מחזור 16: מנצחים 1:2 בשיניים את אלאבס, יספיק לאלונסו?| כבשו: קיליאן אמבפה ורודריגו

לקראת אלאבס

סטטוס ריאל מדריד:

ריאל מדריד מגיעה למשחק נגד אלאבס במצב לא פשוט בכלל וזה עלול להיות גם משחק הפרידה של צ’אבי אלונסו – משהו שלא היינו יכולים להעלות על דעתנו איי שם ביוני. יש דיווחים בווליום גבוה יותר ויש כאלה בווליום נמוך יותר. אבל ברור שהשיפור שהוצג נגד מנצ’סטר סיטי לא מספיק – כי ריאל מדריד בכל זאת נכנעה 2:1 במשחק בית (הפסד ביתי שני ברציפות כן?) מול קבוצה שלא ממש התאמצה, לבטח בדקות הסיום, וסופרת שני ניצחונות בשמונה משחקים בלבד. ריאל קרוב לוודאי תעלה לכר הדשא במנדיסורוסה מול אלאבס לא רק עם סגל חסר מאוד – משהו הזוי גם במונחים של הקבוצה הפצועה שלנו, ממש כמו חבורה שלא מצליחה לארגן סגל לגולטיים – אלא גם בפיגור שבע נקודות מברצלונה שמשחקת כבר הערב, ורק לפני חודש בערך זה היה תסריט שונה לגמריי. ריאל, אגב, לא רשמה חס וחלילה שני הפסדי ליגה ברציפות מאז 2018-19 החשוכה. וכל השוואה בין אלונסו לז’ולן לופטגי די מעליבה. “אנחנו רוצים לשנות את רצף התוצאות הזה, מול יריבה תובענית ויודעים כמה המשחק חשוב”, הבהיר אלונסו. המאמן היה יחסית נינוח במסיבת העיתונאים, הבהיר שוב כי הוא לא מתעסק בעתיד שלו, שהוא כבר ראה דבר או שניים בכדורגל וידוע שאין סבלנות כלפי המאמנים. הוא גם לא מחפש תירוצים.

“ברור שלמרות ההיעדרויות הרבות – יש לנו כוחות וסגל גדול כדי להעמיד הרכב ראוי עם שחקנים שיתנו הכל. הרצון, המחויבות – זה תמיד יהיה. המשחק הזה קריטי לקבוצה ומגיע זמן קצר לפני פגרת הנבחרות. אין לנו הרבה שחקנים זמינים – אז נמלא את הסגל עם שחקני קסטיליה”, הצהיר. הוא נשאל האם ריאל הייתה כפי שציפה. “אני בכדורגל שנים רבות ושום דבר לא מפתיע אותי, מה שקורה נורמלי. הגיע הזמן לעבוד כדי להפוך את המצב”, ושוב הוסיף כי כל אנשי המועדון “כולנו יחד פועלים בשכל הישר ובאחריות, בתקשורת, כדי לצאת מהמצב”. אלונסו דיבר על הצורך לצאת מהתקופה הקשה הזו ואז אולי במבט לאחור נגיד שהכל הסתדר. אגב, כתבים הציגו יוזמה יפה של האוהדים שתלו שלטי תמיכה לכבוד המאמן בוולדבבאס ולא בפעם הראשונה העונה. "נצא מזה חזקים יותר, אנחנו אוהבים אותך צ’אבייר (כינוי חיבה).

רשימת הנעדרים פשוט הזויה ובלתי אפשרי כמעט לארגן קו הגנה. אלתור זו לא מילה. נתחיל בטוב – דין האוסן חוזר אחרי כמעט שלושה שבועות, אבל זה “מתקזז” עם הבעיות של אנטוניו רודיגר שכבר נגד האנגלים היה לא כשיר ושיחק כשהוא על הקצה. הוא כן השתתף באימון המסכם, ואולי יוכל לסייע אם כי סביר שייפתח על הספסל - אבל מגינים אין בכלל. אלבארו קארראס ופראן גארסיה מושעים זכר לאיבוד העשתונות נגד סלטה, ובצד ימין אתם זוכרים – פצועים כרוניים. דני קרבחאל וטרנט אלכסנר-ארנולד מתחרים מי נעדר יותר. גם אדר מיליטאו, דויד אלאבה ופרלאן מנדי – כלומר שבעה שחקני הגנה מושבתים. אז פדה ואלוורדה יוסט שוב להגנה אבל לגבי צד שמאל – חידה. גם אדוארדו קמאבינגה שחיוני באמצע והכריע את המשחק האחרון נגד אותה אלאבס אשתקד – לא זמין.

