מחזור 10: 1-2 במשחק חלש על סלטה

לקראת סלטה ויגו

image

סטטוס ריאל מדריד

ריאל מדריד מגיעה למשחק נגד סלטה ויגו, הראשון מבין מרתון המשחקים – כשהקלאסיקו מעבר לפינה והיא יודעת שהיא חייבת לתת קפיצה ביכולת שלו או אם תרצו “להתחיל מאפס”. לא נהיה דרמטיים – אלו לא משחקים “על עונה שלמה” אך בהחלט חודש חשוב מאוד שישפיע במידה ניכרת על המצב בליגה ועל ליגת האלופות. הניצחון הביתי 0:2 על ויאריאל הסתיים בטרם מר מאוד עם הפציעה הקשה של הלב דני קרבחאל אותה עדיין קשה לעכל (“קודם כל אנחנו מצטערים על זה מאוד, הוא חלק חשוב. נאבד אותו בחודשים הקרובים אבל רק כשחקן – כי כמנהיג הוא יהיה שם איתנו!”, אמר קרלו אנצ’לוטי). לפחות פגרת הנבחרות עברה בשקט יחסית, בערך. כעת נראה כי גם השחקנים מבינים שהם עדיין לא הופיעו העונה. גם אנצ’לוטי עצמו דיבר על כך וטוען שהמצב טוב יותר עכשיו. “חדר ההלבשה של ריאל להוט לקראת המשחק – לנצח בבלאידוס וגם לזרוח”, דווח בסנטוס רלבו. ריאל עם מאזן מדהים בעשור האחרון בוויגו, אך בשנה שעברה זה הלך קשה מאוד – תשאלו את ג’וד.

אנצ’לוטי אמר: “יש לנו תחושות טובות, אני רואה את השחקנים עם יותר מוטיבציה וגם במצב פיזי טוב יותר, אני עם יותר אמון בקבוצה מאשר מה שהיה לפני כחודש. אני יודע שזה רגע חשוב בעונה הזו, יש יריבות חזקות מאוד ממול ואנחנו מגיעים עם תחושות טובות”, אמר, וכמובן גולת הכותרת: “ואני מקווה שנוכיח את זה על המגרש”. ‘השופט’ כמו שקרלו קרה לו – זה מה שקורה בפועל על כר הדשא. מה שכן, ריאל ניצחה רק משחק חוץ אחד העונה – אותו 0:2 בחסות הפנדלים על ריאל סוסיאדד. היא סיימה שלוש פעמים בתיקו ונכנעה לליל. שבוע לפני הקלאסיקו – אין מקום לטעויות. וכן, קרלו ירצה לנצח ביום בו הוא רושם ציון דרך ענק.

ירצה להאריך את רצף המשחקים לאל הפסד העומד על 41 טפו-טפו-טפו, ולא רק זה – לנצח בערב בו ירשום ציון דרך. קרלו יגיע ל-200 משחקי ליגה כמאמן ריאל מדריד, כשהוא כמובן הוליך את הקבוצה גם ל-41 משחקים רצופים ללא הפסד טפו-טפו-טפו. ריאל שלו רשמה 142 ניצחונות, 33 תוצאות תיקו ו-24 הפסדים. כריסטיאנו רונאלדו הוא הכובש המצטיין אגב עם 79 - אחד יותר מקארים בנזמה (שנתיים לעומת ארבע עונות - אגב), כשוויניסיוס ג’וניור גם כן במצב טוב עם 45. אבל עזבו את הסטטיסטיקות, אלו רק אנקדוטות. חודשיים ויותר מתחילת העונה וריאל צריכה להתחיל להתחבר. כעת חלק מהשחקנים הצליחו שלא לשחק במדי הנבחרות ויכלו לקבל עוד זמן מנוחה. ואתם יודעים מי תמיד בכותרות.

