1/4 גמר מונדיאל המועדונים: 3-2 על דורטמונד

ריאל מדריד – בורוסיה דורטמונד| יום שבת בשעה 23:00

ריאל מדריד מגיעה לרבע גמר אליפות העולם למועדונים כשהיא מרוצה מהניצחון 0:1 על יובנטוס בשלב הקודם ומלאת מוטיבציה (וגם הכיס טפו-טפו-טפו מתמלא, כבר 55 מיליון יורו בעקבות ההשתפות במפעל). הקבוצה של צ’אבי אלונסו לאט לאט מקבלת צורה וידעה להפגין גיוון. כעת, במשחקה ה-67 בעונת 2024-25 – שיא מועדון – היא מקווה להמשיך קדימה, לדלג מעל עוד משוכה ולהתקרב עד כדי שני משחקים מהתואר (חצי גמר פוטנציאלי נגד באיירן מינכן או פריז סן ז’רמן). לשחקנים מובטח בונוס שמן במיוחד, לפי ה-AS כמיליון יורו מענק אם וכאשר, וכבוד הנשיא פלורנטינו פרס כבר הבהיר את חשיבות הטורניר – כמעט כמו ליגת האלופות (שיהיה). אגב, משהו נוסף שמעיד על שינוי - ריאל היא היחידה בגביע העולם למועדונים שטרם נקלעה לפיגור טפו-טפו-טפו..פחות ‘רודפים’.

שחקנים רבים בלטו נגד יובה אך מי שלקח את ריאל לגמר היה גונסאלו גארסיה עם שערו השלישי – בנגיחה נהדרת - ותוסיפו גם בישול ב-293 דקות. על כן, קיים הספק האם אלונסו יכול להמתין קצת עם שילובו של קיליאן אמבפה שעלה מהספסל נגד יובנטוס (וזקוק לעוד זמן), והחלוץ הספרדי שזוכה משבחים לקיר לקיר – מפרננדו מוריינטס, דרך פדג’ה מיאטוביץ’ ועוד ועוד – ימשיך ב-11. לא שסקרי האוהדים אומרים משהו אבל הקהל “רוצה” אותו ונהנה מכל רגע, וגונסאלו חיי את החלום. מערך של שני חלוצים+ויניסיוס ג’וניור די נשלל ככל הנראה אך לכו תדעו. אמבפה השלים עוד אימון, מעביר הילוך ומתקרב למאה אחוז כשירות, כך אומרים. בינתיים לאלונסו יש תבנית. למעט החלפתו של ארדה גולר ברודריגו שפתח במשחק הראשון, ואנטוניו רודיגר ששמר על מקומו לאחר שראול אסנסיו שב מהשעיה – אלו אותם 11, כנראה במשחק השלישי ברציפות.

לגבי הפצועים שייכללו בסגל – דני קרבחאל, אדר מיליטאו וכדומה – רק בתסריט רומנטי כמו באגדות שהכל עובד חלק – ואולי הם יריחו קצת את הדשא. כמובן ישנם לוקה מודריץ’ ולוקאס ואסקס, שמצבם ברור. אפשר לציין גם את פראן גארסיה שעושה רושם שנמצא בכושר הטוב ביותר שלו מאז הצטרף, אורליאן טשואמני שמג’נגל בין העמדות נפלא (אחד משלושת שחקני השדה היחידים ששיחקו בכל 360 הדקות במפעל), בספרד כבר כינו אותו “עולה ויורד כמו אקורדיון” וארדה גולר שימשיך בקישור. טרנט אלכסנדר-ארנולד שמע כמובן על מותו הטראגי של חברו הכדורגלן דיוגו ז’וטה ז"ל ששיחק עמו בליברפול, אך לפי שעה לא נראה שעל אף הצער העמוק – הוא לא ישחק.

