מחזור 17: 1:4 כיפי על ויאריאל בברנבאו רק חבל על אלאבה| בלינגהאם, רודריגו, ברהימיניו ומודריץ'

ג׳וד מטורף אנחנו מובילים והוא כועס שאנחנו לא מובילים מספיק, יש לו את האופי הכי ווינרי שראיתי.

אם ברהים היה מהיר היה יכול להיות סופרסטאר אמיתי, השליטה שלו בכדור מהפנטת.

הוא ממש חיפש למסור אבל התנועה של רודריגו הייתה חלשה מאד. אחלה גול

התנועה היתה טובה אבל רגע לפני המסירה הבלם הלך לסגור אותה

היתרון המובהק בלשחק בלי ויניסיוס זה שהכדור לא הולך אוטומטית אליו ושחקנים אחרים לוקחים על עצמם יותר ומראים שיש להם כדורגל ברגליים

כשהוא על המגרש כל הכדורים הולכים רק אליו והוא הולך ראש בקיר בכוח ומייצר 5+ מצבים במשחק אבל גם מסרס את כל שאר הקבוצה שלנו

ולמרות זאת - מה ששלו שלו, היכולת שלו לייצר מצבים יש מאין היא כמעט חסרת תחליף ואני שונא את זה כי אני שונא אותו

אני מניח שאחרי החגיגות האלה אין ספק מי השחק האהוב והמוערך ביותר על השחקנים

הפרחים לאסנסיו שהואיל בטובו לפנות מקום בסגל לשחקן צעיר ומוכשר ממנו. מדרידיסטה אמיתי.

בלינגהאם מציג - איך להשפיל את השופט בעזרת הקהל

סבא קרלו בבקשה ממך תוציא את את ג׳וד ורודריגו. תן לסיים ערב מוצלח באמת.

שמעו לקח 17 משחקים אבל שופט ספרדי הצליח לייצר סדקים בטפלון של ג’וד. שאפו אמיתי לשופט.

עד העונה הבאה הוא מתחיל להגיב כמו ויני

הבנאדם היה כל ההתקפה שלנו במשך שנתיים, קצת ריספקט. זיכרון מאוד קצר. כשחזר מהפציעה והתאושש היו לו גם כמה משחקים טובים. כשברהים יקבל מאית מהכניסות והשמירה שיש לויני נדבר.

להזכירך עד לפני שבועיים תפסת מברהים כאפס.

ככל שנפצעים לנו יותר שחקנים , כל אנחנו נראים טוב יותר .
ריאל מדריד 2023.

בצחוק ידידי, קצת הומור, אנחנו מובילים 4-1 תשתחרר קצת.

גם עכשיו לא אוהב אותו, שחקנים כמו בראהים אף פעם לא יהיו מהמועדפים עליי, גם ויני ברשימה הזאת.

מתי ביטלו את החוק הזה שמוציאים צהוב על משיכה בחולצה, שלא לומר הפשטה של שחקן יריב?

מודריץ׳ במשחק נהדר אחרי שבזמן האחרון נראה כמו גופה.

משחק נהדר וכיפי, מהסוג שבגללו רובנו התחלנו לאהוד כדורגל. יותר מידיי זמן כמעט שכחנו כמה כדורגל יכול להיות מהנה, ובתקופה האחרונה זה כמעט נהיה הרגל (מבורך). ואני לחלוטין קושר את רמות התסכול הנמוכות שלנו לאחרונה, בהיעדרות הממושכת של ויניסיוס (על-אף התרומה ההתקפית הבלתי מוטלת בספק שלו לקבוצה, כשהוא על כר הדשא).

ואחרי משחק מצויין שכזה של שחקני הסגל הרחב, מה שהכי חשוב עכשיו זה לייצר המשכיות, ולצ’פר בדקות משמעותיות את השחקנים המחליפים (בראהים) שלקחו את ההזדמנות שניתנה להם בשתי ידיים.
.
.
.

image

סתם משהו שדימיינתי במשחק- רודריגו הבקיע שער נחמד אבל הייתה לי תחושה שהוא יכל והיה צריך להבקיע הרבה יותר. אבל בסופו של דבר ה XG שלו היה רק 1.08שזה הולם את הגול ה"בודד".
איזה שינוי ממה שהיה בעשר המשחקים הראשונים של העונה

קצת חורה לי קו הדיבור (לא פה, אלא בתקשורת) על המשחק של ברהים דיאס אתמול שמסכמים אותו רק בגול שהוא נתן. אולי הוא קצת נבלע בין כולם, כי מודריץ’ נתן שער ובישול, רודריגו פרח, ג’וד תמיד ימשוך תשומת לב, ויש מכסה מסויימת של פירגונים שאפשר לחלק כשכולם נראים כך.

