ובעונה לפני זה הדחנו את סיטי. ואז הם הביאו שחקן שובר שיוויון (שגם אם לא היה כזה ענק בצמד המפגשים נגדינו, עצם היותו בהרכב גרם לנו לשים עליו אקסטרה תשומת לב).
חוץ מזה, שקשר שהוא אולי הטוב בעולם, זה בדיוק מה שיכול לעזור להתמודד מול לחץ גבוה.
חוץ מזה, שביססת את הכל על סמך משחק אחד שהיה נהדר מצידם ורע מאוד מצידינו, לא חושב שכל משחק ממוצע עונה שעברה היה נגמר 4-0 כל כך חד צדדי, תסתכל על המשחק הראשון למשל.
זה קצת צ׳רי פיקינג.
אתה בוחר משחק רע שלנו שלנו כדי לבסס טיעון.
לצורך העניין, אם מחר יש משחק של ריאל נגד לייפציג ומחייבים אותך לשים עליו כסף, אתה תהמר נגדינו? כנראה שלא.
אתה רוצה להבין מה שבא לך - לבריאות.
הניסיון להכניס אותי לתוך המסגרת שאתה רוצה כדי לבטל את דעתי זה מה שלא רציני. כמו גם לעשות את זה במקום לתת טיעון מקצועי שהוא לא “הבאנו שחקן ממש ממש טוב”.
לא מאמין שמשהו השתנה עם הגעת בלינגהאם. זכותי.
הלאנד הגיע במקום אף אחד.
בלינגהאם החליף את בנזמה.
אבל שוב, בעיני ההבדלים לא היה בהלאנד עצמו.
איך קשר התקפי יעזור להתמודד עם חוסר יכולת לצאת מקו ראשון?
מילא תגיד לי שזה עוד איכות בחלק ההתקפי, אבל זה לא שבלינגהאם הולך לשחק ליד הבלמים ולנהל את המשחק.
אני דווקא חושב שזה ביסס את פערי הרמות בצורה הנכונה.
גם אם אני יוצא מנקודת הנחה שאין פערי איכות אינדיבידואלית, בסוף ריאל של אנצ’לוטי זו קבוצה בלי הרבה תחכום טקטי וכשזו נפגשת עם ההיפך הגמור זה יוצר את הפער המדובר. בגלל זה ציינתי את לייפציג כדוגמא, המשחקים עצמם היו שוויוניים בגלל הפער הטקטי אבל מה שהכריע שם זה הפער האיכותי לריאל(וגם טיפה העניין המנטלי).
אם לייפציג הייתה עולה למשחק עם הלאנד, דה בריינה, רודרי וברנרדו הייתה מהמר על ריאל?
לא יקירי, טענת שלא השתנה כלום, הטיעון שלי הוא שהשתנה הרבה, זה טיעון מאוד פשוט, אין פה שום תחכום - קבוצה בלי בלינגהאם היא שונה בתכלית מקבוצה עם בלינגהאם.
הטיעונים המקצועיים בעינך הם התעסקות בתפל בעיני - אתה רוצה שאציין פה כל מיני ניתוחים טקטיים שגיא כהנים כדי לתת טיעון נגד לאיזו טענה? אני שוב חוזר, הטיעון המקורי שלך היה שלא השתנה כלום, זה לא משהו שאפשר לתקוף בכלל כשאתה מתעלם משינוי כה קיצוני כמו החתמת אחד השחקנים הטובים בעולם. שנה הבאה כשנפגש מולם עם אמבפה בסגל גם תטען שלא נוכל לצאת מהרחבה שלנו כי מה אמבפה משפיע? הוא הרי שחקן התקפה בכלל.
זכותך לטעון כל דבר, כמובן. זכותי גם לטעון שאתה טועה.
