אבל כל מי שמכיר קצת את הג’אסטי הידנית יודע שאחרי שהוא מתניע הוא חורש, אפשר להגיע איתו מניו יורק ללוס אנג’לס על אותו מיכל דלק מלא.
ובקשר לקרוס, אני מת עליו אבל כל אחוז קרדיט שהוא מקבל על 3 העונות האחרונות שלו כאן נגזל בחוסר צדק מהקרדיט הענק שמגיע לבנזמה וויני ואז לויני וג’וד, וזה מרתיח אותי.
השאלה איפה התבוסה הזאת תיהיה בפרספקטיבה היסטורית. חלק מסדרה של עליונות (עשור פלוס אחורה), או הפסד מביך וזהו בערך (התבוסה הקודמת תחת צ’אבי עם מודריץ’ חלוץ מזוייף)
זכות החפות קיימת לכולם, וכאן הנושא עדיין בחקירה. אנחנו משוחדים כי אוטומטית אנחנו בעדו, ונשמח אם יתברר שהוא לא חלק משום עניין קשור אבל מן הסתם רוב הציבור לא יודע את הכל, ולכן מביע את דעתו על המקרה, כשהבלם הוא המייצג של כל הנאשמים.
אם סתם העלילו עליו אז הוא יכול לקחת להמשך הקריירה את הניסיון הזה כצעד מחשל - לשחק בסביבות עוינות
אני חושב שדווקא היה משחק בסדר יחסית. היו הרבה דקות של לחץ גבוה, במחצית השניה הוא אפילו היה מוצלח לעיתים- זה סגנון המשחק שהכי מטיב עם בלינגהאם. טשואמני היה לא רע, אמבפה עם דקות טובות ואפילו גולר הראה ניצוצות די לראשונה העונה.
לא היה כזה הבדל משמעותי היום ביחס לאחד הנצחונות על ג’ירונה בעונה שעברה. גם אז הם הגיעו למצבים והיו מסוכנים ועצרנו את המומנטום שלהם בגול הראשון. אאל"ט, בשנה שעברה זה היה שער מקילומטר של ויני אז לפחות הפעם היה גול יותר “כדורגל”.
בלינגהאם לא רק שחקן מעולה, הוא אחד השחקנים הכי “גבריים” שאני זוכר אצלנו. אפילו ראמוס היענו אלפא היה זורק בכמויות, ג’וד נותן עבודה שחורה ברמה שלא הייתה מביישת את סמי חדירה או אפילו די מריה. אני עדיין עומד על זה שהוא השחקן הטוב בסגל, רק צריך למצוא לו תפקיד קבוע ובתקווה אחד שמאפשר להשתמש ביכולת הנדירה שלו לחלץ כדורים קרוב לשער ולא הרחק ממנו.
מה שאני אוהב בחודש פלוס האחרונים, וליתר דיוק מאז שאנצלוטי אמר “הבעיה שלנו היא בהגנה, גילינו מהי ונתקן אותה” היא שבאמת רואים התייצבות שלנו כקבוצה, וכמו שרבים מכם ביקשתם בתחילת העונה - הקבוצה נראית מסודרת ומאורגנת יותר, ללא קשר כמעט לפרסונל שעולה לשחק, ואפילו רחמנא ליצלן עם 3 קשרים ולא בקישור מעובה של 4.
אנחנו לא סופגים (להוציא שני השערים הלא מייצגים בבילבאו שהגיעו עקב טעויות נקודתיות מהשחקנים הכי יציבים שלנו), יריבות בקושי מגיעות מולנו למצבים, אין חורים שערורייתיים וחוסר תיאום פושע כמו בתחילת העונה. זה נותן לקבוצה קצת אורך רוח ורוגע, ובעיקר מאפשר לריאל לכפות את הרצון והסגנון שלה על המשחק, ומונע משחקים שלמים של רדיפה אחרי יריבות קטנות שהצליחו בתחילת העונה להבקיע, ואז להתבצר עד המוות.
בסופו של יום אנחנו לא חלוקים על הסיבה בגינה ההגנה שלנו לא הייתה יציבה מספיק, ונפלה מהרגליים בכל פעם מחדש.
