לקראת ולנסיה| אחרי הניצחון הקל בצ’מפיונס אך ברור שזו תהיה אופרה אחרת - ריאל מארחת את העטלפים בברנבאו מחר (שבת, 22:00) בתקווה לא לחזור על הפאנצ’ר נגד ראיו אלא לצאת לפגרת הנבחרות במצב רוח טוב ואולי מהפסגה. ויני יהיה ממוקד? בלינגהאם יחזור להרכב, לונין ימשיך בשער וגולר…פצוע. הכל לקראת המשחק - רק כאן
ריאל מדריד מגיעה למשחק נגד ולנסיה אחרי ניצחון 0:3 חביב על בראגה באמצע השבוע, שהיא מקווה לקחת ממנו את הדחיפה קדימה של שחקני ההתקפה שלה. המטרה ברורה: לנצח את ולנסיה ואולי עם קצת מזל להשתלט מחדש על פסגת הטבלה לפני פגרת הנבחרות. אבל ריאל בעטה בדלי כפי שהיטיב לתאר שחקן חודש אוקטובר, ידוע לכם מי זה? – “התיקו נגד ראיו וייקאנו תיסכל אותנו והפריע לנו מאוד, בטח אחרי הקלאסיקו”; וכמובן שכל אחד יודע שהמשחק מול העטלפים מחר הוא שמים וארץ. הם ירביצו, יהיו אגרסיביים ולא ישחקו עם קו הגנה כזה גבוה. “אני חושב שיש לנו דינמיקה טובה אבל עלינו לשחק טוב כדי להשיג את הנקודות”, אמר קרלו אנצ’לוטי והחמיא לוולנסיה: “קבוצה מאוד דינמית ומאורגנת. אני אוהב את הכדורגל שלה”. קרלו החמיא לקבוצה ואמר שריאל השתפרה והיא עומדת טוב יותר הגנתית אבל חייבת לשמור על יציבות". כמו כן, ריאל שכבר איבדה נקודות במשחקי בית והוכיחה שגם הסנטיאגו ברנבאו לא מביא שלוש נקודות על אוטומט - תצטרך לשים בצד את אירועי המשחק האחרון ביניהן – במאסטייה.
וזה בעיקר מכוון לוויניסיוס ג’וניור שבליגת האלופות כבש את השער השני וגם סיפק בישול לרודריגו. אמנם במשחק בית הוא ‘סובל פחות’ מהמסביב, אבל עליו להתעסק בכדורגל. “לא דיברנו על הנושא הזה בכלל”, הבהיר קרלו בקשר לכוכב שלו. “ולנסיה קבוצה טובה ואינטנסיבית וחשבנו רק על איך לנצח את המשחק”. למה שוויניסיוס לא יתעל את מה שקרה למוטיבצית שיא? שיעלה לכר הדשא עם חיוך ויהיה מפוקס וממוקד? מי שיעזור לוויניסיוס במשימה הוא ג’וד בלינגהאם שהתאמן כרגיל ויחזור להרכב. האנגלי רוצה להמשיך בפתיחת העונה הפנומנלית שלו ואם יבקיע ישווה את מספר השערים שלו מכל העונה שעברה במדי בורוסיה דורטמונד – 14. ג’וד יחליף את ברהים דיאס כמובן שלכולם ברור שהמשחק הנפלא שלו לא ישנה דבר במעמדו בקבוצה. מי שלא ישחק הוא ארדה גולר שסובל מעוד פציעה ולפי הדיווחים ייעדר כחודש. “המסר שלי כלפיו הוא לשמור על רוגע ושלווה עם כמה שזה מאכזב וקשה עבור שחקן לשבת בחוץ. הוא עוד יתרום לנו המון”.
בשל הפציעה של קפה נראה את אנדריי לונין ממשיך בין הקורות. “תמיד יש ויכוחים”, התייחס קרלו לעניין. “קפה היה טוב מאד שהגעתי וכשהשתמשנו בלונין במשחק האחרון הוא גם כן הצליח מאוד. כל אחד יכול לסבול מכושר גרוע או מפציעה ועל כן שחקן אחר צריך להיות מוכן”. משחק הגנה טוב, בהנחה שלא נראה עוד תצוגת נפל התקפית במשחק בית תוך כל כך מעט זמן – יהיה המפתח. דני קרבחאל חוזר ל-11 במקום לוקאס ואסקס שהיה קצת מבולבל אבל ריאל מאבדת את שר ההגנה אנטוניו רודיגר שלולא הצהוב החמישי שספג לא היה נח לעולם. קפטן נאצ’ו שכבר שיחק בצ’מפיונס, מוכן למשימה ולצידו דויד אלאבה.