קיליאן אמבפה במוקד. האיש שנבחר לשחקן חודש ספטמבר של אוהדי ריאל מדריד – כל כך רוצה להבקיע עכשיו, זה הדבר שהוא הכי זקוק לו, התשובה הכי טובה. החלוץ במוקד כשהוא סופג ביקורת “מהבית” אחרי שנעדר מהמשחקים של נבחרת צרפת ובצל הפרשה האחרונה (הכותרות המרעישות על אונס). אמבפה עבר מעין ‘קדם עונה’ אינטנסיבי באיחור של חודשיים וחצי. קרלו טוען שהוא השתפר מאוד. “הוא ניצל את הפגרה הזו כדי לשפר את מצבו, שמח ומשתוקק לשחק מחר. הוא שחקן שונה ממה שהיה לפני הפגרה עם 15 ימים האלה”. קרלו הוסיף כי זו הייתה רק עבודה פיזית ולא טקטית והתעקש: “אני לא כאן כדי לדבר על ספקולציות, אלא רק על העבודה שהוא עושה. ראיתי שחקן שמח ומאושר. אני תמיד מדבר עם השחקנים שלי”, הבהיר והוסיף בהומור: “אני לא חברת נסיעות” (בימי החופש לשחקנים יש אישור לטוס).

לא רק אמבפה צריך להרים את רמת המשחק שלו אלא גם ויניסיוס שאמנם משתפר אבל זה כמובן לא השחקן שיקבל בעוד שבוע וחצי ככל הנראה את הבלון ד’אור. “אני חושב שההפסקה הזו עשתה לו…טוב מאוד. ימי המנוחה עזרו לו. כמובן שהרגשות הם עניין אישי והשופט הוא המשחק…הדשא”, אמר קרלו בעניינו. ויניסיוס סבל מפציעה בצוואר הרחם בגינה שוחרר מנבחרת ברזיל. הוא התאמן כרגיל וצפוי לפתוח. ריאל זקוקה לשחקן שמוציא את היריבות מאיזון וזה יכול להיות נחמד אם יבריק במגרש בו אשתקד סבל מהפציעה הראשונה שלו. אז ויניסיוס כשיר, גם טיבו קורטואה התאמן כרגיל ואדר מיליטאו. המאמן נשאל על פדה ואלוורדה שכמובן שיחק 180 דקות בנבחרות ועל רודריגו ששב גם הוא מאוחר וענה: “נעריך את ההתאוששות שלהם יחד עם הצוות הרפואי, מחר נראה מה נעשה”.

העברות: “לא ביקשתי מהמועדון חיזוק בחורף, כי בשנה שעברה כבר טיפלנו היטב בפציעות שהיו לנו וכך נעשה גם העונה”. הוא מוסיף כי אדר מיליטאו הוא הגיבוי ללוקאס ואסקס כמגן ימני, ציין את הצעירים בקאנטרה: “לורן, חסוס פורטה, ג’אקובו ראמון. אנו עורכים הערכה יומית של מה הם יכולים לתרום לנו”. עוד אמר: “אנחנו מחפשים את השחקן האידיאלי למדריד, אבל זה לא קל. יש לנו שחקני נוער שיכולים לתרום למרות שלצערי חלקם פצועים. דויד אלאבה מתאושש היטב ובקרוב יעבוד עם הקבוצה”. פדה שיאן הדקות הוא שחקן כל כך חשוב כך שלא נראה שיוותרו עליו. כן נראה ככל הנראה את השלישייה רודריגו-אמבפה-ויניסיוס. לוקאס ואסקס יפתח ולמועדון יש ביטחון מלא. “אחת התכונות הטובות שלי היא החוזק שלו, הוא שחקן פעיל ודינמי. אני לא חושב שיהיו בעיות, הוא תמיד שיחק טוב ובביטחון כשהיינו זקוקים לו”, אמר קרלו. מחר הוא כנראה גם יענוד את הסרט בזמן שלוקה מודריץ’ צפוי לפתוח על הספסל. אולי-אולי-אולי קיימת אפשרות שארדה גולר ישתחל ל-11. רכש? נאדה מאס. עזבו אתכם…עדיף להתמקד בנעליים החדשות של ג’וד, “בלינגולד” מה שנקרא, בצבע שחור-זהב אותן יינעל מחר לראשונה. הזדמנות נהדרת לשער בכורה ב-2024/25 לא?

