לקראת סוסיאדד| כשהמצב בטבלה נהדר אך היכולת הרבה פחות, ריאל מדריד יוצאת מחר (שבת, 22:00) למשחק חוץ קשה מאוד באנואטה בתקווה להתגבר על העייפות (אם המאמן שלה יעזור לה) ולהתחיל ברגל ימין את השבוע האימתני המצפה לה. קאסמירו שבסכנת השעייה צפוי לפתוח, קרבחאל יחזור על חשבון לוקאס, סילבה בחוץ אצל היריבה. הכל לקראת המשחק - כאן
סטטוס ריאל מדריד:
ריאל מדריד מגיעה למשחק אחרי חמישה ניצחונות ליגה רצופים וכשהמצב בטבלה נהדר אך ברור שיכולת ב-0:1 על בילבאו ממש לא תספיק ואיבוד נקודות, חלילה, מרגיש כמו עניין של זמן. בפני אנצ’לוטי, שסופג ביקורות על כך ששוחק את השחקנים (“קרוס ומודריץ’ היו צריכים בלון חמצן”, קטל אלברו בניטו) עומד שבוע אימתני שכולל גם את אינטר והדרבי, ותוצאות טובות יוכלו לתת לריאל פוש אדיר בדרך לאליפות מספר 35. גם אנצ’לוטי מבין: “זה משחק שמהווה מבחן עבורנו, סוסיאדד קבוצה שמשחקת נהדר וגם המספרים שלה מראים את זה”, אמר המיסטר. ריאל פוגשת את היריבה היחידה עליה לא הצליח לגבור אשתקד בליגה וברור שזה אחד המשחקים הקשים בספרד. בינתיים מאזן החוץ שלנו בכל המסגרות הוא טוב – 9-1-1.
אנצ’לוטי דבק בעמדתו וטוען שהשחקנים לא עייפים – נו מה חדש. המספרים דווקא מראים אחרת - שישה שחקנים כבר חצו את רף 1,500 הדקות ויחד עם משחקי הנבחרות – מעל 2,000. “השחקנים לא עייפים, הם במצב מצוין. פינטוס? לא, הוא לא אמר לי שום דבר ולא הזהיר אותי”, הוסיף המאמן. כידוע לכם, קאסמירו נמצא בסכנת השעייה מהדרבי. יש לו ארבעה צהובים ואם יפתח מחר, וכנראה הוא יפתח, ולא ייזהר – הוא ייעדר מהקרב נגד צ’ולו. “אזהרה לגבי קאסמירו”, נכתב במדויק בתקשורת על הברזילאי שנמצא בכושר ירוד מאוד. אנטוניו בלאנקו, הקשר האחורי היחיד הנוסף בסגל, שיחק העונה רק 36 דקות ולא פתח באף משחק. אשתקד קאסמירו שיחק והצליח להימנע מצהוב נגד סביליה, בדיוק לפני הדרבי, אולם לפני שנתיים זינדין זידאן לא לקח סיכון ונתן לו מנוחה נגד ולנסיה במאסטייה רגע לפני הקלאסיקו. פדה למשל לא מרגיש בנוח בתפקיד הזה.
“אנחנו לא חושבים בכלל על הדרבי או על אינטר”, אמר המאמן שהוסיף כי קאסמירו סופר-חשוב, מוסיף לקבוצה בלאנס ולצעירים ‘אין את הניסיון הרב שלו’. “אני לא יודע אם קאסמירו-קרוס-מודריץ’ יכולים לשחק את כל המשחקים ברציפות. אני קודם כל חושב על סוסיאדד. אם קאסמירו ישחק מחר ויקבל כרטיס צהוב ולא ישחק בדרבי – הכל בסדר, זה שום דבר”. אנצ’לוטי גם לא אוהב את השאלות על הרוטציות: “זה לא פייר להגיד שאין רוטציות. אני משנה בכל משחק הרכבים, יש שינוי אחד או שניים”. אחד כזה יהיה בוודאות מחר כאשר דני קרבחאל יחזור על חשבונו של לוקאס ואסקס. השאר? אדן הזאר השלים עוד כמה ימי אימון ו(“הוא מוכן לשחק. עד היום הוא לא עשה את מה שציפו ממנו”), גארת’ בייל מתקרב לקאמבק אך לא בסגל וזו תמיד השאלה: מרקו אסנסיו או רודריגו.
