מחזור 10 : חוזרים לנצח עם 3:0 קליל בבית על ויאריאל (לבנדובסקי 2X, פאטי)

זה סתם נראה ככה בגלל העולב של ויאריאל. ואפילו במצב הזה הם הגיעו למצבים של התקפות מעבר שקבוצות טובות יותר היו מנצלות.

זה קטע שאתה אומר את זה כי היום בדיוק חשבתי לעצמי את המחשבה הבאה:

מה שאני אוהב בפראן זה שהוא שחקן כל כך הרבה יותר חכם מפדרי וגאבי ביחד. הוא פשוט לא חלוץ אז למה שלא פשוט ישחק כקשר?

גאבי כל כך חסר השפעה על המגרש שאני בכלל לא מבין את הקרדיט הכל כך מוגזם שהוא זוכה לו. פשוט אפס גמור. בעיקר עם הכדור אבל גם בלעדיו.

אינטר זה לא באיירן.

לא יודע לגביי החלק הראשון, אבל לגביי החלק השני - אני בעד לנסות. מאוד בעד. עוד מעט אלמריה - אחלה הזדמנות לניסויים.

יוסי כבר העלה את הרעיון הזה.
נראה לי מעניין מאוד האמת

כמו שאני מכיר את ברצלונה צאבי יקרא את זה יגיד אוקי למה לא נהפוך את פראן למגן ימיני?

תשמע, זה לא כאילו האופציות האחרות משמעותית טובות יותר :rofl:

רק שאני לא מבין למה הוא עוד על הדשא. זו אחלה הזדמנות לתת דקות לשחקן הצעיר ז’רארד פיקווה. מה יש להפסיד, ואולי הוא יפתיע.

שהצרפתי ינוח קצת. יש באסקים מגודלים עוד 3 ימים.

עריכה: תודה, צ’אבי.

אני חושב שהוא צריך להיות החילוף הראשון…

מעבר לזהות המגינים שלנו, הגדרת התפקיד שלהם פשוט מקולקלת מאז שצ’אבי הגיע.

אם פעם היה לנו את אלבס (קיצוני שמחלטר כמגן כשממש אין ברירה) ואבידל (מגן גמור) היום יש לנו שניים שמצטרפים לקו הקישור האחורי ומסייעים בבניית המשחק. אין להם נוכחות אמיתית באגפים ההתקפיים (כי שם יש אינפלציה של קיצונים וקשרים התקפיים) והמיקום הבסיסי שלהם מבטל אותם הגנתית בהתקפות מעבר של היריבות.

כל זה נועד כביכול לשחרר את הקשרים ההתקפיים שלנו קדימה אלא שמה שבפועל נוצר זה בור בקישור ההתקפי… הקשרים הופכים לחלוצים נסוגים (למרות שהם חסרי יכולת לחלוטין מול השער) וההתקפות המסודרות שלנו הן מסוכנות מאוד כי כל איבוד כדור הוא גול בפוטנציה.

כשהיה לנו שנה שעברה את אלבס ואלבה הנחתי שזה נסיון לחפות על הגיל ולנצל את הנסיון. תוצאה של רצוי מול מצוי. העונה אני מבין שזה מהשצ’אבי באמת רוצה. בינתיים זה כישלון מהדהד.

שרקו לפיקה בוז זה לא במקום.

בנוסף לקונדה, דה-יונג וכמובן לבנדובסקי, ופדרי - שסוף סוף חילק קצת מהמסירות שהוא צריך למסור הרבה יותר, אני כן רוצה להחמיא לאלבה על אחלה משחק היום.
לא יודע מה יהיה בהמשך העונה, וכמה כדאי להשקיע בגידול של באלדה על פני ניסיון של אחרים (שלא לדבר על זה שבאלדה אולי צריך לקבל יותר ניסיונות בימין), אבל אלבה עוד יכול וצריך לתרום לנו העונה.

גם לבוסקטס. הקהל כנראה זוכר רק את המשחק האחרון של כל שחקן, לא מעבר.

אלבה נתן משחק מצוין והראה בכמה הזדמנויות שאכפת לו. אני רוצה לקוות שהספסול עשה את שלו והוא ייתן תפוקה גם בהמשך.
קונדה אכן מעולה.
אנסו מתחיל להדאיג אותי. חזר לפני חודש כבר, טיפלו בו בכפפות משי, והוא עדיין נראה לא חד ולא מפוקס. צריך כבר לחזור לעצמו.
דה יונג חייב לשחק בכל משחק. הוא צריך להיות הראשון בהיררכית הקשרים, לפני כולם.

