בואו, זה הסגל שיש לארבלואה, והוא רחוק מלהיות סגל מנצח (גם התנהגותית). אפשר לדבר על אשמים ועל ההחמצות, על ההגנה, ועל זה שרצנו משמעותית פחות מבאיירן, ואפילו לחבר את זה לאיך שנראנו נגד מיורקה.
בסוף בסוף, אחרי הכל, פלורנטינו היקר, הוא שבנה את הקבוצה הזאת. הוא ה - אשם. צריך להגיד את זה. אי אפשר להמשיך עם הבית בושת הזה. זאת ריאל מדריד.
בחירת הסגל והרכש (או אי הרכש), בחירת המאמנים,הצוות הרפואי, קבלת שיטת המשחק והנירמול של להעיף כדורים לויניסיוס ואמבפה, גיבוי לשחקנים שחושבים שהם מעל המאמן וכו’…
חתום על הכל אחד ויחיד, הוא הביבי נתניהו שלנו, במובן של כל הסמכויות וכל ההחלטות הן שלו.
דיי! עם כל הצער, חשוב שנודח פה וניכשל. כי אנחנו צריכים מהפכה. צריך נשיא שיתווה דרך חדשה, שידרוש כדורגל ולא רק תארים, ימנה מנהל המקצועי תותח, ויחזיר לעמדת המאמן את הכבוד והגיבוי שמגיע למאמן.
שורה תחתונה, פרז נשיא אגדי. צריך לבנות לו פסל בכניסה לאיצטדיון וללכת לבחירות.
דיאס במקום אחד מאמבפה או ויני בגומלין ואנחנו הופכים עליהם. רוצה גם את בלינגהאם. הגענו מספיק פעמים אתמול לסיטואציה של מעברים עם הכדור. פשוט לא היה מי שיריץ נכון את ההתקפה ברוב המקרים, מה שהוביל למשחק אינדיבידואלי לבעיטות ממצבים לא מספיק טובים. בואו, כבר היו לנו לילות בברנבאו עם שלושה גולים ממצב וחצי.
טרנט בכושר שווה בישול או גול כל שני משחקים. אם לקרראס (אחלה הבאה בפני עצמה) היו מספרים כאלה אז הוא היה מוכתר כאן לרכש העשור. האחרון נמצא באגף של אוליס, אני כנראה מקריב את החייל הזה בשביל המלך בגומלין ושם את פראן שלא יזוז ממנו.
@Yoni קרלו בעצמו אמר שחסרה לו אינטנסיביות. הוא פשוט לא הצליח להוציא את זה מהקבוצה. ואז גם צ׳אבי לא, ועכשיו ארבלואה. הבעיה היא בילט אין בסגל.
ברהים דיאס יעלה כמו מטורף לקרב - כאילו זה המשחק האחרון שלו, אבל אם בעונת הבכורה אחרי החזרה ממילאן הוא גם היה מקבל את ההחלטה הנכונה מול השער אז עכשיו זה ממש לא ככה. אני מודע לכך שלא שיחק הרבה אבל ההתעלויות שלו היו רגעיות, למשל בדרבי נגד אתלטיקו מדריד הפנדל שעשו עליו זו יותר טיפשות של ההגנה. אני כן זוכר מהלך אדיר נגד סיטי שנגמר בבעיטה על השוער. גם הוא יכול לגרום לנו להרבה מאוד תסכולים. על המחויבות שלו אין עוררין כמובן.
לא נותרה לנו ברירה אלא להישען על אלילת המזל שוב ולקוות ששני “הכוכבים” יהיו במיטבם, ואני חושב שגם זה לא יספיק.
על טרנט אף אחד לא דיבר אתמול בפן ההגנתי כי פדה ואלוורדה עזר לו כמובן הרבה והגרמנים תקפו יותר מהצד השני. בהחלט בישול מבריק שלו, אני פשוט כועס על דברים כמו המסירה הלא אחראית שעשה ברגל שמאל ושהסתיימה באיבוד כדור קרוב לשער שלנו. זה גרם לחצי מצב.
מסכים שטרנט אנדרייטד, בבערך חצי עונת בכורה (בשקלול פציעות) הוא על 5 בישולים שבכיף יכלו להיות 6-7.
יש ביאס ברור מאוד ביחס ל״חברה החדשים״, אולי בגלל האכזבה מהעונה, אבל רובם טובים מהאלטרנטיבות שלהם.
האוסן נראה די טוב כבר 3-4 משחקים, טרנט וגולר הם 95% מהכח היצירתי בקבוצה וכמובן אמבפה טוב פי כמה וכמה מויני האהבל.
