עוד נצחון בשיניים, עוד פעם לגרד נקודות בנס מול קבוצה חלשה יותר ולהתחיל לרוץ רק כשאין ברירה.
באמת שהבעיה הכי גדולה שלנו (מלבד למגפת הפציעות הבלתי פוסקות) זה החשק והרצון לנצח. כל פעם ששמים אותם במקום ומבקיעים נגדם פתאום לכל השחקנים יש עוד הילוך והם מנסים יותר, מעיזים יותר, ונלחמים יותר.
זה כבר לא משהו שאני מאמין שאלונסו יכול לתקן, זה כבר עניין של אופי ומנטאליות ולא משנה איזה מאמן היה נמצא פה, אי אפשר “לחנך” שחקנים, אפשר רק להדריך אותם ולקוות שהם יפנימו.
יאללה, העיקר 3 נקודות, כבר אין לי ציפיות מהקבוצה הזאת העונה, מה שיהיה יהיה.
בשורה התחתונה, אני לא רואה את צ’אבי משנה את המצב. אם אתם רוצים להתקע על ויניסיוס ולהתמקד בו - זה שלכם, אבל הבעיות של הקבוצה הן הרבה מעבר לכך. הקבוצה חסרת רעיונות, חסרת תשוקה, חסרת ביטחון.
מישהו פה זרק את השם של מוריניו. המצבים האלה הם קלאסיים בשבילו.
אין עדות טובה יותר לדיכאון שאנחנו מקבלים מהכדורגל של הקבוצה מזה שצריך לקרוא משפט כזה בפורום בסוף 2025. אני לא שופט אותך חלילה, זה היה משחק זוועה, תישן, אולי יעבור לך עד הבוקר (ואני עוד אוהב את מוריניו)
הבנאדם לא הצליח להנהיג שינוי אחד בקבוצה. נראה כמו קרלו רק בלי המזל.
בישלת יפה את מסטה, היחיד שיכול לרווח בימין ואתה מייבש אותו. בלברקוזן בנית קבוצה על המגינים התוקפים. אצלנו אפס דאבל פס בין מגן לקשר שלא לדבר על הרמה מקו רוחב.
הקבוצה ישנה ואין חילופים. וכשהם באים זה לפי ההיררכיה המאוסה של קרלו.
גונזלו גרסיה באמת עדיף על אנדריק? ברמה שהברזילאי נאלץ לעזוב.
איך מצב הקבוצה היה לדעתך אחרי הקלאסיקו, נגד ולנסיה?
נניח יבוא תואם אנצ’לוטי או מוריניו, ויצליח לייצב את הספינה, מה אז?
אלונסו בנקודת שפל כרגע. הוא מקבל יחס מזעזע מהתקשורת, ככל הנראה בגיבוי או בעידוד פלורנטינו וההנהלה (מביש בעיניי). ממקום ככ חלש, אין לו כח לבוא בדרישות או לחנך שחקנים. הוא שורד. הוא עלה היום בהרכב ממש “פלורנטינואי", כל הפרוספקטים שלו יחד.
אני מקווה שכשנצא מהסחרור ונצבור קצת נצחונות וביטחון, אלונסו יחזור לעצמו. בתחילת העונה הוא דיבר בלי סוף על כך שכולם צריכים לרוץ, עשה הרבה חילופים…
היה “תענוג” לראות אותנו בשלבים נרחבים של המשחק מעיפים כדורים על 70 מטר כאילו אנחנו איזה וולבס. וזה מול אלאבס. כרגיל, שום גול ממשחק מסודר, חיים על הברקות של אמבפה וההברקה החודשית של ויני.
