מחזור 17: 0:2 מעייף וחלש על סביליה בברנבאו בפרידה מ-2025| כבשו: בלינגהאם ואמבפה

לקראת סביליה

סטטוס ריאל מדריד:

ריאל מדריד מגיעה למשחק האחרון של 2025 בתקווה לצאת לפגרת חג המולד עם עוד ניצחון ובעיקר ‘להשאיר תדמית’ טובה יותר כפי שנהוג לציין בתקשורת הספרדית. רק עם ניצחון שלישי ברציפות יוכל צ’אבי אלונסו לשמור על כיסאו שרועד ואז המבחן שלו ‘יידחה’ בשבועות ספורים – לסופרקופה הספרדי. הניצחון הדחוק מאוד 2:3 על טאלברה מתחתית הליגה השלישית בקופה דל ריי ובעיקר הדקות האחרונות – ממש לא חיזק את מעמדו אלא להיפך. ואם תרצו, גם אווירת הצחוקים על הספסל אחרי השער השני שספגה הקבוצה – שהביאה את העצבים ללא מעט אוהדים. אלונסו, שנשאל בפעם העשירית בערך על ‘תמיכת המועדון’ (ואמר שהיא קיימת), ניסה לשים הכל בצד: “זה המשחק האחרון של השנה, שיחקנו הרבה משחקים. אנחנו רוצים להשיג ניצחון שלישי ברציפות ולסיים חזק מול יריבה תובענית, לקבל אנרגיה ואופטימיות. סביליה טובה עם הכדור, אבל אנחנו רוצים שהאוהדים ייהנו. הדרישות כאן גבוהות וזה בסדר גמור. זו דרך ארוכה, עם תקופות טובות יותר או פחות”. אלונסו הוסיף משהו בסגנון של ‘אין ספק שהייתה זו תקופה מאתגרת’. ושהוא “להוט, אנרגטי וחזק” אבסורד, אגב, שאשתקד לקרלו אנצ’לוטי הייתה נקודה אחת יותר ממנו אחרי 17 מחזורים (40 לעומת 39), “מתכתב” עם הטענות החוזרות ונשנות לפיהן המאמן לא שיפר את ריאל.

אגב, ישנים שני תקדימים למפלה ביתית נגד סביליה בעידן הנוכחי – והמאמן אורז את המזוודות. – בשנת 2004 פיטר פלורנטינו פרס את המאמן (אמנם מאמן החירום שזמנו היה קצוב) מריאנו גארסיה ראמון, אחרי הפסד 1:0 לסביליה בבית בחודש דצמבר. כעבור ארבע שנים ברנד שוסטר גם כן הפסיד לסביליה (4:3 במשחק משוגע בסנטיאגו ברנבאו) ועף – אבל זה היה בעיקר בשל הדברים ההזויים שאמר לאחר המשחק שלנוכח מספר ההיעדרויות אמר “בתנאים האלה בלתי אפשרי לנצח בקאמפ נואו”. ובחזרה להווה - מאז מחזורים 10-11 לא ניצחה ריאל מדריד פעמיים ברציפות בליגה, והגיע הזמן להחזיר את הסנטיאגו ברנבאו להיות מבצר, אחרי שני הפסדים רצופים בליגה ובליגת האלופות. זה יהיה המשחק ה-67 של ריאל בשנת 2025, והמאזן: 45-7-14. של אלונסו - 30 משחקים: 21-4-5. אלונסו נשאל איזה ציון היה נותן לו ולקבוצה וענה: “קודם כל עלינו לנצח. הציונים יינתנו רק בסיום העונה, אבל זה לא תלוי בי להחליט על הציון”.

כמובן ויהיו שינויים רבים בהשוואה להרכב בגביע המלך. גם הפעם נראה נוכחות של שחקני הקאנטרה בסגל אם כי מינורית יותר. השוער טיבו קורטואה, ג’וד בלינגהאם, ויניסיוס ג’וניור – אלה רק חלק מהשמות שיחזרו ל-11, בתקווה שגם אדוארדו קמאבינגה ששב להתאמן עם הקבוצה – יוכל לשחק ולהוסיף קצת אנרגיות ושרירים באמצע. חזרתו חשובה בעיקר משום שריאל תאבד ככל הנראה את פדה ואלוורדה שגם חולה וגם סובל מבעיות בקרסול כבר כמה וכמה משחקים. אולי לשם שינוי גם יהיו יותר מבלם וחצי כשירים. אנטוניו רודיגר יהיה זמין וכך גם ראול אסנסיו שלא היה בסגל בגביע משום שסבל מחום. אלונסו יחליט האם לתת לדויד חימנס הקאנטראנו את הצ’אנס גם בליגה אחרי הופעת בכורה לא רעה בגביע, או שוב ללכת ‘על בטוח’ עם אסנסיו – מה שהתגלה כבחירה קטסטרופלית במשחק נגד סלטה ויגו למשל. אלבארו קארראס מושעה זכר לאדום נגד סלטה ויגו, ופראן גארסיה יחליפו. גם אנדריק מושעה.

