לקראת הקלאסיקו| המשחק איבד מהיוקרה? אולי. תחושה מוזרה לקראת מחר? בהחלט. אך זה עדיין קלאסיקו וכששתי הקבוצות יעלו אט אט לכר הדשא, מיליונים ברחבי העולם ירותקו למסך ונרגיש כיצד הנשימה נעתקת. ריאל מדריד מתארחת בקאמפ נואו מחר (ראשון, 17:15) לקלאסיקו הראשון של 21/22. זה הזמן של אנצ’לוטי למחוק את פצעי העבר נגד קבוצה פחות טובה. הזאר וקרבחאל בסגל. כל ההכנות, הציטוטים והמספרים - רק כאן
המילה הזו “הקלאסיקו” תמיד הייתה עוצרת נשימה, יום חג. יום שמוקדש מגיל צעיר רק לכדורגל –סופרים את הדקות. מדי שנה הייתי משפץ עוד יותר את הפתיח הדרמטי שלי באתר לקראת המשחק הגדול ביותר שיש לכדורגל העולמי להציע. קרב בין שתי אימפריות, מהקבוצות הגדולות בתבל, עם יריבות היסטורית של מעל מאה שנה. על משחק שהוא הרבה יותר משלוש נקודות, שלא קשור בכלל למיקום בטבלה ולכושר של הקבוצות. אפילו הבנות היפות במכללה למנהל היו חלק מהפתיח – במשחק כזה כולם וכולן לוקחים צד. וכמובן שישנם אינסוף רגעים החקוקים בזיכרון. הפארטידזו הזה היה גדול ועצום עוד לפני הראש בראש בין כריסטיאנו ומסי. גם כששתי הקבוצות לא היו בשיאן.
אבל הפעם התחושה לפני הקרב ה-247 (!)היא קצת אחרת ומוזרה, זה נכון. הלך הקסם. כששתי הקבוצות יעלו אט אט לכר הדשא, ומיליונים יצפו במשחק ברחבי העולם, עם חזה נפוח, ביטחון שיא ואחריות – ייכתב עוד פרק ביריבות העצומה. אבל כמה יהיה מוזר לא לראות שם את סרחיו ראמוס שחווה כל סוג קלאסיקו אפשרי, הקפטן והסמל. כובש בנגיחה או מציל גול בגליץ’. או את ליאו מסי מהצד שלהם, האיש שגורם לך לרעד כשהכדור אצלו - שיאני הקלאסיקוס בכל הזמנים. כשרונאלדו לא מרחף כאן מאז 2018 (קאלמה, קאלמה) ובכלל, עם כל הכבוד לבנזמה בכושר הטוב בחייו או למודריץ’ – חסר עם מי להזדהות: מיתוס, פיגורה, אגדה, שחקן נערץ. גם ראול איננו, השחקן שמכיר את משמעות של המשחק הזה יותר מכל אחד אחר והעניק לי רגעי עונג רבים (השער בדקה השנייה או השתקת הקאמפ נואו); איקר קסיאס שהופקר בין הקורות; אפילו פיגו ש"עשה מעשה שלא ייעשה" והפך לגלאקטיקו הראשון שלנו ולכן היה אחד השחקנים האהובים עליי כשהוציא את היריבה מדעתה. הקבוצות ירדו מהאולימפוס ורחוקות מהטופ של אירופה. גם אנצ’לוטי וקומאן הם לא ממש מוריניו ופפ או אפילו זידאן ולואיס אנריקה, הם ממש חיוורים לידם.
אז שעות הארכיון הצטמצמו, כך גם השיטוט הקבוע ביוטיוב ואפילו וידאו בהנחייתי לכבוד המאורע -אין. אבל עדיין יש 2,868 לקראת המשחק. וזה עדיין קלאסיקו. וזה עדיין הקלאסיקו. משחק שיכול לתת לריאל דחיפה עצומה קדימה, משחק ששונה משמעותית מהרבה משחקים אחרים, משחק שחשוב לנצח וחובה לנצח, אנחנו לא יודעים אחרת. ריאל מחפשת ניצחון רביעי ברציפות על היריבה השנואה – מה שלא קרה מאז 1965. המבחן הראשון האמיתי של אנצ’לוטי העונה (כש"ברקע" הכישלונות מפרק א’ בלבן), כשצ’ולו ואתלטיקו יגיעו בדצמבר. אז מבלי לזלזל – ריאל מדריד מעט טובה יותר. באים לנצח בקאמפ נואו. וברור: אנחנו עם שריקת הפתיחה ההתרגשות תגבר והפרפרים בבטן לא ירפו. רק תביאו את הקלאסיקו.