מפגש מול בורוסיה דורטמונד מחזיר אותנו ישר אחורה לסוף חודש אוקטובר – ויניסיוס בזון, בשיאו, רגע לפני הטקס שנהרס, המסיבה שלא התרחשה. ויניסיוס במוד בלון ד’אור, עם שלושער עוצר נשימה. ריאל מדריד של צ’אבי אלונסו רוצה ממנו עוד, והוא מסוגל. לשמר את המוטיבציה, עבודת ההגנה והמשחק הקבוצתי – ולהחזיר את הקסם במלואו כי הוא עדיין לא כאן. שער נוסף, למשל, ינתק אותו מגארת’ בייל כאשר לשניהם יש 106 כרגע.

אלונסו היה ברור: “אחרי המשחק נגד יובנטוס אנחנו רוצים לעשות עוד צעד, הם קבוצה מהטופ של אירופה. זה יהיה משחק אינטנסיבי ואנחנו לסיים אותו בצורה הכי טובה שיש. אנחנו פועלים, אנחנו עובדים בקצב ובאנרגיה ואלה שלבים קריטיים. דורטמונד של מחר (היום) דומה יותר לזו שפגשתי במאי עם באייר לברקוזן מאשר לזו שפגשה את מדריד בשלב מוקדם מאוד העונה. אלו סגלים שונים. מאז שניקו נכנס לתפקיד, הם היו במגמת עלייה. הם מתחרים טוב. באירופה הם השיגו לאחרונה תוצאות טובות יותר מאשר בליגה. סרו גיראסי וקארים אדיימי מסוכנים”. ולגבי שאלת השאלות - אמבפה או גונסאלו - אמר שרק לפני המשחק יקבל החלטה ושהשחקנים יידעו לפני העיתונאים. “יש דברים שאתה משאיר אותם פתוחים עד לרגע האחרון. אני מאמין בכל החלוצים שלנו”.

ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| טרנט אלכסנדר-ארנולד, אנטוניו רודיגר, דין האוסן, פראן גארסיה| אורליאן טשואמני, פדה ואלוורדה, ארדה גולר, ג’וד בלינגהאם| ויניסיוס ג’וניור וגונסאלו גארסיה

בורוסיה דורטמונד מגיעה לרבע הגמר אחרי שהשיגה 1:2 לא פשוט על מונטריי המקסיקנית של סרחיו ראמוס. שלושה מאמנים בעונה אחת זה מצביע על עונה לא טובה, אבל ניקו קובאץ’ שלקח אליפות עם באיירן מינכן בעבר – הצליח לייצב את השורות מאז מונה בפברואר. שבעה ניצחונות ותיקו (נגד באיירן מינכן) בשמונת מחזורי הסיום של העונה הביאו לכך שהצהובים-שחורים השיגו את הכרטיס האחרון לליגת האלופות בעונה הבאה. ומה העונה? הדחה נגד ברצלונה עם תבוסה 4:0 במשחק הראשון, וניצחון ביתי 1:3 החזיר מעט מהכבוד. דורטמונד הציגה טורניר די בינוני עד עתה אך מה אכפת לה. 0:1 קשה למשל על יריבה מדרום קוריאה (אולסן), תיקו מול פלומיננסה.. ומי שלקח אותה לשלב הבא, כמובן, הוא סרו גיראסי.

החלוץ כבש צמד תוך פחות מחצי שעה (דקות 14 ו-24) ופילס את הדרך. גיראסי כמאמר הקלישאה הוא חלוץ נפלא שהזוי - “איך אף קבוצה גדולה לא חטפה אותו?”. זה יהיה משחקו ה-50 העונה והוא הפציץ 37 שערים בכל המסגרות, שלושה מהם במפעל הזה (ו-13 בליגת האלופות). “אמנם ריאל מדריד קבוצה אדירה מהשורה הראשונה, אבל גם אנחנו. נצטרך שיהיה לנו יום טוב, לשחק בחופשיות ובאומץ, להילחם ולראות אם נחזיק מעמד”, אמר. דורטמונד שופעת ביטחון, והמסר הוא “יהיה גם להם משחק קשה”.

