גומלין 1/8 גמר הצ'מפיונס: עולים לרבע בפנדלים לאחר הפסד 1-0 מול אתלטיקו

חד משמעית. אני מסתכל על כל הקפטנים שענדו את הסרט מאז ומעולם ובא לי לבכות.
קפטן צריך לשדר עוצמה וגאווה , כמו פדה, לא תינוק בכיין שרב עם כולם.
גם יש גבול עד כמה האוהדים בברנאבאו יכולים לתת לו גב כי כמה אפשר להיות סבלניים.

במשחק מול אתלטיקו שמובילה עלייך מדקה ראשונה במטרופוליטנו - זה שווה כמו שלושער.
פעולה אחת אדירה בפעם היחידה שאשכרה יצרנו לאמבפה מטר חופשי. ויניסיוס זרק את זה לפח

לבלינגהאם אתמול נעשה עוול גדול. הוא שוב פעם הוקרב “לטובת הקבוצה”. שוב פעם נתנו לו לשחק כחלוץ כי אנצ’לוטי מתעקש על 442 (שלא עובד למעט ההבלחה מול סיטי שלא הולך לה כלום העונה). החביאו אותו מול הגנה צפופה עם הגב אל השער. בהארכה הוא ירד אחורה כדי לנסות ליצור דברים ולמרות שהיה סחוט הוא כבר היה נראה יותר טוב. כמובן שהוא זה שגם היה צריך להגן באגף שמאל כי לא מכבודו של ויני לעשות הגנה.

זה נכון גם לגביו וגם לגבי אמבפה, ולכל שחקן בעולם, קשה לבוא בהאשמות לשחקן ספציפי על היכולת שלו כשלקבוצה אין דרך, אין רעיון וכלום לא עובד. זה נכון לקבוצה שלנו, בפרט במשחק אתמול. זה לא שהם באו בגישה בעייתית (בניגוד לויני), הם השקיעו המון, רק שההשקעה שלהם לא השפיעה כי הם השקיעו כאינדיווידואלים.

היינו בסרט הזה הרבה פעמים. כרגע אני יותר חושש שיתפלק לנו עוד תואר חשוב מאשר שנמשיך עם אנצ’לוטי עוד עונה. לי עכשיו הרבה יותר חשוב שיבריאו את החולאים במועדון מאשר שאיזשהו אינטיג’ר באתרי ספורט ישתנה מ15 ל16.

עוד דבר שאני חושב שאי אפשר להתעלם ממנו, אסנסיו אתמול נתן משחק (בעיקר מחצית שנייה והארכה) שאמור לסדר לו חוזה שמן בקבוצה ומקום רציני בהיררכיה של הבלמים. איזה בלם! ואיזה כיף שהוא שלנו

אתמול בסביבות הדקה ה 90 פדה התנהל עם הכדור ליד הרחבה של אתלטיקו לכיוון ויני, הוא ראה שכרגיל 2 שחקנים שומרים עליו אבל זיהה שטח מאחורי קו ההגנה בתוך הרחבה שאפשר לנצל, הוא נתן כדור אלכסוני לאותו שטח בתזמון מושלם ואם ויני היה קורא את המצב ומתחיל את התנועה בזמן היינו מגיעים להזדמנות מצויינת, אבל ויני כרגיל חיכה על הבלטה שלו לקבל את הכדור ולנסות לעבור את שני המגינים שעליו בפעם המיליון, בסוף המסירה המצויינת של פדה נראתה כמסירה סתמית ולא נכונה, הפעמים היחידות שויני מבקיע בעקבות תנועת עןמק נכונה זה תמיד בעקבות זה שקרוס מסמן לו חצי דקה לאן לזוז או ג’וד שמכדרר עד אליו כדי להכריח אותו לזוז ואז לתת לו את הכדור.
זאת הבעיה הכי גדולה עם ויני, הוא לא התקדם מילימטר תחת קרלו מבחינת התפתחות כשחקן, הוא יודע לעשות רק דבר אחד וזה לעמוד על הבלטה שלו, לקבל את הכדור ולתקוף את המגנים, ככה הרבה יותר קל לשמור עליו ולקרלו לא איכפת, עד עכשיו זה עבד ולכן הוא ימשיך לתת לו את הכדורים, למה לעבוד קשה ולגוון את המשחק של הקבוצה שלך אם אפשר ללעוס מסטיקים ולא לעשות כלום ?

