מחזור 10: 1-2 במשחק חלש על סלטה

אנחנו כנראה הקבוצה הכי גרועה בספרד כרגע, רק שיש לנו שחקנים כל כך איכותיים שאיכשהו, בפעולות אישיות, הם כובשים מדי פעם שערים.

רודריגו בשביתה איטלקית, אין שום הסבר אחר לזה שהוא לא מצליח באף פעולה.

אני חושש שבעוד שבוע נראה מחזה מימי החמישיות שהיינו מקבלים.

אני באמת מחסידיו של רודריגו אבל אין תירוץ לאיך שהוא נראה כשהוא עולה מהספסל לאחרונה, זורק 1000 זין.
הגיע הזמן שהוא ימשיך הלאה בתום העונה.

אנחנו צריכים להביא את רודרי, אנחנו חייבים את ווירץ, צריך לתת יותר דקות למודריץ’ ולהתחנן לקרוס לחזור מפרישה, אבל הנה מינגסה והחברים שלו בשקל תשעים עושים עלינו קרקס עם מאמן שנראה כמו הירקן שלי.

מילה טובה ללוקה, מאסטרקלאס של כדורגל נתן בחצי שעה שלו על המגרש, מעבר לבישול היו לו כמה פעמים שהשתחרר מלחץ מאוד יפה והזכיר נשכחות, וינטג׳ מודריץ׳.

מילה טובה גם לשופט שנתן למשחק לזרום כמה שאפשר, כן ירבו. וזהו.

אני התייאשתי,שיפור לא יהיה פה,פעם ראשונה מזה שנים שאני חושש לפני קלאסיקו,הקבוצה הכי מאומנת בספרד מול הקבוצה הכי פחות מאומנת בספרד,אנחנו נצטרך טונות של מזל כדי לא לחטוף 4-5,מזל כמו שהיה לנו היום נגד סלטה (וטיבו אחד קדוש) למשל,כי גם נגדם היינו צריכים לחטוף 4 בקלות.

אין לי חשק לדבר על המשחק רק רוצה להגיד שההתכווצות הקבועה הזו שלנו 20 דקות לסיום לתוך הרחבה שלנו והזמנה של היריבות לשבת לנו על השער תוך כדי חילופים הגנתיים קיצוניים זה אחד הדברים המביכים שראיתי,לא יכול לסבול את זה יותר,מאמן חסר רעיונות ופחדן.

אני קונה עכשיו תיקו בקלאסיקו.

עם כל הבעיות שיש בריאל, קשה לי לראות תוצאה אחרת מניצחון לבן.

מילא אם היה לבארסה סגל מלא, אבל גם השחקנים שחזרו מפציעה בקושי כשירים.

לא חושב שיש לברצלונה כלים להתמודד עם ג’וד, קאמבינגה ופדה.

בנוסף, מרכז הגנה של קובארסי הטוב אבל ירוק ומרטינז האיטי זה לא מבשר טובות מול הסילונים שלכם.

אם ברנאל, אראוחו, טר שטנגן וכריסטיאנסן היו כשירים, ואם גאבי, פרנקי, אולמו ופרמין לא היו עדיין בהתאוששות מפציעה- אולי היה סיכוי להפתיע.

במצב הנוכחי- לא רואה את זה קורה.

כאמור, 1-1 זו תהיה תוצאה מצויינת מבחינתי.

אתה מדבר בתיאוריה, ולסלטה יש כלים להתמודד איתנו? ולכל קבוצה אחרת שנראינו כמו פח מולה העונה?
בפועל הסגל המפלצתי שלנו מתרגם לכדורגל דל ודלוח, היחידי שצריך להפחיד אתכם זה ויני בתכלס רק הוא מייצר יש מאין ומוציא הגנות מאיזון .

