1/4 גמר מונדיאל המועדונים: 3-2 על דורטמונד

רק ויניסיוס עדיין לא הצטרף לאירוע.
הפעולה הטובה היחידה שלו זה כשהוא עזב כדור לבלינגהאם.

הגיע הזמן לתת לאמבפה לשחק בשמאל

ויני נראה כאילו הוא עדיין עם אנצ’לוטי בראש, מה שמעורר את השאלה, האם הוא יהיה בהרכב ויהי מה?

מצטרף, הייתי מוציא אותו אפילו במחצית עם התירוץ שאם יקבל צהוב יחמיץ את החצי גמר, ומכניס את קיליאן במקומו.

היה צריך להכניס את השלישי ולסיים את המשחק, פשוט רצה את השואו ולהקפיץ מעל השוער כמובן..

לגמרי. גונזאלו מעולה. ניתן היה לראות זאת כבר במשחק הראשון כשהצליח לנגוח פעם אחר פעם על קוליבאלי ושאר שחקני אל הילאל. מוסיף לנו כלים ואפשרויות שלא כ"כ היו לנו בשנים האחרונות.
העניין הוא שאם היינו רואים עוד עונה של קרלו היינו עולים עם רודריגו וויניסיוס למעלה. גונזאלו בכלל לא היה מקבל הזדמנות. כמה דיברנו כאן (בצדק) על כך שריאל צריכה לא מעט שחקני חיזוק. בא אלונסו ומראה לנו איזה תפקיד חשוב יש למאמן.

לדעתי ויניסיוס בהחלט צריך לקחת כל מה שאפשר מהמשחק הזה, מובילים 0:2, היריבה תפקיר את העורף עוד יותר, יריבה מאוד נוחה. הוא לא עושה מספיק ועם כל הרצון להחמיא לו עד היום, היו ‘נגיעות’ של קסם. הפעם האחרונה שהוא היה השחקן שמתמודד על תואר השחקן הטוב בעולם זה היה ב-2:5 על בורוסיה דורטמונד. הקבוצה אמורה להיות טובה יותר השנה ותהיה טובה יותר השנה. אז..

כל עוד הגישה שלו בסדר ובינתיים הוא לא רב עם אף אחד ובהחלט רץ ועושה הגנה וגם די משחק קבוצתי - אני מאמין שהכדורגל יחזור. הבן אדם אוהב לכדרר על הקו כמו שרונאלדו-פנומנו אהב לעבור שוערים. זה יחזור. הביקורת מובנת אבל לא צריך ייאוש.

אני חושב שאלונסו מנסה להוריד ממנו את אור הזרקורים כדי שינחת לקרקע ומשם יבנה מחדש את הביטחון.
ואחת הסיבות העיקריות שהוא לא באור הזרקורים היא שיש לנו אגף ימין פעיל מאד.
ברגע שיריבות יפנימו שהוא לא מרכז הקבוצה הוא יהיה הרבה יותר משוחרר.
פראן מדהים, הוא מחזיק לנו את כל האגף השמאל התקפית. סוף סוף יש לנו מגינים תוקפים.

ויני נראה שלא אכפת לו. מגיע למצבים טובים ובועט בצורה שלומיאלית. משחק בחצי קלאץ’. הוא חתיכת אתגר לצ’אבי אלונסו, אבל צ’אבי אלונסו הוא האדם המתאים ביותר שיש כדי לאפס אותו. נראה מה יהיה איתו.

דורטמונד שמה עליו שמירה מיוחדת אבל הקבוצה כבר לא הקבוצה שלו וכבר לא תלויה בו.

אני לא אוהב את זה שיורדים אחורה ומחפשים מתפרצות, אבל אולי לשמור על קצב כמו שפתחנו איתו בחום הזה זו בקשה גדולה מדיי.

מחמאות גדולות לאלונסו שמצליח בפרק זמן קצר מאוד לעשות טרנספורמציה במשחק של ריאל מדריד. מעבר לאלונסו, מחמאות עוד יותר גדולות לסגל השחקנים שהיו צמאים לכך, זה ניכר

עוד משהו קטן שארצה להוסיף; טרנט פשוט חלש מאוד. אולי הוא עדיין בתקופת הסתגלות/החום של ארה״ב/המוות של ג׳וטה אבל הוא פשוט נראה גרוע.

