הגרלת 1/8 גמר ליגת האלופות :: psg

הערב יינעל שלב הבתים של ליגת האלופות ובאופן סופי אבל הרוב כבר ידוע. ריאל מדריד מסיימת במקום השני, כמו בעונה שעברה, ואז זה השתלם לה, רק שהפעם התחושות קשות. מעבר להגרלה הקשה שהיא עלולה לקבל, ועל כך נדון מייד - המצב שונה. בשנה שעברה ריאל השמיטה בשלומיאליות יתרון נגד דורטמונד בשני משחקים, ואילו הפעם היא הייתה רעה מאוד בצמד המשחקים נגד טוטנהאם וחד וחלק לא הייתה הקבוצה הטובה ביותר בבית. זו השנה הראשונה מאז 2012/13 שריאל מדריד מפסידה בשלב הבתים.

העיניים שלנו יהיו נשואות הערב בעיקר לבית 5: במידה וליברפול תעשה את המוטל עליה ותנצח במשחק הביתי שלה את ספרטק מוסקבה, אז היא תצטרף לקטגוריית הקבוצות הרלוונטיות שתעמוד על 6 בסה"כ. נכון לעכשיו, כשהמגבלות ידועות - אי-אפשר לקבל קבוצה מאותה המדינה(בארסה לא רלוונטית) וגם לא את היריבה מאותו הבית(טוטנהאם לא רלוונטית) - ואלה שמות: מנצ’סטר סיטי, פאריס סן-ז’רמן, מנצ’סטר יונייטד, רומא, בשיקטאש ואולי ליברפול.

פאריס סן-ז’רמן ומנצ’סטר סיטי הן היריבות הכי חזקות נכון לעכשיו מי מוכן לשים את כספו שהן לא יזכו באליפות? אבל ברור שהמדד הוא הצ’מפיונס|

פאריס רשמה שני הפסדים רצופים, אחד מפתיע בליגה נגד שטרסבורג(2:1) והשני אמש מול באיירן כשנכנעה 3:1, אבל הניצחון המדהד במשחק הראשון בפאריס הביא לה את ההובלה והיא שברה את שיא שלב הבתים בהבקעת שערים. עם התקפה יוצאת מן הכלל, כשאפשר רק לקנא בהם על צירופו של אמבפה, כשניימאר השתלב טוב וקבאני לא מפסיק להבקיע(17 שערים רק בצרפת ושבירת שיא היסטורי), וסגל עשיר במיוחד(די-מאריה ודרקסלר שחקני ספסל, למשל, ודני אלבס הצטרף השנה כשראביו נתפתח לשחקן נפלא) - מדובר בקבוצה אחרת לחלוטין מזו שחטפה הלם נגד בארסה בקאמפ-נואו. ועדיין, הספקות לגבי אוני אמארי יישארו.

גם מנצ’סטר סיטי, אותה פגשנו בחצי הגמר ב-2015/16 - קבוצה שונה לחלוטין מהעונה שעברה. עם שליטת אבסולוטית בכדור, עונת שיא של כל שחקני החלק הקדמי, מדה-ברוינה, דרך סילבה ועד הנסיקה של סטרלינג - היא לא מפסיקה לנצח ויחד עם בארסה היא הקבוצה הגדולה היחידה שטרם הפסידה העונה באף משחק. סיטי השוותה את רצף הנצחונות הרצופים של ארסנל הגדולה ההיא וניצחה בכל 13 המשחקים האחרונים שלה בפריימרליג. גם כשהולך קשה, סיטי מנצחת, כמו בשני משחקי הליגה האחרונים - בדקות האחרונות. ביום ראשון מחכה לה הדרבי הגדול נגד מנצ’סטר יונייטד הדולקת אחריה כשהפער עומד על 8 נק’.

מנצ’סטר יונייטד מנצחת וכובשת שערים גם אם עושה זאת בכדורגל לא סקסי. היא חוזרת לשלב 1/8 הגמר לראשונה מאז 2013/14, כשעונה אחת קודם לכן פגשנו אותה גם כשסיימנו במקום השני. אחרי 1:1 בברנבאו עם השער הפסיכי של כריסטיאנו בנגיחה - זה נגמר ב-2:1 באולד-טראפורד כשמודריץ’ משווה בבעיטה אדירה לקורה ופנימה וכריסטיאנו דוחק את שער הניצחון אחרי בישול של היגואין. קרב בין טכניקה לבין פיזיות, הפיקנטריה סביב מוריניו וכריסטיאנו ועוד ועוד ועוד, וכמובן ריח נפלא של העבר, כשריאל עברה את יונייטד בשלב רבעי הגמר ב-1999/00(3:2 באולד-טראפורד) וב-2002/03(3:1 לנו בברנבאו ו-4:3 ליונייטד עם השלוער של רונאלדו והספסול של בקהאם). השמות העלה שעולים בזיכרון - ראול, רונאלדו, רדונדו…