לעניין עצמו - השתנה בערך הכל, המערך של ריאל שעברה לשחק ללא חלוץ ועם בלינגהאם כחלוץ מדומה שתורם המון לקישור (איך לעזאזל עוד קשר על חשבון חלוץ יכול לתרום להתמודדות מול משחק לחץ?), מודריץ’ קשישא כבר לא שחקן הרכב, וכמובן הנוכחות של בלינגהאם הפרסונה על המגרש (תצוגת תכלית של אופי ומנטליות בקלאסיקו, הוא לבד החליט שהוא מנצח את המשחק הזה). אה, וגם סיטי בעונה הרבה פחות מרשימה.
סיטי מאומנת, ריאל לא. רק על זה אני מסכים איתך. פער האימון הזה נשאר גם העונה. הדבר הזניח בעיניך וה-הרבה הרבה יותר משמעותי בעיני השתנה לאין ערוך, כך שניתן בקלי קלות לטעון שפערי הרמות הצטמצמו מהותית משנה שעברה.
לא זכור לי שסיטי שיחקה נגדינו ב10 שחקנים…
חוץ מזה, שאותו בנזמה שבלינגהם החליף רחוק שנות אור מבנזמה של כדור הזהב, אפילו אם ההבדל הוא רק שנה. מספיק להסתכל על אותו בנזמה בערב הסעודית כדי להיווכח בכך.
כמובן שלא רק בהאלאנד, ועדיין הוא חיזוק משמעותי ולא במקרה דווקא כשהוא הגיע סיטי זכתה באלופות.
ירד לקבל כדור ויפתח את המשחק עם דריבל או מסירה טובה.
זה בדיוק מה שאני מצפה מקשר התקפי לעשות כאשר הקבוצה לא מצליחה לצאת מהלחץ הראשוני. אני אפילו אצפה מויני לרדת אם צריך.
כלומר אם לייפציג הייתה סיטי? ברור שלא.
אני לא חושב שההבדל היחיד בין לייפציג לסיטי הוא בפפ. פפ מאמן גדול, אבל גם השחקנים של סיטי מדהימים. לצורך העניין, שים את קרלו בסיטי ואני עדיין חושב שהם פייבוריטים לזכיה.
נסכים שלא להסכים. כלומר, בהחלט סיטי היו טובים מאיתנו, אבל יש טובים ויש טובים 4-0 בלי שאנחנו מצליחים לחבר מסירה… סיטי לרוב לא מצליחה לעשות את זה מול הקטנות בליגה האנגלית…
יש הבדל בין לטעון את זה, ולבין לבטל דעה של מישהו אחר בגלל שאתה טוען את זה.
אם התעסקות בטקטיקה זה תפל בעיניך אז מה אנחנו עושים בכלל? הרי כל יתרון שאתה חושב שבלינגהאם מביא צריך לקבל ביטוי בצד הטקטי. זה כדורגל, לא קוסמות.
וכן, הכניסה של בלינגהאם להרכב לא משנה כלום ביחסי הכוחות. ל-ד-ע-ת-י.
כשאמבפה יגיע, נדבר על היתרונות שהוא מביא, באיזו עמדה ומול מי.
אפשר לעשות את זה בלי לסלף את עמדתי כדי להוכיח אותה ו/או אז לטעון שאני לא רציני.
אתה יכול לשחק עם עוד 10 קשרים, השחקנים שלכם לא יוצאים מלחץ בזכות כישרון אישי כשמולם עומדת מכונת כדורגל. חוזר לבעיה המקורית והמרכזית שלכם.
אתה יכול לטעון לעצמך מה שאתה רוצה בקלי קלות, לא לי.
סבבה לך.
צודק, הוא הגיע במקום ז’סוס. לדעתי הלאנד-ז’סוס לעומת ג’וד-בנזמה זה אם כבר שדרוג גדול יותר עבור סיטי.
לא נושא קריטי בשבילי בכל מקרה.
בלינגהאם לא יפתור את הבעיות שהיו לריאל מול סיטי בעונה שעברה.
שנתיים לפני כן הם היו בגמר, ועונה לפני עפו בחצי בשניות האחרונות אחרי שהיו עדיפים רוב המשחקים.
