מחזור 16: מנצחים 1:2 בשיניים את אלאבס, יספיק לאלונסו?| כבשו: קיליאן אמבפה ורודריגו

גם בלי קשר לחילוף הזה, עד אותו משחק צ’אבי השתמש בו כשחקן רוטציה, השאיר אותו על הספסל לא אחת וגם כשפתח איתו החליף אותו בקביעות. זה שחקן סופר רגיש שעבר שנה לא פשוטה, וצ’אבי לא רק שלא תרם, גם סיבך עוד יותר את העניינים.

בכל מקרה רק אם ויניסיוס היה רע היינו בשיח אחר עכשיו. אנשים פה נטפלים לויניסיוס כי אין אנצ’לוטי. גם אותי הוא מעצבן וגם לי נמאס ממנו אבל הוא לא גורר אותנו למטה כמו בעונה שעברה וכן מנסה. מספיק לראות איך הוא חגג את הפנדל שבוטל מול סיטי או את הבישול אתמול כדי לראות שבאמת אכפת לו. כרגע ויניסיוס לא הבעיה של הקבוצה אלא סימפטום, אחד מיני רבים של סימפטומים שאנשים מסרבים לראות כדי שזה לא יסתור את הנרטיב שלהם.

ואגב נוסף, אני עם בטן מלאה על צ’אבי והוא לקח חרא החלטות אבל גם הוא קורבן של המערכת. כמו אנצ’לוטי גם הוא נתון להחלטות מגבוה שאיתן הוא צריך להתמודד.

יש להבדיל בין ויניסיוס הפרסונה לויניסיוס השחקן, הראשון מושתן ובלתי נסבל שאף אחד לא אוהב ובצדק.

אבל ויניסיוס השחקן ? זה אותו אחד שרק הרס אתמול אבל כשאתה עם הגב לקיר וחייב לחצוב שער כדי להישאר בחיים אז הוא המאדר-פאקר עם הזיין הכי גדול בעולם, יותר מאמבפה וג’וד ביחד.

ויניסיוס מחמיצן כרוני, יש משחקים שהוא ממש גרוע והורס התקפות, אבל הוא אחד השחקנים הכי מסוכנים בעולם, אלונסו חייב למצוא את הבאלאנס, לחפש את inner אנצ’לוטי שבו אבל מבלי להגזים, לעטוף את האנצ’לוטי בכמה צ’אבי שאפשר, לגרום למצב שויני משתלב בהתקפה ולא הורס כשהוא ביום גרוע, אבל שיהיה שם להבלחות כשצריך אותו, ואם הוא בתקופה טובה ומשחק טוב אז אין בעיה שישתלט, בקיצור באלאנס, גם לגרום לו לעמוד נכון טקטית וללחוץ כשצריך.

בתחילת העונה נראה שזה מה שקורה אבל אלונסו שכח שחלק מההתמודדות עם ויני זה גם להיות קצת קרלו.

אני מדבר על ויניסיוס השחקן בלבד. אתמול הוא היה פחות שחקן עד עשרים הדקות האחרונות, שאז הוא בישל ומשהו השתחרר שם.

בסופו של דבר הוא מקרה פרטי של תסמין שיש לקבוצה כולה, הציפיות מאוד גבוהות ודברים לא הולכים אז יש חוסר ביטחון ודברים הולכים בקושי. הוא מקבל מעט כדורים באזורים טובים, ואז כשכן מגיע אליו כדור, והוא יודע שעליו ליצור מצב כי אחרת הקבוצה תקועה, הוא עושה את זה עם משקולות על הרגליים. תוסיף לזה את הסיטואציה האישית שלו וקיבלת שחקן עם שלשלאות ברזל על הרגליים.

למרות כל זה אני עדיין מעדיף שיעזוב. לשחק בריאל מדריד צריך אופי קצת יותר קשוח. הוא רחוק משם.

גם אני מדבר על אתמול ועל ויני השחקן.

נתחיל מזה שאני בעד ויני השחקן, לא רוצה שימכרו אותו, רוצה שישאר, את ויניסיוס האדם אני לא סובל.

