מחזור 16 בפרמייר ליג :: מפסידים בבית 2-1 לסיטי

קשה לחשוב על משחק ליגה מהשנים האחרונות, לו הייתה משמעות כל כך גדולה, כשבעצם אין לו משמעות כל כך גדולה. סיטי תתארח באולד טראפורד אצל מנצ’סטר יונייטד, כשניצחון יפתח עבורה פער של 11 נקודות מהמקום השני ולמעשה כמעט ויבטיח לה את האליפות. מעטות הקבוצות שהצליחו לאבד יתרון כזה מדצמבר, אך מעטות עוד יותר הקבוצות שפתחו את העונה כמו סיטי. שילוב של השניים בלתי סביר לחלוטין.

מנגד, הפסד לא ממש יפגע בסיכויי האליפות של סיטי. 5 נקודות הן פער מכובד מאוד לשלב הזה של העונה, והפסד באולד טראפורד הוא תוצאה בהחלט מתקבלת על הדעת. תיקו ישרת את סיטי כמעט כמו ניצחון, שכן אם היא לא הפסידה באולד טראפורד, אחרי שניצחה בברידג’, היא לא תפסיד בשום מקום (לפחות עד הגרבאג’ טיים של אפריל-מאי).

בקיצור, המשחק הזה הוא בעיקר על יוקרה. מנצ’סטר יונייטד ומוריניו רוצים להוכיח שהשכנים הרועשים ופפ ניתנים לעצירה. ביום ראשון יפגשו שני רצפים היסטוריים - פתיחת העונה הטובה ביותר בהיסטוריית הפרמייר ליג עם 13 הניצחונות הרצופים של סיטי, תיקו ב-10 שחקנים, וניצחון נוסף, אל מול 40 משחקי הבית הרצופים של מנצ’סטר יונייטד ללא הפסד.

המקום בו נעצר רצף הבלתי-מנוצחים של ארסנל ב-2004, יארח את היריבה האחרונה שהצליחה לנצח בו, לפני שנה ושלושה חודשים. לא משנה מה תהיה תוצאת המשחק, רצף כלשהו ישבר. תיקו יעצור את רצף הנצחונות של סיטי ורצף נצחונות הבית של יונייטד העונה, ניצחון ליונייטד את רצף הבלתי מנוצחים של סיטי, וניצחון תכול יעצור את הקבוצה של מוריניו על שוויון 40 משחקי בית ללא הפסד, עם הקבוצה של סיר באזבי.

יונייטד

פול פוגבה, ששיחק העונה 74 דקות בלבד מול הטופ 6 (לא שיחק מול צ’לסי, טוטנהאם וליברפול), ישאר עם הנתון הזה גם בסיום הסיבוב. מכה קשה ליונייטד, שתתקשה מאוד להתמודד עם הלחץ של סיטי במרכז השדה. פוגבה שחקן הקישור היחיד של יונייטד שלא מפחד להשאיר את הכדור ברגל עם שלושה שחקנים על הגב. יציאה למתפרצות תהיה הרבה יותר קשה מכפי שהייתה נגד ארסנל, וברור לכולם שליונייטד אין סיכוי להשתלט על מרכז השדה.

כדי להתגבר על הבעיה הזו, מוריניו חייב להיות בשיאו. המאמן הטוב בעולם בהכנה למשחק ספציפי ובמציאת נקודות התורפה של יריבתו, עומד בפני המבחן הגדול ביותר העונה. נצחון של יונייטד לא יכול להגיע מעדיפות איכותית, במיוחד בהיעדרו של פוגבה, אך בהחלט עשוי להגיע בזכות עליונות טקטית. ולא רק מוריניו, השחקנים על הדשא חייבים לתת הופעה קרובה למושלמת עם מינימום טעויות ומקסימום ניצול הזדמנויות. המשחק מול צ’לסי בעונה שעברה עולה ראשון במחשבה כשמדברים על הדרבי, אך המשחק ההוא היה עם פוגבה ומול יריבה הרבה פחות אימתנית מזו שנפגוש ביום ראשון.

אנדר הררה, שהיה הכוכב של אותו משחק, הוחלף באמצע השבוע בכדי שיגיע רענן לדרבי. מעניין לראות האם אנדר יוצמד לקווין דה ברוינה כפי שהוצמד להזארד. במקרה הזה יש בעיה גדולה יותר בשמירה אישית, כיוון שסיטי לא מתבססת על יכולת כזו כמעט בשום צורה. אם הררה יסגור את דה ברוינה - הם ילכו לסילבה, סטרלינג, פרננדיניו, או אגוארו, ויונייטד תהיה בבעיה. אין מה לקנא בכאב הראש של מוריניו.