רגע משעשע נרשם במהלך הריאיון שלו לאחר המשחק הקודם, ופחות עבור המשפחה – תיכף תגלו איזה – כשהכתב מסביר לו שג’וב בלינגהאם לא יוכל לשחק נגד אחיו משום שספג כרטיס צהוב וייעדר. החלוץ חייך ושם את ידיו על הראש. את ג’וב שבישל לדניאל סוונסון את שער הניצחון במשחק האחרון בשלב הבתים, יכול להחליף מרסל סביצר או יוליאן ברנדט. דורטמונד משחקת עם שלושה בלמים. לצד גירסי משחק קארים אדיימי, מהיר כשד שהטריד את ההגנה שלנו גם בגמר ליגת האלופות. הוא כבש 12 שערים העונה אך נראה שהסיומת עדיין לא פיקס. קשר הכנף ג’ימי גיטנס שכבש נגד ריאל העונה ב-2:5, עזב את הטורניר לזמן מה כדי לסגור בצ’לסי אך זה עדיין לא קרה. הקשר הוותיק אמרה צ’אן והבלם ניקו שלוטלברק פצועים. נראה שינוי בודד בהשוואה להרכב מהמשחק האחרון.

קובאץ’ מחמיא לריאל ולמאמנה החדש לפני המשחק כשאמר: “זה אתגר עצום לשחק נגד אחת הקבוצות הגדולות בעולם וכזו היא ריאל מדריד. אמנם זו תחילת הדרך אבל כבר רואים את טביעת האצבע של צ’אבי אלונסו בדומה למה שעשה בבאייר לברקוזן”. עבור קובאץ’ יהיה זה המשחק ה-25 במדי דורטמונד והוא חולם על ניצחון מספר 16 והגדול ביותר שלו בקבוצה, ואחד הגדולים ביותר כמאמן.

בורוסיה דורטמונד - הרכב משוער: גרגורי קובל| ניקלאס שולה, וולדמר אנטון, רמי בנסבאיני| ג’וליאן ריוורסון, פליקס נמקה, פסקל גרוב, דניאל סוונסוון, יוליאן ברנדט| קארים אדיימי וסירו גיראסי

קצת היסטוריה:

לפני חודש נפגשו ריאל מדריד בבורוסיה דורטמונד למשחק אגדות - ואיזה שמות ענקיים היו שם. אבל גם לקבוצות הנוכחיות אין במה להתבייש. ריאל מדריד נגד בורוסיה דורטמונד זה קרוב לקלאסיקו באירופה. ככה זה עם גמר אחד ברזומה, שני חצאי גמר, רבע גמר וגם מפגשים אייקונים מאוד בשלב הבתים לאורך השנים. כל 16 המפגשים בין הקבוצות נערכו בליגת האלופות, כולם מ-1998. המאזן של ריאל טוב והיא ניצחה במחצית מהמשחקים - שמונה ניצחונות, חמש תוצאות תיקו ושלושה הפסדים בלבד, יחס שערים 31:21. ריאל ניצחה בכל ארבעת המשחקים האחרונים.

ההילייט העיקרי כמובן היה הגמר בוומבלי באחת ביוני 2024, לפני שנה וחודש. ריאל מדריד זוכה בגביע ה-15 על אף מחצית ראשונה חלשה בה טיבו קורטואה התאמץ הרבה – עם ניצחון 0:2 על הצהובים-שחורים. ג’וד בלינגהאם השלים דאבל במשחק נגד האקסית שנה אחרי. דני קרבחאל כבש את הראשון בנגיחה אחרי קרן של טוני קרוס במשחק הפרידה שלו, ו-ויניסיוס ג’וניור הכפיל ממסירה של ג’וד. איזה כיף היה!

