השינוי הבולט שלנו שמתבטא במספרים הוא הגנתי. ריאל מדריד סופגת פחות בליגה ובצ׳מפיונס. אפשר להסביר את זה בכמה דרכים ובדרך כלל זה שילוב של כמה מהן. חלק מהסיבות שראיתי פה:
יותר משחקים ביחד
קרבחאל בעונה טובה
מיליטאו נפצע
בלינגהאם שעובד יותר בהגנה
לוקה / קרוס במקום שניהם ביחד
אימון
טקטיקה
וכו’
אם על מיליטאו הדעות חלוקות, העובדה שזה נעשה בלי קורטואה היא בטוח נקודה חיובית בשבילנו. נוסף על זה, בלינגהאם וחוסלו שיפרו מאד את הפתרונות שיש לקבוצה מול הגנה עומדת.
בלי לבדוק, ברור לי שהיחסים לטובת סיטי - אבל אני מהמר עלינו
אני מתייחס למשחק שהולך להתרחש ב-חודש הקרוב.
מה שקרה בעונת 21/22 כבר לא רלוונטי בעיני.
יכול היה להיות שגם המשחקים בעונה הקודמת כבר לא מספיק רלוונטיים, אבל הטענה המקורית שלי הייתה שלא השתנה משהו מאז ולכן אני לא צופה שינוי משמעותי ביחסי הכוחות.
כמובן שאני גם מתייחס בכך לשאר המשחקים של שתי הקבוצות בעונה הנוכחית.
לא ע’'י ירידה לרחבה.
בלינגהאם מוסיף איכות, אחרי שריאל יוצאת מהשלב הראשון והשני של הנעת כדור(לפחות בצורה שריאל משתמשת בו העונה), אולי אנצ’לוטי יביא הברקה, ישחק איתו בקישור האחורי ויביא לחורבן על סיטי.
אבל בהתחשב בכך שהקישור של העונה שעברה לא הצליח לעשות את זה, שהבעיה הייתה סיסטמטית ולא אינדיבידואלית ושאנצ’לוטי לא נוטה לעשות כאלה דברים אני בספק אם זה מה שהולך לקרות.
ציטוט שלך “סיטי לרוב לא מצליחה לעשות את זה מול הקטנות באנגליה…”, איפה טעיתי בהבנת כוונתך?
אחרי זה אפשר להתייחס לנתונים, שלדעתי הם לא הנושא כי ה4-0 יכל גם להיגמר רק 2-0, אבל התוצאה היא פועל יוצא של משחק שבו סיטי הייתה דומיננטית לחלוטין.
והדומיננטיות הזאת כן שיקפה את הנחיתות של הקבוצה בעמדת המאמן.
האם אני אומר שריאל הולכת לקבל שוב תבוסה? לא. גם לא אמרתי את זה.
האם סיטי פייבוריטית? כן, הרבה בזכות העובדה שריאל לא התקדמה טקטית מאז אותם משחקים. לכן אמרתי שאני לא חושב שמשהו השתנה מאז.
אגב, מי אמר שהשיטה היחידה להתמודד עם לחץ גבוה היא לשבור אותו בהנעת כדור?
בתקופת פפ בבארסה ריאל ויתרה לחלוטין על ניסיון לשבור את הלחץ בהנעת כדור ושיחקה על מתפרצות מהירות קדימה. כנ"ל בתבוסה שהנחלנו לאותו פפ בבאיירן. יש המון דרכים לשחק כדורגל, אם קבוצה מנסה ללחוץ גבוה ומקבלת בראש ממתפרצת פעם אחר פעם היא פשוט תיסוג אחורנית והנה נשבר הלחץ הגבוה בלי שהיינו צריכים קסמים של בלינגהאם ליד הבלמים.
נגד סיטי(וליברפול) זאת השיטה הכי רעה, כלומר להניע כדור מאחורה.
במשחק של ליברפול נגד סיטי ראינו זאת בצורה הכי טובה משתי הקבוצות, כל קבוצה שניסתה להניע מאחורה איבדה כדורים באיזורים מסוכנים, כדורים ארוכים ולחץ נגדי גבוה הביאו למצבים הכי טובים.
כדי שהכדור יגיע להתקפה אתה צריך או לבעוט אותו קדימה, מה שלרוב מסתיים באיבוד כדור, או למסור אותו קדימה, מה שמסתיים אצלינו באיבוד כדור כמו שראינו ב4-0 שנה שעברה ומול לייפציג. כדי להתמודד עם לחץ יש הרבה דרכים, אבל צריך לעבוד עליהם וללמוד אותם. הבעיה היא שלא עושים את זה אצלינו ואני לא בטוח כמה אפשר בכלל לעבוד על זה עם שחקנים כמו מנדי שלא יכול לעצור כדור או קרבחאל שמחלק מתנות חופשי.
הייתי בעד לבעוט כדורים קדימה אבל אין לנו חלוץ עם משחק גב כדי שיעשה איתם משהו. כרגע אין לנו את הכלים גם לרעיון הזה.
נכון אבל עשה רושם שהדיון ירד לרמה כזו שלא ברור איך שחקן כמו ג’וד תורם לשיחרור לחץ. אז מעבר לברור מאליו (יכולת השמירה שלו על הכדור, טכניקה על שטח קטן) הוא גם מספיק חכם כדי לעשות תנועות חכמות בין הקווים ולהוציא מתפרצות. מעבר לזה, הוא גם יכול ממש לקבל את הכדורים הארוכים האלה.
עם אמבפה בעונה הבאה זו בכלל תהיה התאבדות ללחוץ אותנו גבוה, ושוב - בגלל השפעה עקיפה ולא ישירה.
אם נגד סלטה ויגו הבונקריסטית הוא לא פותח אז מן הסתם שנגד סיטי הוא לא יפתח,אבל מבאס שאנחנו מקבלים את זה כמובן מאליו וברור לכולנו שגם אם אנצלוטי היה בטוח שהמפתח לניצחון על סיטי היה לעלות עם חוסלו בהרכב הוא לא היה עושה את זה משיקולים פוליטיים.
בעונה שעברה הוא אשכרה ספסל את רודיגר אחרי הצגה נגד סיטי כי הוא מפחד מהתגובה של אלאבה.
כמובן, אבל זה החיסרון של אנצ’לוטי ואני מקבל את זה כמובן מאליו. אנחנו פה לא מדברים על העולם האידיאלי אלא על המעשי. בסופו של דבר עוד פחות מחודש המשחק הראשון ואיכשהו נצטרך להתמודד מולם, השאלה היא איך. לבנות על חוסלו שיוריד כדורים זה נחמד אבל לא ריאליסטי ולא משנה מה הסיבה, ולכן מיותר להעלות את הרעיון הזה.
המשחק בסנטיאגו ברנבאו היה שווה כוחות ואולי ריאל מדריד בעידן זינדין זידאן הרגילה אותנו לדברים אחרים אבל טבעי שיש פערים גדולים בין משחק בית למשחק חוץ. לא יצרנו המון מצבים לעשות עוד גול. העונה נתוני הספיגה טובים אבל זה לא שלא מגיעים למצבים נגדנו עיין ערך לייפציג. קצב צבירת הנקודות אחלה אבל לא באמת תהומי והכדורגל במצטבר הוא בינוני עד טוב.
אין לנו שומן עודף בסגל אבל במעמדים כאלה כולם בטירוף וממוקדי מטרה גם אם נראה שקארים בנזמה עשה אשתקד נזק. כאילו הוא היה מגעיל אבל במשחק החוץ ההוא אי אפשר להאשים מישהו. חדר ההלבשה בריא עוד קודם. אדן הזאר למשל לא היה “סרטן”, סתם היו עצובים עבורו.
צריך לזכור גם שמנתחים מצ’אפ מול הקבוצה הטובה בעולם ולא נגד באיירן מינכן-פ.ס.ז’-ארסנל. גם מנצ’סטר סיטי יכולה להעלות הילוך באפריל מי כמונו יודע…
שוב, לא טענתי שאנחנו פייבוריטים, ולא שאנחנו מממשים את מלוא הפוטנציאל של הסגל העונה. התגובה שלי הייתה לכמה משתמשים פה שטוענים שהעונה גמורה בגלל ההגרלה, או אפילו רק שהסיכויים לעבור נמוכים. זה שווה ערך לאוהדי ליברפול שיטענו ש"אין להם סיכוי" במידה והיו פוגשים אותנו, בגלל החמישייה שנתנו להם שנה שעברה. מפגש תיאורטי מול ליברפול השנה היה שווה כוחות, בדיוק כמו מפגש מול סיטי. סך הכל 2 משחקים בין 2 מהקבוצות הטובות בעולם, כדורגל משחק הרבה יותר דינמי וקונטינגנטי מאשר מה שאנשים אוהבים לחשוב. מצב מנטלי, מומנטום, ו2 טעויות של בלם בעלות השפעה פי 10 מאשר ה11 שיבחר אנצ’לוטי או מה שדה בריינה עשה לאלבה לפני 12 חודשים.
אני חולק עלייך מהסיבה הפשוטה שליברפול הובילה 0:2 ואנחנו לא יצאנו מהרחבה 30 דקות. אם היה נגמר 7:0 ולא “רק” 4 אז היו מגיבים אחרת. ברור שיש גבול לקשר בין מפגש בשנה אחת לאחרת. אז גם ב-2021/22 באיתיחאד הם היו בכמה רמות מעלינו. קרלו אנצ’לוטי לא בחר בהרכב רע רק. אלא בהרכב קטסטרופלי ההרכב הכי לא נכון יותר מהקלאסיקו עם לוקה חלוץ.
הם באמת מפלצות. להגיד שזה גמור ממש? לא, וכמה בפורום דיברו ככה לפני כל נוקאאוט בגביע ה-14. אבל הרבה דברים נגדנו וגם מצב הצהובים ומילה מהכדורגל הישראלי - “העדר הביתיות”.
כמה משחקים טובים באמת שיחקה ריאל מדריד מאז גמר הסופרקופה? אחד. נגד ג’ירונה. וזה שאין הגנה נגד אתלטיקו מדריד בדרבי ליגה לא קשורה לקושי ההתקפי שלנו ושזה היה רק 0:1.
הוא רלוונטי כי אתה טוען שהקבוצה לא השתנתה מידי העונה, אבל ההבדלים בין הקבוצה שלנו העונה לעונה שעברה הרבה יותר גדולים מעונה שעברה מול לפני שנתיים. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אם ההבדל בין העונה הנוכחית לעונה שעברה לא משמעותי מידי אז שגם ההבדל בין עונה שעברה ללפני שנתיים לא. אפילו מבחינה טקטית העונה סוף סוף עשינו שינוי אחרי שעונה שעברה בעיקר ניסינו לחקות את מה שעבד לפני שנתיים.
פה אני חוזר לטיעון שניתוח המשחק הרבה יותר מסובך מבנזמה → בלינגהם.
הרי, כל שחקן עושה התקדמות או דעיכה במשך הזמן, לטובה או לרעה. כלומר לא רק ההפרש בין בנזמה לבלינגהם משחק כאן תפקיד, אלא גם ההבדל בין קרבאחל 2023 לקרבאחל 2024 משחק תפקיד (וזה תקף גם כלפי שחקני סיטי).
כמו כן, המערך שנעלה בו צפוי להיות שונה מאוד מהמערך שלנו בתבוסה שנה שעברה: נעלה ב442 ולא 433 ככל הנראה.
בנוסף, השחקנים שונים לגמרי, אם נניח שטשואמני יפתח כבלם אזי ש6/11 מהעמדות ישתנו, כאשר היחידים שיפתחו באותה עמדה בה פתחו עונה שעברה יהיו: ויני, רודריגו, קרבאחל, קרוס ופדה.
לבסוף, האופציות שלנו מהספסל טובות בהרבה. בראהים וחוסלו הם אחלה של אסים מהספסל, בניגוד לספסל השומם עם אסנסיו שהיה לנו עונה שעברה.
לזה אפשר להוסיף את המנטליות השונה שנגיע איתה למשחק. אנחנו כבר לא מגיעים כאלופי אירופה שמרגישים כאילו לא משנה מה יקרה ננצח משער בדקה 90. אנחנו מגיעים כאנדרדוג, עם רעב גדול בהרבה. זה לבדו אמור לגרום למשחק להראות אחרת לגמרי.
בטח שכן, המשחק מאוד דינמי, זה לא כדורגל שולחן. כשהקבוצה בהגנה אני בהחלט מצפה מג’וד להגיע גם לשליש התחתון אם צריך. זה חלק מהציפיה משחקן להתפנות כדי לקבל כדור.
סיטי בממוצע הבקיעה “רק” 1.6 שערים למשחק יותר מיריבותיה עונה שעברה, אז כן, 4-0 זה בהחלט תוצאה חריגה לטובה מבחינתה. זה גם לא שמדובר במשחק בו היה לה ניצול מצבים חריג לטובה, התוצאה שיקפה את המשחק.
אולי לא הבנת את הכוונה שלי, זה לא שסיטי מתקשה מול הקטנות, אני רק טוען שבהחלט מדובר במשחק יוצא מן הכלל מצידה ולא ביום שגרתי.
שוב אני מאוד מנסה לקבל עידוד מכל מיני פוסטים כאלה. ברבע גמר ליגת האלופות צריך מוטיבציה? זה לא מובן מאליו? ריאל מדריד תרצה ‘להוכיח’ ולא ‘לנקום’, ומנצ’סטר סיטי חולמת לזכות פעם שנייה ברציפות ולהיות היחידה שעושה זאת מלבד ריאל…בסופו של דבר יש עניין של כדורגל. השחקנים שלנו לא ירעדו להם הביצים אם נגיע ביתרון זניח לאיתיחאד? לפחות חצי הרכב כן שיחק?