מעל הכל כמובן ארבלואה שבכורחי הפכתי לסנגור שלו- הוא לא מרים את הקבוצה לגבהים חדשים אבל הוא עושה בדיוק מה שהוא אמור לעשות, אך לא מקבל את ההנחות שקיבל אלונסו בגלל שהוא שם פחות סקסי ומנוסה;
בהפסד למאיורקה יצרנו יותר מצבים מבחצי מהנצחונות של צ׳אבי, בהפסד לבאיירן היינו הרבה יותר מסוכנים נגד קבוצה הרבה יותר טוב מליברפול שאלונסו הפסיד לה וכו׳. בכל מקרה ברור שהחרב תרד עליו בסוף ונמשיך בלופ עד שהשחקנים ימצאו דרך להסתדר או שמישהו יעזוב.
אתה מנתח את זה אבל כאילו ארבלואה המאמן היחיד שמסתכלים על מה שהוא עושה בעיקר אם לא כמעט רק מהצד של התוצאות, בטח בקבוצה גדולה. הרי צ’אבי אלונסו היה לא כזה רחוק גם מניצחון בסופרקופה על אף משחק לא טוב של ריאל מדריד וכשהיינו במשבר - זוכר שאלבארו קארראס גילגל ממטר לדייים של ז’ואן גארסיה בתוספת הזמן? יצרנו מספיק מצבים.
אנחנו קבוצה פחות טובה מבאיירן מינכן, כך ששוב, להיות מודחים מולם זה לא כישלון, אני אחזור לליגה. עם צ’אבי אלונסו אבל בליגה מעדנו נגד סלטה ויגו בבית שזה קצת יותר הגיוני מאשר להפסיד לחטאפה בבית לדעתי, סלטה בעונה טובה ועל סף קבוצת הצמרת. מעבר לכך זה התזמון של ההפסדים. לאוססונה הפסדנו רגע אחרי שהצלחנו בפוקס להעפיל למקום הראשון. וגם במשחק ההוא וגם נגד מאיורקה - עוד קבוצת תחתית איומה - ההרכבים היו לא טובים.
-כתבתי על זה בדיון התקשורת, גם במארקה התייחסו לאיבוד הכדור של טיאגו פיטארץ’ ששוב ניצל משגיאה טראגית. אפשר לעצור את הפסטיבל הזה. הוא יכול לשחק במשחקי הליגה. רבים מאיתנו בסקר רצו לראות את ג’וד בלינגהאם ואדר מיליטאו בהרכב אתמול, בהשוואה לאלטרנטיבות. ודין האוסן במגמת עלייה אבל הכל יחסית. במצב של אופמקאנו בתחילת המשחק שתודה לאל בעט באוויר - האוסן פספס כדור גובה בצורה מביכה. אם קיין היה מגיע מולו לאחד על אחד ועובר אותו או מסתובב עליו, אם אחד משחקני הכנף של באיירן היו עוברים אותו בריצה אז ניחא. פספוס כזה פשוט לא מקובל. הוא לא יודע איפה לעמוד.
כל מי שאופטימי אגב לגבי רמונטדה במינכן אני מזכיר לכם את הרביעייה שחטפנו מסיטי ב-2023. עם קבוצה טובה יותר ממה שיש היום. עם טיבו קורטואה בשער, עם אדר מיליטאו במרכז ההגנה, עם הוותיקים באמצע, עם ויניסיוס פחות מעצבן. אמנם סיטי כבשה שניים מהשערים ברבע השעה האחרונה, אבל חיברנו אולי 20 מסירות בחצי שעה, לא יצאנו מהרחבה שלנו, זה היה מביך ממש. ולמשחק ההוא הגענו אחרי תיקו ביתי ולא הפסד ביתי.
@dmitrys, דימה כל אחד בפורום עם תפקיד אחר, אני פותח את דיוני המשחק הארוכים ומשקיע יותר מהשחקנים. טיטי, בין היתר, אחראי על המורל שלנו. מישהו פה צריך להיות אופטימי, חוץ ממנו יש עוד אחד או שניים. אל תכבה
ל’’השקיע’’ במשחק כדורגל זה להמר, כי טעות של מגן שמקבל אדום בדקה החמישית וכל המספרים שאתה זורק פה שווים לתחת, כן ? לקנות ביטקוינים ב 16 אלף דולר, זה חכם.
ראיתי את המשחק, וגם לפני המשחק כתבתי, באיירן משחקת מרשים אבל אין לה הגנה, עם אמבפה קצת מאופס היתרון הוא של ריאל מדריד למרות שנראה שריאל משחקת זוועה ובאיירן מדהים, כי בסוף מה שקובע זה השערים.
