מחזור 17: 0:2 מעייף וחלש על סביליה בברנבאו בפרידה מ-2025| כבשו: בלינגהאם ואמבפה

שום דבר טוב כבר לא ייצא מהשידוך בין ריאל לצ’אבי. עדיף לחתוך ומהר.
השחקנים לא סופרים אותו, ההנהלה לא גיבתה אותו מול ויני, ניצני שיטת המשחק שהיו בתחילת העונה נעלמו. אין קישור, אין הגנה, אין משחק לחץ. הכל תלוי ביכולת אישית או מצב נייח.

כל כך רציתי שאלונסו יאמן אותנו… איזה נפילה. על זה נאמר careful what you wish for…
ברור שהוא לא מאמן כזה גרוע כמו שהקבוצה נראית. השחקנים וההנהלה אשמים לא פחות ממנו ועדיין נראה שאין לו עמוד שדרה והוא הכשיל את עצמו. היה צריך להעמיד את ויני במקום אחרי הקלאסיקו. יכול להיות שעדיין השחקנים היו הולכים נגדו אבל לפחות היה שומר על כבוד עצמי. בסוף הוא גם התקפל וגם איבד את חדר ההלבשה. כל כך הרבה משחקים עם כדורגל עלוב והוא לא מנסה לשנות כלום. נראה שהוא רק מחכה שיפטרו אותו. חייבים להיפרד ומהר.

זוכרים שויני הבקיע בסעודיה בגמר על תואר, בקלאסיקו נגד ברצלונה שלושער ועשה את החגיגה לכבוד רונאלדו? יחי ההבדל הקטן.

אז היינו ק-ב-ו-צ-ה. שמכוונת לתארים. ולא אוסף שחקנים שמסתמכת על כדורגלן אחד שיכבוש וישבור שיאים אישיים. אמבפה ענק. אבל הוא לא הופך את ריאל מדריד לטובה יותר. אנחנו יותר קרובים לפריס שלו מאשר לריאל אלופת אירופה של לפני כמה שנים. רונאלדו היה הכי רעב להצלחה ושיאים אישיים אבל אפילו הוא היה נח בשלבים המוקדמים של גביע המלך. עצם העובדה שאלונסו שם את אמבפה בסגל למשחק באמצע השבוע נגד קבוצה בליגה השלישית אחרי ששבוע לפני נח מול סיטי נתן מסר שכולם בשביל השיא של אמבפה.

לא מחבב את ויניסיוס כבר תקופה. אבל מציק לי שהקהל בברנבאו שרק לו בוז. זה לא מגיע לו. לא מהאוהדים שלו. אם היה זוכה בכדור הזהב שנה שעברה לדעתי הוא דווקא היה מקבל יותר בנוח את המעמד שלו. אין מה לעשות הוא מרגיש שהוא הגיע כבר למעמד מסוים אחרי 2 זכיות בצ’מפיונס ואז מנחיתים לו את אמבפה. לזה למשל אני לא רואה פיתרון אגב. כל אחד מהם רוצה להיות מספר 1 בעולם. הם במסלול התנגשות. לא משנה כמה ויניסוס יחגוג בצביעות עם אמבפה את השערים שלו.

לגבי אלונסו. חכו. לא הייתי ממהר לשפוט אותו. נכון הוא לא משדר שום פאסון ונראה בפאניקה רצינית על הספסל. כל מה שלא היה כשחקן. אבל אני עדיין בדעה שמוקדם לשפוט והייתי נותן לו גם את העונה הבאה לא משנה מה יקרה העונה. אין שמות סקסיים בבורסת המאמנים. לתת לראול או ארבלואה את הג’וב יהיה אותה גברת בשינוי אדרת. לאלונסו עוד לא היה לו קדם עונה נורמלי להשריש את הרעיונות שלו. המון פציעות. והסגל לא אידאלי. בעיקר בקישור. אם יגיע קשר טופ עולמי בקיץ זה יהיה אופרה אחרת. אם היה נוחת כאן איזה סובימאנדי בקיץ העונה הזאת הייתה סיפור אחר לגמרי.

ויני קיבל שריקות בוז ורץ להחליף תמוהת פרופיל באינסטגרם לאחת עם נבחרת ברזיל. החלוץ שלא כבש כבר 14 משחקים, אחרי שקבר במו ידיו את המאמן וכנראה את העונה. הקפטן לפני קורטואה.

ויניסיוס ג’וניור כל כך טיפש וחוצפן, ממש “הרצחת וגם ירשת”. זה הזכיר לי באמת שפעם התכתבתי עם בחורה והיא עיצבנה אותי וסיננה ואז הורדתי לרגע את התמונת פרופיל בוואטספ, ישר הגיע מבול הודעות “מה, חסמת אותי?”. כמובן שגם כתבתי עוד לפני שריקת הפתיחה שלא משמח אותי לראות אותו כקפטן - כמה צדקתי. כמה הוא רוצה ליצור לנו עוד בלאגן…האוהדים אגב גם בעד הבוז כלפיו. כמה ההתנהלות שלו שונה מטיבו קורטואה המרגש שדיבר על הגשמת חלום ילדות והפעם הראשונה שהוא עם הסרט בסנטיאגו ברנבאו, אבל אפילו אנדריי לונין רעד מהתרגשות כשענד את הסרט בגביע המלך.

בתקשורת כל הזמן מדברים על התגובה של פלורנטינו פרס אחרי החילוף שלו - איך שהוא מסתכל בטלפון. זה שולח אותנו לתמונה נוספת של פרס בטלפון - בקלאסיקו שהיה אדיוס ז’ולן לופטגי ב-2018.