רומא מצליחה יפה למרות העזיבה של ספאלטי ושחקני המפתח כמו סאלאח שנמכר לליברפול ורודיגר שעבר לצ’לסי וכמובן הפרישה של האגדה פרנצ’סקו טוטי. דמיינו לכם תמונה שלו ושל ראול ביציע הכבוד בצמד המשחקים - זה יכול להיות נפלא. המאמן די פרנקסקו עושה עבודה טובה. הרכש העיקרי שלה הקיץ היה מונצ’י הכל-יכול מסביליה. באיטליה היא מדורגת רביעית במרחק 5 נק’ מהפסגה אך אסור לשכוח שיש לה משחק חסר. אשתקד רומא הודחה בצורה מבישה מול פורטו בפלייאוף והעונה הצליחה לסיים ראשונה ע"ח צ’לסי כשהיא מסיימת ב-3:3 בגשר ומנצחת 3:0 באיטליה. דז’קו כמובן המוציא לפועל העיקרי וגם דייגו פרוטי בעונה טובה. רומא חוזרת לשלב הנוק-אאוט לראשונה מזה שנתיים אז הודחה ע"י ריאל מדריד אחרי שני הפסדים של 2:0. מצד שני, בדיוק לפני עשור היא השלימה דאבל של 2:1 על ריאל מדריד של שוסטר.

בשיקטאש של פפה נראית היריבה הנוחה מכולן. היא הבטיחה מזמן את המקום הראשון בבית שלא כלל יריבות חזקות מדי עם כל הכבוד למונאקו שנחלשה, לפורטו של איקר ולייפציג הגרמנית. פפה נראה העונה יוצא מן הכלל והתחבר נהדר לקבוצה. הוא מנהיג את הקו האחורי ולא נעדר בגלל פציעות. זה יכול להיות מפגש מרגש. מנגד, בליגה התורכית המצב פחות טוב ובשיקטאש אמנם רחוקה רק 4 נק’ מהמקום הראשון אך היא מדורגת רביעית בטבלה.

קרבחאל הורחק מהמשחק הראשון של שמינית הגמר בגלל הצהוב המכוון בניקוסיה. הוא השחקן הראשון כמדומני שסופג השעיה על צהוב מכוון.

עם כל הצער חייבים להודות שההרחקה מוצדקת. זה לגיטימי לקבל צהוב אבל לא על בזבוז זמן כשאתה מוביל 6-0, רק על הטמטום הגיע לדני להיות מורחק.

דה ברוינה גם היה צריך לקבל צהוב אז הוא הכשיל שחקן עם קטנה מאחור ויוכל לשחק בשמינית. רק אנחנו לא יודעים לעשות את מה שכולם עושים בשקט.

לא מבין מה ההבדל בין צהוב “מכוון” לצהוב רגיל. יש עבירה, יש עונש בחוקה - זהו. לא מבין מה הרעיון בלהעניש שחקן מעבר למה שנקוב בחוק, זו לא אשמת המועדונים והשחקנים שהשיטה מובילה למצבים שזה “משתלם” - זו אשמת אופ"א.

איך זו אשמת אופ"א? גם בליגה שחקן שמקבל צהובים יהיה מורחק, פשוט זה פחות קריטי כי זה לא שיטת נוק-אאוט. השאלה שצריכה להישאל היא אם צריך ונכון לבטל את הכרטיסים אחרי כל שלב/כמה שלבים, לא אם ולמה אופ"א מאשימה בצדק/לא בצדק.

קיימת פירצה בחוק שמנוצלת באופן עקבי כבר מספר שנים, לא צריך להיות גאון בשביל להבחין בכך ולא צריך להיות גאון בשביל לחשוב על פיתרון אפשרי. הפיתרון של אופ"א כמו של שאר ההתאחדויות המקומיות דומה לפיתרון של מפקד דפ"ר - ענישה אקראית.

המחויבות של קרבחאל היא קודם כל למועדון שמשלם לו משכורת נאה ולמספר העצום של האוהדים ברחבי הגלובוס.

הדיון הוא על צהוב מכוון שמקבל ענישה חמורה יותר מצהוב לא-מכוון. אם זה קורה גם בליגה זו גם אשמת ההתאחדות.