השאלה העיקרית בהרכב היא עמדת המגן השמאלי: הבחירה המשעממת עם פרלאן מנדי או שיש צ’אנס לפראן גארסיה. הקישור נראה סגור עם טוני קרוס שוב לצד אדוארדו קמאבינגה ופדה ואלוורדה שהאריך את חוזהו עד 2029. “יש לי המזל לעבוד עם שחקנים בעלי מאפיינים יוצאי דופן. אני גאה לאמן אותו ואת האחרים. אם הצעירים מתקדים זה טוב למועדון וגם להם”, החמיא קרלו. ואם כבר צעירים, ניקו פז שערך את הפרמיירה שוב נמצא בסגל ומעניין האם ישחק לראשונה בליגה. זה תלוי כמובן בתוצאה. הוא מקבל את ההזדמנות כאשר אורליאן טשואמני ודני סבאיוס פצועים. שם חדש הוא אדגר, בלם בן 19 מקסטיליה של ראוליטו שרשם כבר עשר הופעות העונה.
במסיבת העיתונאים קרלו נשאל על השיטה של ריאל: “אנחנו כבר יותר יציבים וחזקים בהגנה ביחס לפתיחת העונה. אנחנו עומדים בהתגוננות עם שני קווים של ארבעה ולא ביהלום. עם הכדור זה קצת שונה ותלוי איפה רודריגו ובלינגהאם משחקים”. משחק ההתקפה של ריאל מול הגנה עומדת כלל לא מגוון ועל כן הרחיבו ב-AS לא מעט השבוע. “הרבה כדור ופחות גולים”, נכתב. המשחק נגד ראיו למשל כמשל עם 36% שליטה, אבל מעט מאוד מצבים, בעוד במשחק נגד בראגה הייתה ריאל רק עם 48%. ריאל צריכה למצוא פיתרון לכך ויש לה את הכלים. גם חוסלו שדי ברור שיפתח על הספסל, יכול להוות פיתרון ועוד אפשרות לגיוון המשחק. ריאל צריכה לפתוח את המשחק כמו שצריך וזה יקל עליה את הדרך.
נגד בראגה היה קל. הברזילאיים צריכים להתחיל לשחק גם בליגה
ריאל מדריד – הרכב משוער: אנדריי לונין| דני קרבחאל, נאצ’ו, דויד אלאבה, פראן גארסיה (פרלאן מנדי)| טוני קרוס, אדוארדו קמאבינגה, פדה ואלוורדה| ג’וד בלינגהאם, ויניסיוס ג’וניור ורודריגו
מה המצב ולנסיה?
ולנסיה מגיעה למשחק מהמקום השמיני בטבלה – לא רע בכלל – וכשהיא בכושר טוב עם ארבעה משחקים ברציפות ללא הפסד. העטלפים דורגו במקום השלישי אחרי שפתחו את העונה עם שני ניצחונות ורגע השיא שלהם היה במחזור החמישי עם 0:3 גדול על אתלטיקו מדריד במאסטייה אך לאט לאט היא חזרה למידותיה. המקום הנוכחי הולם יותר את ‘מדיניות הצנע’ של המועדון ואיכות הסגל. ולנסיה השיגה 0:1 קטן-גדול וקשה מאוד על גרנאדה במחזור האחרון לפני חמישה ימים בזכות פנדל של פפלו, פנדל שנוי במחלוקת אך את ולנסיה זה לא מעניין. “ולנסיה השיגה עוד ניצחון שמציב אותה נקודה מאירופה – תרחיש שאף אוהד לא היה יכול לדמיין בקיץ”, נכתב בסיקור המשחק במארקה. “לאחר השער שלה ולנסיה הייתה בטוחה ולא נתנה ליריבה לסכן אותה”. למעשה זו פתיחת העונה הטובה ביותר של ולנסיה מאז 2017-18 כשהמאזן הוא 5-3-4.
מצד אחד רובן בראחה שעושה עבודה נהדרת בקבוצה, תפור עליה כסמל גדול ולוחם – מנסה להנמיך קצת את הלהבות (מונח פחות מתאים אולי בימים אלה) במסיבת עיתונאים וגם פפילו אמר שבחדר ההלבשה לא מדברים על דברים שלא קשורים לכדורגל. מצד שני, במכתב הזוי ששלחו במועדון לאוהדים לקראת הביקור בסנטיאגו ברנבאו נכתב: “יהיו הרבה מאוד עיניים ומצלמות שיצפו בנו”. הם עדיין חושבים שנעשה להם עוול במשחק האחרון במאסטייה ושכל הקהל הוכתם. כמעט 600 אוהדים יגיעו לברנבאו. במכתב נכתב עוד: “מאז התקרית הלא נעימה במאסטייה סימנו אותנו כגזעניים. אלה לא הערכים שלנו. תודה רבה על הכרטיס שרכשתם והתמיכה תהיה חיונית”. בהקשר זה נספר שוולנסיה מנצחת בעיקר בבית. יש לה ניצחון אחד בחוץ. היא לא חזרה עם ניצחון מהברנבאו מאז 2007-08, ימיו של בראחה כשחקן.