ומילה על אלכסיס סאנצ’ס: מאוד הפתיע אותי לטובה. ברור שהוא שחקן מנוסה וחכם עם יכולת מסירה נהדרת, אבל העונה לאחר המשחקים הראשונים היה נראה שהוא מעבר לשיא. אני מניח שזה קשור גם לקישור הפרוץ והעליבות שלנו..

אלונסו מסיים את העונה בכלל?

בהנחה סבירה מאוד שהיכולת הזאת תמשיך, הוא מרחק שני משחקים (לא בהכרח רצופים) בלי ניצחון מלהיות מפוטר.

כשאסנסיו טועה בהגנה עוד יש תקווה שעם המהירות והאגרסיביות והאטרף הוא אולי הוא יצליח לתקן.

כשדין האוסן טועה אתה יודע שרק קורטואה יציל אותך

זה לא בלם לריאל מדריד. וגם לא לקבוצת צמרת עם פחות לחץ סטייל צ’לסי נניח. איזו נפילה.

הוא ליטרלי עשה בדיוק את זה בדקות הראשונות של המשחק הזה. איבד את הכדור, רדף אחרי השחקן שחטף לו, ובלם את הבעיטה שלו לקרן.

אטרף יש לו גם, השאלה אם יש לו את היכולת להיות בלם פותח בריאל מדריד.

אני אוהד בארסה, אז אשמח אם ייכשל. אבל תסתכל על ג’ררד מארטין אצלינו. האוסן עולה עליו בכל פרמטר, ועדיין מארטין הפך לבלם לגיטימי . כי יש שיטה, כי הוא למד אותה, השחקנים מסביב למדו אותו גם. וזה לא שאין ברירה, יש את כריסטנסן המפורסם והמנוסה. לפעמים כשיר אפילו.

זה עניין של מאמן, של תירגול השיטה, הרצון של השחקן ללמוד ולהשתלב.

כולם נראים רע אצלכם, פרט לקורטואה ומבאפה, שמצטיינים בגלל פעולות סולו שלהם.

עוד ניצחון, עוד ביזיון. לגבי צ’אבי, השאלה זה לא אם אלא מתי. הקבוצה נראית גרוע יותר ממשחק למשחק.

מסכים, אבל קשה מאד להפריד את הביצה והתרנגולת במקרה הזה. האוסן וגולר שני שחקנים שאלונסו סימן כסופר-מרכזיים בשיטה שלו, ולכן קשה מאד לקבוע אם בזמן האחרון השיטה נכשלת בגללם או הם בגלל השיטה.

האוסן גם צעיר וגם עונה ראשונה. מאמין שאם יתנו לו את הקרדיט זה ישתפר, אבל אתמול זו היתה קטסטרופה רצינית. גם אינדיבידואלית וגם בתיאום הלא קיים עם רודיגר. הרגיש כאילו מישהו משחק פיפא ושכח את הכפתור של הספרינט. אולי עדיין יש ענייני כשירות.

מודה שקשה לי מראש עם שחקנים כאלה שלא ניראים “קילרים” בהגנה. אם אתה רך וחנון לפחות תפצה על זה ביכולת אחרת שתהיה רמה מעל השאר. ולא נראה שיש לו את זה.

אבל הטעויות שלו והאיטיות זה ממש לא עניין נקודתי. זה משהו כרוני. ואני מתקשה להאמין שהוא יהפוך לבלם טופ. אולי באיזו חחמה כמו דורטמונד. בריאל מדריד צריך שחקנים שהם בול במטרה ומהר.

תשמע, הסיפור עם ההגנה שלנו בשנתיים האחרונות פשוטי הזוי, לא נראה לי ששיחקנו 2 משחקים רצופים עם חוליית ההגנה הכי טובה שלנו, כמות הפציעות בגזרה הזו פשוט הזויה!!!

קשה לייצב הגנה כאשר כל משחק משחקים שחקני משנה…

ההחלטה של ההנהלה לתמוך בויניסיוס התבררה כבר כקטסטקופאלית, הם פגעו באלונסו ובקבוהב בצורה קריטית, הם פשוט הראו לאלונסו שלך אין סמכות והשחקנים כמובן מתנהגים בהתאם…

וינסיוס כרגע הוא תא סרטני בקבוצה הזאת, לאט לאט הוא יהרוג אותה לגמרי, מעניין מתי יבינו את זה.

אני יודע שהוא לא הבעיה היחידה כמובן ויש הרבה הרבה על מה לדבר, אבל כרגע הוא הבעיה העיקרית.

ניצחון זוועה ואז ניצחון חלש ואז ניצחון סביר ואז הביטחון חוזר, הפצועים והמורחקים חוזרים ואפשר לחזור למסלול.

כל עוד משחקים זוועה אבל מנצחים המצב טוב, עדיף מאשר לשחק מדהים ולאבד נקודות, ניצחונות בסוף מביאים ביטחון וביטחון מביא כדורגל.

אפשר לבקר את אלונסו עד מחר, הוא הגיע למצב כמעט בלתי אפשרי וכל מה שיכול היה להשתבש השתבש, הוא קודם כל צריך לעשות הכל לייצב את הספינה שלא תטבע ולעבור את הסערה הזאת חי, ורק אז להתחיל לשרטט מסלול.

זוועה או לא, מחזיק אצבעות לאלונסו, שיעבור את התקופה הזאת ויראה מה שהוא כבר הוכיח שהוא יודע גם כשחקן וגם כמאמן.

הבעיה זה הסופר קופה

או בעיה או נקודת מפנה, ברצלונה בניגוד לחששות תחת קרלו היא מסוג הקבוצות שאמורות להוציא אותנו ממשברים.