הקבוצות נפגשו בפעם האחרונה באוקטובר האחרון. הפעם האחרונה באמת בה ויניסיוס היה ויניסיוס, לפני החלום ושברו של כדור הזהב. הגרמנים טיילו ברחבה שלנו ועלו ל-0:2 עם שני שערים בארבע דקות - אבל ריאל הגיבה. אנטוניו רודיגר צימק בנגיחה, ויניסיוס ג’וניור השווה, לוקאס ואסקס קבע מהפך מכל הלב בדקה ה-83, והדקות האחרונות היו שייכות לוויניסיוס שכבש שני שערים ענקיים בדריבל וחתם 2:5 עם שלושער! המפגש האחרון היה בשלב ‘הליגה’ החדש. וריאל ודורטמונד הוגרלו עוד שלוש פעמים בשלב הבתים יחד. ב-2002-03 ריאל הפכה פיגור ל-1:2 עם ראול ורונאלדו, ובמשחק החוץ בגרמניה חאבייר פורטיו הציל אותה מהדחה עם שער שיוויון בתוספת הזמן; ב-2016-17 קיבלנו פעמיים 2:2 אטרקטיבי כשבמשחק במדריד ריאל מאבדת יתרון כפול; וכן ב-2017-18 כשריאל ניצחה לראשונה בתולדותיה בסיגנדל אידונה פארק 1:3 עם צמד של כריסטיאנו רונאלדו, והשיגה 2:3 במשחק הבית.

המשחק הראשון נערך בחצי הגמר ב-1997-98. פתיחת חצי הגמר הראשון בסנטיאגו ברנבאו התעכבה כי קרסו השערים. ריאל הצליחה למצוא פיתרון יצירתי וניצחה 0:2 עם פרננדו מוריינטס וכריסטיאן קראמבו, בגומלין השיגה 0:0 והעפילה לגמר שם תמשיך ללה ספטימה. חצי גמר ששבר לנו את הלב למשל היה ב-2013. רוברט לבנדובסקי במשחק חייו תפר רביעייה ומ-4:1 היה קשה לחזור. ריאל תקפה ותקפה והחמיצה ונתנה את כל מה שיש לה בברנבאו אבל זה הספיק ל-0:2 מאוחר וזהו, עם שערים של קארים בנזמה וסרחיו ראמוס והרבה דמעות. כעבור שנה הגיעה “הנקמה”, עם 0:3 חלק ברבע הגמר במשחק במדריד, ולמרות שמרקו רויס כבש צמד והגומלין היה מפחיד - שרדנו את זה.

השעה של המשחק מחר ממש לא זורמת ואני מקווה שזו התלונה הראשונה שלי בנושא. ריאל מדריד היא הקבוצה היחידה שטרם נקלעה לפיגור בטורניר טפו-טפו-טפו. מצד אחד זה אחלה, ומצד שני זה דבר שיקרה ונצטרך לדעת להתמודד איתו, באמת לשנות מומנטום (למרות שהכרטיס האדום המהיר היה גם מאתגר). אם זו הייתה ריאל של קרלו אנצ’לוטי הייתי אומר לכם כבר איך המשחק ישוחק - טיבו קורטואה עם הצלה-שתיים גדולות תוך עשר דקות וכמובן פיגור מוקדם. אבל עם צ’אבי אלונסו מניח שלא נראה קבוצה שאננה, שלא נראה קבוצה שחושבת כבר האם באיירן מינכן או פריז סן ז’רמן בשלב הבא..

המפגשים מול דורטמונד אייקונים מאוד, אני מגדיר אותם כמיני קלאסיקו, יש הכל מהכל ואפילו גמר ליגת האלופות מה שנניח מעולם לא היה ב"קלאסיקו האמיתי" של אירופה - ריאל מדריד נגד באיירן מינכן. אזכור לנצח את שברון הלב והדמעות בחצי גמר 2013. עולה לי בראש כמובן גמר 2024 עם דני קרבחאל וטוני קרוס, וגם שער השיוויון המטורף של חאבייר פורטיו.