סטטוס ריאל מדריד:
ריאל מדריד מגיעה למשחק רגועה יחסית אחרי שקטעה את המשבר עם 0:5 גדול על שחטאר דונייצק, לפחות ברמת התוצאה. ויניסיוס היה רוצה לשחק את הקלאסיקו כבר למחרת. אולם, שלא תטעו – אין אופוריה. מיד לאחר שריקת הסיום הבהיר קרלו שהקלאסיקו יהיה אופרה אחרת – בוודאי. בטח מול קהל עוין ויריבה מוכשרת יותר. מחצית גדולה לא מסתירה את כל הבעיות. אנצ’לוטי מצד אחד רואה את הסגל שלו הולך ומתמלא ומצד שני עומד למבחן. ההחלטה לגבי המערך תהיה קריטית – שחקן כנף אמיתי כמו רודריגו או פדה ואלוורדה, והעבר לא לטובתו. קשה לשכוח את הכישלון שלו בשנתיים הקודמות בלבן, עם סגל של גלאקטיקוס, כשניצח קלאסיקו אחד והפסיד בשלושה אחרים בליגה. אם נוסיף את משחקי הדרבי הרי שקרלו ניצח משחק אחד משמונה והפסידה בשישה. לא נתעלם מהגביע ועל כן קרלו ניצח פעמיים והפסיד שלוש פעמים, כאשר ה-4:3 של מסי בברנבאו קטע רצף של 31 משחקים ללא הפסד. “הקוץ של קרלו”, נכתב בצדק במארקה.
“אף פעם לא ניצחתי בקאמפ נואו, זה נכון, והגיע הזמן”, אמר המאמן שפגש את ברצלונה 12 פעמים ורשם שלושה ניצחונות מול חמישה הפסדים. הוא מאדיר את המשחק על אף היעדר כוכבים נוצצים איך מנגד מצנן את חשיבותו. “אלה שלוש נקודות, כאלה שיש בכל משחק שדרוש כדי לזכות באליפות. הדינמיקה בכדורגל משתנה מהר מאוד. ברור שאנחנו מבינים את חשיבות המשחק. אני חושב שהקלאסיקו תמיד משחק גדול, גם כריסטיאנו וראמוס או מסי. הקבוצות משתנות, יש צעירים נפלאים. זה תמיד משחק גדול”. אנצ’לוטי רוצה אחריות מהקבוצה שלו ואומר שפחד לפני משחקים הוא כן טוב - “זה טוב לפחד, כי אם לא, אם תגיע למשחק באמונה שמולך חתול ולבסוף זה אריה? אנחנו מרגישים טוב אבל זהירים”. לדבריו אין פייבוריטית וברצלונה שיחקה טוב במשחקים האחרונים. איש הקמע בקאמפ נואו הוא דווקא זידאן ואין ספק שאוהדים רבים היו רגועים יותר אם הוא היה זה שעומד על הקווים ביום ראשון. האם ריאל יכולה להביא גם את האופי שהפגינה למשל נגד אינטר ו-ולנסיה אך היה כה חסר במשחקים אחרים?
אז כמובן שזיזו איננו, אבל מי כן יהיה על המגרש? פרלאן מנדי, הסלע ההגנתי שמוסיף איזון לכל הקבוצה. “לאף אחד אין ספק לגביו”, נכתב. על אף שהמשחק נגד שחטאר היה הפרמיירה שלו העונה וגם הראשון מזה חמישה חודשים וכמובן שאינו בשיאו – הוא יפתח בהרכב וינסה לעזור לריאל לשמור על שער נקי במגרש של היריבה בפעם השנייה בלבד בעשור האחרון (זה קרה גם ב-2019-20). כמובן שהאחריות היא גם על השלישייה במרכז השדה, כשקאסמירו נגד שחטאר היה נראה כמו קאסמירו. מי שעוד חולם לשחק הוא דני קרבחאל שהתאמן כרגיל והשאיר מאחור חודש של פציעה. קרלו לא חשש ‘להסתכן’ עם מנדי נגד האוקראינים. גם קרבחאל יציב מאוד וישפר את צד ימין פלאים, אך בספרד מניחים שעל אף שהוא כשיר – הוא לא בתמונת ההרכב וההתלבטות היא בין נאצ’ו ללוקאס. עבור דויד אלאבה יהיה זה קלאסיקו ראשון כאשר במדי באיירן היה שותף לניצחונות ענקיים – ה-2:8 ההיסטורי ב-2020 וגם ה-0:3 וה-0:4 ב-2013. הוא מחזיק במאזן מושלם נגד בארסה.
