לההההה…זה השחקן הראשון שאנחנו מסכימים לגביו מאז ניקו המלך.
ירדן מנדייטה ושי פל לא עונים לי, אם יש אוהד ברצלונה שרוצה לעלות לפוד קלאסיקו בשעה 09:00 ויש לו ציוד מינימלי בבית (מתוכנן בערך עד 10:45) איתי ועם דור הופמן - תכתבו לי בוואטספ בבקשה 0524609772. אביב לוי הגדול לא שלם עם הקלטת פרק במלחמה ולא מרגיש טוב כמה כבר ימים. ממליץ על החוויה.
אגב אם כבר כתבתי כאן, כמה מילים על המשחק: אני לא רואה את ריאל מדריד מועמדת ברורה יותר לאליפות בטווח הרחוק. אסור להתעלם מהעובדה שברצלונה הגיעה בחצי הרכב, ברור שזה משפיע, אפילו מנטאלית, אחרי הגול וה-1:1. השער השני של ברצלונה היה קרוב יותר. צ’אבי הרס עם החילופים, אבל בארסה שוב נראתה מוכנה יותר לקלאסיקו והוא ניסה משהו חדש עם ז’ואאו קאנסלו בקישור. עד לדקה ה-60 היה נראה שריאל לא תכבוש גם עוד שעתיים. לתחושתי ואולי זה “הדשא של השכן ירוק יותר” - צ’אבי כן מוציא קצת מים מהסלע ושילוב הצעירים [זה תמיד קורה בשל פציעות, שלא תטעו] הולך בצורה חלקה הרבה בזכותו, וכל מטאטא יורה.
כמה מילים על צ’אבי שמקבל כאן המון ביקורת, ורוב הזמן בצדק, אבל אתמול לדעתי הוא עשה הכל נכון, ההרכב היה נכון ושלט במשחק וגם החילופים היו נכונים ובזמן. אם 2 הכדורים שפגעו בקורות נכנסות זה גמור.
כולם באים בטענות לחילוף של רומאו, רומאו היה חלש מאוד אבל החילוף היה הכרחי, זה היה בדקות שריאל השתלטה לגמרי על מרכז המגרש ולברצלונה לא היו תשובות, גאבי היה היחיד שיכול לתת גוף והוא היה עסוק בבליגהאם, רומאו נכנס כדי שיהיה עוד שחקן פיזי להתמודד עם קמא שנכנס ושיחק יותר כקשר ופדה שהתחיל לתקוף ולעזור להתקפה, רומאו היה זוועה אבל החילוף עצמו נכון, לא מבין למה וויתרו על קסייה שהיה יכול מאוד לעזור במצב כזה.
גם החילופים ההתקפיים הביאו לכמה מצבים לברצלונה אחרי שלא ראינו ממנה כלום למשך רבע שעה ויותר והם היו יכולים להפתיע ולגמור את המשחק.
אני לא חושב שצ’אבי מאמן על, רק שהוא לדעתי יותר טוב מקרלו ובמשחק הספיציפי הזה עשה הכל נכון ועדיין לא הצליח כי הסגל שלו מאוד מאוד מוגבל.
נו באמת, הדיביל הכניס את לאמין וראפיניה ביחד, ולאמין בקושי הצליח לעשות משהו בצד שמאל, עד שעבר לאמצע. וזה גרם לבאלדה לעלות יותר למעלה כי לא היה לנו אף אחד בצד שמאל, וכל המשחק שלנו רק הלך ונהיה מופקר מדקה לדקה. אם כבר להכניס את רומאו, היה צריך להיות במקום ראפיניה או לאמין. גם ככה זה היה חסר תועלת להכניס את שניהם ולתת לילד בן 5 לשחק במקום שהוא לא מכיר.
המאמן ששנה שלמה הרג אותנו עם 4-4-2, לא מוכן לעבור לשחק 4-4-2 כשהמשחק דורש ממנו את זה, כי הוא מקובע ולא מצליח להתאים את עצמו למה שקורה על הדשא. קחו אותו אתם. קחו גם את וואלורדה. קחו את כל המאמנים הפחוניים שהיו אצלנו ואתם מהללים.
אם זה חד פעמי, אף אחד לא היה מתלונן.