כן, אתה צודק שיש דיכאון חמור, אבל יש בכל זאת מחשבה מאחרי השיגעון. הוא יודע להתמודד עם שחקנים בעייתיים, הוא יודע להקנות שקט לשחקנים שלו ולספוג את הרעש מבחוץ, והכי חשוב - אין לו מה להפסיד והוא יהיה מוכן לבוא. אני לא רואה אף אלטרנטיבה רצינית לאלונסו. מדברים על ארבלואה, עוד הימור. אמנם הכדורגל תחת מוריניו לא יהיה מבריק ומודרני, אבל שזו תהיה הבעיה שלנו עכשיו.
היינו מאוד מוגבלים מתחילת העונה. כדורגל מאוד בעייתי מתחילת הדרך. המשחק מול ולנסיה היה חריג העונה, וכזה שהפיח הרבה תקוות שהתפוצצו בפרצוף.
אלונסו עשה הרבה שטויות, ויש לו חלק מאוד גדול גם בדעיכה החוזרת של ויני. מאמן צריך להיות חכם לפני שהוא צודק, ואלונסו פשוט לא ידע איך להתמודד עם טיפוס כמו ויניסיוס. גם לפני אותו חילוף בקלאסיקו הוא החליף אותו בקביעות והתנהג איתו כמו שחקן רוטציה, עד שויניסיוס התפלפ. מתחילת העונה הוא טען שהם עובדים על פיתרון למשחקים שצריך להתמודד מול בונקרים אבל לא ראינו אף פתרון לזה. הכדורגל שלנו תחתיו לא התקדם מאז קרלו ונשאר גרסה חיוורת שלו.
לאיזה בדיוק גרסה של עצמו אתה מתכוון שהוא יחזור? הוא עשה כמעט כלום שקידם אותנו. גם אני אוהב את אלונסו (למרות שאני ממש לא מהחבורה כאן שהפכה אותו לחצי אלוהים), אבל צריך להגיד את זה - הוא עשה חרא עבודה מאז שהגיע. הוא מאוהב בלעשות טוויקים קטנים למערך כאילו זה מה שיתיל את הספינה. הוא מנסה לתקן חור של טורפדו עם דבק סלוטפ. זו התוצאה.
בלנקו היום שלט במרכז המגרש.
לריאל לא היתה שליטה על הכדור ביותר מדי שלבים במשחק. כל שחקני הקישור ביזיון גם בלינגהאם הקדוש
פיטראץ ברומטר - מכתיב טמפו
ססטרו גרזן
שני הדברים שגוד וגוחר לוקים בחסר בהם.
לא יודע אם יהיו טובים מספיק או לא אבל הם יתאבדו על הדשא
לא עובר לי חלק שהקבוצה לא מצליחה להחזיק כדור לא יודע מה איתכם…
בתחילת העונה היה לנו משחק לחץ, המון חטיפות, שליטה במדחק ויריבות שבקושי דיגדגו את השער שלנו כתוצאה מכך. נכון, היינו חסרי אונים מול בונקרים נמוכים, אבל זו הייתה התקדמות מטורפת בעיניי. בחיים לא ראיתי ריאל מדריד לוחצת ככה ובאופן כללי.
אני מסכים שלהוריד את ויניסיוס למעמד של מאסטנטואונו הייתה טעות מבחינת ההתנהלות שלו, אבל בשיקול קר, ככה הייתי רוצה שישתמשו בשחקן הזה. לא מגיע לו לטחון 90 דקות. באופן כללי לאף אחד לא מגיע מלבד אמבפה והלוואי שמישהו יצליח לנרמל פה רוטציות בריאות כמו בקבוצות אחרות (האלאנד יצא בדקה 70 מולנו, בדיוק מאותה סיבה שויני הוחלף בקלאסיקו באותה דקה). לא רואה את אלונסו חוזר להחליף אותו לצערי. אני באמת מקווה לאיזו הרחקה ארוכה שלו או פציעה לא מזיקה.