על פניו הסגנון של בורוסיה דורטמונד אמור להטיב עימנו - קבוצה פחות אגרסיבית מיובנטוס, יותר נאיבית, קו הגנה גבוה. לא חושב שיש להם שחקנים ‘יוצרים’ טובים כמו יילדיס וקונסיסאו ומצד שני גיראסי חלוץ-חלוץ, זה ה-קרב האמיתי עבור דין האוסן שאיטי ממנו (זו לא בושה) וכשאנטוניו רודיגר נראה ב-50% כשירות. קארים אדיימי זכור לנו מגמר ליגת האלופות, סילון על הקו וזה אתגר לטרנט אלכסנדר-ארנולד או בעצם לפדה ואלוורדה.

דיברתי על מפגשי עבר, ויניסיוס ג’וניור חטף מאיתנו לא מעט. יש חמלה כלפיו כעת, רצון לשבח אותו על קצת יותר הגנה ומחויבות, יותר משחק קבוצתי, הוא היה טוב נגד רד בל זלצבורג ו"בוגר" נגד יובנטוס. אבל ההופעה האחרונה באמת שלו של וורלד-קלאס הייתה עם השלושער ההוא לפני כדור הזהב שלא הגיע. משחק שאחריו שאלנו האם הוא השחקן הטוב ביותר בעולם - וזה לא קרה הרבה. אני מבין שזה ייקח זמן ומניחים אבן אחר אבן אבל אני מחכה לוויניסיוס הזה. החד בדריבל, הקטלני מול השער, השחקן המעורב…

ריאל מחפשת המשכיות, נראה את אותו הבסיס כמובן, ברהים דיאס יעלה אולי רק כמחליף לכמה דקות, רודריגו “נמחק” יש הרבה שחקנים שרק חוזרים מפציעות. שוב אומר שאני לא שלם עם “מנת היצירתיות” בהרכב שאנחנו משחקים איתו אבל בסדר, חשובה ההמשכיות, התיאום וכדומה. פחות “כמו” שלושה בלמים אלא יותר עם אורליאן טשואמני כמניע כדור מאחור כקשר. לשמר: פדה ואלוורדה, ה-כ-ל. לשפר: המעורבות של ג’וד בלינגהאם. לדעת לשחק מהכנפיים גם אם נראה שיהיה הרבה אוויר מול ההגנה של בורוסיה.

לא נראה לי שקיימת אפשרות של גונסאלו-אמבפה-ויניסיוס. מבחינתי, הילד צריך לשחק, אמבפה עדיין לא מאה אחוז וגם לא 80% כי אימונים לא דומים למשחק, וזה לא פייר להוריד את גונסאלו שעושה את המוטל עליו ואני חושב שבמשחק כזה יגיע ליותר מצבים. אמבפה יכול לשחק מחצית במידת הצורך. כמובן שישנו חשש שעם אמבפה נראה שחקן אחד פחות שעושה הגנה ומשהו בלכידות יידעך אבל אין ברירה..האללה מדריד! בהצלחה

השאלה המרכזית מבחינתי בימים אלה היא שאלת התפקוד של טשואמני. אם אחרי המשחק מול זלצבורג היינו צריכים לפתח פה דיון על זה, הרי שעכשיו זה כבר ברור שיש פה איזשהו עניין שצריך לשים לב אליו. תוספת הכח והנוכחות בקישור שהעניק לנו במחצית השניה, ביחד עם האוסן שגם דחף למעלה יותר מהצד השני, שינו לגמרי את המשחק וגרמה לכך שיכולנו להשקיע יותר שחקנים באגפים מבלי לאבד את השליטה באמצע. ברגע שהתלטנו על המשחק, כבר בקושי יכולנו לראות איך הקבוצה מתמודדת עם שלושת מצבי המשחק האחרים (מעבר מהגנה להתקפה, מעבר מהתקפה להגנה, התגוננות). מהמעט שכן ראינו את הקבוצה מתגוננת, טשואמני שיחק בלם ימני ועזר לטרנט עם יילדיז.