אפשר לטעון שהלאנד הביא אותם מעבר לקו השער, אני לא רואה את זה ככה, אבל שוב לא זה האישיו בעיני.
אם קשר התקפי צריך לרדת בלמים לקחת כדור, משהו רע מאוד קורה לקבוצה שלו.
אם אתה מצפה לזה לקרות במהלך משחק של ריאל אז אני עוד יותר בטוח במחשבה שסיטי הפייבוריטית הברורה.
דווקא הטענה שלי פה הייתה שההבדל בין לייפציג לסיטי יתבטא באיכות השחקנים, ולא בזו בעמדת המאמן.
אני לא אהמר על לייפציג נגד ריאל כי למרות שלייפציג יותר מאומנת זה לא מספיק כדי לכפר על פער האיכות, אבל אם אני יכול להיות בטוח שהיריבה מאומנת כמו לייפציג ואז גם יש לה שחקנים ברמה הכי גבוהה שיש אז אני כבר אהמר נגד ריאל.
סיטי עשתה את זה מול המתמודדת מולה על האליפות בעונה שעברה. אם אתה חושב שהם מתקשים מול הקטנות אז גם שם נצטרך שלא להסכים. הם רומסים את הקטנות באנגליה ברוב הפעמים.
דיון מעגלי ומשעמם. טענת טענה משונה מאוד, קיבלת התייחסות ואז התחפרת. עכשיו אתה מנסה לצאת מזה, לא כך כך באלגנטיות יש לציין.
כדי שהדברים ידוייקו הנה ההודעה הראשונה שלי בדיון, איפה זה ואיפה ביטול הדעה שלך?
אמרת שלא השתנה כלום שזה פשוט קשקוש מקושקש, קיבלת תגובות ראויות, ועכשיו אתה טוען שמסלפים את עמדתך.
עכשיו שים לב טוב טוב מי מייחס למי טענות-
תקיפת איש קש קלאסית. הגבתי לטענה שלך שלא השתנה כלום, לא נכנסתי בכלל ל-מה הפרשי הרמות או מה הסיבה לכך שסיטי ניצחה בצורה “כה משמעותית”. עוד פעם, טענה פשוטה - אמרת שלא השתנה כלום, אמרתי שהשתנה בלינגהאם. מפה הלכת לאיפה שנוח לך והתחלת לצייר מטרות סביב החץ.
ואז הגיעה התגובה שלי שהיא בבירור הקצנה כדי להעביר מסר. מפה כבר איבדתי אותך לגמרי - התחלת לנסות להסביר לנו למה ג’וד לא תורם להשתחררות מלחץ (למרות שכל מי שרואה את ריאל מדריד משחקת העונה מבין שזו אחת התכונות הבולטות שלו, בנוסף לעזרה עצומה לקישור גם בהנעת כדור וגם מבחינה דפנסיבית של קריאת משחק וכד’).
והדבר הכי חשוב - אני עדיין חושב שסיטי פייבוריטית. מעולם לא טענתי אחרת.
אז מיקוד, שוב, טענת שלא השתנה כלום, אני טענתי שכן. זו כל הטענה.
את הדיונים הטקטיים אני אשמור למישהו שמצליח להבין מה צירוף של שחקן כמו בלינגהאם עושה לקבוצת כדורגל, או כזה שלא משליך ממשחק ספציפי נגד לייפציג על עוצמה של קבוצת כדורגל.
נכון, אם בלינגהאם עושה סיבוב במרכז השדה על שני שחקנים ושובר את הלחץ אז חובה לנתח את זה טקטית ולהבין את ההשפעות. כנ"ל אם הוא ינגח גול מקרן. בכלל, כל מהלך בכדורגל הוא מלאכת מחשבת של הנדסה טקטית שהמאמן הגה בקדחתנות במהלך ההכנה למשחק.
וזה לא שריאל וסיטי לא נפגשו עם סגלים מאוד דומים בשנים האחרונות, איפה הייתה כל העליונות המטורפת הזו של הקבוצה המאומנת בעולם מול חבורת הברווזים במטווח שעונה לשם ריאל מדריד?
