מחזור 12: 3:1 ביתי בדרבי מול אספניול (אולמו 2X, ראפיניה)

בתמונה: באלדה מסמן כמה חורים הוא יעשה כבר בדקה הראשונה

אוקטובר המאיים חלף עבר לו, והסתיים ברעש, צלצולים ותמרות עשן. 5:1 על סביליה, 4:1 על באיירן, 4:0 בקלאסיקו והשיא - שמועות מונפצות על התעניינות של ארסנל בפראן טורס, הם דברים שאף אוהד ברצלונה לא העז לחלום עליהם בחזרה מפגרת הנבחרות האחרונה.

חודש נובמבר מביא איתו משחקים רגועים יותר, לפחות על הנייר: אספניול (בית), הכוכב האדום בלגרד (חוץ), ריאל סוסיאדד (חוץ), פגרת נבחרות, סלטה ויגו (חוץ) וברסט (בית. מזל, כבר חשבתי שההורים של קובארסי כבר לא יזכו לראות אותו יותר). אבל לפעמים אלו בדיוק המקרים בהם נופלים ומאבדים את מה שהושג עד עכשיו. במיוחד אחרי אופורית המשחקים שעברו.

כאמור, מתחילים את החודש מול האחות הקטנה, הסוררת, החורגת, המעצבנת והבעצם מדרידאית “בהיחבא” - אספניול. התוכים מתייצבים למשחק ממרומי המקום ה-17, אלא אם לאס פאלמאס תנצח את אתלטיקו במשחק המוקדם מחר (ואז הם יהיו במקום ה-18 האדמדם). ככה שמעבר לרצון התמידי לנצח את הניג’סים האלו, יש גם את הרצון לדחוף אותם אל מעמקי הקו האדום.

אה…וגם אפשרות לעלות, לפחות זמנית, ליתרון של 9 נקודות בטבלה. נכון.

בברצלונה הדברים זורמים, השמים כחולים, הציפורים שלא נפגעו על ידי אהבלדה מצייצות, והגאבים סוף סוף קושרים שרוכים. עיקר המיקוד של האנזי פליק בתקופה הקרובה יהיה בהורדת השחקנים לקרקע אחרי באיירן והקלאסיקו, בשמירה על כשירות ההגנה (עד שובם של RFA ומישהו-לעזאזל-יודע-מה-קורה-עם-כריסטנסן?), חדות ההתקפה (עד שובם של…אמממ…נו…), והכנסתם לעניינים של פרנקי, אולמו וטומטום, ללא פגיעה במצב הקיים. יהיה מאתגר, ומעניין.

הסגל של ברצלונה -

ייעדרו -
פראן, אריק, RFA, כריסטנסן, מאטס, ברנאל.

הרכבים משוערים -

1000103584

אני דווקא חושב שנראה איזושהי רוטציה בהגנה (פורט? פחד מוות עם דומינגז/מרטין?), ודי בטוח שנראה כזו בהתקפה (אולמו במקום מישהו מה-LRL-ים? פאטי והפיליפינית במקום ראפיניה או לאמין?), אבל נראה.

לא כיף להיות אוהד אספניול עכשיו.
מעניין איך הם מעודדים את עצמם לפני המשחק, ומה נחשבת תוצאה טובה מבחינתם אחרי שפירקנו את באיירן ואת ריאל.

לשבור לשחקני ברצלונה את הרגלים ובונוס לגנוב נקודות בשביל להחזיר את ריאל למרוץ.

שמחתי לעזור

משחק כזה אני ישמח לראות את פדרי ולאמין נחים

לא נראה לי האמת.
אנחנו אחרי 7 ימים בלי משחק, והשלושה משחקים הקרובים נמצאים בטווח של 8 ימים, לאחריהם יש עוד פגרת נבחרות.

חוץ מזה, דרבי. לא יודע אם שווה את הסיכון.

פגרת נבחרות זו לא מנוחה, הרבה פעמים זה די הפוך. חוץ מזה שמתי תעשה רוטציות? באלופות בחוץ, או סוסיאדד בחוץ?

גם אם אני מקבל את ההנחה הזו, לא חושב שבתור מאמן אתה צריך לסכן את המטרות שלך בשביל הנבחרת.

אם יעשו רוטציות(תלוי מה מוגדר בתור רוטציה) אז נגד הכוכב האדום עדיף לדעתי.

מסכים, נראה לי אספניול זה יהיה משחק קשה יותר מאשר הכוכב האדום, ולכן הוא הגיוני יותר לרוטאציות.

מצד שני, בא לי לעשות רוטאציות של “שלא ישברו להם את הרגליים” ולשים את לאמין ופדרי בספסל. בהינתן העונה הטובה שלנו אני בטוח שאספניול בעיקר תשאף ללכת מכות.

אגב, אם כבר אופציה לרוטציה, אז לא חייב את מרטין.
פורט שיחק את רוב הדקות שלו כמגן שמאלי.

