אני צופה במשחק וכל מה שמעניין אותי זה מה יקרה אם אנצ’לוטי מפוטר ומודריץ’ מחליף אותו, מה מודריץ’ היה עושה ? האם מרכיב את עצמו ?
ג’ירונה מניעה כדור בקלות עם ואן דה בייק ופה חולמים להחזיר את פריים מודריץ’ וקרוס מהפרישה כדי שנצליח להניע קצת את הכדור.
אני צופה במשחק וכל מה שמעניין אותי זה מה יקרה אם אנצ’לוטי מפוטר ומודריץ’ מחליף אותו, מה מודריץ’ היה עושה ? האם מרכיב את עצמו ?
ג’ירונה מניעה כדור בקלות עם ואן דה בייק ופה חולמים להחזיר את פריים מודריץ’ וקרוס מהפרישה כדי שנצליח להניע קצת את הכדור.
זה כל כך אירוני שאמבפה החטיא גם את המצב בו השתלט על הכדור עם היד. מה קרה לכל הרוחות לשחקן שדפק שלושער בגמר המונדיאל?
נראה לי שבגלל שאמבפה מושך את המכנסיים גבוה מדי זה לוחץ לו על הביצים מה שגורם לו לבעוט לא טוב ולהחמיץ הרבה מצבים.
למה ארדה גולר, השחקן אולי הכי איטי ולא אתלטי שלנו בסגל, מצליח לעשות על הפעם הראשונה את מה שאמבפה לא מצליח לעשות כבר 16 מחזורים - לקבל כדור עומק קרוב לרגל, לגבור על שחקן ההגנה, ולבעוט מדוייק לרשת?
כי יש לו טכניקה, אמבפה הזדכה על הטכניקה בפריז.
אסור לנו לאבד את ג׳וד, מאוד מקווה שזה קל.
חצי שעה לסיום המשחק ואנחנו בלי דפיקות לב - תעריכו את הרגע
וואלה לכלכלנו על לוקה בסוף הוא סטטיסטית במשחק מעולה, יצר הרבה מצבים והיה מאוד מדויק בכל המסירות.
לוקה כל עוד ג’ירונה שיחקה חזק, לחצה והקצב היה גבוה נראה כמו שחקן עבר, ברגע ש ג’ירונה הורידה קצב(התעייפה ?) וריאל שולטת ויש לו את השנייה הזאת לחשוב לוקה נראה הרבה יותר טוב, הוא קוסם ואת זה אי אפשר לקחת ממנו.
נכנס מגן שמאלי שאשכרה רץ על הקו ולא מוסר אוטומטית אחורה - תעריכו
תודה לפציעה של מנדי שהזכירה לאנצ’לוטי שכדאי לעשות רוטציות גם לפני ששחקנים נפצעים
אם כי כמות הפעולות הטובות שלו לא גדולה, על פניו. יותר מדי פעמים שהוא לבד ויכול לעשות הרבה יותר מאשר רוחב סתמי שלא מגיע לאף אחד
למה שורקים לאסנסיו בוז מישהו יודע?
Asencio is one of the four academy players still under investigation for the alleged release of a sex video in September 2023 in which a minor appeared. The case - for the moment - remains in the investigation phase. Various sources claim that he was not at the place where the events took place (Mogán, Las Palmas) and that he did not participate in the sexual act. However, it is being investigated whether he collaborated in the distribution of the video.
לוקה מודריץ’ תמיד צוחק אחרון. מי שצריך להתנצל פה בפורום יודע.
טוב, זה נראה בלתי נמנע, אנחנו נסריח כל הדרך עד לאליפות במחזור ה 35.
אנצ’לוטי יזכה בנוסף לאליפות המשעממת גם בצ’מפיונס עם המון תחת, יזכה באליפות העולם לקבוצות, יביס את ברצלונה בדרך לזכייה גם בגביע הספרדי ויבחר למאמן שמתלבש הכי טוב לעונת 24/25 ויפרוש כמאמן הגדול בהיסטוריה של המשחק.
