1/8 הגמר :: שבדיה ואנגליה ברבע גמר!

התנועה של לוקאקו במתפרצת
https://twitter.com/YedIin/status/1013877023046078471

אני שומע דיבורים על “מונדיאל מלא בהפתעות”, אבל איני בטוח אם זה המצב. מבחינת התפחתות משחקים מסוימים, כמו בלגיה-יפן, כן יש הפתעות. מבחינת ניצחונות כמו של מקסיקו וקוריאה על גרמניה, כן יש הפתעות.

אך בסה"כ, המונדיאל התפתח פחות או יותר לפי הצפוי: מלבד ההדחה של גרמניה, כל העולות משלב הבתים לא היו מפתיעות. ארגנטינה התקשתה, אך עלתה. פורטוגל התקשתה, אך עלתה, וכך הלאה. ספרד, קרואטיה, אורגוואי, ברזיל, צרפת, בלגיה וגרמניה היו צפויות לסיים ראשונות, ומלבד גרמניה, כולן סיימו ראשונות.

בשלב שמינית הגמר עד כה: צרפת, אורגוואי, ברזיל, בלגיה וקרואטיה היו פיבוריטיות. כולן התקשו (מי יותר ומי פחות), אך עלו. ההפתעה היחידה היא ההדחה של ספרד, אבל הפתעות היו בכל טורניר בעבר. כל תוצאה מחר במשחקים אנגליה-קולומביה ושוויץ-שבדיה לא תהווה הפתעה.

הפתעה מרעישה בהמשך תירשם רק אם ברזיל\צרפת תפסיד לקבוצה שאינה קרואטיה (או אולי אנגליה) בגמר. ניצחון של שבדיה או שוויץ על קולומביה או אנגליה לא יפיל אותי מהכיסא!

הקבוצות הבכירות בטורניר זה אינן טובות מספיק ובוודאי לא דורסניות מספיק. הקבוצות הנחותות אינן חלשות מספיק בכדי להידרס (להוציא אולי את פנמה וערב הסעודית). מצד שני, הקבוצות הנחותות אינן מספיק טובות בשביל לחולל הפתעות גדולות. התוצאה היא משחקים צמודים שהתפתחו בצורה מפתיעה, אך נגמרו כפי שרוב האנשים ניחשו.

כשבלגיה חזרה להיות בלגיה. הנה המהלך של שער הניצחון: 7 נגיעות בכדור ב-9.35 שניות, ותודה לדה-ברוינה. “כשאת מגלה שאין הארכה בין בלגיה ליפן” - חבר עשה לייק לפוסט כזה של ידידה אתמול. בלגיה הוכיחה אופי עצום, ביורו הקודם היא נקלעה לברוך נגד ווילס ולא היו לה תשובות ואולי עדיף עבורה העפלה כזו מאשר איזה ניצחון קל שלא עמד בספק מהרגע הראשון.
מבחינתי שני גולים אדירים של יפן שהיא לחלוטין לא רק ‘ארץ הפוקימון’, אינוי שחקן עם בעיטה יפה בתור מי שצופה בליגה על בסיס קבוע, גם הראשון השחיל גול גדול מול קורטואה.
בצד של בלגיה - קצת בדומה לפפה בשבת - ורטונגן נתן וגם לקח. הייתה חסרה לי עוד מוערבות של דה-ברוינה. האזרד עם בישול קלאסי בשער השני ואוהדי יונייטד צפו את זה. לוקאקו עם מעין פתיחת רגליים כמו ראול בימים הטובים וסליחה על חילול הקודש. בסופו של דבר קיבלנו משחק מעולה.

משחק הנוק-אאוט הכי מהנה עד כה. היה תענוג לראות את יפן וכשבלגיה נזכרה להתעורר אחרי הפיגור הכפול אז המשחק בכלל הפך לתענוג.

מעריך ממש את לוקאקו על עזיבת הכדור הזו בדקה ה-93. נוגד כל אינסטינקט של חלוץ והוא עשה את זה כמו גדול.

