1/8 הגמר :: שבדיה ואנגליה ברבע גמר!

בכל הויכוח הזה אתם מבלבלים בין יכולת לריגוש.
אני אוהב הרבה יותר שחקן שייתן 100% וירד לגלישות ויריב ויטריף. אבל בסופו של דבר זה לא תחליף למטרה שהיא לשים את הכדור ברשת.
אם מסי (בגלל כל סיבה שלא תהיה) משחק טוב יותר ודואג לכדור להגמר ברשת טוב יותר כשהוא פחות מרגש אז עדיף ככה.

הוא לא מנהיג כמו שכתוב בספר, אך זה לא סותר אץ היותו מנהיג. לא כל מנהיג צריך להיות מאותו סוג.
מנהיג זה מי שייקח אחריות ברגעי האמת, ואת זה מסי כן עושה. גם אם בצורה פחות מרגשת.

צודק לחלוטין, אני גם לא מבין את כל הקיטורים על השידורים במונדיאל. מסדרים לנו את כל המשחקים בערוצים פתוחים ובאיכות מצוינת ואנחנו עסוקים כל הזמן “בלקטר” ולהתלונן. אני ראיתי את המשחק של קרואטיה ודנמרק באתר של “כאן” יחד שדר אנגלי ונהנתי מכל דקה.

מגיע כל הכבוד ל"כאן", אחרי הפיאסקו של השידור של איסלנד מול ארגנטינה . תיקנו את כל התקלות.

בקשר לשדרנים ולפרשנים, חוץ ממוטי איוניר (כנראה אוהד ריאל מדריד קיצוני וחפרן ברמות) נדב יעקובי והפרשן שיושב לידו (שכחתי את שמו) עושים עבודה טובה.

אני לא בקיא בפרטים יותר מדי, אבל רוב הקרדיט לא מגיע ל"כאן" עד כמה שאני יודע. הם סה"כ זכו בשידורים ע"פ חוק+מכרז והפתרון הטכנולוגי הוא תוצרת חוץ לחלוטין. זה שהם הצליחו בכ"ז לפקשש עם השידור זה די מרשים.

ד"א, אולי @Cockroach_Crazy ידע להרחיב אבל יחסית לארה"ב למשל אנחנו בפיגור מדהים בכל מה שנוגע לסטרימינג של ספורט. ל-NBA יש League Pass שמאפשר להזרים את כל המשחקים, ולדעתי גם לליגות בענפים האחרים. הכל מתממשק נהדר עם סטרימרים/כרומקאסטים/סמארט טי.וי למיניהם.

זה פתרון מדהים להרבה אנשים. אני, בתור סטודנט שלא יכול להרשות לעצמו מנוי להוט/יס/פרטנר/סלקום ומתעניין אך ורק בשידורי ספורט, בכיף הייתי משלם כמה שקלים על מנוי למשחקי ריאל/בארסה/ליגת האלופות אם הייתי יודע שהאיכות מובטחת להיות ברמה של מה שאנחנו מקבלים במונדיאל, במקום לחפש פתרונות פיראטיים חינמיים. ישראלים יאמצו פתרונות כאלה במהירות לא פחות מנטפליקס לדעתי.

בארץ מעולם לא ניסו למכור משחקים בודדים. רק ערוץ שלם.

זה לא נכון. צ’ארלטון התחילו בתור ערוץ PPV.

ולעניינו: דנילו ומרסלו עוד לא התאוששו, פאגנר ולואיז בהרכב. חוץ מזה אין הפתעות.

ההרכב של מחיקו:

לגמרי. האמריקאים בכלל עושים את הספורט לפסטיבל ופחות לדרך חיים. הם אמנם פחות באטרף מהאירופאים (בכדורסל ובכדורגל במקומות מסוימים, יוון בכדורסל, אנגליה ואיטליה בכדורגל) אבל השואו שם חשוב מכל. פרסום מטורף, רשתות חברתיות פעילות, פאנטזי על כל גווניו, וגולת הכותרת שידורי סטרימינג ברשת. לכל ספורט יש שידורים ברשת ואפשר לקנות משחק מסוים, את הפלייאוף או את כל העונה הסדירה, כמו כן, אפשר להוריד את עדכוני התוצאות וכך לראות שידור חוזר (יש אופציה לשידור בלי פרסומות וטיימאאוטס. 40 דקות משחק פוטבול במקום 3 שעות פלוס) מבלי שיהיו ספוילרים. פשוט חווית אוהד ומשתמש מהגבוהות שיש.

תגידו יש פה מישהו שעוקב אחרי מארקס? לא אמרו שהוא הסתבך בפרשית סמים שם?

בכל מקרה, אני מת עליו. איזה שחקן. :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

לראות את ניימאר מתפתל על הריצפה… וואי כמה שאני שונא את זה.

מתיאו לאהוז בתפקיד השופט הרביעי, וואי איזה נחמד להלביש אותו במדי שופט אך לכבול אותו מבלי שינהל את המשחק. תענוג. (אין באמור לזלזל בו, לטעמי השופט הטוב בספרד)

תגידו נדב יעקובי מקבל מניימאר אחוזים? הוא ממש פאנבוי שלו

“רבע שעה אחרי הדריכה ניימאר נזכר להתגלגל מכאבים”
-“זה לא רבע שעה, זה הילוך איטי”
“אה הילוך איטי… אז שתים עשרה דקות”

גדול!

אני מקווה שיחסית בקרוב נתחיל לראות טיפול בדברים הללו באמצעות VAR. למה שניימאר (וכל מתחזה אחר) לא יחטוף צהובים על הדברים הללו? מצידי אחרי המשחק אם לא רוצים לעכב. אין סיבה שלא, אבל אני עדיין בספק.