image
עדיין צריך לעכל. מחר דני לא יהיה

ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| לוקאס ואסקס, אדר מיליטאו, אנטוניו רודיגר, פרלאן מנדי| אדוארדו קמאבינגה, פדה ואלוורדה, ג’וד בלינגהאם| רודריגו, ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה

מה המצב סלטה?

סלטה ויגו מגיעה למשחק במצב רוח טוב מאוד אחרי ניצחון חשוב 0:1 על לאס פלמאס במשחק קשה מאוד (תודה לבורחה איגלסיאס), ניצחון של אופי שלא היה מושג בעונה שעברה כמאמר הקלישאה. הקבוצה מגליסיה התרגלה לפתוח את העונה רע והפעם זה לא קרה. מיד לאחר פאנצ’רים - וקדמו למשחק הזה הפסד ביתי 1:0 מאכזב לאתלטיקו מדריד ו-1:1 עם ג’ירונה, היא ידעה להגיב עם ניצחון ולא בכדי היא מדורגת בעשירייה הראשונה - במקום התשיעי בטבלה. סלטה כבשה כבר 16 שערים (רביעית בספרד) וספגה 15 - לצפות בה זו הנאה בטוחה ויעיד על כך ההפסד המשוגע 4:3 לוויאריאל - בניגוד לסבל אשתקד. סביב אותו ניצחון הייתה אנקדוטה נהדרת שכן סלטה רשמה ציון דרך וטיפסה למקום העשירי בטבלת הליגה בכל הזמנים. מאזן של 13 נקודות בתשעה מחזורים - קרוב ל-50% - הוא הטוב ביותר שלה מזה עשור. אשתקד למשל השיגה רק שש נקודות בשלב הזה. “סלטה ‘הופיעה’ לראשונה כאורחת העונה והפגינה אופי בנחיתות מספרית. סוף-סוף סלטה יכולה להגיד שהיא מהווה דוגמא ליציבות”, נכתב בסיקור המשחק במארקה. ואולם, אותו ערב הסתיים גם בתסכול.

מצד אחד סלטה ניצחה בתשעה שחקנים וזה כבוד גדול. מצד שני, למשחק הזה היו השלכות הרסניות עבור הקבוצה. הקשר המרכזי איליאש מוריבה ספג שני צהובים תוך שתי דקות (52 ו-54) ומיד אחריו - המכה הגדולה - גם הקפטן יאגו אספס הורחק באופן הזוי בשני צהובים מהירים כשהביע מחאה בפני השופט - אבל הרי זה מותר לו כקפטן. ספרד געשה, תקרית מעצבנת המסמלת היטב את השופטים העונה בליגה, ויאגו ספורטאי למופת ואהוב בכל מקום. הערעור על האדום (לגבי שניהם) לא התקבל מצד ועדת התחרויות של הליגה וכך האגדה שרשם בספטמבר ציון דרך ענק עם הופעה מספר 500 במדי הקבוצה דווקא בהפסד לאתלטיקו – ייעדר מהמשחק נגדנו. אספאס חווה רנסנס עם ארבעה שערים ושני בישולים עד עתה וכמובן שהיעדרותו קריטית, הוא לא רק מבקיע אלא גם פליימקר לכל דבר ועניין. למזלה של סלטה יש לה עוד חלוץ שכובש שערים – בורחה איגלסיאס.