ההפתעות לא באות בתוצאות, ההפתעות באות בעין שרואה כמה קבוצות אנדרדוג לא מפחדות, תוקפות ולפעמים מנצחת. במקרה של יפן זו הדוגמה הקלאסית שהתוצאה לא תומכת בה. אני עוקב אחרי הליגה הספרדית למשל והמיתוס של “קבוצות פח” מזמן פשט את הרגל. לא צריך שבארסה או ריאל יפסידו כדי לראות את הקטנות באות ומאיימות עם כדורגל ברמה הגבוהה ביותר.

מונדיאל 2018, מה גוסטה.

היי סמיר, אני יודע שביקשו להפסיק עם הדיון הזה אבל אני בכל זאת חייב להגיב לגבי כמה מהדברים שרשמת כאן.

אני באמת לא זוכר אותך בדיונים שקשורים למסי מזה עשור, שאכן, לפני עשר שנים בפורום הישן רשמת שאתה לא חושב שמסי מנהיג ואי פעם יהיה, טענה זו אולי יכולה להשמע לגיטימית גם היום ולכן אתה יכול להתגאות במה שאמרת אז, אבל בן אדם, בחיי לא ראיתי אדם שטועה לגבי שחקן כמו שאתה טעית לגבי מסי!

בנוסף להעדר המנהיגות החסרה לו שרשמת לפני עשור, אני זוכר טוב מאוד (וגם פשפשתי בארכיון) שטענת שהבעיה של מסי מעבר לזה היא קודם כל מקצועית, שמסי הוא “דריבל וגמרנו”, שבניגוד לרונאלדו הוא “תקוע ומוגבל רק לאגף ימין” וכל עוד הוא הפנים של בארסה אתה לא חושב שבארסה תשיג את התוצאות שהיא רוצה. אז היום אתה מגיע לכאן אחרי עשור ובעצם מתגאה שהיום כולם בעצם רואים שצדקת לגבי מסי כל השנים, כאשר המינימום של היושרה היא לאכול את הכובע בענק לגבי כל שאר הדברים שהטחת בו. האם גם היום אתה חושב שמסי הוא שחקן של דריבל וזהו ושבארסה בתקופתו לא השיגה את התוצאות שהיא שאפה להן?

שנית, אתה טוען כאן שבין השנים 2009-2011 למסי בעצם היה קל להיות ילד טוב ובלי כותרות שליליות, ובעצם היום התגלה “פרצופו האמיתי”. אני זוכר טוב מאוד שגם בין שנים אלו, צצו המון דיווחים בכל כלי התקשורת, הזהים לדיווחים שאתה מביא בנוגע למסי כיום, שלמסי יש בעיות עם אטו, שהוא העיף וספסל את זלאטן, שהוא לא סובל את וייה, ושהוא בכלל זה שזרק את פפ! כמובן, שאף אחד מהשחקנים האלו לעולם לא טען שמשהו הכי קטן מהסיפור הזה הוא נכון, להיפך, זלאטן (אדם אשר לא באמת סופר מישהו כן?) תמיד טען שעם מסי לא הייתה לו בעיה ולו הכי קטנה וכל הבעיות שלי היו עם פפ. בנוסף, בספרו הוא העיד שמסי צ’אבי ואנדרס הם כמו ילדים בבית ספר, חנונים שמקשיבים לכל הוראות המאמן והוא לא התחבר לגישה הזו.

אז אני שואל, במה שונים הדיווחים שאתה מביא היום בנוגע למסי מאלו שהיו בשנים שבו אמרת שמסי היה ילד טוב? האם כיום יש שחקן או מאמן שמעיד שמסי הוא דיקטטור וקובע הכל בעצמו כפי שאתה טוען? האם את כל התיאוריה שלך סביב “מסי האגו מניאק שהתגלה פרצופו האמיתי” פיתחת על סמך כמה דיווחים בתקשורת (שכפי שהוכחתי לך, תמיד היו סביב מסי והוכחו כלא נכונים) וסרטון של חצי מלמול של סמפאולי לעבר מסי? לכריסטיאנו רונאלדו יש סרטון בו הוא מתדרך בעצמו את שחקני נבחרת פורטוגל בגמר היורו, אתה יודע אילו תיאוריות קונספירציה אפשר להסיק מסרטון שכזה? האם העניין הוא דיבאלה? שלמרות שמדובר בשחקן המוכשר ביותר במדי יובנטוס, סופסל ואף הוצא מהסגל בכמה משחקים מהמכריעים ביותר של יובה השנה, ככה שכנראה שלא מדובר בילד טוב ירושלים ואולי יש איתו בעיות שאנו לא יודעים. אם מסי לא רוצה את דיבאלה בשביל מה הוא בכלל בסגל? אם מסי מחליט הכל בשביל מה ההתאחדות הענייה ופושטת הרגל של ארגנטינה משלמת מיליונים על מאמנים “נחשבים”, שישימו בובה כי גם ככה מסי קובע את הכל…

מה שבעיקר חרה לי שאתה כל השנים טוען שעושים רצח אופי לרונאלדו (ופה אולי אתה צודק), מגמדים אותו ומעלילים עליו עלילות שווא , כשבופעל שאתה עושה בדיוק אותו דבר עם מסי ומתנהג כאחרון ההייטרים בדיוק כמו אלו שאתה בא אליהם בטענות.

כמו כל דבר בכדורגל מתייחסים להצלחה.
אם אתה תהיה אגואיסט ותבקיע אתה הגדול מכולם ואם לא תבקיע אתה אגואיסט אפס מניאק.
רונאלדו תדרך את פורטוגל שזכו אז הוא מנהיג, מסי קיבל החלטה שלא עזרה אז הוא דיקטטור.

בפועל כמו כל שחקן גדול יש למסי המון השפעה וטבעי שתהיה לו השפעה על הנעשה בנבחרת, לא חושב שיש בזה רע כשמכינים קבוצה שמשחקת בשביל מסי.
שחקן גדול צריך לדעת מתי להתערב ומתי לא.
אם מסי היה אומר לסאמפאולי לא להוציא את די מריה וזה היה שם שער ניצחון אז כל העיתונים היו מברכים את מסי המאמן הדגול ואף אחד לא מדבר על דיקטטור.

באמת סתם מחפשים את מסי במונדיאל. הוא היה הכי טוב בנבחרת, וזה לא שמישהו היה מצליח בכדורגל היום להוביל נבחרת לבד.
משווים כל הזמן למארדונה בתקופה הרבה פחות טקטית, בעבר לפרט הייתה חשיבות גדולה בהרבה מהיום

אסף, טוב לראות אותך כאן. מדהים איך ששנינו נפגשים לדיון נוסף על מסי אחרי כמעט עשור. אף פעם לא חשבתי שאהיה כאן :slight_smile:

אני מניח שאתה חושב שאני טועה לגבי מסי בהקשר למה שאתה אומר בפסקה הבאה, אז אני אגיב לה.

הדבורים אליהם אתה מתייחס כאן היו לפני עשר שנים. אני מודה שהיו לי ספקות לגבי היכולות של מסי ב-2008. לא חשבתי אז שהוא יתפתח להיות שחקן גדול כפי שראינו מאז, ומבחינה זו כן טעיתי. אין ספק בכך!

מה שכן, כאשר דיברתי על “דריבל וגמרנו” ההתייחסות היתה לעובדה שאז (ודגש על אז), הדריבלים של מסי לא הניבו תוצאות. כלומר יש דריבל, אבל לא רואים תוצר ממנו. רשמתי גם שלא אשפוט את מסי מוקדם מדי ואשמח לאכול כובעים. אמרתי שאני לא מערער על היכולת שלו אלא יש לי ספקות. אז, גם לא קיבלתי את הטענה שמסי היה הכי טוב בעולם. האם יש משהו לא לגיטימי בדברים כאלה אם אתה חי ב-2008?

יש כאן אלמנט אותו אתה מפספס. כאשר הטלתי ספקות בהתפתחות של מסי ובהצלחות של בארסה, זה התבסס על התצפיות שהיו קיימות אצלי באותה תקופה. באותה נקודת זמן, היה קל להיות שלילי לגבי בארסה (האם אתה, אסף, חשבת שבארסה תזכה ב-6 תארים בשנה שאחרי הפאסיו?). התצפיות שהיו לי לגבי מסי אז לא היו מספיקות בכדי שאחשוב שהוא יפתח בצורה שהוא התפתח. אולם, מאז נוספו הרבה שנים, ודעתי כמובן השתנתה. במילים אחרות, לא היתה לי בעיה במהלך העשור האחרון לשנות את דעתי כאשר יותר נתונים נהיו זמינים. זהו תהליך טבעי שאנשים הוגנים צריך לעבור כאשר העובדות מדברות.

במשך יותר מעשור, שמעתי על מסי הילד הטוב, הנחמד וכל הספורלטיבים. מצד שני, היו תמיד סיפורים (כמו אלה שהבאת), אך למען האמת יחסתי אליהם פחות חשיבות. אני מבין שיש תמיד סיפורים מסוג זה בקבוצות מלאות בכוכבים כמו אלה שהזכרת.

אחרי המשחק ארגנטינה-קרואטיה, היו דיבורים על פיטורי סמפאולי ואולי שמסי יקבע את ההרכב מול ניגריה (כולל בפורום זה). האם זה מה שקרה? איני יודע. אחרי המשחק, קראתי הודעות, ביותר ממקום אחד, שהמאמן ביקש רשות ממסי לפני הכנסת אגווארו. משה טען שיש ספק לגבי אמינות הדיווחים, וביקשתי ממנו מקור אמין יותר המפריך זאת. כעת, אני גם מבקש ממך. מדוע הרגישות לדבר כזה? אולי זה אכן מה שקרה, ואולי לא, אבל עצם העלאות האפשרות אינה עלילת שווא כפי שאתה מנסה לצייר אותה.

בנוסף על זה, מסי כבר הסתבך בפרשית מסים גדולה (עוד לפני הפושע רונאלדו) ונגזר עליו (ועל אביו) גזר דין של 21 חודשים בכלא. אז אולי מסי במשך התקופה הנסקרת לא בדיוק היה האדם הכי הגון ונחמד שאתם ציירתם?

תוסיף לזה את הקעקועים והשיער הצבוע שאיכשהו קיבלתם ללא בעיות כאשר הג’ל של רונאלדו גרם לכם להיגעל ממנו במשך 10 שנים, ואני תוהה מי כאן חלק מהבעיה. לא זוכר שדיברתי על נושאים אלה בהקשר של מסי בשנים האחרונות, ולעומת זאת בכל הזדמנות ראיתי אוהדי בארסה (ואחרים) עושים לרונאלדו את המוות על כל תספורת וכל טיפת ג’ל!

אני זוכר אוהדי בארסה רבים מדברים על רונאלדו בתור “בוגד” אחרי שעזב את יונייטד והצטרף לריאל, והשוואות ל"אב הרוחני" פיגו. הייתי עצוב כאשר רונאלדו עזב, אך עמדתי הייתה ונותרה-- רונאלדו תרם ליונייטד הרבה, אך היה לו חלום ילדות (לשחק בריאל). אין פה שום בגידה, והייתי חושב באותה צורה אם מסי היה מחליט לעבור לפאריס סן ג’רמן לפני כמה שנים.

בקיצור, דיבור על הודעה שהופיעה בעיתונות היא “עלילת שווא” על מסי, ואילו כל התיאורים האלה על רונאלדו היו מקובלים עליכם שנים על גבי שנים? איפה ההגינות?

1. האם אתה טוען שהיה הרבה עשן בלי אש?
  2. רונאלדו עמד על הקווים על מנת לתמוך בחברים שלו בגמר היורו. מה פסול בזה? גם חאמס רודריגס עשה זאת בשבוע שעבר.
  3. איני זוכר שהשתמשתי במילה “דיקטטור” בהקשר של מסי. שוב, התייחסתי לדיווח אחד ספיציפי בנוגע למקרה אחד ספיציפי, ואתם מוזמנים לתקן אותי.

זו נקודה מעניינת.

כן, אני לא אוהב את מסי. אני לא חושב שהוא הגדול בהיסטוריה, ואני חושב שכריסטיאנו גדול יותר. אני חושב שמסי שחקן היסטורי בפני עצמו, ואני חושב שרבים מכם טעו כאשר הפכו אותו למארדונה בגיל 19. אני חושב שההתקפות שלכם על רונאלדו במשך תקופה מאוד ארוכה היו לא לעניין, ואני חושב שגימוד ההצלחות שלו פעם אחר פעם היה מביך. אני גם חושב שהניסיון הזה להגן על מסי בחירוף שיניים מכל תלונה נגדו הוא טעות, ובזה אני מסכים עם דניאל. ההגנה הבלתי מתפשרת הזו לא מוסיפה למסי, נהפוכו.

כל מה שביקשתי לומר במספר הודעות כאן בשבועים האחרונים היה בעיקר הדבר הבא: אל תאהבו את רונאלדו, ואל תסכימו שהוא גדול יותר ממסי, אבל באמת נמאס לנו מגימוד ההצלחה שלו, כל פעם בגלל סיבה אחרת. לא ביקשתי שמישהו יתנצל או יודה שטעה לגביו (במיוחד אלה שאמרו שהוא לא מתקרב לקרסוליים של מסי). רק בבקשה לא לנסות לגמד כל דבר אותו השיג, במיוחד אם מרבית ההישגים נעשו בתקופתו של “הגדול בהיסטוריה”!

לי אישית באמת די נמאס מהדיון הזה, אבל אני רוצה להגיד שתי נקודות סמיר (כי השם שלי עלה פה):

א. הטענה שלי היתה ספיציפית נגד הטענה שלך שמסי מספסל את אגוארו. קון הוא החבר הכי טוב של מסי. זה פשוט לא נכון. חבל שאתה ממשיך לטעון טענה כל כך שגויה.

סאמפולי איבד את חבר ההלבשה במונדיאל אני חושב שבנקודת הזמן הזו זה די ברור , ובגלל זה נראה לי הוא מדבר עם מסי במשחק לגבי קון והחילוף. (מסי קפטן להזכירך)

ב

אני מצטער לבשר לך ולדניאל בכל הכבוד והערכה שלי לשתיכם (שום טיפת ציניות, מאוד מעריך כותבים כמוכם) לגטימי מצידכם לחשוב שמסי הוא “לא מנהיג” ושהוא אחראי לכישלון של ארגנטינה. אבל לגטימי לחלוטין מהצד שלנו לא להסכים איתכם ולהציג את הדעה שלנו, כל עוד היא מנומקת ולא יורדת לפסים אישים ולא מנסה ל"לסתום" לכם את הפה.

אני לא מבין, דניאל ואתה העלתם טענות נגד מסי. המשתמש gio התנגד לתזה שלכם והציג את זה בצורה מנומקת מאוד. אז מה אתם מצפים מאיתנו שנתפקד בתור “להקת מעודדות שלכם?”

אני לא מסכים איתך ואם דניאל? אז מה לעשות? לתת לך לייק וכל הכבוד גם שאני חושב שאתה טועה בקשר למסי?

זה מזכיר לי את הדיון בשמאל ימין, שאני מציג טענה שהשמאל לא מסכים איתה הוא ישר רץ לטענה שאני פאסישט.

שאתה ודניאל מציגים דעה, ואז מגלים שיש לה התנגדות מהצד השני, רצים “להתקרבן” ולחשוב שאתם ה"קורבן" כי לא מסכימים בקשר לביקורת שלכם על מסי.

יום טוב.

זה לגיטימי לחלוטין.

זה לגיטימי באותה מידה שיש אנשים כמוני שחושבים שרונאלדו טוב יותר ממסי, וזה לא הופך אותם לחסרי הבנה בכדורגל או משהו בסגנון (אלה טענות ששמעתי לא מעט פעמים בעשור האחרון). אתה לא חייב להסכים איתנו, וההפך גם נכון. אני מדבר על הרעיון של להגן על מסי כל הזמן גם כאשר מסי לא מספק את הסחורה… לא על משה או כל משתמש אחר. המשתמשים בפורום זה אינם הנושא.

אני מסכים עם זה.

תודה על התשובה המפורטת :slight_smile:

לא, לא חשבתי שבארסה תזכה מיד בשנה הראשונה של פפ ב-6 תארים, אבל לא היה לי שום ספק שמסי הוא האיש שצריך להוביל אותה, וכך גם כמעט לכל אוהדי הכדורגל בעולם. הספק היחיד שהיה באותה תקופה עבורינו היה עניין הפציעות של מסי, וממש לא עניין מנהיגותי או בטח ובטח מקצועי כפי שאז טענת. לכן, כבר מאז, היה ברור לי שבגלל טעם אישי וסלידה ממסי אתה מחמיר איתו ומפספס דברים בולטים בכשרון האלוהי של השחקן הזה, לפחות אתה מודה שאכן פספסת :slight_smile:

דיווחים תמיד יש ותמיד יהיו כפי שאמרת, בטח בתקשורת הארגנטינאית שכל יום מספרת סיפור חדש (סמפאולי אנס, לבאצי מעשן סמים במחנה הנבחרת, פאבון נתן אגרוף למסצ’ראנו וכו’), דיווח תקשורתי אינו הוכחה לשום דבר וכאלה היו לאורך כל הקריירה של מסי (כמו לכל כוכב ענק אחר, גם לגבי רונאלדו יש המון דיווחים תקשורתיים שלא נסתרו ומבחינתי הם לא הוכחה לכלום). מבחינתי עד שאין עדות של גורם מעורב באופן רשמי, אין לי טעם להתעסק בזה וזה נכון גם לגבי רונאלדו או כל שחקן שהוא לא מסי.

אני לא יודע איזה אדם מסי מחוץ למגרש ואין לי שום דרך לדעת את זה (נכון גם לגבי רונאלדו), אבל על המגרש הוא שחקן מאוד הגון מאז הגול שכבש ביד בגיל 19 אני בהחלט מעריך את זה, וכך גם הרבה מאוהדי קבוצות יריבות. זה לא דבר מובן מאליו ביחס לכוכבים של היום, בטח מהלטיניים שביניהם.

אני לא יודע מי שם אותי לקבל את הקעקועים של מסי או את התספורת של רונאלדו, אבל הג’ל הוא כינוי גנאי לשחקן יריב, בדיוק כמו שחלק מאוהדי ריאל קראו למסי “הגמד”, או לסוארז “הנשכן”, לא צריך לעשות מזה כזו דרמה וסיפור גדול.

מה שכן, רונאלדו מעורר יותר אנטיגוניזם ממסי ובעיניי הוא הרוויח את זה ביושר. הוא צוללן גדול, והצורה שבה הוא מגיב לסיטואציות במגרש לא מוצאת חן בעיני ובעיניי הרבה אנשים. גם ניימאר הוא דוגמא לשחקן שמעורר אנטיגוניזם ולכן עם שחקנים כאלו לרוב הפעולות שלהם יהיו תגובות מוגזמות יותר משחקנים בעלי אופי יותר שקט ופחות מוחצן. לא אומר שזה בהכרח בצדק, אבל אלו החיים וזה לא תקף רק לגבי רונאלדו.