המאמן לא הסכים, כמובן, לחשוף את הקלפים ולא גילה את ההרכב. “לא אעשה זאת כאן (במסיבת העיתונאים), עדיין לא עידכנתי את השחקנים שלי ויכול להיות שאחליט מחר”. הוא כן הבהיר שקרבחאל והזאר כשירים אך “זה מסובך שיפתחו בהרכב”. “אני רוצה שתמיד תהיה לי קבוצה שמסוגלת לעשות הרבה דברים”. שאלת השאלות, כמובן, פדה או רודריגו, כבר אמרנו. “ב-4:3:3, פדה משחק באמצע. אם אבקש ממנו לשחק כמו רודריגו זו תהיה טעות - ולהיפך. כמובן שאני מסתכל על מה שקורה בעונה שעברה”, אמר.
רודריגו העניק למאמן לא מעט חומר למחשבה עם היכולת שלו נגד שחטאר גם אם היה די מפוזר. מדובר בעוד שחקן שמסוגל להבקיע, כך אנחנו מרגישים, אם יגיע למצבים - ומוסיף מהירות. מנגד, מי שהיה באנקר עד לאותו ערב הוא פדה, שהבקיע והיה נהדר אשתקד בקאמפ נואו למשל. הוא פתח בכל המשחקים עד למשחק נגד שחטאר. פדה עם עוצמות פיזיות אדירות, יוכל לעזור בהגנה וגם לטוס קדימה כשהיה מעורב בשער הראשון בקלאסיקו האחרון כשפרץ, מסר ללוקאס והאחרון בישל לבנזמה. ומה עם הקשר הבלגי הפצוע הכרוני שלנו? לפני כל קלאסיקו הוא היה הסיפור והפעם לא – הזאר התאמן וצפוי לערוך את הפרמיירה שלו במשחק הגדול ביותר אחרי יותר משנתיים בלבן. הוא נכלל בסגל אך לא נמצא בתמונת ההרכב. זה לא סוד שהוא ממשיך לאכזב את אלה שעדיין מצפים ממנו. יותר או פחות מבייל הפצוע? זו כבר שאלה אחרת, ולא מעניינת.
ויש שניים שאין לגביהם שום סימן שאלה. מי שמגיע למשחק בכושר מצוין הוא ויניסיוס שרקד על המגרש ביום שלישי ויירצה לשמור על יציבות אחרי הצמד והבישול. במשחק עם שטחים ומול הגנה לא ממש חזקה שממול הרי שלא מעט תלוי בקבלת ההחלטות שלו. בכל מקרה, שחקן המפתח הוא בנזמה שספג מכה קלה באוקראינה אך שב להתאמן בדיוק בזמן. בנזמה, עם 11 שערים העונה, יחפש את ה-11 שלו בקלאסיקוס. הוא ישתווה לאגדות כמו ראול, היירו וקסיאס עם 37 קלאסיקוס. אם יבקיע הוא יאפיל על חואניטו והוגו סאנצ’ס. אם יבקיע צמד, כפי שעשה ב-2013-14 למשל - ישתווה לסנטיאנה שמדורג במקום השמיני בכל הזמנים. הוא כבר השתווה לחלוץ העבר עם 290 שערים בלבן ויוכל להתנתק ממנו. בספרד הזכירו כי ההצבעה לכדור הזהב תיסגר מחר וזה “המירוץ האחרון” מבחינתו של הצרפתי. שער בקלאסיקו יחזק את מועמדותו.
ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| נאצ’ו, אדר מיליטאו, דויד אלאבה, פרלאן מנדי| קאסמירו, טוני קרוס, לוקה מודריץ’| פדה ואלוורדה, ויניסיוס ג’וניור וקארים בנזמה
מה קורה ברצלונה?
