אני בסדר עם זה שהרגנו את המשחק במחצית השניה. דורטמונט לא איתגרה אותנו והחום הזה נראה סיוט. זה טורניר קצר ועצים, אין סיבה לשרוף את עצמנו אם אין צורך. אהבתי גם את החילופים.
הדקות האחרונות היו הפקרות, אבל אין קשר.
לא נורא, פריז קיבלה 2 אדומים ונסחטה לה הנשמה מול באיירן.
וגם ג׳וד משחק באותה עמדה בערך… מבחינת עמדות אין הרבה חדש תחת השמש. השיטה כמובן שונה.
והנה הנטייה שמאלה. זה בילט אין אצלנו, כנראה
סיום המשחק קצת מעיב על ההרגשה אבל בסך הכל יש הרבה למה לצפות בעונה הבאה.
ניכר שאלונסו לומד ומנסה לשפר.
ניכר שהאווירה השתנתה.
יש עוד לא מעט עבודה. משחק הלחץ לא משהו, ויני עדיין ב30% יכולת, ההגנה חדירה ואגף ימין שלנו פרוץ לחלוטין כמו שראינו בשני המשחקים האחרונים.
אבל נעשתה הרבה עבודה בזמן כה קצר ותעשה עוד עבודה. יהיה להם חודש שלם ללמוד את המשחקים האלה ולהסיק מסקנות.
משחק הבא מול פסז. אין לי ציפיות בשלב הזה לעבור אותם, אני שמח ממה שראיתי בטורניר הזה ומההתקדמות של הקבוצה. אם נעבור את פסז זה יעבור את הציפיות שלי, אבל מי אני שאתנגד.
באותה עמדה של תחילת הדרך אצלנו ולא הקישור השטוח של עונה שעברה.
מאוש אוהב את היהלום עם ג’וד מאחורי החלוצים וגולר מנהל את המשחק מאחורה, אבל לשחרר גם את פדה שישחק חופשי ויצטרף להתקפה כקו שני.
אני איתך, קיוו פה שהוא ישתתף יותר בניהול משחק. אני מעדיף אותו בשליש האחרון, כמעט תמיד
בשקט בשקט ארדה מסיים עם שני בישולים בהרמות. מעניין מאוד לאן זה הולך להתפתח איתו העונה.
את טרנט אני לא מצליח לאכול. לא יודע איך אלונסו הולך לפתור את העניים איתו. מאבד כדורים כל כך בקלות, בקושי רץ, לא לוחץ יותר מדי. איכשהו הוא מסיים עם בישול, אבל צריך למצוא פתרון לדבר הזה. עושה רושם שבלי שחקן על קו ימין שיעשה תנועה ויפנה לו את הקו/ישתחרר לגבי כדורי עומק, אין לו יותר מדי מה למכור.
למה בדיוק כמוהו?, עוד משחק נהדר שלו בתוך טורניר מעולה של הילד. לא נורא הוא ילמד גם מזה (למרות שלדעתי זה לא אדום).
כמה נקודות שלי.
1- טצ’ומאיני זה שחקן המפתח של אלונסו בסיסטם. המעבר שלו מעמדת הקשר האחורי לשלישיית בלמים היא לא פחות מפנומנאלית. השחקן המצטיין שלי בכלל הטורניר.
2- רודיגר ממשיך את העונה הרעה שלו. אני באמת מאמין שזו תולדה של פציעה ממושכת וקשה
מאוד. מקווה שלאחר הטורניר ייתנו לו את הזמן+ הטיפול המתאים. כרגע הבלמים שלי להרכב הם טצ’ומאני, הויסן ואסנסיו (למרות הטעויות), ברגע שרודיגר יחזור לכושר של לפני שנה פלוס הוא יתמרכב על חשבון אסנסיו.