אנחנו מאשימים את ויני בצדק אבל האחראי על הבלגן הוא המאמן, איך זה ששחקן תמיד מקבל על אוטומט 2 מגינים וזה לא מנוצל לתרגיל שמשחרר שטח למגן ? פעם אחת ויני מסר למגן אתמול וזאת הייתה הזדמנות טובה, בכל 100 הפעמים הוא פשוט מתעלם מהתנועה של המגן אם זה פראן או שהמגן כלל לא עושה תנועה במקרה של מנדי.

מאמן טוב שיכריח את ויניסיוס לגוון את המשחק שלו, ללמד אותו מתי עושים תנועה לעומק ומתי מחכים לכדור, ללמד אותו לשתף פעולה עם המגן, ללמד אותו מתי לשחרר כדור ומתי לכדרר, מאמן כזה יוציא את המיטב מויני, השאלה היא האם קרלו לא קילקל אותו יותר מדי ?

כשויני שיחק חלוץ והכריחו אותו לעזוב את הקו הוא דווקא הראה הרבה חוכמה וגיוון במשחק שלו, לא מבין למה לא המשיכו עם זה ושמו את אמבפה בצד שמאל.

מבקרים פה את ויני (בצדק), אבל גם ג’וד וקיליאן הסריחו את הדשא אתמול (רודריגו נעלם כמו שרק הוא יודע) ואת אף אחד מהם אני לא מאשים - הכל מתחיל ונגמר בקרלו “אליפות בכל ליגה מהטופ-5” אנצ’לוטי, המאמן האגדי עם הכדורגל ה"פלואידי" שכבר 30 שנה בטופ אז כנראה כולנו טיפשים.

• טענתי לא מזמן שגרסיה טוב ממנדי גם בפן ההגנתי, ושמנדי תמיד ייתן את המטר לשחקן ההתקפה - well, ראינו את זה הלכה למעשה אתמול אחרי 28 שניות. גרסיה הרבה יותר תוקף את הכדור ממנו, וזה היה יכול למנוע את השער אתמול. וגם אם אתה כבר נותן לשחקן שלך 5 מטרים פנויים, המינימום זה שתסדר את הרגליים כמו שצריך ולא תקבל השחלה כזאת שלומיאלית.
  • קרלו דביל במובן הזה ששתי תבוסות מול בארסה במערך ה 4-4-2 ההזוי הזה עם בלינגהאם בשמאל לא עזרו לו להבין שזה מערך נוראי מכל הכיוונים. איך שבלינגהאם עבר לשחק באמצע, כל הקבוצה השתפרה הגנתית והתקפית. התקפית - הוא יכול היה להגיע לעמדות מסוכנות ולשלוח כדור חד ויפהפה לאמבפה במהלך של סחיטת הפנדל. לפני כן הוא פשוט לא היה בעמדה שהוא יכול להשפיע על המשחק. גם הגנתית היו הרבה פחות דפיקות לב לאחר המעבר שלו לאמצע. הבעיה הייתה שהמעבר של ג’וד למרכז הצריך מויני לעשות הגנה על אגף שמאל והפרימדונה לא ממש היה בקטע לרדת ולסייע במשחק הלחץ.
    אגב - אני חושב שזה שקרלו טחן את ויני עד דק במשחק הליגה האחרון ניכר אתמול מאוד. הוא היה פשוט עייף ומותש.