האם לקבל צהוב כדי לפספס משחק זה יותר גרוע מלקבל צהוב כדי לפצוע/לפגוע בצורה חזקה בשחקן/למנוע שער? זה מגוחך. יש עבירות שהדין עליהן הוא צהוב - וזהו. הענישה צריכה להיות אחידה, צהוב זה צהוב והשחקן עושה את השיקולים אם העבירה שווה את העונש. זה לא שהוא מוכר משחק, הוא פועל בדיוק לפי החוקים. הסיבה היחידה שיש כאן “חוסר ספורטיביות” היא פירצה בשיטה, וכפי שאוריה אמר - צריך לתקן אותה במקום להעניש את המועדונים/שחקנים על כך שהם פועלים בצורה לגיטימית לגמרי לטובת האינטרסים של עצמם. אותו סיפור כמו הכרטיסים של ראמוס/אלונסו בזמנו.

באמת מה זה שונה ממקרים אחרים בהם נעשה משהו בלתי ספורטיבי.
לטעמי פאול מכוון לעצירת מתפרצת זה הרבה יותר חמור כי העונש עליו (כרטיס צהוב) לא מצדיק עצירת שער.
אפילו בכדורסל מצאו שיטה לעבירות בלתי ספורטיביות.
לצורך העניין להחליט שכרטיס צהוב על עבירה מכוונת שעוצרת התקפה מתפרצת גורם לשחקן להפסיד את המשחק הבא ואינו גורם לאיפוס הכרטיסים הצהובים שלו

לאופ"א יש היגיון דפוק. השחקן עבר על החוק בכך שבזבז זמן, איך אפשר להעניש על כוונה? זה לא אובייקטיבי.
אותו דבר עם ההגבלות המפגרות בשמינית הגמר. מוסיפה נציגה למדינה, אבל מונעת ממנה כל כך הרבה אפשרויות בהגרלה.

אולי השתמע מדברי שאני בעד אופ"א- אני ממש לא! רשמתי: “שאלה שצריכה להישאל היא אם צריך ונכון לבטל את הכרטיסים אחרי כל שלב/כמה שלבים, לא אם ולמה אופ"א מאשימה בצדק/לא בצדק.” כלומר, מה שיותר חשוב זה עניין הכרטיסים והביטול שלהם ולא אם זה עוזר להתלונן אם אופ’'א עושה בצדק או לא- היא לא מעניינת כמו שרשמתם.

צריך לבטל את הכרטיסים, כן.

מצד שני במשחקים רבים כרטיס צהוב הוא דווקא עונש לא מספק. כמו למשל עצירת מתפרצת שמביאה למצב של שער בטוח כשעוד לא מדובר בשחקן אחרון.
לטעמי האפשרויות של כרטיס צהוב או אדום לא מספיקות. צקיך למשל אפשרות של משהו בין לבין, עונש לא חמור כמו אדום אבל לא פשוט כמו צהוב. מרגיש לי שכרטיס צהוב נהיה כמו עבירות בלתי ספורטיביות ששחקן לוקח על עצמו מידי פעם כי הוא לא יכול לעצור את היריבה באופן חוקי, ואז בעצם הוא הציל שער ונענש בכך שלא יוכל לעשות זאת שוב באותו משחק. לא מספיק

פעם הציעו את הרעיון שלדוגמה שחקן יהיה מורחק לפרק זמן מסויים מהמגרש, ככה שזה לא יהיה קיצוני כמו אדום נניח, אבל עדיין יהיה מרתיע.

אם אני לא טועה זה לא היה במקום כרטיס צהוב, אלא אדום במקרים מסוימים.

ענישות כאלה יהרסו את המשחק, כי תמיד יהיה אינטרס לקבוצה עם השחקן המושעה לבזבז זמן עד לחזרתו.
אני חושב שצהוב על עצירת מתפרצת זה בסדר. אפשר להוסיף הרחקה מהמשחק הבא, אבל זה לא ירתיע כל כך לרוב (לא לפני מחזור מול בארסה) שחקנים חושבים על השפעה לוקאלית.

מה שכן, הדבר שהכי מתסכל אותי בכדורגל זה תוספת זמן, כשלאחת הקבוצות יש אינטרס שהמשחק יסתיים. כדורגל בפועל משוחק בערך 2 שליש מהזמן, וזה לא כדורסל, אבל הייתי רוצה שתוספת זמן תשוחק עם באזר, זא רק זמן שהכדור במגרש ייחשב. עדיין יוכלו ללכת לדגל הקרן, אבל תרחשים כמו דקה וחצי בשביל כדור שוער יימנעו.