אתמול היה חלש מאוד, אבל עדיין צריכים אותו על המגרש, המטרה שבמשחקים האלה לגרום שיעשה כמה שפחות נזק עד לרגע שהוא עושה את הפעולה שלו, אתמול זה לא קרה ולדעתי הסיבה העיקרית זה הפציעה של אמבפה, כלומר ויני היה משחק גרוע אתמול גם בלי הפציעה של אמבפה, אבל לא ברמה הזאת.

אני די בטוח שאלונסו רצה לשחק 433 אתמול כשויני בצד שמאל, אבל בפתיחת המשחק הפגיעה באמבפה, רצו להשאיר אותו על המגרש רחוק מהצפיפות ומתיקולים, שיהיה שם שומר על עצמו אבל עדיין שיעשה את הנזק, בדיוק כפי שעשה בשער הראשון, זה חייב את ויני לשחק בחוד, והמושתן לא הסתדר שם, למרות שבתקופה הטובה שלו לפני שנתיים כשכן שיחק בחוד היה מדהים, כלומר יכול לשחק 9, אבל אתמול כשהוא בתקופה גרועה הכל התפקשש לו, עד לשיווין ואז זז לעמדה האהובה ובישל את השער בקלות מעצבנת שגורמת לך לשאול למה לא עושה זאת כל 5 דקות.

ויניסיוס ועוד איך גורר אותנו למטה. עם הכעס והזעם מול כל העולם אחרי הקלאסיקו ופגיעה בסמכות המאמן וגם הודעת התנצלות שהפכה את צ’אבי אלונסו לסמרטוט; עם ההשתוללות נגד ג’ירונה כבר אחרי ארבע דקות כשבסה”כ לא קיבל קרן והיה לו זמן לריב עם הקהל שלהם; עם חירוב מיליון התקפות נגד מנצ’סטר סיטי כשקיבל את הכדור באיזור המסוכן המון פעמים וכלום!; גם בהגנה הוא רץ אמנם אבל תראו כמה ראפינייה רץ? או רודריגו נגד סיטי..

ובעיקר עם 13 משחקים בלי גול כבר וזה 1,013 דקות, בושה וחרפה וזה לא כלכך רחוק ממספר הדקות של רודריגו. ממשיך לנסות את הבעיטה המסובבת החלשה הזו לפינה הרחוקה כאילו אנחנו מובילים 0:3 והוא בדרך לשלושער. מהדיבורים פה על העוול שנעשה לו אפשר לחשוב שהוא שיחק כמו ברהים או רודריגו נו באמת. מצפים מהמאמן להתמודד עם לחץ בריאל מדריד - זה חדש לוויניסיוס מימד הלחץ?

מה שטוני קרוס אמר עליו באחד הפרקים בפודקאסט שלו הכי נכון והנה שחקן שהיה שם בפנים וחווה אותו. זה מרוקן אנרגיה מהקבוצה. אף שחקן בסגל לא יגיד מילה עכשיו אלא ילטפו אותו בריאיונות מן הסתם.

הוא כמובן לא כל הבעיות ויש עוד אבל לציין את ארדה גולר זה מצחיק ולא חשוב כמה הוא גרוע. השחקנים הבכירים חוטפים יותר ובצדק זה רף ציפיות אחר.

מעבר לכך נשים את ולנסיה בצד - זה שניצחנו הרבה על הקשקש לא אומר שלא יצרנו מצבים. גם הקלאסיקו לא שווה רק 1:2 אלא יותר. שיחקנו טוב נגד לבאנטה, נגד ויאריאל, גם נגד יובנטוס היינו בסדר וגם קייראט (קבוצה פח ועדיין). בתחילת העונה לא הגיעו מולינו להרבה מצבים.

כשכלום לא עובד והקבוצה חרבנה אז ויניסיוס אשם, ג’וד חלש ויש לזרוק אותו והמאמן לא יודע לאמן.

זה רגיל, טבעי, אבל לא בהכרח נכון.