הספרדי השתלב מעולה עם ארבעה כיבושים עד עתה. בקבוצה מצפים ממנו לדאבל-פיגרס כפי שעבר עשה בשלוש מהעונות שלו בבטיס וכן בעונת השיא מאספניול. אחרי שהתקשה בבאייר לברקוזן, הקאמבק שלו לספרד בבטיס לא עלה יפה אבל זה כבר היסטוריה. ב-2024-25, בשני המחזורים הראשונים הוא עלה רק מהספסל לדקות מעטות, מאז השתלט פחות או יותר על המקום ב-11 והתחיל להבקיע. בתחילת העונה עוד בספטמבר לפני שנכנס לעניינים היה בטוח בעצמו: “אני טוב בלהבקיע שערים גם אם יש אנשים שלא מאמינים בזה”, אמר. ג’ונתן במבה, קשר הכנף מחוף השנהב, הוא אחת האפשרויות להחליף את הקפטן וגם פאבלו דוראן הצעיר. סלטה תשמור על מערך שלושת הבלמים וכדאי לשים לב גם למרקוס אלונסו ששוב מרגיש שחקן חשוב. הספרדי הוורסטילי נכנס להרכב בארבעת המחזורים האחרונים. דמיאן רודריגס אמור להחליף את מוריבה. סלטה כן קיבלה ‘חיזוק’ בסופו של דבר לקראת המשחק, ג’אליסון הקשר ההגנתי שלא שיחק בחודש האחרון החלים מפגיעה בכתף ימין. הוא שיחק לא מעט בששת מחזורי הפתיחה.

למרות ההיעדרות המשמעותית, בסלטה מאמינים שהגיע הזמן לנצח את ריאל בבלאידוס אחרי 11 שנה. מאזן הבית שלה טוב בניגוד לעונה שעברה אז היו לה יותר הפסדים מניצחונות ובכלל בראייה כללית היא השיגה אפס נקודות מתוך 24 נגד הגדולות (כולל ג’ירונה). האווירה במועדון טובה וכמובן כך גם הקהל. ושימו לב לאנקדוטה הזו. בפלאסה דה מאיור במדריד נתלה דגל ענק: “מדרידיסטאס - הנה תואר שלעולם לא יהיה לכם”. בדגל הענק הזה יש כתובת לאתר אינטרנט שם יש מכתב בו סלטה מתהדרת בכך שזכתה בגביע האינטרטוטו בו זכתה סלטה ב-2000. בחזרה לכדורגל: המאמן קלאודיו חירלדאס, “איש מועדון” בכל רמ"ח איבריו, שמונה בחודש מרץ ועשה עבודה טובה – האריך את חוזהו עד 2027. “אני גאה לאמן את המועדון של חיי”, אמר זה שהחל את דרכו הארוכה בקבוצת הילדים.

קלאודיו חיראלדס מאמן סלטה ויגו לקראת המשחק מחר: “אנחנו מגיעים בהתלהבות רבה בעיקר אחרי ששבועיים לא שיחקנו בגלל פגרת הנבחרות אליה יצאנו בתחושות טובות. חזרנו הביתה אחרי הניצחון על לאס פלמאס. אנחנו פוגשים את ריאל מדריד אלופת אירופה. אני מקווה שנהיה עצמינו”. “ריאל מדריד מסוגלת לעשות הכל ויכולה לשלוט או לפגוע בך בלי הכדור. ברור שאנחנו לא רוצים לתת להם מרחבים. נרצה לשלוט בכדור ולשחק בצורה נוחה”. על כך שהוא פוגש את ריאל לראשונה: “עדיין לא פגשתי אותה ב-19 משחקי הליגה שלי אז ברור שהמוטיבציה גדולה. משחקים כאלה מניעים אותי להשתפר”. על יאגו אספאס: “אי אפשר להחליף את הכישרון והיצירתיות ומה שהוא מייצג עבורנו, אבל נהיה מסוגלים להתחרות בצורה אחרת. אם כל אחד מהשחקנים ייתן את כל-כולו נהיה קבוצה שלמה”. על קיליאן אמבפה: “הוא אחד השחקנים הטובים בעולם וברגע שיסתגל ויכיר היטב את כל חבריו…קשה מאוד לעצור אותו, הוא גורם לכאב ראש”.

