מחזור 13 :: 0-4 בחוץ על אייבאר. צמד לבנזמה, שער בכורה לפדריקו

זה לגמרי, ״הדשא של השכן״, או לכל הפחות ״הדשא שכבר לא שלי״.
דנילו, מעבר להיותו חור הגנתי, לא היה מסוגל להשתלט על כדור, או להעביר פס. מדי פעם הייתה מתלבשת לו איזו הגבהה לפדחת של כריסטיאנו או בעיטה יפה, לא מעבר.
קשה להיות טוב בהתקפה שכל כדור שני אצלך נגמר באיבודו.

בכל מקרה, נראה לי שמיצינו את הדיון, לפחות עד לסוף העונה. אין עוררין על היכולת ההתקפית של חכימי, אלא על כך שלקח לו זמן להראות אותה(ברמה גבוהה, לפחות). הטיעונים מתחילים לחזור על עצמם, משני הצדדים.

@Santi, כל התזה שכתבת לא מכבדת אותך ובטח שלא אותי, גם כשתוכנה מסתתר מאחורי כתיבה ברמה גבוהה.
לא שלפת שום נתון שהופך את הדעה שלך לעובדה אובייקטיבית. מצטער.

אבל תודה על הטיפ, הלכתי לבדוק את לוח השנה.

המטרה שלי אינה לפגוע ובטח לא לזלזל, אם כך יצא מצטער.
בכל אופן, אני בטוח שבהמשך העונה אתה ושכמותך עוד תבינו בדיוק למה אני (וגיא?) התכוונו בנוגע ליכולת האישית התקפית של מנדי.
לעיתים אין צורך בנתונים של GX וGPS, לפעמים הכדורגל הוא פשוט כדורגל, ומנדי שחקן כדורגל התקפי חלש מאוד. מאוד.
בכל אופן, בתור קורא הדוק של הפורום הזה, תיהיה בטוח שאני מכבד אותך ואת דעותיך ומסכים איתך לא אחת, ברוב הנושאים. הכל בסדר.

זה המפתח. בהמשך העונה. אני מניח שנחזור לדיון הזה אחרי הופעת אימים או הופעה מדהימה של הבחור, ואז נראה היכן נופלת האמת.

דנילו היה כל כך טוב התקפית שהוא כבש גם לטובת כמה מהיריבות שלנו,לא מבין איך הוא בכלל מוזכר פה,אחד הפלופים הגדולים שהיו לנו בשנים האחרונות,יש לו הרבה מזל והוא עדיין נמצא ברמות הגבוהות,אבל לדעתי זה עניין של זמן עד שהוא ימצא את עצמו חזרה בברזיל או באיזה חור באוקראינה.

הוא כ"כ הרבה זמן ברמות הכי גבוהות שאי אפשר לטעון שזה עניין של מזל, הבעיה הכי גדולה שלו בריאל מדריד הייתה קרבחאל שהחליט לתת את העונה הכי טובה של מגן ימני במילניום הנוכחי, אם היה מתמודד עם מנדי וכמותו יכול להיות שהיה נשאר עד עכשיו.

אני זוכר שכל פעם שהכדור היה אצלו או שתקפו דרך הצד שלו ירדו לי כמה שנים מהחיים,אולי זה זיכרון קצר,שלי או שלך,אבל ממה שאני זוכר הוא היה זוועה חוץ מכמה משחקים בודדים מאוד.
דנילו הוא מגן מחליף שאתה מתפלל שהמגן הפותח שלך לא ייפצע כדי שלא תצטרך לסבול מהתקפי לב במשך 90 דקות,מנדי הוא אחלה מגן מחליף שבמשחקים מסויימים יש לו גם מקום בהרכב,במיוחד במשחקי חוץ בליגה.

מה שקראסקו עשה לו בגמר ב2016 הוריד לי בוודאות כמה שנים מהחיים.

כמו שאמרת, פעם בדור.
אתה יודע מי עוד שחקן של פעם בדור? מסי. אז בואו נעיף את הזאר כי הוא לא מסי.
ושמע אני לא מסכים איתך, גם טכניקה משתפרת עם הזמן. ברגע שיהיה לו תיאום עם הזאר ועם החלוצים אליהם הוא מכוון את כדורים הוא ישתפר. גם כמו שבכדורסל אפשר לעמוד ולזרוק כדור לסל ולשפר את האחוזים כך גם בהרמות.