האמת - נראה ששום דבר בקבוצה לא ממש מתפקד ולא ‘חי’ באמת מלבד קצב הכיבושים המסחרר של קיליאן אמבפה. החלוץ, עם צמד ביום רביעי במשחק בו השלים 90 דקות מה שהביא לאינסוף ביקורות על המאמן על הסיכון האדיר שנלקח - כבש כבר 58 שערים עבור ריאל בשנת 2025 והוא רחוק צמד אחד מלעבור את שיאו של כריסטיאנו רונאלדו מ-2013 ולקבוע שיא חדש. כמובן שההנחה היא שאמבפה ביקש לשחק. בכל מקרה, הברנבאו הוא במה ראויה לשיא הזה. אמבפה חוגג בדיוק מחר יום הולדת 27! הוא אחראי ל-66% משערי הקבוצה (כבש 28 העונה והוסיף חמישה בישולים). מי יתחבר אליו? ויניסיוס ג’וניור עם 13 משחקים בלי גול, למשל. “אני לא יכול להגיד מה יקרה עם רשימת הסגל, אבל אנחנו צריכים את כולם”, אמר אלונסו ונכון לשעה זו – הסגל טרם פורסם, ואולי הקבוצה מתחילה בנוהל חדש של פרסום הסגל ביום המשחק? ויקטור ולדפנייאס וטיאגו פיטראץ’ (כמעט ערך בכורה) או חורחה ססטרו (עלה לדקות ספורות) כן ייכללו בסגל ככל הנראה. נראה שגם בזכות היכולת המשופרת של רודריגו, נראה את ריאל חוזרת למערך שאפיין אותה רוב העונה שעברה. ג’וד בלינגהאם-רודריגו-ויניסיוס ג’וניור-קיליאן אמבפה. האם הפעם זה יצליח? מי שאיננו הוא ברהים דיאס שכבר באליפות אפריקה, ופרנקו מסטאנטואונו איכזב מאוד במשחק הגביע (לאלו שהיו ציפיות), כשביצע דריבל אחד בלבד, בלי אף מסירה מתוחכמת או בעיטה לשער.

המאמן נשאל על מיעוט הדקות לחלוצים הצעירים ואי נוכחות של ‘9’ ברחבה - מרגש התזמון - ביום בערך בו חוסלו שכל כך חסר - מתראיין ל-AS וגם מציין זאת. גונסאלו גארסיה שלא פוגע - עם 323 דקות בלבד, ואנדריק עם 99. אלונסו אמר “אנחנו יכולים לעשות את זה ולהשתמש בהם נגד יריבות עם הגנה נמוכה, כן (אבל לא עושה את זה). אנדריק שיחק טוב בגביע, הוא שיחרר את קיליאן. אנחנו רוצים להגיע לאיזון הזה ולאפשר לשחקני ההתקפה ריצות קצרות”. ומריצה קצרה לריצה ארוכה – אלונסו על הבצורת של ויניסיוס: “אנחנו מדברים ועובדים איתו כל הזמן, זה רק שאלה של עוד משחק. הוא היה קרוב להבקיע, זה יגיע ואני מקווה שכבר מחר”. אלונסו כמובן לא ראה-לא יודע-לא שומע על הצחקוק של הברזילאי על הספסל מול טאלברה. “זה נגמר עם העפלה שלנו וזהו, הראש בסביליה”. על רודריגו: “הוא נמצא בכושר טוב, אני שמח בשבילו כי הוא ראוי לזה כמובן ואלו חדשות נהדרות. הטכניקה שלו נהדרת, הבנת המשחק והוא עוזר לנו המון בין השורות”. ריאל צריכה כל עזרה אפשרית בהתקפה.

חולם על צמד בשבת ושבירת שיא. אמבפה בטסט נגד טאלברה

ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה| ראול אסנסיו, דין האוסן, אנטוניו רודיגר, פראן גארסיה| אורליאן טשואמני, אדוארדו קמאבינגה, ג’וד בלינגהאם| רודריגו, ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה

מה המצב סביליה?