היריבה האולטימטיבית| ריאל מדריד ניצחה 0:3 במשחק חוץ ויש חצי שעה של גארבץ’-טיים? תענוג, באמת. השוער שלהם גם רשם כמה הצלות נהדרות. אמנם אי אפשר לכתוב ‘אפס תלונות’ כי זה התפקיד שלנו – ועדיין – היה אחלה. ג’וד בלינגהאם בכושר נהדר ואוהב מאוד את ג’ירונה היריבה נגדה כבש הכי הרבה שערים בקריירה, ואני חושב שזו הייתה יריבה בהזמנה לריאל מדריד. משחק שמוגדר כקשה, השחקנים לא עלו שאננים הפעם, ויחד עם זאת ג’ירונה ניסתה לעשות את מה שעשתה אתלטיק בילבאו אבל היא קבוצה חלשה מאוד, בלי חלוץ, בלי שיניים, בעיקר מיגל גוטיירס והתלהבות. משחק בדרגת קושי בינונית.
רציתי שנעלה בטירוף לנצל את איבוד הנקודות של ברצלונה, שנבוא זועמים. זה לא קרה. ב-20 הדקות הראשונות זה היה די דומה לסאן ממס. ריאל מדריד גם עם המופיע אורליאן טשואמני 30 מטר אחורה (אני סתם כועס על ההחלטה לתת לו לשחק) – לא הזיזה כדור. משחק הלחץ הגבוה היה לא מתואם, ביטלו אותנו תוך שתי מסירות, זה היה רק פיקים, היריבה הגיעה לחצאי מצבים, ואנחנו היינו מבוהלים ומהוססים עם הכדור, הולכים על בטוח, מיליון מסירות לטיבו קורטואה. פדה ואלוורדה בכושר רע והוא נעלם ולוקה מודריץ’ הפסיד בהרבה מאבקים שם.
עם השער של ג’וד השתחררנו. לא איזה גולאסו אבל א-זה לא משנה, ו-ב-שער לא פשוט עם מיליון הרגליים שם, זה חשוב. מעבר לכך שג’ירונה קצת משחקת באש הרי שמתישהו הסגל האיכותי שלנו גם כשהוא פצוע – היה אמור לספק את הסחורה, קיוויתי לפני המשחק שהשחקנים “ינצחו” את קרלו אנצ’לוטי. ג’וד בכושר מעולה ואיזה כיף שיהיה בברגאמו, כוכב אחד מעז כמו בשיר. בדקה ה-15 הוא בעט באוויר בזעם כשמשחק הלחץ שלנו כרגיל לא נשא פרי ושחקני ג’ירונה התמסרו בקלות מרגיזה. הבישול שלו גם כן היה מעשה אומן ולכו תראו מה העליתי בדף שלי איך הוא חוגג את השער של ארדה גולר – שמח יותר מהטורקי ואיך הוא ‘מקבל אותו’ כשירד לספסל. המנהיג של הקבוצה, זה שאכפת לו. כמה הוא התבזבז העונה אם זה בקלאסיקו ובעוד משחקים, חבל.
קראתי לא מעט טורים בספרד כמו תמיד, אני חושב שנגד בילבאו למשל לא הייתה בהכרח בעיה הגנתית, נכון שההתקפה שלהם גם כן לוקה בחסר, אלא בעייה ממש של הזזת הכדור קדימה, זה לא ה-‘להתגונן’ כמו שאומר אלבארו בניטו, כמו שבקלאסיקו הרגיש לי גם במחצית הראשונה ‘הטובה’ שהקבוצה לא יודעת מה לעשות עם הכדור.
לא הולך כמה קילומטרים קדימה, רציתי דני סבאיוס על פני מודריץ’ בתחילת המשחק בגלל הפער הפיזי אבל לוקה בחצי השני היה גדול ומה ששלו-שלו, חבל שלא בעט לשער. בברגאמו לא חושב שהוא צריך לשחק. וכן בכל פעם שיש משחק טוב שלו זה מרגש – לא נשאר עוד הרבה. ההחלטה לספסל את ראול אסנסיו מרגיזה ואני לא מאמין לדון – מתנצל, אסנסיו לא היה עייף, פשוט טשואמני משחק בגלל המוניטין השקרי שלו כאילו הוא איזה פיגורה, למרות שהוא כמעט כבש שער בנגיחה יפה.
