1/4 גמר מונדיאל המועדונים: 3-2 על דורטמונד

למה ההייט מוגזם? אשמח להסבר מניח את הדעת.
היצור הזה מקבל הזדמנויות ועושה שטויות (ואפילו לא מבין את השטויות שהוא עושה). הוא לא תורם רבע ממה שהוא אמור לתרום ביחס להייפ שהוא מקבל, ומעבר לזה הוא מחרב את המשחק וכרגע נראה הכי גרוע (יחד עם ארנולד) בהרכב הפותח.
מיותר לציין שבמשחק הלחץ הוא בקושי משתתף, והמחמאה היחידה שאני עוד יכול לתת לו היא שהוא פחות כופה את עצמו על המשחק ומשחרר כדורים מהר יותר.

מעבר לזה? תאיר את עיניי.

אוראל אמרתי לעצמי שאני לא נכנס איתך לזה אבל אנסה בכל זאת בפעם האחרונה. אם ילך אז ילך ואם לא אז לא.

ויני נראה לא טוב ובהחלט עולה לכולם על העצבים. תהיה בטוח שאם אותנו הוא מעצבן, אז גם את המאמן שלו והשחקנים שמסביבו שרואים איך המאמצים שלהם יורדים לטמיון כשהוא מאבד את הכדור בזחיחות. אבל אתה שוכח שזו לא בחירה שלו להיראות רע והוא לא עושה פה דווקא. לצד היתרונות שלו, יש לו גם את החיסרון הזה שהוא מתקשה בפן המנטלי.
מעבר לכך שזה אנושי לגלות סבלנות כלפני אדם שמתקשה, וצריך לקבל בהבנה שיש אנשים מסוימים שלהם יותר קשה מהבחינה הזאת, הוא גם נכס של המועדון ששווה המון כסף ואתה לא יכול לזרוק אותו מכל המדרגות ולשכוח ממנו. בדיוק כמו שאם אתה עושה תאונה עם האוטו אתה לא זורק אותו לזבל, אתה מתקן אותו. עכשיו תחשוב שהרכב הזה שווה כמה מליארדי שקלים וכבר ניצח לך כמה תחרויות.

אני מוטרד מויני, אני לא שונא אותו. אני מרחם עליו. הוא נמצא במצוקה ולא משנה מה היא וממה היא נגרמה.

מעבר לכך אתה מעריך את הדת, נכון? חזל אמרו אל תדון אדם עד שתגיע למקומו. אתה לא עברת את מה שהוא עבר ולכן אין לך מושג איך לגשת לזה ולטפל בזה.

אז אני חולק עליך מהיסוד.

ראשית, זה לא נראה כאילו הוא מתקשה בפן המנטאלי. ההפך הוא הנכון לשיטתי. רואים את הזחיחות שלו ואת היוהרה על הפנים שלו. הראש שלו בהרבה מאוד דברים אבל לא בכדורגל, כי הוא (מרוב הטמטום שלו) בטוח שהמקום שלו בטוח והוא הפנים של המועדון. למועדון ולפרז יש חלק בלתי מבוטל בכך שהגענו למצב הזה, כי הם ליטפו אותו ונתנו לו להגיע לשם, על אף שברור לכולם ששכל זה לא הצד החזק שלו.
אם אתה רוצה לראות כיצד נראה שחקן במשבר מנטאלי - יש את הברזילאי שמשחק באגף השני. זו דוגמה קוהרנטית וברורה.

שנית, אף אחד לא ביקש לזרוק אותו מכל המדרגות. אפשר למכור למרבה במחיר ואני בטוח שיש כמה בעלי כאפיות במזרח התיכון שיחבקו את ההזדמנות בשתי ידיים. כשנכס בירידה צריך לדעת מתי לממש אותו ולהיפטר ממנו בזמן הנכון.
אני לא בענייני סבלנות וסובלנות וכיו"ב. זה לא מישהו מהמשפחה שלי או מהחברים שלי, ולא מישהו מהעם שלי. בסה"כ שחקן כדורגל שאמור לספק לי אסקפיזם ומקבל על זה מיליוני יורו. אם הוא עושה בדיוק את ההפך, הוא לא שווה את הסובלנות שלי. עד כאן לפינה הפרוגרסיבית.

שלישית, שוב, אני לא מחפש להיות במקומו ותאמין לי שבמקצוע שלי יש לי מספיק אתגרים על בסיס יומי. כשאני צריך להיות בנעליים של לקוח או של הצד שמולי אני יודע היטב להתחשב. פה זה פשוט לא ככה. הוא גורם לי לסבל והוא כרגע בגדר אנטאצ’אבל. מילא הוא היה מנסה, מילא הוא היה מבין את החרא שהוא מעביר אותנו. אבל הוא בבועה ולוקה בניימאריזם חמור, וזה בלתי מתקבל על הדעת מבחינתי. אם הוא היה באמת רוצה ומנסה, ניחא. זה לא המצב בעיניי.

