מחזור 14:: מאבדים נקודות ואת הראש עם 2:2 בבלאיידוס של סלטה (ראפיניה, לבנדובסקי [קסאדו הורחק])

כל שחקן שגורם לנו להתגעגע לבאלדה זה שחקן שצריך לזרוק אותו מהקבוצה בהזדמנות הראשונה.

אני מבין שלא פיספסתי כלום…

נדמה לי שהצהוב של מרטין זאת העבירה היחידה שסוטו גרדו שרק נגדינו.
ויתר על שני פנדלים מפוקפקים ושתי הזדמנויות לצהוב שני למרטין.

אגב, אני דווקא כן חושב שזו היתה עבירה של צהוב. אבל הראשונה לא הייתה אז מתקזז.

אל תדאגו יש עוד מחצית…

באלדה בסגל או מחוץ?

בספסל.

יש את זה לאספאס ביותר מוגזם? אולמו אכל מרפק ודריכה ולא הוציא מילה.

התאקל ברחבה היה נקי לגמרי. עם כמה שג’רארד מרטין נגר, בואו לא נקח לו גם את הפעולה החיובית היחידה שלו עד שיוחלף.

רק ברצלונה יכולה לבעוט בדלי כך,…

מגיע לנו. האמת גנבנו נקודה.

זה המבחן הכי רציני של פליק מאז שהגיע… זה ברור לכולם שמאז המחצית השניה מול אספניול יש זריקת זין בקבוצה.

קשה גם להיות שחוק, אחרי בעיית רוטציות עקב אינספור פצועים, וגם לנסות לכפר כל הזמן על שטויות שכל מיני שחקנים עשו היום. בראשם, כמובן, מרטין, אבל גם קובארסי וקונדה לא במשחק חייהם. בלשון המעטה. ולכן כנראה השחקן הסביר להיום הוא איניגו מרטינז, שלא רק שלא הרס, גם הציל אותנו פה ושם מכל מיני פאדיחות נוספות.

מה שכן, המשחק הזה הוכיח (שוב, ולפחות לי) כמה בהגנה חסר שחקן כמו RFA. בימים בהם התיאום בהגנה לא משהו, לפחות שיהיה מישהו מהיר, פיזי, ועם הרבה רעל שיכפר על שטויות של אחרים.

בכל מקרה - לנצח בבלאיידוס, כשסלטה ביתרון של 5 שחקנים מחצית שלמה, זה כנראה לא פשוט. בטח אם מוסיפים היעדרות של לאמין (ושוכחים שככה על הדרך יש עוד 7 נעדרים, כן?). אבל גם כשמרטין כבר יצא, והמשחק היה נראה שידדה לאיטו לעבר הניצחון - באו אסאדו וקונדה והשמידו לנו את הנקודות. רק שזה יהיה לחטוא לאמת אם נאשים רק את 2 אלו בתוצאה, כי ברצלונה כולה איבדה עשתונות בדקות האחרונות, ובאופן כללי - משחק רביעי רצוף שהיכולת מגמגמת, במקרה הטוב, או צ’אבי קומאנית במקרה הרע.

ברצלונה חייבת שחקנים עם מהירות, ועם יכולת ליצור יש מאין. אבל קודם כל היא חייבת להירגע ולהתאפס. ברסט מחכה בשלישי, והיא תהיה משוכה קשה ממה שחושבים, בטח ביכולת הזו.

עם כל זה שאף אחד מהמחליפים לא השפיע ואולמו כל הערב נבלע שם באגף… המומנטום ליטרלי התהפך כשקונדה שילשל שם ברחבה. מרתיח כמה דביל ומנותק אפשר להיות כשרק לפני דקה קסאדו הורחק.

לדעתי העומס מתחיל להשפיע, וזה מתעצם כששחקנים נפצעים ואז גם האחריות של הגרעין המקורי גדלה.
היה אפשר לראות שרוב השחקנים שחוקים החלה מדקה 70, כולל קונדה.

היה אפשר לברוח מהמוקש הזה עם 3 נקודות, כמה חבל.
עכשיו פליק יצטרך לקבל החלטות קשות באמת לגבי איך הוא מנהל את הסגל הזה. עד עכשיו נראה שהוא בעיקר עושה רוטציות עבור שחקנים פצועים או חוזר מפציעה, ולא בהקשר של עומסים פיזיים. לא ברור כמה זה יכול להחזיק.

