואני דיי בטוח שהיא היתה מצליחה לפגוע בנו הרבה יותר קשה.
אני בעד לעשות התאמות לכל משחק. התאמה לא חייבת להיות שינוי גדול, לפעמים זה רק החלטה מי משחק, אסנסיו או רודריגו למשל. אם יש מישהו בעייתי או חוליה חלשה (בלמים נמוכי קומה למשל מאפשרים משחק ראש, מגן איטי זו הזדמנות להציב שחקן מהיר כגון רודריגו וכן הלאה). אם נחזור למשחק, אנצ’לוטי התאים את עצמו למשחק מול צ’לסי עם פדה וזה עבד. טוכל לא התאים את עצמו למשחק הראש של בנזמה והמתפרצות של ויני והוא אכל אותה. זה כל כך פשוט. לפעמים אין צורך לבצע התאמות כי ההרכב הראשון פשוט הכי מתאים, לפעמים לא. אני לא יודע אם בקרב החפירות מחר מול חטאפה מנדי (שכנראה אגב לא ישחק) עדיף על מרסלו, כי שם אנחנו נצטרך את כח האש הטוב ביותר שלנו ומהבחינה הזאת מרסלו עדיף על מנדי. מול צ’לסי או אפילו סלטה הייתי מעדיף כל שחקן אחר על פני מרסלו.
אני לא חושב שהתאמות הן בושה ופגיעה באגו. לא חושב שטוכל עשה אותן, ואם עשה אז בבירור הוא נכשל בהן, והציפייה שלי ממנו לגומלין היא ללמוד מהטעויות ולבוא מותאם ליום שלישי.
קודם כל לא מסכים שריאל מדריד קבוצה נחותה משמעותית מצ’לסי, יש לנו שחקנים מתאימים לשחק מולם, במיוחד עם הצטרפותו של קמאבינגה, יחד עם פדה והקישור שלנו לא פחות אתלטי ומהיר מכל קישור בעולם, שימוש נכון בכלים שלנו ואנחנו יכולים להתמודד מול כל קבוצה בעולם.
שנית, אפשר להתחיל עם תוכנית משחק נכונה ולהיקלע לפיגור, ככה זה בכדורגל, הכל יכול לקרות, לא היתה שום סיבה מבחינת צ’לסי לשנות משהו מההתמודדות הקודמת נגדנו, אנחנו אלה שהיינו חייבים לעשות התאמות ושינויים כדי להצליח להתמודד מול הפיזיות והאתלטיות העדיפה שלהם וכך היה.
השינוי שלהם במחצית היה כדי לשחק יותר התקפי לקחת סיכונים ולמחוק פיגור ולנצח את המשחק הראשון בבית, לא היה שום קשר לניסיון לסגור את וניסיוס.
בקשר לוניסיוס עצמו, היה טוב מאוד, אבל לא מסכים איתך שזה היה בגלל השיטה שלהם ובגלל שהוא עשה חוכא ואיטלולא מהבלם שלו, הפעם דווקא האחד על אחד של וניסיוס לא נתן לנו כלום, כל הניסיונות שלו לעשות משהו לבד כשלו, המצבים הטובים שהוא הגיע אליהם היו אחרי מהלכי כדורגל קבוצתיים טובים שלנו, גם בבעיטה למשקוף, גם בבישול וגם בחצי בישול, כל המצבים היו אחרי מהלכים קבוצתיים שלנו שהשאירו את וניסיוס במצב טוב, לא בגלל היתרון שוניסיוס הביא לנו באחד על אחד מול הבלם שלו. אם כבר הבעיות התחילות בהתקפה והקישור של האנגלים שאפשרו לנו לבצע את המהלכים הקבוצתיים האלה.
אין לי שום בעיה בהתאמות, לדעתי זה יתרון גדול שיש לכל קבוצה, היכולת לשחק כמה וכמה סיגנונות משחק ולהתאים את עצמך ליריב זה יתרון שהופך קבוצה לעוד יותר טובה. רק שלצ’לסי כאמור לא הייתה שום סיבה לבצע התאמות לפני תחילת המשחק.
אני זרמתי איתך לפי מה שאמרת כאן:
אם לא הבנתי נכון אז מתנצל, אבל אני הבנתי מדבריך שצ’לסי מספיק טובה כדי לשחק את המשחק שלה ולנצח את ריאל מדריד גם בלי לעשות התאמות. לדעתי משחק שקול וקרב צמוד.
אפשר להיקלע לפיגור באיזו מתפרצת אחת כשאתה מסכן את שער היריבה פעם אחר פעם. זה לא היה המצב. הם קיבלו 2 שערים אחרי שכבר כדור אחד פגש את הקורה. זה לא סתם מקרי, הם נכשלו בצורה שיטתית. אם אתה טוב יותר ומשחק נכון אתה לא אמור להיות בסיטואציה הזאת אחרי חצי שעה.
מנגד הם גם לא סיכנו את השער שלנו במחצית הראשונה.
לא הולך להתווכח לגבי זה. שנינו לא יודעים מה עבר לטוכל בראש בקשר לחילוף והכל רק השערות. אני הקדשתי תשומת לב לתפקוד של ריס ג’יימס וזה היה נראה שהוא מחוייב הרבה יותר הגנתית מאשר במחצית הראשונה.