על פערי האימון אין מה להרחיב למרות ש, ואני לא מאמין שאני אומר את זה, יש מה להגיד בשבחי הפשטות של קרלו. במיוחד בשלבי הנוקאאוט כשהרגליים של שחקנים יותר כבדות ויותר קשה להוציא לפועל את תוכניות המשחק המורכבות ולעיתים חדשות לגמרי של פפ.
ולגבי פערי האיכות ברמת הסגלים, לוקח את הסגל של ריאל בלי למצמץ בכלל, ולא מזלזל בסגל של סיטי שהוא כנראה השני הטוב בעולם מבחינת איכות אישית.
אתה מנסה לנתח את המשחק בצורה אנליטית מידי.
תיקח את אותן ריאל וסיטי ותפגיש אותן 100 פעמים, תקבל 100 משחקים שונים, ואני אפילו לא מדבר על ההבדלים בין המדגמים שאתה דוגם כאן.
מצד שני, במשחק הראשון, כמו גם ב2 המפגשים בעונה שלפני כן, התמודדנו מול סיטי נהדר.
משום מה אתה החלטת שהמקרה האחד הזה הוא המייצג ולא ה3 האחרים.
לא שאני טוען שאנחנו טובים מסיטי, רק ששוב יש הבה בעיות עם ההנחות שלך, וגם עם הניתוח עצמו.
חוץ מזה, שכן, בלינגהם בהחלט משפר את מצב הקבוצה.
לא מדויק, מומנטומים זה חלק מהמשחק. צריך שחקנים שידעו לשבור מומנטומים.
ממש לא מה שטענתי, אבל בגלל שאתה מתעקש:
סיטי כבשה עונה שעברה 94 גולים בליגה וספגה 33. בממוצע מדובר על הפרש 1.6 שערים למשחק.
כלומר, הם הביסו אותנו בצורה מוחצת ביותר מפי 2 מממוצע הקבוצה בפרמיירליג. האם אתה חושב שאנחנו אם ככה ברמה של קבוצת תחתית בפרמיירליג? או שאולי מדובר במשחק שמקצין את פערי הרמות בין הקבוצות?
הרי, 3/4 המשחקים האחרונים בין הקבוצות היו צמודים, וסיטי לרוב לא מנצחת בהפרש של 4 שערים (שוב, 1.6 בממוצע).
פה הטענה שלי, שאתה מבסס הרבה יותר מידי מהטענה על סמך משחק בודד.
שוב, אני לא חושב שאנחנו עדיפים. סיטי קבוצה טובה ומאומנת יותר. אני פשוט לא מתחבר לטיעונים שלך בנוגע למצב.
אין פה איזו ‘כותרת גדולה’ בדעתי אבל אחרי שקראתי גם הרבה פוסטים נוספים פה - ריאל מדריד עדיין אנדרדוג נגד מנצ’סטר סיטי וישנם פערים גדולים:
-אנחנו קבוצה שקל ללחוץ אותה מאחורה - עיין ערך לייפציג, ואם התבנקרנו ככה במשחק בית נגד קבוצה דרג ב’ או ג’ באירופה אז מה יהיה נגד סיטי?
-המשחק מהעונה שעברה באיתיחאד לפחות לא יושב לשחקנים בראש? לדעתי כן. ההרכב גם לא באמת השתנה ב-180 מעלות.
-ג’וד בלינגהאם פנומנלי, הוא יכול להחליט שהוא מנצח את ברצלונה בליגה אבל מנצ’סטר סיטי זה אחרת, הם יתנו לנו להרגיש לא בנוח.
-סיטי רוב העונה הסתדרה ללא קווין דה בריינה, חוליאן אלבארס קיבל תפקיד משמעותי יותר בקבוצה, גם פיל פודן. הוא חזר בחודש ינואר והוריד חלודה. אנחנו מבחינתי עדיין ללא טיבו קורטואה, גם אם יחזור - שניים-שלושה משחקים במקרה הטוב לפני המאני-טיים זה לא מספיק. קורטואה בשנה שעברה הדף ארבעה מצבים של מאה אחוז עד שהגול שלהם הגיע.
-נושא אחרון זה עניין המוצהבים. סיכוי אפסי לדעתי שנגיע עם קישור בטון לגומלין וכך גם עם ויניסיוס שהוא עדיין חצי התקפה והחצי השני זה ג’וד בלינגהאם…
הניתוח לגבי סיטי לדעתי קצת מוטעה. הם שבעים אחרי טרבל, הם עדיין חזק בתמונה בליגה והרוב מהמרים עליהם. צריך להיזכר בעונות של ריאל אחרי זכיות בצ’מפיונס לדוגמא - אווירת סוף קורס בליגה ב-2018, אפילו ב-2013 אחרי אליפות… הם שומרים כוחות, ככה אני רואה את זה.
אשאל אותך שאלה @Niro, אתה חושב שהתפקיד של המאמן במשחקים האלה הוא עד כדי כך זניח? אם בשנה שעברה אתה מחליף בין המאמנים - פפ גווארדיולה אצלנו עם הכלים שהיו לנו (קארים בנזמה בעונה לא טובה למשל, או.קיי) וקרלו אנצ’לוטי אצלהם - הפערים לא מצטמצמים משמעותית? כאוהד ריאל שנע לא פעם בין ה-“אנחנו ריאל מדריד” לפסימיות - אני אחזור להיות שחצן לרגע - סיטי לדעתי יודעים שאם הם בועטים אותנו אז בהחלט יש להם סיכוי לעשות היסטוריה ולזכות במפעל בפעם השנייה ברצף. לא כי אנחנו הקבוצה הכי טובה שנותרה - אולי כן, בפער לא גדול (דו-קרב קשה עם ארסנל), אלא בגלל ההיסטוריה שלנו. הם יבואו בטירוף אחושרמוטה
אין ספק שבלינגהאם הוא שובר שוויון משמעותי, אבל גם ההחלטה של אנצ’לוטי לשחק העונה ללא חלוץ היא כזו - ולכיוון ההפוך. ריאל של השנה משחקת טוב יותר מאשר בשנה שעברה, כמובן גם בזכות בלינגהאם, אבל אני לא בטוח שהשיפור הוא כזה משמעותי שפתאום נראה יחסי כוחות אחרים.
בעיניי השינוי הגדול הוא בכלל בהגנה שהתייצבה מאוד, המון בגלל הפציעות שהכריחו את אנצ’לוטי להכניס את רודיגר לצד ההוצאה של אלאבה, כשזה בנוסף לכך שהזמן שקרוס ומודריץ’ משחקים יחד (מה שמאוד פוגע בהגנה) נמוך אפילו יותר מהזמן שמסי מחזיק במיטה.
שורה תחתונה, כן, יש דברים שהשתנו, אבל אני לא לא מסכים עם אריאל פה שג’וד במקום בנזמה זה שדרוג הרבה יותר קטן ממה שאתה חושבים. לאו דווקא בגלל הבדל היכולות אלא יותר בגלל המשמעות על המערך.
השאלה האם אתה מסכים שהפערים הם של “לא לצאת מהרחבה” עוד כשבנזמה היה פה, או שאולי זה סתם היה משחק קיצוני אחד. לפי נבואות השמד שלך לפני כל מפגש עם סיטי כנראה שכן.
היסטוריית המשחקים מוכיחה אחרת, ואני מאמין שגם צמד המפגשים הקרוב יוכיח אחרת.
בכל מקרה אם זיזו ויתר על שחקן התקפה בשביל איסקו באלופות על מנת לחנוק את האמצע, אני קונה בשתי ידיים הכנסה של ג’וד, שחקן שעובד טקטית ותורם המון בהגנה, על פני בנזמה מזדקן שגם בשיא אונו לא היה לוחץ יותר מדי. אמנם במקרה הזה זה נעשה בלית ברירה, אבל התוצאה זהה פרט לעובדה, כמו שאמרת, שאין חלוץ. זו כבר בעיה אחרת בסגל שכנראה תפטר גם היא בשנה הבאה כשהצב יגיע.