היינו חייבים לנצח גם ב 10 שחקנים. כולה להחזיק יתרון של 2 שערים 10 דקות.
קונדה אשם, ברור, אבל לא רק. פרנקי איבד כדורים, קוברסי איבד שחקנים, פרמין לא עשה כלום, וגם לקסאדו יש חלק גדול בתיקו.

ראפיניה נבחר לאיש המשחק, הוא באמת היה טוב, אבל אני הייתי בוחר בפניה.
ניכר שיש לו בטחון, במיוחד ביציאות מהשער במחצית הראשונה. הוא הוציא כמה שערים בטוחים. זה שהובלנו 2-0 בדקה ה 80 זה הרבה בזכותו.

Jules Koundé: “I didn’t have a good game from the the start. It was a lack of concentration and I’ve paid for it. Mine was a huge mistake.”
לפחות הוא לא בורח.

נ.ב. נקודה ראשונה בלי לאמין. גם כן משהו.

לפעמים אני חושב שקונדה על הרצף האוטיסטי. כמו מסי, רק ממש לא בתפקוד גבוה ובהגנה.

אפשר להגיד שיש לנו שוער לפחות. איזה בעיטה בדלי, לתפארת ברצלונה.

נ.ב
וואו איזה בכיין יאגו אספס.

זה מתחיל להרגיש שהיכולת בשני המשחקים האחרונים היא זו שבאמת משקפת את מה שבארסה מסוגלת אליו עם הסגל הנוכחי, ולא מה שראינו בחודש אוקטובר הקסום.

צריך להגיד את האמת - פליק לא קוסם, הסגל מוגבל מאוד, לא מפסיקים להיפצע שחקנים, נשענו עד עכשיו על הרבה יכולת אישית וגם על לא מעט מזל, זה היה עניין של זמן עד שקבוצות ילמדו את מלכודת הנבדל שלנו (או שפשוט נתחיל לפשל בזה כי המלכודת דורשת ריכוז מקסימלי ותיאום הגנתי עילאי).

אני חושב שעם כל הפסימיות ששררה פה בפורום הקיץ היינו חותמים בזמנו על מה שבארסה השיגה עד עכשיו. בהמשך לזה חושב שבארסה קצת הפתיעה את עצמה עם היכולת של פתיחת העונה וכל ההרגשה הזאת שאנחנו כל יכולים ומי יכול עלינו חילחלה לשחקנים והביאה לשאננות בכל העמדות במגרש.

נ.ב
חוץ מרצף שלושת ה2-1 שהיה לנו בתחילת העונה שם הצלחנו לעשות מהפכים ולגלות אופי, נראה שאין לפליק פיתרונות כשדברים לא הולכים. לא זוכר שחילופים שלו שינו לטובה משחקים שהסתבכנו בהם. אם מסתבכים אז יש זריקה כללית בקבוצה ואין הרגשה שבארסה יכולה להשתלט על המצב ולהציל את המשחק. אולי אפילו הגרמני לא יכול לתקן את המנטליות הקלאסית שלנו…

נ.ב2
התוצאות האחרונות מבאסות במיוחד לנוכח העובדה שריאל בפתיחת עונה מחורבנת מצליחה לחצוב נקודות גם במשחקים כאלה והנה תכף סוגרת את הפער בטבלה. אז מקווה שברור לכולם מי עדיין הפייבוריטית הברורה לקחת את הליגה.

שמתם לב ששוב קונדה משחק במרכז ההגנה ומפשל באותה דרך?

נראה שהגענו כבר לשלב הזה בעונה שהשחקנים מתעייפים. בסוף המשחק שחקני סלטה היו רעננים יותר, וזה משהו שצריך לקחת איתנו הלאה.

מבחינתי זו אותה בעיה שאני מדבר עליה… בארסה לא יודעת להחזיק כדור תחת לחץ ואז כשפתאום היא נשארת ב10 שחקנים וחוטפת גול אין לה כלים להתמודד. כי במקום להרוג את השעון בהחזקת כדור, איניאקי פניה (האידיוט) מעיף כדורים לשמיים כדי להעביר 5 שניות במקום להרגיע ולעצור ולהרוג את הזמן.

מתי השחקנים המפגרים שלנו התחילו למזמז את הכדור ולבזבז זמן? אחרי שסלטה ויגו השוותה.

קבוצה רצינית צריכה או להיות מושלמת בסגנון שלה או לדעת לעשות התאמות ולשנות סגנון בהתאם להתפתחות המשחק. מאחר ואנחנו לא מושלמים, במצב של 2-1 כשאנחנו עם 10 שחקנים הדבר האחרון שאנחנו צריכים לחפש זה גול.