חשיבותו גוברת בהעדרו של אספאס. בורחה איגלסיאס בכושר

סלטה ויגו – הרכב משוער: וינסנטה גואייטה - אוסקר מינגסה, חאבייר מאנקיו, קארל סטרפלט, מרקוס אלונסו, הוגו אלבארס| דמיאן רודריגס, פראן בלטראן, פאבלו דוראן| ווילרוט סוודברג ובורחה איגלסיאס

היסטוריה ומפגשי עבר::

עשור דומיננטי ומפלצתי של ריאל מדריד בבלאידוס - כבר סיפרנו לכם. כמה כיף להיזכר: תשעה ניצחונות ותיקו. ההפסד האחרון היה איי שם במחזור ה-37 בעונת הדסימה 2:0 - כשהרכב משני של קרלו אנצ’לוטי כשל כשבועיים לפני הגמר היקר מכל. בעקבות התוצאות הפנומנליות האלה של תשעה ניצחונות ותיקו (רק עונת 2017-18 מקלקלת, ריאל נקלעה לפיגור וכבר הפכה עם צמד אדיר של גארת’ בייל אך לא שמרה על היתרון) ויחס שערים 12:30 - הרי שריאל הצליחה בעונה שעברה דווקא להגיע ליתרון במפגשים הישירים בבלאידוס ולמחוק את המינוס הענק. כן היו שנים שהבלאידוס היה מגרש אכזרי עבור ריאל. בשנה שעברה זה הלך כל כך קשה, במחזור השלישי כשוויניסיוס ג’וניור נפצע. רודריגו החמיץ פנדל, ריאל התקשתה וחוסלו המחליף בישל לג’וד שנגח מכל הלב את ה-0:1. שנה קודם לכן, כבר במחזור השני, זה היה הרבה יותר מרשים עם 1:4 גדול וגולאסו מארץ הגולסואים של לוקה מודריץ’ בבעיטה לחיבורים, תוצאה שהייתה גם בעונת הדאבל 2016-17 עם גולאסו של כריסטיאנו רונאלדו ברגל שמאל וצמד בסה"כ, גם טוני קרוס כבש נגד היריבה האהובה עליו. מחפשים ניצחון על סלטה בבלאידוס סביב הקלאסיקו? גם זה יש לנו, 1:2 כל כך קשה וחשוב אחרי התבוסה האיומה ההיא בעונת הדאבל 2021-22 ותודה לצמד של בנזמה בפנדלים. אפילו בעונת 2018-19 החשוכה ריאל ניצחה בבלאידוס, 2:4, בנזמה פתח בשער אדיר והייתה גם בעיטה אדירה של דני סבאיוס לחיבורים. שלושה ניצחונות של 1:2 הגיעו ב-2005-06, 2006-07 ו-2012-13. ריאל השיגה 1:3 בבלאידוס במחזור הפתיחה של עונת האליפות 2019-20, אז בייל עוד פתח בהרכב ובישל וטוני בעט למשקוף ופנימה.