ברצלונה מנסה לעכל את היום שאחרי ליאו מסי שנפרד בדמעות בקיץ. יש כאלה שעדיין לא מאמינים שהוא לא יעלה לכר הדשא מחר. גם אנחנו מתקשים להאמין. הארגנטינאי היה כל-יכול, שחקן היסטורי, כזה שמסתיר כל כך הרבה בעיות וליקווים בקבוצה, ואיננו, הוא בצרפת. הקבוצה מגיעה למשחק במצב רוח קצת יותר טוב עם שני ניצחונות רצופים, כשרונאלד קומאן עדיין עומד על הקווים. אחרי ה-1:3 על ולנסיה בקאמפ נואו הגיע ניצחון חשוב אף יותר באמצע השבוע – 0:1 קטן על דינמו קייב שהשאיר את הקבוצה בחלום ליגת האלופות אחרי שפתחה עם שני הפסדים. ג’רארד פיקה הוריד לחץ עם שער לפני ההפסקה והבטיח לאחר מכן כי ברצלונה תגיע למשחק “עם התנאים כדי להתמודד מול ריאל”. אלא שהיכולת הייתה חלשה והקהל הביתי איבד את סבלנותו, בעיקר כלפי החלוץ לוק דה יונג. “בארסה נותרה בחיים אחרי שהייתה הפחות גרועה, איך אין הרבה סיבות לאופטימיות”, סיכמו בספרד. מעבר לכך שניצחון ראשון בקלאסיקו מזה שנתיים וחצי יקפיץ אותה מעל ריאל בטבלה, יש בכל זאת נקודת אור אחת גדולה.
קוראים לו אנסו פאטי, היהלום, התקווה, העתיד ואפילו כבר ההווה של קאמפ נואו. ילד הפלא פתח רק על הספסל ואין ספק שמקומו ב-11 מובטח. הוא הבקיע העונה כבר נגד ולנסיה ונגד לבאנטה והשאיר מאחור את הפציעה הקשה. יש לו יותר שערים בקבוצה לפני גיל 19 מאשר היו למסי – שיהיה זה קלאסיקו ראשון בלעדיו כמובן, ויותר מבויאן. מיד לאחר המשחק הודיעה הקבוצה חגיגית על הארכת חוזהו של פאטי עד 2027 והנשיא לאפורטה אף רמז שהוא מצפה מפאטי לכבוש – כפי שעשה בעונה שעברה. “פאטי בעל יכולת כיבוש טובה יותר מוויניסיוס אך הברזילאי אחד הטובים בעולם באחד על אחד”, ניתח פיקה לקראת המשחק. מקומו של ממפיס דפאי – לו ארבעה שערים העונה – מובטח. אגוארו לא הצליח לנצח את ריאל מעולם וחולם לעשות זאת בקלאסיקו, כשאם ישחק זה יהיה כמחליף לדקות בודדות.
פיקה. הציל את בארסה נגד דינמו קייב
ככל הנראה פאטי, שהחל על הספסל במשחק הקריטי באמצע השבוע יחליף את לוק דה יונג שלא מתאים לשיטת המשחק ומאלץ כביכול את בארסה להגביהה אינסוף פעמים. העונה יש לו שער אחד ב-387 דקות. בשורות טובות הגיעו מכיוונו של ג’ורדי אלבה הוותיק שנפגע נגד דינמו קייב, נעדר ממספר אימונים אך עלה לכר הדשא רגיל בשבת וייפתח בהרכב. על אף שהוא מזייף בהגנה כבר שנים – לא פעם עשה לנו צרות צרורות עם התרומה הנהדרת שלו בפן ההתקפי. אולם, לא הכל ורוד. פדרי, תגלית העונה שעברה, והבלם רונאלד אראוחו – פצועים וייעדרו. כמוהם גם עוסמאן דמבלה שלא שיחק עדיין ב-2021/22, פצוע ושברירי כהרגלו. פרנקי דה יונג יקח פיקוד במרכז השדה, כרגיל, לצד גאבי הצעיר שכבר שיחק במדי ספרד, וסרחיו בוסקטס שהוא השחקן עם הכי הרבה קלאסיקוס ברזומה מבין הפעילים.