גולר לדעתי לא היה טוב ומאוד-מאוד קשה לו בכנף גם אם נגד לגאנס נדמה לי עשה מהלך ענק, הוא יותר מתאים לאמצע. והנה הוא עושה גול חכם ומכלום עם סיומת אדירה שהלוואי והייתה לקיליאן אמבפה בריאל מדריד. גולר עוד הראה ניצוץ, ברהים דיאס גם זה לא. ואנדריק לא יכול תמיד להראות ניצוץ אם הוא משחק לעשר דקות.
השער של אמבפה זה טוב, אני מזכיר שעד לקלאסיקו הוא היה ברצף הבקעות סביר וזה לא הפריע לו להיות כישלון מוחץ במשחק הכי גדול שיש. אל תצפו שהקטשופ בדרך. לא נכון לשפוט אותו לפי החודש הראשון והאפסי שלו בקבוצה כי ככה תמיד יהיה שיפור, ולא חוכמה לשפוט אותו גם לפי רגעי השיא בצרפת או בפ.ס.ז’. בואו נשווה אותו לשחקני התקפה טובים אחרים בעולם. כיום הוא פחות טוב מראפינייה למשל. מפריע לי שהשער הזה הגיע ב-0:3 שזה קצת סתמי והוא לא היה עושה את ה-0:1. האלכסון שלו לעומק מעולה וטוב שיש מי שמוסר והוא קצת ניסה היום אבל גם כמעט קיבל צהוב שני מטופש מאוד אחרי נגיעת היד המיותרת. לא יכול ‘לחגוג’ איתו. בוא נראה אותו מבקיע במשחק גדול בדרגת קושי יותר גבוהה ומשנה מומנטום לחיוב עבור הקבוצה.
עוד הערות לקרלו – סליחה שאני מעצבן – להוציא את אנטוניו רודיגר שמשחק את כל הדקות, עוד לפני שפרלאן מנדי נפצע. על אנדריק כבר דיברנו, דניאל ינאס זה הילד שקראתי עליו במארקה וכתבתי עליו ו"לא ישחק יותר לעולם", ושוב עם כל הפציעות וזה מאוד מוזר לראות את ריאל ללא רודריגו וללא ויניסיוס – היה הרכב טוב, יש סגל שבינתיים עוד סביר. בלי תירוצים, בלי להתלהב מכלום ובלי להתעסק בשטויות. אין סיבה שנתבזה ונשחק אנטי כדורגל. תתחילו לעבוד ועם כל הלב לברגאמו. האללה מדריד!
*תיקנתי לך.
המשחק אתמול הוכיח את החשיבות של משהו שכשלנו בו שוב ושוב העונה וזה להבקיע במחצית הראשונה!
הכול נהיה הרבה יותר קל ברגע שמבקיעים מוקדם, המשחק נפתח ואפשר לשחק קצת כדורגל.
הפרחים לג׳וד על מאמץ מטורף ודי סוליסטי במחצית הראשונה לסחוב אותנו לגול הזה.
גם המסירה שלו לגול הייתה מעולה, יש לו יכולת לתת כדורי עומק מדודים לרמת המילימטר לשטח.
לגבי הצב אני חושב שימיו כקיצוני סופה נגמרו אין לו כבר את הדריבל והצעד הראשון, אבל מה שכן ראיתי מספיק פעמים סיומת קטלנית ממנו(בעיקר במצבי נבדל לצערי) שאני חושב שברגע שהביטחון יסתדר והוא ימשיך להגיע למצבים הוא יכבוש יותר.
ההבדל הוא שעל אמבפה עוד לא ויתרתי, על רודריגו אני אישית כבר ויתרתי סופית.
