אנצ’לוטי גאון
אני חושב שה"בעיה" היחידה הייתה המאניה, כי דיפרסיה אני לא ממש מזהה פה, גם אחרי אתמול. עיקר הביקורות (הלגיטימיות לגמרי) הופנה למשחק אתמול ספציפית, ולמשחקים שלפני, ולא דיכאון כללי ממצב הקבוצה ושליחת המאמן/שחקנים ללשכת העבודה.
לכולם היה ברור, לפני פתיחת העונה, שיהיה קשה ויהיו חבלי לידה. השילוב של מאמן חדש, אין כסף כדי להביא שחקנים שמביאים איזון בהרכב ובסגל ושמחזקים עמדות חלשות, שליש (!!!) סגל פצוע, שחקנים צעירים ולא מנוסים, וקיץ שכלל יורו-קופה-אולימפיאדה - אלו לכל הפחות אחלה תירוצים שבעולם לציפיות לא גבוהות במיוחד.
אני חושב שבסך הכל אנחנו יורדים לקרקע, שזה בסדר גמור ודי צפוי, והתקווה היא שזו ירידה לצורך עלייה. לא כי כל עלייה, או הקצה שלה, תמיד תהיה עם חמישיות ורביעיות, אלא יותר מבחינת הגישה וחוסר השאננות (היי קונדה). תקופות רעות תמיד היו ותמיד יהיו, וקבוצות (ובתוכן ההנהלה, הצוות המקצועי, השחקנים, ואגב - גם האוהדים) נשפטות גם, אם לא בעיקר, בתקופות האלו שלא הכל הולך בהן. יש הפסדים ותוצאות מאכזבות שהתוצאה שלהם לטווח הארוך היא חיובית. אני מאמין שזו של אתמול, וההפסד לסוסיאדד, הן כאלו.
2 המשחקים האחרונים יכריחו את פליק ושחקניו למצוא פתרונות חדשים ואחרים לבעיות חדשות ואחרות, בנוסף לבעיות הכבר ידועות שהם מתמודדים איתן. אבל באופן כללי, אני מאוד מסכים עם @Josepe פה: זה שחבלי הלידה הנוכחיים נעשים עם כדורגל חיובי והתקפי, ולא תוך כדי הכרחת סגנון משחק לא מתאים לפחות כרגע (ואגב - גם נושא השמירה על שחקנים שחזרו מפציעה ולא זריקה למים כי יש לחץ) - מעודד אותי מאוד.
אולמו היה נראה סחוט ובקושי נשם. את החילוף שלו אני יכול להבין.
למה החליף את לבנדובסקי אני לא יודע
אני קורא עכשיו שקונדה התנצל גם על המהלך שבו הכדור עבר את הקו אבל סלטה המשיכו לשחק והוא לא.
אני בטוח שכולם ראו את זה וחשבו אותו דבר, אבל מה שחשוב זה שהוא סימן את המהלך הזה בעצמו והתנצל.
שאפו.
ידענו שהמשחקים האלה יבואו אחרי האולימפוס של באיירן וריאל, וזה בלי להתחשב הפציעה של לאמין(מעניין אם מי שהיה צריך להגיע למסקנות לגבי האיכות שלו כבר עשה את זה). עכשיו פליק צריך להוכיח שיש לו עוד כלים בארגז.
מסכים שזה לא נשמע איום ונורא על הנייר - אבל כמה דברים:
- היכולת מול סוסיאדד עשתה לכל אוהד בארסה טריגרים לפוסט טראומה מצ’אבי.
- לאבד 2-0 בדקה ה-83 זה חתיכת דבר שהוא לא מחוייב המציאות.
- במציאות הנוכחית של הליגה בספרד שבה ריאל צברה בעונה שעברה 95 נקודות (9 איבודי נקודות - הפסד ו8 תיקו), בארסה כבר “ביזבזה” יותר משליש מהנקודות האפשריות שאפשר לאבד, וכל זה בפתיחת עונה שכולם החשיבו כמדהימה ורגע אחרי יכולת באמת טובה של הקבוצה. בליגה הספרדית אין לך את מרווח הנשימה הזה לאבד פעמיים ברצף נקודות ובמיוחד לנוכח האופי של ריאל לאסוף נקודות גם במשחקים רעים. מקווה שלא נסתכל אחורה על העונה הזאת וניזכר באיבוד הנקודות הקריטי הזה, אבל זה לגמרי יכול להיות המצב.
פליק עצמו התייחס לכך במסיבת העיתונאים - אני התכוונתי לא רק לעניין שספגנו בדקה ה86 ולזה שלא היה זמן לתקן. בארסה מלכתחילה לא התחילה טוב את המשחק ושוב נכנעה ללחץ גבוה של היריבה, כבשה בזכות שתי טעויות גדולות של ההגנה והמשיכה להיות מנומנמת על אף סימני האזהרה בדמות מצבים מאוד מסוכנים של סלטה שפעם אחר פעם הצליחה להביך אותנו דרך האגפים.