לילד ויקטור ולדפנייאס סיכוי לא רע לפתוח כמגן שמאלי לאור מכת הפציעות וההיעדרויות בהגנה ובכך לרשום הופעת בכורה במדי ריאל מדריד (דיווח של חורחה פיקון). הספרדי רק בן 19 (חגג באוקטובר), גובה 1.88, בלם במקור. שיחק העונה פעמיים כמגן שמאלי אצל אלבארו ארבלואה ובסה"כ רשם 14 הופעות בהן כבש שני שערים. הוא השתלט על מקום בהרכב מאז המחזור השביעי בקסטיליה. בדיווח נטען כי השחקן הצעיר שמתאמן כבר כמה ימים עם הקבוצה הבוגרת - הרשים את החבר’ה. עוד נטען כי הוא פיזית ‘צעד אחד קדימה’, מהיר כסופה (“יכול בקלות להגיע ל-34 קמ”ש בין-רגע”). בכל מקרה, הקבוצה הבוגרת זו אופרה אחרת, והוא כמובן חסר ניסיון, משחק “לא נוח” לבכורה בניגוד נניח לבכורה של ראול אסנסיו אשתקד נגד אוססונה בסנטיאגו ברנבאו.

מנגד, קיליאן אמבפה, “כשיר לשחק, הוא חזר אלינו ואלה חדשות גדולות. נחליט מחר מה לעשות”, בלשון המאמן. החלוץ היה על הספסל נגד סיטי לשם המורל כנראה. הוא נעדר מהאימון בשישי אך היום התאמן כרגיל. בלעדיו כפי שראיתם כמעט אין כלום. אמבפה מעורב ב-29 מ-45 שעריה של הקבוצה העונה כלומר 64.44% - נתונים שאין לאף קבוצה באירופה וזו בעייה. ויניסיוס ג’וניור סופר 12 משחקים ללא שער, ים של דמעות (עבורינו האוהדים) למרות 41 איומים לשער (מצבים נוחים גם נגד סיטי היו לו), וזה הרצף הכי שלילי שלו מאז עלייתו לטופ (כלומר מאז סיום עונת 2020-21). ואולי הבשורה תהיה רודריגו? אחרי ששבר את הבצורת הכה ארוכה והיה המצטיין שלנו נגד סיטי – קרוב לוודאי שהברזילאי יפתח בהרכב בכנף ימין. רודריגו מחפש כעת לעצור את הרצף השלילי שלו בליגה כשלא כבש מאז חודש ינואר נגד לאס פלמאס. שערו הבא יהיה ה-70 במועדון. ברזילאי אחר, אנדריק, שזכה לשבחים על יכולתו והטירוף שלו בדקות ששיחק נגד האנגלים – מושעה לצערו לשני משחקי ליגה בשל מחאותיו והעצבים שלו אחרי המשחק נגד סלטה. כך או כך, זוהי שעתם של השחקנים להביא ניצחון בשיניים ולא רק לעשות זאת בכלי התקשורת אלא גם לדבר על המגרש. לשחק בתשוקה נגד סיטי בליגת האלופות מול 80 אלף איש זו לא חוכמה – בואו נראה אתכם עושים את זה גם נגד אלאבס מול רבע מגרש, במזג אוויר מדכא, אותה גישה שהייתה חסרה כל כך לא רק ברצף החוץ (ראיו וייקאנו-אלצ’ה-ג’ירונה) אלא גם נגד סלטה

נקודת אור מהמשחק האחרון. רודריגו שבר בצורת

ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| פדה ואלוורדה, ראול אסנסיו, דין האוסן (אנטוניו רודיגר), ויקטור ולדפנייאס| אורליאן טשואמני, ארדה גולר, ג’וד בלינגהאם| רודריגו, ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה

מה המצב אלאבס?