לא יודע אם אתה רואה משחקים שלנו,אבל הובכנו מול חוליות קישור הרבה פחות מוכשרות משלכם,אין לנו שום שיטת משחק,הקישור שלנו פרוץ,אין דבר יותר קל מאשר להגיע לרחבה שלנו (תראה את העשר דקות האחרונות שלנו אתמול),משחק לחץ מביך שרק מייצר חורים בהגנה,בקיצור לא קבוצה.

כל עוד קרלו עדיין על הקווים אתה יכול להיות אופטימי.
פשוט מטורף בעיניי שהטקטיקה שלו זה “קחו כדור שחקו” כאילו הוא מורה לספורט בתיכון, לא ידעתי שמאמן יכול לבזבז סגל כזה בצורה כזאת בוטה.

מאמן הכי בינוני וממוצע שתעלו על הדעת יוציא פי 5 מהסגל הזה עם טיפה מחשבה, איך אמרו פה קודמיי - זה כמו לתת לסבתא שלי לנהוג על מקלארן.

העייפות נותנת את אותותיה. אמנם אנחנו רק באוקטובר, אבל כבר ממש קשה להישאר ער במשחקים של ריאל. גם אין תועלת בעוד כוס קפה ושטיפת פנים, העיניים פשוט מוותרות על התענוג המפוקפק ונעצמות בהקלה. מוטב כשזה קורה לא יאוחר מעשרים הדקות האחרונות, כשסבא קרלו מצטער שאין לו עוד שחקני הגנה לזרוק לדשא וכל המשחק מתנהל ברחבה של קורטואה.
הקבוצה הזו, אם אפשר לכנות כך את אסופת השחקנים חסרי הרועה, מציגה שילוב מאוד מוזר של כאוטיות ואקראיות מצד אחד והיותה צפויה עד כאב מצד שני. איך זה אפשרי? לא יודע, אני רק יודע שמעבר לבזבוז של כמויות כישרון חריגות, יש כאן גם בזבוז של זמן שינה יקר, ואני בהחלט מתכוון לשקול את צעדיי בנוגע לכך.

בינוני בינוני אבל לקח דאבל על הראש של סיטי. אני יכול להסכים שלא הרשמתם מאוד, אבל עדיין. איבדתם את קרוס ונאצו’, וקיבלתם את אמבפה ושמנדריק. הסגל לא שונה מאוד מזה של שנה שעברה.

זה בדיוק סיפור הקריירה של המאמן הזה!
מעוטר, ווינר, אהוב על השחקנים וכנראה יירד מהקווים כאחד מ2-3 הגדולים אי פעם.

אבל - כמעט כל הקריירה שלו אימן הרכבים היסטוריים וכוכבים שדי סחבו אותו לאיפה שהוא היום (מילים קשות אני יודע), החל מפארמה בסוף שנות ה90 עם קנאברו ובופון, דרך הסגל הדי מטורף שהחזיק במילאן עם פירלו, מאלדיני, נסטה, גאטוסו, שבצ’נקו, קאקא, רוי קושטה וכו’… עד לכסף הגדול בצ’לסי ופריז ומשם אלינו ואני אפילו לא מדבר על כריסטיאנו והקבוצה של הדסימה, אלא על מודריץ’ וקרוס שליטרלי היו המאמנים על הדשא וביחד עם קארים וויניסיוס הביאו את התארים ב3 שנים האחרונות.

אז כן, הוא יודע להחזיק חדר הלבשה, הוא דמות אב לכוכבים והישגית יהיה קשה לשחזר את מה שהוא עשה בזירה האירופית אבל לא הוא זה שלקח דאבל על הראש של סיטי, ממש לא.