הקשר אמנם הרחק מעבר לשיאו אך כשחקן גדול שמכיר את המשחק הזה מצוין – יכול להתעלות, כפי שעשה בחצי גמר היורו למשל. בוסקטס מחפש את ניצחונו ה-20 במשחק היוקרתי – אחד יותר ממסי, במשחקו ה-41. “משחק עבור הקפטנים”, נכתב דווקא בצד התקשורת ממדריד, שם נטען כי בוסקטס יחד עם פיקה, אלבה וסרג’י רוברטו - פתחו את העונה רע אך ‘שיפרו את היחסים עם הקהל’ וכמובן שהניסיון שלהם חשוב. אריק גארסיה, הבלם הצעיר שהגיע השנה והתקשה להשתלב, יחזור מהרחקה ויחליף את קלמון לנגלה בהרכב.
למרות שאין ספק שבארסה הרבה פחות מאיימת ובעלת לא מעט ליקויים, היא הפסידה רק פעם אחת בליגה – כשנכנעה 2:0 לאתלטיקו מדריד האלופה במשחק החוץ. גם נגד באיירן מינכן בביתה היא לא הצליחה להוות יריב לא ניצחה משחק גדול בעצם גם בעונה שעברה. בארסה תוכל ליהנות לפחות מתמיכה מלאה של אוהדיה שכן בספרד ממשיכים להתגבר לאט לאט על הקורונה, אלא ש"קאמפ נואו עייף ובמשבר", נכתב במארקה. בשני המשחקים הקודמים בהם בארסה יכלה ליהנות ממאה אחוז תפוצה – הגיעו פחות מ-50% מהאוהדים – כ-45 אלף. הקבוצה גם זקוקה לתמיכתם בפן המקצועי וכמובן שגם כלכלית. האם הקהל יצביע ברגליים דווקא בערב כזה על מנת להראות עד כמה הוא לא מרוצה? נראה שלא. בספרד מעריכים כי למעלה מ-80 אלף איש יגיעו למשחק מחר. “אנחנו משחקים בבית ואין בנו שום פחד. אני לא חושב שפסימיים לגבינו וברור לנו שאפשר לשנות הרבה דברים”, הבהיר קומאן במסיבת העיתונאים.
כמובן שניצחון יוכל לשנות את העונה של ברצלונה ולתת הרבה שקט להולנדי. מנגד, אם זה לא יקרה, בארסה תשווה את הרצף השלילי שלה ממאי 2008 שעמד על חמישה משחקים. המאמן עצמו נכשל במצ’אפים מול אנצ’לוטי בקבוצותיו הקודמות. קומאן אמר לקראת המשחק: “שתי הקבוצות יודעות למה לצפות. אף צד לא יפתיע את השני. עלינו לשחק עם אופי. החזקת הכדור שלנו טובה וזה המפתח. כמו כן, עלינו להיות יעילים, לדעתי לא יהיו הרבה מצבים. אנחנו רוצים לנצח, זה חשוב לביטחון, השחקנים עובדים קשה כל יום כדי לשפר דברים. אני לא יודע אם יש קבוצה טובה יותר. יש הבדל בניסיון אך גם לנו יש וותיקים. ננסה להפיק את המקסימום”. ההולנדי הבהיר כי לדעתו הקבוצה לא הייתה כה גרועה וכי משחק כזה משנה הרבה דברים. על מעמדו: “אני מרגיש נתמך ולא צריך שהנשיא יגיד זאת כל שבוע, אבל יודע שהכל תלוי בתוצאות וחבל שאני נדרש לכך כל משחק. אני יודע עד כמה המשחקים האלה חשובים, ניצחתי והפסדתי בהם כשחקן”. עוד אמר: “עלינו להראות שאנחנו בדרך הנכונה, זה לא משחק שקובע עונה שלמה. מה שהיה נגד באיירן לא יחזור”. כשנשאל על הצעירים, פאטי ו-ויניסיוס, ענה: “אני לא חושב שזה דו קרב ביניהם. הם צעירים עם יכולת נהדרת. צריך לתת לאנסו להתאושש לאט לאט. ברור שהוא יכול לעשות את ההבדל”.