אלאבס מגיעה למשחק אחרי שחזרה לתלם עם ניצחון ביתי 0:1 על ריאל סוסיאדד ששם קץ לרצף של שלושה הפסדים רצופים, בזכות פנדל מדויק של החלוץ לוקאס בויה בתוספת הזמן של המחצית הראשונה. הקבוצה שהייתה צמודה לקו האדום אשתקד וסיימה במקום ה-15 - מדורגת כרגע במקום ה-11. בכתבה במארקה נכתב כי בקבוצה בטוחים שהסגל חזק משמעותית משנים עברו והפעם לא יהיו קרבות תחתית. מאזן של 18 נקודות הוא למעשה הטוב ביותר של אלאבס בליגה הבכירה בשלב הזה מאז עונת 2001/02. אשתקד היו לה 14 נקודות למשל ושימו לב להגנת הברזל שלה – השנייה בטיבה בליגה. “אלאבס השאירה בחלק מהזמן תחושות טובות אבל כעת היא קטעה את רצף ההפסדים ובמצב הרבה יותר נוח בטבלה. זו קבוצה שיודעת להתמודד עם אתגרים”, נכתב בסיקור המשחק במארקה.

במשחקי הבית במנדיסורוסה המאזן לא רע בכלל - 4-2-2 כשאשתקד רק בחודש אפריל הגיעה לארבעה ניצחונות בית. אלאבס כבר כפתה העונה תיקו ביתי מול אתלטיקו מדריד והצליחה לנצח את אתלטיק בילבאו בסאן ממס. במחזור ה-14 היא נכנעה 3:1 לברצלונה במשחק חוץ. בגביע המלך היא עברה שני סיבובים חלקים. גם המאמן אדוארדו קודט וגם השוער אנטוניו סיברה אליו תיכף נגיע - מדברים הרבה על חשיבות הקהל. אמונה זו מילת המפתח בשורות הקבוצה הקטנה. “האוהדים תומכים בנו במנדיסורוסה ואנחנו מרגישים בנוח לשחק בבית. חשוב מאוד להשיג הרבה נקודות בבית ולהיות שם חזקים. אלה משחקים קשים אבל נהדרים. ניצחון על ריאל? אנחנו רואים בכל משחק כהזדמנות לנצח. עלינו לעשות משחק נהדר. אנחנו רוצים לנצח גם יריבה נהדרת כזו”, אומר המאמן אדוארדו קודט, שנמצא בקבוצה קצת יותר משנה.

השוער אנטוניו סיברה הוא מהמצטיינים העונה לא רק באלאבס אלא בכלל בליגה - ספג רק 15 שערים. “אם נהיה קליניים בשתי הרחבות כלומר חזקים בהגנה ובהתקפה - נוכל לחלום ולהשיג אולי ניצחון גדול על ריאל מדריד”, אמר השוער. “נצטרך להתמודד מול כמה מהשחקנים הטובים ביותר בעולם. אנחנו מסוגלים להתחרות נגד כל יריבה ובטח בבית. נצטרך להיות מרוכזים. אנחנו יודעים שחלק גדול מההישרדות שלנו תלויה במשחקים במנדיסורוסה. אנחנו מגיעים אחרי ניצחון שהחזיר לנו את הביטחון. זו לא רק חוליית ההגנה שמקבלת את הפוקוס אלא כל שחקני הקבוצה. אנחנו עושים מאמץ גדול. המאמן מתכונן לכל משחק עם אותה אמביציה ותמיד מאמין שאנחנו יכולים לנצח כל קבוצה. הוא משדר לנו שאנחנו יכולים להתמודד מול כל יריבה”.

קודט ‘מתעלם’ באלגנטיות ממצבה של ריאל מדריד ומתרכז בקבוצה שלו: "לא משנה איזה שחקנים חסרים, כל אלה של ריאל מדריד טובים מאוד. היו משחקים שהם שיחקו עם שני בלמים, בבאייר לברקוזן צ’אבי אלונסו אהב לשחק עם שלושה. אני אוהב לשחק נגד הקבוצות הגדולות ביותר ולא מתייחס לדינמיקה האולי פחות טובה שלה”. ממאמן למאמן הוא התייחס למצבו של הקולגה: "אני לא חושב שהרעש משפיע על צ’אבי אלונסו. יש לו קריירת אימון ארוכה לפניו. אני לא מעודכן במה שנאמר. אם הוא מאמן ריאל מדריד זה משום שהוא ראוי, והרוויח את זה. הוא מבין טוב יותר מכל אחד אחר שמצבים כאלה קורים. יש לו אופי חזק והוא בעל אמונה. אני לא יודע מה הם יעשו אבל נתמקד במה שאנחנו צריכים לעשות. לא נוותר על הדרך שלנו. ננסה להראות את הפרואקטיביות שלנו, הדינמיות, הדברים הטובים, ללא היסוס”. עומס של שלושה משחקים בשבוע? כל הקבוצה נרתמת מבחינתו, אלאבס בטירוף.

