אין לי מושג על מה אתה מדבר.
אני שם לב…
אוססונה, בונקר? לא יכול להיות..משחק רע שהוא נקסט טיפוסי.
- ראפיניה זה חרא שחקן עם אפקטיביות של קליפת שום ויכולת לסיים עם צמד שלא ראיתי דבר כזה בחיים שלי.
- ראשפורד בדיוק ההפך, המון אנרגיה טובה, המון אפקטיביות אבל לא תמיד מצליח לחבר את זה לתכלס.
- אני אהבתי את המחצית הראשונה של אריק היום, באטמן בא בעט מרחוק ניסה, נכון שזה היה פחות יעיל והנעת הכדור שזה מה שתמיד אנחנו מצפים מקשר אחורי בבארסנ בתכלס לא קיימת אבל הוא מפצה על זה בהרבה עמידה טובה וניסיון לבוא כגל שני מאחורה.
- למי שזוכר אותי מימי הפורום הישנים, שוער זאת עמדה שקרובה לליבי, מעבר לזה ששיחקתי שנים בתור ילד ונער בתפקיד הזה זה פטיש אישי שלי וכיף לראות את ז’ואן גרסיה, מעבר לעמידה שלו הכיוון של ההגנה, איתו זה עולם שונה.
- פדרי ממשיך להיות אלוהים כבר אין מילים
- קונדה ובאלדה זה נוריון אחד משותף של מוח, הם חולקים אותה אונה, אין הסבר לנגדיות בין מהירות, יכולת משחק לאפס שכל בראש במהלכים מההגנה עד התמיכה ההתקפית.
- הפרש לפחות עד מחר ונאמר אמן שישאר ככה
- ימים של חנוכה מגיעים אלינו, חג שמח חברים!
- משחק שהוא המשך ישיר למשחק מול פרנקפורט, עם טעויות קצת דומות וקצת שונות של פליק, מול קבוצה שסיימה את המשחק עם 5% החזקה בכדור (וגם זה בגלל שהיא התחילה 3 פעמים מקו האמצע), ועוד כמעט כבשה כמה פעמים מול קו ההגנה המתאבד שלנו. וזה כשמדובר באסופת שחקנים עם מהירות של לוק דה-יונג ביום איטי. אז כדי לפרוץ את המגה בונקר היום, פליק עלה עם ראפיניה, שהוא הרבה מאוד דברים טובים אבל הוא לא 10 (ובטח לא 10 ששובר קווי הגנה צמודים עם איזה דריבל), במקום אולי עם לאמין. שלא לדבר על ברדוגו בימין ליותר מ-2 דקות. אחלה, הגיוני.
למזלו, החילופים, גם אם קצת מאוחרים, היו נכונים, ואוסאסונה החליטה פתאום לרווח את המשחק, וגם קרסה פיזית ככל שהמשחק התקדם, ואתם יודעים מי חי על שטח? - ראפיניה. השחקן היחיד שיכול להסריח את הדשא משחק שלם, לא להצליח לבעוט כדורים, לאבד מסירות פשוטות וללכת לאיבוד בתוך האוטובוס הפמפלוני, ואז להבקיע צמד עם התחת, כשאחד מהם הוא טיל מ-20 מטר. זה זה הברזילאי הכי אורוגוואי אי פעם, ובהרבה משחקים הוא גם מזכיר אורוגוואי אחר שדרך פה.
- באלדה וראשפורד דורכים אחד על השני, אבל ככל שעובר הזמן אני יותר חושב שזה בעיקר על באלדה. אם שחקנים גדולים חושבים מה לעשות עם הכדור עוד לפני שהם מקבלים אותו, באלדה מאבד את הכדור אחרי עוד דהירה מצוק ואז מתחיל להפעיל את המוח עם מנואלה.
- החולצה הבאה של פדרי שאקנה? עם 8 שוכב על הצד.