סביליה מחכה בעיקר לקצת חופש, כך זה נראה. המועדון האנדלוסי ממשיך את ההתדרדרות שלו וסיגל לעצמו מנהג שלילי מאוד – פתיחה חלשה של העונה. את העונה שעברה כולם רוצים למחוק מהזיכרון כמה שיותר מהר, עונה איומה שהסתיימה במקום ה-17. העונה פחות גרועה, אבל בטח לא מזהירה. סביליה תשיעית בטבלה, עם נקודה אחת יותר ממה שהיה לה בעונה שעברה. ימי הצמרת רחוקים-רחוקים. ב-2021-22 למשל היו לה 32! רק מחזור אחד דורגה סביליה בשישייה הראשונה למשל. אמנם בליגה סביליה סיימה בתיקו 1:1 נגד ולנסיה במאסטייה ואחר כך פירקה את אוביידו 0:4 במשחק טוב (הניצחון הכי גבוה שלה מאז פברואר), אולם מצב הרוח התקלקל באמצע השבוע עם הדחה מהגביע מול אלאבס לאחר הפסד 1:0 בחוץ. שנה שנייה ברציפות שסביליה, פעם גם קבוצת גביע חזקה – לא מגיעה אפילו לא לשמינית הגמר. “המציאות מנפצת את החלומות של סביליה וכעת היא תתמקד אך ורק בליגה, היא כבר לא תוכל באמת ליהנות בחג המולד. ההדחה נגד אלאבס מוקדמת אך לא מפתיעה”, נכתב בסיקור המשחק במארקה. עם ההדחה נקבע כי סביליה תגיע רק ל-41 משחקים העונה בכל המסגרות - פחות מהקבוצות בליגת המשנה בספרד.

המאמן מתיאס אלמיידה שיציין את משחקו ה-20 בקבוצה קרא לאחדות ואמר שכל משחק עכשיו הוא כמו גמר, בעוד מי שהיה אחראי על סביליה הגדולה בעבר, המנהל הספורטיבי המיתולוגי מונצ’י – אמר לקראת המשחק בריאיון למארקה כי הוא זוכר שפעם משחק בין ריאל מדריד לסביליה היה קרב צמרת לוהט של ממש והוא מתגעגע לאותם הימים. גם בסביליה, שלא ניצחה בברנבאו אגב מאז 2009. חואנלו סאנצ’ס שחקן תוצרת בית הודה: “ההדחה מהגביע זו מכה גדולה עבורינו כי היו לנו תקוות גדולות בטורניר הזה”. אבל סביליה חסרה מנהיגים וציפורניים. ניצחון החוץ האחרון של סביליה היה בסוף ספטמבר, במחזור השביעי השיגה 0:1 על ראיו וייקאנו. מדהים שהיא פתחה את העונה עם 9 מ-9 בחוץ. לאנדלוסים שפישלו כמעט בכל המשחקים נגד הגדולות, הייתה התעלות אחת העונה עם ה-1:4 גדול על ברצלונה בחודש אוקטובר בפיחואן כשהיא ידעה לנצל את קו ההגנה הגבוה של האלופה. בחוץ סביליה עם מאזן 3-1-4, כמו במשחקי הבית.

החלוץ איסק רומרו שכבש במשחק בברנבאו בין הקבוצות אשתקד, הוא שיאן השערים העונה עם ארבעה וזה מראה על המצוקה של הקבוצה. השחקן הטוב ביותר שלה אשתקד ומלך שעריה, שחקן הכנף דודי לוקבאקיו - עזב לבנפיקה בתמורה ל-20 מיליון יורו והוא בהחלט חסר. אלכסיס סאנצ’ס שם גדול אבל שחקן שהימים היפים מאחוריו. כבר שמונה משחקים, כולל הגביע, שהצ’יליאני שחוגג היום 37 – לא מספק שערים או בישולים. הוא יותר שחקן ספסל, עם 620 דקות העונה וכך אמור להיות גם בברנבאו. אגב זה יהיה ביקורו העשירי בברנבאו (שבעה מהם כשחקן ברצלונה) - רק באולימפיקו וסאן סירו הוא שיחק יותר כיריב. ההתקפה שווה לסביליה גול וחצי למשחק בינתיים, הבעיה שהיא סופגת בדיוק את אותה הכמות. במשחקים האחרונים ניסה אלמיידה לייצב את הקבוצה אולי תוך הכנסת בלם שלישי כביכול – הקשר האחורי נמניה גודלי. בסגל נמצא גם ססאר אספיליקווטה הוותיק.

האנדלוסים מקבלים בחזרה לקראת המשחק את הבלמים הפצועים קיקה סלאס ומארקו שהתאמנו כרגיל וצפויים להוות אופציה מהספסל, וכן את השוער אורחן ניילנד. מצד שני, החלוץ אקור אדאמס שפתח בהרכב וכבש נגד אוביידו וכן קשר הכנף צ’ידרה אג’וקה שעלה מהספסל והבקיע – עזבו לאליפות אפריקה כך שהאופציות מקדימה קצת דלילות. ההנחה היא שסביליה תמשיך לשחק במערך ה-5-3-2 שלה. פקה פרננדס שכבש פעמיים העונה - יהיה החלוץ לצד רומרו. האנדלוסים יקוו להתבסס על מרכז השדה היציב יחסית עם ג’יבריל סוו, בטיסטה מנדי ולוסיאן אחומה. שיאן הדקות הוא חוסה אנחל קרמונה המגן הימני, כאשר חואנלו גם בתמונת ההרכב. כך או כך המאמן דורש משחקניו לצמצם את הטעויות ההגנתיות: "כולנו מעורבים, השחקנים תומכים זה בזה בטוב וברע. לפעמים טעויות הופכות לקשות כשזה נגמר בשער. אנחנו רוצים למנוע מהן לקרות ככל הניתן. הוא מודאג מהחלק הקדמי של ריאל: “יש לה את שלושת השחקנים הטובים בעולם – אמבפה, ויניסיוס ובלינגהאם. ננסה לחשוב איך לנטרל אותם כי הם כל כך מהירים וממציאים משהו חדש כל הזמן”, ותמך בצ’אבי אלונסו: “אני תמיד עומד מאחורי העמיתים שלי למקצוע, אני יודע מה הוא עובר, מה אנחנו עוברים. הם במקום השני”.