כפי שהבנתם, אלאבס מתבססת בעיקר על הגנה יציבה, אבל זה המקום לציין שאיבדה את מלך שעריה אשתקד קיקה גארסיה הוותיק תרם 15 שערים בכל המסגרות - ממש מספרים של חוסלו. קשר הכנף קרלוס ויסנטה, מנגד, כבר הגיע לשישה שערים שזה יותר מכל העונה שעברה. בקיץ ביצעה אלאבס רכש מעניין מאוד כשצירפה בהעברה חופשית כמובן את החלוץ מריאנו דיאס האקס שלנו, שלא שיחק כדורגל הרבה זמן. בליגה הוא לא ממש משחק, ולא שותף בשישה משמונת המשחקים האחרונים, אבל יהיה מוזר לראות אותו נגד ריאל מדריד. הוא תרם לקבוצה שלושה שערים העונה - שלושער נגד גטקסו הקיקיונית בקופה דל ריי, במשחק בו הוסיף גם בישול. עוד אקס של ריאל הוא אנטוניו בלאנקו שבאנקר במרכז השדה. הקשר ישוב להרכב לאחר השעייה, הוא מדורג שלישי בסגל במספר הדקות מבין שחקני השדה. לפי ההערכות, קרלוס ויסנטה יפתח על הספסל שוב וכך גם קרלס אלנייה. הקשר ג’ון גוירדי בספק למשחק. לאחרונה דניס סוארס מקבל יותר הזדמנויות, בינתיים תרם גול אחד. לאלאבס יש כלים לעשות צרות עם ה-4-5-1 שלה.

אלאבס - הרכב משוער: אנטוניו סיברה| ג’וני אוטו, נהאול טנאגליה, ג’ון פאצ’קו, ויקטור פארדה| קאלבה, פאבלו איבנייס, אנטוניו בלאנקו, דניס סוארס, עבדה רבאך| לוקאס בויה

היסטוריה ומפגשי עבר:

המשחק מחר יהיה המשחק ה-20 בו ריאל מדריד מתארחת אצל אלאבס במנדיסורוסה, קצת מפתיע שמדובר במספר משחקים כל כך נמוך ביחס לכך שהמפגש הראשון נערך אי שם לפני כמעט מאה שנה, בעונת 1930-31. אלאבס ניצחה 0:2 באותו ערב, אבל מאז המצב השתפר. ריאל מדריד הגיבה עם אבעה ניצחונות רצופים למשל, שניים מהם בתוצאות של 0:1 - בדיוק כמו המשחק בעונה שעברה. אז, במחזור ה-31, קצת לפני הקלאסיקו, ריאל הגיעה לאלאבס וניצחה 0:1 עם שער של אדוארדו קמאבינגה שגם נפצע. שנה קודם לכן, גם כן 0:1 וזה היה אחר לגמרי בעונת הדאבל המטורפת 2023-24. בעשרה שחקנים, אחרי שנאצ’ו הורחק, בתוספת הזמן - לוקאס ואסקס כבש בנגיחה אחרי כדור קרן, כמו ניצחון של אליפות לא? ריאל מחזיקה ברצף של חמישה ניצחונות על אלאבס ולמעשה ניצחה בתשעה מעשרת ביקוריה האחרונים טפו-טפו-טפו, כאשר בעונת 2018-19, כשז’ולן לופטגי כבר הרגיש את הסוף - רשמה אלאבס את ניצחונה השני והאחרון נגד ריאל מדריד - 0:1 אכזרי עם שער של מאנו גארסיה עמוק בתוספת הזמן (90+5). אפשר לציין שפרק ב’ של קרלו אנצ’לוטי נפתח עם 1:4 בעונת 2021-22, צמד של קארים בנזמה ושערים של נאצ’ו ו-ויניסיוס ג’וניור המחליף. מי האמין שכך יהיה…