הערב נוכל לראות האם המערך המאוד מוזר שאיתו שיחקנו במחצית השנייה מול יובה היה שינוי נקודתי או שאלונסו ירצה לנסות אותו שוב פעם. אני מניח שבליגה הוא יוכל לעזור לנו מאוד מול קבוצות הבונקר למניהן, אבל מול קבוצה כמו דורטמונד זה יהיה מסוכן מאוד לשחק ככה עם אדיימי וגירסי שמוכנים למתפרצות.

היתרון הגדול של השיטה הזאת היא הפלואידיות שלה, והיתרון בשחקנים כמו טשואמני (שחקן על הפנים, אסור להחמיא לו זה אחרת הכל הולך לפח) והאוסן שיכולים לתפקד באופן שונה - תלוי ברצונו של המאמן או בדרישה של המשחק.

אלונסו דיבר על כך שוב פעם במסיבת העיתונאים והזכיר את הדואליות בתפקוד של טשואמני. אני חושב שהשנה הולכת להיות השנה שלו. היכולת שלו במשחקים האחרונים פתחה את התיאבון. אני מניח שהוא מהשחקנים שיותר ירוויחו מכך שאלונסו המאמן.

נקודה נוספת לגבי הערב, אסנסיו צריך לשחק במקום רודיגר. רודיגר כרגע לא מספיק טוב ועדיין לא חזר לעצמו אחרי הניתוח, והמהירות של אסנסיו מול ההתקפה המהירה שלהם תהיה קריטית.

גונסאלו ממשיך במקום אמבפה - יש הרכב למשחק נגד בורוסיה דורטמונד! רבע גמר אליפות העולם למועדונים יוצא לדרך ב-23:00. צ’אבי אלונסו שומר בדיוק על אותו הרכב של ריאל מדריד שניצח את יובנטוס בשלה הקודם. כלומר: הקאנטראנו גונסאלו גארסיה בחוד ההתקפה לצד ויניסיוס ג’וניור כאשר קיליאן אמבפה ממתין על הספסל שוב. פדה ואלוורדה הקפטן, אורליאן טשואמני בין בלם שלישי לקשר אחורי, גם ארדה גולר בהרכב כמובן. תנו לנו את זה. ויניסיוס ובלינגהאם חייבים להיזהר מכרטיס צהוב. האללה מדריד!

ההרכב: קורטואה, טרנט, האוסן, רודיגר, פראן, טשואמני, ואלוורדה, גולר, בלינגהאם, ויניסיוס וגונסאלו

אני מאוד מרוצה מזה שלוקחים את הזמן. מגיע לילד להמשיך, קיליאן אמבפה כרגע עדיין לא מאה אחוז. אפשר לתקן ולהעלות אותו מהספסל בדקה ה-60 במידת הצורך. זה גם דורש עוד משחק טוב מוויניסיוס ג’וניור ואחריות מצידו. אני מקווה שתהיה לנו מספיק יצירתיות בלי קשר. משחק שלישי ברציפות עם אותו ההרכב בדיוק, על מנת שהשחקנים יהיו בתיאום טוב יותר והקבוצה תקבל צורה.

אני שמח על הדבקות באותו הרכב. זה גם איתות טוב לאמבפה שמסתדרים בלעדיו בינתיים.
מצד שני, פריז בחצי הגמר וזה מפחיד. חייב להכשיר את אמבפה לכך.