הקבוצה זקוקה בדחיפות לשחקן שיוריד עומס מבנזמה שנמצא ב"מוד דחיקה" במשחקים האחרונים, כבש ממצבים מאוד קלים וכמעט לא עזר לקבוצה בבניית מהלכים כפי שאנחנו רגילים, וכנ"ל ויניסיוס זוכה לשמירה כפולה ואף משולשת. “ויניסיוס יודע שהיריבות מכינות לו שמירה מיוחדת. הם מצליחים מאוד, קשר לשנות מחשש לשבור את הדינמיקה. כמובן שיש לנו מחליפים”, אמר המיסטר ובעצם לא אמר כלום. המאמן מצא זמן גם לפרגן לקורטואה הנפלא. אלא שכמו שנכתב בספרד – “זה שהוא המצטיין של ריאל כל הזמן אלה חדשות רעות”. רק אל עבר חמישה שערים נבעטו יותר כדורים מאשר מול טיבו. “הוא הציל אותנו, הוא טוב מאוד”, החמיא המאמן והתייחס גם לחולשה בכדורי הגובה. “עלינו להשתפר במיקום, זה נכון. מול סביליה היינו רעים”. במשחקו ה-150 במועדון (115 בליגה), טיבו רוצה לשמור על שער נקי אבל חשוב מכך – לעזור לקבוצה לקחת עוד שלוש נקודות. הרבה מונח על כתפיו.
משחק חשוב מאוד לפנינו
ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| דני קרבחאל, אדר מיליטאו, דויד אלאבה, פרלאן מנדי| קאסמירו, טוני קרוס, לוקה מודריץ’| מרקו אסנסיו, ויניסיוס ג’וניור וקארים בנזמה
מה המצב סוסיאדד?
ריאל סוסיאדד מגיעה למשחק מהמקום השלישי הנהדר בטבלה אלא שהיא בתקופה קצת פחות טובה. היא נכנעה 2:1 למונאקו במחזור החמישי בליגה האירופית ומסתכנת בהדחה לקונפרנס ליג ורשמה גם הפסד ליגה ראשון מאז מחזור הפתיחה כשמעדה מול אספניול (1:0) בכל מקרה, הצבע חזר לפנים שלה וגם הביטחון עם ניצחון 0:4 בגביע המלך על פאנדריה פולידו הקיקיונית במשחק ברביעי. בגדול, הבאסקים חולמים על הכרטיס לליגת האלופות ורושמים עונה גדולה. הם אף הוליכו את הטבלה בין המחזורים 9-13 ו-29 נקודות בשלב הזה לא היו להם מאז עונת 2009-10. בעידן הנוכחי, רק בעונת 2002-03 ההיסטורית לסוסיאדד היו יותר נקודות אחרי 15 מחזורים. אין ספק שאימנול אלגואסיל, שאוטוטו סוגר שלוש שנים בקבוצה – עושה עבודה נהדרת. “גם בהפסדים לא איבדנו את שמחת החיים, עשינו את הדברים היטב”, הוא אומר בחיוך. מיקל אויארסבאל ואלכסנדר איסק הם עדיין המוציאים לפועל.