החילוף הכפול האחרון של פליק היה הזוי. אין מילה אחרת… בדקה ה89 הוא מוציא את לבנדובסקי ואולמו ומכניס את פאו ויקטור ופבלו טורה.

בקיצור, בארסה בתקופה רעה שהתחילה לפני הפגרה והמשיכה אחרי. זה מותר, זה חוקי, זה צפוי, זה מקובל וזה מובן. האנזי פליק ימדד לפי האופן בו הוא יתמודד עם המשבר.

אני תמיד רואה מחצית ראשונה במשחקים של 22, ואז מתלבט אם להמשיך לשניה וללכת לישון. עד כה, קבלת ההחלטות שלי ברמה גבוהה וכל משחק שאני מוותר על המחצית השניה שלו מסתיים מעצבן.

הלוואי ונצליח להבין מגן וקיצוני בקיץ. דייוויס וניקו זה יכול להיות קיץ מושלם מבחינתי.

לא לדקור אותי, אבל קובארסי כבר זמן מה לא טוב. יש מצב שהייתי מספסל דווקא אותו כשאראוחו חוזר.

אני חושב שכמו שהיו כאלה שמיהרו מידיי לקשור כתרים לפליק, עכשיו יש כאלה שממהרים מידיי לחרוץ את דינו ואת דין הקבוצה כולה. הלכתי לוודא כדי לראות אם אני זוכר נכון, אבל מסתבר שלא טעיתי - מדובר בסה"כ ברצף של שני משחקים שברצלונה איבדה בהם נקודות, ולפחות אחד מהם הוא משחק שסומן ע"י כמעט כולם כאן כמוקש מסוכן במיוחד. ורק לתזכורת (לא שאני חושב שמישהו כאן צריך אותה) - בדיוק לפני “רצף” שני המשחקים הללו, היה את הרצף הגדול והמרשים בהרבה של רביעיות וחמישיות לרשתות של באיירן, ריאל, הכוכב האדום וגם ניצחון משכנע על אספניול שלרוב יודעת להקשות.
מדגם המשחקים שבאים לטובתו של פליק, למרות שגם הוא בפני עצמו לא מספיק גדול - עדיין הרבה הרבה יותר גדול משני המשחקים הללו.
מה שכן - ברור שגם הרצף החיובי הנ"ל הוא לא מייצג, ומי שחשב/חלם שבארסה תרשית רביעיות וחמישיות על בסיס שבועי עד סוף העונה - כנראה שנכונה לו אכזבה (ידועה מראש).

אבל מעבר למבחן התוצאה - הדברים שברצלונה של פליק הראתה כאן במשך חודשיים, לא יכולים להיות מוסברים רק ע"י מומנטום חיובי או “מזל”. הייתה כאן עבודה מקצועית יסודית של כל הגורמים המקצועיים - מהמאמן ועד אחרון השחקנים המחליפים - והיא לא נעלמת אחרי משחק וחצי.

כנ"ל לגבי הקביעה הנמהרת ש’נראה שפליק לא יודע להתמודד עם משחקים שלא מתפתחים כפי שרצה’. השיוויון אתמול נחת בפאקינג דקה 86, עם כמעט אפס זמן לתקן. יכול להיות שהחילוף הכפול שהוא ביצע לאחר מכן היה לא נכון ולא מקדם, מצד שני יכול להיות שהוא חשש מקריסה מוחלטת ורצה לעצור את המומנטום שהצד השני פיתח, ולכן העדיף לשמור על הנקודה שעוד הייתה לו. גם בדיעבד קשה לומר אם הוא צדק או לא.

עם זאת, אני מסכים מאוד עם ליאור שהמבחן האמיתי של פליק יהיה עכשיו, דווקא כשהדברים לא הולכים ואי אפשר להישען על מומנטום חיובי קיים, אלא צריך לייצר אחד כזה מאפס. כזכור, ולמרות שמדובר בשני מאמנים מאוד מאוד שונים - שם בדיוק צ’אבי נכשל (בגדול).

הנקודה העיקרית שהטרידה אותי ברצף המוצלח היא שהיא התבססה על כושר פיזי מטורף - דבר שהיה ברור שיהיה קשה להחזיק לאורך עונה שלמה. אולי אפילו דבר שבלתי אפשרי להחזיק לעונה שלמה.