- לא ספגנו!!!1
ועכשיו ברצינות - ברצלונה מקום ראשון עם 20 ספיגות, ואוסאסונה מקום 16 עם 20 ספיגות. כל שער חובה שנחסך מאיתנו זה חתיכת הישג. - לאמין מצטיין המשחק? כן? בטוח? סגורים על זה?
(*) - תקשיבו, זו התמונה הכי אמיתית שנראית ממש מזויפת שראיתי אי פעם.
אני הסה’’כ נהניתי.
לא משחק מושלם, רחוק מזה, אבל הגענו להמון מצבים ושברנו בונקר בכמה דרכים שונות.
פעם זה גאונות של פדרי, פעם לאמין עובר שחקן ומוסר, פעם בעיטה מרחוק, פעם מזל אחרי בלגן ברחבה .
מרגיש לי ש 5-2 היה יותר משקף.
נקסט קלאסי, אבל מוסיף לבטחון של השחקנים וגם שלי.
5 נצחונות רצופים מאז צ’לסי, לא רע.
טוב כמה נקודות-
- כולכם כבר אמרתם את זה, ואני אחזור-רק ראפיניה יכול להיות זבל משחק שלם ולסיים עם צמד. זאת תופעת טבע. אסור להחליף אותו בחיים, להחתים לאיזה עשור. הוא יותר שקר מכריסטיאנו רונלדו.
- אני יודע שפרמין הוא האלוהים פה וכולם אוהבים אותו פה אחד, אבל אולי צריך לעשות מקום למעמד כזה גם לאריק גרסיה? אלוהים הרבה זמן לא נמשכתי ככה לשחקן. יש לי ממש רגשות אליו. אני הולך לקנות חולצה שלו ויהי מה.
- הצמד שלנו לא רע, אולי אשכרה יש לנו צמד בלמים שיכול לרוץ? ועוד שניהם צעירים, מחויבים ושחקני בית? אשרי המאמין.
- השוער שלנו זה צ׳יט קוד.
- באלדה וקונדה חסרי מוח בהתקפה זה מכאיב. אם היה ללאמין אחד כמו קאנסלו או אלבס באגף אלוהים ישמור, זה לא היה חוקי.
- תגידו מה שתגידו, לדעתי פדרי צריך את גאבי. פתאום נפל לי האסימון שזה מרגיש שלפדרי אין את המשלים שלו. הוא אלוהי, אבל הוא לבד. אין את המשלים הטבעי שלו שם, וזה לא אף אחד, זה רק גאבי.
עכשיו בואו נתפלל ששוב חטאפה עם כסף לא תקבל פנדל ואשכרה שחקנים יורחקו כשהם צריכים להיות מורחקים.
ניצחון חשוב שממשיך את המומנטום ואת הלחץ על ריאל הממושברת. תוצאה שיכול להכריע גורל בסוף העונה.
אריק ומרטין המשיכו ביכולת שלהם במחצית השנייה ונתנו משחק מצוין. אפילו שהיריבה לא איכותית מדי, הם עדיין נתנו משחק טוב בשני צידי המגרש ויחד עם קובארסי נראה שההגנה שלנו מצאה שילוב שעובד טוב והם משחקים עם הרבה ביטחון.
טיפה מפריע לי שאנחנו לא מצליחים למצוא את הסבלנות ואת התבניות הנכונות לשחק מול יריבות מהסוג הזה, אבל יש לנו כל-כך הרבה כישרון שבסוף הכדור מוצא את הדרך לרשת.
השאלה אם זה לא יבוא בעוכרינו מתישהוא בהמשך ויוביל לאיזו הדחה כואבת או משבר ליגה.
לא מסכים. הוא לא אלוהים (יש אחד כזה, והוא עם מספר אחר על הגב), אבל הוא בהחלט מאוד מאוד אהוב, לצערי לא על ידי כולם באותה רמה.
ועכשיו ברצינות -
אני מת על גרסיה, ומבחינתי בשנה ומשהו האחרונות הוא עשה מהפך של 180 מעלות ביכולת ובתפיסה שלי כלפיו. הבעיה שלי לגביו (ולא איתו, כי הוא באמת אחלה) היא שאני מפחד שהוא יהפוך לפתרון קבע, כשהוא לא יכול להיות כזה.
