1/4 גמר הצ'מפיונס: מסתבכים עם הפסד 2:1 בברנבאו לבאיירן המצוינת| כבש: אמבפה

אגב לדעתי כרגע הסיכויים להגיע לחצי הגמר הם 60/40 לטובת ריאל מדריד.

לא מסכים כי העובדות מצביעות אחרת.

במשחקים מול קבוצות ברמה הזאת אלונסו חטף חמישייה מאתלטיקו, היה חסר אונים מול ליברפול, ריאל נראתה זוועה מול ברצלונה בגמר הסופרקופה, וניצחה אותה בליגה רק בקושי כאשר שניים משלושת השחקנים החשובים ביותר של ברצלונה לא שיחקו. וכמובן גם אצלו היו נפילות מול בינוניות הליגה וגם איזה משחק אחד שבלעה ויגו עשתה בית ספר.

כל הבעיות היו גם אצלו וגם הוא שם בהרכב ואף טיפח את ארדה גולר.

כל זה לא קשור כמובן לארבלואה, שהוא לא יותר מ״סותם חור״ כמו שהיו כל מני לפניו בעבר כמו למשל סולארי ולופז קארו (למי שזוכר).

אני לא משווה אותו לטיבו כי זה לא הוגן. אני משווה אותו לשוערים אחרים כי זה יותר הגיוני. מוסו מאתלטיקו מדריד לא סופג גול כזה לדעתי. יאן אובלק שבירידה לא סופג גול כזה העונה. מנואל נוייר שביקרו אותו לפני המשחק היום - לא ספג מבעיטות הרבה יותר קשות. לונין ב-2024 אולי שיחק יותר טוב ממה שהרף האמיתי שלו. וגם באותה עונה היו לו את הטעויות שלו כמו סיטי בבית - ברנרדו, קלאסיקו - גם שני השערים של בארסה וגם הגול שנפסל להם אחרי שהכדור כן עבר את הקו.

אלונסו היה כישלון, ולא נותר לו כל סיכוי להצליח.

יש ויכוח בין מי שחושבים שזה באשמת המועדון, לבין מי שחושבים (כמוני) שזה בגלל שהוא כרגע מאמן לא טוב, לא מוכן ולא מתקרב בכלל לרמה הנדרשת. בכל אופן זה לא משנה את העובדות.

אתלטיקו היה המשחק היחיד.

נגד ליברפול היינו טובים, בקלאסיקו הראשון היינו 2 רמות מעל ברצלונה שחסרה רק את ראפיניה.

עד לאותו חילוף בקלאסיקו גם אם לא שיחקנו כדורגל מבריק עדיין שיחקנו כדורגל עוצמתי והיה צריך לירוק דם להגיע נגדנו למצב הבקעה, מאז אותו חילוף בקלאסיקו כשהיה ברור שאלונסו לא מקבל גב השיטה שלנו השתנה ואלונסו עבר לשיטות שיעשו יותר טוב לאגו של המושתן הקטן.

לא היינו טובים נגד ליברפול, החזקנו מעמד חצי שעה-40 דקות ואז כלום. לא מצליחים לעשות עם הכדור אף התקפה, הכוכבים ביום רע, דין האוסן בבלק-אאוט, טיבו קורטואה הציל שם אחד על אחד מדהים וסיפק איזה 7-8 הצלות. הנה הנתונים, זה מה-1:0ים היותר משקרים.

מהקלאסיקו אגב נעדרו גם ז’ואן גארסיה שהוא חשוב, רוברט לבנדובסקי.. נגד מנצ’סטר סיטי שיחקנו טוב אבל הם באמת היו בחצי הילוך נגדינו ופפ עשה חילוף משולש דקה 65-70 והוציא את הכוכבים כדי שינוחו לקראת המשחק הקשה באמת - קריסטל פאלאס.

