כשהליגה מתחילה לברוח לה ובצל פרשת איסקו שעשתה כותרות בימים האחרונים - ריאל מדריד תארח מחר(21:45) את הכבשה השחורה שלה בברנבאו בשנים האחרונות - קוראים לה ולנסיה, שמסוכנת גם בעונה לא טובה. אסנסיו יחזור ל-11? ומה עם מרקוס יורנטה?
סטטוס אלופת אירופהX3::
ריאל מדריד מגיעה למשחק במאסטייה בשלושה מצבים שונים: מצד אחד, מתוסכלת על התבוסה המחפירה באייבר(3:0) שהרחיקה אותה עד לכדי שש נקודות מהמקום הראשון בטבלה. מעבר לכך שמדובר במכה קשה במאבק האליפות, ומי יודע עוד כמה צ’אנסים יהיו לה - ריאל צריכה קודם כל לספור את הפער מהמקום הרביעי. מצד שני, ריאל הבטיחה את העפלתה מהמקום הראשון לשלב שמינית הגמר מה שעשוי להקל עליה בהמשך, וניצחון באולימפיקו של רומא(2:0) הוא לא דבר שמותר להקל בו ראש, העונה. לצד הבעיות המקצועיות ישנו ‘תיק איסקו’ והוצאתו המפתיעה מחוץ לסגל מול רומא, ואין ספק שהיחסים בינו לבין סולארי לא טובים. ריאל מדריד יודעת שהמשחק נגד ולנסיה בברנבאו הוא אופרה אחרת מאשר נערי רומא. המאמן סולארי לא מוכן להתייחס לנושא איסקו “אמרתי כבר שאלה החלטות ספציפיות למשחק ספציפי. אני לא עוסק בספקולציות, אני עושה מה שטוב ביותר לריאל מדריד”. איסקו כן עתיד להיכלל בסגל.
“אני ראיתי שחקנים שמחים מאוד בזמן האימונים, והאנרגיות האלה לצד העבודה והאחריות הם 80% מכל דבר, מכל עבודה”, מנתח סולארי, שאומר בנוגע לקיום גמר הליברטדורס בברנבאו - “זה כבוד גדול עבורינו כמועדון לארח את המשחק הזה, ומצד שני קשה לי להתעלם מהנסיבות, ועבורי לפחות המשחק הזה איבד חלק מערכו”. משחק שממש לא איבד מערכו הוא המשחק הקרוב נגד ולנסיה, בו ריאל תצטרך לדעת להתמודד עם יריבה קשוחה ואגרסיבית, שנלחמת, מנדנדת גם בעונה לא טובה, ובטח שלא יהיו לה את השטחים כמו נגד רומא. “אני יודע שזו קבוצה מאוד מאורגנת עם מאמן חכם. היא יודעת ‘לסבול’ במשחקים ולהקשות על היריבות והיא לא סופגת הרבה. הכישרון שלנו לא יספיק, נצטרך להיות תוקפניים יותר מבדרך-כלל”. עם כך, ריאל מדריד זקוקה למשחק התקפה טוב.
קשה שלא להיזכר במשחק בין הקבוצות בעונה שעברה בברנבאו. בהיעדרו של כריסטיאנו רונאלדו המושעה, מי שקיבל את המפתחות היה מרקו אסנסיו. הוא ליהטט בימין, חתך לאמצע וכבש שער נפלא, בנה עוד מהלכי התקפה ומצבים ליתר חבריו והותיר את בנזמה ובייל בצילו. בסופו של דבר הוא גם כבש בקור רוח בכדור חופשי מתוחכם כדי שריאל מדריד לא תפסיד(2:2). זה בדיוק אסנסיו שכולם קיוו לראות. במשחקים האחרונים הוא איבד את מקומו בהרכב ונגד רומא עלה לדקות ספורות. לוקאס ואסקס אמנם כבש שער והוא רץ הרבה, אבל אוהדי הכדורגל רוצים לראות את אסנסיו, ובצד ימין הוא יכול להיות הרבה יותר אפקטיבי. בייל ובנזמה הלא-יציבים כן ישחקו, השאלה מי ישחק לצידם. עוד התלבטות של סולארי נעוצה בקישור האחורי, משום שבמשחק נגד רומא הייתה נקודת אור גדולה.