אבל המשחק אתמול של ברהים הראה עוד צדדים בו שאני לא האמנתי שאראה ממנו (ועל הדרך שוב פעם לימד אותי שיעור בצניעות). קבלת ההחלטות, העבודה הטקטית, המשמעת ההגנתית. הוא ניטרל את פארחו לחלוטין והיה חלק משמעותי ממשחק הלחץ. אם לפני המשחק בפוסט שכתבתי בדיון אחר שהוא הביא אותי למצב שאני מתחיל לשפוט אותו מאפס, אז אחרי המשחק הזה הוא לחלוטין הגיע למאזן חיובי.

פעם סימאונה רצה להחמיא לגריזמן ואמר שבדרך כלל כשהוא נותן חופש לשחקנים לעשות כפי העולה על רוחם, הם מתברברים ועושים שטויות, בל גריזמן לא והוא יודע מה לעשות וכו’. לשחק בצורה חופשית לא כל אחד יכול, זה מתאים לשחקנים כישרוניים באמת, וברהים לא רק שלא נבלע בתוך סגנון המשחק הזה אלא גם פורח שם. בינתיים הוא הוכיח יכולות טכניות, יכולות מסירה, סיומת, מוסר עבודה, ואפילו קבלת החלטות והבנת משחק מהרמה הגבוהה ביותר. אני אישית מרגיש שאני צריך לבקש ממנו סליחה קטנה, ומאוד מקווה שהוא לא יוכיח לי שצדקתי בהמשך.

איזו הרמה לגבי דיאס…
במילאן שראיתי מידי פעם תמיד היה נראה כמו סוג של הארנב של אנרג’ייזר, אבל קבלת החלטות לא משהו, מכדרר עם הצלחה לא רעה, ובסוף לא מצליח להחליט בין בעיטה למסירה. במשחקים האחרונים שהוא פתח, משהו כנראה הסתדר. יודע (ורוצה!) לעשות לחץ, לנוע למקום שלא מצפים כדי לתת יתרון ולהיות יעד למסירה, סיומת משופרת (עדיין מחטיא הרבה אבל ממש בכיוון). ובנוסף אני מקווה שהוא כבר מתגבר על הרצון לבעוט מכל מצב שמאפיין מחליפים שנכנסים בדקה 75 ויש להם מינימום זמן לתת את האימפאקט. ברור שבשער שקרוס בישל לו - מסירה לחוסלו הייתה עושה שער פשוט יותר אבל בשביל הסיומת המרהיבה שלו היה שווה.
וגם הייחודיות שלו עם שליטה מצוינת בשתי הרגליים מהווה יתרון כי הוא לא צריך עוד כדרור לרגל החזקה כדי לעשות את הפעולה, שזה יתרון עצום לשחקנים לא מהירים , והוא עצמו די מהיר כך שזה יתן הרבה ערך מוסף.
נקווה שלא יישכח בספסל כמנהג הקרלואי ברגע שויני יחזור מהפציעה, כי הוא יכול לתת המון במשחקים מול קבוצות מרכז טבלה בליגה בתקופות שנשחק שני משחקים בשבוע בשלבים מתקדמים של הצ’מפיונס בלי לטחון את ויני ורודריגו

מי צריך את ויני?

במהלך המשחק זה עלה כאן, ולאחר האינסטינקט הראשוני שלי שבו כעסתי על הזיכרון הקצר שיש לאנשים, גם אני שאלתי את עצמי בעצם איפה ויני נכנס כאן. שיחקנו עם רביעייה קדמית חופשית לחלוטין. ג’וד, ברהים, לוקה ורודריגו. ארבעה שחקנים שזרמו בחלקלקות בין הקווים, הגיעו מכל כיוון, סיחררו את ההגנה שלא ידעה למה להתכונן ואיך להתגונן, פשוט כי השחקנים בעצמם לא ידעו מה הדבר הבא שהם הולכים לעשות ואילתרו תוך כדי תנועה.

לויני אין את ראיית המשחק להשתלב בכל הדבר הזה. ויני צריך את הקו. הוא אמנם פה ושם יכול לברוח לימין ואולי גם לעשות משם משהו יפה, היו לו גם כאלה, אבל בשביל לפרוח הוא חייב את הקו. להכניס אותו במקום לוקה או ברהים להרכב ולצפות להעתק הדבק רק עם שחקן טוב יותר - לא יקרה.

אבל אז הגיעה המחצית השניה, ושם ראינו איך ג’וד, הג’נטלמן והרגוע בדרך כלל, מאבד את זה בין כל הכניסות. הוא הפוקוס העיקרי של שחקני היריבה שסימנו אותו כאיש שצריך לעצור, ובכל מחיר. האיש התחיל להתעצבן ולהשתולל על השופט ויצא מפוקוס. ואז הבנתי בדיוק למה צריך את ויני מעבר ליכולת שלו על המגרש. ויני גם לוקח המון תשומת לב, ואם אין עליו שמירה כפולה, ולעיתים משולשת, זה יגמר רע מאוד עבור היריבה. לא אולי, לא יכול להיות, מדובר בשחקן שגם עם כל השמירה והכיסוחים דפק 40 מעורבויות בעונה שעברה. גם אחריו צריך לרדוף, גם אותו צריכים לעצור איכשהו, ועם החזרה של הברזילאי הפוקוס יצטרך להתפרס על שניהם. לשניהם יהיה יותר קל כשלא כל הפוקוס יהיה עליהם. בנוסף, אם יש מישהו בסגל שמנוסה בכניסות והתגרויות של ההל והיריבות, זה ויני, והוא לחלוטין יוכל לעזור לג’וד בעניין.

