מחזור 10: מפסידים 1:2 בברנבאו בקלאסיקו הראשון לעונה (כבש: פרמין. בישל: ראשפורד. אדום לפדרי)

לא ראיתי את המשחק בגלל העבודה , אבל לא נגמר בתבוסה וזה המקס שנקבל מהקבוצה הנוכחית

לפני המשחק חשבתי שנחטוף הרבה יותר.

הימרתי על 3-1. אנחנו בכושר רע מאוד ועם הרבה חיסורים. השד לא כזה נורא.

חסר לנו מאוד חלוץ. אני מניח שלאמין לא כשיר. ברדג’י עושה רושם מאוד חיובי, הייתי נותן לו קרדיט ומאפשר ללאמין להתאושש.

שיפוט סה”כ הוגן. מי היה מאמין מר סוטו גרנדו?

1. בערך בדקה ה-55-60 חשבתי “וואי, ריאל מדריד עושה הכל נכון היום, חוץ מלהבקיע (שער חוקי)”. ואז הם נפלו מהרגליים. ברצלונה, עם כל הפצועים, עם משחק הגנה פח אשפה כבר 13 משחקים רצוף, עם פדרי פחות טוב מהרגיל, עם לאמין שאו פצוע או אפס או שניהם, עם עוד הרבה בעיות - הייתה במרחק החלטה אחת יותר טובה של פראן/פרמין, משיוויון. על הנייר - זה אמור לעודד.
  2. הסיבה שזה לא, זה כי ריאל מדריד במשחק לא גדול הייתה גדולה עלינו בכמה רמות, במשך כ-2/3 מהמשחק. לא בקצת, לא בקושי, בהרבה. ורק השוחד שלאפורטה חילק פה לאיזה מלאך שומר מלמעלה, מנע פה תבוסה כואבת מאוד.
  3. הבעיה היא שלא משוכנע שלא היינו צריכים לחטוף את המסובבת הזו לפנים כדי להתאפס. אחרת מישהו עוד עלול לחשוב שהכל בסדר. ששיטת ההגנה הזו עובדת ושלא צריך לשנות בה כלום, שקונדה לא מסריח את הדשא מתחילת העונה (לא רק מבחינת יכולת, אלא גם הרבה זריקת זין מאסיבית), שבאלדה לא ממש מתאמץ להוכיח שמרטין ראוי להרכב, שקובארסי אחלה גם בלי מישהו שיחזיק לו את היד, שממש לא או שמפחדים להחליף את לאמין כי הוא גדול מהמועדון או כי מפחדים שבלעדיו אי אפשר לייצר שער, ושגם כשפדרי ביום לא טוב זה לא אומר שאין לנו מה למכור (לא רק מול ריאל, בכלל).
  4. אין יותר מדי מה לעשות כשכבר יש לך רשימת פצועים שכוללת את לבנדובסקי, ז’ואן גרסיה, מאטס, גאבי, כריסטנסן, אולמו, ראפיניה. וזה כשפראן לא 100% וכנראה גם לא לאמין. אלו לא רק שחקני ההרכב שחסרים, אלא אולי בעיקר אפשרויות החילוף והשינוי שלא קיימות עם הרכב הבית חולים הזה.
    הכל נכון, אבל הבעיה היא שהיכולת הזו לא התחילה רק בגלל הפציעות, ושזה לא שהם פשוט ייגמרו מתישהו. זה מה יש, ועם זה צריך להתמודד. כרגע? לא משוכנע שפליק מתמודד עם זה יותר מדי טוב.
  5. לא יודע מה הייתה התוצאה אם ראפיניה היה כשיר, אבל בטוח היה לנו שחקן אחד פחות אפאטי על הדשא. אני לא מתומכיו הגדולים של הברזילאי, אבל איתו היינו נראים אחרת, גם אם התוצאה הייתה זהה.
  6. פער 5 נקודות במחזור 10 זה לא טוב, אבל לא אסון. יש עוד 28 מחזורים לחרבן את זה אפילו יותר.
  7. שצ’זני בערך היחיד שבא למשחק היום. אם היינו מגרדים פה נקודה, זה היה בזכותו.
  8. ויניסיוס זה ילד חרא בקנה מידה היסטורי. בוואקום הייתי חוגג את הבלאגן שזה אולי עושה בחדר ההלבשה של ריאל. לא בוואקום? אני מפחד שאנחנו מגדלים אחד כזה אצלנו בבית.
  9. יופי, עכשיו פדרי חייב לנוח.