אמנם מרקוס יורנטה לא ממש ‘נולד מחדש’ כפי שהגזימו בתקשורת, אבל אסור לזלזל בשחקן שהיה מחוץ לתוכניות ולא שיחק בהרכב חוץ מהמשחק נגד מלייה - והציג יכולת טובה. סולארי לא גילה האם יורנטה ימשיך להיות הקאסמירו הנוכחי שלו ויותיר את סבאיוס על הספסל, אבל נראה שכן, והוא בהחלט היה מלא מחמאות - “אני לא יודע מה הוא אמר(על האפשרות שיעזוב בינואר), אבל אני יודע מה הוא עשה. הוא נתן את כולו והיה עם קצב משחק מצוין למרות שלא שיחק לפניכן. ידעתי למה הוא מסוגל, הוא מקצוען גדול שעובד במאה אחוז. תהיה לו קריירה גדולה אם ימשיך ככה”. במשחק נגד ולנסיה שיש לה את אחת מחוליות מרכז השדה הטובות בליגה - האגרסביות ושריפת השטחים של יורנטה(השחקן שכץ את הקילומטראז’ השני הכי גבוה באולימפיקו) - יהיו חשובים. הפעם אם ריאל תספוג, בניגוד למשחק באייבר - אסור לה לוותר ללא קרב. וההתקפה? 20 גולים ב-13 מחזורים זה מעט מדי. האם הסגל הנוכחי מסוגל ליותר? ועד כמה יותר?
הוא מצפה להמשכיות. קאסמירו הזמני של ריאל מדריד?
ריאל מדריד - הרכב משוער : טיבו קורטואה| קרבחאל, ראמוס(C), ואראן, מרסלו| יורנטה, קרוס, מודריץ’| לוקאס ואסקס(אסנסיו), בייל ובנזמה
מה המצב ולנסיה?
ולנסיה מגיעה למשחק מאוכזבת במיוחד אחרי שאמרה שלום סופית לליגת האלופות. העטלפים קיבלו אמנם בית קשה במיוחד עם יובנטוס ומנצ’סטר יונייטד אך איבוד הנקודות נגד השוויצרים("זה היה המפתח לכישלון שלנו, סיכם גאייה בראייה לאחור) היה מיותר והיה נראה שנגד הקבוצה של מוריניו כפי שהיא משחקת - ניתן היה לעשות יותר. ההפסד נגד יובה בטורינו(1:0) היה שיקוף של העונה של ולנסיה. הקפטן דני פארחו ניסה להישאר אופטימי - “הליגה האירופית היא טורניר גדול ומכובד, יש שם קבוצות גדולות ויהיו לנו עוד ערבים גדולים השנה”. בינתיים ניתן לומר שגם הכושר הטוב ביותר של ולנסיה העונה, כשניצחה שלושה משחקים עד יובה, שניים מהם בליגה עד האפס - לא הספיקו לעטלפים, שמחזיקים בתואר המפוקפק של ‘מלכת התיקו’. לא כך ראו בולנסיה את שנת המאה של המועדון.
מצד שני, ולנסיה מחזיקה באחת ההגנות החזקות בליגה - ספגה תשעה שערים בלבד, כמו אתלטיקו מדריד, והמאמן מרסליניו שביקש לפני הפגרה לא לשפוט את הקבוצה שלו בשלב כה מוקדם של העונה - ממש לא מוריד את הראש, על אף שבעונה שעברה לולנסיה היה מס’ נקודות כמעט כפול(17 העונה לעומת 31 אשתקד). “אנחנו נהיה עם גישה זהה לחלוטין למשחק בטורינו. גם ביובה הודו שהיו קשיים. אני לא מתייחס לפרשנויות. נגיע לברנבאו כדי לנצח את ריאל מדריד עם כל הריספקט”, אמר והוסיף שהקבוצה הראתה נגד יריבות גדולות שהיא מאוד תחרותית. כך היה בתיקו נגד מנצ’סטר יונייטד בליגת האלופות וכן בתוצאות התיקו נגד ולנסיה בליגה(1:1 במחזור הראשון ביכולת באמת טובה) ונגד ברצלונה במאסטייה. מרסליניו נאחז כמובן גם ביכולת של ריאל מדריד וטוען שהוא לא רואה שינוי בין הקבוצה של סולארי לזו של לופטגי. בעונה שעברה הוא כמעט השיג ניצחון היסטורי בברנבאו(עשה זאת כמאמן רקראטיבו), והוא מצביע על כך שליגת האלופות שונה מהליגה בספרד.