אז איפה ויני ישתלב בפועל?

למרות שהמשחק ההתקפי שלנו חופשי לחלוטין, עדיין ישנם מספר תבניות שאימצנו. משהו שמאוד בלט במחצית הראשונה מול ויאריאל הוא העמסה של אגף שמאל, משם התחלנו את ההתקפות, וכשהיריבה לא יכלה להתמודד עם העומס היא שלחה לשם יותר שחקנים על חשבון האגף הימני. ואז כדור אחורה לקרוס, שבמהירות העביר את משקל המשחק לימין, והופ קיבלנו את לוקאס כמעט חופשי ברחבה.

ההתקפה שלנו עדיין זורמת דרך אגף שמאל, עם ויני או בלעדיו. בהנחה שבכל מקרה אנחנו משחקים עם מישהו על האגף השמאלי, ויני יוכל לאייש את העמדה הזאת. בנוסף לזה אנחנו מקבלים בחזרה שחקן שיצר את כל המצבים שלנו כמעט לבדו בשתי העונות האחרונות. מדובר בתוספת כח משמעותית לקבוצה, שתעלה את אי הודאות ליריבות מאיפה תגיע הסטירה הבאה.

בנוסף לכל זה, חלק מהמטרות לעונה הנוכחית הן להקנות כלים נוספים לשחקנים שלנו, אחד השחקנים שהכי חשוב שילמדו דברים חדשים זה ויני, שהוא מאוד מוגבל מבחינת העמדות בהן הוא יכול לשחק והתנועה החופשית שלו בתוך המגרש. אם נשקיע את המחצית השניה של העונה בלתת לו את הכלי הזה, זה יהיה מעולה.

בפעם הקודמת ויני חזר חלוד, הרבה להתעסק עם הקהל והשופטים, אבל אחרי ששחקנים מהקבוצה כבר דיברו בפומבי על כך שהוא צריך להתרכז בכדורגל, הוא הסיר את החלודה, וחזר להראות כדורגל. 5 מעורבויות הוא דפק בפחות מ4 המחציות האחרונות לפני שהוא נפצע. כשהוא בזון, אין לך שחקן מסוכן יותר ממנו, מלבד אמבפה. אני מקווה, ואפילו מאמין, שהוא למד לשלוט בתסכול שלו ולהתרכז במשחק, ולמרות שעוד יהיו נפילות, והוא יצטרך חיזוקים פה ושם, הוא למד מה עושה אותו באמת כוכב כדורגל. עם הנוכחות של ג’וד וההתקדמות של רודריגו, יהיה לו יותר קל, ואנחנו נקבל בסך הכל קבוצה יותר מסוכנת.

אני קורא כבר כמה פעמים הודעות שלך שאתה כותב שאין תבנית קבועה ושחקנים מקבלים חופש מוחלט ובאים מכל הכיוונים, אני חייב לציין שאני לא רואה את מה שאתה רואה.

אני רואה שבלונה קבועה בלי כל החופש הזה שאתה מדבר עליו, אנחנו משחקים 442 וב 442 החלוצים לא לוקחים צד ויכולים לנוע לשני האגפים, אבל גם בזה אנחנו מוגבלים ורואים שרודריגו משחק לרוב בשמאל ובראהים בימין, נדיר שהם מתחלפים.
גם ג’וד שהוא השחקן שמקבל הכי הרבה חופש לא ממש חופשי, המיקום ההתחלתי שלו הוא חצי שמאל ושם הוא משחק רוב המשחק למרות שהיה עדיף שיהיה הקדמי בקישור ב 433 ולנוע איפה שרוצה.

אנחנו משחקים טוב בעיקר כי רודריגו נכנס לכושר והשיתוף פעולה שלו עם ג’וד הוא מצויין ומעלים את העובדה שהמגן השמאלי שלנו הוא בול עץ, כי פדה משחק בקישור המרכזי ועד עכשיו הוא כמעט מושלם וכמובן בגלל שיש לנו יתרון עצום בכישרון על פני היריבות שגורם גם לזה שמישהו יכול להתחיל להאמין שמודריץ’ ובראהים באמת שייכים לרמה שריאל צריכה לשאוף אליו.

אנחנו משחקים נחמד ולא יותר, עם הסגל הזה אנחנו אמורים לשחק כדורגל מדהים.