התקפה היא לאו דווקא יכולת טכנית, ואיסקו מוכיח לנו את זה נהדר כבר כמה עונות. מרסלו היה טכני ברמות, אבל מנדי מהיר הרבה יותר, ושחקנים רבים עשו קריירות שלמות אך ורק על מהירות. תוסיף לכך יכולת לשחק ב2 הרגלים ותקבל שחקן שיש לו גם יתרונות על מרסלו.

ושוב, זה שהוא לא יהיה מרסלו הופך אותו לכישלון? זה שהזאר לא יתן את המספרים של רונאלדו אומר שהוא כישלון? קורטואה הוא גם לא קסיאס.
בסופו של דבר מספיק טוב לשחקן הרכב בריאל זה לא בהכרח להיות הכי טוב בעולם או טוב מהשחקן שהיה לפניך. להיות שחקן מתאים להרכב בריאל זה להיות טוב מכל החלופות האפשריות, וסלח לי אבל מנדי הוא בדיוק זה כרגע.

מגן מודרני חייב להיות טוב גם התקפית וגם הגנתית. לתקוף, לספק לקבוצה רוחב ולהספיק לחזור להגנה. זוהי עמדה מאוד מבוקשת ותובענית שחסר בה היצע ולכן דנילואים למיניהם שורדים בטופ. אז קודם כל להיות אתלטי ומהיר שאת זה יש למנדי. אך גם להיות מסוגל לכדרר בשליש האחרון, לשתף פעולה עם שחקנים בדאבל פסים ולמסור בשטחים קטנים, לא רק להרים לרחבה. יש סיבה למה הרבה קשרים מועדפים כמגנים היום(קוואדרדו לאחרונה, ולנסיה ויאנג מיונייטד בעבר), חייב להיות טכני כדי לצלוח את העמדה.

אגב, נקודה נוספת. הרבה יותר קל לתת הגבהה או כדור רוחב כאשר ברחבה נמצא רונאלדו.

אני לא מבין…כמה פעמים אני צריך לכתוב משהו כדי שזה יהיה מובן ?
כתבתי יותר מ-4 פעמים בשירשור הזה שאני לא משווה את מנדי למרסלו, כתבתי שאני משווה אותו למגנים של שאר קבוצות העילית של אירופה, מול כל מגן של קבוצת עילית של אירופה יש למנדי חיסרון משמעותי מבחינה התקפית.

התגובה שאתה ציטטת הייתה תגובה לפוסט שלך שאתה השוואת את מנדי למרסלו…

ולא, טכניקה לא משתפרת עם השנים.

ואגב, מאבוקה מרים אחלה כדורים בליגת הפח שלנו בלי שיש לו רונאלדו ברחבה, מנדי לא יצליח להרים כמו שצריך גם אם רונאלדו, לבאנדובסקי, הארי קיין ופיטר קראוץ’ יהיו ברחבה.

ואיפה ראית יכולת לשחק בשתי הרגליים אצל מנדי ? בקושי משחק עם רגל שמאל, כל כדור ברגל ימין שלו זה איבוד כדור ידוע מראש, מרסלו את רוב השערים שלו הבקיע ברגל ימין.

את רוברטסון של ליברפול אף אחד לא הכיר עד שנה שעברה.
בברסה הם רק מתלוננים על אלבה.
אני יכול להמשיך אבל זה מיותר.

אדגיש את מה שכתבתי, למנדי יש פוטנציאל להפוך למגן מעולה, היום הוא עוד לא שם.
אז כן, לדעתי הוא בהחלט יכול להיות אחד המגנים הטובים בעולם, האם יגיע לשם? מי יודע…

נב. הטכניקה של סלאח הייתה גרועה ותראה אותו היום.

קלופ הכיר אותו ולכן הביא את רוברטסון, ומיד ראית שיש לו טכניקת הרמה מהגבוהה ביותר, אצל מנדי מיד רואים את ההפך.
תציע לאוהדי ברצלונה את מנדי במקום אלבה ותראה אם הם יסכימו…

בגיל 24 לא מדברים על פוטנציאל מדברים על מוצר מוגמר, ולמנדי בבירור אין יכולת טכנית מספיקה כדי להפוך למה שאתה מקווה שהוא יהפוך.