אוי אבל זה בדיוק מה שאני אומר. הוא הצליח לתרום לנו התקפית כאשר פעם אחר פעם הוא היה לבדו! הוא לא היה צריך בכלל להשתמש ביכולות הדריבל שלו. במילים אחרות, אף אחד לא היה שם ללוות אותו. בבישול לשער הראשון הוא היה חופשי לגמרי בלי מגן ורק הבלם הימני ניסה לסגור אבל היה רחוק מאוד. גם בכדור לקורה, הוא היה חופשי לגמרי, וגם בעוד איזה שני מתפרצות שהיו שם. הוא היה חופשי פעם אחר פעם. אתה לא יכול להשאיר את ויניסיוס במצבים האלה ככה. זה פשוט התאבדות.
תראה שוב פעם את התקציר, זה נראה לך נכון להשאיר את ויני ככה חופשי?
היו היו. אם הם היו מנתבים את משחק ההתקפה ללכת על קרבחאל, ואת ההגנה לסגור את ויני (כמו כל קבוצה שאנחנו פוגשים בחודשים האחרונים), התוצאה הייתה שונה לגמרי.
היה בינינו כבר דיון על ה 3 בלמים, כתבתי אז שאני לא אוהב את השיטה כי זה משאיר משולש פרוץ בין הבלם בצד המגן והקו שמשם יכול לבוא הרבה בעיות, אותו משולש שויניסיוס ניצל אתמול.
סבירות גבוהה שגם טוכל מכיר את המשולש הזה…עד עכשיו הוא הצליח עם הלחץ הבלתי פוסק והקישור הסופר פיזי שלו לגרום לכך שקבוצות לא הצליחו לנצל את אותן הפרצות, זה הצליח לו מול קבוצות יותר טובות מריאל מדריד וקיצונים יותר טובים מוויניסיוס, הוא האמין שהקבוצה שלו תצליח מול ריאל לנטרל את הנעת הכדור וכך למנוע מהקישור שלנו מלנצל את אותן הפירצות, הפעם הוא לא הצליח.
כאמור צ’לסי שיחקה כך מול קבוצות טובות מריאל והצליחה, אם טוכל לא שינה את השיטה מול ליברפול שיש לה 2 קיצונים טובים מוניסיוס ויכולה לגרום לו לבעיות גם מימין( סלאח ) וגם משמאל( מאנה) אז אני לא רואה סיבה שדווקא מול ריאל לשנות.
צ’לסי זאת לא חטאפה.
כולל סיטי וליברפול?
קרבאחל לא היה לבד הפעם. פדה עזר לו שם מאוד. לא היה פשוט ללכת משם.
כן, עם ההרכב הנכון לדעתי נצליח להתחרות איתן בכבוד, הסיכויים כמובן לא לטובתנו.
אישית, אני מעדיף לפגוש בגמר[אם וכאשר]את באיירן. ההגנה שלהם פריכה-הבלם הצרפתי הוא פשוט בדיחה וזולה עם הראש כבר בדורטמונד.
אבל זה מחשבות לעתיד, קודם כל נסיים את המשחק בשבת עם ניצחון, נעבור את המשחק מול צ’לסי ואח"כ נחשוב הלאה.
חייבים לסגור את הליגה עד חצי הגמר על מנת להגיע עם ראש שקט.
אנחנו יוצאים מנקודות הנחה שונות ולכן אנחנו לא מצליחים להגיע להבנה. אני יוצא מנקודת הנחה שטוכל הבין את הטעות שלו ותיקן אותן במחצית השנייה, ואתה יוצא מנקודת הנחה שבעיניו הכל היה בסדר מבחינת ההצבה של השחקנים ופשוט הוא רצה יותר התקפה.
משום מה יצאתי מנקודת ההנחה הזאת ולא לקחתי בחשבון שיכל להיות גם אחרת. אני מניח שאם הוא יפתח עם 3 בלמים כנראה שאתה צודק והוא שינה מערך כדי להשיג יותר התקפה, ואם הוא יפתח עם שני בלמים אז כנראה שאני צודק בנקודת ההנחה שלי.
בכל מקרה עדיין לא קיבלתי ממך הסבר הגיוני מה צ’לסי עשתה לא נכון עד ששינתה את המערך ואיך הם הגיעו למצב הזה.
ריאל זו לא ליברפול לטוב ולרע. אי אפשר להסיק מזה שזה עבד מול ליברפול שזה יעבוד גם מול ריאל. ועובדה, זה לא עבד, לא צריך לגלוש לתיאוריה.
בדיעבד אתה צודק, וגם לקרבחאל בעצמו היה משחק טוב, אם כי לדעתי הם לא אתגרו אותו מספיק. אני מדבר שלא בדיעבד, מה טוכל היה צריך לעשות לפני המפגש. יכול להיות שאם היו מאתגרים אותו יותר הוא היה נכשל יותר. פדה יכול לעזור אבל היתרונות שלו לא נמצאים בחלק ההגנתי של המשחק.