אבל מצטער זה כבר ביקורת שנשמעת פה הרבה זמן עליו, זה לא שאני מתלונן רק על המשחק אתמול.
יותר טוב מאנצלוטי? אני לא חסיד של שתי המאמנים. אני עדיין זוכר שאנצלוטי זכה בליגת האלופות עם שתי קבוצות ואינספור תארי אליפות עם קבוצות שונות, צאבי עדיין צריך לעשות הרבה דברים בחיים כדי שזה ישמע לי אמין הטענה הזו.
אוהדי ריאל לא יצליחו לשכנע אותי שהם באמת חושבים שצאבי מאמן יותר טוב מאנצלוטי. ושלא היה ספק, אני חושב שאנצלוטי הוא אחד המאמנים היותר אוברייטד שאני מכיר. הוא פשוט מאמן יותר טוב מצאבי בכללי.
האמת? הפתט הזה עם 5 אליפויות ב30 שנות קריירה. הוא מעולם לא זכה ביותר מאליפות אחת עם אותה קבוצה. הוא אולי מאמן טוב יותר מצ’אבי, אבל הוא אוברייטד ברמות.
זה בדיוק מה שכתבתי… בגלל זה אני מפקפק במניעים של אוהדי ריאל בפורום הזה, שכרגיל שמחים לספר לנו שאנחנו טועים בקשר לביקורת שלנו על כל דבר רע שקורה בברצלונה. זה הופך להרגל קבוע הדבר הזה.
בצד שני זה ציטוט נכון של גונדו? אם זה נכון, מצאנו את הקפטן האמיתי בקבוצה.
https://twitter.com/BarcaTimes/status/1718564507780551001
דרך אגב גאבי לא רק היה לו משחק טוב הוא גם הגיב טוב להפסד. בלי שום קלישאות ביקש סליחה והודה לקהל. צריך לציין גם את זה לטובה.
לא הייתי לוקח את צ׳אבי לריאל על חשבון אף מאמן טופ כמעט, פרט לאנצ׳לוטי. זה לא אוהדי ריאל שמנסים להקניט - לא רק שצ׳אבי הצליח לקחת לו אליפות עם סגל נחות (לטעמי) בעונה שעברה - כמעט בכל קלאסיקו מאז שצ׳אבי הגיע הוא נותן נוקאאוט לאנצ׳לוטי, כולל אתמול. אנצ׳לוטי הוא המאמן הכי אוברייטד בעולם, צ׳אבי עם סגלים כמו של קרלו היה לוקח איזה 10 אליפויות ב-30 שנה בכיף.
אפשר לציין, בכוכבית, שהתפקידים שלהם פרט לטקטי שונים מאד. צ׳אבי בונה את הסגל שלו לפרטי פרטים, וקרלו בכלל לא.
איזה מניעים מפוקפקים יכולים להיות לי ? אני לא שחקן ברצלונה או עיתונאי ספורט קטלוני חשוב שהדיעה שלי יכולה לשנות משהו בהנהלת הקבוצה שלך.
הייתי אולי הראשון שכתב על צ’אבי שהמלך הוא עירום עוד בתקופה שהאמנתם שהוא פפ החדש, גם אז האשמתם אותי במיניעים מפוקפקים…
לא אומר שצ’אבי מאמן על, הוא לא קרוב לשם, רק שהוא יותר טוב מאנצ’לוטי ושאתמול הוא לא טעה, לא בהרכב, לא בשיטה ולא בחילופים, לא הפכתי אותו לקרויף, רק רשמתי את דעתי.
לצ’אבי יש דרך והוא מאמין בה ובוחר את השחקנים שהוא מאמין שמתאימים לדרך שלו, לא מסתכל על השמות והולך עם האני מאמין שלו, אפשר לטעון שהדרך שלו לא נכונה ולא מתאימה אבל בניגוד לאנצ’לוטי יש לו כיוון ועמוד שדרה.
אצל אנצ’לוטי משחקים שחקנים מזדקנים שמזמן לא מתאימים לרמה רק בגלל ההשפעה הרבה שלהם בחדר ההלבשה, אני בטוח ששחקנים כמו אלבה, קרבחאל, קרוס ומודריץ’ ממשיכים לשחק הרבה רק בגלל המעמד שלהם בחדר ההלבשה, כל המטרה של אנצ’לוטי זה לשמור על חדר הלבשה שמח כדי לשמור על התחת שלו עצמו ולעזאזל השיטה והקבוצה.