זה באמת מגוחך, הטכנולוגיה כבר עשורים מסוגלת להכחיד את ההתחזויות לגמרי, ורק מאינרציה/שמרנות הפארסה הזאת ממשיכה.

ענישה רטרואקטיבית כמו באנגליה. מה כזה מסובך אצל פיפ"א או אופ"א?

לא זוכר מתי השופט שרק עבירה לזכות המקסיקנים. משהו מוזר לאללה.

פירמינו ב2 דק’ על המגרש עשה יותר ממה שג׳סוס עשה לאורך כל הטורניר. מישהו מוכן להסביר לי את המחדל הזה שהוא ממשיך להיות מועדף על פניו?

(לא מדבר על הדריכה)
אני חושב שזו אסטרטגיה הכרחית עבורו בשביל לשרוד במשחק. ניימאר מכוסח ונשמר בצורה אגרסיבית בצורה מוגזמת. אין לו אלא לסחוט צהוב מוקדם מהיריב שישחרר אותו מהאגרסיביות הזו. לדוגמא, היום.
נכון שיש מלאכים (באמת) כמו מסי שלא נופלים ויהי מה, אבל בתור אוהד יותר מפריע לי לראות כיסוחים על שחקנים יצירתיים ובמקרה כזה אני מצדיק את ניימאר.

ההתקפה של פס"ז מפרקת את המונדיאל. הלוואי שיפשטו רגל וישחררו את היהלומים האלו לליגות אמיתיות.

ז’סוס יותר ברזילאי?

אני חושב שאתה נותן לו הרבה, הרבה יותר מדי קרדיט. אם הוא היה מתחזה רק בעבירות קשות יחסית (או עבירות בכלל) זה עוד היה איכשהו טיעון תקף, אבל יש 5-6 ליטופים במשחק שהוא מגיב אליהם כמו למרגמה שנפלה לו על הברך. זה ניסיון רמאות סדרתי של השופטים, על מנת לסדר כרטיסים לא מוצדקים ליריבות שלו.

אני מבין את מה שאתה אומר, אני גם מסכים מאוד עם מה שאתה אומר, אבל ניסיונות הצלילה וסחיטת צהובים ואדומים של ניימאר, דני אלבס, רונאלדו, סוארז ועוד מחליאים אותי. תהיה פאקינג גבר ותלחם. כשאתה נלחם הראש לא מחפש איפה השופט אלא איפה השער. אני חושב שחייבים רפורמה רצינית בנושא כי כדורגל נהיה יותר ויותר הצגה של כוסיות.

לגמרי, וגם הדרמה על הדריכה (שאם הייתה מכוונת אז זה גם על הפנים) מראה את הנטייה השלילית של ניימאר, אבל האידיאל שלי זה מינימום מהלכי הגנה מלוכלכים, וכן היה ניכר בשלב הבתים שהורגים אותו. עבור רוב השחקנים בעולם, לא משתלם למגן לכסח ולהסתכן בכדור חופשי/צהוב, לניימאר אסור לאפשר לעבור. אני חושב שזו תכונה שהמציאות חיזקה אצלו לאורך השנים.

האפקט המישני של הvar נורא מוצא חן בעיני למשל. רואים ששחקנים ממש נזהרים מלכסח ברחבה כי יודעים שהעונש כבד, ובכך נמנעות הרבה עבירות גבוליות ומעצבנות שלרוב לא שורקים עליהן.

גם אותי, ועל סוג ההתחזויות של ראמוס וסוארס צריך להעניש ללא ספק.
מנגד, לשלוף יותר בקלות צהובים למגנים שמכסחים. אלו פעולות שיאזנו את שני הצדדים.

אחרי הvar, אני מוצא את עצמי שם לב להמון ליקויים מטופשים נוספים בחוקה של הכדורגל. אפשר להוסיף פאקטור של כמות עבירות ולא רק חומרה. לא יודע אם זה משפיע באופן לא מודע כבר עכשיו, אבל עבירה זה מהלך לא ספורטיבי ואם בלם דופק את שטף המשחק במתינות 10 פעמים זה יותר חמור מגליץ’ אחד קצת מסוכן.
ועוד דברים כמו פאקינג לעצור שעון כשהכדור בחוץ או אצל השוער. זה יוציא כל טיפת מיץ מנסיונות ביזבוז זמן ויקצר הפועל את הברוטו של המשחק (אפשר לתת נטו 35 40 דקות למחצית).

ייאמר לזכותם שבמונדיאל הזה תוספות הזמן מאוד הוגנות, בניגוד לספרד שם גם אם נחתה חללית על המגרש וגם אם כל התוספת בוזבזה בפועל השופט ישרוק אחרי 3 דקות תוספת בדיוק.

אם הייתי שחקן הגנה ששומר על ניימאר, ההתחזויות שלו היו מחזקות את הרצון שלי לשבור לו את הרגל. הוא יוצר סביבו אנטיגוניזם כל כך מוגזם, עד שבא איזה קולומביאני שנמאס לו, דופק לו ‘בטעות’ ברך לעמוד השדרה, ופוצע אותו לחצי שנה.

אני לא מבין עדיין למה לכסאח ולעשות עבירות מכוונת זה לחימה ותשוקה, ולצלול זה הדבר הכי מגעיל בעולם.

ניימאר השחקן הכי מכוסח בעולם, עובדתית, כי שחקני הגנה גאוותנים מדי בשביל להתמודד איתו. למה שהם לא יעשו הגנה כמו גברים? למה ללכת לרגליים? למה לדרוך?