נראה בשלב הזה, שהמטרה היא לא לאבד את כל העניין בליגה עוד ב 2025.

4 הפרש זה לא הפרש גדול, אבל אם מאבדים נקודות בתקופה שבארסה לא שומטת בכלל- זה מתכון להגברת העניין בגביע הליגה.

ועדיין זה גרם לשחקנים לשחק בבהילות יחסית רק באיזור חצי שעה ראשונה, ואז אחרי הגול שקיבלנו.

אני לא מאמין שינחת שחקן בעל חשיבות בינואר, הסגל הנוכחי יצטרך לעשות זאת למרות החוסרים והפציעות בהיקפים לא סבירים. בעיני עיקר הדגש חייב להיות דווקא לסופר קופה המתקרב. שני משחקים מוצלחים יכולים להדליק מחדש את העונה. אבל על מי אני עובד?

מסכים עם טיטי. הזיה לבוא בתלונות לג׳וד אחרי אתמול, משחק הירואי והוא בבירור השחקן הנחוש ביותר בסגל כמעט בכל משחק. איכפת לו מאד, הוא מתוסכל והוא סוחב את הקבוצה. ויני, עם כל הלכלוך, הוא המייצר הכמעט בלעדי שלנו כבר תקופה ארוכה. אני גם חושב שבטווח הארוך עדיף להיפטר ממנו ולהביא חלוץ, אבל זה כנראה לא יקרה העונה לא משנה מה. מה שכן צריך לקרות זה to pull the plug לפחות זמנית על הניסוי של גולר, הוא חושך כבר תקופה ארוכה. הצד ההתקפי של הקישור באופן כללי חייב חיזוק בקיץ (גם לפני, אבל על מי אני עובד). ג׳וד ירוויח מאד משחקן שיודע למסור ויוריד ממנו את הנטל של הפליימייקינג.

לטווח הקצר - מאסט, רודריגו, אנדריק ובראהים (אחרי שיחזור) צריכים לקבל יותר דק׳.

מאז שהקבוצה איבדה צורה הוא בצניחה חופשית, לא מתאים לו התפקיד הזה של אתמול כשאין 2 מבין פדה/צ’ומה/קמאבינגה לצידו, בגדול המשחקים הטובים/סבירים היחידים שלנו בתקופה האחרונה היו כשהוא לא היה בהרכב.

גולר בצניחה חופשית די מאז שג׳וד חזר.
את המשחקים הטובים הוא עשה בחצי הראשון של מה שהיה עד כה, ואז ג׳וד התחיל לחזור לעניינים וכנראה שאין מקום לשניהם.

לכל מי שלא יכול לראות את ויני - בלי מספרים משמעותיים של ויני או רודריגו, איך אנחנו מפחיתים את התלות הפסיכית באמבפה? זו הרי כבר עונה שנייה ברצף שאמבפה לא רק נותן את שלו אלא עושה מספרים פנומנלים והקבוצה עדיין נראית רע. אז מה הפתרון?

כל עוד לא ישתנה משהו יסודי אז אנחנו צפויים לראות עוד מאותו דבר - ברוב הפעמים ננצח בגלל האיכות העדיפה, אבל נמשיך להיות לא מספיק טובים. אם יהיה קצת מומנטום וידבק לרודריגו וויני אז נצא לרצף נצחונות ואם לא אז נהיה במשבר - אבל זה יהיה על הסינוס. אל תצפו ליותר מזה. מאמן טוב יכול לשפר קצת את הקבוצה ועם הזמן היא תלמד לשחק ביחד כי ככה זה… אבל מצויין זה לא יהיה כל כך מהר. צפו לעוד מאותו דבר.

רק אני אהבתי מאוד את הילד (ולדפניאס) ? משחק ראשון במגרש חוץ קשה ישר, נזרק ישר לתוך סיר הלחץ של התקופה האחרונה, שיחק מאוד אחראי, כמעט נקי מטעויות. לא חושב שמנדי נניח היה עושה יותר.