הקבוצה סובלת ממכת פציעות ועל כן ‘ולנסיה החדשה’ תכלול לא פחות מתשעה שחקנים שמעולם לא שיחקו במדריד. סלים אמאללה, הקשר ההתקפי, הוא הפצוע האחרון לאחר שנטש את המגרש אחרי 23 דקות בלבד נגד גרנאדה. גם אנדרה אלמיידה בחוץ וכן הבלם מוקטאר דיאקאמבי. חסוס ואסקס המגן השמאלי חוזר אחרי למעלה מחודש וחצי של פציעה וכן הבלם סנק אוקזאר. מי שכמובן שווה אזכור הוא הקפטן, המגן השמאלי והשחקן הכל-יכול חוסה גאיה.
אחת התגליות של ולנסיה היא הקשר פפלו. “הכירו אותי, אבל אמרתי להם שאני תמיד רוצה לנצח ולא להסתפק במה שיש. אני תמיד צוחק שבגיל 25 אני מרגיש צעיר ועכשיו אני אחד השחקנים המובילים בקבוצה. התבגרתי מאוד בליגה השנייה. בקבוצה כאן נותנים לי להיות מי שאני”. הוא אפילו חולם על נבחרת ספרד. גם חאבי גווארה שווה כמה מילים, קשר מרכזי נפלא שכבש במהלך הניצחון הנהדר על אתלטיקו מדריד. ללא צעירים טובים לוולנסיה היה קשה מאוד. הוגו דורו שיפתח כבש העונה חמישה שערים והוסיף שני בישולים בליגה, בשניים משלושת המחזורים האחרונים הוא כבש ונוכחותו מובטחת. אם ימשיך כך האקס שלנו יאפיל על עונת 21-22 אז הבקיע שבעה בלה-ליגה. שימו לב לצעירים האלה בהרכב: חאבי גוארה בן 20 וכך גם הקשר הצעיר פראן פרס שעשוי לשחק. דייגו לופס בן 21. הוגו דורה נראה ‘מבוגר’ לידם כשהוא בן 23.
בארחה לא רוצה לדבר על שום דבר חוץ מכדורגל אבל טוען כי “יש רק אמת אחת” בנוגע למה שהיה אשתקד. “ויניסיוס הוא שחקן ברמה עולמית. הגישה שלנו היא ללכת למשחק גדול ולא למלחמה. לא נחבוש מגן או קסדה. אין ‘אש’ סביב המשחק. עלינו להתמודד היטב נגד יריבה חזקה. ויניסיוס שחקן גדול אבל לריאל יש עוד הרבה שחקנים גדולים. אני לא אבזבז את הזמן הזה”. על המשחק אמר: “אתה אף פעם לא יודע איפה תיקח נקודות. זה אתגר, אנחנו במומנטום טוב עלינו להיות שאפתניים ואמיצים”. הוא מבטיח כי ולנסיה לא תשנה את סגנון המשחק שלה גם לא בברנבאו. הוא מחמיא לפפלו: “הוא חי את המקצוע, הוא דוגמא, אנחנו אוהבים אותו. אף אחד לא נתן לו כלום”. על העבר: על העבר: “אני לא משתף הרבה סיפורים מהקריירה שלי. הייתה יריבות ספורטיבית גדולה בינינו לבין ריאל ונלחמנו איתה על האליפויות. במדריד הם מפחידים, אין ספק. אנחנו ידענו להתחרות כקבוצה מצוינת וזו המנטאליות שאני רוצה מחר. יש רגעים בהם הרגשנו שווים. כל שחקן חולם לנצח בברנבאו”.