בהקשר של הדיון על ויני, אני מתומכיו הגדולים , חושב שהוא הוכיח פעם אחר פעם שהוא אחד משחקני הקלאץ הגדולים בדורו לא פחות.
אבל מתחיל שיקול שלא היה עד כה וזה באמת כמו שנאמר, כימיה קבוצתית, והיא לא טובה איתו העונה.

הצב ורודריגו בבירור מאוד נהנים לשחק ביחד, מחפשים את משחק הצירופים ביניהם ויש אמון בין השניים.
כאשר רודריגו ינוע לאגף שמאל באופן קבוע אני חושב שהם יכולים לייצר שותפות היסטורית בצורה שויני ואמבפה לא יכולים לעשות.

מעניין לאן זה ילך אבל בגדול כל עוד קרלו כאן אין מצב שהוא זז, הוא ילד הזהב שלו והוא מכתיר אותו שוב ושוב כשחקן הטוב בעולם וכאחד שמיוחד עבורו וקרוב ללבו, בצורה פומבית שתמיד מפתיעה אותי כשיש עוד כל כך הרבה אגו לאזן.

הבעיה היחידה עם ויני זה שהוא ילד מפגר והוא צריך מבוגר אחראי שייתן לו סטירה כל פעם שהוא מתחיל לסטות מלהתרכז בכדורגל, וזה קורה ה-מ-ו-ן!!

כל הוצאת חוץ הוא חייב להתגרות בקהל שגם ככה כבר צועק לו ומקלל אותו.
כל עבירה הוא חייב לשדר את ההתקרבנות הרגילה והמעצבנת שלו ולהתסיס את כל האיצטדיון והשופט.

די!

יש לך משחק לא טוב? לא הולך לך? תוריד את הראש ותתחיל לשחק כדורגל פשוט כדי להחזיר את עצמך למשחק במקום לבוא בטענות לכל העולם.

זה הדבר היחיד שמונע ממנו מלהיות זוכה לגטימי בכדור הזהב וכוכב אמיתי.

תשמע אני לאו דווקא מדבר על ביצועים. העונה זה פשוט מאוד, ג’וד בלינגהאם אמור להיות יותר קשר. כי קיליאן אמבפה כאן, כי מנסים משהו אחר, ובכלל, בעונה שעברה שהיא לא משקפת הוא הוצב בעמדה הרבה-הרבה יותר קדמית מאשר בכל הקריירה שלו כשחקן בוגרים. הוא התאהב בזה, הכי כיף לכבוש שערים ולהניף ידיים לקהל מה לעשות. בלא מעט משחקים העונה ראיתי את ג’וד זורק, ואני מאוד מחבב אותו אין לי משהו נגדו. אם ג’וד מוסר ליריב ומאבד כדורים בצורה די פשוטה - אז כמה שקרלו אנצ’לוטי הפעם לא ‘תורם’ לו - זה לא רק המאמן. אני מצפה מג’וד להבין לבד מה צריך לעשות במשחק כזה. הגישה שלו לא מאה אחוז כל הזמן לדעתי.

אגב אני לא מבטל את הפעולה הגדולה של קיליאן אמבפה אתמול אבל זהו, חוץ מזה כלום ושום דבר. גם הגישה שלו וגם הגישה של ויניסיוס ג’וניור הייתה חרא. ברהים דיאס תמיד נלחם. לא רק כשזה מצטלם טוב ולא רק כשהיריבה היא אתלטיקו מדריד ואנחנו בקרב על רבע הגמר ויש עוד כמה דקות. בעצם…גם במשחק אתמול הם לא נלחמו.

לא חושב שתרחיש ״מאמן שיאפס״ בכלל אפשרי. מדובר באדם בוגר, מולטי מיליונר, כוכב שתי זכיות בליגת האלופות, סופרסטאר ברמה עולמית. לא ילד שהגיע עכשיו מברזיל ואפשר לחנך. הוא מוצר מוגמר, זה מה יש ולפי זה צריך להתנהל ולקבל החלטות.