אין לי שום בעיה עם זה שgg בהרכב, אני לא יודע מה מצבו של אמבפה וכרגע הוא גם סוס מנצח בכושר טוב. יותר מפריע לי העניין עם אסנסיו. רודיגר לא טוב, אסנסיו עשה טעות קשה והורחק, לייבש אותו על הספסל עלול לפגוע לו בביטחון שצבר בחצי השנה האחרונה. אם הוא מתכוון לשחק כמו ששיחק במחצית השניה במשחק האחרון, אז צריך בלם מהיר עם שליטה טובה בכדור.
אני מאלה שדווקא לא עפו על אסנסיו, אבל אנחנו נצטרך אותו השנה ולייבש אותו אחרי טעות כזאת זה לא לטובתנו.

עם שאר ההרכב אין לי שום בעיה.

נראה איך הוא יתפקד אותם על הדשא.

אני די בטוח שהדבקות בהרכב היא בגלל שהכל חדש ומדובר בנוקאאוט - אלונסו רוצה להרוויח כל גרם של תיאום ואורגניות בזמן הקצר הזה. מה גם שמהלך המשחק הוא עושה לא מעט חילופים ובתזמונים טובים. אני בטוח שבליגה נראה שימוש טוב בסגל הרחב.

כבר שנה לא נהנתי כמו ב20 דקות האלה.
מי ידע שזה אפשרי בכלל לשחק ככה…

שמעו אני מת על גונזאלו, הוא משחק בשקט, רגוע ונקי.
לא פשוט להיות פשוט.

יותר לכיוון ה4 שנים לפחות

Gracias ל-Garcias. בשלב עוד יותר מוקדם במשחק, כמעט עשינו גול עם כדור רוחב של המגן לחלוץ אבל אין דבר. מגיע לשניהם לכבוש. גונסאלו ברגע של תרדמת של הבלמים דחף את הרגל נהדר, שער גדול ו"ההימור" עליו שהוא לא הימור האמת - משתלם. אוהד עם חולצה של קיליאן אמבפה מניף את הטלפון ומריח את הגול של גונסאלו. זה גם השער הכי מהיר שלנו בטורניר, סוף-סוף לפני הדקה ה-30. פראן דינאמי מאוד, עבר שחקן בדריבל אולי בפעם הראשונה אחרי הרבה זמן, כדורי רוחב מעולים, הצטרפות חשובה לרחבה, שער ראשון שלו העונה.

שער שמגיע ממגן ימני שמוסר לרוחב ומגן שמאלי דוחף לרשת, ממש טוטאל-פוטבול על שם הפורום שלנו, לרגע חשבתי שזה דני קרבחאל בשיאו ומרסלו.

המשחק קל מאוד עד עכשיו, לא שחששתי - אבל קל משחשבתי, כי דורטמונד קבוצה נאיבית וחפיפניקית בהגנה, לא אגרסיבית מספיק. יש להם כמובן מספיק כישרון אם זה אדייאמי המהיר או גיראסי שהוא קטלני ברחבה, ואסור להירדם, אבל הלחץ הגבוה שלנו נהדר ואנחנו שווים עוד גולים.

זה מרגיש כמו משחק שיוכל להחזיר את קיליאן אמבפה לתלם (אפילו רודריגו? טוב נו - הגזמתי), אני נהנה לראות את גונסאלו אבל כמובן שזה שיקול וצריך להכניס את הצרפתי לאיזה חצי שעה לפחות. וכמובן ויניסיוס שלא ‘מפריע’ עד עכשיו אבל צריך לעשות יותר, לנצל את זה ולחזור להיות ויניסיוס. לצד מה שאמרתי, לגבי הקבוצה באופן עקרוני כן אפשר אם יהיה מצב - לשמור קצת כוחות. ג’וד בלינגהאם ריחם עכשיו על האקסית כשלא עשה את ה-0:3.

אני לא חושב שבחצי השעה הזו מישהו אצלינו מדהים. זו פשוט קבוצה. כולם טובים. כיף לראות לחץ קבוצתי מרשים, הנעת כדור ולא התבססות על יכולת אישית בלבד. ובואו, נכון שטרנט עם בישול נהדר, והאוסן דוחף את הכדור ברמה של קשר. לסוף העונה שעברה הגענו פצועים וחבולים וגמורים מנטאלית. אבל אלונסו עושה עדיין עם סגל מאוד-מאוד-מאוד דומה ואחרי חודש על הקווים - הרבה. הוא מותיר את קרלו אנצ’לוטי האהוב עם עבודת אימון ק-ט-ס-ט-ר-ו-פ-ל-י-ת.