המאמן יודע שסביליה לא ניצחה בברנבאו מאז 2009, אולם הוא לא זכר שכשחקן סביליה משחקו האחרון ב-1997 היה גם כן במגרש הזה (היו דיווחים אגב גם ריאל מדריד רצתה בזמנו את הקשר הארגנטינאי שמזוהה עם אינטר). “זה משחק קשה ביותר, ועלינו לשחק בצורה הטובה ביותר מאז אותה שנה בה סביליה ניצחה שם. אני לא רוצה לחשוף את התוכנית שלנו ואת החוזקות, אבל אנחנו יודעים מה אנחנו רוצים לעשות. ריאל מדריד וברצלונה מסוכנות מאוד אבל סגנון המשחק שלהן שונה”. על ההדחה מהגביע: “לצערינו הודחנו, זה חבל כי המשך הדרך בגביע מאפשר לך לחלום. היינו קרובים אבל היה חסר לנו הצעד האחרון כדי לנצח. מבחינה מנטאלית זה בטח לא משנה דבר. היינו כמה ימים ברחמים עצמיים וזה נגמר מהר. אנחנו ממוקדים בגמר החדש אחרי שלא הצלחנו להגיע לשמינית הגמר – כל משחק כאן הוא כאילו היחיד שלנו”.

סביליה - הרכב משוער: אודיסאס ולדקודימוס| חוסה אנחל קרמונה, קרדוסו, נמניה גודלי, אנדרס קאסטרין, גבריאל סואסו| בטיסטה מנדי, לוסיאן אחומה, ג’יבריל סוו| פקה פרננדס ואיסאק רומרו

היסטוריה ומפגשי עבר:

בעונה שעברה משחק של 0:5 נגמר בניצחון 2:4 “בלבד” על סביליה. מיד אחרי השער השלישי של רודריגו (קודם כבשו קיליאן אמבפה ופדה ואלוורדה בגולאסו מחוץ לרחבה) - צימק איזק רומרו. ברהים דיאס כבש את הרביעי, וחמש דקות סליום דודי לוקבאקיו קבע את תוצאת המשחק. בעונת 2023-24 מול הגלדיאטור הלוחם סרחיו ראמוס שהיה בצד האנדלוסי - חברו הוותיק לוקה מודריץ’ קבע 0:1 קטן-גדול בבעיטה נפלאה מחוץ לרחבה. סביליה מתחה אותנו גם ב-1:2 בעונת 2021-22 עם הגול האדיר של ויניסיוס ג’וניור חמש דקות לסיום בבעיטה לחיבורים, ובעונת 2022-23 לוקאס ואסקס כבש מול שער ריק בשלב מאוחר ופדה ואלוורדה קבע 1:3 בגול אדיר. בעונה שעברה משחק של 0:5 נגמר בניצחון 2:4 “בלבד” על סביליה. מיד אחרי השער השלישי של רודריגו (קודם כבשו קיליאן אמבפה ופדה ואלוורדה) - צימק איזק רומרו. ברהים דיאס כבש את הרביעי, וחמש דקות סליום דודי לוקבאקיו קבע את תוצאת המשחק. בעונת 2023-24 מול הגלדיאטור הלוחם סרחיו ראמוס שהיה בצד האנדלוסי - חברו הוותיק לוקה מודריץ’ קבע 0:1 קטן-גדול בבעיטה נפלאה מחוץ לרחבה. סביליה מתחה אותנו גם ב-1:2 בעונת 2021-22 עם הגול האדיר של ויניסיוס ג’וניור חמש דקות לסיום בבעיטה לחיבורים, ובעונת 2022-23 לוקאס ואסקס כבש מול שער ריק בשלב מאוחר ופדה ואלוורדה קבע 1:3 בגול אדיר. אותו תיקו קטע רצף של 11 ניצחונות של ריאל מדריד.