שתי נגיחות ברחבה זה חצי גול. ג’וד עושה 0:1 קטן-גדול אשתקד

מבלי לנחס, ריאל עם שישה ניצחונות רצופים בבלאידוס, רצף שהיה לה כבר מ-2001 ועד 2013. אחרי שנים קשות מאוד בסוף שנות ה-90 הגיע המפנה. שער של ראול ב-2001-02, 0:1 קטן נוסף תוצרת רונאלדו ו-0:2 בעונת הקיירוש. והיו גם תקופות אפלות. מ-1987 ועד 2001, במשך עשרה מפגשים, ניצחה ריאל פעם אחת - 0:2 בעונת 1994-95 לאחר שהאליפות כבר הובטחה. ריאל רשמה חמישה הפסדים: רביעייה ב-1996-97 באווירת סוף קורס אחרי הזכייה באליפות, 2:1 “סביר” בעונה לאחר מכן, 5:1 קשה מאוד ומביך מאוד ב-1999, הפסד 1:0 ב-1999-00 לא מפתיע ו-3:0 בעונת 2000-01. לריאל יש גם חמישייה בבלאידוס, רק אחת, תוצרת הקינטה דל בויטרה במחזור ה-32 בעונת 1985-86. אחרי שער עצמי, הגיע צמד של הוגו סאנצ’ס, חואניטו חתם. הלכנו ממש אחורה למפגשי העבר, ריאל ניצחה את שלושת הראשונים (2:3 בעונת 1939-40 למשל) ואז ספגה שלושה הפסדים. לאחר שמונה משחקים המאזן עמד על 4:4 בניצחונות ותוצאת התיקו הראשונה הגיעה רק ב-1954-55. ב-1946-47 ריאל השיגה 3:4 ברוח הרמונטדה. נספר לכם כי מה שעוד צריך לעבוד עליו הוא הפרש השערים שלנגד ריאל. ב-58 המשחקים בהם סלטה היא המארחת - ריאל ניצחה 24 פעמים (41%), 11 משחקים הסתיימו בתיקו (19%) ו-23 פעמים סלטה ניצחה (40%), יחס שערים 97:99 לטובת סלטה. בסה"כ 116 מפגשי הליגה כמובן שהתמונה אחרת, 29:70 לריאל בניצחונות.

ה-200 של קרלו| המשחק מחר נגד סלטה ויגו יהיה משחק מיוחד. קרלו אנצ’לוטי ירשום ציון דרך ענק עם משחקו ה-200 כמאמן ריאל מדריד בליגה הספרדית. רק מיגל מוניוס יכול להתהדר בציון דרך זה [לזינדין זידאן היו 183 משחקי ליגה כמאמן ריאל]. כמובן שיא הנקודות הגיע בעונה שעברה בה הפסידה הקבוצה פעם אחת בלבד. קרלו זכה פעמיים באליפות וסיים פעמיים במקום השני, אם כי עונת 2022/23 הייתה כישלון חרוץ. המאזן:
עונת הדסימה: 27-6-5| 87 נקודות – מקום שלישי – יחס שערים 38:104
עונת 2014-15: 30-2-6| 92 נקודות – מקום שני – יחס שערים 38:118
עונת 2021-22: 26-8-4| 86 נקודות – אליפות – יחס שערים 31:80
עונת 2022-23: 24-6-8| 78 נקודות – מקום שני – יחס שערים 36:75
עונת 2023-24: 29-8-1 – אליפות – יחס שערים 26:87
עונת 2024-25: 6-3-0
סה"כ: 142 ניצחונות, 33 תוצאות תיקו ו-24 הפסדים.
שימו לב שכריסטיאנו רונאלדו ששיחק רק שנתיים תחת המאמן - הוא מלך השערים של ריאל בליגה בעידן אנצ’לוטי, עם שער אחד יותר מקארים בנזמה ששיחק ארבע עונות. גם ויניסיוס ג’וניור במקום של כבוד. מאזן השערים: שערים: כריסטיאנו רונאלדו – 79, קארים בנזמה – 78 [ארבע עונות] | ויניסיוס ג’וניור – 45 שערים| גארת’ בייל – 29 שערים| רודריגו – 26| מרקו אסנסיו – 19| איסקו – 13| חאמס רודריגס – 13 פדה ואלוורדה – 10| סרחיו ראמוס – 8

לאן נגיע עם הפרוגרסיביות הזאת

לא משנה כמה הקבוצה מאכזבת אותי עד עכשיו מבחינת התוצאות והכדורגל - מספיק ששבוע אחד אין ריאל מדריד ואני מתחרפן. גם בלי שבוע מטורף כמו זה שמצפה לנו - אני תמיד רעב. מחכה בקוצר רוח למשחק מחר למרות שנקבל עוד מאותו הדבר - השעה המאכזבת הזו 22:00 בלילה, יכולת בינונית של הקבוצה, פיהוק, קצת עצבים.