פליק עדיין לא מצא את הנוסחא לקומבינציה הראויה בהרכב כשאחד מבין ראפינייה/לאמין/לבה נעדרים, פדרי למשל הלך לאיבוד לגמרי אתמול ומכאן מגיעות הטענות שלי לפליק שלא הגיב כראוי תוך כדי המשחק וניסה לשנות את היכולת והעמידה על המגרש.
הבעיה הכי גדולה של ברצלונה זה שאין לה איכות, כתבתי כבר בעבר שפליק עשה את המקסימום האפשרי מבחינה טקטית ושיטת משחק, דבר אחד שהוא לא יכול לשפר ולתקן זה האין איכות בסגל.
השיטה עבדה נהדר כי היא צמצמה את המגרש וחייבה כדורגל מהיר מצד לצד וההתקפה הטובה תנצח, עד לפני 2 משחקים לברצלונה הייתה ההתקפה הכי טובה בעולם, לאמין היה אחראי בלעדי על היצירתיות, ראפינייה עשה תנועה ללא הפסקה וכל הזמן זז לשטחים הפנויים בעומק ולבנדובסקי היה החלוץ הקטלני שמסיים בשער כל רבע הזדמנות(ראיתם איזה שער פסול ומדהים אתמול ?) כל עוד השלישייה הזאת על המגרש ברצלונה יכולה להבקיע בכל שנייה גם בלי לשחק טוב, ואז פתאום פדרי ואולמו עושים רעש כאילו שהיו צ’אבי ואנייסטה והם ממש לא(שחקנים טובים וסבירים בהחלט בעיניי אבל ממש לא טופ עולמי אבל זה דיון אחר), ברגע שאתה מוציא אחד מבין השלישייה הקדמית ברצלונה נתקעת כי אין לה מחליף ראוי(אפילו לא רבע ראוי) לאף אחד מהשלישייה, במיוחד לא לימאל שהוא השחקן היצירתי היחיד בקבוצה(מבחינת איום מתמיד על השער ולא מבחינת קטעי יוטיוב), בלי הילד ברצלונה מתקשה מאוד להגיע לחצי מצב.
אתמול אחרי המתנה שקיבלתם בשער הראשון ועם ימאל על המגרש זה היה מסתיים בשלישייה קלילה כבר במחצית אחרי שסלטה ויגו הייתה עולה בניסיון להשוות.
בקיצור, אם אני אוהד ברצלונה אני מתפלל שאף אחד מהשלישייה הקדמית לא יחמיץ משחק אחד, במיוחד לא ימאל או הפולני, פליק חייב לתת להם כל דקה אפשרית של מנוחה אחרי שמשחקים מסתיימים, אפילו להוציא אותם במחצית אם התוצאה היא בהפרש של 3 שערים.
תיקנתי
יכול להיות שאנחנו רואים, בשורה התחתונה, את פליק בוחר באילו משחקים נאבד נקודות במודע.
אני אומר במודע, כי הוא יודע מה שווים השחקנים בסגל שלו, והוא יודע שהוא הגיע לפיק היכולת הפיזית שהוא יכול לדרוש מהשחקנים ולהכין אותם.
חלק מהעניין של סרגל המאמצים זה לסמן משחקים בלוח השנה להגיע אליהם בשיא הכושר הפיזי. הגענו לשם כבר, היה ונגמר.
עכשיו פליק יודע שבהורדת ההילוך ההכרחית, הרי לא מדובר בסגל מלא של אתלטי על, אלא בסגל מוגבל לחלוטין, הוא חייב לבחור במשחקים בהם מבצע חילופים מהבית, ולא עף על ניצחון בכל מחיר.
המחיר הוא באופן מדוד, ותדמיינו שהאנרגיות של השחקנים זה כמו אחוז סוללה שיש לו להשתמש בכל משחק מכל שחקן, בהתאם למסוגלות הפיזית שלו.
כבר ראינו את העניינים משתבשים אחרי האדום של אריק נגד מונאקו, כי זה השפיע על הרוטציות שהוא תכנן במשחקים אחר כך (ובאותו משחק נגד מונאקו הוא ויתר על המשחק במקום להעמיס פיזית על השחקנים כדי לנצח). זה הוביל 10 ימים אחר כך, כמו אפקט דומינו, להפסד בפמפלונה עם סרג׳י וג׳רארד בהגנה.
בקיצור, כרגע הסגל עמוק, אבל לא איכותי מספיק. וכל הכבוד לפליק שהוא כן הצליח להוציא את המיטב ממה שיש. מקווה לראות עכשיו שחקנים בירידה מפנים את המקום לקצת דקות משחק לרעבים ולאלה שאחוז הסוללה שלהם קרוב ל100.