חלקנו אולי היו רוצים להתכחש לזה, אבל בסוף כולנו חולקים את האהדה לאותה הקבוצה, אז אין סיבה שננסה להחליק דברים כאלה, גם אם יש כאלה שמצליחים לנסח את הטיעונים שלהם בלשון חלקלקה, ומתוך סמכות כאילו הם לובשים חלוק של רופאים. אם מנסים להתעלם מבעיות, אפילו באופן חלקי - יש לדברים האלה נטייה להפוך למדרון חלקלק.
גם אני ויתרתי עליו כשחקן הרכב .
אני עדיין בטוח שבכשירות מלאה ועם קו שמאל בלעדית שלו להשכרה בכל קבוצה אחרת הוא שווה את ה30-40 שערים/בישולים בעונה.
משהו בו לא מצליח לפרוץ את תקרת הזכוכית, האופי שלו לא מספיק חזק לזה. במועדון אחר קצת פחות לחץ וקצת יותר מקום בולט בהרכב יש לו מספיק כישרון על מנת לספק מספרים בצורה עקבית יותר.
מקווה שעדיין יסיים את העונה עם 15-20 גולים שנוכל למכור במחיר טוב בסיומה.
חצי הסיפור השני לא מדובר מספיק: ה"שותף לפשע" לכאורה, פראן רואיס, עבר לג׳ירונה ב’, ויום אחרי שאסנסיו עלה להופעת בכורה הוא עצמו גם עלה לבכורה וקיבל שריקות בוז מהאוהדים של ג׳ירונה.
אני שמח שעלה כאן עניין התבוסה לברצלונה, אמנם בפעמים הקודמות שספגנו רביעיות זה נגמר בגביע עם האזניים הגדולות אבל זה לא מנחם אותי וזה דבר שמעצבן אותי גם אם ניקח אליפות איכשהו. הלוואי ויכולתי להגיד שהפערים בין ריאל מדריד וברצלונה אם בכלל הם כמו שהיו ב-2021/22 לטובתינו. זה נהיה מסורתי להיות מושפלים מולם וכבר אין ליאו מסי. המשחק הביתי - הייתה התפרקות טוטאלית אחרי השער השני. אני במחצית הראשונה ראיתי דווקא קבוצה די ‘נכה’ התקפית, גם אם שער אחד של קיליאן אמבפה היה קצת מזל רע וכתף שזה אופסייד.
בלא מעט משחקים השנה הפריע לי החלק ההתקפי, תראו כמה שערים כבשנו - מספר מאכזב מאוד. הקישור שלנו היה חלש ואפילו החלק הקדמי למעט ויניסיוס ג’וניור. זה קצת ילדותי להפריד וקבוצה מורכבת מכמה קווים כמובן ומסנכרון אבל זו המציאות.
כרגע יש שיפור, אני חושב שאדר מיליטאו בלם לא מספיק טוב. אורליאן טשואמני שחקן סתמי מאוד. הנוכחות של אדוארדו קמאבינגה הייתה טובה. בלא מעט משחקים ראיתי גם קבוצה שבעה. אני לא מוצא גורם אחד לכישלון שלנו העונה, זה בעיקר קרלו אנצ’לוטי, וחושב שהפציעות הן בכמויות אבל ההרכב הזמין הוא בסדר. אולי לאנפילד זה היה מוגזם, נכון, ועדיין. בשנה שעברה לוקאס ואסקס היה מספר אחת בקלאסיקו. כל כך הרבה שחקנים העונה נראים כמו צל של עצמם. באירופה יש בושות.
אני רק אציין אלישע שלגבי קיליאן אמבפה הלוואי והייתי שותף לדעתך. אני לא פוסל אותו אבל אומר שזה גם שאלה של ‘מתי הוא יבקיע’. ואתה עושה לו הנחות. הוא הגיע כאחד משלושת שחקני ההתקפה הטובים בעולם. לא היה משחק אחד שהוא היה נראה כמו אמבפה של פ.ס.ז’. משחק בו הוא גם טס עם הכדור באותה המהירות, הדריבל היה נקי ואסתטי, סיים עם שער או שניים.