ב-81 משחקי הליגה עד היום בהם ריאל היא המארחת היא ניצחה 61 פעמים (75%), 12 משחקים הסתיימו בתיקו (15%) וסביליה ניצחה שמונה פעמים (10%), יחס שערים 225:86 לטובת ריאל. כמעט מחצית מניצחונותיה השיגה סביליה עד 1943/44 דרך אגב. ההתפוצצות הגדולה הראשונה של ריאל הגיעה כעבור שנה עם מאניטה. בעונת 1957-58 ניצחה ריאל 0:6 אחרי רביעייה במחצית, אלפרדו די סטפאנו כבש שלושער בין היתר, עד לדקה ה-39. הניצחון הכי גבוה של ריאל על האנדלוסים, שחזר על עצמו אגב גם בליגת האלופות, היה 0:8 בעונת 1958-59. שלושער לדי סטפאנו, צמד לפרנץ פושקאש וגם פאקו חנטו, הקטור ריאל וריימונד קופה כבשו. ארבעה מהשערים הגיעו מהדקה ה-77 ואילך. עוד ניצחון גבוה היה 0:7 בעונת 1990-91, ומאניטה כעבור שנתיים. המשחק הטוב האחרון של ריאל מדריד של קרלוס קיירוש ב-2003-04 היה נגד סביליה כשרונאלדו עוד היה כשיר וכבש צמד ב-1:5 במחזור ה-30. גם מיצ’ל סאלגדו הבקיע וכן זינדין זידאן וסנטיאגו סולארי. אפרופו זידאן, כמה כיף להיזכר, את השלושער היחיד בקריירה שלו הוא כבש במחזור ה-19 בעונת 2005-06. אחד השערים הגיע אחרי עקב פנטסטי של גוטי שהבקיע את השער הראשון (2:4 לריאל). גוטי תמיד אהב לשחק נגד סביליה, ובעונת 2006-07 עלה מהספסל כשריאל בפיגור 1:0, בישל שניים וחצי שערים לרוד ואן ניסטלרוי (צמד) ורוביניו – בדרך ל-2:3 אגדי.

הניצחון האחרון של סביליה במקדש היה בעונת 2008-09. משחק התקפי מרשים של ריאל מול הגנה מסננת, בימים בהם מרסלו כשל מול חסוס נאבאס. ריאל פיגרה 3:1 אבל חזרה עם גונסאלו היגואין ופרננדו גאגו. רובן הורחק אחרי תלונות כלפי השופט וריאל חטפה את ה-4:3 האכזרי מרנאטו חמש דקות לסיום. לאחר המשחק ברנד שוסטר פוטר משום שאמר שבהתחשב בסגל הכה חסר “במצב הזה בלתי אפשרי לנצח בקאמפ נואו”. ריאל “נקמה” בסביליה אם תרצו כעבור עונה כשפיגרה 2:0 אבל חזרה ל-2:3 עם שער ניצחון של גיבור בלתי צפוי – רפאל ואן דר וארט שדחק לרשת בתוספת הזמן. בעידן כריסטיאנו סביליה ידעה שהיא תקבל בראש במקדש. 0:3 בעונת 2011-12 ב"חגיגות אליפות מוקדמות", סוג של, 1:4 בעונת 2012-13 עם שלושער של הפורטוגלי נגד היריבה האהובה עליו, 3:7 בחסות ה-BBC שכבשו את כל השערים בעונת הדסימה, 0:4 בעונת 2015-16, ניצחון 1:4 מחזור אחד לפני הסיום ב-2016-17 עם צמד של כריסטיאנו, וגם 0:5 בעונת 2017-18 במשחק בו הוא מציג לראווה ובגאווה את כדור הזהב האחרון שלו. כריסטיאנו כבש שלושער ואפילו אשרף חכימי הבקיע. בעונת 2019-10 מי שהתחפש לכריסטיאנו - סתם, לא - היה קאסמירו שכבש צמד במחצית השנייה כשבין-לבין לוק דה יונג משווה עבור האורחת. בסה"כ 162 מפגשי הליגה - ריאל מובילה 89:45 בניצחונות. במשחק הליגה האחרון אגב, ניצחה ריאל 0:2 בפיחואן אשתקד. אמבפה ובלינגהאם כבשו.

אם אני שם בצד את הקלאסיקוס והדרבי אני חושב שהמשחקים נגד סביליה בשנות ה-2000 היו הבאים בתור לקחת אותנו לקצה לטוב ולרע. אני מנסה לעודד את עצמי אז שוב אלך למסע קצר אל העבר: העקב של גוטי לזיזו והשלושער ב-2006| גוטי מהספסל ב-2007 בעונת הקאפלו| רפי תיקונים משלים רמונטדה ו-2:3 ב-2009-10| כריסטיאנו וכריסטיאנו וכריסטיאנו..