וגם היה יותר טוב ממרטין בשמאל, למרות שזו לא העמדה הטבעית שלו.

זה לא בדיוק נכון, כי אם ייפצעו בנבחרת בגלל עומס, אז גם המטרות שלך בסכנה. אתה לא עושה טובה לנבחרת אם תספסל את קונדה מול אספניול, כי בצרפת הוא ישחק בכל מקרה.

בנוסף, אתה צריך גם להכניס לעניינים 3-4 שחקנים, וזה צריך להיות איפושהו בגרף המשחקים הקרוב. אספניול והכוכב האדום נראות לי כאופציות הסבירות ביותר (בטח אם מחשיבים את הרצון של התוכים לפרק).

אני לא אומר שצריך לעשות הרבה רוטציות, אני אומר שלדעתי פליק יעשה כאלו גם בהגנה ו/או בהתקפה, בנוסף למה שכנראה נראה בקישור.

זו לא בדיוק חוכמה.

זו לא חוכמה, אבל מסיבה לא ברורה פליק לא ממש תופס מפורט ונותן מלא קרדיט למרטין, שהוא אגב אפילו לא איזה שחקן לה מאסיה בן 18 עם פוטנציאל לגדול, אלא רכש משלים של בארסה אתלטיק שאיכשהו השתחל לקבוצה הבוגרת כי אין הרבה אופציות אחרות.

הוא עוד שניה בן 23.

מבחינת הקישור, הכל יכול לקרות, אני אפילו לא מסתכל על זה כרוטציה, יש לך 6 אופציות איכותיות.
השאלה אם הוא יחליף משהו בעמדות אחרות שמה הפער האיכותי לא רק קיים, הוא גם די גדול.

מסכים עם החלק האחרון של ההודעה שלך, אבל צריך לזכור שלמשל בהתקפה אתה חייב חייב חייב לפחות לנסות להכניס את פאטי/אולמו/פראן/פאו ויקטור לעניינים, כי אין משהו אחר. אחרת תקום בוקר אחד עם אחד מה-LRL כנעדר, ואז הבדל האיכות ייתן לך סטירה בלי הכנה ובלי מישהו שלפחות בערך יכול לעשות קולות של תחליף.

גם בהגנה, במיוחד בעמדות המגן (בעיקר כי לפחות אראוחו צפוי לחזור לכשירות, ואולי גם אריק).

השאלה היא האם עדיף לעשות את הניסויים האלו מול אספניול/הכוכב האדום, או בהמשך.

נכון, אבל ירצה פליק או לא ירצה - תצטרך להיות היררכיה.

נראה שאתה באסכולה של לתת דקות כי בסוף תצטרך את השחקנים האלה חמים למקרה של פציעה או הרחקה.
נשאר לראות עם פליק איתך בזה.
מה שכן, השתכנעתי שבגלל האופציות הרבות בקישור, יש אפשרות שאולמו יעניק מנוחה לימאל או ראפיניה.

אני באסכולה שאומרת שיש עוד 2/3 וקצת עונה לפנינו, ואנחנו גם צריכים לנהל סרגל מאמצים, וגם צריכים לשמור על כלל הסגל בכמה שיותר כושר משחק ותיאום בין השחקנים, ולא להגיע למצב שבו נצטרך פתאום שחקן שלא שיחק כבר כמה חודשים.

האם דווקא היום צריך לרטץ? לא יודע. האם לדעתי פליק יעשה רוטציות היום? כן.

נגלה עוד שעה ככה.

אני לא יודע אם פליק מחזיק מהשחקנים ה"חלשים" מספיק בשביל לחשוב שהם הולכים להיות חלק משמעותי מהרוטציה.

צריך רוטציה, ברור. השאלה מי נכלל בתוכה זה עוד משהו שנצטרך לראות בפועל.

לדעתי אם פליק יחליט לתת מנוחה למישהו מה LRL, זה יהיה פאטי.
אולמו יחליף את פדרי.
יותר מדאיג אותי קוברסי, גם הוא בן 17 עדיין, ואם לאמין צריך מנוחה בגלל הגיל, אז גם הוא.

חייב לא את מרטין!

ככה זה יותר נכון. השחקן היחיד שאני לא מוכן לתת לו עוד שניה בבארסה על סמך העיניים שלי שראו אותו משחק. פוטנציאל שחקן משלים בבני יהודה.

אולמו פותח לראשונה מאז הפציעה ופורט במקום קונדה.

הרכב מגניב

ההרכב המלא -

החלק המפתיע פה, לדעתי, זה שדווקא בקישור יהיו פחות רוטציות ממה שהיה נדמה שיהיו.

הייתי בטוח שפרנקי ייפתח, ושפדרי יקבל מנוחה.

אבל פליק אולי למד ממקרה אוסאסונה, והחליט לא להעמיס יותר מדי החלפות במשחק אחד, בטח בחוליה אחת. מקווה שזה ישתלם.

ההרכב של אספניול -