1/8 גמר האלופות :: קופה דל ריי קארים, ביי ביי פאריז

כמה קטעי וידאו מהמשחק אתמול:

https://streamja.com/w21yq

80 אלף איש עוברים טיפול פסיכולוגי על ידי ד"ר לוקה מודריץ בו הם מתמודדים עם טראומות מהעבר
https://streamja.com/Xqwjy

המהלך השלם של הגול השלישי (+ אלבה עם הכיסא)
https://streamja.com/vqOyG

עבודת המאמן לא נמדדת רק בחילופים שהוא מבצע. וגם כאן אגב, הוא חרג ממנהגו וביצע אותם מוקדם וטוב שכך.
בינתיים כל מה שהבטחתם שיקרה העונה בגלל אנצ׳לוטי לא קורה - מנצחים את הגדולות בעקביות מרשימה, עוברים את פריז, והכל עם סגל באמת חלש.

ויני בסוף רק בן 21, יחסית לשיפור המדהים שהוא ביצע העונה לעומת 3 העונות הקודמות זה מדהים.
בבישול שהוא סיפק ובמסירה למודריץ’ בשער השלישי, ויני של פעם היה פשוט מטווח את השער במקום לבשל/למסור לשחקן במצב טוב יותר.
עונה הבאה קבלת ההחלטות והבעיטה שלו תשתפר עוד יותר, אישית אני לא דואג.

בקושי ישנתי בלילה, איך אפשר אחרי משחק כזה? מהגדולים ביותר שאני זוכר כאוהד.

אנחנו רחוקים מלהיות קבוצה גדולה העונה וסביר להניח שלא ניקח את ליגת האלופות אבל האמת? זה ממש לא מעניין אותי אחרי המשחק הזה.
המשחק אתמול היה הרבה יותר ממשחק כדורגל- הוא ייצג את הקרב בין המלכה של אירופה לבין זו שכל חלומה הוא להפוך לכזו, קרב בינינו לאקסים חכימי, די מאריה, נבאס וכמובן סרחיו, קרב בינינו לבין הנמסיס מסי וחברו הברזילאי ובעיקר קרב בין פלורנטינו, אבי הסופרליג לבין הכסף המטונף של מדינות המפרץ שמשתלטות על הענף.

ומעל הכל, זה היה קרב שהראה לקיליאן אמבפה שהחלטה אחת יכולה להכריע איך העתיד שלו והמורשת שלו יראו- הוא יכול להיות המלך של מדריד ושל עולם הכדורגל ולהנות מכל הטוב שהוא ראה מולו אתמול או שהוא יכול לבחור בכסף הגדול ולהיות כמו ניימאר החבר הברזילאי שלו בקבוצה עם כיסים קצת יותר תפוחים אבל חסר רלוונטיות ברמה היסטורית, בטח לא כזה שיזכרו כבין הגדולים ביותר.

אז תודה לך אופ"א על ה"טעות" בהגרלה שהגיעה בדיוק רגע לפני שאמבפה חותם, תודה גם על כך שבמקרה יצא שהגמר יעבור לפאריס בעקבות המלחמה של רוסיה ואוקראינה, תודה על תסריט מושלם, לא יכולתם לכתוב את זה טוב יותר.

וכמה טוב שהוא נכתב בצד הנכון.

אני חושב שאתה עושה לו הנחות. רק בסוף פברואר אנצ’לוטי נזכר שצריך להפעיל לחץ גבוה בכדורגל, איזה הסבר יש לך למשחק שלנו בצרפת? אנצ’לוטי ביצע חילופים טובים ומדויקים לשם שינוי אבל מאמן טוב באמת היה פותח עם ההרכב שסיים את המשחק (למעט לוקאס-קרבחאל נניח). זה היה עולה לנו במשחק, יותר נכון בסיכוי לחזור. מעבר לכך שאתמול זה אמנם לא היה ניצחון שאין בו כדורגל זה לא הכל פוקס אבל הכדורגל לא היה העיקרי. טוני קרוס לא היה צריך לפתוח אתמול. תשמע מישהי הייתה חייבת לקחת אליפות, הליגה באשפתות. אני גם מאמין שהמאזן הכל כך טוב נגד הגדולות קצת יסדק - פיחואן, דרבי חוץ, אני מקווה שלא בקלאסיקו. את הגביע נגד בילבאו לא אגיד שזרקנו לפח במקומו אבל הוא התנהל בחוסר אחריות. אני גם לא שלם עם ההתנהלות שלו מול אדן הזאר גם אם הוא לא היה נחוץ אתמול.
-קח עוד אחד: תאר לך שפדה היה משחק יותר העונה גם אחרי שמודריץ’ שב מפציעה או לחילופין קמאבינגה. נגד כל האלבסיות בבית באמת היינו סובלים עד כדי כך אם קאסמירו היה נח פה ושם? אני לא חושב. אנצ’לוטי נראה לי קצת ‘מזליסט’, מילה של כיתה ד’ כזו. במקום הנכון ובזמן הנכון מבחינתו.