גם זה מתחבר לנקודה שניסיתי להעביר - המאמן שלנו פח, על זה הרוב מסכימים, השינויים שקרו העונה נובעים משינויים של שחקנים פרסונלים. הכי משמעותי זה כמובן ג’וד, אבל אפשר בכיף להכניס גם את רודיגר שתפס מקום של קבע בהרכב והירידה של לוקה לספסל כשבמקומו אתה מקבל עוד קשר פיזי ואתלט שיכול להתמודד עם לחץ בלתי פוסק.
כל מה שאני אומר הוא כמובן בהנחה שקרלו לא יעשה שטויות (שוב) ויחליט פתאום שזה זה המשחק לעלות עם לוקה טוני, כמו ההחלטה ההזויה בגומלין שנה שעברה להוריד את רודיגר לספסל אחרי תצוגה מדהימה שלו במשחק הראשון.
תלוי על איזו גרסה של בנזמה מדובר.
בנזמה של 22/23 לא הזכיר בשום צורה שהיא את בנזמה של עונת הזכיה בכדור הזהב. מדובר בשחקן עם מספרים דומים לשל חוסלו פר דקה (שער כל 98 דקות לעומת שער כל 100) וזה כשבנזמה היה בועט הפנדלים הראשי שלנו, כמובן שלא טוען שחוסלו חלוץ טוב יותר, רק מנסה להכניס את אותו מודל של בנזמה לפרופורציות כי קשה לנו לעכל את זה מחשבתית. לצורך העניין, מספיק להסתכל עליו העונה בליגה הסעודית כדי להבין את החדות של הנסיגה שלו ביכולת.
בלינגהם, מעבר להיותו שחקן מדהים, מחזק את הקישור שלנו, שקרס באותה תבוסה שאנחנו מדברים עליה כאן, הוא בהחלט ישפר את היכולת שלנו לצאת מהללחץ הגבוה שלהם.
בנוסף, חוזר על כך שאני לא חושב שה4-0 הזה הוא מקרה מייצג של המשחקים מול סיטי, לא במקרה בשנתיים האחרונות מתוך 4 מפגשים 3 היו צמודים.
אני כמובן שלא חושב שאנחנו קבוצה שקולה לסיטי, רק שלא מדובר בפערים כל כך מובהקים לטובת סיטי. חושב שה65-35 זה יחס הגיוני לצמד המפגשים האלה.
בלינגהאם שובר שיוויון אבל הבעיה שלנו באותו מפגש באיתיחד הייתה שלא הצלחנו לעבור את החצי. אותה בעיה הייתה לנו גם מול לייפציג שהיא קבוצה הרבה הרבה פחות טובה מסיטי, ובלינגהאם אמנם הצליח לארגן שער במתפרצת אבל בסך הכל נראינו מאוד לא טוב בגלל הבעיה הזאת.
בלינגהאם כל יכול אבל ספציפית לבעיה הזאת אני לא יודע אם הוא הפתרון. הבעיה כאן היא שאנחנו לא מורגלים לשחק מול משחק לחץ, אין לנו את הכלים לזה ואין לנו מאמן שמתמחה בזה.
התקווה שלי הפעם היא לא בלינגהאם כמו הכאפה שקיבלנו גם ב4-0 וגם מול לייפציג. יהיה לנו הרבה מאוד זמן להתכונן למפגש הזה ולהסיק מסקנות. עם כמה שקרלו נותן חשיבות משנית לתכנון המשחק הפעם לפי רוח הדברים שיוצאים מהמועדון תהיה תוכנית מיוחדת.
סיטי העונה נראים פחות טוב אבל הם סבלו מפציעות משמעותיות והם לאחרונה חוזרים ליכולת שלהם. לא הייתי ממהר לחגוג את זה שסיטי כבר לא אותה קבוצה. פודן עשה קפיצת מדרגה אדירה העונה וזה משהו שגם צריך לקחת בחשבון. עם זאת משחק ההגנה שלהם מעודד אותי, והעונה הם בהחלט נראים יותר פגיעים מאחורה.
ואחרי כל זה, כמובן, יש גם את בלינגהאם שיעשה קסמים, וויני שתמיד תמיד מגיע למשחקים הגדולים ונותן תוצרת. אבל לפני הכל אנחנו צריכים לצאת מה16 שלנו וזה המפתח. אם נגיע עוד הפעם לדקה 30 עם 20 מסירות בסך הכל, אין לנו הרבה סיכוי.
עד המשחק אני רוצה להאמין שנצבור קצת יותר ביטחון שלאחרונה נפגע, טיפה יותר יציבות, והלוואי ורודריגו ייכנס לכושר שוב. רודריגו בכושר טוב זה אחד משחקני ההתקפה המסוכנים בעולם, אבל כשהוא לא בכושר טוב הוא פשוט נטל.
אני לא אופטימי, אבל יש סיכוי. לאורך כל העונה הקבוצה הזאת הפתיעה אותנו ונותר רק לקוות שיש לה עוד הפתעות בקנה.
אני חושב שכל אדם שצופה במשחקים באופן קבוע יסכים שאנחנו קבוצה טובה יותר מעונה שעברה. אמפירית מספיק להסתכל על קצב צבירת הנקודות בליגה, אבל זה גם הרבה מעבר.
אני מסכים שבלינגהאם שובר שוויון, אבל לדעתי השינוי העיקרי הוא דווקא מנטלי. העונה סוף סוף נפתרנו סופית מכל ההזארים, ביילים, מריאנו דיאזים, בנזמה (של עונתו האחרונה), כל מיני איסקו וחאמס, והשומן העודף שסחבנו במשך שנים שעשו טובה כשמגיעים לאימון בבוקר. המרקם הקבוצתי העונה הוא מהטובים שזכורים לי, ולדעתי מדובר בנקודה שאסור להמעיט בערכה. הקבוצה מובלת בידי צעירים רעבים שעושים רושם מאוד בוגר ומקצועי (בעיקר בזכות התוספת של ג’וד וברהים), לצד וותיקים שמפגינים דוגמה למופת (קרוס, לוקה, חוסלו, קרבחל).
בעונה שעברה היה נדמה שאנחנו עדיין בקאמדאוון מהזכייה המטורפת של 22, בנזמה יותר הפריע מתרם, ולהתאמן כל יום ליד טיפוס כמו הזאר זה בטוח לא מאוד מדרבן.
חוץ מזה, אנשים שוכחים שבמשחק הראשון בעונה שעברה שיחקנו מצויין והיינו ראויים לנצחון. בעונה שלפני הדחנו אותם. החסרונות שלנו ברורים מאוד, אבל ממש לא הייתי שם כסף נגדנו בהתמודדות הזו, לדעתי 50-50.
כל עוד אנצ׳לוטי מאמן אותנו במשחקים כאלה אנחנו נהיה בנחיתות משמעותית ונצטרך בעיקר להישען על הכישרון של השחקנים שלנו וכמויות של מזל כמו לפני שנתיים.
מבחינת סגל סיטי יותר עמוקה,אבל לא חושב שההרכב שלנו נופל משלהם,אולי בקצת,הבעיה הגדולה היא על הקווים שם אנחנו בנחיתות רצינית,ככה שלדעתי גם עם בלינגהאם ואמבפה אנחנו עדיין נהיה אנדרדוג מול סיטי וזה יכול להיגמר בתוצאה משפילה כמו בעונה שעברה.
לא חושב ששיחקנו מצוין ,סיטי באה לשחק על 1-0 או תיקו ולהביא את ההכרעה לאתיחאד כמו שקרה,אנחנו בקושי יצאנו מהחצי שלנו לפי מה שזכור לי.
בעונה לפני הם היו 2 רמות מעלינו ועלינו בזכות הרבה מזל והברקות נקודתיות.