האוהדים ששרקו בוז לפיקה הם לא אוהדים, הם ילדי שמנת קקה שלא צריכים להגיע למשחקים. להקיא עליהם. מעניין איפה הם היו כשהוא היה הבלם המתפקד היחיד, ששיחק חצי עונה עם פציעה, המנהיג שמכוון ומעודד כשאין קבוצה והבלם בין הטובים בעולם בברצלונה בשיאה. בטח אז הם מאוד אהבו אותו. אוהדים זבל.

לתת 3 חתיכות להגנה הכי טובה עד כה בליגה זה לא רע. פראן נתן משחק טוב ואני מקווה שצ’אבי יתעלם מרכזי רקע ויתן לו לשחק יותר. יש עומק, לא צריך לתת לאותו דביל צרפתי יותר מדי קרדיט. הייתי מוכר אותו בינואר אם תהיה הצעה.

כן היה אחלה מצב רוח היום לשחקנים, כן היו השינויים הנדרשים בהרכב, כן היה לחץ טוב וכן תקפנו נכון במחצית הראשונה. אבל ניצחונות כאלה ממשיכים את מצג השווא שלנו בליגה.

ויאריאל פשוט הגישה לנו את הניצחון במתנה עם הכנה זוועתית של אמרי (שתמיד מולנו בא בגישה של הצלחה ענקית או התרסקות רוב הסיכויים) ואינספור חורים - פראן עצמו לא זוכר מתי טייל ככה בקלות ברחבה כמו בגול השלישי. זה מתקשר גם לפורמה הרעה הכללית שלה (ניצחון אחד ב6 משחקי הליגה האחרונים), אבל גם כמו שכבר הזכרתי לחולשת הליגה השנה - 9 קבוצות הצליחו להבקיע מול ויאריאל את אותה כמות שהשחלנו להם היום ב10 דקות.

תרשו לי לקפוץ למסקנות והלוואי שיצטטו אותי בסוף העונה ויוכיחו לי אחרת - אבל 10 מחזורים לתוך העונה הזאת ויש תחושה חזקה של שחזור מירוץ 09/10 מבחינת קצב צבירת הנקודות של שתי הגדולות והפער העצום שהיה בסוף העונה ביניהן לבין שאר הליגה. (כמובן שזה ככה ברוב העונות אבל הפערים בעונה ההיא מזכירים לי במיוחד את התחושה שלי לגבי העונה הנוכחית).

דה יונג היה מצויין כי לא קיבל אתגרים הגנתיים שקשר אחורי בדרך כלל מקבל ובהזדמנויות קודמות לא תמיד הצליח להתמודד בפן הזה. פארחו שהיה אמור לתת לו קונטרה ולהוביל את הקישור של ויאריאל היה היום באחד המשחקים הכי זוועתיים שאני זוכר ממנו.

כנ"ל אלבה, מסכים עם החברים פה שאין תחלופה לתרומה ההתקפית שלו אבל מבחינת המשחק הכולל, ויאריאל לא באמת דיגדגה אותו הגנתית (תקפה הכי פחות דרך האגף שלו) אז היה לו חופש לעשות מה שבא לו. צ’אבי צריך לשבור את הראש איך הוא ממשיך ללטש את באלדה ובמקביל מנצל את אלבה כמו היום, כי במצב העניינים הנוכחי אם אלבה עוזב מחר ובאלדה עוד לא מוכן אנחנו נהיים מסורסים לגמרי בשני האגפים. ואז נאלץ להנחית מגן שמאלי בכיר ובאלדה יידחק וכל המאמץ של צ’אבי איתו ירד לטמיון. אם כבר מודחים מאירופה אז לפחות לנצל את זה לליטוש יהלומים בעזרת הליגה.

גאבי עם המון מחויבות להוכיח את עצמו אחרי הספסול בקלאסיקו והפרס שקיבל, הקריב הרבה על המגרש והפעם הוסיף ללחימה הרגילה שלו גם דחיפה קדימה ויצירתיות. קיבל היום את הציון הסטטיסטי הכי גבוה שלו העונה! תמשיך ככה ילד.

יאללה לבילבאו בטיימינג יחסית נוח אחרי שאיבדו גובה במשחקים האחרונים. הטיימינג, הקאמפ נואו ומצב הרוח המרומם אמורים להספיק גם מול החבר היקר ואלוורדה והצמד וויליאמס שלוהט השנה.