1/8 הגמר :: שבדיה ואנגליה ברבע גמר!

מילה אחרונה לגבי מסי: זה שאוהדי ברצלונה יגידו למה האחרים אשמים, לא אומר שהם לא חושבים שאין למסי אחריות. כבר מיצינו את למה מסי אשם, בואו נשמע למה האחרים גם אשמים, במקום ישר לצאת על “סנגוריו” או ה"פאנבויז" שלו שחס וחלילה מסיתים לרגע את האש לעוד אנשים.

פשוט מאד ואפילו כתבתי לך את זה פעם: כיסוחים הם גלויים לכל ונענשים ע"פ החוקה, אין בהם שום מרמה - אלא אם השופט לא רואה, שזה הרבה יותר נדיר מאשר בהצגות. אם ניימאר היה צולל ונושא בהשלכות של העבירה שלו על החוקים כמו השחקנים שמכסחים אותו, לאף אחד לא היו תלונות.

ניימאר השחקן הכי מכוסח בעולם (נגיד) כי זאת שיטה טובה לעצור אותו, וכי זה משתלם אפילו בהתחשב בכמות הצהובים והאדומים שזה עולה. לא גאוותנות ולא נעליים.

כמובן שניימאר לא “אשם” בשום צורה, כולם מנצלים את החוקים בצורה המיטבית כאשר החוק שנאכף בפועל הוא זה שמשנה, ולא ההוא שכתוב. הבעיה היא שיש פער עצום בין שניהם. בעיניך יש בעיה בחוקים שמאפשרת כיסוחים, בעיני יש בעיה חמורה בהרבה והיא שהחוק הקיים לא נאכף כמעט כלל.

לא סינגרתי על אף אחד. העובדות הן ששחקני הגנה מכסחים את ניימאר וההתחזויות שלו רק מחמירות את הכיסוחים. במקום לשמור לעצמו על הרגליים, הגב והקריירה, הוא משחק בקקה.

על עבירות אין ענישה מספקת וכך גם על התחזויות.
נבחרות יכולות לכסח בחצאי עבירות כל הזמן והיריבה לא תוכל לפתח משחק.
הרי עד שמכל הבעיטות שחקן יקבל צהוב יעבור כבר רוב המשחק.
בכללי שונא את המונח עבירה טובה, למה אם ניימאר יסחוט פנדל מהצגה מישהו יגיד לו יופי של הצגה כל הכבוד? יאשימו אותו שהוא מגעיל.
שניהם באותו רף של משחק מגעיל.

הלוואי ששופטים יהיו יותר חדים על צהובים ושאף אחד לא יפעיל שיקול דעת על אדום. אם שחקן עם תהוב ועושה עבירה של צהוב אז מגיע לו אדום.

פתרונות יכולים להיות במתן צהובים אחרי משחק על התחזויות ועבירות ובכללי אפשרות לבחינה של שופטים בוידאו שישפטו את החלטותיהם.
אולי חוק של אחרי מספר עבירות מקבלים צהוב (10 צהוב, ואחרי 20 נוספות אדום).
שיהיו יצירתיים. החוקים הישנים לא עומדים יפה אל מול הערמומיות החדשה, וקבוצות מנצלות את החוקה.
פאולים והתחזויות זה לא טקטיקה, לשחק אגרסיבי מידי כשלא זוכים לרוב לתגובה הולמת זה לא חוכצה, זה אנטי כדורגל

שוב, ההשוואה לא במקום - אם עשיתי עבירה ושרקו עליה לא רימיתי, כי עברתי על החוק ונשאתי בעונש. פעלתי כדי למקסם את האינטרסים שלי במסגרת חוקי המשחק (הגישה שאתה מציע, בה אין “עבירות טובות”, היא שכל עבירה שווה הרחקה/פנדל. זה טרלול). אם עשיתי הצגה ושרקו עבירה - כן רימיתי, כי עברתי על החוק ולא נשאתי בעונש (אפילו זכיתי בפרס). ההבדל תהומי.