הטענות היחידות שלי לארבלואה הן לגבי ההרכבים. ואם נדבר על משחק אחד נקודתי אז להפסיד בבית לחטאפה זו בושה גדולה-גדולה-גדולה, וכשהוא קיבל את הקבוצה היינו בפיגור ארבע נקודות מברצלונה ולא שבע. אבל זו באמת נקודה למחשבה מה היה קורה אם אלונסו היה מקבל אמבפה שלא עושה שני שערים משלושה מצבים אלא אחד מחמישה, כמו עכשיו.

שמע שוער זו עמדה שאם אתה לא משחק הרבה ההתמצאות שלך ברחבה והתיאום עם שחקני ההגנה כנראה לא יהיה בשיא.
אני כן מחזיק ממנו בוודאי כשוער שני, כמעט תמיד עושה עבודה מצויינת.
היום באמת תפס משחק לא טוב

זוכר זוכר הכל….

אסור שנחזור לימי הבצורת של אז.

אני באמת לא מצליח להבין איזה ״תהליך״ היה עם אלונסו. ראיתי את כל המשחקים. זה לרוב היה … לא שונה מעכשיו, רק שלשחקנים הייתה אפילו פחות מוטיבציה לרוץ וללחוץ.

לגבי לונין- לא מאדים אותו לרגע בגול השני. זו בעיטה קשה, פגעה בדשא ממש לפני השוער (הכי קשה לשוערים למי שמבין) ובאמת רק שוערים ברמה הכי גבוהה שיש יעצרו. ולא סתם לונין הוא שוער מחליף.

אף אחד לא הזכיר זאת, אני אזכיר, כי זה שווה איזכור, עוד בישול טופ עולמי של ארנולד, שחקן שלא יודע לעשות כלום חוץ מלבשל עם מסירות אומן מהרמה הכי גבוה שהכדורגל העולמי יכול להציע, שזה יתרון אדיר כי יכול להביא לך גול מכלום, גם כבונוס הגנתית היום היה סביר.

לונין לדעתי כן טעה והכל בסדר זה חלק מהמשחק, זה רק נוסיף לתסכול שלי שממול עמד שוער שהציג יכולת מצוינת, לואיס דיאס לדעתי כן עשה גול יפה ממצב אחד. אני פשוט אומר שאותה עונה שלו הייתה מקרית, הוא גילה יציבות מעל מה שהוא באמת שווה. הבעיטה לא הייתה חזקה וגם לא באמת לפינה ליד הקורה, עם נטייה קלה למרכז.

עם אלונסו התוצאות היו פנטסטיות עד להפסד באנפילד נגד ליברפול. בתאכלס הלחץ הגבוה המצוין שלנו התחיל להיסדק קצת לפניכן. בוא נגיד שבחודשיים וחצי הראשונים של העונה, ואכן לא היו יותר מדי משחקים מאתגרים - היה קשה להגיע נגדינו למצבים.

כל מי שאופטימי לגומלין (יוני, טיטי וכדומה) - אני אשמח לשמוע מדוע, באיירן כן קבוצת-על. אתם רואים אותנו לא סופגים שם, שואל ברצינות? או.קיי נגיד הבקענו פעמיים, ניחא. כמה מצבים ויניסיוס צריך בשביל לתת גול? אבל נניח יתחבר לאמבפה כמו בתחילת העונה. אנחנו לא נספוג? במשחק בית הם ישחקו בקצב אחר כבר מההתחלה. רוב הרמונטדות הגדולות שלנו וכו’ וכו’ היו במשחקי הבית. בדרך כלל לא מנצחים במשחקי חוץ כאלה, שלוש הזכיות הרצופות עם זידאן הן סטיות תקן במפעל.

אגב, לצד כל הביקורות - אם מחליפים בין השוערים, ריאל מנצחת 4:1 לפחות.