נ.ב. אנלקה שם אותי ברשימה אחת עם שביט ודימה, טיטי לוקח מהמם שפרסמתי את התמונה החדשה שלו, וריאל מדריד חוגגת 1:2 מול חצי ברצלונה על הדשא כאילו זכתה בגביע קוראץ’. ואני חשבתי שאצא מבואס מהיום הזה.

אני רוצה להגיד דווקא היום תודה לרומאריו וקרויף שעשו אותי אוהד של ברצלונה ומנעו ממני להיות אוהד של הנבלות

לסבול אפס כמו ויני בקבוצה שאני אוהד זה יותר מידי בשבילי

משה לא מתכוון להתסיס, אבל אם ימאל ימשיך בקו הזה אתה תקבל משהו דומה או יותר גרוע.( קשה לי לראות משהו יותר גרוע מויניסיוס אבל עדיין).

הילד באמת כישרון על אבל הוא מבזבז את זה על שטויות במקום להתרכז איפה שבאמת צריך.

ואני חייב להגיד משהו, מאיפה הפדרי הזה הגיע? כל נגיעה שלו בכדור פשוט מהפנטת, פשוט מבאס שיש לך עוד אינייסטה🥲

מחזור 10, שתי הקבוצות שיחקו בהילוך נמוך. חלוקת המאמצים שהמאמן מתכנן יותר חשובה מהרצון של האוהדים לראות תבוסה.

אז ריאל בהילוך שני ניצחה את בארסה בהילוך ראשון בהפרש של שער אחד. אפשר להסיק מסקנות, אבל זה לא אומר שום דבר לרעת ריאל שהשיגה עוד ניצחון ושמרה על הרגליים.

אנחנו משלמים מחיר על בניית סגל קטסטרופלית. השחקן הכי טוב שלנו כרגע זה ז’אן וירז’ילי, והוא בכלל במיורקה.

במשך עשור, בערך, מאז שבארסה הגדולה לאט החלה לפרוש לה לפנסיה או דרכים אחרות כל קלאסיקו אני שומע מהצד מדריד, מהצד שלנו ומהתקשורת לפני כל קלאסיקו שהנה הפעם זה יגמר בתבוסה, הנה ה-5-0, הנה ה-8-2 הנה זה בא, הנה ה-4-0 הנה הנחלה המדרידאית וזה אף פעם לא בא.

הם מנצחים נכון ולא מעט, אבל הפנטזיה המדרידאית לתבוסה פשוט מסרבת לבוא, ניצחונות קטנים של שער לפה שער לשם דברים סבירים שבאסה להפסיד אבל אפשר לקבל, מנגד בצד שלנו ידענן לחגוג כמה חגיגות אמיתיות לא פעם ולא פעמיים.

גם הפעם אמרתי בלא מעט מקומות, זה לא יראה לנן טוב הפעם, סיכוי ממש טוב שנפסיד אבל כנראה שוב לא באמת נובס, יכלנו להיות מובסים היום האמת די בקלות, היכולת שלנו נראתה נוראית אבל בסוף זה לא קרה והנה שוב ריאל חוגגים, בצדק יש לומר ניצחון קטן מול בארסה רעה אבל שוב, הם לא הצליחו לממש את הפנטזיה, הם לא הצליחו להביס וכל זה שרשימת הפצועים שלנו ארוכה מרשימת המכולת שלי ביום שישי בצהרים.

במקצועי יש הרבה מה לומר.

מהגנה שמשחקת על קו נבדל גבוה עם 2 בלמים איטיים, כמות הפעמים שריאל חתכו את קו ההגנה הזה זהה לכמות הפעמים שחמאס עשה תקריות על הקו הצהוב בעזה מאז הפסקת האש, בשניהם זה קו נבדל צהוב שלא באמת קיים.