בעיקר מחכה להגיע לינואר, לסגל מלא ואולי להפתעות בשוק ההעברות.
תנו לי את אלכס ואייה בחזרה. יש לו סוללה חזקה.
זה מה שחשבתי פעם, אבל כבר לא.
איזה סממנים אתה רואה שמוכיחים זאת?
ברצלונה היא לא גימיק ולא פוקס, היא משחקת כדורגל מצוין כשלושה חודשים. ניצחונות מרשימים לטעמי לא רק ברמת התוצאה על ריאל מדריד ובאיירן מינכן. לדעתי גם בדקות קשות ב-1:1 נגד באיירן לנצח בסוף 1:4 זה כן מראה על ‘אופי’ ולא רק רמונטדה. האוהד “השפוי” שחיי את הקבוצה באמת מבין שהתוצאות שהושגו עד עתה הן על סף הלא הגיוניות וכמובן מים מהסלע עם מה שיש. וגם לקבוצות גדולות בעבר שפתחו על 200 קמ"ש הייתה דעיכה בסיום העונה. כמובן שבלי לאמין ימאל היא מאבדת 50% מהיצירתיות שלה לדעתי.
אולי טוב שפליק היה עצבני בחדר ההלבשה כדי שהקבוצה תתעורר. הראה שהוא לא רק אחלה גבר ונחמד אלא גם יודע כמובן להעמיד במקום ולדרוש. המצב של ברצלונה עדיין נהדר ואולי רכש בינואר יהיה קריטי. אני כן חושב שיש פער מסוים למרות תחילת העונה - בין החלק הקדמי שבהרכב מלא הוא וואו עם הנסיקה של ראפינייה - לבין החולייה האחורית (אם רונאלד אראוחו יחזור נהדר מהפציעה אולי כאן משהו ישתדרג).
אני לא יכול להוכיח כי זו לא עובדה מוגמרת, אלא השערה ותחושה חזקה, אבל במבט על הסגל שלנו ועל השחקנים בתקופה האחרונה, יש רושם של עייפות מסוימת ונפילת מתח שמגיעה אחרי השקעה פיזית גבוהה במשך כמה שבועות.
העייפות, הרעננות, זה מה שמאפשר לשחקנים למצות את היכולת שלהם עד הסוף. לחץ, משחק מהיר, תיאום וחשיבה מהירה, לא יעבדו בצורה מושלמת אם יש שחקנים עייפים ולא בכושר.
והפן הפיזי זה משהו שפליק שם עליו את הדגש ממש אבל, והוא הצליח למצות את הפוטנציאל של השחקנים בעזרת בניית תכנית מדוייקת. אבל בגלל המוגבלויות של הסגל, אין לו יכולות תמרון. לפתוח עם ג’רארד מרטין על חשבון באלדה זה נטו חשיבות לכשירות הפיזית של השחקן על פני תוצאה.
אני מסכים שיש דגש על כשירות פיזית, אבל אני לא חושב שפליק מנהל עומסים או זורק משחקים. חשבתי ככה נגד אוססונה אבל מאז אני רואה שהוא עולה עם ההרכב הכי חזק שהוא יכול כמעט בכל משחק.
מאוד התאכזבתי מההרכבים שעלו נגד אספניול והכוכב האדום, 2 משחקים שהיה חייב לתת לשחקני מפתח לנוח.
בזבזנו שם אנרגיות מיותרות.
גם כל פעם שהוא עלה עם פורט במקום קונדה, מסתבר בדיעבד שזה בגלל שהצרפתי נוטה לאיחורים.
הלוואי ואתה צודק, אני כבר השתכנעתי ההיפך. אולי אני טועה, אולי הוא ישתנה.
אולי הדרישות הפיזיות ירדו אחרי המשחקים שבהם הגענו לפיק, והשחקנים השקיעו באופן מתוכנן פחות אנרגיות. בסגל טוב יותר זה היה מספיק, אבל היום אנחנו משלמים על זה.
מנטליות של מגדל קלפים. מספיק רגע אחד מטופש שגורם להכל להתמוטט, כל מה שממשיך לעלות מפה שמבחיה מנטלית אנחנו לא יודעים לשמור תוצאה. הצהוב השני המטופש של קאסאדו קרה, סבבה יכול לקרות לשחקן צעיר. איך מפה זה מביא להתנהלות של קונדה בשער הראשון? איך מפה הגענו למצב שפרנקי נרדם בשמירה? איך מפה התגלגלנו לחילופים מהבית של פאו ויקטור במקום לבה?
