מחזור 16: מנצחים 1:2 בשיניים את אלאבס, יספיק לאלונסו?| כבשו: קיליאן אמבפה ורודריגו

כמה פעמים ראית שחקן רץ לחבק את המאמן אחרי בישול? ואילו שני הרשעים-מרושעים שאיגדו את הקבוצה נגד המאמן שלהם, כן?

אני לא מכיר את אלונסו או ויני ואין לי מושג מה קורה בחדר הלבשה, הטענה היא נגד אלה שמשחקים אותה כאילו יש להם

מה שיעשה חיים פשוטים זה אמבפה בשמאל, לא מאחורי החלוץ

אני די אופתע אם אמבפה משחק בעמדה שהוא לא רוצה לשחק בה

אולי יתאזן וגם אז זה ברף הגבוהה. אם הקבוצה כובשת מספיק גולים וזה עובר את מבחן העין אז אין בעיה. הבעיה ששני הראשונים לא מתקיימים, אז…

בתור בלם יכול להיות,הוא נראה גם מתאים יותר לעמדה הזו מבחינת נתונים(בלם שמאלי זה גם משהו שנחוץ לנו),בתור מגן עדיף לו כבר עכשיו לחפש יעד חדש כי הוא צעיר מקרראס בסהכ ב 3 שנים.

היה מזעזע לדעתי. לא הגנה, לא התקפה, לא עבודת קישור.

התמונות של החיבוקים של אלונסו וויניסיוס לא סימן חיובי,אלה להיפך בעיניי.ויניסיוס מחבק את אלונסו כי הוא חזר למה שהפרימדונות שלנו בסגל רוצים. למה שאנצ’לוטי הרגיל אותם. להיות פרות קדושות שלא משנה אם מסריחות את הדשא או לא, הם יישארו קדושות. ויניסיוס חיבק אותו כי הוא לא מוציא אותו, ובסוף הוא עאלק ניצח לאלונסו את המשחק. זה בדיחה. חלק גדול מהאשמה שהקבוצה נראת ככה זה בגלל איך שויניסיוס ניראה. אני מזכיר לאנשים פה שהוא היה פייבוריט לכדור הזהב לפני שנתיים. ו”הוא פאקינג אחד השחקנים הטובים בעולם” וככזה הוא דורש שכר כזה בחוזה החדש. אז אוקיי נניח שהטייטל מגיע לו. הוא לא אמור להיות אחד מנקודות האור ועמודי התווך שלנו? דיי לתירוצים הבחור צריך לתת קבלות. אני באמת לא מבין אוהדים שעומדים לצידו של ויני. לא היינו מגיעים למצב שאנחנו נמצאים אם היה עושה את העבודה שלו כמו שצריך חברים. לא ייתכן ששחקן בקליבר הכי גבוהה מסריח את הדשא ומחרב לנו התקפות באופן קבוע, ובסוף המשחק בפעולה אחת טובה עובר שחקן מבשל גול ניצחון, ושוכחים שהמשחק לא היה ניראה ככה אם הוא היה נראה אחרת.

ויניסיוס הוא לא ‘האשם’ אבל כן יש לו אחריות יותר מאחרים כי הוא ויניסיוס והוא ה’ go to guy’ שלנו כבר שנים, זה שחקן מבוסס שעשה משהו בכדורגל האירופי. האחריות היא על הכוכבים הגדולים בעיקר, והם צריכים להוביל את השאר, ככה זה. בדיוק כמו שיש אחריות כזאת ואפילו גדולה יותר על אמבפה.

בנוגע לג’וד, שחקן שאני מחזיק ממנו מפלצת. הוא הרבה יותר משתדל ורוצה אבל זה לא מספיק. וכמו שאמרתי הוא אמור להיות אחד הכוכבים והלידרים של ריאל מדריד. לא כך נמדד שחקן בקליבר הזה.

ומה חשבת, שהוא יבוא עם השלוש שנות ניסיון הרבות שלו בתור מאמן, יתן לויניסיוס בראש והם יחיו באושר לנצח?

אם אלונסו ‘‘חוזר למה שהפרימדונות רוצות’’ זה בגלל שאין דרך אחרת לצאת מהמצב הנוכחי שלכם.
בשביל לבצע שינויים גדולים הוא צריך זמן וקרדיט, את שני הדברים האלה הוא יצטרך להרוויח דרך ניצחונות ופרגמטיות(שגם יובילו לניצחונות).

הבעיה פה היא לא אלונסו שצריך להתמודד עם המצב, אלא מי שיצר את המצב מלכתחילה.

אני בכלל לא בטוח שהאמירה “חוזר למה שהפרימדונות רצו” היא נכונה. גם אם זה היה נכון, כרגע אנחנו משחקים כל כך רע שלא היה ניתן לזהות את זה בכלל.

עוד מעט ינואר, אני מקווה שמאוסף כוכבים יהפכו את סגל השחקנים הזה לקבוצה. אבל אם לומר בעדינות אני לא אופטימי. אני גם מקווה שאלונסו למד שבריאל מדריד הוא צריך לעבוד עם השחקנים, בטח הכוכבים, ולא להסתכל עליהם מלמעלה. לגבי ויניסיוס - אין תקווה ולו קטנה שילמד.

אני מאוד מקווה שאתה לא מצפה לרכש.

תן לי לחיות טיפה בחלום.

Mr sandman bring me a dream…

במארקה יש טור של רוברטו גומס שהוא כותב שכל קבוצה של ריאל מדריד הייתה מזוהה עם משהו. הקינטה דל בויטרה עם שחקני הבית המוצלחים, היו הקבוצות של הגלאקטיקוס וזו ריאל מדריד של “החיבוקים” - כמובן שהוא כותב את זה בזלזול רב, ואומר שאתה צריך להפגין דברים כאלה למצלמה דווקא כשהמצב כל כך גרוע.

בכל מקרה, הנה משפט של המאמן שלנו צ’אבי אלונסו במסיבת העיתונאים לקראת המשחק מחר נגד טאלברה בגביע המלך ולדעתי קשה שלא להבין: “בסופו של דבר, צ’אבי שהגיע ביוני אינו אותו צ’אבי של היום. למדתי הרבה מבחינת הסתגלות והיכרות עם הקבוצה. אני מניח שאותו הדבר יקרה לשחקנים; תהיה התפתחות. הדבר החשוב הוא שהאבולוציה הזו היא לטובה. יש עוד הרבה מה להתפתח”.

“האחריות של התפקיד אומרת שאתה צריך לדעת מה התפקיד שלך בכל רגע נתון. אני נהנה מההזדמנות שיש לי על כל מה שכרוך בה. זה כבוד להיות כאן. כמאמן, כמנהל… אתה לומד מכל דבר. אנחנו עובדים על מה שאנחנו עדיין צריכים לשפר, וכך גם השחקנים. אם נהיה קבוצה טובה יותר במרץ ממה שאנחנו עכשיו, אלו יהיו חדשות טובות, ואם נהיה בסוף העונה, אפילו טובים יותר..”

מקווה ששעה הספיקה כי כבר יצא היום דיווח בקאדנה סר שלא יהיה רכש בינואר ויש לנו סגל מצוין וכל השיט הרגיל.

ועל סמך מה המגילה הזו, אפשר לשאול?

אותם שחקנים שעאלק פילגו את חדר ההלבשה הולכים לחגוג עם אלונסו אחרי הגול ואומרים שהם איתו, חשבתי שהבנו שאנחנו לא מבינים כלום.

בקיצור, במקרה הטוב קיבלנו אנצ’לוטי.
מבאס. היו לי הרבה תקוות לגביו.