ממש חיפשתי כל מיני ביטויים כדי להדגים את המצב של הקבוצה מבחינתי, לא רציתי להשתמש במונח ‘חולה סופני’ אבל ריאל מדריד קצת מזכירה משהו כזה. הפעם משחקים לפני ברצלונה ואני חושב שחובה לדרוש מהשחקנים האלה יותר אבל אנחנו כל כך חלשים, אף ניצחון (דחוק) לא משפר לשחקנים או לצ’אבי אלונסו את הביטחון, זה גם לא משנה כבר אם ההגנה חסרה ממש או קצת יותר יציבה. אז מהן הציפיות בעצם? לנצח ולהמשיך את השקר, שצ’אבי אלונסו יוכל להגיד חג מולד שמח. אני עוד נזכר בו שבור מול טאלברה על הקו בזמן שהחבר’ה צוחקים. אגב אם כבר משחקים מהעבר נגד סביליה - אני זוכר את ז’וזה מוריניו מכריז אחרי ההפסד בפיחואן במחזור הרביעי ב-2012-13: “אין לי קבוצה”.

מבחינתי אגב לוותר על סגנון משחק הנעת כדור מההבנה שהסגל מתאים יותר לסגנון ההתקפות המתפרצות בגלל האיכות בחלק הקדמי והעדר פליימקר איכותי-מחונן - זה דבר אחד, אבל “להיכנע” לשחקנים ולראות קבוצה ששוב מתבססת על כישרון בלבד, היכולות הפיזיות של רוב השחקנים בקישור (נניח אדוארדו קמאבינגה) ופשוט בלי לחץ גבוה ואחריות - זה דבר אחר לגמרי.

טוב אז מחר נקבל כנראה את רודריגו-בלינגהאם-ויניסיוס-אמבפה ויש לי פלאשבק מגעיל לעונה שעברה הכושלת. אגב כנראה שזה כן ההרכב ההגיוני כרגע. רודריגו הראה סימן חיים וזה חשוב, ג’וד בלינגהאם היה מעולה נגד אלאבס וקיליאן אמבפה מבקיע. הבצורת של ויניסיוס ממש מביכה והבקשה שלי ממנו היא שיעשה יותר מהלכים סטייל אלאבס כשבישל, וכשהוא מגיע למצבים - שיינסה פס פשוט לפינה או בעיטה חזקה ולא לסובב לחיבורים באלגנטיות. נפגוש סביר להניח חמישה שחקני הגנה - אז צריך לשחק בסבלנות ובלי פאניקה אבל גם בקצב.

הספק לגבי פדה ואלוורדה (בשנה שעברה הוא כבש גולאסו נגד סביליה - העונה במקום שער כזה הוא מוריד ציפור או בועט דרד’לה) פותח את עמדת המגן הימני. אוי ואבוי אם אלונסו לא למד את הלקח מהמשחק נגד סלטה ויגו ונראה שוב את ראול אסנסיו. לך עם הילד דויד חימנס.

אין לי בעיה שהברנבאו יתחיל עם הבוז שלו לשחקנים אחרי רבע שעה אם הם הולכים על המגרש ושוב מראים את “הבעיה בגישה”. הזוי שהגישה סבירה זה מספיק, כאילו בריאל מדריד אף פעם לא הסתכלו על רמת הכדורגל. לא זוכר שהחמיאו לברצלונה בימים הרעים שלה (לא קשור לתקופה של האנסי פליק) - “כמה הם התאמצו ורצו!”. אגב ככה אנחנו מאתגרים את היריבות? הסגל מתפרסם רק ביום המשחק? שטאנץ’ חדש? האללה מדריד

יש הרכב למשחק נגד סביליה – שריקת הפתיחה ב-22:00 בסנטיאגו ברנבאו| ריאל מדריד רוצה וחייבת להיפרד מ-2025 בניצחון ביתי שייתן קצת תחושה טובה אחרי השבועות הקשים האלה. צ’אבי אלונסו לא נותן אמון במגן דויד חימנס ששיחק בגביע ופותח עם ראול אסנסיו כמגן ימני. פראן גארסיה מגן שמאלי. אורליאן טשואמני וארדה גולר במרכז השדה. בחלק הקדמי בדיוק הרביעייה ששיחקה נגד אלאבס – רודריגו, ג’וד בלינגהאם, ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה שחוגג היום 27 וישמח לכבוש צמד כדי לקבוע שיא שערים בריאל מדריד לשנה קאלנדרית. תנו לנו את זה. האללה מדריד

ההרכב: קורטואה, אסנסיו, האוסן, רודיגר, פראן גארסיה, טשואמני, גולר, רודריגו, בלינגהאם, ויניסיוס ואמבפה

מבין שאלונסו קצת זהיר יותר בהרכב הרפתקני שכולל את ארבעת שחקני ההתקפה מהעונה שעברה אבל אני עדיין חושב שזו כן הזדמנות להריץ את הילד דויד חימנס באתגר אמיתי, במשחק לחוץ יותר, לדעת לבחון אותו חלקית. ופשוט דני סבאיוס במקום ארדה גולר - להוסיף קצת יותר חוזר באמצע. ראול אסנסיו כמגן ימני עושה לנו פלאשבקים לסלטה ויגו אבל כן יש שינוי - שחקן התקפה אמיתי בכנף - רודריגו, בעוד אז זה היה פדה ואלוורדה.