ברצלונה – הרכב משוער: מארק אנדרה טרש טגן| אוסקר מינגסה, אריק גארסיה, ג’רארד פיקה, ג’ורדי אלבה| סרחיו בוסקטס, גאבי, פרנקי דה יונג| סרג’יניו דסט , ממפיס דפאי ואנסו פאטי
היסטוריה ומפגשי עבר:
בעיקר בזכות המאזן המדהים של זינדין זידאן שמעולם לא הפסיד בקאמפ נואו כמאמן, בשנים האחרונות ריאל די נהנית\מרגישה בנוח במגרש הזה – הפסד אחד בלבד בשש השנים האחרונות, לעומת שני ניצחונות, וגם אותו הפסד (תבוסה) התרחש עם לופטגי האיום על הקווים. בדרך כלל ריאל מנצחת בממוצע פעמיים בעשור במגרש של היריבה. כמובן זכור לשמצה הרצף השחור והארור בין 1983 ועד 2004. ריאל, ניצחה אגב בשני הביקורים הראשונים כאורחת אצל היריבה – 1:2 בפברואר 1929 ו-1:4 כעבור שנה. ב-91 המשחקים בהם ריאל התארחה בקאמפ נואו המאזן הוא 21 ניצחונות לריאל (23%), 20 תוצאות תיקו (22%) ו-50 ניצחונות לברצלונה (55%), עם יחס שערים 108:179 לטובת ברצלונה. בסה"כ 182 מפגשי הליגה, יתרון 27:75 לריאל בניצחונות. ובכל המסגרות – וזה יהיה הקלאסיקו ה-247: 96:98 לריאל בניצחונות.
בקלאסיקו הראשון של זידאן הוא השיג 1:2 ענק על ברצלונה ברצף הניצחונות בשלהי 2015-16. ריאל נקלעה לפיגור מנגיחה של פיקה אך בנזמה השווה במספרת וכריסטיאנו ניצח את המשחק בשער ענק כשריאל בעשרה שחקנים אחרי הרחקה של ראמוס! כעבור שנה אותו ראמוס השווה בתוספת הזמן בנגיחה אחרי כדור חופשי של מודריץ’. ב-2017-18, בקלאסיקו הפרידה של אינייסטה (וגם של כריסטיאנו) זה נגמר ב-2:2 אטרקטיבי במשחק על הכבוד, עם שגיאת השיפוט התורנית כשבייל קובע את תוצאת המשחק וגם רונאלדו הבקיע לזכותנו. נקודת שפל הייתה ב-2018-19 כשבארסה, ללא מסי הפצוע – ניצחה 1:5. כעבור שנה ריאל ובארסה נפרדו ללא שערים בקאמפ נואו באחת הפעמים הבודדות בהיסטוריה. ומה קרה אשתקד?
במשחק האחרון בקאמפ נואו, ללא קהל, ריאל הגיעה למחזור השביעי אחרי שבוע קשה מאוד שכלל הפסד ביתי לקאדיס והתפרקות מול שחטאר - והפגינה אופי עם 1:3 עצום. “ריאל של המשחקים הגדולים” בנזמה בישל לוואלוורדה בכדור עומק נפלא (מודריץ’ סופסל אך צוחק מי שצוחק אחרון) כבר בדקה החמישית אך פאטי השווה מייד מבישול של אלבה וריאל עלתה ליתרון מפנדל של ראמוס בקלאסיקו האחרון שלו. בתוספת הזמן מודריץ’ שיגע את נטו השוער והבקיע עם הפאלש את ה-1:3 הנפלא.
בדקנו את התוצאות של ריאל בחלוקה לעשורים. שנות ה-50 היו חלשות מאוד עם ניצחון בודד, וכך גם שנות ה-80 והכי גרוע היה בשנות ה-90 עם הרצף השחור והפסדים רבים על האפס, כולל מאניטה (אם כי הגבנו בברנבאו בחלוף שנה!). העשור המוצלח ביותר היה בשנות ה-60 עם ארבעה ניצחונות, בשנות ה-70, כמו בשנות ה-40 – היו שלושה ניצחונות. בשנות ה-2000 ריאל ניצחה פעמיים – ה-1:2 בעונת הקיירוש 2003-04, בניחוח ברזילאי עם רוברטו קרלוס שכבש וגם בישל לרונאלדו פנומנו – היה חשוב מאוד והוציא את ריאל מחושך לאור אחרי 21 שנה. ב-2007-08, עונת הפאסיו, ריאלל השלימה דאבל על בארסה ובאותו משחק הגיבור היה ג’וליו בפטיסטה עם שער הניצחון.