*אפילו בין פארמה למילאן הוא זכה לאמן את הגדול מכולם זיזו…

כתבו כאן שקרלו אמר לשחקנים תקחו כדור ותשחקו, הלוואי שזה היה כך, אתמול הוא ניסה להיות זידאן ולהמציא טקטיקות חדשות.
מיליטאו מתקשה להניע כדור ? ‘‘זידאן ביקש מקרוס לבוא שמאלה ולהחביא את מנדי בהנעת הכדור אז גם אני אמציא משהו’’, הזיז את צ’ומה לשחק בלם ימני בשלישיית בלמים כשהכדור אצלנו ואז לחזור לשחק קשר אחורי כשאנחנו מגינים, זה ממש לא עבד הגנתית(בהנעת הכדור היה בסדר גמור), זה חרק מאוד עד שהטלוויזיה שלי רעדה, זה היה קטסטרופה ! המון חורים בהגנה, לא עבדו על זה מספיק אם בכלל והמעבר של צ’ומה מבלם לקשר אחורי היה זוועה, זה יצר המון מצבים לסלטה שהחמיצה.
בנוסף זה גרם למצב שפדה וקמא משחקים למעשה דאבל פיבוט מוזר ויש מרווח גדול ביניהם ששם אמור להיות הקשר האחורי.
אם גם קרלו כמו שאר העולם ראה שמיליטאו קטסטרופה בהנעת הכדור וגורם להמון בלגן הפיתרון הוא פשוט לשים אותו על הספסל ושצ’ומה ישחק בלם.

ועוד לא דיברנו על ההברקה הגאונית של ג’וד קיצוני ימני…

הלוואי היה אומר להם תקחו כדור ותשחקו, 442 רגיל עם יהלום במרכז, ג’וד חופשי, אולי רק לבקש מג’וד והצב לנסות לתקוף יותר גם מצד ימין, לא היה צריך הרבה יותר מזה, ג’וד פדה וקמאבינגה לוחצים חזק וגבוה וצ’ומה מאחוריהם כבלם של הקישור, כל משחק קרלו ממציא דברים חדשים, הבעיה היותר גדולה זה שהוא מבטל הכל תמיד בדקה ה 60 וחוזר לקשיש, המצאת משהו לפחות תרוץ עם זה ותגרם לזה לעבוד.

שבוע הבא ויני והצב אונסים את ברצלונה ואז קרלו שוב מוצג כגאון בעיתונות של מדריד.

אני לא מתרשם מהגול של קיליאן, ברור שיש לו בעיטות כאלה בארסנל שלו. הוא נראה בדיוק אותו דבר אתמול, חסר חדות, מסורבל בכל הפעולות שלו ובסה״כ לא באזור חיוג של שחקן העל שהוא אמור להיות.
אני נגנב לפעמים על הסחיבת כדור שלו, על האי דיוק במסירה, על העצירות כדור, אלו לא פעולות של תיאום/כושר/ביטחון אלו פעולות שכדורגלן ברמתו אמור לעשות תוך שינה.

לא ראיתי שהתייחסו לזה פה. סגירה אלכסונית מדהימה של לוקאס בגול של סודברג. גם מיקום לא נכון, גם הצתה מאוחרת…

מודריץ’ - כל עוד הוא מביא משהו שאף שחקן קישור אחר פרט לבלינגהאם לא מביא אז הוא ישחק

אתמול בערך מעשר בלילה אני משותק למיטה עם שלשולים, הקאות, קשיי נשימה - השתלב יופי עם המשחק הנהדר שלנו. אוהדים בפייסבוק כתבו לי שלא צריך לקחת ללב את הקבוצה עד כדי כך - הלוואי.