זה לא אישי נגדך. אבל יש פה אופנה בפורום. כתבתי על זה מספיק פעמים.
כל פעם שיש משהו שלילי בברצלונה ואנחנו מבקרים את ברצלונה אוהדי ריאל משום מה לוקחים ללב את זה.
כל מאמן או שחקן או הנהלה שהזיק לנו, אוהדי ריאל הופכים להיות “המגן” שלהם לא נגדך וזה תכלס גם לא נגד אוהדי ריאל , אני גם במקומכם הייתי פרו צאבי.
אני פשוט לא מאמין לכם שאתם בכנות חושבים שצאבי מאמן יותר מאנצלוטי. אם אני ניכנס וכותב את זה בפורום מדרידאי ניטרלי אחר, אוהדי ריאל בפורום הזה היו עושים ממני ליצן החצר.
לא חושב שאף אחד חשב שהוא פפ החדש , בטח לא אני. אני גם לא דרשתי ממנו להיות כזה.
צאבי מזכיר לי את קטש בתור מאמן מכבי ת"א בקדנציה הראשונה.
אגדת מועדון אבל מאמן חסר ניסיון שמונה לתפקיד רק בשביל למכור “מנוים” מגיע למועדון מדיח את הצוות הרפואי בטענה שהוא לא טוב מספיק (בצדק) אבל מביא במקומם את החברים שלו (אותו דבר קטש עשה עם החבר שלו שהוא מינה לעוזר מאמן במקום גודס והפיטורים של הדוקטור של מכבי ת"א ובמקומו מינה את החבר שלו , החבר של מירי נבו שפירשן לצידה ששכחתי את שמו
זה גם מינוי פוליטי פופליסטי שהסתבר בתור אסון. המזל הרע של קטש שלו לא היה את ריאל שעשתה הכל אבל הכל בשביל לתת לנו לזכות באליפות שנה שעברה.
זו הכללה רבתי. פשוט הקייס של צ’אבי מול אנצ’לוטי בראיית אוהדי ריאל הוא מובהק לטובת צ’אבי (או יותר נכון- לרעת אנצ’לוטי), וזו דעת הרוב (המוחלט) של אוהדי ריאל מדריד. אין פה מטרה להטריל או לאתרג את צ’אבי.
מאמין או לא- זה עליך בלבד
דרך אגב אני גם לא פוסל את צאבי רק בגלל המשחק של אתמול, אתם צודקים, למזלנו הרע זה לא היה תצוגת האימון הכי גרועה של צאבי. הוא יכול להיות יותר גרוע וזה בדיוק למה שנה הבאה אני רוצה מאמן אחר. לא אכפת לי אנצלוטי טוב או רע יותר ממנו.
לי יש בעיה קשה עם אוהדי ברצלונה שלא משנה כמה פעמים צאבי יהיה רע, אני תמיד ישמע תירוצים למה אנחנו קשים מידי איתו. זה הבעיה שלי, לא אוהדי ריאל. אתם חושבים שאם קומאן היה מאמן עכשיו הייתי שומע את כל התירוצים האלו?
נ.ב אני גם בעד שאנצלוטי היה מאמן ריאל עד היום האחרון שלו. יותר מזה, קומאן מאמן חופשי. קחו גם אותו
טוב זה באמת דיון מפגר ברמה חדשה. אם פעם התווכחנו מי יותר טוב מסי או רונלדו היום נשאר לנו להתווכח מי יותר גרוע צ’אבי או אנצ’לוטי…
מסתבר שגונדו באמת אמר את זה
https://twitter.com/i/status/1718601221701833008
עצוב לי בשבילו עזב את הקבוצה הכי טובה בעולם עם המאמן הכי טוב בעולם בשביל להגיע לבינוניות של ברצלונה
איזה מלך.
מצביע בדיוק על הבעיה במנטליות שמלווה אותנו כבר כמעט עשור. צריכים בקבוצה שלנו מעוד כמוהו וכמו גאבי שאשכרה לוקחים ללב.