3- ויני עושה את העבודה שהמאמן שלו מכתיב לו. מי האמין שזה ייתכן?!?. ב"נ שאני תמיד טענתי שהוא שחקן עם כושר גופני עילאי שיכול ללחוץ את כל הקו. הבעיה הייתה בכלל בדוד קרלו החביב שבאמת האמין שהירח אמור לזהור ושכל שאר הכוכבים אמורים להביא אליו את הלילה (כקפרפזה למשפט האלמותי של סמל שמש). הבעיה של קרלו באותה שיטה זה שהוא האמין שיש 4 ירחים ואז לא היו מספיק כוכבים שיחפו עליהם…
4- פדה חווה טרנספורמציה, מעבר לזה שזה בא לכדי ביטוי בתרומה לקבוצה, זה פשוט מרהיב. אסתכן ואומר שהוא השחקן הכי גמיש בהיסטוריה של הכדורגל.
5- הימרתי על אלונסו עוד כשהוא היה בנוער של סוסיאדד בתור מאמן גדול. אבל, בסבירות גבוהה טעיתי. ההצלחה שלו בלברקוזן היא ברמת בלתי ניתנת לשחזור. והתחלת הקדנצייה שלו אצלנו היא לא פחות מפנומנאלית. להוסיף על כל זה את ה"קלאס" של האיש והשמיים הם רק הגבול.
6- פס"ז’ בחצי, מבחן אמיתי עבורנו. אני כל כך מאמין באלונסו שאני לא אתפלא אם זה יסתייים ב+3 שערים לטובתנו.
7- והאחרונה, נשבע לכם. פראן נהדר ו"מצטיין המשחק" בצדק. אבל מישהו באמת מאמין שמנדי הוא מחליף ראוי?. חייב להביא מגן שמאלי מהרמה הגבוה גם אם בונים על פראן בתוך שחקן הרכב.
אני התכוונתי שהיה עליהום מוגזם-מוגזם-מוגזם על ראול אסנסיו גם אם הוא עשה טעות קשה בשני משחקים ברציפות. דין האוסן נראה הרבה יותר מנוסה ממנו למרות שזה לא באמת ככה, האוסן כן שקול ושקט ממנו והוא עדיין טעה בקבלת ההחלטות, התמקם גרוע ועשה טעות קשה. זה יכול לקרות ולא צריך להסיק מסקנות. הרגשתי כפיות טובה כלפי הבלם מהקאנטרה. והנה אתמול היה מצב של בורוסיה דורטמונד כשהאוסן לא הגיע לשחקן לפינה הקרובה והייתה נגיחה מסוכנת. אז הכל בסדר.
לאסנסיו יש צ’אנס ענק להוכיח שוב את היכולת שלו, לחזור לתלם, במשחק הכי גדול שיש כרגע בכדורגל - נגד פריז סן ז’רמן.
אני חושב אגב שדווקא אתמול אנטוניו רודיגר בלי לספק את הספרינטים הנפלאים שלו או כשהוא נראה פיט ב-80% אפילו - היה לא רע.
באסה על האדום של האוסן,אבל לא חושב שיש לנו סיכוי מול פסז׳ איתו או בלעדיו,זה עדיין מוקדם מידי לשלב שאנחנו נמצאים בו בהתפתחות כקבוצת כדורגל.
היו היום דקות של כדורגל קסום,השערים הגיעו ממהלכי כדורגל פשוט מדהימים,ארדה ממשיך ביכולת המצוינת שלו עם שני בישולים,פראן איש המשחק בצדק,צואמני נראה כמו שחקן חדש,ההתקדמות שלהם תחת אלונסו פשוט מדהימה ועבר בסהכ חודש.
גונזאלו זה כבר לא הבלחה,גם נגד יריבה כמו דורטמונד הוא נראה כמו שחקן לגיטימי ושייך לרמות האלה,הילד קנה אותי לגמרי,אני אוהב את היכולת שלו ללחוץ בלמים לא פחות מאשר את היכולת לשים כדור ברשת,סוס עבודה.
אגב,זה נראה לנו מאוחר ומוזר שאסנסיו וגרסיה פתאום פורצים בגיל 21-22,אנחנו שוכחים את החשבון הפשוט,כשהם היו בני 17-18 אנצלוטי בדיוק חתם בריאל מדריד והדרך שלהם לבוגרים נחסמה לגמרי (אסנסיו קיבל צאנס עונה שעברה רק כי לא הייתה ברירה),אני בטוח שעם מאמן כמו אלונסו הם ועוד כמה היו פורצים בגיל מוקדם יותר והיינו מרוויחים עוד שחקן או שניים לסגל מקסטיליה.