לא צריך לאפס אותו, הוא תמיד ישאר ילד קקה, צריך מאמן שידרוש ממנו לשחק כדורגל אחר, מאמן עם שיטה.
והברזילאי הוכיח לא פעם שאם צריך הוא יודע.

דור,
בעונה שעברה ג’וד הוצב בראש היהלום, אבל הוא שיחק כקשר בבילד אפ ונכנס לרחבה בצורה מתוזמנת כדי לכבוש. הרבה מעבר לשורה הסטטיסטית שלו שהיתה יפה אבל לא משהו שלא ראינו מעולם. בעצם, זה מה שגרם לכולנו להתבלבל ממנו, התפקוד שלו, זה שהוא עשה הכל מהכל.

העונה התפקיד שהוא עשה בעונה הקודמת לא קיים בכלל. אנחנו משחקים במערך אחר. בתקופה ששיחקנו 4231 כשהוא משחק כקשר התקפי הוא פרח, אבל חוצמזה הוא גם תופקד במקומות מוזרים בתוך קבוצה שלא עובדת. בנוסף, הוא סובל מבעיות מנטליות שבאופן טבעי קימות בגיל הזה, גם אם חשבנו בהתחלה שהוא חסין מהם. אבל הוא אינטליגנט, אני לא דואג עליו, זה יעבור לו וכשהקבוצה תשחק כדורגל יותר טוב הוא גם יהיה במוד יותר טוב.

לגבי אמבפה, הוא שיחק חלוץ בתוך ים של שחקני הגנה בתוך קבוצה שלא מתפקדת. אולי ממסי הייתי מצפה לעשות משהו במצב הזה, לא מאף אחד אחר. היו לו כמה פעמים שירד להגנה ועשה גליצ’ים, הוא מדיי פעם ירד לאחור כדי להרגיש את הכדור, אבל זה הרחיק אותו מהשער ולא אפשר לו לעשות פעולות מכריעות.

אני חושב שמגיע פה קרדיט לאתלטיקו. הם הגנו בכל מחיר, ביטלו את כל היתרונות שלנו, וסמכו על זה שבהגנה נעשה כמה שטויות שיעלו לנו בשערים. הם לא היו רחוקים משם. ההגנה שהם הציגו אתמול הייתה מושלמת, וצריך קבוצה שיודעת מה היא רוצה מעצמה כדי לפתוח בונקר שכזה. לנתח יכולת של שחקן כזה או אחר מהתוהו ובוהו שהלך אצלינו, לדעתי טעות יסודית.

חנן,
-לגבי ג’וד: שוב אני מדבר על איבודי כדור מאוד שטותיים ולא כי לא היה למי למסור - גם לתת פס אחורה זה בסדר. הוא פשוט מאוד אוהב לכדרר. מעבר לכך, אני מדבר על עבודה בהגנה. על זה שהוא לא נכנס מספיק לתאקלים, יש דקות שההגנה לא מעניינת אותו.
-לגבי אמבפה: שוב, אני מדבר על גישה. אמבפה עצלן ומעצבן ולוחץ בהגנה אפילו פחות מוויניסיוס ושניהם לוחצים פחות מרודריגו. אמבפה מרושל כי הוא מסר רע מאוד בדקה האחרונה של המשחק הראשון ועם 1:3 היה הרבה יותר קל. ושהוא מצליח לעבור שחקן בכדרור פעם אחת מתוך שש או שבע פעמים זה נמוך. לא מצפה לאמבפה שפירק את מנצ’סטר סיטי העלובה, וגם לא מצפה לאמבפה החלש שלאחרונה.

אתלטיקו מדריד קבוצת הגנה מצוינת, זה נכון, חד משמעית. מפרגן לה וחושב שצ’ולו סימאונה עושה עבודה טובה ומודע לכך שגם בשנים היותר גדולות היה לנו קשה נגדם

גם איבודי הכדור השטותיים נובעים מחוסר הסדר שלנו. אם דברים לא עובדים, שחקנים מנסים לעשות פעולות בכוח כדי לגרום לדברים לקרות. אני לא זוקף את זה לרעתו, ההיפך, אני חושב שזה חיובי שהוא מנסה דברים כשהכדורגל הפשוט לא עובד לקבוצה. לגבי אמבפה, כחלוץ, הוא אמור לקבל כדורים באיזורים המסוכנים. כמה כאלה הוא קיבל אתמול?