המאזן שלנו בבלאידוס בעשור האחרון הוא מטורף טפו-טפו-טפו (מעניין מה היה קורה אם היינו מוציאים נקודות אגב בעונת הדסימה אבל את האליפות ‘איבדנו’ עוד בתיקו נגד ולנסיה ואחר כך בעיקר בוויאדוליד אבל ניחא). בשנה שעברה זה הלך קשה עם ג’וד, שנתיים קודם לכן זה היה משחק הפנדלים שהיה חיוני כמו אוויר לנשימה אחרי חרפת הקלאסיקו. כעת גם, צריך לשרוד את המשחק הזה, לבקש בעיקר ריכוז ומחויבות ופחות כדורגל, חייבים להגיע לקלאסיקו בפורמה טובה. כדורגל זה לא רק ה-90 דקות וקצת יותר על כר הדשא או החימום. בואו תראו שלמישהו אכפת…

כמה שקיליאן אמבפה חייב גול אחרי כל מה שעובר עליו ואני שם בצד את הספקולציות ומדבר על הכדורגל, הוא סופג ביקורות רבות כמו שאף שחקן מאז כריסטיאנו רונאלדו לדעתי לא ספג (קארים בנזמה ‘התחבא’ מאחורי כריסטיאנו וכך גם גארת’ בייל), אולי רק אדן הזאר שתמיד היה פצוע. חלקן מוצדקות. יש לאמבפה משחקים סבירים אבל הפעולה האחרונה כושלת. שיזכור שהוא הבקיע מעל 200 שערים בפריז. וכמה שריאל מדריד חייבת את ויניסיוס ג’וניור בפורמה. ההכרזה על הבלון ד’אור קרובה. תעלה עם מצב רוח, תעשה מה שאתה יודע, תיקח את הקבוצה על הגב בזמן שהאחרים מתקשים ואחרי השבועיים בהם יחסית היה זמן לנוח. הלוואי ולגבי אמבפה זה רקע עניין פיזי של קדם עונה שלא היה, לא חושב. שילוב של לחץ אדיר וכישלון מקצועי.

בעונה שעברה אחרי הבוקסים שספגנו ראינו קבוצה די אחראית בהגנה - מאז הדרבי, וזו צריכה להיות החשיבה גם עכשיו. דני קרבחאל היה חשוב מקצועית וגם מנהיג ולוחם גדול. אני מאוד מאמין בלוקאס ואסקס אבל כל אחד צריך לתת מעבר. אם זה אורליאן טשואמני לסגור טוב יותר מאחורה, אפילו פדה ואלוורדה. אחריות ומחויבות.

ג’וד בלינגהאם ישחק מחר עם הנעליים החדשות שלו, שילוב נפלא של שחור וזהב, אהבתי, ולא קל לגרום לי להתלהב מנעליים, אם זה יהיה זמין ולא כל כך יקר אפילו אקנה. זו הזדמנות מחר לשער בכורה שלו העונה בליגה. כן הייתי עולה עם כל הארטילריה מקדימה בהנחה שכולם בריאים, שמישהו יעשה את ההברקה. סלטה, נטולת יאגו אספאס וזה טוב לנו (ורע לכדורגל כי זו בדיוק הוכחה לשופטים בספרד ב-2024-25 - מותר לכסח אבל אסור לשאול שאלות את השופטים, אספאס הוא קפטן), משחקת עם שלושה בלמים ועדיין סופגת הרבה מאוד שערים. אולי כן יהיו לנו שטחים.

מדברים הרבה על זה שפדה ואלוורדה חזר מאוחר כרגיל מאורוגוואי ונסחט עד תום - למה שהוא ישחק למשל פעם אחת 75 או 80 דקות אדון מרסלו ביילסה? - אבל הוא כל כך חשוב וזה משחק קשה כך שאי אפשר לוותר עליו. הקישור שלי למחר: קמאבינגה-פדה-בלינגהאם, כשטשואמני יורד לעמדת הבלם ומיליטאו נח. אני עוקב בדרך כלל אחרי קסטיליה, גם עצוב ממה שקורה לראול בגלל כל הפציעות. יש מכת פציעות והכל ברור ומצד שני זו בושה וחרפה שאין אף גיבוי צעיר למשחק מחר.