בגדול כן היה כיף מאוד אתמול ואני כן חושב שאנשים צריכים קצת יותר ‘לחגוג’ את הניצחונות ולעתים לא לחפש בכוח בזכוכית מגדלת מה דפוק בריאל מדריד אבל כל אחד ודעתו.

-לא יודע אם הדגשתי את זה או הדגשנו את זה מספיק - המהלך של ויניסיוס ב-1:2 אחרי הריצה הנהדרת לעומק היה איום ונורא. רק בגלל הגאונות של מודריץ’ זה איכשהו הסתיים בגול. על ההחמצה מתוך הרחבה אני יכול לסלוח, אבל הוא באמת הרס כמה וכמה מצבים או אופציות למצבים.

דור, אני לא טוען שאנצ’לוטי המאמן המושלם. רחוק מזה מאוד. גם אני ישבתי מול המסך וקיללתי אותו לא מעט בזמן האחרון. אבל אני בטוח שאם המאמן אתמול היה זידאן היו פה בפורום עשרות תגובות של “זידאן הגאון”. במקרה הזה, בגלל שאנשים טענו בקיץ שאנצ’לוטי מאמן גרוע (לא פחות), הם מעדיפים להישאר בפוזיציה בכל מחיר במקום להודות מדי פעם בטעותם.

אנצ’לוטי לא חתום על הניצחון אתמול.
לדעתי לא ניצחנו את המשחק כמו שפסז הפסידה אותו. הם הפסיקו לשחק וזה לא שאנחנו פתאום עשינו משהו מטורף.

אמנם לפני הכניסה של קמאווינגה ורודריגו היו משולשים באמצע המגרש, ואחרי שהם נכנסו היו שלישיות, אבל לא בשביל זה משלמים לאנצ’לוטי. אנחנו יכולנו להרכיב את רודריגו וקמאווינגה ולעשות את זה בחינם.

אולי התכנון היה להתיש את פסז ואז כשהם עייפים להעלות את האינטנסיביות עם רודריגו וקמא?

אם כן אז שאפו. אבל בהנחה סבירה שהיה מדובר בתכנון לקוי וקיבעון של מאמן אז הוא ראוי לביקורות.

אתמול סיימנו כמנצחים בגלל האופי של המועדון הזה, בגלל הווינריות של שחקנים כמו מודריץ’ ובנזמה, בגלל התעלות של אלאבה ומיליטאו (אף אחד לא הזכיר אותו אבל איזה בלם הוא נהיה). אנצ’לוטי לא עשה משהו מבריק מדיי אתמול.

לא זוכר כמה זמן כבר לא הגבתי פה. אבל זורם עם כולם כי איך לא. כמה נקודות:

• אתה יודע שזה משחק שלנו כשויניסיוס מוריד את הגרביים לגובה המגנים ומשחק כאילו הוא בפאבלה.
  • לפעמים אני חושב שלברנבאו יש חיים משלו. ברצותו ריאל מנצחת. לא ייאמן איך היריבות מתחילות לשקשק כשהוא מתחיל לשאוג. אגב, גם השחקנים של סוסיאדד במחזור הקודם דיברו על זה. תודה לאל (כריס) שסיימנו עם הדי סטאפנו הזה.
  • קמאבינגה מהשחקנים שיכולים להגדיר פה עידן. הכישרון שלו מדהים ונראה מהראיונות איתו וההתנהגות שלו עד כה שהוא לגמרי מבין ומעריך היכן שהוא נמצא. חומר טוב.
  • רואה פה הרבה ביקורות מוגזמות על ויניסיוס. בשטף של המשחק והטירוף של אתמול כנראה פספסו המון מהלכים גדולים שלו. הכישרון שלו חריג וכמובן שיש לו עוד המון במה להשתפר, אבל עם המספרים של השנה והיכולת המוכחת שלו לשפר אלמנטים במשחק שלו השמיים הם הגבול.
  • קארים דה דרים - אני ואתה עברנו הרבה ביחד. היו שנים שנשבעתי שאני שחקן יותר טוב ממך. לא יודע מה קרה איתך אבל אתה מזמן לא בעסקי הקלטות. קבל את התנצלותי. Que grande eres.
  • אמבפה, אנחנו מחכים לך יותר מדי שנים. לא יכול לחכות כבר לנוקאאוטים של העונה הבאה איתו.
  • מודריץ’… מה יש להגיד עוד על השחקן הזה. רק לפני 2-3 עונות היה נראה שזה הסוף והוא כבר די בילה בספסל. שחקן היסטורי ובאנקר בכל פעם שיבקשו ממני להרכיב את ה-11 הגדולים בהיסטוריה שלנו ובכלל. הקללות שלו אחרי המשחק תוך כדי החגיגות… שם החלטתי שאני קונה חולצה שלו.
  • מאז השנים הגדולות של כריסטיאנו ושלטון אלף הימים באירופה לא צרחתי כמו שצרחתי אתמול מכדורגל.