הניצחון הכי גדול? 1:5 פשוט בלתי נשכח בעונת 1962-63 – הניצחון הכי גבוה שלנו בקאמפ נואו – שלושער של פושקאש וגם די סטפאנו וחנטו הבקיעו. ההונגרי הבקיע בפנדל, קייטנו השווה וכעבור דקה פושקאש הלם שוב, 1:2 הייתה תוצאת המחצית. זה היה גם הניצחון השלישי ברציפות של ריאל בקאמפ נואו, מה שלא קרה מעולם ונקווה שיקרה בעתיד. עוד ניצחון גדול היה 3:5 מרובה שערים בתחילת העשור, במחזור ה-12 של עונת 1960-61, הפעם עם צמדים של די סטפאנו ופושקאש.
בשנות ה-2000 המאזן זהה. שני ניצחונות וארבעה הפסדים הן בעשור הראשון, וגם שני ניצחונות וארבעה הפסדים בעשור השני. שנה אחרי המאניטה העצובה עם מוריניו על הקווים, ריאל ביקרה בקאמפ נואו וזכתה באליפות גם אם לא מתמטית. סמי קדירה הבקיע, אלכסיס המחליף השווה וכעבור דקה כריסטיאנו הבקיע מבישול סרגל של אוזיל ו-Calma Calma מה שנקרא, אליפות המאה נקודות של מוריניו. כעבור שנה זה נגמר ב-2:2 עצום בתצוגת שני השחקנים הטובים בעולם, רונאלדו ומסי שכבשו צמדים. כעבור שנה אנצ’לוטי, שהחליף את מוריניו, התחכם בהרכב והפסיד 2:1 לבארסה כששער מצמק של חסה לא עזר. התוצאה חזרה על עצמה גם בחלוף שנה. ריאל הפסידה 2:0 במשחק החזרה של פיגו לקאמפ נואו ודל-בוסקה לא הצליח לנצח את בארסה בחוץ (אלא אם כן מדברים על הצ’מפיונס). גם קאפלו לא הצליח לנצח בקאמפ נואו אך היה קרוב מאוד עם ה-3:3 המשוגע ב-2006-07 כשרוד כבש פעמיים וראמוס בנגיחה אדירה, אך מסי כבש את השלישי והשווה ברגע האחרון. עוד משחק ששווה לזכור, תיקו קצת יותר מרגש, הוא ה-2:2 בעונת 1999-2000 כשראול השלים צמד והשווה בהקפצה נהדרת והשתיק את הקאמפ נואו.
עוד נתונים מרהיבים, מסקרנים והיסטוריים במיוחד על הקלאסיקו - כל מה שרציתם לדעת ולא העזתם לשאול על הקלאסיקו. קודם כל יהיה זה הקלאסיקו ה-247 בכל המסגרות (96:98 לריאל מדריד בניצחונות, 72:75 לריאל במפגשי הליגה). לא רבים יודעים, הקלאסיקו הראשון נערך כבר ב-1902, במסגרת גביע המלך (המהדורה הקודמת) וברצלונה ניצחה 1:3 את ריאל מדריד. מתחילים:
ריאל מדריד מחפשת ניצחון רביעי ברציפות על ברצלונה, מה שלא קרה לה מאז 1965 (מדובר בשישה רצופים - שישה בליגה ועוד אחד בגביע המלך). אם ריאל תנצח, היא תשיג ניצחון חוץ שני ברציפות בקאמפ נואו. זה קרה לה רק פעמיים בעבר: ב-1963 ו-1965| אם ריאל לא תפסיד היא תשווה את הרצף הטוב שלה ממאי 2008 העומד על חמישה משחקים ללא הפסד| אם ריאל תפסיד היא תרשום מפלת ליגה שנייה ברציפות. שני הפסדים ברציפות לא היו לריאל מאז מחזורי הפרידה מעונת 2018-19 הכושלת, עם זידאן על הקווים.
קצת על החבר’ה הוותיקים שלנו? מודריץ’ - זה לא הגיל, זה התרגיל. אם ישחק, בגיל 36 ו-45 ימים, יהפוך לשחקן המבוגר ביותר ששיחק בקלאסיקו בליגה במאה ה-21, כשבינתיים קנבארו מחזיק בתואר בגיל 35 ו-231 ימים (2009)| בנזמה כבש עשרה שערים ב-36 משחקיו נגד ברצלונה. הוא אחד מ-13 השחקנים היחידים שהגיע למספר דו ספרתי בקלאסיקו.