קאררס איבד בשלומיאליות, ומה שיצר את השער זה שארבעה (!!) שחקנים היו צריכים להתנפל על אוליסה שקרקס שם באגף, ואז קיין נותר פנוי מ-16 מטר לכדור שהוכן לו ״על מגש״ , כמו אימון בעיטות כפי שציין גוטמן. ובאמת סקורר כזה ממצב כזה לרוב יבקיע.

נכון.

אבל צריך גם לציין שהוא זה שנכשל בסגירה ואיבד את דיאס בגול הראשון. (גם לא ראיתי שנככתב פה).

איך אפשר להיות אופטימיים?

אני גם מבין שטשואמני לא ישחק…

יש מי שיכול להחליף אותו במשחק שכזה?

בדרך כלל אני אוהב להאשים את ארנולד על שערים באשמתו עוד מימי ליברפול, אבל הפעם זה באמת שלא באשמתו

חייב לחדד שאלונסו לא הצליח לייצר קבוצה שעושה לחץ אמיתי. היו ניצנים עדינים של משחק לחץ לפרקים רחוקים שגם הם לא צלחו

אני אישית לא אופטימי אבל התוצאה לא נעלה עלייה של באיירן.
ההתקפה שלהם לא נורמלית, אבל בסוף במשחק חסר סדר ונוראי שלנו הגעת למצבים, נוייר תפס יום כאילו הוא ב2014, קיליאן ביום טוב יכול להכניע אותו

אני אישית מעודד הדחה שלנו כדי שיבינו שצריך פה פירוק ובנייה מחדש

שני השערים שספגנו הגיעו בגלל איבודי כדור של ויניסיוס, בשער הראשון הוא איבד לאוליסה, בשער השני הוא מסר מסירה מאוד קשה לקרראס שלא הצליח להשתלט על הכדור.

לכל מי שאופטימי, תזכרו שבמשחק הבא הקישור שלנו ייראה ככה:
קאמאבינגה, ואלוורדה, גולר ובלינגהאם.
זה מתכון לאסון.

אני מסכים שזה לא היה מספיק מרשים או קבוצתי, אבל אלונסו גם קיבל קבוצה שהיא אמנם קבוצה גדולה אבל גם בעיקר פאסיבית ודפוקה, היה צריך ללמד אותה טקטיקה ממש מאפס, בין היתר בגלל הקייטנה אצל קרלו אנצ’לוטי. כשיש גם טורניר שהיה תקוע כמו קוץ בתחת עם הילה שקרית ומצד שני מענק כספי יפה אם מצליחים - זה גם כן לא עזר, ובפרק זמן קצר היה שינוי מסוים. בעונה האחרונה של אנצ’לוטי כל כדור שהיינו חוטפים זה אך ורק בשל עליונות פיזית של ואלוורדה, בלינגהאם, מיליטאו כשהיה כשיר ורודריגר לפני הפציעה. אולי קמאבינגה לפרקים.

הייתי מסכים אם במשחקים שלפני הפגרה האחרונה לא הייתי רואה משחק לחץ כפי שצריך להיות מצד הקבוצה
הכל עניין של רצון ואמבפה אחד שלא משחק

פדה ואלוורדה יקירנו, שרץ ולוחץ ונותן הכל היה גמור היום בסוף המשחק. אפשר להבין. אממה, מסתבר שחצי משחקני באיירן (כולל שני הקיצוניים!!!) רצו יותר ממנו!

בקצב שלנו, אנחנו פרקטית משחקים עם שחקן פחות. היריבה מכסה כמות שטח שהיינו יכולים לכסות רק עם שחקן אקסטרה.

לא מבין, לא מבין מה “מיוחד" בנו. למה רק אנחנו לא. ההסבר ההגיוני היחידי הוא מורשת אנצ’לוטי. אני זוכר שאחרי שהוא החליף את פפ בבאיירן, שחקנים כמו מולר התלוננו שהאימונים קצרים ורכים מידי, ואין טקטיקה. מדהים בעיניי.