ידענו שיגיעו הפסדים גם תחת צ׳אבי, זה ברור. גם יכולנו לראות שיש שיפור מצויין בקבוצה, ועם זאת יש עוד הרבה מה לשפר. כך שבסה״כ אני מרוצה, למרות ההפסד.
מבחינת התקשורת אני מוריד בפני המאמן את הכובע. התנהלות מכובדת ומכבדת ברמות אחרות. לרעתנו, יש לאמר שאת הכביסה המלוכלכת הוא מכבס בבית ואנחנו לא נזכה לרכילות עסיסית מצד המאמן.
בראיונות צ׳אבי מדבר על כל שחקן מהקבוצה כאילו הוא מינימום מועמד לכדור הזהב. כולל אומטיטי. בפועל המאסטרו מחלק את הדקות בהתאם למציאות ולא למילים המכובסות. אומטיטי שהובטח לנו שהוא ״הואן-דייק הבא״. עוד לא ראה דקת משחק תחת המאמן החדש ש״הראה בו אמון״ ממש עם הגעתו לקבוצה. לנגלה קיבל דקות ראשונות ודווקא נתן משחק טוב רוב הזמן. על דמבלה הוא אמר ״כשיר ב 100%״ לפני המשחק, אבל הכניס אותו רק בדקה ה- 60. בקיצור, צ׳אבי לא מחלק מתנות חינם. לא ליריבות, לא לעיתונאים ולא לשחקנים. התנהלות מאלפת שלא ראינו פה בשנתיים האחרונות.
בנוגע לריקי, במחצית הראשונה זה היה מביך. השחקן פשוט העדיף להפטר מהכדור מיד כשהגיע אליו, עם מסירות עלובות לשחקן הכי קרוב, בעיקר הצידה או אחורה. חוסר הביטחון ניכר והיה ממש מבאס. זה גרם לי לחשוב הרבה על כך שלפני שנתיים התחרות שלו הייתה וידאל וראקיטיץ׳, שעל ידם הוא נצץ. היום התחרות שלו היא גאבי וניקו ולכן הספסל הפך לחבר טוב שלו.
במחצית השניה הורגש שמשהו משתחרר, הוא העז יותר, תקף יותר, עשה יותר דריבלים, פינה ורץ אל תוך שטחים. פתאום הוא הזכיר את ריקי של לפני שנתיים, וזה היה תענוג. אני לא יודע כמה המשכיות צ׳אבי יתן לזה, אבל אם הוא כן, אני מקווה ומאמין שריקי יגמול לו ולנו על האמון, ובענק. אני עוד לא הרמתי ידיים. על כל פנים, פדרי יחזור רק בעוד חודש (נדמה לי), ובינתייים לצ׳אבי יש כאב ראש מהסוג הטוב.
דיברנו פה לא מעט על הקלוב דה אמיגוס גירסת צ׳אבי בזמן האחרון ועל המחסור ברוטציות. אמש צ׳אבי נתן למציאות לטפוח על פנינו. פיקה פתח בספסל יחד עם דה-יונג. דסט חזר להרכב על חשבון מינגסה. קוטיניו המשיך לבזבז קרדיט. החילופים היו מחורבנים וצפויים, אבל זה לא כאילו שיש על הספסל מישהו שלא פצוע ויכול לעשות את ההבדל, למעט טמבלה.
ממפיס היה חושך ואין לי חשק לדבר עליו, אני יכול רק לקוות שתחזור לו התשוקה שאיתה הוא פתח את העונה, ושיעבוד על חדות מול השער. הוא החלוץ המוביל שלנו, מקבל קרדיט בכל משחק, ובינתיים זה לא זה. תחת קומאן הוא היה נראה יותר טוב, וזו אמירה שמאוד לא נוח לי איתה.
דמבלה. משה, מבין למה אתה לא סובל אותו, מבין למה אתה רוצה שהוא יעוף לניוקאסל בינואר (ובעצמי הייתי רוצה את אותו דבר, אבל רק בגלל ההיבט הכלכלי), ועם זאת - אתה באמת לא רואה שהוא שחקן ההתקפה הכי טוב שיש לנו כרגע? מבחינת מהירות הוא אוכל את כל השחקנים האחרים. שורף שטחים באגף, מקבל את ההחלטות הגרועות שלו במהירות גבוהה הרבה יותר משאר הבטלנים אצלנו, ובגדול כמו שאמר אייל - מאיים על השער, שזה כבר חידוש מרענן.
מרגע שדמבלה נכנס הוא נראה כמו גוליבר בארץ הגמדים. גם כי הוא גבוה, אבל גם כי הוא מחונן הרבה יותר מכל שחקן אחר שהיה אמש על המגרש. אם רק היה בן-אדם היה יכול להיות ווארלד קלאס על אמת.
אני מפוקח. לא נראה לי שהוא יחתום על הארכת חוזה בעידן של היום שבו הסוכנים תאבי בצע ושחקנים לא נשארים בקבוצה בשביל הרומנטיקה. אין לי בעיה שילך לבנות את האימפריה החדשה העולה בניוקאסל. רק חבל לי מקצועית ובעיקר כלכלית שלא הוצאנו מהרכש הזה אפילו שליש מהפוטניצאל שהיה גלום בו. בארסה תצטרך להזיע ולירוק דם בדוחו״ת הכספיים של סוף השנה בשביל להצליח להנחית פה מישהו ברמה גבוהה שיוכל להחליף אותו.
עם הפנים לבאיירן והקריזה של הגרמנים על הזכייה של מסי בכדור הזהב, יש ואין למה לצפות ברביעי הקרוב. אני מצפה לראות קבוצה יותר מאורגנת מהקבוצה שהפסידה 8:2 ולאחר מכן 0:3, ועם זאת, אני לא מצפה אפילו לתיקו. לצ׳אבי יש הרבה עבודה לעשות עם הקבוצה, וכרגע אין לנו מה למכור.
זמן, זמן, זמן. הייתי רוצה לראות מגמת שיפור ממשחק למשחק, וזה לא קורה. אבל אין ספק שצריך לתת זמן לקבוצה, כי לפחות רואים שינוי בכיוון הנכון.