שוב, אני חושב שנכון לשפוט שחקנים אינדיוודואלית כשהקבוצה מתפקדת באופן סביר לכל הפחות. כדורגל הוא משחק קבוצתי וכשכל המערכת לא עובדת אי אפשר לסמן שחקן ולהגיד תראו הוא לא היה טוב.

השחקנים שהיו אתמול על המגרש כולם מוכחים, ואלו שלא היו מוכחים (כמו טשואמני או אסנסיו) דווקא מהבודדים שבלטו לטובה. הבעיה לא באינדיווידואל אלא בתפקוד של הקבוצה.

זה נכון ועדיין גם כשיש כאוס אני מצפה משחקנים גדולים שייתנו את המינימום. להגיד שג’וד למשל יצא מפוקוס כי הוא שיחק מעט מאוד בזמן האחרון ואולי מרגיש בחוב רגשי כלפי הקבוצה בגלל האדום וההשעיה, או שהוא שחקן צעיר ויותר קשה לו ויש חוסר יציבות - זה יותר הגיוני מאשר להגיד שהכל זה המאמן. ביותר מדי משחקים העונה אמבפה הציג את הרף הנמוך ביותר של שחקן על. “השפל” בבילבאו, הקלאסיקו הראשון עם מיליון הנבדלים, בשני הדרבים.

רק להבהיר, אני לא מאשים אם אנצ’לוטי, זה הכדורגל שלו ומה שהוא מאמין בו, עם הכדורגל הזה ניצחנו ועם הכדורגל הזה הפסדנו. כשהוא ביקש רכש אמרו לו סתובב וסע, יש לך עוד שחקנים ומקסימום תשתמש באקדמיה. המצב גם מבחינתו לא אופטימלי. אני מ2022 דיברתי על כך כאן בפורום שביום שאחרי קרוס נהיה בבעיה והכדורגל שלנו יהיה ראש בקיר, והנה זה קורה. אי אפשר להאשים את אנצ’לוטי בזה, הסגל שיש לו לא מאפשר לו לשחק את הכדורגל שהוא מאמין בו ורוצה לשחק אותו. אז מה שהוא עושה זה לנסות כל מני פתרונות שעובדים פחות או יותר, או עובדים מול יריבות מסוימות ומול יריבות אחרות לא. אני כל כך רוצה שהוא יעזוב מכיוון שהנוכחות שלו מאפשרת למועדון לא לפתוח את הכיס ולהביא רכש (הוא ייס מן ומצליח להביא תיארים עם סגלים מחוררים), ובנוסף אני לא מאמין בכדורגל שלו יותר. האשמה היא לא על אנצ’לוטי, האשמה היא על המכלול שאנצ’לוטי מביא איתו לקבוצה.

אני מבין למה אתה מצפה מהכוכבים שבכל זאת יתנו משהו, פעם זה היה ככה, זידאן פיגו או ראול יכלו להבריק בים של שיממון מול כל יריבה ולספק את הסחורה. בכדורגל של היום זה הרבה יותר קשה, בטח ובטח מול קבוצה כמו אתלטיקו.

כרגע מה שקורה לא מקובל על כולנו, אבל צריך למצוא את מה שלא עובד. להחליף את אמבפה וג’וד זה כנראה פתרון לא ישים, וגם אם היה ישים אתה באמת היית רוצה למכור אותם? אם התשובה היא לא אז כנראה שכולנו מבינים שלא הם הבעיה. הבעיה שלנו היא במכלול. אנחנו צריכים לשפץ קצת את הסגל, להביא קשר, להביא שחקנים לכל תפקידי ההגנה, אבל גם להביא מישהו שינצח על כל המקהלה הזאת. להגיד לשחקנים יעלו תעלו לשחק ותזיינו אותם כבר בקושי עובד ברמות הגבוהות.

