האם אני היחידי שהנבדלים של בנזמה עדיין מציקים לו? רשמתי על זה בדיון אחר, אבל אפילו שאנחנו מנצחים הנבדלים שלו לא עוברים לי חלק בגרון. במיוחד כשאנחנו קבוצה לא הכי קטלנית ואנחנו צריכים את ניצול המצבים האלה בצורה מיטבית. יהיה חבל אם הוא ייתפס באיזה נבדל של 2-3 מטר בחצי גמר ליגת האלופות נגיד. אמנם אפשר לראות שהוא השתפר והמיקום שלו יותר טוב, אבל זה קצת חוזר על עצמו — וזה לא קשור לVAR.
אם מדברים על שערים שנפסלו מנבדל של מילימטר, ראיתם את הגול של אלאבה אתמול אחרי 2 דאבל פאסים שהוא עשה כשסיים בתוך הרחבה כמו חלוץ עם פס עדין ומדוייק לפינה הרחוקה ? עכשיו שמישהו יסביר לי למה מנדי ?
השאלה איך שינוי יעזור?
זה נכון שלא שהמילימטר לא נותן יתרון לתוקף, אבל כמו בכל חוק, צריך לקבוע את הגבול איפושהו.
אם נזיז את הקו נבדל מטר קדימה זה רק יזיז את קו המחלוקת מטר קדימה. עדיין הואר ידון על חודו של מילימטר פשוט על הקו החדש.
לכל זה אפשר להוסיף שקו השחקנים הוא משהו שיותר קל לראות מקו אחר.
לכן מאוד מעניין אותי איזה שינוי אתה מציע? שינוי ממש במהות של החוק?
אתמול בשידור הציעו משהו שלפתע נשמע לי הגיוני מאוד. כל עוד קיימת חפיפה כלשהי בין שחקן ההתקפה לקו ההגנה זה לא נבדל.
אני חושב שזה יכול להיות ניסיון מעניין.
לא מסכים, שינוי בחוק יעזור מאוד. אפשר לתת באפר של 10 סנטימטר (נניח, המספר המדויק לא מאוד משנה) שרלוונטי רק עבור ה-VAR. כלומר, ה-VAR לא מתקן בדיעבד טעות שיפוט כל עוד הנבדל לא יותר גדול מ-10 סנטים. זה יעשה שינוי עצום מכיוון שהוא יפתור לך בערך את כ------ל הבעיות שיש לנו היום בהן חוק הנבדל פוסל שערים על עניין שהוא כבר באמת טכני ולא מהותי.
אז כן, זה נכון שאם תקבע את החוק על 10 סנטימטר אז גם שם יש גבול שבו אתה יכול לעבור ברק עוד סנטימטר אחד, אבל תמיד נזכור שזה כבר 11 סנטימטר וזה כבר כן מהותי. זה לא נבדל של 1 סנטימטר אלא של 11 סנטימטר.
אגב, באופן דומה השימוש ב-VAR מחייב שינוי בחוק בכל הקשור בענישת פנדלים. כשה-VAR מונע ממני להפעיל שיקול דעת, אז צריך לשנות את החוק כך שבמקרים הבעיתיים יתאפשר שיקול דעת.
חוק הנבדל כפי שהוא זה הכי טוב האפשרי, שמעתי הרבה הצעות לייעול, לדעתי רק יסבכו את העניין, אי אפשר לשפר את המצב הקיים, כשיש ספק נותנים יתרון ואז ה VAR בודק. בסופו של דבר חייבים לשים את הקו איפשהו, עדיף לשים אותו במקום שלא מצריך שום שיקול דעת, הכי טכני שאפשר וזהו.
היעול היחיד שאני רואה זה מערכת אוטומטית שקובעת באופן מידי אם היה נבדל במקום כל הקווים המוזרים האלה שהם מציירים במהלך הבדיקה ולפעמים לוקח דקות ארוכות, וכמובן להשתמש במערכת הזאת רק אחרי שנתנו למהלך להמשיך.