אימנול ניצח את ריאל שלוש פעמים והפסיד לה רק פעמיים בשבעה משחקים. הוא החמיא לא מעט לריאל במסיבת העיתונאים אך הדגיש כי במשחק בית הוא מצפה מהקבוצה שלו לנצח. סוסיאדד טרם הפסידה העונה בסאן סבסטיאן. לולמעט ההפסד לברצלונה בקאמפ נואו במחזור הפתיחה, היא אתגרה את הגדולות כשסיימה בתוצאות תיקו נגד סביליה (0:0 ביתי) ו-2:2 נגד אתלטיקו בחוץ. “מסובך מאוד לפגוש את ריאל. היא במקום הראשון ומאיימת הרבה על השער. יש לה סגל מעולה ויניסיוס תמיד היה עושה לנו צרות כך שאני לא מופתע מהיכולת שלו. אבל אנחנו משוכנעים שאפשר לנצח אותה. אני רוצה שהאוהדים יהיו גאים בקבוצה שלהם במשך כל 90 הדקות”.
הבאסקים ייאלצו להסתדר ללא שני שחקנים חשובים במרכז השדה – הקוסם דויד סילבה שימשיך להיעדר בשל פציעה (לא שותף גם נגד אספניול ורשם רק בישול אחד העונה), ומיקל מרינו שהגיע אפילו לנבחרת ספרד. הקשר הוא השני במספר הדקות של הקבוצה העונה. אסייר יירמאנדי מזמן מחוץ לעניינים אך חדשות טובות הגיעו מכיוונו של איגור זובלדייה שנותר מחוץ לסגל ממשחק הגביע בשל פציעה וכעת הוא כשיר. ייתכן והוא יחליף את אריץ אלוסטונדו כשמקומו של רובין לה נורמנד מובטח. כמובן שיהיה זה הרכב שונה לגמרי מחר. מקומו של ענדאן ינוזאי בצד ימין מובטח ונראה המאמן ישחק 4:4:2. אלכס רמירו ששמר שמונה פעמים על שער נקי העונה יחזור לשער. ההגנה של סוסיאדד היא הכי טובה בליגה יחד עם סביליה ובילבאו.
בכל מקרה סוסיאדד מאופיינת בכדורגל ההתקפי והיפה לעין שלה. אויארסבאל ממשיך את הנסיקה שלו ויש לו שישה שערי ליגה העונה על אף שנעדר כמעט חודש וחצי בגלל פציעה. אם ימשיך כך יוכל לקבוע שיא קריירה (13 שערים). נגד הפריקוס הוא כבר חזר להרכב. “אני מחכה למשחק הזה עם הרבה מוטיבצייה, אלה משחקים שכיף לשחק. אזלו הכרטיסים מצד הקהל שלנו ואי אפשר לבקש יותר”. הוא מתאר את ה-3:4 בברנבאו בגביע המלך, כשסוסיאדד הדיחה אותנו – “כרגע בו הבנו שאנחנו יכולים לעמוד נגד קבוצות כאלה, נגד כל קבוצה, שאם נשחק טוב – ננצח”. אלכסנדר איסק שהאריך את חוזהו בקיץ וקשר את עתידו עם המועדון, כבש שישה גם הוא, מחציתם בליגה וכולם תוך שבוע בחודש אוקטובר. בפן ההתקפי העונה זה עדיין לא זה עם 19 שערי זכות בלבד, אך השלם גדול מסך חלקיו. הקבוצה קיבלה “חיזוק” או יותר נכון עידוד מצ’אבי אלונסו, מאמן קבוצת המילואים, שאהב לשמוע את המחמאות של אנצ’לוטי ("אם הייתי צריך לבחור בשחקן שיהיה מאמן גדול – אחונסו) אך אמר: “אני אסיר תודה על המילים שלו, אנחנו בקשר ולמדתי ממנו המון. אבל אני מקווה שסוסיאדד תנצח מחר”.