ב 2-0 היה פחות סיכוי, הרבה פחות, אבל כרגע כל ניצחון משאיר אותנו בחיים.
אני לא ממש זוכר משחק או נוקאאוט שהיית פסימי לפניו, אבל זו סוג של תעודת כבוד כלפיך, זה עדיף על הפסיומיות שלי אז יישר כוח.
מה שאתה כותב נכון אבל אתה ואחרים לדעתי לא מתייחסים מספיק להבדלים בין משחק בית ומשחק חוץ, וכמובן שתוצאת המשחק הראשון תחייב את ריאל - לא הצלחנו להשוות ואז הייתי אומר שמזל שביטלו את שערי החוץ - לא להיות רק פאסיבית. ריאל מדריד אולי טישטשה את ההבדלים האלה עם כמה ניצחונות חוץ הירואיים בשלוש הזכיות של זינדין זידאן (פעמיים נגד באיירן מינכן, פעם אחת נגד יובנטוס, פעם אחת נגד פריז סן ז’רמן).
המטרה שלי היא לא ליפול עליו אבל אם בברנבאו 80 אלף איש הריעו לארדה גולר ודחפו אותו, אז הוא וטיאגו פיטארץ’ יכולים לראות כמה קשים החיים מול 70 אלף אוהדי באיירן מינכן, בעוד אצל השחקנים היותר מנוסים שלנו הצפי הוא שהפערים יהיו פחות גדולים. אתה גם מתחיל משחק עם שעון שסופר לאחור מ-90, אתה נכנס אליו בסכנת הדחה.
ברגע שעלינו לפסגה לפני כמה מחזורים הייתי מאוד פסימי, כי ראיתי שאנחנו משחקים חרא ושהכל היה במזל שיגמר בסוף, כתבתי אז שנאבד הרבה נקודות והשאלה היחידה כמה ברצלונה תנצל, והיא ניצלה.
נגד באיירן זה שונה, קודם כל זה ליגת האלופות והאנרגיות שלנו תמיד שונות בתחרות הזאת, ושנית באיירן באה לשחק פתוח ולתקוף ומשאירה שטחים מאחורה ויש להם הגנה חלשה, צמד בלמים מגושמים, חסרי טכניקה וקריאת משחק, זה הסוג היחיד של קבוצות שנגדן אני אופטימי בעונה הזאת אחרי מה שעשו לאלונסו(מדבר עוד לפני הפיטורים, מה שהתפתח אחרי הקלאסיקו).
דאיו אופמקאנו שחקן מאוד מהיר אבל קצת חסר אחריות, בעוד ג’ונתן טה פחות פיזי אבל שקט ויציב, ככה אני שמתי לב, לא רק מהמשחק אתמול כמובן אלא בכלל מההיכרות שלי עם באיירן מינכן. אבל הנה ראית זה הספיק כדי להסתדר לא רע עם ויניסיוס שמתקשה מאוד מול שחקנים שהיציאה שלהם מהמקום דומה לשלו. המהלך שלו שהיה מרשים זה הדריבל והבעיטה לפינה שמנואל נוייר הדף. בשאר המקרים? היה לו מצב נוח מאוד מחוץ לרחבה אבל ממש מול השער, לא הפריעו לו והוא גילגל את הכדור, בכל משחק יש לו את הבעיטות האלה לציפורים, גם האחד על אחד.
אתמול צריך לזכור שזה לא היה יום גדול של החלוצים של באיירן, פשוט השחקנים שלנו היו מאוד לא חדים. באיירן גם ביום בינוני בבית שווה הרבה מצבים, והיא יכולה להיות מאוד מסוכנת. אני כן חושב שנבקיע אבל אין לי ספק שנספוג, גם עם הגנה שיותר קרובה לאידיאלית נניח עם מיליטאו.
עם ג’וד שמצטרף מהר מקו שני ויכול להזיז עניינים במקום גולר שלוקח לו חצי דקה לשנע את התחת השמן שלו מצד לצד אנחנו נגיע להרבה יותר מצבים נגדם.
גולר מוסר יותר טוב מג’וד לעומק אבל לסוג המשחק שיתפתח נגד באיירן ג’וד הרבה יותר קריטי, אתמול בנוסף למצבים המצוינים שלנו היו כמה מצבים ששחקן שמצטרף בזמן היה יכול להיות אופציה לשער קליל.