עד היום ב-19 המפגשים ריאל מדריד ניצחה 15 פעמים (79%), שני מפגשים הסתיימו בתיקו (11%) ואלאבס ניצחה פעמיים (11%), יחס שערים 42:15 לטובת ריאל מדריד כמובן. שלוש פעמים בעבר ניצחה ריאל מדריד 1:4 את אלאבס, אבל הניצחון הכי גבוה שלה היה 1:5 בעונת 2002-03 במחזור ה-24. משחק נוסף בסימן רונאלדו-פנומנו. הברזילאי שכזכור ערך את הבכורה במדי ריאל במשחק נגד אלאבס הקטנה בסיבוב הראשון וכבש צמד - הבקיע הפעם שלושער באותו 1:5 - שלושער ראשון במדי ריאל מדריד. לראול היה צמד. בעונת 2005-06 ניצחה ריאל 0:3 במשחק מזעזע בחוץ ולרונאלדו היה צמד. בעונת הדאבל 2016-17 כריסטיאנו רונאלדו הוביל את ריאל ל-1:4 גדול עם שלושער וגם אלבארו מוראטה הבקיע, וכמובן שהמארחת הובילה. עוד תוצאה גבוהה - ניצחון 1:4 בעונת 2020-21, עם צמד של בנזמה, גם קאסמירו ואפילו אדן הזאר בשער נהדר - אמיתי - הבקיעו. ליריבה הבקיע חלוץ שאתם מכירים היטב – חוסלו. התיקו האחרון אגב בין הקבוצות היה איי שם בעונת 2001-02, מחזור שמיני ללא שערים. בעונת 1999-00 ניצחה ריאל 1:3 עם שלושער ספרדי - פרננדו היירו, גוטי וראול הבקיעו. אנחל מוראלס המקומי צימק למארחת. כעבור שנה שוב 1:3 ושוב ראול הבקיע. נציין את היום הגדול של סבאיוס במועדון כשכבש צמד ב-1:2 בעונת 2017-18, וכעבור שנתיים שחקני ההגנה שלנו סרחיו ראמוס ודני קרבחאל העניקו ניצחון 1:2. ב-38 משחקי הליגה עד היום המאזן הוא 32:4 לריאל בניצחונות

המצב שלנו מחמיר ממשחק למשחק, אבל כמו שאמר צ’אבי אלונסו - גם בתוך כל הכאוס והפציעות והדיכאון יש לנו מספיק כלים כדי לנצח את אלאבס וזו בושה וחרפה אם לא - אוי ואבוי אם הוא יילך הביתה אחרי המשחק הזה. הגיע הזמן שנראה ריאל מדריד לוחצת ורצה ומשחקת עם תשוקה ורוצה לנצח גם אם היריבה לא סקסית וזה לא הסנטיאגו ברנבאו (בעצם סלטה ויגו) או משחק נגד אריות אירופה. נכון שנראה שחסר לנו המון כדורגל אבל גישה נכונה תעשה את ההבדל. לשחק פשוט, לא להתחכם, וגם לבעוט מרחוק.

אני בטוח שאלונסו כמאמר הקלישאה נמצא בוולדבבאס במשרדים כבר בשמונה בבוקר ובאמת הולך בעשר בלילה. אבל היו משחקים שחשתי שהקבוצה לא מוכנה ליריבה. למשל נגד סלטה ויגו, למשל נגד ראיו וייקאנו, גם נגד אלצ’ה או ג’ירונה. לא רק עניין הגישה אלא ניואנסים טקטיים שלא תוקנו גם תוך כדי משחק.

חבל שרק בנסיבות כאלה אנחנו רואים שחקנים מקבלים קידום כלשהו מקסטיליה וסקרן מאוד לראות את ויקטור, הגיע הזמן אולי גם לבדוק את צד ימין, זה היה צריך לקרות כבר בעונה שעברה.

נשמתי קצת לרווחה לגבי קיליאן אמבפה, כמובן שאסור לסכן אותו אבל המצב כל כך חמור ואולי בספרינט אחד הוא יוכל להביא את השער שקצת ישחרר אותנו. אלאבס לא תשחק עם קו הגנה גבוה כמו זה של אתלטיק בילבאו ואין לנו את אותן העוצמות בקישור (תמיד כשצריך אותו אדוארדו קמאבינגה פצוע), אבל מספיק אולי שבתחילת המשחק ריאל מדריד תייצר מצב מסוכן או תהיה דומיננטית וזה חשוב.

