מחזור 15: בדרך למקום השני אחרי הפסד ביתי 2:1 ללאס פאלמאס (ראפיניה)

ברצלונה ציינה אתמול את חגיגות 125 השנה להקמתה באירוע מיוחד, והיום בצהריים היא תנסה להמשיך את המצב רוח הטוב מהבורקסים והקבבונים מאתמול במשחק מול הצהובים הקנריים.

125 היה מספר מפתח אתמול - 125 שנים למועדון, 125 טעויות של מרטין במשחק, 125 פציעות של פאטי בשנה, 125 כתשובה לשאלה “מ-1-10 כמה אתה אוהב את פרמין?”, ו-125 דקות בין אירועי הרגשת אי נוחות של אולמו שאולי יגרמו לו להיעדר מהמשחק. בנוסף אליו, כמו שדימה ציין בת’רד הפציעות, גם איניגו מרגיש אי נוחות (לגיטימי לגמרי, בהתחשב בעובדה שהוא וקובארסי משחקים אינסוף כי אין בלמים והחשש מדומינגז גדול משאפשר לדמיין), מה שמאתגר את מלאכת בניית ההרכב על ידי האנזי פליק.

מי שישחק היום לראשונה נגד מועדונו הקודם הוא פדרי, שבהיעדר הפתעה מאוד גדולה, יפתח הערב. השאלה הגדולה, בהיעדרו של אסאדו המורחק, היא “לצד מי?” - גאבי, פרנקי וטורה יאכלסו את מחסנית התשובות האפשריות, ואולי גם אאא"פ, במידה והוא לא יפתח בהתקפה שוב (אם לאמין לא יפתח). אגב לאמין - בנוסף לחזרה שלו לסגל, לרשימת המזומנים למשחק חוזר גם ההוא שמעולם לא הפסיד משחק שהוא ניצח בו - פראן טורס.

לאס פאלמאס מגיעה אל המשחק כשהיא במקום ה-17 בטבלה, אבל עם משחק יותר מוולנסיה (מחזיק אצבעות שתנצח) ואספניול (בעעע), ששתיהן עם 2 נקודות פחות. מה שאומר שלפחות לאחר כשליש עונה, ובהינתן הפער המתפוגג בראשות הטבלה - זה משחק שברצלונה חייבת לקחת בו את 3 הנקודות, כדי להמשיך את המומנטום החיובי שחזר במשחק מול ברסט בצ’מפיונס. בטח כשמתייחסים לכך שהצהובים ספגו כבר 26 שערים בליגה העונה.

ייעדרו -
RFA, כריסטנסן, פאטי, מאטס, ברנאל - פציעות.
אסאדו - מורחק.

הרכבים משוערים -

1000108893

מסתבר שבלאס פלמס משחקים 4 אקסים שלנו.
סילסן - היה שוער שני מצוין אצלינו, נמכר תמורת נטו באחת העיסקאות בישול הספרים של ברטומיאו.
סנדרו - הבטיח רבות כשהיה צעיר, לדעתי מימש רק חלק מהפוטנציאל. עדיין מסוכן עם המהירות שלו. הוא התראיין לפני המשחק ואמר שהוא אסיר תודה לברצלונה. יליד לאס פלמס אגב.
מיקה מרמול - שמעתי את השם רבות כשהיה בבארסה ב’, היה אמור להיות הבלם הבא שלנו. לא יודע מה קרה.
מארק קרדונה - היה בבארסה ב’ כמה שנים, אבל לא דיברו עליו בתור עילוי.

אגב, 5 שעות לפני המשחק ועדיין אין סגל רשמי? מישהו שתה יותר מדי בחגיגות אתמול.

ביקשת, קיבלת -

אולמו ואיניגו בסגל, השאלה היא האם הם יפתחו?

ההרכב -

איניגו פותח, אולמו לא, כאשר במקומו פבלו טורה.

לאמין, שחוזר מפציעה, מתחיל בספסל ואאא"פ במקומו.
טומטום הוא זה שעולה לשחק לצד פדרי, במקומו של אסאדו.

אני שמח שפבליטו מקבל קצת דקות לאחרונה. באמת שיש לו מה לתרום בעמדה הזאת.

אני די בטוח שחוץ מאייל כולנו מתבאסים מזה, אבל קבלת החלטות מצוינת של פליק.

בתסריט האופטימלי אנחנו עושים ניצחון קל גם בלי לאמין, והוא יכנס דקה 70+ רק בשביל לחזור קצת לדשא. בתסריט הפחות אופטימי, אנחנו נתקשה עד המחצית והוא יצטרך להיכנס להציל את המולדת.

עם באלדה בשמאל יש טיפה אופציה באגף, שזה טוב. אני קצת איבדתי תקוה לגבי טורה. ראפיניה-פרמין-טורה זה שלושה שחקנים שמשחקים פחות או יותר באותה עמדה. מישהו יידחק שמאלה, מישהו יידחק ימינה, אבל זה לא אידיאלי. נקווה שמול לאס פאלמאס זה יספיק.

מתבאס קצת שאראוחו לא על הספסל, אבל כמובן שהגישה השמרנית עדיפה. משחק הבא אולי.