אגב ויניסיוס קפטן - אני לא הייתי אף פעם מתומכיו הגדולים, ואני גם לא ממבקריו הגדולים ביותר למרות שהרבה התרגזו מהריל שהוציאו עליי בפודיום - קצת מבאס אותי לראות אותו עונד את סרט הקפטן היום..

מסכים, הזוי שזה רק עניין של ותק. הבנאדם לא יכול להנהיג את עצמו, אז את ריאל מדריד?

בוז כבר בדקה 7 בסנטיאגו ברנבאו זה מרשים, בדרך כלל זו הדקה ששרים לזכרו של חואניטו הנפלא ז”ל. אנחנו פשוט א-ב-ו-ד-י-ם.

אורליאן טשואמני עם שני איבודי כדור אחרי דקה וחצי זה ממש מביך, אבל יותר גרוע מה שקורה עם דין האוסן. לא יאומן כמה הוא איטי, הוא פשוט לא רץ אפילו. כאילו שמו לו במהירות 0 בפלייסטיישן. חשבתי שהחזרה שלו תמנע אלת הצורך של טשואמני להיות כמו בלם שלישי שיורד כל כך נמוך לקבל את הכדור מהבלמים.

זה יותר גרוע מהמשחק נגד סלטה ויגו בינתיים, ואגב ארדה גולר שהיה נראה כחולייה החלשה כביכול (במערך מופקר אז עדיף אדוארדו קמאבינגה אם היה בריא) - חזרה פנטסטית שלו להגנה מנעה 1:0 לסביליה כבר בהתקפה הראשונה שלה. אלכסיס סאנצ’ס פתח חלוד. זה המזל שלנו - בינתיים. רק אם קיליאן אמבפה יוציא שוב שפן מהשרוול נוכל לשרוד את המשחק הקשה נגד באיירן-סביליה.

מה עוד צ’אבי צריך לראות כדי להבין שהמערך ההזוי שהוא עלה איתו היום לא עובד? מתי יגיע שינוי?

כמה עוד מערכים בא לך לראות כדי להבין שאף מערך לא עובד עם צ’אבי?

יש סיכוי שמתישהו נראה כדורגל? יש סיכוי שנראה עליונות על קבוצה כלשהי? עונה שהיא סבל מתמשך

היה חסר לנו הגול הזה בנגיחה במצב נייח, ג’וד בלינגהאם עשה כמו בעונה הראשונה, גם כפיים לרודריגו, אבל אני חושב שזה לא יספיק לנו כי אנחנו מזעזעים.

לפני 2-3 דקות היה קטע שסביליה יצאה קדימה להנאתה, אף אחד לא הפריע לה או ניסה אפילו בשביל המשחק מול המצלמה. זה לא נגמר במצב מסוכן אבל אחרי חצי שנייה ראיתי שוב שחקן שלה מתנהל עם הכדור בחופשיות ממש באותה הבלטה וחשבתי שזה הילוך חוזר - לא האמנתי שהצלחנו שוב לאבד את הכדור אחרי פחות משתי מסירות.

החילוף המתבקש לדעתי בהמשך זה אדוארדו קמאבינגה במקום ארדה גולר, כמה שהצרפתי יכול לסחוב, שיוסיף כמה חילוצי כדור. זה החילוף גם “הקל” ביותר, מה שכן אין לי טענות לטורקי. אין לו תנועה של השחקנים והרבה שחקנים בכושר גרוע. כל הקבוצה כאוס.

בלינגהאם הקשר - אחלה. כבר כתבתי הרבה פעמים. כל פעם שהוא באיזור והוא מפעיל לחץ זה נגמר בפאול שהוא סוחט או בחילוץ כדור. הגליצ’ים שלו מעולים.

תמונות של עצב:

יש הבדל בין לא עובד שלא מצליחים לפרוץ בונקר לבין לא עובד כך שהיריבה שלנו אפילו לא מנסה אבל מגיעה למצבים קלים ועוצרת אותנו על קו החצי.

שער ממצב נייח כאילו יש לנו ראמוס בהרכב. מעט מרגש לא אשקר, אבל ברגע כל השמחה חוזרת לשיממון שנקרא הכדורגל של ריאל מדריד בתקופה האחרונה

רודריגו היחידי שהגיע למשחק הערב יצר כמה מצבים טובים.
ג׳וד עם נגיחה גדולה וכמה דקות טובות מאז. לפני כן לא היה קיים.
הקישור הכי חלש שראיתי בכל שנותיי כאוהד ריאל…
האוסן שווה טעות בית סוהר כל משחק מה יהיה…

זו ריאל מדריד שלי :yawning_face:
קבוצה משעממת. אין שום טביעת אצבע של מאמן. כלום. לא ברור מה עושים באימונים.

ידעתי שהאוסן איטי, לא ידעתי שעד כדי כך.

גם להישאר ער עד חצות וגם הכדורגל הזה.