מבחינתי צ’אבי אלונסו ניסה הכל ‘כדי לתקן’ את המצב מול ויניסיוס ג’וניור ומצחיק אותי שמאמן צריך ללכת על ביצים. ויניסיוס למרות ההתנצלות העלובה שלו - שיחק גם שיחק נגד ולנסיה ולא הוענש. הוא גם מאז שחקן שכמעט ואסור להחליף אותו, גם בימים עלובים. הטענות צריכות להיות אך ורק אליו. הדבר הכי טוב שמאמן נותן לשחק זה דקות משחק. 13 משחקים - 1,030 דקות בלי גול - זה עלבון. ראפינייה בחצי מהדקות שלו כבר עבר אותו במספר השערים.
עד למשחק נגד ולנסיה חד משמעית הייתה לנו קבוצה נמרצת יחסית עם משחק לחץ, לעתים משחק לחץ גבוה מעולה כמו נגד מארסיי או לבאנטה, ולפעמים פחות, אבל לא הייתה הבטלנות הזו של העונה שעברה. יוצא הדופן היה הדרבי.
אזכור של ז’וזה מוריניו נראה לי פשוט לא הגיוני וגם אני ממעריציו. אפילו תיאורטית. כבר בסוף הקדנצייה אצלינו משהו נרקב, ממאמן שהשחקנים היו מתים עבורו ונכנסים לאש - הוא התחיל להסתכסך עם כל מה שזז. במנצ’סטר יונייטד, בטוטנהאם, אפילו ברומא הוא לא החזיק מעמד זמן רב. בפנרבחצ’ה לא מזמן.
הרכב לא טוב וניהול משחק גרוע של אלונסו,למה לעזאזל הוא חיכה עם החילופים? נראינו זוועה מהרגע שכבשנו את הראשון,ציפיתי לחילוף כבר במחצית,בסדר קיבלתי שניסית לתת להרכב עוד הזדמנות,אבל למה לחכות לספיגה ועד כמעט דקה 80 כדי לעשות שינוי? בסוף השינוי בא אחרי שכבר עלינו ליתרון שוב,הפעם הוא איכשהו יצא מזה(ותודה לויני שהיה הגרוע על המגרש אבל נתן בישול גדול),אבל הוא נראה מבוהל מאוד בדקות האלה,
לא מבין מה רוצים מג׳וד,הבן אדם לא מפסיק לרוץ,ללחוץ,חוטף הרבה כדורים,נתן מסירה גדולה לאמבפה בגול הראשון ובכללי נראה שהוא המנהיג היחיד בקבוצה הזו,השילוב עם ארדה כרגיל לא עובד והטורקי היה נראה זוועה,היה חייב לרדת במחצית.
אני מת על אלונסו, ורוצה מאוד שיצליח - קודם כל כי הצלחתו היא הצלחתנו מן הסתם, אבל גם ברמה הפרסונלית, בגלל החיבה לאלונסו.
אבל אני מאוד מצטער - אין תירוצים. אמרנו בעבר ואני ממשיך להחזיק בדעה הזאת שיש לנו את אחד הסגלים הטובים בעולם, על-אף החוסרים הברורים (באיזה סגל בעולם אין חוסרים?), ואפשר להוציא ממנו הרבה יותר ממה שאנחנו רואים. אם אלונסו לא מצליח לעשות זאת, וזה לא ממש משנה למה - האחריות היא עליו.
ריאל היא מועדון לחוץ ועם ציפיות גבוהות, זה ידוע לכולם. “מוד הישרדות” כדי להמשיך לספק תוצאות כשדברים לא ממש מצליחים, זה לא תירוץ. מה גם שלאלונסו הייתה הפריבילגיה שכן היו לו את התוצאות בתחילת העונה, מה שהיה אמור לתת לו זמן לבנות יסודות נוספים על גבי זה. במקום זה אנחנו רואים תהליך הפוך.