מצחיק להגיד את זה, אבל בכמה דקות שעלה מול ברסט טורה הפתיע אותי לטובה. נראה באימונים שעובדים איתו על האינטנסיביות הנדרשת. עם הכדור נראה שהוא תפס את הרעיון של דחיפת המשחק קדימה כמה שיותר מהר.

הייתי מהספקנים לגביו, אבל אני מתחיל להשתכנע אחרת.

צריך לפטר את הדביל שחשב על הקטע עם החתול. מביך.

ואז את זה שהחליט על מכנסיים לבנים

לא בניסיון להטריל, לדעתי מהלך לא נכון להכניס אותו במחצית , למרות שברצלונה עם 0 יצירתיות בלעדיו.

מי שמחרב לנו את משחק ההתקפה בינתיים הוא לבנדובסקי.
כדורים בורחים לו, הוא מפסיד במאבקים , ונראה לי לא הגיע לאף מצב בעיטה שלא לדבר על הבעיטה עצמה.

ברוכים הבאים למקום השני.

ועם איך שאנחנו נראים במשחקים האחרונים - גם זה זמני.

מבאס, אבל פרופורציות. בתחילת עונה היינו לוקחים מקום שני עם כדורגל סה"כ חיובי ב-2 ידיים.
יש לקבוצה הזו בסיס חזק. היא צריכה כמה חיזוקים בעמדות מפתח, ולהצליח לרוץ בסגל מלא ויהיה טוב.

מקום שני ורבע גמר אלופות זה בסוף תוצאה סבירה.
עונה הבאה נוכל אולי להיות יותר תחרותיים.

לא בטוח אם זה ציניות או אופטימיות מפתיעה…

איזה בעיטה בדלי.

כל פעם שאנחנו נאלצים להשתמש בשחקן ה-14 או ה-15 בסגל - היכולת יורדת משמעותית, ואנחנו מתקשים להסתדר עם זה.

אין תלונות לאף אחד (חוץ מלשופט שלא יודע שעל משיכת חולצה ברחבה שורקים לפנדל), זה המצב עם הסגל הזה.

משחק מסריח שלנו ברשותו של לבנדובסקי.
תאכלס כולם היו גרועים, אולי חוץ מראפיניה, אבל לבנדובסקי בלט.
היו 2 פנדלים שואר היה חייב לבדוק. הדריכה על קוברסי הייתי ברורה, יצא לו דם איפה שדרכו עליו. את משיכת החולצה של ויקטור כולם ראו חוץ מהואר.
לא יודע מה קרה למשחק ההתקפה שלנו. מילא הגנה, שגם לא יציבה וגם אולי למדו כבר את הטריק עם הנבדל, אבל בהתקפה היינו צריכים להבקיע יותר. כמעט 25 בעיטות לשער, אבל אני זוכר אולי 2-3 הצלות אמיתיות של סילסן. כל השאר בעיטות לא טובות.

נקודה ב-3 משחקים זה לא צחוק, בכלל. המשחקים מול סלטה ולאס פאלמאס יותר מפריעים לי מזה שהיה מול סוסיאדד, כי בדקות המועטות שאשכרה שיחקנו במשחקים האלו, הגענו למצבים בקלות וגם כבשנו. פשוט שילוב של חוסר ריכוז, עייפות, וזריקת זין של שחקנים הכריעו את הכף.

זה, והעובדה שכבר אין לנו מחליף ראוי לאף עמדה, שגם אשכרה מתאים לעמדה שהוא מחליף בה. קונדה יכול להתפאר ב-38 שעות חדר כושר ביום, אבל במקרה הטוב הוא עייף, ופורט לא מתואם עם הקבוצה. מרטין זה מרטין, קובארסי חלש לאחרונה, ופדרי משחק לבד בקישור.
וכשאין כיבושים קלים (מה קרה לאאא"פ?) אז זו או הברקה מכלום של ראפיניה, או שום דבר.

רצף משחקי חוץ לפנינו, שוב. זה כבר גורם לחשוש.

בכל מקרה - משבר ראשון לקבוצה תחת פליק. מאיורקה, בטיס ודורטמונד (בחוץ כולן) מחכות לראות איך ומתי ברצלונה תצא מזה.

מה שמעצבן בפנדלים זה שואר לא בדק.
מילא שופט לא ראה, בשביל זה יש ואר.
במקרה של ויקטור גם אין פרשנות. זה לא מאבק על הכדור עם עבירה הדדית. הבלם פשוט משך בחולצה, מנע מויקטור להגיע אל הכדור, איך זה לא פנדל?

אותה תשובה לכל מיליון הטעויות נגדנו מתחילת העונה: בספרד הואר נועד לעזור לקבוצה מסוימת, ולא לאכוף שיפוט אחיד ואמין לכולם.

במחזור הקודם שלנו מול לגאנס הייתה דריכה ברורה על ויניסיוס ברחבה בלי שריקה אם זה ‘מנחם’.

את האליפות העונה תיקח ,לא מי שתנצח יותר אלא מי שתבעט בדלי הכי פחות.