מגנים שמתחרים במי יותר לא יעיל הגנתית והתקפית יחדיו וכשאתה רואה מי יש לשים במקומם אתה מעדיף לעלות עם ההגנה של בני יהודה.

הקישור יש להגיד לא היה דווקא החלק הרע שלנו היוח אבל לא הצלחנו לשלוט בו בשום צורה, דווקא במשחק כזה אולי מישהו ליד פרנקי היה עוזר יותר מפדרי ופרמין למעלה אבל שיחקנו עם מה שיש.

בהתקפה אני פשוט אגיע את זה, אני לא אוהב את מה שלאמין נהפך להיות, הוא נהיה ניימאר 2 אבל לפחות ניימאר הביא טריפל לפני שעלה לו השתן לראש וגם הגיע לבגרות מינית מלאה.

אם זה מספר 10 העתידי שלנו ואף אחד לא ידאג לתת לו 2 סטירות לאיפוס אז באמת שפאריס יבואו עם ה-200 מיליון יקחו אותו ונמשיך לילד הפלא הבא שלנו שבתקווה יעדיף פורנו במגורים בלה מאסיה ממסיבות חשק עם גמדים.

אסיים בכל זאת בניצחון האישי שלי בערב הזה.

יום ראשון הוא קבוע יום הלימודים של רותם, יום שאני יודע שכל אחר הצהרים והערב הוא שלי לבד עם הילדים והכנתי את עצמי שיש מצב שעם 2 הפושעים שלי בכלל לא אצליח לראות את המשחק או רק ברקע בערך אבל גלבוע (בן שנה וחצי) העסיק את עצמו נפלא ותבור (בת 5 שבוע הבא) לראשונה ממש התעניינה וראתה איתי משחק שלם, שאלה שאלות צעקה עודדה והשלימה 90 דקות ראשונות של כדורגל ולצערה גם טעמה הפסד ראשון בחייה ויצאה קצת מאוכזבת אבל לא אמרתי לה שלא נורא, שתזכור שאנחנו אלופי עולם כבר 3 שנים.

העונה תמשיך, מה שיהיה יהיה, שהמנדרילים יחגגו כאילו לקחו אליפות, אנחנו צריכים לתקן והרבה, לפחות לא הובסנו.

כן? המרפק לפנים של קוברסי זה חוקי?

הפנדל הראשון בוטל בצדק. ויניסיוס פשוט בועט ברגל של לאמין. עבירה שלו.

הפנדל גבולי, אבל בגדול לפי החוקה המטומטמת הוא מוצדק. מה שכן, זאת לא טעות ודאית של השופט, ולפי אותה חוקה הואר לא היה צריך להתערב.

את הגול השני של ריאל היו צריכים לבטל בגלל המרפק של האוסן לקוברסי.

האדום של פדרי מוצדק.

אראוחו טען שם לפנדל לקראת הסוף, אני חושב שלא היה.

באמת? כבוד הוא ל. אנלקה הזה מבוטל אצלי.

אפשר לציין המון דברים ספציפיים לא טובים, אבל הדבר הכי בולט זה שבמאקרו אנחנו בירידה וזה נראה שאין לנו תשובות טובות לבעיות שמתרחשות על המגרש.

בעיקר חסר לי את האינטנסיביות שאפיינה אותנו בעונה שעברה. היינו כל-כך נרפים היום בלי הכדור.

אני חושב שגם בשנה שעברה לריאל מדריד היה סגל יותר טוב, למרות שהפציעה של דני קרבחאל הייתה מכת מוות. וגם העונה יש לנו סגל יותר טוב למרות שהבאתם אחלה שוער שהיום לא היה יכול לשחק וגם מרקוס ראשפורד כמחליף הוא אחלה. זה “נס” הפור העצום שלכם עלינו מבחינת איכויות הסגלים - מה שקרה בשנה שעברה. איניגו מרטינס עזב ברגע האחרון ולא הגיע אף אחד גם. לגבי מרכז השדה לדעתי יש לנו שחקנים טובים אבל ברצלונה מחוברת.