באימון המסכם לקראת המשחק נפלה על ולנסיה מכה כשהחלוץ רודריגו נפצע והוא ייעדר בוודאות. “אני מקווה שיהיה כשיר למשחק הבא נגד סביליה”, סיכם המאמן בנוגע לרודריגו שאמנם כבש העונה שעברה אחד בלבד(ותרם שני בישולים מול ראיו וייקאנו) ולא הצליח לשחזר את היכולת שלו אחרי עונת שיא, אך הוא באנקר ברור בהרכב הקבוצה. מעבר לסאנטי מינה שנמצא בכושר מצוין וכבש שני צמדים לאחרונה(6 שערים בכל המסגרות - הכי הרבה בולנסיה), יש למאמן עוד שני חלוצים טובים על הספסל - באטשוואי וגאמיירו. אין ספק שחלק מהאוהדים של ולנסיה מתגעגעים לסימונה זאזא, והם מתגעגעים גם לגדש המצוין של העונה שעברה. השנה הוא סובל מחוסר מזל ופגש את הקורה והמשקוף כבר שש פעמים, יותר מאשר בכל העונה שעברה.
המאפיין הבולט של ולנסיה הוא הקישור המרכזי הלוחמני שלה. קרלוס סולר סופסל לאחרונה כדי שייקבל כוחות, גם פיזיים וגם נפשיים, והוא עתיד לחזור ל-11. הוא וקונדוגוביה בלטו לטובה בשנה שעברה בברנבאו, וסולר לא כבש אף שער ליגה מאז. אותו שער היה שיתוף פעולה בין גאיה ולאטו, וזה היה שער מרגש על טהרת צעירי ולנסיה. “אני לא לחוץ וחשוב לי יותר שאני משחק כדורגל טוב וקבוצתי, אבל תמיד הייתי כובש שערים יותר בקלות”, סיפר. הבלם גאראיי גם כן חוזר להרכב ויהיה עם מוטיבציית שיא נגד האקסית. ולנסיה מעכלת את ההדחה מהצ’מפיונס ורוצה לחבר רצף נצחונות. היא לא ניצחה בברנבאו מאז 2008 והיא קיבלה את ברכת הדרך מכובש השער דאז, אריזמנדי. במחזור הבא כאמור היא תחכה לסביליה והפער ביניהן עומד על תשע נקודות. היא לא רוצה להגיע למשחק הזה בפער של 12. אז ולנסיה לא לחוצה כמו ריאל מדריד, אבל הלחץ תמיד קיים…
ולנסיה - הרכב משוער: נטו| וואס, גבריאל, גאראיי, גאייה| קוקלן, דני פארחו(C), קרלוס סולר, גדש| סאנטי מינה וגאמיירו
היסטוריה ומפגשי עבר::
השעון כבר הלך והתקרב לדקה ה-90(דקה 86’), ריאל מדריד ראתה איך האליפות עלולה לחמוק ממנה, שוב בגלל ולנסיה. ואז מרסלו נכנס לאמצע מכנף ברגל ימין שיחרר בעיטה חלשה אך מדויקת מכל הלב ריאל מדריד ניצחה 2:1 במחזור ה-35 ובברנבאו חשו הקלה(עוד כבשו - כריסטיאנו ומרסלו). זה היה הניצחון השני בלבד של ריאל מדריד בברנבאו על ולנסיה בשבע השנים האחרונות. כל השאר הסתיימו בתיקו, כל אחד יותר מתסכל מהשני, בדרך-כלל 2:2 כזה - בין אם זה כריסטיאנו שהשווה בעקב אמנם ומנע הפסד בעונת הדסימה בדקה האחרונה; ה-2:2 בעונת 2014/15 כשריאל ירדה למחצית בפיגור כפול אבל פפה צימק בנגיחה ואיסקו השווה בגולאסו לחיבורים, אך לא יותר וגם המשחק בשנה שעברה במחזור השני מסמל את ולנסיה ככבשה שחורה - ריאל בהובלת אסנסיו הנפלא לא הפסיקה לתקוף ובסוף יצא שהילד חילץ נקודה בכדור חופשי ערמומי ברגע האחרון(2:2 ) - הנה התקציר . עוד תוצאות מתסכלות? תשאלו את מוריניו, פעמיים(0:0 בעונת האליפות ו-1:1 ב-2012/13).