הוא לא קשר אחורי (בטח לא הקשר האחורי האידיאלי בברצלונה), לא מגן ימני, לא בלם על ברמה של באנקר בהרכב, אבל הוא עושה את כל התפקידים האלו העונה בהצלחה יתרה ביחס אליו וביחס לאחרים הקיימים. הבעיה היא שזה עדיין לא מספיק, ולא יהיה מספיק טוב ביחס למה שמועדון כמו ברצלונה צריך להחזיק. אבל בגלל שהוא כל כך נלחם, וכל כך מצליח ביחס לציפיות, הפחד שלי הוא שדקו/לאפורטה/פליק יסתכלו על זה ויגידו “זה מספיק טוב בשבילי”. וזה ממש לא. אריק הוא אחלה פלסטר, אבל צריך פה טיפול יותר מעמיק.
אגב, היינו הך מרטין כבלם שמאלי.
בקשר לראפיניה (שזה נכון גם לאריק ופרנקי, אגב) - יש לנו יותר מדי שחקנים שלא ברור מה העמדה שלהם. ראפיניה הוא אחלה, והוא קפטן, והוא משקיע, ורץ ולא מוותר ונלחם ו-ווינר ויש לו תחת ענק, אבל הוא לא שחקן כנף והוא לא 10. גם אתמול הוכח, מבחינתי, שראפיניה יכול להיות אחלה 10 אבל לא יכול להיות אחלה 10 בודד. הוא צריך את הפרמין/אולמו/אולי לאמין לידו, אבל לבד? בטח מול הגנה צפופה ואין שטח? ממש לא. אבל הוא גם לא שחקן כנף, ואם הוא מוסט לאמצע כ-10 שני, אז מי בצד שמאל?
פדרי ממלא, בחלק גדול מהמשחקים (אם לא בכולם) את התפקידים של צ’אבי, אינייסטה ובוסקטס. ביחד. הוא כל כך טוב, שהוא עושה הכל, וברמה גבוהה, אבל הוא בהחלט לא יכול תמיד לבד, זה בהחלט מעמיס עליו יותר מהנדרש, והוא בהחלט יהנה ויהיה אפילו טוב יותר אם יהיה לו “בן-זוג” יעיל ומשלים.
האם זה גאבי? הלוואי, באמת הלוואי. לא בטוח שזה מתאים במערך הנוכחי של פליק, אלא יותר עם קשר אחורי אחד ו-2 מלפניו, אבל עדיין - הלוואי. הבעיה היא שלא נדע את זה לפחות עד אוגוסט 26. במינימום.
סרג’י רוברטו זה אתה??
זה בול מה שאמרנו כל השנים על סרג’י.
הוא לא באמת טוב בכלום אבל נלחם ומכסה חורים על הכל.
לסרג’י היה סרטונים על הנהלת ברצלונה כל השנים, מה יש לאריק?
אריק בתגובה -

סרג’י אף פעם לא שיחק ברמה שאריק משחק בה בשנה האחרונה. השוואה לא הוגנת לדעתי.
אריק, כמו רוברטו בימים היפים, כמו נאצ’ו בצד הלבן - הוא שחקן שחשוב מאוד שיש בקבוצה, וחשוב מאוד לא להתבלבל ולזכור שמדובר בשחקן כדורגל מוגבל מאוד ביחס לשחקני הרכב של קבוצות ברמות הגבוהות.
או בקיצור, מה שאיל אמר.
רוברטו לא היה צריך להיות בקבוצה בכלל.
אני מסכים.
אריק מציג יכולת מעולה עכשיו ובהתחשב במצב שקאסדו נמחק ומצבו של ברנאל לא ברור, אני לגמרי מעדיף אותו על פרנקי.
אבל הוא פתרוו זמני טוב הוא לא קשר אחורי לבארסה שרוצה להניע כדור ולדחוף קדימה כדי להגיע למשחקים הגדולים באמת
אותו דבר עם אלון מרטיליניו, פתרון זמני טוב לא מעבר.