לפחות אני לא הגעתי לאף קלאסיקו למעט הראשון ב-2021/22 כשלברצלונה היה סגל של ליגה אירופית - שאנחנו הולכים “להביס” בקלאסיקו

יש בזה משהו מעודד מאוד מצידכם שגם במצב הקשה מאוד שהגעתם למשחק ברמת הסגל - זה כן היה צמוד, ואני חושב שלאמין ימאל איכזב הרבה אוהדים. הוא פשוט לא ניסה את הדריבל שזה סוד הקסם שלו לדעתי, ובמחצית הראשונה צ’אבי אלונסו טעה וסגר אותו עם אלבארו קארראס ועזרה מינורית של אורליאן טשואמני או ארדה גולר, הייתי משוכנע שאדוארדו קמאבינגה יילך לצד שמאל. לאמין שלח בעיטה אחת מעולה בתחילת המשחק, עוד 2-3 כאלה וזה היה בחיבור, אבל זהו. משחק מאופק ומוזר שלו. לא פעם ראשונה שהוא סופג בוז הרי, וגם לא פעם ראשונה בקלאסיקו. אני כן חושב שצניעות.

דימה אני ממש חולק עלייך ולא חושב בכלל שמה שהיה עם פאו קובארסי זה פנדל, והיה לו גם מהלך - נדמה לי בגול שלנו ה-1:2 - שהוא נפל ועשה ג’ורדי אלבה לגארת’ בייל בקאמפ נואו ב-2015/16.

הגיוני שאנחנו כאוהדים לא ננתח קר ונתלהב מניצחון בקלאסיקו אחרי השפלות בעונה שעברה, אבל לא קרה כלום ויש “גומלין” במונז’ואיק וזה היה אחרת. ריאל לא מפחידה. לא קרה הרבה.

זה לא הולך להשתפר כי כולם פצועים. הם הולכים להישחק עוד, שחקנים שרק חזרו מהפציעות ישר קופצים למים, ואז יש פציעות חוזרות ועייפות.

לאמין ופראן נראו גמורים מהתחלה. ברדג’י היה צריך להיכנס הרבה קודם.

פרמין היה טוב במרכז, ולא הורגש לחלוטין באגף.

אני חושב שניימאריזציה שעושים פה ללאמין היא מוגזמת. גם לו מותר להיות מותש או לא בכושר. במשחק הזה הוא היה נראה פצוע. מילא היה מנסה דריבלים לא מצליחים, אבל הוא לא ניסה בכלל. רק מסר ( ומסר טוב), לא רץ ולא הלך ראש בקיר.

אני מקווה ששסני סתם כמה פיות, לפחות עד המשחק הבא.

לאפורטה הבטיח שעד הקלאסיקו הקאמפ-נואו יהיה מוכן. אומנם הקלאסיקו של 2024, אבל עדיין.

לא יודע.
מי שפצוע שלא ישחק.
מי שבונה על שחקן פצוע שלא יכול לרוץ, זה עניין של בחירה.
קסאדו על הספסל זה בחירה.

לפני שמדברים על שחקנים פצועים אני רוצה לראות החלטות נכונות מהצוות המקצועי.

התוצאות של הדחיפות בסוף המשחק : צהובים לויניסיוס, רודריגו, מיליטאו, פרמין, פראן ובאלדה. אדום ישיר ללונין.

ברזיל 3:3 ספרד, אוקראינה בחוץ.

תמיד דופקים את האוקראינים…

זאת לא העונה שלנו. ריאל הייתה הרבה יותר טובה וניצחה בצדק. למעשה, אני אפילו מרגיש די טוב עם התוצאה כי באמת שהיה יכול להיות גרוע בהרבה.

מה שבעיקר בלט לי היה ההבדל ברצון וברעב, ריאל התנפלה בעוד שהשחקנים שלנו שיחקו די בנונשלאנט. זאת אולי כאפה חשובה לאגו של שחקנים מאוד צעירים שלא עשו יותר מדי בכדורגל וכבר מרשים לעצמם להיות די שבעים וזחוחים.

מקצועית די ברור שהגענו לנקודה שבה קו ההגנה של פליק פוגע יותר מאשר מועיל, בטח כאשר אנחנו לא מצליחים ללחוץ בצורה מספיק טובה ואין לנו סגל מספיק עמוק וכשיר כדי לחלק את האנרגיה בצורה טובה מספיק.