¡Así, así, así gana el Madrid!:white_heart:

לפוסט זה מצורף מסמך אנושי מרתק:

(ממליץ לשים לב לשלישייה הקדמית של פאריז אחרי הגול השלישי, פשוט בשוק על קו החצי).

הדגש פה הוא על “קו החצי” ולא על ה"שוק". לדעתי.

קבוצה לא יכולה לתפקד, בטח לא ברמות האלו, אם 3 מהשחקנים שלה לא עושים הגנה. בכלל. לא משנה אם לשחקנים האלו קוראים “ניימאר, מסי ואמבפה”.

לא יודע איך לא פורסם פה עדיין
הועלה לפני עשר שעות וכבר 1.7 מיליון צפיות. הטירוף סביב המשחק הזה גם 13 שעות אחר כך לא נרגע

אין שחקן במועדון הזה שאני מחובר אליו כמו מודריץ’, אני מרגיש שגדלנו ביחד. אני כל פעם נזכר שהוא נבחר לרכש הכי גרוע בליגה בעונה הראשונה שלו ומחייך חיוך ערמומי לעצמי :wink:

הנצחון הזה והגישה הזאת עוד יכולים לסחוב אותנו עד הגמר למרות הנחיתות הברורה ביכולת מול האנגליות.

והכי חשוב- קרוס כבר שולח לאישתו שתסדר לו את הפיג’מה על המיטה :rofl:

לפי האנרגיות שהוא מוציא פה היה יכול לשחק עוד 90 דקות בקלות :heart_eyes:

מאז ומתמיד טוען טענתי ואטען שהוא הקשר הכי טוב בדור שלו.

אחרי אתמול, רק התחזקה אצלי המחשבה שהקישור שלנו צריך להיות מורכב מ:
(מודריץ\קרוס) + (פדה\קאסמירו\קמאבינגה) + (פדה\קאסמירו\קמאבינגה).

הדבר שהכי נתקעתי עליו בסרטון הזה זה דווקא שני האוהדים האנגלים והשטויות שהם דיברו. איזה סתומים בחיי. גאים בזה שהם “מנעו” את הסופר ליג… אדיוטים שימושיים איפ איי אבר סו וואן.
מישהו צריך להסביר להם שבזמנו דיברו כמוהם על המפעל הזה שהם הלכו לראות משחק שלו בכזאת התרגשות.

מיותר לציין שהפרמיירליג בעצמה היא סופרליג שקמה על גבה של הליגה האנגלית ביוזמתן של הקבוצות הגדולות באנגליה (ארסנל ויונייטד במיוחד),אפשר לראות את זה בדוקו המעולה על עליית הפרמיירליג ביס למי שמעוניין.

ולנושא אחר:

התמונה הזו גורמת לי לבכות מהתרגשות.

או את העובדה ששני הטמבלים האלו הם אוהדי צ’לסי שמתלוננים על זה שהכסף הגדול הורס את האותנטיות של הספורט. מביך.
איי איי איי מה שפרופוגנדה עושה לאנשים שאין להם סבלנות לחשוב לבד :confused:

זה היה אחד הלילות הכי משמחים בתור אוהד ריאל. 90 דקות של השפלה במשחק הראשון, 55 דקות של קללות על אנצ’לוטי בגלל הרכב מטומטם במשחק השני, ובסוף הכל התנקז ל- 35 דקות של שכרון חושים. איזה תענוג. כמה כיף להדיח את פ.ס.ז’. משחקים מהסוג הזה גורמים לך להרגיש כמו ילד שוב. משחק שזוכרים שנים גם בלי גביע בסוף.

אין לי טענות לאף שחקן חוץ מאסנסיו וקרוס שפשוט לא מתאימים לכדורגל המודרני ברמות האלה. אני מוותר לקרבחאל, לא אנושי להתמודד עם אמבפה. במיוחד כשמי שאמור לעזור לך זה אסנסיו… שקרבחאל יוכיח את עצמו במשחקים אחרים. כל האחרים היו סבבה כשבנזמה מעל כולם.

עם כל האופוריה והכיף אני לא מסתנוור מהניצחון. לא נזכה בליגת האלופות, אנחנו עדיין נחותים משמעותית מסיטי, ליברפול ובאיירן. חבל שהניצחון אתמול נותן חותמת על עוד עונה של אנצ’לוטי בריאל. מצד שני התענוג אתמול היה שווה את זה וגם אמבפה כבר לא יתחרט ויבוא לפה.

מאוד מקווה שנקבל את באיירן בהגרלה, אחרי שנדיח אותם אולי החברים כאן יפסיקו להזכיר אותם באותה רשימה עם ליברפול וסיטי.

מה באיירן מה אתה מזוכיסט?.. תן לי את יונייטד, אייאקס או יובה. גם שמות גדולים וגם אנחנו יכולים לעבור.
זה לא שבאיירן בלתי עבירה, אבל הם בבירור יותר טובים מאיתנו.

צריך להראות את זה לכל מי ששואל מה זה מנהיג.
מה שכן לא ידעתי שהוא מקלל כל כך הרבה, אישיות מדהימה.