טכניקה לא משתפרת, לסלאח תמיד הייתה טכניקה, אפשר היה לראות זאת עוד באיטליה, מה שקלופ עשה זה להתאים אותו בול לשיטה שתוציא ממנו את המירב.

כשמרסלו היה בגיל 24 (שעוד קראו לו בפורום מרשמלו), הביאו לו על הראש את פאביו קונטראו (שלימים התגלה כבינוני מינוס) וגם הועדף עלי פניו בלא מעט משחקים לאורך התקופה. אם היו אומרים לך שאותו מרסלו יהיה אגדה לבנה, כנראה שהיית אומר שהוא כבר מוצר מוגמר. אבל גיל 24 זה גיל בושרי, ואני יכול למנות אינספור שחקנים שפרצו בגילאים מאוחרים יותר ובייחוד שחקני הגנה.

מיד עם הנגיעה הראשונה שלו בכדור אצלנו מרסלו הפך מבחינתי לאגדה, אף פעם לא קראתי לו מרשמלו ולא הסכמתי עם אף אחד שקרה לו כך, כבר אז טענתי שהוא יותר טוב מחברו לנבחרת דני אלבס שהיה אז בשיאו בברצלונה.
מבחינתי שחקן עם היכולות ההתקפיות שלו ימשיך לשחק גם אן הוא חלש הגנתית.

מרסלו כבר מהנגיעה הראשונה אפשר היה לראות שמדובר בעילוי טכני, ועם הזמן והניסיון הוא הפך להיות מרסלו של היום(לדעתי המגן השמאלי הטוב בהיסטוריה), למנדי אין עם מה לעבוד, ארגז הכלים ההתקפי שלו כולל רק מהירות, גם אם אתה צודק והוא יפתיע וינצל 250% מהכישרון ההתקפי שלו הוא לא יהיה מספיק טוב התקפית להרכב של ריאל.

ושוב, הרבה יותר קל ללמד מישהו לשחק הגנה מאשר ללמד אותו לשחק התקפה, כי לשחק התקפה חייבים יכולות שנולדים איתם ושאותם אי אפשר ללמד.

נסכים שלא להסכים. מקווה שזידאן איתי וימשיך לתת למנדי דקות.
אם יתברר בסוף העונה שהוא לא מספיק טוב אז אהיה מראשוני האנשים שישמחו למגן חדש.
ובכוונה שאפשר להשתפר ביכולת הטכנית, אני לא מתכוון שהוא יהפוך למרסלו. אבל עם יכולת טכנית סבירה יחד עם היותו בלוק בהגנה ומהיר מאוד יהיה לנו מגן מפחיד

אוקיי עכשיו אתה סתם מבלף, זו פסקה שגם סבא של מרסלו לא היה מעז לכתוב בזמנו.

לא מכיר את סבא של מרסלו, אבל כל מי שמכיר אותי אישית יודע את דעתי על מרסלו כבר מההתחלה.
יש שחקנים שאני אוהב כבר מההתחלה ומרסלו אחד מהם.

יש אוהב ויש להיות אובייקטיבי לגבי רמתם.
אני מאוד אהבתי את קובאציץ’, זה לא אומר שאני התעלמתי ממגרעותיו או הפכתי אותו לכוכב. לטעמי הוא היה סוג של פדה וולוורדה והקישור שלנו היה נראה איתו טוב מאשר עם הצמד קרוס ומודריץ (עדיין חושב ככה).

מרסלו היה נראה מבריק התקפית תמיד, אבל הגנתית כל קלאסיקן היינו חוטפים לפחות אחד באשמתו

אף על פי שדעתי על מנדי היא איננה ‘לא’ אלא ‘מוקדם לקבוע’, אני חייב להסכים עם גיא. הדוגמה הזו של מרסלו היא היוצא מהכלל שאינו מעיד על הכלל ויצאה כבר מכל החורים.

מייקל ג׳ורדן פרש, שיחק בייסבול, חזר והביא עוד אליפויות. אולי במקום לעבור ליובנטוס היה נכון לתת לרונאלדו לשחק כדוריד שנתיים בליגה הפורטוגלית?