אומנם קונדה דיבר על החלק שלו באשמה, אבל הקבוצה כקולקטיב איבדה את הראש במשחק שמראש הלך לה קשה עוד מתחילתו. הכל נכון, רוטציה קצרה, ערימה של חיסורים קושי לשמור על אינטנסיביות- אני מבין הכל. לא מבין איך כולם קורסים מנטלית ככה עשר דקות לסיום.
אני לא מכתיר את פליק, כמו שאני לא ארדוף אחריו עם קלשון ולפיד אחרי מה שהיה אתמול, אבל צריך לדבר על הירידה המאוד ברורה ביכולת של הקבוצה, והשאלה המאוד קשה שהיא “איך פותרים קושי בשמירה על אינטנסיביות ללא רוטציה אפשרית?”.
אכן, זהו מבחן אופי לפרוייקט של בארסה ופליק, ולא מין הנמנע שזאת תהיה תקרת זכוכית משמעותית לבארסה העונה שעוד תחזור ברגע שהעומסים יעלו.
על זה אני חייב להתעכב.
פרנקי לא פתאום ‘‘נרדם’’ בשמירה, זה מאפיין מוביל בקריירה שלו. יש לו חיסרון בולט בפן ההגנתי ובמיוחד באינטנסיביות בלי הכדור(לדעתי היה ויכוח ביני לבין RTD בדיוק על זה בעבר).
זאת אחת הסיבות שמעולם לא התייחסתי אליו כשחקן כזה טוב כמו שניסו לצייר אותו, ולמה תמכתי ברצון של הההנהלה למכור אותו.
תחת לחץ, פרנקי הוא השחקן הכי טוב בקבוצה בהפרש. הוא מי שאני רוצה שיקבל את הכדור ויוציא אותנו מהתסבוכת. הוא גם מעולה בבניית משחק ובקידום הכדור. אני מסכים שהמיקום ההגנתי שלו לוקה בחסר. הוא לא יכול להיות פיבוט בודד.
החולשה הזו לא הופכת אותו לשחקן פחות חשוב, ולמכור אותו זו טעות גדולה.
אני מציע להירגע קצת עם הזיכרון הקצר לגבי שחקן שאפילו לא כשיר לחלוטין כרגע.
ובכל זאת- הייתי מוכר אותו בקיץ אם הוא מסרב לחדש חוזה.
לא מסכים. כרגע בגלל שאין לנו פיבוט בודד ויש לנו דאבל פיבוט עם נוכחות פיזית דלה הדאבל פיבוט (לרוב פדרי וקאסאדו) גם מקדמים את המשחק עם בישולים ומסירות מפתח וגם מובילים במספר חטיפות.
זו הבעיה עם גאבי ופרנקי. הראשון יכול לתת מספר חטיפות, אבל לא לקדם את המשחק ולייצר מסירות מפתח, והשני יודע לעבוד טוב עם הכדור אבל כרגע לא מספק מספיק חטיפות. אף אחד מהשניים הללו לא יכנס לעמדה הקדמית יותר כי שם יש מספיק שחקנים כמו אולמו, לפרקים פדרי או ראפיניה ופרמין.
אני אולי אחד מהתומכים הכי גדולים של פרנקי, ואני עדיין בדעה שהוא ביבזבז את הקריירה שלו בבארסה בתקופת השפל שלה, והוא היה יכול להצליח יותר במקום אחר, אבל כרגע הוא צריך לתת יותר במשחק שלו כדי שיוכל לתרום לקבוצה, כי אצל פליק כולם לוחצים ונמצאים באינטנסיביות גבוהה. אם כל זה לא יקרה בארסה תצטרך את הכסף יותר ממה שהיא צריכה את ההולנדי.
מספרים לי שפרנקי שחקן על, תכלס, מאז השנה השניה שלו אצלנו בה הוא פיתח אספקטים שלא היו לו באייאקס הוא לא התקדם לשום מקום. לא קרוב להיות לworld class שהבטיחו לנו. לא דומה.
דה יונג הוא הקשר הכי טוב של ברצלונה, אם אני צריך לקחת קשר מברצלונה לליברפול או ריאל אז זה ההולנדי, אבל מצד שני בכל הדקות שהוא שיחק עד עכשיו די ברור שהוא לא מתאים לכדורגל של פליק, האם זה ישתפר ? אני בספק גדול.
זה החותמת שלו, אבל אני לא חושב שהוא יותר טוב בזה מפדרי, גאבי או ברנאל.
אולי במכלול ההתקפי כן, אבל הוא לא מביא לנו משהו שאין ובמקרה כזה אין לנו שום צורך בשחקן שצריך להתאים את הקבוצה אליו. יש לנו שחקנים שיכולים להיות חלק מקבוצה ולהפוך את כל השלם ליותר טוב, מאשר מישהו שטיפה עדיף כי בפן אחד הוא ממש ממש ממש טוב.