עוד פעם - בהמשך אתה מציע שיפורי חקיקה כשהבעיה עם ההתחזויות היא חוסר אכיפה של החוק הקיים. זה חמור בהרבה כי זה מצביע על כך שגם שינויי חקיקה (כמו אלה שאתה מציע) הם המלצה בלבד.

כן כי הצעתי שכל עבירה פנדל… תקרא לפני…

תחום ההתחזויות הוא רחב יותר מלא היה מגע והשחקן בכה.
הרבה פעמים יש מגע אבל לא מגע של נפילה והשחקן מתגלגל על הדשא. על זה לא נותנים כלום.
התחזות כזו גורמת לשופט להוציא צהוב לץוקף אפילו כשהעבירה הייתה רגילה.

מה שאני הצעתי היה 2 דברים:

1. מתן כרטיסים אחרי משחק, על התחזויות שהשופט לא הבין שהם התחזויות ועל עבירות ששוות כרטיס שהשופט פספס.
    מצב כזה יגרום לשחקנים להבין שגם אם השופט לא מסתכל אין זה אומר שזה בסדר.
  2. עשיית מעשה נגד העבירות. קבוצות קטנות במונדיאל לא נותנות לעתים לפתח משחק, עבירה ועוד עבירה כשכולן עבירות שעוצרות התקפה (אך לא משהו שנותנים עליו צהוב) ודי יש גבול, יש משחקים שלא מצליחים להתנהל כי כל פעם ששחקן מנסה לעבור והבלם רואה שהוא מצליח אז הוא תופס אותו ומונע את זה בפאול. בעיטה חופשית מ60 מטר מהאמצע לא שווה עצירת התקפה בדיוק כששחקן פרץ את קו ההגנה הראשון.

פאולים מקבלים ענישה, אך לא ענישה מספקת במקרים רבים וקבוצות מנצלות את זה. זה מה שאני טוען.

מה שאני טוען זה שאתה לא מבין מה כותבים לך ואח"כ עונה במגילות ארוכות שלא אומרות כלום ומתובלות בסרקאזם מגוחך. שיכתבת את ההודעה שלך שוב 1 ל-1. הנקודה שלי היא - יש הבדל בין בעיה בחוקים לבין חוסר אכיפה. אם לא אוכפים את החוק הקיים, כל הקשקושים שהצעת לא משנים כי לא יאכפו גם אותם.

@Paco-Pavon והנקודה שלי שאתה מתעקש לא להתייחס אליה היא שלטעמי אין הבדל בין “עבירה חכמה” ל"צלילה חכמה".
שתיהן עבירות על חוקי המשחק ששחקן בוחר לעשות במודע בידיעה שאין עליהן ענישה מספקת.

ובנושא אחר: במשחק הערב יש המון כדורגל. יפן היא תופעה, כבר בשלב הבתים היא הרשימה אותי. פשוט תוקפת נפלא, יותר טוב מהבלגים. איזה פער תהומי בין אנדרדוג נפלא שכמוה לבין האפרוריות והכלומניקיות של רוסיה.

משחק הגובה של בלגיה הוא כמעט לא הוגן. מוטי איווניר לשם שינוי דייק: הם מנצחים בכדורסל, לא בכדורגל :slight_smile:
(מילה טובה למאמן של בלגיה- עשה שינוי חכם ויעיל בשיטה ובשחקנים)

אם יפן איכשהו צולחת את המשחק הזה, אז כבר עד הסוף עם המונדיאל ההזוי הזה- קונה גמר קרואטיה-יפן!

עריכה: חזל"ש :frowning:

משחק מדהים עם סיומת שוברת לב. התחלתי את המשחק בציפייה לגוליאדה בלגית, סיימתי אותו אוהד יפן בדיכאון.

המונדיאל הזה מספק דרמה בכמויות. היום זה הגיע גם עם כדורגל סופר מהנה.

רק שירחיקו מהיפנים חרבות הערב.