וסליחה, עם כל הלחץ והתקשורת והכול - ריאל מדריד היא לא מועדון חולה עם בעיות כלכליות ו/או שמדליף ומתדרך באופן תדיר כנגד אנשיו ושחקניו. מדובר במועדון בריא ומתפקד היטב בסה”כ, עם לחצים הגיוניים וסבירים עבור מועדון גדול. צריך לתת לו את הזמן לתקן, אבל אלונסו הוא זה שצריך למצוא פתרונות למצב: אם הוא רוצה לספסל את ויניסיוס ולצאת לדרך חדשה - שיעשה את זה, ואם הוא חושב שהוא יכול להחזיר את ויני למוטב ולהוציא ממנו את הפירמה היותר טובה שלו - אז שיעשה את זה. מה שבטוח שככה, אי אפשר להמשיך.
אני לא מבין מה הבעיה פשוט לחזור למשחק הלחץ שאפיין את תחילת העונה, פלוס לשחק עם מישהו חזק באמצע כדי לפרוץ בונקרים. בתחילת העונה קבוצות לא היו מגיעות לקורטואה בכלל.
ג’וד היה מעולה.
את מה שארדה עושה בעמדה האחורית הזאת, גם אני יכול לעשות.
נו בחיאת, אתה רוצה לספר סיפורים אז תהנה. בתחילת העונה, בדיוק כמו במשחק הזה, כשתקפנו במשחק מסודר לא הגענו לכלום אבל הצלחנו להבקיע במתפרצות וכולם היו אופטימיים שעם הזמן דברים יתחברו. עכשיו יש לנו יותר פציעות בהגנה אז המצב חזר לקדמותו, אבל שיחקנו כדורגל לא טוב שהיה ברור לי לפחות שיום יבוא וזה יתפוצץ לנו בפנים.
מזל טוב, גם אתה היית מביא את המועדון לאותו מצב זוועה שאלונסו הביא. גם בדיעבד לא ללמוד מטעויות של אחרים?
אחד המשחקים הכי גרועים של ריאל מדריד אי פעם, לפרקים הגרוע אי פעם בפער, אבל…
ניצחנו, זה היה המשחק הכי מסוכן של אלונסו העונה, אחרי הפסד בליגה ואחרי הפסד באלופות כשברצלונה בפער 7, הפסד והסיפור שלו נגמר, ניצחון מגעיל אבל, אם בעוד חודש נשחק סביר ונצליח לסגור קצת את הפער מברצלונה אף אחד לא יזכור את המשחק הזה.
נראה שהשחקנים מבינים את המצב, זה כבר לא מלחמות אגו, זה אנחנו כולל אלונסו מול העולם, שיחקו גרוע מאוד, אבל לא מאפאתיות אלא פחד משתק שהם יעשו את הפעולה הלא נכונה שתגרום להפסד, ראינו בבירור אחרי ב 2-1 כמה זה היה חשוב לכל השחקנים, זה הדבר הכי חשוב מהמשחק הזה.
הסגל שלנו מצויין, ההרכב שעלה יכול להתמודד על אליפות והרכב הפצועים והמורחקים שלא היו זמינים למשחק הזה גם מתמודד על אליפות. כן, תמיד חסר את אותו שחקן שהוא תמיד מה שבדיוק חסר כדי שהסגל יהפוך להכי טוב בעולם, אבל זה ככה מאז שהמציאו את הכדורגל וככה בכל קבוצה בעולם.
אלונסו מאמן מצויין, בגיל הצעיר שלו כבר עם קבלות גדולות, הוא האיש המתאים למשימה, ועכשיו קנה לעצמו זמן והשחקנים בצד שלו.
אנחנו מתקשים מאוד מול בונקרים, אבל איזה קבוצה בעולם פורצת בקלות בונקרים להנאתה מבלי לשבור את הראש ? רק יום קודם ראינו את ברצלונה היריבה הישירה מצליחה לפרוץ בונקר רק במתפרצת.
געגועים לנאצ’ו, אסנסיו לא מתאים לרמה הזאת בשום צורה, היו לי ציפיות גדולות, אבל הוא לא מספיק טוב להיות בלם מחליף בריאל, אפילו לא קרוב.