ההגנה כרגע שמורכבת משוער בן 24 בעונתו הגדולה הראשונה, מגן שמאלי בן 22 עם נוריון מוח אחד פעיל, ילד בן 18, מגן שמאלי בן 23 שעשה הסבה לבלם וכשהמבוגר האחראי הוא תלתלי הזעם הצרפתי מימין זאת לא הגנה בעלת ניסיון ורוגע.
כל מי שכן קצת יש לו ניסיון כרגע בבארסה או משקשק ברגע האמת ומחפש מים קדושים בנצרת או משלשל חצי מהזמן.
את הבלם היחידי שעוד היה מנהיג מכרנו בקיץ ב-0 שקלים חדשים שבוע לפני פתיחת העונה.
בעיני אם בארסה מכוונת גבוה העונה התפקיד הכי חשוב יותר מקשר אחורי יותר מחלוץ יותר ממגנים זה בלם ותיק שקט בעל ניסיון אם אפשר לא פציע.
היו לו שתי עונות מצויינות כמגן. היה מבשל המון. קל לזכור שבאופן כללי הוא היה חלש, אבל אני חושב שבערוב הימים כך גם נזכור את אריק.
אסור להתאהב בפלסטר (הרעיון השחקן מין הסתם אפשר). סופו של כל פלסטר הוא או להיתלש או פשוט ליפול.
סרג’י רוברטו עצמו מעולם לא היה הבעיה (כל עוד אין הוכחה להחזקת קלטות מפלילות של מנהיגי ברצלונה והעולם), אלא זה שהתלהבו בפתרון שלו כמגן ימני, פותח או מחליף, ולא הגיע מישהו טוב או מתאים יותר.
זה בדיוק מה שמפחיד אותי לקראת ינואר, ובטח לקראת הקיץ הבא בהקשר לאריק.
הבעיה היא ש’‘התאהבו’’ בשחקן שלא היה ברמה של שחקן ספסל במקרה של רוברטו, ואריק לעומת זאת מתמודד לגיטימי על מקום בהרכב.
פה אנחנו חלוקים, כנראה - אריק מעולה, באמת מעולה, ביחס למה שהוא יכול לתת וביחס לאחרים כרגע. ועדיין לצאת עם אריק לעונה שלמה כבלם/קשר אחורי פותח ובאנקר זה לא משהו שברצלונה צריכה לשאוף אליו או צריכה להגיע אליו.
ההשוואה לרוברטו היא לא כדי להגיד שהם באותה רמה, לא משנה כרגע אם זה נכון או לא, אלא כדי להגיד ששם פתרון זמני התקבע כקבוע, וזה החשש בהקשר לאריק (ומרטין).
כששחקן מציג יכולת כזאת לאורך כמעט שנה שלמה זה כבר לא ‘‘זמני’’. הוא הרוויח את המקום בהרכב ביושר.
האם זה אומר שהמעמד שלו התקבע או שהוא לא יכול לאבד אותו, לא. אנחנו כבר לא בעידן ברתומאו.
גם ה-‘‘באנקרים’’ שלנו יכולים לאבד את המקום בהרכב בבארסה הנוכחית.
מה יעשו בהנהלה, ואיך תיבנה הקבוצה, יהיה מה שיהיה. אבל לאריק מגיע רק קרדיט כרגע ולא דאגות(לטעמי).
אריק הוא מבין הדאגות האחרונות שלי בהגנה.
קוברסי, אראוחו, קונדה, קו נבדל רעוע שלמדו אותו כבר - הרבה לפניו.
אני גם לא מצפה שהסטנדרט של קשר אחורי זה בוסקטס. אין הרבה שחקנים שיכולים גם להגן ברמה גבוהה וגם לבנות התקפה ולהשתחרר מלחץ ולתת מסירה חותכת על כל המגרש. אסתפק גם בפחות.
כרגע זה עובד לא רע. אם יפסיק לעבוד, יש לפליק אופציות אחרות .