שיהיה מובן, כרגע, בקשר למצב הקבוצה באופן כללי אין יותר פסימי ממני, במיוחד מאז הפיטורים של אלונסו, אבל נגד באיירן אני אופטימי.
אני מסכים איתך ואני אלך עם זה צעד קדימה (אם הזהירות המתבקשת שמדובר בשחקן צעיר שצפיתי רק בכמה משחקים בודדים שלו), על סמך מה הוא שיחק בקסטיליה? אם אין בו שום פוטנציאל להפוך למשהו למה מלחתחילה מחזיקים אותו שם?
טיאגו שם שהוזכר עוד בקדם העונה וחשבו שצ’אבי אלונסו ייתן לו את ההזדמנויות פה ושם, אפילו קראתי כמה כתבות על כך שבמועדון ‘זעמו’ על כך שאלונסו בסוף התעלם ממנו, זימן אותו לסגל לא אחת אבל בלי התאכלס.
אני חושב שהוא הגיע לקבוצה גדולה שהיא במשבר, כחלק מזה באה ההזדמנות שלו כמובן יחד עם פציעות, אבל קשה לבוא בטענות למעט הטעויות הקריטיות שלו בשני משחקי הנוקאאוט. הוא הציע עבורינו בעיקר תנועה והפעלת לחץ, לגבי השאר - לא ראיתי יותר מדי, הרמה בליגה השלישית שונה לחלוטין, גם יש לו שם סביר להניח פחות קושי פיזי. הוא שחקן רגיל, אין בו משהו מיוחד באמת.
שחקנים מקסטיליה שכן הוכיחו שהם ראויים להיות חלק מהקבוצה הראשונה לדעתי בשנים האחרונות הם גונסאלו גארסיה, ראול אסנסיו וסרחיו אריבאס שזה כבר לא יקרה אצלינו, כמובן גם ניקו פז.
היה צריך להשתמש בטיאגו פה ושם כצלע האחרונה בקישור למשחקי הליגה שהם בין-לבין או כשהסגל ממש חסר[מי שחושב למשל שכדאי שהוא ישחק ולא דני סבאיוס שלבטח יעזוב - אז אחלה], אולי כדי לנסות “להעיר” את אדוארדו קמאבינגה ואחרים ולהראות להם שהמקום לא מובטח. אבל אסור לחשוב שאם הרכב מסוים עבד במשחק אחד - נניח מנצ’סטר סיטי - אז עושים העתק-הדבק גם נגד באיירן מינכן. עצם זה שארבלואה פתח עם מנואל אנחל במשחק חשוב מאוד וקשה כמו נגד מאיורקה בחוץ - מראה שהוא מגזים.
אגב טיטי יא אח אומרים דור רומנו, ה-א’ הנוסף זה של פבריציו כנראה
גם אם אלונסו אפס מאופס כמו שחלק כאן מתארים אותו (והוא לא), יש סיבה שחייבים לגבות את המאמן באופן מוחלט במקרים כאלה. זה נכון אפילו עם כלומניקים אמיתיים כמו לחמן וגוטמן פה אצלנו בביצה, אז קל וחומר עם מקצועניים רציניים באחד המועדונים הגדולים בעולם.
בסביבה בלי תרבות ארגונית בריאה ונורמלית, לא יכול לצמוח שום-דבר. אתמול בערב יכולנו לראות בצורה הברורה ביותר את ההבדל בתוצרים בין מועדון שנתן את המושכות ואת הגב למאמן צעיר ואמביציוני, גם אם מעט אנונימי באופן יחסי - בלי כמעט שמות מפוצצים על הנייר, אבל אז יהלומים כמו אולסה יכולים לצמוח ולפרוח; לבין מועדון שזרק את כל העקרונות שלו מהחלון בשביל חבורה של פרימדונות ששווים יותר בפיפא מאשר על כר הדשא.
והתוצאה הבלתי נמנעת של זה - זה זה:
ברור שיהיה גמור בסוף המשחק. כשאימוני הכושר במשך השנה לא מרגילים אותו לרוץ כמו כדורגלן מקצוען מהשורה הראשונה, אז בוודאי שהוא יקרוס ברגע שיפגוש כאלה במציאות. קל באימונים - חרא בקרב.
המזל של השחקנים שלנו זה שבליגה הספרדית משום מה לא מפרסמים את נתוני הקילומטראז’ בכל משחק ליגה, ככה שהם לא צריכים להיות מובכים בכל משחק מחדש מהנתונים העלובים שלהם.
בעצם, אני חוזר בי. “מובכים” היה עשוי להעיד שאכפת להם מאיך שהם נראים. אפשר לומר בביטחון מלא שזה לא המצב.