דני קרבחאל 2024>>>דני קרבחאל של כל עונה מ-2018 ואילך. בואו נראה שהגרף לא מתיישר עם שטויות במאסטייה ושחיקה פיזית כלשהי. אם על ג’וד בלינגהאם כנקודה שוברת שוויון אני מסכים לגמרי אז בואו לא נגזים, ההבדלים בכושר של קרבחאל גם אם גדולים לא כאלה משפיעים.
אורליאן טשואמני כבלם זה עבד אחלה בדרבי. אם הוא ישחק כבלם נגד קבוצת התקפה מפלצתית כמו מנצ’סטר סיטי גם הוא שחקן פיזי מצוין - זו לא ערובה להצלחה.
הם יותר ‘קבוצה’ מאיתנו עם סגנון משחק ברור וכדומה. אנחנו קבוצה באינסטגרם עם פרגון ושטויות בחדר ההלבשה, אווירה טובה וריקודים של קרלו אנצ’לוטי שזה גם בריא וחשוב אבל זה לא הכל. אני חושב שכדורגל זה אף פעם לא השוואה של שחקן מול שחקן ובזה אנחנו נופלים, וגם לא רק המאמנים.
אגב משהו שכן חשוב בנוגע לאשתקד - טיבו קורטואה רשם כמה הצלות גדולות, זכורה לי נגיחה של ארלינג הולאנד שאפילו היה ביום רע באותו 0:4 - עד שהגיע השער הראשון. קורטואה במקרה הטוב יהיה חצי קורטואה. אז “נסיגה” לעומת העונה שעברה.
אז נצטרך להסכים שלא להסכים.
אגב, השינוי הכי משמעותי היה אצל סיטי לדעתי. כמעט כל הסכימה הטקטית שלה השתנתה.
נראה לי שפה יש חוסר הבנה לגבי מה שאמרתי בהודעה הראשונה. אני מקבל שהשתנה המערך, שהיו עליות וירידות, שהיו שינויי תפקוד. אני לא טוען שריאל תעלה באותו הרכב עם בנזמה בחודש.
בעיני כל הדברים האלה לא משנים את יחסי הכוחות.
עכשיו אפשר להיכנס ולדון בכל שינוי, אבל זה רק יפתח את חילוקי הדעות. מה שכן, דבר אחד משמעותי שאני לא מסכים איתו זה עניין המנטליות.
הכוח של ריאל באירופה מגיע מכך שהשם שלה מפחיד כל קבוצה במפעל ותמיד מכפר על יכולת נמוכה. אם אתה אומר לי שריאל תגיע בתור אנדרדוג למשחק מול סיטי, בעיני זה רק משחק לטובת סיטי.
אני לא מכיר הרבה מצבים כאלה שמבקשים מהמספר ‘10’ של הקבוצה לקחת כדור מהבלמים.
יותר שכיח שמצפים מהקבוצה איך שהיא מסודרת להתקדם דרך הבלמים והקישור האחורי, ושהקשר ההתקפי יקבל את הכדור באיזורים שבהם הוא יכול להכריע את היריבה.
אם קשר התקפי צריך לרדת יותר אחורה, זה לרוב מעיד על חוסר הצלחה בשורש המשחק, ולרוב לא מבשר טובות.
אולי סטטיסטית הוכחת שהתוצאה חריגה. מקבל.
היכולת בעיני זה מה שחשוב. לדעתי הפערים המקצועיים כן שיקפו.
אם אתה רוצה אני שאגיד שהכל יכול לקרות, אז קיבלת. הכל יכול לקרות במשחק-שניים. אני טוען שהמשחק ההוא כן שיקף את מה שיקרה אם אותן קבוצות היו נפגשות 10 פעמים ברציפות.
אני לא טוען שסיטי תנצח 4-0 שוב, אני טוען שהם פייבוריטים.
כל כך מבאס שהמשחק הזה קורה כל כך מוקדם בהגרלה. אפשר ללכת לכל כיוון בניתוח אבל כשתישמע השריקה לתחילת המשחק הראשון בין השתיים הכל יישכח.
הבדלי הרמות לא כאלה גדולים (אבל בהחלט לטובת סיטי), אני לא מרוצה מהשמועות של הפצועים שרק חוזרים וכבר (אולי) יכנסו להרכב, אבל כמו שאמרו לפני יש צוות שלם של מומחים ויועצים שמכירים טוב יותר את מצב השחקנים.
נקווה שהמסורת תיתן לנו רוח גבית מספיקה, וגם במשחק החוץ לא נעשה במכנסיים כמו בשנה שעברה.
בתחילת השנה אמרתי שהשנה אתרגש יותר מאליפות מאשר צ’מפיונס, אבל ככל שזה מתקרב- אין מה לעשות. הצ’מפיונס זה המפעל שלנו!