טיבו השוער הטוב בהיסטוריה,change my mind.
לי אין ספק איך ריאל מדריד צריכה לעלות ביום רביעי מול הצרפתים. ויניסיוס צריך לרדת לספסל.
זאת לא רק היכולת החלשה שלו אלא גם התאמתו למערך הזה. אם הרעיון הוא שני שחקני התקפה שלפחות אחד מהם הוא חצי חלוץ אז אמבפה מתאים הרבה יותר.
ויניסיוס יספק לנו שתיים שלוש פעולות משמעותיות אך יפגע משמעותית בזרימה השוטפת של המשחק. ריאל של אלונסו היא קבוצה ממושמעת יותר מזאת של אנצ’לוטי. השחקנים עושים יותר תנועה ומשתדלים לשחרר את הכדור מהר. הברזילאי מתעקש להישאר בשלו.
משחק בשעה 23:00 זה קשוח, לא ברמת ה 04:00 אבל הפעם לפני יום עבודה. לא הצלחתי למנוע מעצמי את המשחק בזכות האדרנלין מהטניס ואיזה כיף שכך.
בהחלט גראסיאס לגארסיות שלנו, שניהם קנו את מקומם לשנה הזו ואולי גם להרכב. היתרון הברור של גונסאלו הוא בכך שתמיד ילחץ כברירת מחדל, לא מרפה כשהכדור לא אצלנו, ואני מנחש שזה חלק מהסיבה שהוא לעתים לא מעורב מספיק בהתקפות, אבל ברור שהוא יודע להופיע ולהגיע למצבים טובים יותר מפעם במשחק.
בהחלט ללקק את האצבעות על השינוי של טשואמני אצל אלונסו, גם אחראי וגם יודע לעלות ולעזור, וגם הבונוסים של שערים יגיעו רק שימשיך לנסות (סחט הצלה מדה גרגוריו לקראת סיום ופה השיג ציון סטנגה בלבד). במשחק עצמו חשבתי על התפקוד שלו בשלוש השנים אצלנו כשחקן ללא הכוונה, ואי אפשר היה שלא לחשוב מיידית גם על קמא שכבר 4 שנים משחק בסגנון של “צא להנות, תרוץ הרבה ותשתדל לא לאסוף צהובים טפשיים”, ובהתאם לשינוי המדהים של טשואמני- מה נראה ממנו השנה (רק שיהיה בריא).
גם גולר מקבל תפקיד יותר מתאים לו, פחות לחץ של להבקיע, ומחזיר בניהול משחק טוב, בישולים ואולי גם נראה שיפור בסגירות ההגנתיות.
פדה פשוט פנומן, ובעיקר עושה מה שלא נספר בעזרה ההגנתית. אני הכי אוהב את הפריצות שלו עם הכדור משום מקום, וחבל שניכר שהוא עוצר את הריצות הללו לחכות לאחרים ולא מחפש בכוח ליצור מצב לבעיטה.
אני מקווה שאלונסו ידע לבנות הרכב שיתמוך בכשרון ההתקפי של טרנט, יופי של בישול אבל חור הגנתי, מרבה לאבד, וכל כך לא אתלטי (או אולי פחות רצון להקריב אנרגיות?) יחסית לשחקן שנראה עם פוטנציאל פיזי.
האוסן עם טעות נוראית וברור ששיקול דעת משובש, ברור שאלונסו יעבוד אתו וגם עם אסנסיו על החלק המנטאלי. זמן אסנסיו עכשיו לפסז.