איזה משחק גדול. בלגיה - ברזיל הולך להיות כיף…

ההגנה הבלגית איטית ואמצע של דה בריינה וויטסל פשוט לא יספיק להם

פילאיני הוא הנשק הסודי הכי לא סודי שיש.

משחק ענק!

בלגיה נבחרת אוברייטד ועצם העובדה שפלאייני הוא הגיים צ’יינג’ר והוא זה שנכנס להציל את המולדת רק מעצים את הטענה הזו.
מול נבחרת רצינית ולא חבורה של קאמיקזות שמתאבדת כמו ריאל בקלאסיקו הם יקבלו בראש.
עלק דה בריינה את ויטסל בקישור האחורי. 2 גולים עליהם וכל הבור הזה במרכז המגרש זה עליהם.

העיקר שמוריניו גומר בבית עכשיו. הבייבי שלו שם גול. מאמן הזייה. דמבלה מגרד את קצה הספסל, טיילמנס שכח שהוא ברוסיה בכלל וניינגולאן עושה שכטות באיטליה. יאללה בהצלחה ברבע, נראה אתכם.

אל תשכחו שברזיל הנוכחית היא לא ברזיל של 2002. היא דיי אכזבה במשחקים הקודמים בניגוד לבלגיה.

הזאר, דה ברויינה, קראסקו, מרטנס, לוקאקו. כל אחד מהחמישייה הזאת יכול לייצר שער מכלום בכל רגע נתון. בהגנה מונייה, אלדרווירלד, ורטונחן, ובשער קורטואה. יש להם את ההרכב אולי הכי כשרוני והכי מסוכן במונדיאל. ההערכה שלי היא שבלגיה, למרות המשחק הערב, תעבור את ברזיל.

א. דווקא פלאיני לא נכנס להציל את המולדת אלא היה חילוף מוכוון מטרה (נגיחות) שנשא פרי מהר
ב. אל תמהר לשחוט את הבלגים- יפן הייתה באמת מאוד טובה, זו לא רוסיה, ועלתה ליתרון כפול מטעות בהגנה ומבעיטה אדירה. אחרי כן עוד השער השלישי היה באוויר, ועצם זה שבלגיה לא איבדה את העשתונות והפכה פיגור כפול, מרשים.

מה גם שבניגוד למה שהפרשן אמר, המחצית הראשונה הייתה של בלגיה וכשהמשחק היה עוד נורמלי, היה נראה שהעסק בכיס שלהם

אני לא חושב, ברזיל פשוט לא סופגת. יותר מזה, לא חושב שראיתי בעיטה אחת ראויה לעבר המסגרת שלה חוץ מהגול של שוויץ. ואני מחפש כאלו (לראות את אליסון בפעולה, אולי השוער הבא של מדריד), וכלום כל המונדיאל.
היא עדיין לא לגמרי שוטפת בהתקפה (לפחות לא לפרקי זמן ארוכים), אבל עושה רושם שהברקה אחת של ניימאר תספיק.

קורטואה לא יודע להוציא מתפרצות. תמיד כשהוא מחזיק את הכדור בידיים הוא נראה מבולבל.

מכירים את ההרגשה השנואה הזאת של הדיכדוך כשקבוצה מרגשת עפה? ככה אני מרגיש עם יפן. קודם כל, אני סוג של אוהד שלהם שנים, שנית, התלהבתי לחברים שלי כשיפן הובילה ותמיד יש את ההרגשה הזאת של ‘‘פתחתי פה’’ ושלישית, הגול הכואב הזה: חצי דקה לסיום, קרן, 3 יפנים ברחבה - למה להרים, למה הונדה?

כואב.

בלגיה נבחרת מתפרצות קטלנית. ברזיל תחזיק בכדור בניגוד ליפן ובלגיה פשוט תטוס קדימה עם המהירות שלה.
בלגיה לטעמי תעלה גם כן.

אל תשכחו, שקאסמירו מורחק