במסיבת העיתונאים קרלו דיבר על מצב פיזי טוב יותר וגם מוטיבציה. הגיע הזמן לראות משהו בשטח. תנצחו ולא חשוב איך. “המגרש הוא השופט” כמו שאמר. דיבורים לחוד ומעשים לחוד. צריך לתת יותר ממה שהראינו עד עכשיו, הרבה יותר. חודשיים לתוך העונה ומותר וצריך לדרוש. האללה מדריד

הרכב טוב, רק שמיליטאו ישחק השמאלי ורודיגר הימני.

מעניין איך אמבפה יתפקד אחרי השבוע שעבר עליו.

ה4-4-2 הזה בלתי נסבל בעיניי, אבל אם כבר - בחירת השחקנים טובה.

אבל יש מגינים תוקפים טובים כדי לאזן, מקווה שישתמשו בהם הרבה.

נכון, ועדיין זה סימן רע. הרי ה4-4-2 ישאר, ומנדי יחזור להרכב.

אני נגד לשחק עם פחות משלושה שחקני התקפה, אנחנו ריאל מדריד.

בסופו של דבר מה שקובע זה עם כמה שחקנים אתה תוקף ולא כמה שחקני התקפה יש לך.
אתה יכול לשחק עם 433 ולתקוף רק עם 3 שחקנים ויכול לשחק 442 ולתקוף עם 6 שחקנים.
חשוב מאוד לשתף את המגינים בהתקפה, חשוב מאוד שקמאבינגה ופדה ידחפו קדימה, חשוב מאוד שאמבפה וויני יבואו לתקוף גם מצד ימין.

בהחלט, רק שעל מנת שזה יקרה צריך קבוצה מאומנת ומתוקתקת, מכיון שאין לנו משהו באזור חיוג של זה עדיף לנו לעלות עם יותר שחקני התקפה פרופר.

לא טוב אבל יותר טוב ממה שראינו עד עכשיו, מקווה שאנצ’לוטי יתן לזה לרוץ.

פדה, ג’וד וקמאבינגה לוחצים ברמה הכי גבוה שיש, אפילו לא צריכים תבניות או מאמן שעובד על זה באימונים, הם פשוט לבד משתלטים על המשחק.

תוך כמה זמן נתחיל לשמוע מ’מקורבים’ של רודריגו שהוא כועס?

בסוף מישהו צריך לכעוס, אין מה לעשות, רודריגו בנתיים לא נתן לנו סיבות לקוות שאלה לא יהיו המקורבים שלו.

אנחנו לא מגיעים למספיק מצבים התקפית כדי שנרשה לעצמנו להיות ככ לא מתואמים הגנתית. לא ברור לי מה עושים באימונים.

תעלה כבר את מודריץ יא סבא מזדיין אוך. ותעיף את ויני

אם הגענו למצב שמודריץ הוא הישועה שלנו מצבנו בכי רע.
אנחנו קבוצת הטופ הכי לא מאומנת באירופה.
אין סדר, אין טקטיקה, אין שם כלום.
והנה הוא מכניס את מודריץ, מאמן הזוי.

אני רוצה שנה הפסקה. איך לי כוח לקבוצה השנה

טוב סתמתי את הפה.
אבל עדיין הנקודה שלי נכונה.

שוב חילופים הגנתיים לקראת הסוף… :melting_face:

רודריגו צריך להתבייש בעצמו. שני כדורים שהוא מקבל במתפרצת עם הפנים לשער, בשניהם הוא פשוט מכדרר בנונשלנטיות למגן (לקרוא לזה חטיפה של המגן יהיה פרגון יתר).