ריאל סוסיאדד – הרכב משוער: אלכס רמירו| אנדוני גורוסבל, איגור זובלדיה, אריץ אלוסטונד, דייגו ריקו| עדנאן ינוזאי, מרטין זובימנדי, אנדר גוברה, אנדר באראנטקסה| מיקל אויארסבאל ואלכסנדר איסק
היסטוריה ומפגשי עבר::
המפגש מחר יהיה ה-75 בין ריאל סוסיאדד לריאל מדריד. בשלושת המשחקים האחרונים ניצחנו רק פעם אחת, אבל אין ספק שהמגרש שהיה מאיים יחסית בסוף שנות ה-90 ותחילת שנות ה-2000 – כבר הרבה יותר ‘ידידותי’. בשנה שעברה, במחזור הפתיחה, ריאל, ביכולת לא מרשימה בכלל – סיימה בתיקו 0:0 באנואטה, במה שהיה התיקו המאופס הראשון שם מזה כמעט 40 שנה (1982-83). בשלהי ‘אליפות הקורונה’ ריאל השיגה 1:2 סופר-חשוב במחזור ה-30 בזכות פנדל של ראמוס ושער של בנזמה. גולאסו מהיר של ברהים לא הספיק לנו בהפסד 3:1 בעונת 2018-19 החשוכה, אבל זידאן לפחות ניצח בשלושת ביקוריו הראשונים במגרש הזה כמאמן – 0:1 קטן-גדול של בייל במחזור ה-36 בעונת 2015-16, 0:3 ענק בעונת הדאבל במחזור הפתיחה – שוב בייל, הפעם עם צמד, ושער של אסנסיו, ו-1:3 בעונת 2017-18 כשגם הפעם בייל כבש שער ענק. הוולשי אהב את היריבה הזו.
ראמוס מנסה ללא הצלחה בעונה שעברה.
אותו רצף שלושה ניצחונות רצופים היה לנו גם ב-2007 (משחק הקאמבק של בקהאם שהבקיע) 2011 ו-2012, כשרצף הניצחונות הכי ארוך שלנו הוא שישה – החל מה-1:3 מ-1959-60 ועד ה-1:2 בעונת 1969-70. ב-1961 ריאל ניצחה 0:4, תוצאה שחזרה על עצמה גם בעונת הדסימה עם אנצ’לוטי – ייראמנדי, בייל, פפה ומוראטה כבשו, אך הניצחון הכי גדול היה 1:5 בעונת 1992-93. המאזן עד היום במשחקי החוץ באנואטה: 30 ניצחונות לריאל מדריד (40%), 22 תוצאות תיקו (30%) ו-22 ניצחונות לסוסיאדד (30%), יחס שערים 115:126 לריאל. אנצ’לוטי יעדיף לשכוח את המשחק בעונת 2014-15 כשריאל הובילה 0:2 משערים של ראמוס ובייל אך התפרקה והפסידה 4:2.
מעונת 1997-98 ועד 2004-05, כשרונאלדו-פנומנו כבש צמד מאוחר ברצף הניצחונות עם לושמבורגו שלא הספיק לאליפות – ריאל ניצחה במגרש הזה רק פעם אחת – 1:4 כביר בעונת 2000-01 והיו לה גם שלושה הפסדים רצופים – 3:0 בעונת 2001-02 כשהראש של הקבוצה בגמר הצ’מפיונס, 4:2 במשחק העונה ב-2002-03 מול צ’אבי אלונסו הנפלא וחבריו, כשרונאלדו ופורטיו רק צימקו; ו-1:0 במחזור סיום הסיבוב בעונת 2003-04. נספר לכם שבמשחק הראשון בין הקבוצה נכבשו לא פחות מתשעה שערים: הבאסקים ניצחו 4:5, ניצחו גם בשני המשחקים הבאים וריאל הגיבה עם חמישה ניצחונות חוץ – מרשים. היה גם 3:6 מרתק ב-1953-54 ואתם תופתעו – די סטפאנו לא כבש. המאזן בכל משחקי הליגה – 148 – 26:83 לריאל מדריד בניצחונות.