לגבי הויני אני כרגע אמביוולנטי, כנ יש רגעים שנראה שאוטוטו ישתחרר המעצור. הוא מרוכז במשחק ולא במסביב, ואני בטוח שעכשיו יש לו יותר הכוונה בקבלת ההחלטות. ועדיין יש מקרים של ראש בקיר והבעיטה הזו אמנם מול שער חצי ריק אבל ביצוע כל כך כושל ונראה כזלזול. טוב שהוא הוחלף ולא גונסאלו, ואני מקווה שזה סימן להרכב מול פסז, שם אמבפה חייב לשחק יותר.
אחרון חביב- טיבו. איזו עצירה בשניה האחרונה. כשהוא מרוכז כל כך קשה להכניע אותו. ברור שהפציעות אחריו, ומסכן לונין הנשכח, אחרי עונה פנטאסטית כשטיבו היה פצוע.
ואני בכל מקרה שמח מהטורניר, גם אם נודח בחצי כי כפי שהייתה ההגרלה של המשחקים כבר משלב הבתים הסתמן שזה השיא המיועד. זו הכנה טובה לעונה, ואם גם נצליח להפתיע את פסז- דיינו.
האוסן לא רק עם אדום טיפשי (הרבה יותר מזה של אסנסיו), לדעתי באופן כללי יש סביבו קצת יותר מדי הייפ גדול בגלל יכולת ניהול המשחק שלו (שבאמת פנומנלית והכי טובה שזכור לי שראיתי מבלם). בסוף, בראש ובראשונה תפקידו להיות שחקן הגנה טוב, ואני עדיין לא משוכנע שאני רואה שם את הניצוצות של זה. זה אמנם מאוד מוקדם ו-4-5 משחקים לא מספיקים לקבוע דעה, אבל צריך להגיד את זה.
באופן מאוד דומה מזכיר לי את אסנסיו שסינוור את כולם עם המהירות שלו והיכולת לבצע בזכות זה פעולות הגנה שנראות טוב מול המצלמה, אבל בפועל בלם גדול הוא רחוק מלהיות.
אין מה להשוות ביניהם, הם לא אותה ליגה. אני גם לא מסכים שהאוסן לא שחקן הגנה טוב, הוא שחקן הגנה מצוין, לא פחות ממה שהוא מוסר טוב. אתמול האדום היה טפשי וגם במשחקים הקודמים פה ושם היו לו טעויות, אבל הוא עוצר כל כך הרבה התקפות בשקט מופתי. הוא פשוט בלם שונה ממה שהורגלנו אליו והרבה יותר שקט בסגנון המשחק שלו מהבלמים שהיו לנו.
אני מעלה לפה את סטטיסטיקות המשחק של שניהם. שים לב לכמות הפעולות ההגנתיות שהאוסן מבצע במשחק
לא טענתי שהוא לא בלם טוב, טענתי שעוד לא ראיתי ממנו יכולת שמראה שהוא איזה בלם גדול, ואף הוספתי שזה מאוד מוקדם ו-5 משחקים זה לא מספיק לגבש דעה.
עיקר הטענה שלי היה שלא צריך לתת לניהול המשחק לסנוור אותנו ושיש להמתין ולשפוט קודם כל את משחק ההגנה.
מה שכן, נדמה לי שכבר מתחיל להיות ברור שההתלהבות מאסנסיו אכן הייתה מאוד מוקדמת ושהוא די אוברייטד. לא הייתי נותן לו להיות יותר מבלם משלים.
בזמן ההרמה של ארדה 4 שחקנים היו בתוך הרחבה,3 מהם מעסיקים את ההגנה וטרנט מתגנב לרחוק כשתוך כדי יש עוד 3 שחקנים שמקיפים את הרחבה,לא פלא שההגנה של דורטמונד התבלבלה לגמרי וגונזאלו נשאר לבד.
איזה שינוי מרענן.
אם נתעלם מתוספת הזמן ההזויה אז זה נראה כרגע לא רע בכלל, הדבר החשוב ביותר הוא שיש גרף שיפור ממשחק למשחק וזה בהחלט ניכר.
על מנת שנוכל לקבל באמת תפוקה מטרנט נצטרך כנראה (שוב) להקריב את פדה אבל כשהאנגלי מוציא את ההגבהות וכדורי הרוחב האלה זה פשוט נשק שובר שיוויון, בטח כשסוף סוף יש נוכחות אמיתית ברחבה.