הכל התחיל מחטיפת כדור עקב לחץ גבוה מצויין, הגול השני הכוונה.

פשוט מדהים איך אף אחד במועדון, לרבות אנצ’לוטי , לא דפק על על השולחן של פרס ואמר בתקיפות - איך זה בריאל ,כבר כמה עונות לא משחק חלוץ טבעי.
אלונסו פשוט רואה כל מה שמאמן נורמלי היה רואה.
גארסיה מצליח בגלל צוות מסייע אדיר.

אז ככה נראית קבוצה מאומנת…
לא נהנתי ככה מעל 4 שנים, אני מול הטלוויזיה עם חיוך דבילי.

גונזאלו אדיר, סימן לגולר לאיפה למסור לו וסיומת מעולה לא פשוט בכלל.
השער השני מלחץ גבוה מדהים ואחרי זה הנעת כדור סבלנית עם מסירות ל half space.
כמו שאלונסו אמר - זאת ריאל מדריד שלי.

עם כל הכבוד לסיפור החביב של גונזאלו, כנראה שהיינו נראים לא פחות טוב עם אנדריק, אמבפה וכו’.
פראן גרסיה נראה כמו שחקן הרכב לגיטימי. פדה מתפוצץ. טשואמני מלא ביטחון. גולים של קבוצה ולא של אינדיווידואלים. פאקינג משחק לחץ בריאל מדריד מה שלא ראיתי בימי חיי.

הכל זה אלונסו. סוף סוף מאמן שמנצל את הסגל המעולה שלנו. תודה ארסנל, תודה בארסה על כל אחת מהתבוסות בשנה שעברה שתקעו עוד מסמר בארון של אנצ’לוטי.

כן ולא, כי גונסאלו מראה מיקום שאין לאנדריק וכנראה גם את משחק הראש, נניח שער הניצחון נגד יובנטוס. הוא, לתחושתי, נראה הרבה יותר נינוח ממנו וחכם במשחק שלו. כמובן שהוא לא יכול להוביל ולא צריך להוביל. לגבי קיליאן אמבפה ברור אין שאלה בכלל. עד שיש שחקן צעיר בחלק הקדמי שמספק את הסחורה באופן הכי משמעותי מאז חסה רודריגס בעונת הדסימה (כשאלבארו מוראטה חזר אלינו מיובנטוס כבר ידענו שהוא יבקיע הרבה, הוא צבר ניסיון) - תן להתלהב ולהגזים :slight_smile: אל תדאג כששוב ישוו אותו לראול אני אכנס לתמונה להרגיע. פשוט זה אחלה.

אני לגמרי שותף להתלהבות, רק מחדד ש-99% מהעסק שאנחנו רואים זה אלונסו

אני מסכים איתך, ואני אנסה לחלק את העוגה אחרת מבלי להוריד מערכו של המאמן החדש שלנו: 70% גאונות של צ’אבי אלונסו ו-30% עצלנות\סחבקיות\טיפשות של קרלו אנצ’לוטי. הקבוצה בלי הכדור לא עשתה פשוט שום דבר. אפס “ידע”, אפס “רצון” ואפס “יכולת”. אפס ניסיון. העונה השחורה הזו זירזה את השינוי על הקווים וזה מבורך, ועדיין. חבל שהפסדנו ארבעה קלאסיקוס וכדומה. לא הייתה שום הצדקה להיות כל כך גרועים בעונה הזו עם הסגל שהיה, היו משאבים.

אלונסו משנה את הקבוצה, רובם נראים טוב, אבל ויני הוא אותו ויני. עייפתי