חשבת על האפשרות שהחיוך הזה והזחיחות שלו הם הדרך שלו להתמודד עם התסכול? אתה חושב שכיף לו שהוא ברבע מהיכולת וכולם שונאים אותו?

אז תנסה, תרוץ, תקיא דם. תהיה ראוי לחולצה ולזמן של המיליונים שצופים בך.

אני לא בא להעביר לו טיפול פסיכולוגי. זה לא מתפקידי ולמען האמת גם לא מעניין אותי. אני רוצה לראות את ריאל מדריד ולהנות, זה הכל. הוא מבחינתי הגורם לכך שבחלק לא מבוטל מהזמן סבלתי (ועוד אסבול כנראה) מצפייה במשחקים. כלומר, הוא לוקח ממני את האסקפיזם.

אני בכלל לא חושב שהוא בתפיסה ששונאים אותו. פה שוב אני חלוק עליך.

אתה תרוץ תנסה ותקיא דם, אחר ינסה להתבנקר ולהיראות כאילו הוא שם פס על כולם, ולשלישי בכלל תהיה דרך אחרת להתמודד עם המצב.

כמו שאתה רוצה לראות את ריאל מדריד ולהינות הוא גם רוצה לשחק כדורגל ולהינות. יש פה בעיה שבמועדון צריכים לפתור.

זו לא פרשנות שלי. תקרא ראיונות איתו ותשמע את מה שהוא אומר. הבנאדם מלא תסכול. אנשים בספרד נשלחים לכלא על מה שהם העבירו אותו.

שוב, הפרספקטיבה ונקודות המוצא שלנו שונות. תקרא את ההסבר שפירטתי לעיל.

לשיטתי הפתרון האולטימטיבי יהיה למכור למרבה במחיר. מנטליות היא חלק מהעסק וגם לי יש אתגרים מנטליים על בסיס יומי, בסוף צריך לספק את הסחורה. אלו החיים, אנחנו לא חיים באוטופיה.

טוב, מסתבר שבמועדון לא מסכימים איתך.

לא חייבים להסכים איתי. עם זאת עדיין מותר לי להביע את דעתי ולהוציא את הקצף והעצבים שלי במסגרת הפורום. אם היה לי סיי במועדון כנראה שהייתי כותב מהמשרדים במדריד, אבל במקום זאת אני מתמרמר פה.
אם אני לא טועה, זה מה שהפורום אמור לספק, בין היתר.

אני מסכים ברוח הדברים והוא מהשחקנים שהיה לי הכי קשה איתם ב-25 שנה שאני אוהד. בטח ביחס לזה שהוא כן נתן. העונה מאוד התאכזבתי. מהקלאסיקו בסופרקופה-אתלטיקו-ארסנל-גמר גביע. לצד זה היו לו שלוש עונות נהדרות של קבלות והמצב לא כזה פשוט. אפשר להבין למה המועדון לא ממהר לשלוח אותו ומאמין שעם אוטוריטה חדשה על הקווים - זה יעבוד. מעבר לכך שבמקרה שלו העקשנות של ריאל מדריד די הצליחה. החרא המצטבר שאכלנו ממנו הוא עוד סביר. כאחד “מבחוץ” כביכול אתה קצת נוטה להחמיר איתו ולחפש אותו.

אני מאמין שהגישה משתפרת וכן קיים עוד רעב, וזה הצעד הראשון והבסיסי כדי שאולי ישוב. מגיע לו הספק הזה.

אני לא מכחיש שהוא גורם לי סבל מתמשך וכתוצאה מכך אני לא כ"כ יכול לסבול אותו. אני אוהב שחקנים עם קלאס ואלגנטיות. הוא רחוק משם שנות אור וגורר איתו חלק נכבד מהקבוצה לכיוונים האלה. לא מתחבר ולא אוהב.

בגדול, חוץ מההשארה (היפה) לג’וד וההקפצה שהוחמצה הוא לא ממש הורגש.

וכן, זה די מוגזם:

כלומר, אותה מנגינה ששמעו פה לאורך כל העונה, בין שהייתה רלוונטית ובין שלא.

לעניינו, אפשר להתווכח על כמה הוא גרוע וכמה הוא “גורר את הקבוצה איתו” (*) אבל הפסיכו-אנליזה שלך עליו לא נכונה לדעתי, ואני לא יודע על מה אתה מבסס אותה. אני רואה מישהו אחר לגמרי, אבל מודע לזה שאני לא באמת מכיר אותו. כמובן, לא אוכל לשכנע אותך לאהוב או לשנוא מישהו ולא על זה הדיון.

(*)אגב, אם תהית למה זה כבר לא קורה, אם יורשה לי לצטט את עצמי -