יהיה מעניין לראות מה אלונסו מתכנן לרגע שדני חוזר- רוטציות? דני כבלם שלישי? דני מגן וטרנט קשר?
האתגר הגדול ביותר של אלונסו השנה הוא לשלב באופן הטוב ביותר את אמבפה ובעיקר ויני בשטף המשחק- אם ימשיכו להתנהל כאינדבידואלים אנחנו נקבל קבוצה מאומנת יותר שמשחקת יפה יותר אבל לא באמת משאירה חותם, אם ויני ואמבפה יציגו את הגרסה הטובה ביותר שלהם תוך כדי שישתתפו בשטף המשחק ובתבניות ההתקפה ויהיו חלק משמעותי ממשחק הלחץ בהגנה יש כאן פוטנציאל לקבוצה היסטורית.
לא שרדתי את כל המשחק. אבל מרגישים שיש בעל בית וקוראים לו אלונסו.
אני פשוט סומך עליו בעיניים עצומות.
מעניין לראות איך זה יעבוד עם ויני ואמבפה ביחד. נאבד את היכולת והנוכחות של גרסיה ברחבה והעבודה עם הגב לשער. אני גם לא רואה מצב בו אמבפה מציק לבלמים ככה.
במשחקים כמו אלה נגד בורוסיה דורטמונד אנחנו נרוויח כי הקבוצות האלה משאירות המון-המון שטח ולדעתי חוץ מריירסון אף אחד שם בהגנה לא היה אגרסיבי, כשעברו אותם בחצי צעד הם ויתרו. כאילו הייתה עוד כתובת ‘להעיף לה כדורים’ על מלכודת נבדל ובעצם זו הטקטיקה של קרלו אנצ’לוטי.
לגבי הבלמים שלנו: בלם לא אמור לנצח במאה אחוז מהמאבקים או תמיד להיות במקום נכון, אין מקרים כמו פאביו קנבארו במונדיאל 2006 וכולם זוכרים איך הוא היה כאן. אתמול דין האוסן פספס איזה פעמיים את השחקן שלהם, אני לא זוכר מי אבל הייתה נגיחה לקורה די מסוכנת, מעל המשקוף. העבודה ההגנתית השחורה היא החשובה קצת יותר מהבנייה בהתקפה, ימשיכו להגיע נגדינו למצבים כי אנחנו עוד מחפשים את הדבק. והעבודה ההגנתית יכולה להיות גם “מלוכלת” בפן הזה של גליץ’ שמעיף את הכדור החוצה או במוד איבן הלגרה עם הראש הפצוע והדם וברגע האחרון, לא חייבים שכל חילוץ כדור יהיה אלגנטי כמו רפאל ואראן בשיאו.
לדעתי ראול אסנסיו היה נפלא בעונה שעברה. השתלב מהר, עם ביטחון, בקבוצה קורסת שלא יודעת\לא רוצה לעשות הגנה, חסרת איזון, עם לוקאס ואסקס כמגן ימני, עם שלושה חלוצים למעלה. לא היה צריך ‘זמן התאקלמות’ ועד לאפריל היה באמת פנטסטי. שלושה דרבים - כולל זה בליגה, פעמיים מנצ’סטר סיטי. אפילו היה לו קלאסיקו אחד לא רע, גמר הגביע היה בסדר בהתאם לכוח, גם נגד ארסנל במשחק הראשון.
@imblue, אני לא יודע באיזה שלב אתה, יכול להעיד על עצמי - ראיתי “שמש” ביוטיוב לפני המשחק והשארתי אור דולק בחדר, אחרת זה לא היה עובד.
אוסיף רק ש:
- כיף לראות את החילופים, אם כי ההייט פה ל-ויני מוגזם, כרגיל
- ייתכנו התפתחויות אבל כרגע לא רואה צורך לתת דיסקליימרים על גונזאלו, נראה מעולה
- הויסן זה חתיכת פגיעה. איזה השתלבות חלקה, אני מתחיל להתאהב