הרכב צפוי
ולנסיה - לינדלוף - סמולינג - רוחו/ג’ונס - יאנג
מאטיץ’ - הררה
לינגארד
מרסיאל - לוקאקו

ולסיום, ציטוט של סקולס מתוך עמוד הפייסבוק של מועדון האוהדים הישראלי:

זה משחק גדול אבל לא כזה גדול. לא מבין על מה כל המהומה. יונייטד תמיד יהיו המועדון מספר אחת במנצ’סטר. ההסיינדה(מועדון לילה) כנראה במקום השני, והוא סגור כבר 20 שנה.

בהצלחה.

הציטוט של סקולס פשוט ענק!

מצפה בקוצר רוח למשחק ולמען הליגה אני מייחל לניצחון שלכם. מוריניו הוכיח את עצמו בריאל כאחד שיודע לנטרל טיקי טאקות לא רע, וסיטי, עם כל הכבוד, היא לא בארסה ההיא. אמנם גם יונייטד היא לא הריאל ההיא, אבל אני חושב שבהחלט יש לו את הכלים.
יהיה מעניין מאוד לראות את המערך בו יבחר מוריניו לעלות, בעיקר בקישור.

פריוויו נפלא, ציטוט ענק ששמור לגדולים ביותר.
משחק עונה,דרבי, יוקרה וקרב על האליפות- מה לא נאמר על המשחק הזה. מגיעים סמוכים ובטוחים שמוריניו יעלה את השחקנים באטרף , סיטי הזאת היא אחת המפחידות שצפיתי בה כמעט ללא חולשות וגם את אלו שיש ( מגן שמאלי ממש לא מרשים, מרכז הגנה לא מהטובים באירופה) היא מצליחה להסתיר עם כיבושים מגוונים משלל שחקנים.
סיטי מגיעה כשהיא סובלת מכמה פציעות שיכולות לעודד אותנו : מנדי סיים את העונה, סטונס בחוץ לחודש ( פתיחת עונה מבטיחה), קומפני בספק אחרי שלא שיחק מול שחטאר ( פפ אישר שלא הרגיש טוב) וגם דלף בספק אחרי שלא שיחק בליגת האלופות (הקאות ) כך שאולי נקבל רביעייה שמורכבת מאוטמנדי,ווקר,מנגלה ודנילו - את זה ההתקפה שלנו חייבת לנצל.
מבחינת קישור, מוריניו יהיה צריך להפתיע כי אני לא רואה מי עוצר את דה בריינה (הררה צריך להיות בשיאו) ומלבדו שחקנים כמו סאנה,סטרלינג,סילבה (גם בספק,פפ מת על הפסיכולוגיה הזאת עם מוריניו) שיכולים לעשות הרבה בלגן.
מבחינת התקפה, הלוואי ובאיי היה כשיר אבל הוא בחוץ ואנחנו נצטרך להסתמך על לינדלוף/ רוחו שלא מראים יציבות בינתיים מול 2 חלוצים מהירים כשדים וטכניים מאוד קל זה לא יהיה.
אם הפער בצמרת לא היה גבוה כל כך מוריניו היה מתפתה לשחק עם פלאייני בקישור של שלושה ולא להסתכן הגנתית אבל אין לו את הפרווילגיה לא להבקיע הפעם ואנחנו נהיה חייבים לקחת סיכון ולעלות עם לינגארד שמוכיח לי שיש לו מקום בסגל הזה למרות שלא הייתי בטוח בכך.
ההרכב שלי: דה חאה (המלך)
יאנג-סמולינג-ג’ונס-רוחו-ולנסיה
מאטיץ’-הררה
לינגארד
מרסיאל-לוקאקו

לא רוצה לחשוב על מצב של הפסד בראשון!!!

המשחק בסכנת דחייה בעקבות השלג הכבד הצפוי במנצ’סטר מחר בין השעות 16:00-18:00. שריקת הפתיחה ב-16:30 שעון אנגליה.

יתרונות:
אם ידחו את המשחק בחודש, פוגבה יוכל לשחק.
יש ליונייטד שני משחקים בשבוע לאורך כל דצמבר. האפשרות היחידה לדחוף את המשחק בדצמבר היא להזיז אותו לשני, ואת בורנמות’ לחמישי. לא סביר שיזיזו שני משחקים בהתראה כזו, למרות שעל הנייר אין מניעה (שניהם בליגה, המשחק שאחריהם בראשון, לא מרחק בלתי סביר, וגם במסגרת הליגה).

חסרונות:

• המשחק של סיטי יהיה קשה יותר על משטח קפוא.
  • נגמרו לי הציפורניים בידיים.

מוריניו בהרכב התקפי מאוד. סוג של 4-2-4 (!)

הרכב התקפי מאוד.

התחושה לפני המשחק הזה מזכירה לי את התחושה לפני המפגש איתם באביב 2012. חייבים לנצח!

עוד מחצית של דרבי שעולים אליה עם גישה תבוסתנית של מוריניו מול סיטי בינונית להפליא שלא יצרה כמעט כלום ובמצב נייח כבשה גול לא טיפוסי לקבוצות של מוריניו לספוג. בשנייה שהחלטנו לשחק כדורגל, ללחוץ ראינו כמה בינונית ההגנה של סיטי.
רוחו עם לפחות 5 כדורים שהלכו לשום מקום במשחק נוראי, הגול שכבשנו זה יותר מזל משכל ולא ציפיתי לכך.
לצערי אני רואה את מוריניו מסתפק בתיקו ואותנו מפסידים את המשחק.

עוד הפסד בתצוגה של בינוניות, לא מסוגל להחזיק את העצבים בגוף . איך מצליחים להפסיד בבית מול האוהדים משתי מצבים נייחים פתאטיים.
כשראיתי את הגול השני עלה לי בראש רק לוקאקו מכר אותנו, ברור שזו טעות נקודתית ומוריניו הוא שורש הבעיה בהפסד הזה אבל לא ציפיתי מחלוץ כזה להגיע למשחק עונה לבשל גול ליריבה העירונית ( בכיתה א מלמדים לא להרחיק ככה כדור) ועוד להחמיץ מצבים לגול בטוח ולתת משחק כל כך חלש.
עד שמוריניו משחרר את השחקנים במחצית השנייה אז חוטפים גול כל כך רך ופשוט אין תוכנית מסודרת להשוות, משחקים עם אנרגיה ותשוקה אבל אפס שכל.
קשה להפסיד את האליפות בבית שלך וזו ההרגשה היום.

אני אצטט את גיא מהצ’אט: זה בארסה-ריאל של פעם רק עם שחקנים הרבה פחות טובים בשתי הקבוצות.

סיטי שלטה אבל באופן די עקר בעיני ברוב שלבי המשחק. ההרכב אולי בתיאוריה “התקפי” אבל בפועל יונייטד לא הגיעה לנצח את המשחק, לפעמים הגישה הזאת עובדת אבל הפער בטבלה גדול מדי לדעתי בשביל הגישה הזאת.

אומנם זה כואב, אך לפעמים צריך להודות כאשר היריבה טובה יותר. סיטי קבוצה טובה יותר, וזה היה ברור מהרגע הראשון. לדעתי, היינו ברי מזל שסיטי לא עשתה את הדברים בצורה טובה מספיק בתוך הרחבה, אחרת זה היה נגמר בצורה רעה יותר. זה היה עוד דרבי גדול שהסתיים לטובת סיטי. הם הקבוצה האחרונה שניצחה את יונייטד באולד טראפורד בליגה, ועשו זאת שוב היום.

מרכז השדה לא היה קיים. מאטיץ’ והררה הם זיווג גרוע, וראינו זאת בפעם המי יודע כמה העונה. לפני המשחק רציתי מרכז שדה עם שלושה קשרים, אך פילאיני לא היה זמין. החיסרון שלו בלט היום, שכן פלאיני יכל לעשות עבודה טובה יותר לפחות במצבים הנייחים.

אני רק מקווה שננצח אותם בסיבוב הבא… רק בכדי להרגיש טוב.

סמיר, כקבוצה סיטי טובה יותר. האם גם הסגל של סיטי טוב יותר?

לכאורה מדובר בקבוצת התקפה מעולה, אבל אני ראיתי היום הרבה מאוד רשלנות בשליש האחרון של המגרש - אותו חלק שבו לפי פפ יש לשחקנים שלו “חופש”. תאר לך מה היה קורה אם שחקני ההתקפה שלכם היו זוכים לכמות הזדמנויות דומה? השער שסיטי ספגו היה רשלני מאוד.

היה מצב אחד במחצית בו דה בריינה הוביל התקפה מתפרצת ושחקני ההתקפה לא פתחו לו כמו שצריך לצדדים , לקראת סוף המשחק היתה לבלגי מסירה יפיפיה כששחקן התקפה שקיבל אותה פשוט הוביל את הכדור עד שהזוית היתה בלתי אפשרית.

אני נוטה להסכים עם תום, הגישה שלכם היום במשחק היתה תבוסתנית בעיני.

אני מסכים שבאנו עם גישה תבוסתנית (במידה מסוימת לפחות), בין היתר כי אנחנו יודעים שסיטי קבוצה יותר.

סיטי לא נתנה את המשחק הכי טוב שלה, במיוחד בחלק האחרון של המגרש, אך המשחק היה בשליטה שלהם. בחצי השעה האחרונה יצרנו מצב אחד בלבד (משום מקום), ולא הרגשתי לרגע אחד שאנחנו לוקחים את היוזמה. באותם רגעים הינו צריכים לתקוף, אבל הם פשוט לא אפשרו לנו לעשות את זה. בחצי השעה האחרונה, הבעיה לא הייתה תבוסתנות אלא חוסר אונים. ב-10 הדקות האחרונות, במיוחד, כמעט שלא הצלחנו לצאת מחצי המגרש שלנו כי סיטי פשוט לא אפשרה זאת.

ווקר שיחק כמעט משחק שלם עם צהוב, קומפני לא השלים את המשחק, ההתקפה שלהם הייתה רשלנית כדבריך… ועדיין-- היו בבירור טובים יותר!

הבעיה של יונייטד, ואמרתי זאת לפני כמה שבועות, היא המחסור בשחקנים עקביים. מארסיאל, לוקאקו, ראשפורד (שהיה טוב יחסית) וכו׳ אינם עקביים מספיק בכדי להשיג ניצחונות מול הגדולות ולזכות באליפות.

עצוב לי שמאמן לוקח משחק עונה ופשוט מחרב אותו עם גישה תבוסתנית כזאת.

סיטי לא הבריקה היום, היא הייתה בינונית ועם המגן דאף שהיה היום מתחת לכל ביקורת יונייטד הייתה יכולה וצריכה לספק מהלכים התקפיים יותר מרשימים מהכדורים הארוכים המביכים האלה.

מוריניו הפסיד את המשחק יותר מאשר פפ ניצח, השד שנקרא מנצ’סטר סיטי לא היה מפחיד כ"כ.

הייתי בדרך למשחק, פספסתי את הטיסה, נתקעתי בבריסל 10 שעות וראיתי את המשחק בפלאפון. והפסדנו.
כרגע אין לי כוח לכתוב משהו יותר מעמיק, אבל זה היה יום שחור.

מנצסטר יונייטד מזכירה לי קצת את מכבי חיפה.
קבוצה עם עבר מפואר שכל הזמן מחתימה שחקנים שנחשבים כוכבים בסכומים גבוהים אבל לא מצליחה לשחזר את הימים ומציגה יכולת רעה אפילו מול הקטנות.
לא יודע לשים את האצבע איפה הבעיה (ב2 הקבוצות) כי כבר עשו חריש עמוק שוב ושוב, סגל שחקנים, מאמנים וכלום לא עוזר.

אני מעולם לא הערכתי את מוריניו מקצועית. היה לי על זה פעם ויכוח בפורום הקודם וראיתי שגם פה הנושא עלה לדיון.
אם אפשר לסכם את הטענות של אלה שכן מעריכים אותו זה יהיה משהו בסגנון ׳עם תארים אי אפשר להתווכח׳, אז זהו, שאפשר להתווכח.
הוא מאמן שמתאים לקבוצות קטנות, הכדורגל שלו תמיד היה רחוק מלהרשים גם בימי אינטר ואפילו בימי ריאל בה הוא בנה מכונה משומנת של מתפרצות ולא הרבה מעבר.
הוא מאז ומעולם היה מומחה מבחינה טקטית לבוא ולהחנות אוטובוסים ולהוציא את העוקץ מהיריבות אבל זה מתאים שאתה מאמן פורטו ומשחק נגד יונייטד ופחות שאתה מאמן יונייטד ומשחק נגד קבוצת תחתית באנגליה.
הכדורגל שלו לא יוזם, בטח לא בצורה קבועה, ואוהדי קבוצות גדולות שרגילים לשליטה במשחק ולגולים ולשואו לא יכולים להתחבר לכדורגל האפור שלו.
הוא יודע לתת שואו מחוץ למגרש ולהסית את התקשורת למה שהוא רוצה, בכל הנוגע לכדורגל, הוא די אנטי כדורגל.

אני מאד נהניתי מהמשחק אתמול. לא כל יום יוצא לנו לראות את השחקנים בלחץ פסיכולוגי ומנטלי כזה, כתוצאה מהגודל של המשחק והמשמעות שלו. אפשר ללמוד הרבה על השחקנים ברגעים כאלו, וגם הם עצמם, לומדים המון ברגעים כאלה.
אם ניקח את לוקאקו כדוגמא, ההופעה שלו הייתה חלשה, לדעתי בעיקר בגלל שהוא שם על עצמו לחץ גדול מידי. אפשר להגיד הרבה דברים ולהיות מאוכזבים ממנו, אבל כשמסתכלים על הגיל שלו, על העובדה שזו פעם ראשונה שהוא חלוץ מוביל בקבוצה עם שאיפות כאלו, זה כנראה היה המשחק הכי גדול בחיים שלו. הוא ילמד מזה.

נהניתי גם מההופעה שלנו מהבחינה הגלובלית. ראינו סימנים של הקבוצה שתהיה כאן בעתיד. הגישה הייתה מצוינת, באנו למשחק גדול שמאד לא קל לגשת אליו עם המנטליות הנכונה, משמעת נהדרת ותשוקה. אם בעונה הקודמת יכלנו לראות סימנים רק מידי פעם, העונה אנחנו רואים יותר ויותר. הקבוצה הזו הולכת בכיוון הנכון.

אפשר להפסיד למנצ’סטר סיטי, היא קבוצה טובה יותר שנמצאת ברגע טוב יותר מבחינתה. כשמסתכלים על התמונה הגדולה, לפחות מבחינתי, רואים דברים מאד חיוביים.

אז לסיכום - יונייטד מפסידה לקבוצה הטובה בליגה בלי השחקן הכי טוב שלה וזה מבטל את העונה הכי טובה שלה מאז עזיבת פרגוסון ומקום שני כרגע. מוריניו אפס ועושה בונקרים.

סלח לי, זאת הודעה של לדחוף אג’נדה שבאת איתה מהבית ואין לה הרבה קשר למציאות.

אשמח לדעת איך הגעת למסקנא שההודעה באה רק על המשחק אתמול.
היא כן סוג של סיכום כי המשחק אתמול היה בעיני רבים להיות או לחדול ויונייטד הפסידו בו ואיבדו את העונה פחות או יותר (קשה לי לראות אותם לוקחים צ׳מפיונס).
לדעתי מוריניו לא ממש קידם את יונייטד אלא הפך אותה לקבוצה בצלמו, כדורגל לא יפה לעין (לא חייב את הטיקי טאקה ׳המקודש׳, אבל יש כדורגל כמו של טוטנהאם, באיירן ועוד ויש את זה של מוריניו), יכולת לא טובה וניצחונות דחוקים במקומות שיונייטד צריכה להזיע הרבה פחות.
זה שהעונה היא הכי טובה מאז שפרגי עזב יותר מראה מה היה בעונות הקודמות של יונייטד מאשר על איכות העונה הנוכחית.

לקבוצה לוקח זמן להפוך להיות טובה יותר. מוריניו העונה נמצא בקצב צבירת נקודות שאם לא סיטי המטורפת של העונה היה מקנה לו אליפות. והוא עושה את זה אחרי ששיחק כבר נגד כל הגדולות בעונה בה הליגה האנגלית היא החזקה ביותר ב8 שנים האחרונות.
מאז הגעת מוריניו יונייטד סוף סוף במגמת עליה שתמשיך גם שנה הבאה.
אגב שימו מול פרגוסון את סיטי של פפ וככל הנראה לא תקבלו תוצאה שונה רק שלפרגוסון תהיו סלחנים יותר.
אתם מוזמנים להביא את המויס הבא שלכם ולחזור אחורה או להחליט לתת למוריניו את הזמן לעשות שינוי. תשאלו כל מועדון אחר בעולם שהעסיק אותו, זה היה שווה.

לא אומר שהכל מושלם ושאין לי ביקורת על מוריניו אבל אל תגזימו בתגובות עליו.

התגובות פה של אוהדי יונייטד מזכירות לי את אוהדי מדריד. מוריניו הוא באמת מיוחד, הוא משבש להמון אוהדים את הראיה, מוריד מהם את הציפיות וגורם להם להסתפק במעט.

מישהו צריך להסביר לכם שאתם אוהדי מנצ’סטר סיטי, לא סטוק. הקבוצה שלכם היא אימפריה והיא מחזיקה בשחקנים הכי טובים בעולם. אין שום יריבה על כדור הארץ שאמורה לגרום לכם לשחק בצורה פחדנית כזאת, בטח לא בבית ובטח לא במשחק כה חשוב. זה כבר מעבר למוריניו או פפ, זה עניין של גישה. קשה לי להאמין שתחת פרגסון הייתם משחקים כזה אנטי כדורגל.