פארטידזו שלו לא הספיק אשתקד. אסנסיו חוגג מול ולנסיה
עוד ניצחון בברנבאו הושג בשלהי 2015/16, לקראת הסיום, ריאל ניצחה 3:2 ושמרה על מאבק האליפות עד למחזור האחרון. כריסטיאנו כבש צמד, בנזמה גם כן הבקיע, והשער היפה במשחק היה שייך לאנדה גומס ששלח פצצה לחיבורים. אנחנו מעדיפים להיזכר בנצחונות אחרונים, כמו ה-4:1 הקסום של זידאן ב-2002/03 כשהצרפתי כבש את השני ובישל שניים באומנות - לרונאלדו נאזאריו והאחרון לפורטיו הילד שעלה מהספסל(וגם גוטי הבקיע). כמו ה-2:1 בעונת הקאפלו עם הוולה הבלתי-נשכח של רוד ואן-ניסטלרוי - שער העונה, כששער הניצחון היה שייך בכלל לראמוס בנגיחה, אחרי כדור חופשי מאוחר של בקהאם; גם במחזור הפתיחה של 2000/01, הופעת הבכורה של פיגו בליגה, היה משחק חביב עם ניצחון 2:1 דרמטי, כשריאל פיגרה בדקות האחרונות אבל ראול במספרת ופיגו בשער מוזר - קבעו מהפך. כדי למצוא תוצאות גבוהות במשחקי הבית נגד ולנסיה עלינו לחזור לשנות ה-80-90:
מאניטה ב-1982/83(5:1), אחת נוספת של הקינטה דל-בויטרה כעבור שלוש עונות(שלושער של מיצ’ל ועוד שערים של בוטראגיניו וסנטיאנה) והיו עוד שני 4:0 וגם 6:2(יתרון כפול ומהיר של בוטראגיניו ושוסטר הפך למשחק צמוד ו-3:2 במחצית, ואז ריאל התפוצצה). הניצחון הכי גבוה של ריאל על ולנסיה היה 6:0 בצ’מרטין בעונת 1932/33. ההיסטוריה ארוכה ומלאה במפגשים אדירים, לא שהיה לכם ספק. כשריאל המארחת , בליגה בלבד - 60 נצ’ לריאל(72%), 14 תוצאות תיקו(17%) ו-9 נצ’ לולנסיה(11%), יחס שערים 192:118 לטובת ריאל מדריד. ולנסיה ניצחה במקדש בפעם האחרונה לפני יותר מעשור, 3:2 ערמומי ולא צודק עם גול של אריזמנדי. עד אז, ראול ו-ויאה שיחקו תופסת וכבשו צמדים כל-אחד. לפניכן היא עשתה זאת גם ב-2005/06, עם ניצחון 2:1 משערים של רובן בארחה בכדור חופשי ו-ויאה בפנדל, כשראול כובש שער שיוויון זמני. ריאל ניצחה בכל שמונת משחקי הבית הראשונים נגד ולנסיה וסביב שנות ה-50 היה לה רצף מרשים עוד יותר של עשרה נצחונות ברצף. היו ימים.