אחד המחציות הגרועות שלנו בעונות האחרונות ואיכשהו הצלחנו לעקוץ אותם.

אני די בטוח שאני בגילי המופלג יותר מהיר ממנו.

תארו לכם הייתה הארכה בגביע המלך ביום רביעי..כמו שקרה בשנה שעברה נגד סלטה ויגו כשהצלחנו לאבד יתרון 0:2 בבית.

צ’אבי אלונסו על הקווים נראה ממש כמו ז’ולן לופטגי, “מת מבפנים” - בעצם גם מבחוץ. הוא חד משמעית לא שולט בקבוצה. פראן גארסיה מתאמץ, אנטוניו רודיגר, ראול אסנסיו - הנה ההגנה, ג’וד בלינגהאם בדקות לפני סיום המחצית ורודריגו. השאר ברגיל.

לגבי דין האוסן - תקשיבו יש הבדל בין לא להיות מהיר - נניח ראול אסנסיו מהיר לדעתי, וחלק אומרים שסרחיו ראמוס גם בשיאו לא היה סילון (אני לא מסכים עם זה) - לבין להיות איטי וממש איטי. לכמה קבוצות בכדורגל העילית יש בלמים כל כך איטיים? זה לא יכול לקרות…זה, ביחד עם שאננות במשחק שלו והיעדר אגרסיביות - זו בעיה חמורה. אם לאמין ימאל היה משאיר לו אבק או פראן טורס אז ניחא, כל שחקן ממוצע מסביליה הערב מהיר ממנו. מיקל אויארסבאל שגם בשיאו לא היה מהיר - השיג אותו והביא לאדום ההוא בתחילת העונה.

לגבי המהירות זה אבוד. זה לא משהו שאפשר לשנות ולא משנה כמה הוא ינסה לעבוד על זה אם בכלל. לגבי חוכמת המשחק ואגרסיביות אולי כן. בגיל 30 הוא לא יוכל לשחק..

דיברו על ראול אסנסיו המגן אז אני זוכר בישול אחד אייקוני מאוד של סרחיו ראמוס מעמדת המגן אחרי ההסטה של פאביו קאפלו. בליגה בזה עבד לא רע בכמה וכמה משחקים, בליגת האלופות נגד היובנטוס והליברפול הרגשנו בעיה. אסנסיו שחקן מהיר, מה הבעיה להתחיל לרוץ ולנסות להרים לרחבה למשל?

אסנסיו נורא בתור מגן, יודע רק למסור אחורה.

לא משנה מה התכנית של צ’אבי, שום דבר לא יכול לעבוד עם אדישות שכזאת של רוב שחקני ההרכב. בלי הכדור כולם הולכים, עם הכדור - כולם עומדים.

בתחילת העונה צ’אבי הצליח לגרום להם לרוץ. זה היה ונגמר, וגם ברנאבאו מלא בתקופה חושך לא מזיז אותם. הייתי מייעץ לו לספסל עצלנים ולתעדף בהרכב ילדים שמתרוצצים, אבל הוא כבר בחר באסטרטגיית אנצ’לוטי.

צ’אבי אלונסו השחקן, על המגרש, היה מנהיג, ממש ניהל את הקבוצה על המגרש.

צ’אבי אלונסו המאמן נראה קצת חסר כריזמה.

אולי הוא היה צריך עוד כמה שנים להתבשל בקבוצות באירופה, אבל הוא הגיע לריאל מאוד “צנוע”.

אני לא אומר שצריך לבוא ולהתחיל לעשות בלאגן, אבל זה מרגיש שהוא בעצמו לא בטוח בדרך שלו, אז איך שחקנים כאלה אמורים להאמין בה?

לא חושב שמהירות זה משהו שלא ניתן לשפר.
אפשר לפצות על מהירות עם התמקמות והתמצאות במרחב.
הוא לא נראה כמו הבלם של עונה שעברה

הצעדים שלו גדולים אבל הוא מגושם. הוא יתחיל בספרינט באותו הסנטימטר עם שחקן וכנראה כל שחקן בינוני ישיג אותו. במקרה שדיברתי עליו שהייתי ממש בהלם מול המסך - וזה לא חדש לי שהוא איטי - היה לו פור על השחקן של סביליה ובכל זאת השאיר אותו מאחור בקלות כזו בלי מאבק בכלל. אני תוהה על קנקנו כ”בלם העשור” של ריאל מדריד וכותרות כאלה.

כמובן שהיינו נהדרים מחצית ראשונה ואין סיבה לשנות שום דבר,די נמאס לי מזה אני רוצה מאמן עם ביצים על הקווים!

אמבפה היום אגואיסט בצורה מגעילה,לא יכול לראות את הניסיון האובססיבי הזה לשבור שיא אישי,גועל נפש.

סביליה מגיעים למצבים במסירה - פשוט כי אין קישור זה לא שההגנה כלכך נוראית