ועוד תופעה שתמיד משעשעת אותי היא ההרתמות של מביאי הכדורים לטובת הקבוצה הביתית. לפעמים זה מגוחך איך שהם מעכבים את המשחק. שקבוצת החוץ תביא איתה גם כמה ילדים!

אפשר לדוגמה להחליט שאם לדעת השופט קבוצה מבזבזת זמן אז זכותו להחליט לתת כמה דקות אקסטרה. אפילו אם השעון הראה לו שצריך לתת 5 הוא יכול להחליט לתת 10 אפילו.
עניין ההשעיה מהמשחק הבא היא פשוט להרתיע יותר כי עם כל הכבוד כרטיס צהוב זה כלום כי יש 5 כאלה לתת עד שצריך לקבל עונש.

קודם כל אפשר להחליט שבליגה מעכשיו 4 כרטיסים שווים השעיה, ולהחליט שצהוב רציני מזכה בהשעיה ללא איפוס הכרטיסים. כל אלה פתרונות של דקה חשיבה, בטוח שניתן למצוא פתרונות טובים יותר

את כל הפארסות האלה אפשר לתקן אם רק יעברו לשחק על שעון נקי לאורך כל המשחק (ולא רק בתוספת). ככה פשוט לא יהיה מה “לבזבז”. שעון נקי של 60 דקות יביא רק טוב.

מה היה רע בימי שישי בצהריים שהכדורים היו נשלפים? ראבאק, יש אנשים שעובדים או לומדים, ההגרלה יוצאת בידיוק בין השיעורים, מה יהיה? מגיע לחוץ ולא שקט למכללה היום. וברצינות: לא בטוח בקבוצה כמו בשנים עברו, סיטי או פריס קצת גדולות עלינו מכל מיני סיבות וזו תהיה הגרלה קשה.

מנצ’סטר יונייטד תהיה הגרלה מאוד אמוציונאלית - הניחוח של העבר והמשחקים הגדולים של ראול, שחקנים שהערצנו בסוף שנות ה-90 ותחילת שנות ה-2000 והיא גם אגוז קשה לפיצוח בגלל הפיזיות, המהירות וההגנה החזקה, וכמובן שיש את הפיקנטריה של כריסטיאנו ומוריניו. אני מעדיף לקבל את ליברפול - This is Enfiled. קבוצה מרגשת עם קהל מרגש ואצטדיון מרגש, כדורגל התקפי יוצא דופן, קשה שלא לפרגן להם, אבל מצד שני הגנה עלובה שסופגת בכמויות ולכן ליברפול לא באמת קרובה לשום דבר. ההגרלה הזו נוטה לצד שלנו בבירור לדעתי ויש לנו חוב לסגור איתם במשחקי הנוק-אאוט - אמנם נתנו להם בראש באנפילד בעונתו השנייה של אנצ’לוטי אבל אני בהחלט זוכר את הייאוש ההוא ב-2009.

הגרלה מצוינת. הזדמנות פז עבור פלורנטינו וזידאן לראות במו עיניהם איך אמורה להיראות התקפה אמיתית עם שני קיצוניים שישרפו כל מגן בעולם + חלוץ חי וקיים. אולי הם יקבלו רעיונות לקיץ.

ועכשיו ברצינות- נשים את מבטחנו בקלישאה השחוקה על חשיבות המסורת במפעל, בקבוצה שמתעוררת במשחקים גדולים ובקסאמירו. יהיה כיף.

מרוצה מההגרלה. אנחנו טובים במאני טיים מול קבוצות גדולות? יאללה תוכיחו את זה ותסתמו לכל הפרשנים, האוהדים ולי את הפה. אנחנו לא טובים מספיק בניגוד למה שפלורנטינו וזידאן חושבים? יהיה להם מספיק זמן לתכנן את הקיץ הקרוב.
רק טוב יכול לצאת מההגרלה הזאת.

רק תזכרו דבר אחד,במשחק הראשון חכימי יעמוד מול ניימאר,רק המחשבה הזו גורמת לי לרצות לבכות.

העדפת את דנילו מול ניימאר? אני סומך על אשרף בהגנה יותר ממה שאני סומך על מרסלו.

גם אני מבסוט מההגרלה. מול פס"ז נוכל לשחק את הכדורגל שנוח לנו, ומקסימום אם לא יילך זו לא בושה גדולה להפסיד לסלבדור. יהיה מעניין.

https://twitter.com/aarbeloa17/status/940179900643897344

ארבלואה עוקץ את המגריל צ’אבי אלונסו :slight_smile: