מחזור 10 :: 0-3 קל על אלצ'ה

לקראת אלצ’ה| מבחן אופי גדול לריאל שתצטרך לשים בצד את פסטיבל הקלאסיקו ובעיקר הבלון ד’אור ולא למעוד נגד היריבה החלשה מהתחתית הערב (רביעי, 22:00). קורטואה עדיין בחוץ, מודריץ’ או קרוס ינוחו בוודאות. בנזמה ישחק עם נעליים מיוחדות. הכל לקראת המשחק - כאן

image

סטטוס אלופת אירופה:

ריאל מדריד מגיעה למשחק במצב רוח מצוין אחרי שניצחה 1:3 בקלאסיקו את ברצלונה, חזרה לפסגת הטבלה ולאחר מכן גם ‘השתלטה’ על ערב הגאלה. הזכייה של קארים בנזמה בפרס הבלון ד’אור ריגשה את כל המועדון והוא זכה לפרגון יפה מאוד מכל אירופה למעשה. קארים, שחשוב מכך - חזר להבקיע, ישמח להמשיך לעשות זאת בצל כל הפסטיבל הזה - הוא ישחק עם נעליים מיוחדות בזהב וכן הוצאות חולצות מיוחדות במהדורה מוגבלת. באימון הבוקר הוא הציג את הפרס שלו בוולדבבאס וזכה לתשואות. לא נותר עוד זמן רב עד לגביע העולמי וריאל רוצה לצאת לטורניר כאלופת הטרום-מונדיאל. ניצחון מחר יעזור לה להשוות את פתיחת העונה הכי טובה בתולדותיה בליגה - תשעה ניצחונות ותיקו בעשרה משחקים, מה שלא קרה מאז עונת 1991/92 והתרחש פעם אחת נוספת - ב-1968/69. לברצלונה מצפה משחק בית לא נוח נגד ויאריאל ולכו תדעו, אולי יהיה אפשר להלחיץ אותה עוד. לכולם ברור שמדובר במבחן מנטאלי עצום, יותר מהפן המקצועי.

“ההכנה למשחק, במיוחד ברמה המנטאלית, היא לא פשוטה”, הודה קרלו אנצ’לוטי בכבודו ובעצמו. "אנחנו צריכים לדחוף כמה שיותר חזק. זה נורמלי שיש ריכוז מקסימלי במשחקים ברמה גבוהה יותר וקשה לשחק אותו הדבר במשחקים אחרים. הקלאסיקו שימח אותנו אך ‘עלה לנו’ בפן הפיזי והנפשי. אנחנו לוקחים את זה בחשבון בידיעה שאנחנו משחקים מחר על אותן בידיוק שלוש נקודות אותן השגנו ביום ראשון. ריאל כרגע עם מאזן מושלם במשחקי החוץ - חמישה ניצחונות בחמישה משחקים. קרלו הוסיף ואמר כי טיבו קורטואה תאמן כבר כמה ימים ומצבו משתפר אבל הוא לא בסגל, בתקווה שיוכל לשחק נגד סביליה ביום שישי. אנדריי לונין יפתח בשער במשחק השישי ברציפות והאמת שהוא צלח בסדר גמור את מבחן הקלאסיקו. מי שהתאמן עם הקבוצה היה איקר בראבו, שחקנה של קסטיליה, אך קרלו הבהיר שזה לא אומר כלום. “טוב לו עם קסטיליה”, הוסיף.

בכל מקרה נראה שינויים בריאל. ההערכות הן שלוקאס ואסקס יחליף את דני קרבחאל בצד ימין. אנטוניו רודיגר עם סיכוי טוב לפתוח במרכז ההגנה על חשבונו של דויד אלאבה. גם אחד מהקשרים “הוותיקים” שלנו, טוני קרוס שרשם פארטידזו בקלאסיקו וכן לוקה מודריץ’, שדורג תשיעי בבלון ד’אור - ינוחו. כלומר, מערך התקפי עם פדה ואלוורדה הנפלא בעמדה אחורית יותר - העמדה הרגילה במרכז השדה, ורודריגו מקדימה לצד בנזמה ו-ויניסיוס ג’וניור שכבש צמד במגרש הזה אשתקד ומעט איכזב בקלאסיקו. קרלו דיבר עליו: “אני חושב שזה הוגן שהוא דורג במקום השמיני. זה ייתן לו מוטיבציה גבוהה להמשיך להשתפר. זה היה חדש עבור כולם לראו אותו מציג המשכיות כזו אשתקדאם מרקו אסנסיו ישחק, וכנראה זה יקרה כמחליף - הוא ירשום את משחקו ה-245 בדומה ללואיס פיגו. שאלה טובה האם קרלו צריך לרענן ולשחק עם שחקנים יותר רעבים - או שלא. אל תפסלו גם שיבוץ של אדוארדו קמאבינגה, סגן ה"קופה”, במקום אורליאן טשואמני שצריך מנוחה.

קרלו הודה כי לא ציפה להישגי הקבוצה בעונה שעברה: “לא חשבתי שזה יהיה כך. מה שהשגנו עד כה טוב מאוד. בריאל מדריד, שהיא מועדון-על - הכל יכול לקרות. יש לך על הנייר את כל מה שצריך כדי להצליח - היסטוריה ומסורת, קבוצה תחרותית, איכות השחקנים, האווירה. אבל בתחילת העונה שעברה היו לי הרבה יותר ספקות מאשר עכשיו”. איך לא, הוא גם התייחס לכדור הזהב והיה קצת מובך מבחירתה של מנצ’סטר סיטי כמועדון המצטיין על חשבון ריאל שדורגה רק שלישית: “כולנו גאים במה שקארים הישג, גם טיבו ואחרים, אלה שנשארו קרובים כמו מודריץ’ ו-ויני. הקבוצה מרגישה חלק מהפרס הזה. אנחנו שמחים, הוא הודה לחבריו לקבוצה. הוא כבר לא חושב על מה שעשה אלא על מה שיעשה. הוא עם הפנים קדימה. בטח שיש לו הרבה יותר אחריות עכשיו והוא מרגיש כמו מנהיג”. גם ריאל חושבת רק על העתיד. הניצחון בקלאסיקו נגמר, ואסור למעוד נגד אלצ’ה. דווקא המשחקים האלה נגד הקטנות יותר ‘מפחידים’, בדיוק כמו שקרה בעונה שעברה. “אני מופתע שיש שחקנים נהדרים שלנו שלא הגיעו ל-30 אפילו כמו קרוס, פדה, מיליטאו, אלאבה”…סיים קרלו. בדיוק זריקת מוטיבציה נוספת שהחבר’ה היו צריכים.

ריאל מדריד - ברצלונה - 10-18-2022

לרדת לקרקע לאחר הקלאסיקו

ריאל מדריד - הרכב משוער: אנדריי לונין| לוקאס ואסקס, אדר מיליטאו, אנטוניו רודיגר, פרלאן מנדי| אורליאן טשואמני (אדוארדו קמאבינגה), טוני קרוס, פדה ואלוורדה| רודריגו, ויניסיוס ג’וניור וקארים בנזמה.

מה המצב אלצ’ה?

אלצ’ה מגיעה למשחק במצוקה אמיתית כשהיא נמצאת במקום האחרון בטבלה, היחידה שלא ניצחה העונה בלה-ליגה והמועמדת הבכירה לרדת לסגונדה לפי כל הפרשנים. לאלצ’ה שלוש נקודות בלבד לעומת תשע בעונה שעברה ו-11 בעונה בה חזרה לליגה הבכירה. אותו חורחה אלמירון שעמד על הקווים ב-20/21, נזעק להציל את המועדון בתחילת החודש על חשבונו של פרנסיסקו שפוטר. אלצ’ה מציגה את ההגנה הגרועה בספרד, זו שספגה כבר 21 שערים, וכך תתקשה לשרוד. אחרי המשחק נגד ריאל מצפת לה אספניול, חטאפה, ויאדוליד וגירונה והיא חייבת להתאושש עד לפגרת המונדיאל. הנחמה היא שבשני המחזורים האחרונים אלצ’ה גם לא מפסידה.הנחמה היא שבשני המחזורים האחרונים אלצ’ה גם לא מפסידה.הנחמה היא שבשני המחזורים האחרונים אלצ’ה גם לא מפסידה. ה-1:1 הביתי נגד מאיורקה היה מאכזב אך לפחות היא הפגינה אופי עם 2:2 במאסטייה נגד ולנסיה כשפרה מייה כובש צמד. “פרה מיה מתחפש לאדינסון קבאני במאסטייה”, נכתב במארקה. “אומרים שכאשר אתה לא יכול לנצח אז עדיף שלא תפסיד, וזה מה שקרה”.

החלוץ בן ה-30 ניצל היטב את ההזדמנות שקיבל והחזיר עם צמד בפעם השלישית בלבד העונה בה הוא פותח בהרכב. אשתקד היו לו שמונה שערי ליגה והוא ימשיך להיות הכוח העיקרי של הקבוצה מקדימה. וכן, הוא גם כבש נגד ריאל מדריד בסנטיאגו ברנבאו. על הספסל ניתן למצוא את רו’גר מרטי, חאבייר פאסטורה שפציעות מנו ממנו לשחק יותר מדי בעונה שעברה, וגם את גונסאלו ורדו הוותיק שמשמש כקפטן . אלכס קויאדו וטטה מורנטה משחקים בכנף. ובמרכז השדה השחקן המרגש ראול גוטי. אלצ’ה תשמור כמובן על מערך שלושת הבלמים שלה אך בקישור ובהתקפה בספרד צופים לא מעט שינויים. עוד קשר מרכזי בדמות ג’רארד גמבאו (קיבל אישור מהמועדון להעדר מהמשחק האחרון בשל הולדת שתי בנותיו) יוקפץ חזרה להרכב ולחוד אמור לחזור לוקאס בויה לו שער ובישול ב-354 דקות, שריצה עונש השעייה במחזור שעבר בשל האדום שספג נגד מאיורקה כבר אחרי ארבע דקות. פידל ופדה פרננדס ימשיכו להיעדר בשל פציעות אם כי שניהם שיחקו מעט מאוד העונה. עומר מסקראל שערך הופעת בכורה במדי הקבוצה הבוגרת של ריאל בימים בהם ז’וזה מוריניו היה המאמן, ניתח את המשחק ואמר שפדה הוא השחקן הכי מסוכן של ריאל. מעניין האם פדרו ביגאס שהוא די שחקן הרכב - יסופסל.

אוהדי אלצ’ה לא אומרים נואש, בטח לא כשריאל מדריד מגיעה להתארח, והם מתכננים מחאה יצירתית במיוחד. בדקה ה-12 הם מתכננים שריקות בוז מחרישות אוזניים ויכינו שלטים עם הכיתוב “אני מכבד את אלצ’ה” וביקורת קשה על השיפוט, זאת לאור העובדה שנשלל מאלצ’ה חוק היתרון במשחק נגד ולנסיה מה שהיה אמור לקרב אותו ל-2:3. מספר מועדוני אוהדים אספו את הטעויות לרעת הקבוצה מאז חזרה מהליגה השנייה ונכתב: “אחר הדו-קרב במסטאייה, אנחנו רוצים להדגיש שוב את אי הנוחות וחוסר ההסכמה שלנו עם רדיפות השופטים המתמשכות ממנה אנחנו סובלים יום אחר יום. זה בלתי מקובל ובלתי מוסבר לחלוטין הפעולות שהשופטים מקבלים יחד עם ה-VAR. אנחנו מצפים שהלה-ליגה תיקח אותנו בחשבון ונעשה מה שצריך”. בקבוצה מצאו נקודות חיוביות גם בחלק הקדמי שמשתפר. כל חמשת השערים האחרונים של הקבוצה הגיעו בזכות שלושה חלוצים: בוייה, פר מייה ואסקייל פונסה. מנגד, השוער אדגר בדיה שיחק בכל הדקות ולא הצליח לשמור על שער נקי העונה.

אלמירון אמר לקראת המשחק: “ברור שיש הבדל גדול בין הקבוצות, ריאל מדריד היא אחת הקבוצות הטובות בעולם שנמצאת ברגע גדול, אבל אנחנו באים לדו-קרב כדי לנצח אותו. אנחנו חייבים להתמקד בקבוצה שלנו עם כל הכבוד ליריבה”. המאמן רמז שהוא לא יודע אם אנצ’לוטי יבחר ‘בקבוצה הרגילה שלו’, כלומר הוא צופה שינויים בהרכב. “אנחנו מרוצים מהיכולת נגד ולנסיה. האצטדיון יהיה מלא וזה פלוס אדיר. עלינוהיות מאוחדים כקבוצה. ריאלק בוצה מאוד פיזית שחזקה בכל מקום. הם יודעים לבחור את המסירה הנכונה ולנצל את השטחים, הם קטלניים. אבל גם ריאל ברגעים מסוימים לחוצה”. המאמן זוכר גם את התיקו נגד ריאל לפני שנתיים כשהוא היה המאמן. “היו לנו עוד שני מצבים מעולים שלא כבשנו. בל זה שייך לעבר. אני רואה קבוצה בהתלהבות רבה. המועדון חזק יותר מאשר לפני שנתיים. הספקות שהיו לי מתמעטים”.

פר מילה חוגג את השער שלו/ חואן קרלוס קרדנס

אלצ’ה - הרכב משוער: אדגר בדיה| יוסאן, הליבלטון פלאסיוס (פדרו ביגאס), גונזאלו, אנזו רוקו, קרלוס קלרק| ראול גוטי, עומר מסקראל, ג’רארד גאמבאו| אלכס קויאדו ולוקאס בויה

היסטוריה ומפגשי עבר:

לאורך ההסטוריה נערכו 23 מפגשים בין אלצ’ה לריאל מדריד בליגה הבכירה כשריאל היא האורחת ויש לה יתרון אם כי לא גדול: ריאל ניצחה עשרה משחקים (43%), שבעה הסתיימו בתיקו (30%) והמארחת ניצחה שש פעמים (26%), יחס שערים 21:30 לטובת ריאל מדריד. הקבוצות נפגשו אשתקד במחזור ה-12 וריאל הצליחה להסתדר ללא בנזמה. ויניסיוס לקח פיקוד עם צמד שערים, הראשון אחרי עקב של מריאנו דיאס חסר המזל - שנפצע באותו ערב. מילה רק צימק למארחת וגרם לדפיקות לב מיותרות. אולם, שנה קודם לכן ריאל נתקעה עם 1:1 מאכזב דווקא כשהייתה בכושר טוב. מודריץ’ כבש שער מוקדם בדקה ה-20, אך החלוץ פידל צ’אבס השווה לאלצ’ה בדקה ה-52 וריאל לא הצליחה לנצח. בחמשת המשחקים האחרונים ריאל עם מאזן של ארבעה ניצחונות ותיקו נגד אלצ’ה. בעונת הדסימה למשל זה היה כל כך קשה, 1:2 עמוק בתוספת הזמן עם פנדל מזליקי של כריסטיאנו רונאלדו. כעבור שנה זה נגמר ב-0:2 חלש גם כן כשעד לדקה ה-56 ריאל אובדת עצות ואז בנזמה וכריסטיאנו הבקיעו.

Ancelotti won't criticise Brazil boss Tite for snubbing in-form Vinicius

ההפסד האחרון של ריאל נגד אלצ’ה היה איי שם בסוף שנות ה-70, שכן היריבה נעדרה זמן רק מהליגה הבכירה. ריאל נכנעה 3:1 בעונת 1977-78. בכל נות ה-70 היו די חלשות של ריאל עם ניצחון מול שלושה הפסדים ולא מעט תוצאות תיקו. כבר בשנות ה-60 היה לה רצף של שש שנים ללא ניצחון. דווקא במשחק הראשון באלצ’ה איי פעם השיגה ריאל את ניצחונה הגבוה ביותר, 1:5 מהדהד בעונת 1959/60, כבר במחזור השישי. די סטפאנו ופושקאש כבשו וחנטו חגג עם צמד. כעבור שנה זה נגמר ב-3:4 משוגע לריאל. למעשה אותו תיקו ב-20-21 קטע רצף של ארבעה ניצחונות חוץ רצופים של ריאל, הרקורד הכי טוב שלה. בסה"כ מפגשי הליגה, המצב אחר כמובן, ריאל מוליכה בפער עם 6:29 בניצחונו ועוד 11 תוצאות תיקו. בגביע המלך נערכו עוד חמישה מפגשים, ואי אפשר לשכוח שזה קרה גם בעונה שעברה. ריאל נקלעה למצוקה אמיתית ואיסקו השווה בפוקס, ומחליף בשם אדן הזאר כבש את שער הניצחון בהארכה, כשריאל בעשרה שחקנים, כשעקף את השוער וגילגל לרשת.

בדיוק כמו שמופיע בכותרת הדיון - המשחק הערב זה הירידה לקרקע אחרי הזכייה בבלון ד’אור, ובעיקר אחרי הניצחון בקלאסיקו. אלצ’ה זאת הנס ציונה למכבי חיפה שלנו.
עם כל הכבוד לקלאסיקו ולניצחון, אם נאבד נקודות הערב ובארסה תנצח - זה כאילו לא עשינו כלום. וזה מה שצריך לעמוד לשחקנים בראש הערב.

לכאורה, הזדמנות נהדרת לשתף שחקני ספסל שלא קיבלו הרבה הזדמנויות עד עכשיו. לתת מנוחה לבכירים שעבדו קשה לפני כמה ימים, יריבה נוחה בסה"כ, ושחקני הספסל שלא שותפו אמורים להיות רעבים ובמוטיבציית שיא להראות שגם להם מגיע להיות חלק מהחגיגה. הבעיה - חלק לא מבוטל מהם אמנם מגיע רעב, אבל לא לדקות משחק ולשערים.

ומילה אחרונה, לאו דווקא בהקשר של המשחק הזה (כי הוא לא אמור לפתוח עדיין) - אבל אני קצת דואג לקורטואה. הוא סובל מפציעה, לא פשוטה, שלפי מה שנכתב כאן ע"י מביני דבר - סיכוי טוב שאף-פעם לא באמת יתאושש ממנה לגמרי, ועכשיו גם מגיעים הריאיונות מטקס כדור הזהב, שבהם הוא נשמע די מדוכדך (‘אם השנה לא עמדתי על הפודיות אז כנראה שוער לא יוכל אף-פעם’, ואפילו ‘ציפיתי לגביע יפה יותר’…).
קורטואה הוא לגמרי שחקן שמושפע ממצב נפשי - ראינו את זה יפה מאוד בעונה-שתיים הראשונות שלו אצלנו. משילוב של כל הדברים, אני חושש ברצינות שכבר לא נראה אצלנו את הגרסה שהתרגלנו אליה.

משחק שמנטאלית הוא הרבה-הרבה-הרבה יותר קשה מאשר מקצועית, אולי המעבר הכי חד שנצטרך לעשות העונה. משחק שזה קלאסי שנראה את ריאל מדריד מנומנמת עם תחושה ‘הגול יבוא כבר. הם מקום אחרון’. כמובן שאסור למעוד, אין הרבה זמן עד למונדיאל. אז נסתפק ב-0:1 קטן, משפט שאמרנו כל כך הרבה פעמים. העיקר הניצחון היכולת ביום אחר. מתי?

אני חושב שכולם סבבה עם הרבה רוטציות במרכז השדה כמובן כי יש אחלה שחקנים, גם בהגנה - אנטוניו רודיגר ונאצ’ו שהם מקופחים, אבל לגבי ההתקפה, זה משתנה. “אין לנו אומץ” מה שנקרא לראות גם את ויניסיוס וגם את בנזמה נחים. אין את התחושה הזו כבר הרבה זמן, לא רק מ-2018 אפילו אלא גם בעונה האחרונה של כריסטיאנו - שננצח בוודאות, שהיום הולכים להביס ולנצח בקלות. גם אם המשחק היום היה משחק בית, עיין ערך אלצ’ה בעונה שעברה. אני הייתי רוצה לראות את בנזמה על גל הבלון ד’אור - כן משחק, ובהצלחה, מחפש את השער בדיוק מקסימלי כמו בעונה שעברה - לבעוט ברגע הנכון, למסור כשצריך, לא רק לשחק עם הבטן, להיות קצת יותר קלילי רגליים. עם התקפה כזו: אסנסיו-בנזמה-רודריגו. אפשר לנסות מחצית בלי ויניסיוס ואז לבצע שינויים. אין חוק שאומר שהחילוף הראשון צריך להיות בדקה ה-70.
כמובן שלא הייתי מתחלף עם ליברפול שסיימה בידיים ריקות, או עם באיירן מינכן שקשה לאמוד את איכות הליגה שלה והודחה נגד ויאריאל, אבל הקבוצה לרוב לא משחקת כדורגל אטרקטיבי ומתקשה לכבוש שערים. לכן החשש שלנו מוצדק.

שוב, העונה פדה מפתיע, הוא השחקן הרביעי בסגל שכרגע הוא ‘סקורר’. וצריך את החמישי - אסנסיו. סגנון משחק אחר. אולי העונה הוא גם קצת יותר נלחם ועובד על המגרש. אם לא היום רוטציות בעדינות, ולא אמרתי שאדן הזאר צריך לפתוח למשל אבל שכן ישחק אם נוביל - אז מתי?

מפתה מאוד לשחוק את פדה עוד, לשחק איתו במרכז השדה הפעם ולנצל את המומנטום המבריק שלו. למרות שהוא אנרג’ייזר, נגד שחטאר דונייצק למשל זה פחות עבד, גם הוא צריך לנוח. או הוא או טשואמני - זה זמנו של קמאבינגה. לוקאס יכול לתרום לנו התקפית יותר מדני. זה משחק שמתבקש לשמור בו על שער נקי ולא להיקלע לבור מיותר. רודריגו איכזב אותי נגד שחטאר, זה הזמן שלו.

לא הרשמנו יותר מדי מולם ולא חסר לנו ניצחונות מגעילים במשחקים נגדם.
מקווה כמו שהצלחנו לפרק את בטיס אחרי כל ה0-0 מולם, נצליח לתת גם פירוק לאלצ’ה.
בסופו של דבר, זאת הקבוצה עם ההגנה הכי גרועה בליגה ועם ההתקפה השנייה הכי גרועה בליגה ביחד עם ויאדוליד אבל עדיין הם איכשהו יבקיעו מולנו מאיזה מצב נייח.

מקווה שאנצ’לוטי יתן מנוחה לויני, פדה ואלאבה. יפתח עם אסנסיו בימין ורודריגו בשמאל, קאמבינגה יפתח בקישור במקום פדה ונאצ’ו יפתח בהגנה ביחד עם רודיגר.

2 משלושת הנקודות של אלצ׳ה היו בשני משחקים האחרונים, כשגם במשחק לפני זה הם הפסידו לראיו 2-1 ואפילו עלו ליתרון למרות שראיו שלטה ב100% במשחק - אלצ׳ה דפקו להם שער במצב נייח
מצפה למשחק מלוכלך של אלצ׳ה עם המון עבירות (כבר התרגלנו)
ההרכב שהייתי רוצה לראות:
לונין
מנדי-נאצו-רודיגר-ואסקז
קמא-טשואמני
רודריגו-הזאר-אסנסיו
בנזמה

ההרכב שאני חושב שיהיה:
לונין
מנדי-רודיגר-מיליטאו-קרבאחל
טשואמני
קמא/סבאיוס-מודריץ
ויני-בנזמה-רודריגו

ניצחון הלילה ויש בונוס של לגרום לברצלונה להגיע מול אמרי המעצבן בפיגור 6 נקודות מריאל, עוד משחק על החיים ועל המוות, הרביעי של ברצלונה תוך שבועיים, מגיעים אחרי שב 3 הקודמים הם לא הצליחו, זה לחץ אדיר עליהם.

בגלל זה הייתי עולה היום עם ההרכב החזק, במשחק הבא רוטציות.

באתי לכתוב שאנחנו ננצח היום גם עם הנוער ושאני מקנא במי שלא יצא לו לצפות בקבוצה הזאת העונה, אבל ברגע האחרון נזכרתי שמדובר בריאל מדריד, וריאל מדריד לפעמים ממש אוהבת לסבך את עצמה. אני עדיין לא רואה איך אנחנו מאבדים נקודות הערב. עם זאת ארצה לפתוח באינטנסיביות, לשים שני שערים ואז להוריד את הקצב ולא הפוך. למרות שהם לא יעמדו בקצב בכל מקרה.

הרכב מאוד התקפי

לונין
אלאבה רודיגר מיליטאו קרבחאל
מודריץ’ קרוס פדה
ויני בלוןד’אור רודריגו

אולי בשלבים מסויימים אנחנו נראה את רודריגו במרכז, פדה בימין, ומודריץ’ וקרוס תופסים את האמצע לבד.
הערכה שלי שנתגונן ב433 ונתקוף ב442. עם הצמד של קארים ורודריגו.

הרכב סופר התקפי, פדה יצטרך לרוץ כדי לעזור לקרוס בקישור האחורי ולסגור את החורים שקרבחאל יעשה ולהספיק להגיע להיות קיצוני ימני כדי לשחרר את רודריגו לרחבה ליד בנזמה, בקיצור, קטן עליו :joy:

עוד יום במשרד מבחינתו :sweat_smile: :joy: :heart_eyes: :heart_eyes:

בסוף גם יתן את הגול כמובן

רק אני או שקרוס התחיל להשתדל העונה בהגנה?

משחק צירופים מרשים מאוד והרבה תנועה ללא כדור. חבל מאוד על הנבדלים של 5 ס"מ.
במקום מחצית קלילה של 3-0 רק 1-0 שביר.

מקווה מאוד שנגמור את המשחק מהר במחצית השנייה.

הוא פשוט פורש בסוף העונה, אז הוא כבר לא צריך לשמור על עצמו לעונות הבאות :joy:

בתקופה האחרונה זה אולי הקרוס הכי טוב שראינו מאז ומעולם.

אחרי כל המחאות לכל השחקנים…איזה משחק של רודריגו!
פשוט היה כיף לראות אותו היום והכל בשלווה וריכוז של שחקן מנוסה.

מחזק, רודריגו עם משחק נהדר.
כל ההתקפות הטובות עברו דרכו, ירד גם כמה פעמים לעזור בהנעת הכדור. עובר שחקנים, מוסר, נע ללא כדור ובישל גם פעמיים.
משחק אדיר שלו.

כמה כישרון יש לו. היכולת שלו לשחק בנגיעה ובחדות שייכת לרמות הגבוהות ביותר.
איזה כיף שהוא משחק אצלנו.

image

ממשיכ(ים) להמריא| ממשיכ(ים) להמריא| אם אני אגיד שאלצ’ה הייתה חלשה ופאתטית גם בהתחשב בזה שהיא במקום האחרון בטבלה, זה יהפוך אותי לאדם שלילי שתמיד מתלונן? מעולם לא היה לנו כל כך קל נגד שלושה בלמים. הם לא היו אגרסיביים ולא חכמים.
בכל מקרה, באמת היה כיף לראות היום את ריאל מדריד שניסתה לשחק התקפי, יצירתי, להגביר קצב. לא מזלזל בסוויץ’ המנטאלי העצום שהקבוצה הזו הייתה צריכה לעשות מה גם ששיחקנו עם ‘הרגילים’ ולא עם שחקני הספסל שכביכול רעבים ליותר דקות ואמורים להתרוצץ כמו מטורפים. התגברנו על יום חלש מאוד של ויניסיוס ג’וניור וגם הרבה תסכול של ה-VAR, השער של דויד אלאבה היה מהלך כדורגל מימי זידאן-פיגו-ראול מפרקים את מנצ’סטר יונייטד. סנטימטר אחד לפה ולשם ואם ה-0:2 היה מגיע מהר יותר זה אולי נגמר בשביעייה. תוצאה יפה, הצלחנו לכבוש שלושה למרות שפסלו לנו שלושה, בנזמה הבקיע, אפילו לא ספגנו, היה כיף היום. גם לונין עם שתי הדיפות חמודות מאוד.

אני כן חושב שהקבוצה מגזימה עם הניסיונות מהמרכז “דרך הבטן” ובכל יום אחר זה לא יעבוד. פרט לפדה אף שחקן לא בועט לשער כשיש הזדמנות, כל אחד חושב איך לפרגן ולוקח עוד רגע וחבל, ובטח שלא בועטים מחוץ לרחבה. הרגע המשמח ביותר מבחינתי היה השער של מרקו אסנסיו שחייב לשחק יותר, בטח בימים כאלה ובעומס כזה, נעשה לו עוול. אין טעם כבר להתלונן על חלוקת הדקות של קרלו, לדעתי בערב הזה גם הזאר היה יכול לשחק. מודריץ’ וקרוס נשחקו עד תום כשקמאבינגה צריך דקות כדי לחזור לעצמו.

ראינו את הפער העצום בין קבלת ההחלטות והשכל של רודריגו (אפילו העקב הכל-כך רך לבנזמה), לבין ויניסיוס למשל. מהלך אחד מצוין שלו בו חתך לאמצע ובעט רע וזה בסדר, אבל שאר המשחק לא טוב מצד ויני. בשבת סביליה, היריבה נגדה כבש את השער הכי יפה שלו אשתקד.

פדה שיחק היום לא כקשר מרכזי אלא בכנף והוא זה שפתח את החגיגה. שישה שערים העונה ב-15 משחקים לעומת שישה שערים ב-148 המשחקים שקודם לכן. שחקן העונה שלנו. רגל ימין, רגל שמאל, זה לא משנה. זה שער שלישי שלו העונה מחוץ לרחבה. כבר ב-2019/20 הרגשתי שכל פעם שהוא בועט לשער זה יהיה מסוכן. סוף-סוף זה קורה לו והכל מתפוצץ, באיחור קל. פדה בלון ד’אור :slight_smile:

ויני פתח את המשחק עם כמה פעולות טובות כולל בשער הראשון שנפסל, אבל גם ספג שורה של עבירות ובאיזשהו שלב הוא הוריד הילוך אולי כדי לא להיפגע.

זה היה המשחק הכי טוב של אלצ’ה העונה שיצא לי לראות, ובפער ניכר. שאפו ללונין שנעל יפה את השער אל מול ההתקפות שלהם, ובכללי עבר את התקופה הזאת בצורה מאוד יפה ולא התלוננו פעם אחת שחסר לנו קורטואה.

וטשואמני… כל פעם שהבחור משחק כדורגל העיניים שלי נפערות הרבה יותר ממה שחשבתי שהן יכולות. כמה נוכחות, פיזיות, מסירות, קריאת משחק, טכניקה. פשוט שחקן על.

פדה עם יום סביר. סך הכל שער, היה קיצוני ימני, קשר אמצע, וחיפה על אלאבה ודני בהגנה. לא משהו מיוחד.

אלצ’ה תכננה למרר לנו את החיים, לרודריגו היו תוכניות אחרות.

רודריגו הוא המיני-מי של בנזמה, סגנון המשחק דומה מאוד ולכן מסתדרים נהדר, רודריגו יותר מהיר ובנזמה יותר גדול וחזק פיזית.

כל הלחץ עכשיו על ברצלונה.

צ׳ואמני החליף את מודריץ׳ וזה הרגיש שהקישור שלנו השתדרג,מדהים,איזה שחקן.
רודריגו ליד בנזמה זה שיחוק אדיר,שאפו לקרלו והצוות.