צריך להביא איזה ניצחון סטייל 2023-24 כשלוקאס ואסקס נגח אשכרה לרשת בעשרה שחקנים בתוספת הזמן. ניצחון שמביאים עם הלב והנשמה והמדרידיסימו ולא עם הרגליים. כמה שחקנים כאלה יש היום בסגל?

שני השחקנים של ריאל מדריד שחוטפים הכי הרבה ובצדק הם ויניסיוס ג’וניור וג’וד בלינגהאם. כמובן שיש עוד כאלה שלא משחקים טוב אבל הם תמיד יהיו חשובים יותר מדני סבאיוס או ארדה גולר ומהשחקנים הבכירים אתה מצפה ליותר. אני רוצה לראות את ג’וד ‘מתלכלך’ קצת באמצע - מהמשחקים האלה שכל החולצה בוץ בגלל הגשם שאני משער שיירד. ויניסיוס - נמאס לי לספור את המשחקים שלו בלי גול. לפחות שיכדרר כמו שצריך ולא יריב עם אף אחד. זה לא הבדיוק הזמן להבקיע את השער שנראה בלופים ביוטיוב, גם שער מכוער זה בסדר. זה הזוי שהציפיות שלי הן דווקא מרודריגו שחייב לרכוב על הגב הזה, כן, מכנף ימין, ובמשחק אחר.

ואם זה לא עובד אז בשלב די מהר צריך לזרוק למערכה את גונסאלו גארסיה, אמנם נגד מנצ’סטר סיטי הוא לא בא לידי ביטוי, אבל פשוט אף אחד לא מסר לו. ואף אחד לא אמר שהוא מוכן למשחקים כמו נגד סיטי.

אני ממש מחכה כבר שנחזור לדרישות הצנועות שלנו מתחילת העונה במשחקי החוץ - הרי אנחנו לא ברצלונה ולא ניתן הצגת כדורגל - פשוט לראות שיפור מינורי ושלא כל משחק יהיה 90 דקות של הישרדות. אל תגמרו לנו את העונה כבר בדצמבר, קר שם בחוץ. האללה מדריד!

אני טועה או שמאז הקלאסיקו בכל מחזור אנחנו שיחקנו אחרי ברצלונה ? זה כבר המשחק השביעי ברציפות לפי מה שאני זוכר.

גם המשחק במחזור אחר כך נגד ולנסיה היה לפני ברצלונה, ניצחנו 0:1 את ולנסיה ב-01/11 וברצלונה ניצחה למחרת את אלצ’ה, עמדה בלחץ.

במחזור ה-12 שם החל המשבר שלנו - גם ריאל מדריד וגם ברצלונה שיחקו ביום ראשון. אנחנו בשעה 17:15 נתקענו עם 0:0 נגד ראיו וייקאנו בוויקאס - ואז ברצלונה ב-22:00 ניצחה את סלטה ויגו בבלאידוס.

ממחזור 13 ואילך כולל מחזור 19 שהקודם בשל הסופרקופה - זו אכן המגמה, כלומר פעם חמישית ברציפות.

מה שכן, אחרי שבשני המחזורים הראשונים של העונה גם כן שיחקנו לפני ברצלונה - במחזורים 3-7 ריאל מדריד תמיד שיחקה קודם לכן. זה הכדורגל, צריך לדעת לעמוד בלחץ.

בדקתי, ו -
א. לא נכון, במחזורים 11-12 שיחקתם לפנינו. מאז יש לנו רצף של 5 (שייגמר במחזור הבא). אגב, לריאל היה רצף של 6 כאלו, במחזורים 3-8.
ב. אם עיניי אינן מטעות אותי, ב-17 משחקים מינוס קלאסיקו, כמות הפעמים בהן ברצלונה שיחקה לפני ריאל היא בדיוק חצי.