קובארסי ואריק לא יכולים להיות בלמים פותחים בקבוצה עם שאיפות רציניות. אם לא יהיה תקציב להביא לפחות, לפחות בלם על אחד בקיץ חבל על הזמן של כולם. כנ״ל פראן טורס כחלוץ הראשון שלנו.

טוב אחרי שהעצבים נרגעו אפשר לכתוב בצורה רציונאלית.

קודם כל, אני חייב להגיד שאפו על שצ׳סני על העצירת פנדל, ועם זאת אני מרגיש שאין לי שוער בשער באחד על אחד. הוא כנראה השוער הכי גרוע שראיתי בטופ העולמי באחד על אחד. או שהוא גורם לפנדל, או שהוא פשוט לא עוצר את הכדור. אני לא יכול להאשים אותו בגול של אמבפה, אבל אני שם את הבייצים שלי שאם גרסיה שם זה לא גול.

בצד ההגנתי אני חושב שהיינו צריכים לקבל יותר מהצמד באלדה את ראשפורד, וריאל עשתה שם עבודה טובה עליהם. מצד שני ראשפורד קבלן של בישולים ועם זאת לפעמים במהלך המשחק הוא היה נראה כזה אדיש בהתקפות מעבר שאתה אומר ראבאק רוץ! חסר לו כאילו הביטחון והמחץ. אבל לא נורא, זה בכל זאת קלאסיקו ראשון שלו.

בצד השני קשה לי לדבר, כי מבחינה הגנתית בסך הכל קונדה עשה עבודה טובה על ויניסיוס (אעלק ״הוא חזר״ :joy:), אבל הצד ההתקפי אלוהים ישמור, הוא היה פשוט חסר שכל והרס לנו מצבים של גולים בייחוד בדקה ה90. לאמין ימאל היה קצת אאוט היום, לדעתי בגלל פציעה, אבל כל המשחק מסירות שלו שהוא נכנס לאמצע ועושה בלגאן היה יותר אפקטיבי עם מגן נורמלי בחלק ההתקפי. לחשוב מה הוא היה עושה עם אחד כמו דני אלבס…

בקישור שוב לא הרגשתי נוכחות הגנתית של פרנקי, כשהגול השני כולו עליו. ג׳וד פשוט חגג יחסית היום באמצע כי פשוט לא היה איזה קסאדו. הגול השני זאת הפקרות מוחלטת וחוסר אחריות של פרנקי.

פרמין הוא שחקן בעייתי. דובר על זה כמה פעמים, הוא לא שחקן אמצע ברסאי קלאסי. הוא לא יודע למסור בצורה יוצאת דופן. אין לו דריבל אלוהי. הוא פשוט מצטרף להתקפה מדהים ויודע לסיים עם בעיטה חזקה מאוד. היום הוא כבש גול אחד חשוב מאוד, אבל היה חייב לכבוש גם את השני. בהתקפה ההיא שהם היו 3 מול 2, והוא בחר לבעוט, כשאתה בוחר לבעוט במצב כזה הכל בסדר-אבל אתה חייב לסיים עם הגול אחרת אתה אגואיסט מסריח שעשה בחירה נוראית. אני מקווה שהוא ילמד מזה וימשיך להתפתח השחקן שאף פעם לא היה לנו.

ומילה לסיום-

ריאל מדריד לא הרשימה אותי. בכלל. אם זה כל מה שיש לה להציע נגד חצי מפשעה של לאמין ימאל, הגנה לא מתואמת, שוער שני ועם הרכב טלאים בחלק ההתקפי-הם באמת קבוצה בינונית.

ושלא תביני לא נכון, הם ניצחו בצדק. אבל לא ראיתי פה איזה קבוצה מטורפת, רמה מעל כמו פריז למשל ואפילו לא כמו באיירן מינכן שנה שעברה מחצית ראשונה (שלמרות שהובלנו באיירן שיחקו יותר טוב). ריאל מדריד קבוצה מוגבלת מאוד, שניצחה אותנו היום בעיקר בגלל רעב שיש לה, ובגלל ההרכב הקצר שלנו.