אני חושב שפתחנו טוב מאוד את העונה, ולטעמי היה חשוב לתת לקבוצה את הביטחון להראות שלקבוצה יש יכולת עצומה ופוטנציאל גדול. עם זאת, אני מאוד מקווה שפליק והצוות שלו עובדים עם סרגל מאמצים שבנוי נכון, ויודעים לחלק את המאמץ לשלבים הקריטיים של העונה.

עכשיו, שאנחנו מובילים את הטבלה וגם מגיעים לחלק היציב של העונה, החלק שבו צריך לאסוף נקודות לטבלה אבל לא לתת משחקי על של נוק-אאוט, הגיוני שהקבוצה תראה פחות רעבה ופחות קילרית. אפילו רצוי. לא כל משחק זה באיירן וריאל, לא כל משחק זה משחק על כל הקופה. בארסה וריאל שתיהן עוד תמעדנה. זה הזמן להרגיע ולתת לשחקנים לעבוד בתפוקה של 80% - 70%.

אי-אפשר לשחוק את השחקנים עכשיו בחלק ה״פשוט״ של העונה ולהגיע גמורים למרץ או למשחקי הנוק-אאוט באלופות.

מבאס, כבר הובלנו בשני שערים והיינו צריכים לנצח את המשחק הזה, אבל לא מבאס מדי. בסוף המחזור הזה עדיין נהיה במקום הראשון, ולא כל מחזור הוא סלטה בבלאיידוס. יהיו משחקים פשוטים וקלים יותר.

נקודה חיובית מאוד שיש לי להוסיף זה שרואים איך פליק שינה את סגנון המשחק שלנו ועשה אותו יעיל יותר. זה לא בושה לשחק על היכולת המצויינת של ראפיניה להשתלט על כדורים ארוכים ולדהור לשער.

את בארסה ראיתי משחקת 6-7 שנים לפני שפפ הגיע ותקע אותנו עם טיקי-טאקה שרוב המאמנים לא יודעים איך להפיק ממנו את המיטב. לפני פפ שיחקנו כדורגל יפה וטוב ולא חלמנו על טיקי-טאקה.

אני מעריץ את פליק שיש לו את הביצים לשחק כדורגל התקפי, ישיר ומלבב לעיניים, מבלי לנסות לשחק בסגנון של מאמן אגדי אחר רק בשביל לרצות את האוהדים שחולמים על עבר שלא יחזור. שימשיך כך.

אני אתחיל לדאוג אם נאבד נקודות בהרבה משחקים, לא אם אנחנו מורידים את הרגל מהגז וזוכרים שהשחקנים הם בני-אדם ולא סוסי פרא…

אני חושב שהמאניה דיפרסיה הזו בפורום פה מגוחכת ותקבלו את זה טיפה בתור ביקורת בונה אפילו מאכזבת אותי במובן מסוים. אפשר לחשוב איבדנו נקודות מול לאס פאלמס ואידוליד בבית…

גם אפשר לחשוב איזה קלפים יש לפליק להכניס עם הסגל הפצוע והחסר שלנו. שאתה רואה שהשחקנים שמחלפים את באלדה גורמים לך להתגעגע לבאלדה הדביל אתה מבין עם מה פליק צריך לעבוד…

איזה השפעה למאמן שסופגים גול בדקה 84 ושתי דקות אחרי זה חוטפים את השני?

אני כמעט ולא בא בטענות למאמן, הטענה העיקרית שלי לפליק, זה שאחרי הירידת מתח מול אספניול הוא לא נכנס בהם . אני אפילו זוכר שהוא הגיב בסלחנות על זה.

פליק לא קוסם? עם הסגל שיש לו, במיוחד בהגנה. הוא לטעמי, עושה הרבה מעבר למצופה.

הדבר שכנראה יש לו הרבה מה לעבוד עליו זה המנטליות הזו של ברצלונה לבעוט בדלי.

כתבתי את זה אתמול בפרטי, ריאל לא תפסיד משחקים כאלו. מישהו זוכר אותם מגיעים לדקה 84 ואז חוטפים שתי שערים בצורה כזו? זה לא משהו מקצועי שאפשר להתאמן עליו באימונים רגילים, זה משהו פסיכולגי. זה פשוט לוזריות שמובנת בקבוצה הזו.

פליק הוציא מים מסלע ועשה ניסים ונפלאות עם המועדון והסגל שקיבל - אבל השיטה של בארסה נשענת על שלמות באלמנטים מאוד לא יציבים.

שוב, זה הכי טוב בפער שיכל לעשות עם הקלפים שקיבל.