אנצ’לוטי לא רוצה להשוות את השיא הרע של ליאו בינהאקר, מאמן ריאל היחיד שהפסידה בשלושה משחקי חוץ רצופים בקאמפ נואו (ארבעה למעשה). אנצ’לוטי הפסיד פעמיים בעונת הדסימה וכן ב-2014-15 וכמאמן בכלל הוא לא הצליח לנצח בחמישה משחקים במגרשה של ברצלונה.
מתגעגעים לאלה שלא יהיו שם: כמובן שיהיה מוזר לראות קלאסיקו ללא סרחיו ראמוס, שיאן ההופעות עם 45 קלאסיקוס. מאז הופעת הבכורה שלו במשחק היוקרתי בנובמבר 2005, הוא החמיץ רק שלושה - גומלין חצי גמר הצ’מפיונס ב-2011 (1:1 בקאמפ נואו), המשחק הראשון בחצי גמר גביע המלך ב-2013 (תיקו 1:1) והניצחון 1:2 בעונה שעברה בדי סטפאנו| יהיה מוזר גם לראות את בארסה ללא מסי שהוא מלך שערי הקלאיסקו הן בליגה - 18 והן בכל המסגרות - 26. מנגד, הוא לא כבש בשבעת הקלאסיקוס האחרונים. היה לו גרם רצף שלילי של שישה משחקים בין אפריל 2014 לדצמבר 2016.
נסיים עם השוערים. קורטואה ספג 28 שערים ב-18 משחקים נגד ברצלונה לאורך הקריירה, זו הקבוצה ממנה הכי סבל, הרבה יותר מאשר לבאנטה שהכניעה אותו 20 פעמים ב-13 משחקים, כולל ימיו באתלטיקו מדריד כמובן. טר שטגן ספג ארבעה בשני משחקיו האחרונים נגד ריאל (נעדר מהניצחון שלנו 1:3 בקאמפ נואו), כשקודם לכן שמר שלוש פעמים על שער נקי - יחד עם גביע המלך.
ההגנה קריטית| במארקה תוהים האם לשם שינוי ההגנה היא זו שתכריע את הקלאסיקו הקרוב. “זה לא רק עניין של להבקיע, אלא לשלב את זה עם לא לספוג”, כך אמר אנצ’לוטי בצורה ברורה כשנדרש לנתח את הקלאסיקו. נכתב כי אף אחת מהקבוצות לא בשיאה כמובן, ושני הצדדים יודעים שהגנה טובה היא המפתח להכל. ריאל סובלת ביום שאחרי ראמוס ורפא ואראן, בעיקר בשל הפציעות. הרוטציות המאולצות לא עזרו לקבוצה. גם ריאל וגם בארסה שמרו על שער נקי פעמיים בשמונה מחזורים - 25%. אלה המספרים הכי גרועים של ריאל מאז 2017-18 ו-2016-17 אך אז היה מדובר בקבוצה שכובשת שערים בקלות עם כריסטיאנו. גם ב-2012-13 המצב היה קשה כשריאל שמרה על שער נקי רק ב-28.95% ממשחקיה. עם זידאן בעונה שעברה ריאל שמרה על שער נקי ב-44.74% מהמשחקים, כלומר 17 פעמים, ובעונת האליפות עם זידאן לפני שנתיים - 19 פעמים, כלומר במחצית מהמשחקים. ברצלונה שמרה על שער נקי אשתקד ב-36.84% ממשחקיה ואלה המספרים הכי גרועים שלה מאז עונת 2012-13.
ועוד קצת לקראת המשחק:
עשרה שערים נפלאים ממשחקי העבר נגד ברצלונה - לחצו כאן
פדה ואלוורדה מדבר על הקלאסיקו אשתקד ועל מה שיהיה| טיבו קורטואה מדבר על המשחק| המאמן אנצ’לוטי נזכר בגמר הגביע ומנתח מה שיהיה
פדה או רודריגו? קרבחאל בפנים או בחוץ? בוחרים את ההרכב לקלאסיקו - לחצו כאן