מבחינתי למכור אותו בהקדם (וחבל שלא עשינו את זה כשהערך שלו היה גבוה יותר, וכשהיה ברור ש-3 שחקני אגף שמאל זה הרבה יותר מידיי), זה ברמה שגם אם הוא “יפרח” במקום אחר אני לא ארגיש פספוס, כי אני גם יודע בדיוק איך תיראה ה"פריחה" הזאת - הבלחות זמניות של כמה משחקים טובים בכל פעם, שיובלטו בהגזמה ע"י התקשורת והאוהדים ההייטרים של ריאל, שישמחו להראות איך ריאל “בזבזה” אותו, ואח"כ שקיעה מחודשת לאנמיות ולמל"מיות לפרקי זמן ארוכים (שאז כמובן לא נשמע עליו מילה). רודריגו פה כבר מספיק זמן כדי שנוכל לומר בוודאות שאין לו את מה שצריך כדי לשחק ולפתוח בריאל מדריד - הלחץ המתמיד לספק את הסחורה שבוע אחרי שבוע, והצורך לקחת על עצמך יותר כשחברים שלך פצועים/בפורמה פחות טובה. ויני, עם כל המגבלות והתסכול שאנו חווים ממנו לעיתים קרובות, פשוט כמה רמות מעל.
כנ"ל אמבפה, שעוד לא ויתרתי עליו כאמור (הוא פה הרבה הרבה פחות זמן, וכמובן שהוא הוכיח בעבר יכולות גבוהות בהרבה מאלה של רודריגו). קראתי שאחרי ההפסד המאכזב בסאן-ממס, והחמצת הפנדל המאכזבת לא פחות של אמבפה - אמבפה בא אל החברים שלו לקבוצה ואמר שהוא רוצה להנהיג את המועדון ואת הפרויקט. עכשיו, קל להיות ציניים ואפילו ביקורתיים כלפי מחווה כזו, ולומר שקודם יתאפס על עצמו ועל הכדורגל שלו, לפני שהוא מעוניין להנהיג מישהו אחר. אבל: א. אתם רואים את רודריגו אומר משהו כזה, בזמן שויניסיוס פצוע? זה אומר לא מעט על האופי של הבנאדם - גם ובעיקר כשהדברים לא הולכים לו. ב. אני חושב שגם היה אפשר לראות את זה אתמול, שאמבפה ניסה לקחת על עצמו גם כשלא הלך לו, ואחרי השער שלו אז גם התנועה שלו נראתה הרבה יותר חופשית ומשוחררת. ג. בשורה התחתונה, העובדה היא שלפי אותו דיווח השחקנים והצוות המקצועי, שמכירים את אמבפה טוב מאיתנו ורואים מה קורה באימונים ומאחורי הקלעים - קיבלו את ההכרזה של אמבפה בצורה אוהדת וחיובית.
מי ששכח איך נראה החצי הראשון של עונה שעברה ושוגה בכל מיני פנטזיות על איך היינו נראים עם קרוס (וקרדיט ל @titi_camara שצודק לחלוטין בזה) קיבל תזכורת נחמדה. כדורגל מחריד ואחד סופר-ג׳וד שמציל אותנו. להמשיך לחצוב נקודות ככה עד שויני חוזר, ובליגה יהיה בסדר. בצ׳מפיונס באמת שכבר לא מאד אכפת לי, כמובן שאשמח להצלחות אבל יש שובע מוחשי וזה משני לחלוטין לליגה.
אם לא היו נפצעים לנו 50000 בלמים, צ׳ואמני כבר היה מזמן בסטטוס ״לצבוע בכחול ולזרוק לפריז״ מבחינתי.
ככל שהזמן עובר, הרביעייה שחטפנו מבארסה רק הולכת ונעשית מרתיחה יותר. כן, יש שם אחלה קבוצה ועבודת מאמן טובה, אבל אפילו הריאל האפרורית הזו לא אמורה לחטוף מקבוצה כזו תבוסה.
אמבפה מתניע את העונה לאט יותר מסובארו ג׳אסטי בחורף ניו יורקי, אבל אנחנו בדרך למקום הנכון. הבעיה היא בבירור 99% בראש וכל גול איכותי כמו שני האחרונים מקרב אותנו לאן שצריך להגיע.