שחקני ולנסיה חוגגים ניצחון קשה
ולנסיה – הרכב משוער: גיורגי ממארדשווילי| תיירי קוריאה, כריסטיאן מוסקרה, גבריאל פאוליסטה, חוסה גאיה| פפלו, קאניוס, פראן פרס| חאבי גוארה, דייגו לופס והוגו דורו
היסטוריה ומפגשי עבר:
כבר בעונה השלישית של הליגה הספרדית נפגשו ריאל מדריד ו-ולנסיה מה שמביא להיסטוריה ארוכה מאוד. נתחיל את הסקירה הפוך הפעם. ריאל ניצחה 1:4 במפגש הראשון במדריד בפברואר 1932, הוסיפה 0:6 בדצמבר באותה שנה ובסה"כ ניצחה בכל שמונת המשחקים הראשונים. הרצף נעצר עם הפסד 1:0 ב-1942-43, הפסד בכורה כמובן ובממוצע ולנסיה מנצחת במקדש פעם בעשור. העטלפים, שהשיגו את הניצחון השני ב-1947, רשמו את רצף השיא שלהם של שישה משחקים ללא הפסד במקדש. באמצע שנות ה-50 החל רצף ניצחונות חדש, שהגיע ל-12 במספר, בלי ניצחונות גדולים מדי. בין שנות ה-70 ל-80 הגיע הרצף השני הכי טוב עם 11 ניצחונות רצופים, שהגיע לשיאו עם ה-1:5 בעונת 1982-83. והרי המאזן: ב-88 משחקי הבית נגד ולנסיה, ריאל ניצחה 65 פעמים (74%), היו 14 תוצאות תיקו (16%) ותשעה ניצחונות לוולנסיה (10%), יחס שערים 82:205 לטובת ריאל. בכל 176 משחקי הליגה המאזן עומד 47:92 לטובת ריאל.
וחזרנו לימים אלה. בתחילת העשור השני של שנות ה-2000 ולנסיה הייתה ממש מנחוס של ממש ומאז המצב התאזן. בשנה שעברה השיגה ריאל מדריד ניצחון 0:2 קשה בזכות שני שערים של מרקו אסנסיו ו-ויניסיוס ג’וניור תוך שתי דקות. בעונת הדאבל עם קרלו אנצ’לוטי היה יותר כיף עם 1:4 בזכות צמדים של ויניסיוס ג’וניור וקארים בנזמה וכמעט כל השערים במחצית השנייה. לניצחון הזה קדמו גם 0:2 בעונת 2020-21 ו-0:3 מאוד לא אופייני לעונת הקורונה 19-20. דיברנו על ולנסיה המנחוסית. בעונת 2011-12 היא הצליחה לעצור את ריאל המפלצתית של ז’וזה מוריניו על 0:0| כעבור שנה, גירדה 1:1 במחזור הפתיחה כשגול של היגואין לא הספיק| בעונת הדסימה כריסטיאנו רונאלדו הציל נקודה עם שער דרמטי בעקב, ו-2:2 חזר גם בעונת 2014-15 כשפפה ואיסקו (גולאסו) מחקו פיגור כפול. בעונת הדאבל 2016-17 מרסלו כבש שער ניצחון מרגש ברגל ימין ועשה 1:2 דרמטי. ולנסיה לא ניצחה במקדש מאז 2007-08, כשאריזמנדי הערים על איקר וכבש לפינה הקרובה, אחרי דו-קרב מרתק בין ראול ודויד ויאה שכבשו צמדים. בעונת 2006-07 ראמוס כבש שער ניצחון בנגיחה אדירה, כשקודם לכן רוד כבש את שער העונה בוולה ענק.
אסנסיו עושה את מה שצריך לעשות בעונה שעברה
יותר כיף להיזכר בימים כמו עונת 2002-03 עם 1:4 כפול של האלופה הנכנסת על האלופה היוצאת, הימים בהם ריאל ו-ולנסיה היו ראש בראש. זידאן הציג את אחד ממשחקיו הגדולים ביותר עם שער ושני בישולים, אחד פשוט מטורף חאבייר פורטיו המחליף. גם רונאלדו-פנומנו וגוטי הבקיעו. למעשה עידן הגלאקטיקוס יצא לדרך עם רמונטדה ו-1:2 על ולנסיה במחזור הפתיחה של 2000-01 עם פיגו בהרכב. מדנייטה כבש שער מאוחר אך זה לא החזיק מעמד. ראול כבש בחצי מספרת ופיגו ניצח את המשחק. גם בשנות ה-80 היה לריאל רצף יפה נגד ולנסיה, עשרה ניצחונות בית רצופים, מאניטה במחזור השני ב-1985-86 (אחרי 0:1 בלבד בהפסקה הגיע המבול. מיצ’ל כבש שלושער וגם אמיליו בוטראגיניו וקרלוס סנטיאנה הבקיעו) וגם 2:6 בעונת 1989-90 – הפעם אל צמד של מיצ’ל הצטרף גם צמד של הוגו סאנצ’ס. הניצחון הכי גבוה של ריאל על ולנסיה היה אותו 0:6 במפגש השני.