תראה גם אם אני מותח עליו ביקורת רבה - ומוצדקת לטעמי - אני לא אמרתי לזרוק אותו לספסל לחודש. אבל שהוא לא יהיה במעמד ‘החדש’ שלו של בלתי ניתן להחלפה. נגד מנצ’סטר סיטי הוא היה ממש גרוע ורציתי שיוחלף למרות שבהעדרו של קיליאן אמבפה אז ניחא שנשאר. גם אתמול לא היה קורה כלום אם היה יוצא.

יכול להסכים שרודריגו במשחק גרוע שלו נניח אולי לא היה מספק את ההברקה הזו של הבישול, אבל רודריגו במשחק חלש מחרב פחות התקפות ולבטח לא משפיע לרעה על שאר הקבוצות והוא גם עובד יותר.

אין ספק שדברים לא ישתנו יותר מדי. נוכל לגרד אולי כמה גולים יותר מג’וד בלינגהאם, אולי מרודריגו. לא ראיתי ששיטת ה-”קח-תהנה-תשחק” עזרה לוויניסיוס לכבוש למשל אז אולי כן לתגמל אותו לרעה על משחקים חלשים. אנדריק עוזב בינואר זה סגור ואולי נוכחות של גונסאלו גארסיה שימשוך את הבלמים - תעזור לשחקנים אחרים.

אני חושב שהפתרון הוא חלוץ ברמת חוסלו (אני לא יודע אם גונזאלו שם) ואמבפה שמאלה + משחק הלחץ של תחילת העונה.
אם לא חוזרים למשחק הלחץ והרמה של תחילת העונה, אז אין פתרון.

אם לא רוצים להיות תלויים באמבפה או נניח האלאנד, הפיתרון פשוט, לא מביאים אותם, כי כשהם בקבוצה שלך הם יבקיעו כל משחק ואז אתה ‘‘תלוי בהם’’ וכל פרשן פתאום ‘‘יגלה’’ שזה לא בריא, כי יש 90 דקות שידור פעמיים בשבוע וחייבים למלא את הזמן הזה.

אי אפשר שאמבפה משחק אצלך ואתה לא ‘‘תלוי’’ בו לחלוטין, אין חיה כזאת.

אמבפה אצלנו והוא מבקיע המון, את רוב שערי הקבוצה, וזה בסדר, עדיף שאנחנו נהיה תלויים בו לחלוטין מאשר הוא אצל היריבה שלנו שתלויה בו לחלוטין.

אני שותף לדעתך כמובן. פה הבעיה, זה כנראה לא יקרה כי אמבפה רוצה להיות חלוץ.

טיטי, זה רונאלדו אצלנו. אמבפה לדעתי כרגע ב- 50% שערי ליגה. זה מוגזם לכל הדעות.

Season Real Madrid Total League Goals (La Liga) Cristiano Ronaldo League Goals Ronaldo’s Share (Approx.)
2009–10 102 26 25.5%
2010–11 102 40 39.2%
2011–12 121 46 38.0%
2012–13 103 34 33.0%
2013–14 104 31 29.8%
2014–15 118 48 40.7%
2015–16 110 35 31.8%
2016–17 106 25 23.6%
2017–18 94 26 27.7%

זה רונאלדו בעונות מלאות, בסוף יתאזן, 30 עד 40 אחוז מהשערים זה בסדר גמור.

על סמך מה אתה אומר את זה? אם כבר, כל החיים סיפרו לנו שאמבפה דווקא לא רוצה להיות חלוץ.

חלוץ אמיתי כשאמבפה משחק חופשי מאחריו יעשה לו (ולקבוצה כולה) חיים הרבה יותר פשוטים.

הייתי לוקח בעירבון מוגבל את ה’‘דיווחים מתוך חדר ההלבשה’’ פעם הבאה

בסדר, אתה יודע איך זה… יש מצלמות.

אלוהים ישמור אלונסו נראה על סף דמעות. זה ממש מביך. כולה החליף אותו נגד פאקינג אלאבס, מה לעזאזל ויניסיוס עושה למועדון שלכם? איך פיגורה כמו אלונסו לא שם לו סטירה?