בגדול משחק של כלום ושום דבר, חשוב שניצחנו, “פגרת הנבחרות” הפעם הייתה שונה כשהרבה שחקנים בכירים נשארו במדריד, הבלאידוס מגרש לא פשוט אבל קשה להיות סלחן כשזו היכולת. הבטיחו לנו כל כך הרבה - קבוצה שבמצב פיזי טוב יותר, מוטיבצייה גבוהה, לא יודע מה. מודה שהיה מצחיק לראות את קרלו אנצ’לוטי מאבד את זה בדקות הראשונות, הקבוצה עלתה כרגיל מבולבלת לכר הדשא. אין קבוצה אבל יש כוכבים. אם זה היה משחק אחד רע אז ניחא, זה פשוט עוד משחק רע, כמעט כולם. גם כשיש שער מהיר פעם באף פעם, גם כשההרכב החזק יחסית משחק, גם כשהיריבה נותנת שטחים. המשחק נגד בורוסיה דורטמונד חשוב מאוד לאחר המשחק העלוב וההפסד בליל והקלאסיקו - כל מילה מיותרת. די השלמתי עם המצב של ריאל מדריד 2024/25. כמו הגלאקטיקוס לפני עשרים שנה.

השער של קיליאן אמבפה היה אחלה וחוץ מזה הוא היה אותו אמבפה - נולד מלחץ של אדוארדו קמאבינגה, אז למה לא להמשיך עם זה? מהי הסיבה? זה הקישור האתלטי והמודרני וסלטה קבוצה נאיבית שלא יודעת להגן.

לא אפיל חלילה על אורליאן טשואמני את הכאוס ההגנתי שלנו. מדהים לראות איך ריאל מדריד עומדת על המגרש כמו כאלה שמשחקים פעם ראשונה. ההצלה של טיבו קורטואה כבר בדקות הראשונות למשל, השער שספגנו (לוקאס ואסקס בדרך כלל שחקן יציב ואתמול נרדם), גם המצב שלהם במחצית השנייה. לא חושב שיש ליצנות כזו במשחקים של קבוצות אחרות, אפילו בינוניות.

האמת שאני לא רואה נקודות אור חוץ מטיבו קורטואה עם הצלה של משחק בכל פעם וכמובן ויניסיוס ג’וניור שנכנס לקצב, מבקיע, מבשל, מסוכן מאוד. מתקרב קצת לשחקן של העונה שעברה. אתמול אפילו פדה ואלוורדה היה חלש. לוקה מודריץ’ עלה מהספסל ועשה בישול של אלוף, תענוג, הציל אותנו, נתן לכמה כותבי טורים או בכלל קצת חומר למחשבה. הוא לא גמור והוא יכול לסייע, הכל במידה.

כשמשחקים עם שני שחקני התקפה אז ג’וד חייב להיות יותר מקדימה ועדיין לא דיברנו - או דיברתי - על זה שנגד סלטה ויגו ללא הכוכב הטוב ביותר שלה ועוד שחקן חשוב מאוד - ריאל משחקת עם ארבעה קשרים מרכזיים והרכב די נגרי (אם כי המגנים היו אמורים לתרום התקפית). עשה מהלך אחד גדול, לחץ כמה פעמים וטוב שהשתולל על ויניסיוס אז, אכפת לו. הגול בדרך, אולי בקלאסיקו. שרדנו עוד יום, האללה מדריד

גם עם מאמן זין כמו קרלו אני חושב שבקלאסיקו אנחנו לוקחים

השחקנים יתנו את הכל ובמיוחד אמבפה שמתחילת העונה רוצה הזדמנות להוכיח את עצמו

כבר ראינו במונדיאל מה קורה שהוא רוצה להוכיח את עצמו

נקווה לטוב

מה שבאמת מדהים זה שאשכרה למלחמת הנאחסים הזאת בפורום כדורגל נידח בארץ הקודש, הולכת להיות יותר השפעה ממשית על המשחק מאשר למאמן של אחת הקבוצות (ואני אתן לקוראים המשכילים לנחש לבד לאיזה מאמן אני מתכוון).

הקלאסיקו ממש מסקרן אותי. אנחנו משחקים שילשול מארץ השילשולים ובארסה לוחצת וקבוצתית ונראית מדהים - אבל אם שוברים את הלחץ, יש הרבה אוויר מאחורה.
יכול להיות שקישור מעובה מסריח של אנצ’לוטי פלוס ויניסיוס-אמבפה למעלה יספיקו.