יש הרכב למשחק נגד אלאבס - שריקת הפתיחה ב-22:00 במנדיסורוסה| ריאל מדריד חייבת לחזור לנצח כדי לא לתת לברצלונה לברוח ולצמצם את פער שבע הנקודות. צ’אבי אלונסו, במשחק מבחן עבורו - מקבל חזרה את קיליאן אמבפה ששב ל-11 לצד רודריגו שכבש נגד מנצ’סטר סיטי ו-ויניסיוס ג’וניור שבבצורת. פדה ואלוורדה מגן ימני ובצד שמאל ויקטור וולדפנייאס להופעת בכורה בקבוצה הבוגרת. אנטוניו רודיגר שוב פותח ולא דין האוסן, והוא הבלם לצד ראול אסנסיו. בקישור יצליחו ג’וד בלינגהאם וארדה גולר יסתדרו? תנו לנו את זה. האללה מדריד.

ההרכב: קורטואה, ואלוורדה, אסנסיו, רודיגר, וולדפנייאס, טשואמני, בלינגהאם, גולר, רודריגו ויניסיוס ואמבפה

לא מבין את ההתעקשות על גולר ליד ג׳וד,נקווה שיעבוד איכשהו הפעם כי אני לא רואה מצב שאנחנו מאבדים היום נקודות ואלונסו לא מפוטר מחר,שיהיה בהצלחה.

אני לא אוהב את ההרכב הזה. לא יהיו לנו היום הרבה שטחים, והייתי מעדיף את גונזאלו במקום ויני

בגדול לא מבין את ההתעקשות על הטורקי

בהצלחה

כנראה כי האלטרנטיבה היום היא סבאיוס.
אני מקווה שג’וד יהיה בקישור האמצעי וארדה למעלה כדי שאולי יבשל לאמבפה. השטות הזאת של ארדה למטה וג’וד למעלה חייבת להפסיק.

זה משחק, ההוא משחק, זה לא משנה יוצר מדיי. גם כשאנחנו בהרכבים מלאים אנחנו נראים לא מספיק טוב. הבעיה היא בקולקטיב ולא בזהות השחקנים. אין לנו דרך ואין לנו שיטת משחק, ולקבוצה הזאת אין את הכלים לאלתר באופן עקבי.

ארדה אמנם על כל הברקה אחת נותן 30 דקות רעות כל כך שבא לך לכסח אותו מכות, אבל לפחות הוא יכול להבריק.

אתה כבר איבדת תקווה, אה?

התקווה שלי כרגע היא לגמור את המשחק בלי פציעות, ואחרי 6 דקות של משחק אפילו זה נראה לא ריאלי.

מול סיטי מאותה עמדה בדיוק לרשת, פה קילומטרים מהשער. נפלאות המוח של רודריגו

אני מרגיש צורך להכות על חטא.

זוכרים את השנים שצחקנו/התלוננו שכל מה שבנזמה עושה זה למשוך בלמים?

אז ויניסיוס אפילו את זה לא עושה כבר.

ג׳וד צריך לראות ספסל קצת
מגולר אנחנו כבר לא מצפים ….
קישור מביך.
להעיף את שניהם ולתת לטיאגו וססטרו את הבמה

כתבת את זה ברצינות?

כולם גרועים, אבל אסנסיו פשוט מגזים, זה נראה שעדיף לשחק כבר עם 10 שחקנים.

אפשר להיות בתקופה גרועה ושום דבר לא הולך, אבל למה לוותר סתם ככה על הכדור, צריך רק ללחוץ טיפה ואלאבס מאבדים כדור.

זוועת עולם מאז הגול. לא חיברנו שתי מסירות. לא ניסינו לחבר שתי מסירות.

נראה כאילו השחקנים ניצחו. ניצחו את אלונסו, זאת אומרת - הם לא ירוצו ולא יתאמצו גם העונה. ויניסיוס מטייל לו למעלה בתור חלוץ עם פטור, מרוצה מעצמו.

ברשותכם אני ארצה להתייחס דווקא לשידור של וואן. אורי רייך כמובן יודע על מה הוא מדבר, אבל הגענו למצב שאפילו נמני מזהה את הבעיות של הקבוצה הזאת ויודע להצביע עליהן. הבעיות של הקבוצה הזאת כל כך קריטיות שגם אם מנסים אי אפשר שלא לראות אותן.

ויני נראה כאילו הוא משחק עם משקולות על הרגליים. לי נשבר מחוסר היציבות שלו. לא רוצה שיחזור לעצמו, רוצה לגמור עם הסיפור הזה ולהיות בשקט. גולר גם הוא פחות שחקן על הדשא.

0 כדורגל.