שינוי מהותי בחוק?לא.
נדרשת הפעלת שיקול דעת, את הדרך לפתור את זה אני אשאיר למומחים שיש להם יותר כלים.
אבל לפי דעתי חייבים להכניס משתנים שונים לביטול הנבדל. לא חסר נבדלים שנשרקו על מרפק, עקב או קצה הנעל.
בסופו של דבר כדי שהחוק יהיה הוגן צריך למתוח קו איפשהו. לא רואה ברירה אלא להשאיר את החוק כפי שהוא כיום.
ואם תחליט שברך לא נחשבת, איפה תעביר את הקו? איך תגדיר ברך?
לא הייתי בחדר שהחליטו על חוק הנבדל ואין לי מושג למה הוא חוקק.
אני מניח שזה הגיע למנוע מצב שקבוצה משאירה שחקן קבוע למעלה וכל איבוד כדור מעיפים אליו והוא 1על1 מול שוער.
מכאן ועד מצב שזרת פוסלת גול זה נראה לי אבסורדי וגם לא כוונת המשורר (כי לפני הVAR עין אנושית לא היתה שורקת על זרוע בנבדל).
בעיני צריך לשנות שנבדל יהיה רק מצב שהשחקן עבר בגוף מלא את השחקן האחרון של היריבה. נכון שזה יפתח את הויכוח מהצד השני האם המרפק עבר את השחקן או לא אבל עדיין זה יחזיר הגיון כי מרפק לא נותן יתרון משמעותי, גוף מלא כן.
ואז יתחילו לסמן קווים על העקב האחורי ועל הסנטימטר בינו לבין הראש של המגן ויתחילו לריב ימההיה לפני מה, מה ההבדל?
זה לא משנה, בסופו של דבר צריך להיות קו.
אז אחדד שוב.
כתבתי שברור לי שהויכוח לפי עבור לצד השני אבל בעוד שהמצב היום שפוסלים גול כי שחקן עבר עם מרפק שחקן אחר, שזה מצב לא הוגן בעיני כי אין פה באמת יתרון, המצב החדש יאפשר גול שהשחקן עבר עם כל הגוף חוץ מהמרפק
אני לא חושב שצריכה להיות בעיה. קובעים שבטווח של 2-5 ס״מ יהיה נתון לשיקול צוות השופטים ובהתאם לסיטואציה ייקבעו אם נבדל או לא. כן, יהיו מצבים ששופט אחד החליט על נבדל ושופט אחר לא — על סיטואציה מאוד מאוד דומה. בסופו של דבר, תהיה התאזנות מסויימת ואולי גם אחידות.
או, שפשוט אומרים שבין 2-5 ס״מ לא נחשב נבדל וזהו. קיצר, ניתן ׳למתוח׳ את הגבלות לדעתי.
ואז הריב יהיה על נבדל של 11 סמ שמה הוא שונה משל 10.
זה לא באמת משנה וזה יגרום למגנים לשחק קצת יותר אחורה ופחות על מלכודות נבדל. זה בפועל לא ישנה יוצר מידי ויהפוך את הקו לשרירותי הרבה יותר לצופה הנייטרלי שלא רואה מה זה 10 סמ.
חברים נראה לי שאתם מפספסים את הרעיון ויותר מדי ״נלחצים״ ממנו. זה כמו שמותר בחוק לנהוג אחרי דרינק אחד נכון? מישהו אי פעם שתה יותר מדרינק ואמר לשוטר ״בחייאת אחי מה זה משנה עוד אחד פחות אחד?״ והשוטר נתן לו להמשיך בחייו כרגיל?
ברגע שיסכימו על טווח מסויים, נגיד 5-10 ס״מ אז חלאס אף אחד לא יתלונן על 11 ס״מ. כולם כבר יבינו שקיימת הקלה מתוך הבנה עם הנושא. זה שאולי כמה מאמנים יתבכיינו שמה ההבדל בין 10 ל11 זה כבר בעיה שלהם. בפועל נותנים להם מרווח של 10 ס״מ. זה המון.