גולר פשוט מצויין, לא יודע כמה יצליח במשחקים אמיתיים אבל פה הוא מצויין.

הוא הולך לשחק הרבה מאד בחודשים הקרובים בהיעדר ג’וד.
הור גם נראה טוב מאד בהרכב שלושה בלמים כשטשואמני מאחוריו.

אהבתי שאלונסו מאותת שהוא לא הולך להוריד את החלוץ הטבעי היחיד רק כדי ששחקנים יסריחו את הדשא בגלל התג מחיר שלהם..

אם כבר מזכירים את היעדרות הצפייה של ג’וד אז זה באמת מעניין מי יקח את המקום שלו בהרכב בזמן שהוא מחלים מהניתוח.
ה “ברור מאליו” זה סבאיוס או קאמבינגה אבל אלונסו גם מסוגל להפתיע (בראהים? מסטנטואנו?).

איזה אדום טפשי. הוא יחסר מאוד מול פסז.

לא מבין את הטיפשות הזאת, מה הבעיה לספוג שער? למה להסתכן באדום?

הסיום פה הזייה מוחלטת ונתן תחושה של קרלו אנצ’לוטי ולא של צ’אבי אלונסו. חשבנו הולכים הביתה עם 0:2 ומה שקרה בשבע הדקות האחרונות - וואו. כולל הקורה. הרווחנו אולי את קיליאן אמבפה מחדש כבר לחצי הגמר - מגיע לו אחרי כל הסבל שעבר עם קלקול הקיבה, יאללה, הוא וגונסאלו גארסיה יחד ו-ויניסיוס על הספסל. ואולי ראול אסנסיו מקבל את הבמה הגדולה ביותר לחזור לעצמו, נגד סוללת הכוכבים. דין האוסן עשה פעולה מטופשת מאוד בדיוק כמוהו. שיקול דעת מוטעה וגם שנייה של חוסר ריכוז. אני רוצה ממנו את פעולות ההגנה המוצלחות יותר מניהול המשחק המשובח מאחורה.

לא אהבתי את זה שהקבוצה התבטלה רוב המחצית השנייה, מעדיף שניגמל מזה. נכון שהיו לנו 2-3 התקפותץ אבל אנחנו חייבים לגעת יותר בכדור. לא שמירת כוחות וירידת מתח גם בגלל החום - היה כאן זלזול וזרימה עם ההולה של הקהל.

מה שכן טוב זה שוויניסיוס ג’וניור יצא. הוא לא עשה מספיק במשחק הזה, אולי רודריגו בשמאל לעוד כמה דקות והיה יותר נחמד. זה שגונסאלו גארסיה נשאר על כר הדשא זו ממש אמירה של “אני מעריך אותך” מצד אלונסו.

קצת פסימיות לחצי הגמר לאור הבלק-אאוט הזה בעשר הדקות האחרונות, בכל מקרה גם פריז סן ז’רמן טובים יותר כרגע, אבל בסדר, יהיה כיף בכל זאת אני מניח

איזה שוער

לא אמרנו שזה או אדום או פנדל? שינוי בחוק משהו? או שזאת אגדה אורבנית. ודין האוסן כל כך איטי, שיהיה בריא.

המחצית השנייה הייתה חלשה יותר אבל העשר דקות האחרונות ממש מדאיגות, הם הגיעו לשער תוך שניות בלי להתאמץ ובלי הרבה תחכום.

כן, אלא אם זה מונע שער בטוח ואין כוונה ללכת על הכדור.

עבירה מכוונת שמונעת מצב ודאי לשער עדיין אדום גם כשזה פנדל.

גם עם אלונסו החופש של פדה במשחק הוקרב כדי לעשות בייביסיטר לעוד מגן ימני נכה הגנתית שמתמודד מול קיצוני מהיר ותחבולן.

לשחרר את פדה.