אין לי מילה רעה לגבי קבראחל, הוא עשה כקפטן מה שצריך לעשות והוא לא שחקן עם קלאס-אף פעם לא היה. הוא מדרידיסטה מסריח ילד זין לא פחות מלאמין ימאל. טוב שהוא חגג ככה ללאמין בפרצוף, זה יתן דרייב לשחקנים שלנו להבין בדיוק שצריך להתאכזר אליהם כל הזדמנות שיש להבא.

מה שמביך יותר זה קורטואה שבא לריב מכות עם ילד בן 18, וויניסיוס הקוף המכוער הזה שצריך לחזור לג׳ונגל לקפוץ על העצים. איזה שחקן קוף. החגיגות של ריאל מדריד בסוף המשחק העלו לי חיוך-אנחנו גרים אצלם במוח. מחזור עשירי והם חוגגים 2-1 כאילו הם זכו במשהו.

יהיה בסדר. אם לא השנה הזאת, שנה הבאה. אבל הבסיס פה.

אתמול לרגל הארוע עשינו אסאדו (איירון סטייק, שקדי עגל, מרלן, פרנקפוטר ואנטרנייה) ובזמן המשחק חבר תפעל את הגריל (אני לא יכול לעשות 2 דברים במקביל).

באיזשהו שלב התחלתי לשמוע מין צליל כזה טסססססס וככה אני אומר לחבר “ואללה כבר שמת את הבשר?” והוא ענה שעוד לא.

יודעים מה זה היה? זה היה האויר שהשתחרר לאט לאט מהבלון המתקרא לאמין ימאל. אם הילד רוצה להציל לעצמו את הקריירה מניימאריזם הילד צריך עכשיו לכרות לעצמו את האגו ולהשפיל מבט. זה עליו.

לא הוגן לנתח משחק כשמראש אתה יודע שאתה עולה בלי הגנה. זה לא באמת כדורגל מקצועני.

לא הוגן לנתח משחק כשמראש אתה יודע שאתה עולה בלי שיטת משחק. מלכודת נבדל זה לא שיטת משחק.

מגיע לנו יותר. יש לנו סגל שבנוי לא נכון אבל אפשר להוציא ממנו יותר. את זה פליק עשה שנה שעברה.

חיפשתי פה הרבה יותר מדי את המשמעות הנסתרת, בעיקר בגלל “אסאדו” ו"פרנקפוטר", שלא הבנתי שאני בעצם ממש מקנא, וגם ממש מקלל.

תתנחם בעובדה שקונדה של העונה לא יכול לעשות גם דבר אחד במקביל.

אני חושב שיש לנו שיטת משחק, אבל -

1. היא לא מותאמת להתמודד עם כל כך הרבה חיסורים, שבמינימום גורמים לעייפות מוגברת (אם לא לאיבוד שחקנים קריטיים לשיטה, כמו ראפיניה).
  2. היא לא מותאמת לשחקנים שיש כרגע (בסגל, וכשירים), בעיקר בנושא קו ההגנה הגבוה אבל לא רק. בקטע של “האם סוג השחקנים שיש בכלל מסוגל לבצע את המשימות שנדרשות ממנו?”.
  3. בהמשך לסעיף 2 - מרגיש לי יותר ויותר שאין Plan B, בטח אם אין הברקה של פדרי/גול רבאק של פרמין/דריבל מכלום של לאמין/שער עם התחת של ראפיניה. הרבה יותר מדי אצלנו בנוי על ההתלהבות ועל כושר עילאי (ועל היכולת של פדרי להחזיק קבוצה שלמה על הכתפיים המותשות שלו), וכרגע אין לנו יותר מדי משניהם.

תאוריית קונספירציה: פדרי קיבל אתמול אדום בכוונה כדי לנוח סוף סוף. כמה אפשר לטחון אותו כל משחק בברצלונה ובנבחרת ספרד.

התוצאה אתמול היא הרע במיעוטו. סגל כל כך חסר ולא בכושר משחק לא יכל לעשות משהו אחר. היינו יותר קרובים לקבל רביעייה מאשר להשוות.

ריאל מדריד יכולה לרשום וי על שבוע יחסית קשה שלה: גם יובה וגם ברצלונה. מזל שהיא קיבלה קבוצות לא בכושר (יובה לא ניצחה מאז ספטמבר!)