הבעיה שזה כן עובד מצויין כל עוד השחקנים הם ויני, ג’וד ואמבפה, הכדורגל בדרך כלל מתסכל ומשעמם אבל עם אחוזי הצלחה גבוהים, אז אם זה עובד ולא שבור לא מתקנים ונתקעים עם אנצ’לוטי.
סימאונה עבד שעות על גבי שעות להכין את הקבוצה שלו לדו קרב הזה, עבודה טקטית מהרמה הכי גבוה שיש, הכין אותם לכל תרחיש לכל התפתחות לכל התקפה, קרלו לעס מסטיק הלך לישון מוקדם ולפני המשחק אמר להם תעלו ותזיינו אותם, מי ברבע הגמר ?

אנחנו מתלוננים כאן כל יום אבל כל העולם יודע שהסיכויים שלנו לצאת עם דאבל מהעונה הזאת הם יחסית מאוד גבוהים, גם כל מי שכתב כאן בת’רד הזה שלא נצא עם תואר מהעונה יודע זאת.

השאלה אם אנצ’לוטי מביא עוד תואר גדול או יותר האם עדיין נשאר ? אני אישית לא בטוח שאני יכול לעמוד בעוד עונה עם קרלו, לאט לאט מתחיל לשנוא את המשחק הזה.

עובד? כן. מצויין? לא. אפילו אפשר לומר מקרטע אם מסתכלים על הרקורד שלנו מול הגדולות העונה. אנחנו לא הצטיינו בשנים האחרונות, למרות התיארים, והכדורגל שלנו פחות טוב מסך החלקים שלו. בכדורגל הכל יכול לקרות וכבר ראינו זכיות שבהן לא הרשמנו, אבל בעונה הנוכחית אנחנו שוברים שיאים שליליים. בסופו של דבר אי אפשר להתכחש לזה שבמתכונת הנוכחית דברים לא עובדים.

יחסית למה הם מאוד גבוהים? קיימים הסיכויים, אבל לא הייתי שם את הכסף שלי על זה. ברצלונה טובה יותר מאיתנו, נתנה לנו חמישיה במשחק האחרון עד שקיבלה למזלנו את האדום קצת אחרי המחצית. היא מתמודדת איתנו בשתי המסגרות.

אין דרך לבסס את מה שנדמה לי, אבל להרגשתי אם לוקחים את ליגת האלופות אנחנו נשארים עם קרלו למרות הכל. הוא מאוד נוח למועדון, הוא מביא קבלות, הם ישמחו לגרור איתו עוד עונה ולעזאזל היכולת. אלונסו יחכה עוד עונה, הוא ממתין לנו לפי הדיווחים וגם ככה החוזה שלו עד 2026. אם לוקחים רק אליפות אז זה יותר פתוח, אם מסיימים בלי אחד משני התיארים האלו אני חושב שבמועדון יחליפו אותו.
עם זאת, מרגיש לי שהוא בעצמו מיצה וירצה לעזוב. הביקורות במדריד עליו העונה קוטלות אותו לגמרי, התגובות שלו אחרות, מרגישים בקלות שהוא כבר עייף מהסיפור וגם לו המצב לא קל…

בציטוט שלך הורדת את החלק שאני מסביר שהכדורגל שלנו הוא חרא טהור…

עובד מצויין כי מאז שקרלו חזר אנחנו עם 2 דאבלים ועדיין חזק בתחרות על כל התארים העונה.

ושיהיה ברור, עובד מצויין בזה שאנחנו מנצחים, מבחינת כדורגל זה סבל נוראי.

יחסית לכל שאר קבוצות העולם כולל ברצלונה, ברצלונה משחקת כדורגל יותר מלהיב משלנו אבל כקבוצה לא יותר טובה, אם אתה צריך להמר תשים על לבן.