האמת שעם כל הכבוד לביקורת המוצדקת, בכל פעם שאני נזכר במשחק הזה אני חושב על הפנים של פדרי ופרנקי מהיציע (יחד עם רוברטו), ועל לבה וראפיניה שחזרו בלי כושר משחק משמעותי, ואני נאנח ומקבל פרופורציות.
אולי רק ביקורת אחת ממש ממש מציקה לי - החילופים של רומאו. זה לא כאילו פרנקי יושב על הספסל והוא מכניס את רומאו ועושה רוטציות. באמת לא היה אף אחד אחר על הספסל שאפשר להרכיב עם הירידה של פרמין.
וזהו.
ואגב, פרמין הזה… קראש רציני…
אני גם לא הייתי מכניס את לבנדובסקי. היה לי עצוב לראות אותו מנסה לעצור כדורים אבל לא מסוגל בכלל להתמודד פיזית עם הבלמים שלהם, פשוט כי הוא לא כשיר פיזית.
זו טעות של אלף-בית, מה גם שפיזיות זה האלף-בית של ריאל מדריד, לכל משחק גדול וחשוב הם מגיעים סופר מוכנים. ואני לא מדבר בהכרח על ליגת האלופות שזה מובן מאליו כבר, רק לפני כמה שבועות נגד ג’ירונה הם התחילו רע וסיימו עליוניים. הם יודעים לשרוד 90 דקות יותר מכל קבוצה אחרת בעולם.
צ’אבי היה חייב להתכונן טוב יותר למשחק הזה לא רק טקטית, אלא פיזית. ובפן הפיזי היה ברור שלא היתה הכנה בכלל. צ’אבי היה צריך להגיע למשחק בידיעה איזה שחקנים יכולים להיות מוכנים פיזית. שוב, בריאל מדריד קמבינגה עלה מהספסל. לא רק כי זה שחקן ענק, אלא כי זה כח פיזי מוכן.
מבחינת כישרון, איכות ויכולות יש לנו סגל עמוק, שיהיה ברור! זה מטורף מה שיש לנו על הספסל. אבל מבחינה פיזית אנחנו רחוקים מאוד, מאוד, מהטופ האירופי.
פרמין שכולנו מתים עליו, היה כשיר לשני שליש משחק בלבד. אבל זה מובן מאליו. מצד שני, הוא בכיוון טוב, וגם אנחנו בכיוון טוב. אנחנו צריכים עוד כאלה שחקנים שיכולים לתת 60 דקות גם על הספסל.
מארק גיאו הבקיע אתמול בתוספת הזמן כדי לתת ניצחון לבארסה אתלטיק. הוא בכושר טוב. אמרו על צ’אבי שהוא אמיץ כדי לתת לילדים כאלה לעלות ולשחק, אבל הוא לא היה אמיץ מספיק כדי להעלות אותו בקלאסיקו. אבל אולי הוא היה יכול לתת יותר מלבנדובסקי בקלאסיקו?
מבחינתי מה שגונדואן אמר זה הכי מדאיג. מילא שהמאמן לא מצליח ברמה הטקטית, נכשל בחילופים ולא לומד את היריבה… מילא… אבל זה שהמאמן לא מצליח לגרום לשחקנים צעירים ברובם להיות ברבאק לאורך זמן, זה כבר ממש כשל אישיותי.
מסכים לחלוטין. מפתח להצלחה היחסית בהתחלת המשחק היה לחץ ואינטנסיביות. בזמן אמת כתבתי שלהכניס את לבנדובסקי הקשיש, שעוד לא היה כשיר לחלוטין, זו טעות. הייתי מעדיף בהרבה את גיו ולשלח אותו ללחוץ את שחקני ריאל בראבאק. גם במקום פרמין, אם הוא באמת היה גמור, עדיף היה איזה ילד שיכול לרוץ וללחוץ.
ועוד משהו - למה שהוא יהיה גמור בדקה ה-60? הוא בן 20!
אם זו באמת הסיטואציה, הכושר הגופני בקבוצה לא ברמה וזה עוד משהו שחייב לקבל טיפול.
זה לא פשוט לעבור תוך חצי שנה ממאבקים פיזיים בליגה השלישית למאבקים פיזיים ברמת ליגת האלופות. הוא בשיפור קבוע וזה מעודד. אבל להתמודד מול שחקני ריאל מדריד זה לא פשוט.