1. אני טוען שבתקשורת הארגנטינאית תמיד יש עשן, יותר מכל תקשורת אחרת (אולי כי הם אוהבים בשר…), ובטח סביב כוכב כמו מסי. אין לי דרך לדעת אם היה אש.
  2. אין בזה באמת פסול, זו הייתה דוגמא לסיטואציה שקרתה ואפשר בקלות לפתח סביבה קונספירציה זולה (מה שלא עשיתי).
  3. התייחסת לדיווח אחד ספציפי למקרה אחד ספציפי ובו טענת “שהתגלה פרצופו האמיתי של מסי”, לא קצת מוגזם?

שום בעיה כמובן שאתה לא אוהב את מסי או חושב אחרת בנוגע למימד גדולתו, אני לא חושב שאוהדי בארסה טעו כשהפכו את מסי למראדונה הבא בגיל 19, להיפך, הוכח שצדקנו! זה לא שחקן שגדל בכל יום ואוהדי בארסה שמו לב לזה, לא זכור לי ששאר שחקני הבית שעלו לבוגרים הוכתרו על ידי אוהדי בארסה למסי או מראדונה הבאים, כנראה שבמסי היה משהו מיוחד.

“ההגנה הבלתי מתפשרת” על מסי היא בעיקר בנושא הנבחרת, שבו העליהום עליו הוא גם לא מתפשר וחסר תקדים. אני לא זוכר מלך שערים ובישולים של נבחרת כלשהי, שהוביל אותה לשלושה גמרים גדולים רצופים שזכה לכזו מתקפה על הופעותיו והישגיו בנבחרת. אין לי בעיה להגיד שמסי לא בא לידי ביטוי כפי שצריך במונדיאל הזה והיה רחוק משיאו, יש לי בעיה לזרום עם העדר שטוען שמסי הוא כשלון בנבחרת ארגנטינה באופן כללי או שהוא הבעיה באי זכייתה במונדיאל (בדיוק כפי שאני טוען שלמרות שרונאלדו לא שיחק טוב נגד אורוגוואי הוא כמובן רחוק מלהיות אשם בכך שנבחרת פורטוגל הודחה בשמינית הגמר).

אין לי ספק שאם הייתה מתחילה מתקפה כנגד רונאלדו בנבחרת פורטוגל וטענות שהוא האשם בכך שבשלושת המונדיאלים האחרונים הנבחרת לא עוברת את שלב שמינית הגמר, היית נחלץ להגנתו, גם אם היו משחקים שבהם שיחק פחות טוב.

בפרס של האיש הכי חסר שיקול דעת במונדיאל הזה, השופט במשחק של שבדיה ושוויץ. בחיי, עשה שם רע לvar.

אולי תפרט מה הוא עשה לא בסדר?
(אני מניח שאתה מתכווין לפנדל בסוף אבל רוצה לוודא…)

טוב, אני בעד פשוט להשמיט את הצד הזה של ההצלבה ולהכתיר את המנצחת בחצי הגמר של צרפת/אורוגוואי - ברזיל/בלגיה.

חמש צהובים לקולמביאנים, איבדו את הראש. בלי חאמס הם לא קימים בהתקפה.

דרך אגב, בקשר לשבדיה:

תבדוק איך ספרד במונדיאלים עם ובלי ארבלואה

זה לא ברור ששבדיה קבוצה הרבה יותר טובה ומאוזנת בלעדיו?

אני סתם צחקתי.
נראים יותר מלוכדים. לגבי הרמה, נראה שכן למרות שניצחון על שוויץ - לא בטוח שזו ההוכחה.

גילוי נאות: ירי מינה בפנטזי שלי מהתחלת המונדיאל. התבאסתי עליו אחרי שלא פתח במשחק הראשון, אבל מאז… מכרה זהב.

אם לא כדורגל, לפחות דרמה

אנגליה בפנדלים. יש מישהו שיהמר נגדה עכשיו?