מחזור 17: 1:4 כיפי על ויאריאל בברנבאו רק חבל על אלאבה| בלינגהאם, רודריגו, ברהימיניו ומודריץ'

יש עמדות מוצא, שבתחילת ההתקפה, ובטח כשמתגוננים, השחקנים נמצאים שם ואין להם חופש. כאשר ההתקפה מתקדמת השחקנים עוזבים את עמדתם ונעים לאיפה שהם מבינים. אם נסתכל על השערים, אז ג’וד כבש את הראשון כשהיה במרכז הרחבה, רודריגו מכדור נייח אז נתעלם, ברהים שהוא בכלל נמצא באגף ימין עשה את הגול מאגף שמאל, ובשער האחרון מודריץ’ היה במרכז הרחבה. למעשה, בכל אותם הפעמים שלוקאס קיבל את הכדור באגף ימין כשהיה לבדו, ברהים למעשה נכנס פנימה לעבר המרכז או אגף שמאל, ולא היה דבוק לעמדה שלו. זה בעצם כדורגל חופשי.

בקיצור, אמנם יש עמדות מוצא שנראות כמו 442, ואנחנו בהחלט מתגוננים ב442, אבל המספרים האלה לא שווים היום כלום, בטח אצלינו כשכל ההתקפה בכלל מתערבבת, אין חלוץ קבוע על הבלמים, והקיצוני ימני שלנו הוא בכלל לוקאס שהיה המגן הימני.

בנוסף לזה זה ידוע שאנצ’לוטי לא חסיד של פוזישנל פוטבול, לא מבין את ההפתעה.

שוב, אני לא רואה את החופש שאתה מדבר עליו, משחקים 442 כפי שאמורים לשחק 442, אין שום דבר חדש או מהפכני במה שאנחנו משחקים, אנחנו אפילו משחקים הרבה פחות טוב ממה שהסגל הזה אמור לשחק, רק שאנחנו הרבה יותר טובים מרוב היריבות.

השער הראשון ג’וד כבר כשהוא נכנס לרחבה מהצד שלו צד שמאל, מודריץ’ הבקיע מהצד שלו צד ימין והשער של בראהים הובקע כשבראהים משחק חלוץ ולא קשר ימין(התפקיד של מודריץ’ באותו משחק), וב 442 החלוצים חופשיים לנוע לאן שרוצים עוד משנות ה 90

לא זכור לי מהלך אחד של מודריץ’ מאגף ימין.

מודריץ’ במרכז, רודריגו נע שמאלה, ג’וד נכנס לאמצע, ברהים מתקרב לאמצע ואחורה לאפשר עוד אופציית מסירה, מי שבתכלס באגף ימין הוא לוקאס.

ב442 בדרך כלל היו משחקים עם חלוץ 9 וחלוץ קטן יותר שהיה יותר נייד. הכדורגל היה הרבה יותר שבלוני. אני לא יודע איך אפשר להשוות את זה למה שאנחנו רואים היום. אבל באמת שאין לי כח להיכנס לדיון על זה, אם אתה רואה את זה כ442 אז סבבה. אפשר לפרש את מה שאנחנו רואים בהרבה דרכים. אני אישית בכלל לא מאמין במספרים האלה היום כשזה נוגע להתקפה וחושב שזה משהו מאוד מיושן ולא רלוונטי.

ולי לא זכור שדיברתי שמודריץ’ שיחק באגף ימין, כתבתי קשר ימני, כתבתי ג’וד חצי שמאלי, ואם תראה בתמונה שאתה העלית הם בדיוק בעמדה שציינתי, מודריץ’ קשר חצי ימין וג’וד חצי שמאל, מודריץ’ מהעמדה של קשר ימין מסר לג’וד שנכנס לרחבה מעמדת קשר שמאל והבקיע.
גם בשער של מודריץ’ עמדת המוצא שלו לכניסה לרחבה והבעיטה היא מאותו מיקום, קשר ימין.

יש כמה וכמה דרכים לשחק 442, ה 442 שמשחקים עם חלוץ גדול וחלוץ קטן זאת אחת מהגירסאות הכי מיושנת שלו(וגם השיטה הכי מהנה לצפייה בפער לא קטן מכל שיטה אחרת), גם הקשרים בצדדים היו קיצוניים ואז כל קישור מעובה מודרני היה אונס אותך.

אנחנו משחקים 442 עם עמדות מוגדרות ובלי הרבה חופש, אין דרך אחרת לראות את זה אלא אם אתה אונס את המציאות.

433 עם דאבל פיבוט וג’וד חופשי לגמרי עם חוסלו חלוץ זה המערך שאני רוצה לראות.

מפה הבנתי שהתכוונת שברהים חלוץ ומודריץ’ קשר ימין.

בכל מקרה אין לי שום יכולת להוכיח שאתה טועה או להוכיח שאני צודק מכיוון שהקומבינציה שאתה מדבר עליה בהחלט תיתכן בכדורגל שאני מדבר עליו. אנצ’לוטי ידוע בכדורגל היותר חופשי שלו וזה גם מה שאני רואה. הבישול של רודריגו לחוסלו למשל מול אוניון ברלין שהגיע מהאגף הימני, או הפריצה של ג’וד מאגף ימין אתמול (לאחריה הוא בעט ונבלם) הן עוד דוגמאות לכך. אני לא רואה איך הדיון הזה יכול להתפתח מכאן למשהו שהוא פחות באוויר.

העניין הוא שיש הבדל גדול בין העומס על צד שמאל עם ויני ובלעדיו.

בלעדיו זה אומר שיתוף פעולה נהדר של ג׳וד ורודריגו שכולל חילופי מקומות, דאבל פסים ומסירות קצרות, יכולת אישית שבעיקר מבוססת על יצירתיות ואי-צפיות וגם יכולת של כל שחקני ההתקפה (ברהים, ג׳וד ורודריגו) להיכנס מקו שני

איתו זה עומס על צד שמאל עם ויני שלרוב מוסר באיחור או לא מוסר, עם חסרונות מאוד ברורים כשהוא משחק במרכז ולרוב הוא נכנס לקו ברחבה ומנסה להוציא כדור רוחב שזה כמעט בלתי אפשרי וגם מאוד צפוי ברגע שהכדור מגיע אליו. נכון יש לו גם יתרונות - מחייב שמירה כפולה ומשולשת עליו והמון פוקוס ואיכשהו הוא עדיין מייצר מצבים טובים כמעט כל משחק וכמובן שיש עוד

העניין הוא שברגע שויני משחק רואים פחות מהלכי כדורגל ויותר בידוד שלו כשכולם נתקעים ומהלכים אישיים. בלעדיו ראינו כדורגל הרבה יותר קבוצתי, יצירתי ולא צפוי ולטעמי הרבה יותר איכותי

לדעתי היתרון הגדול ביותר של ויני זה במשחקים הגדולים, קבוצות שרוצות לתקוף חייבות להקריב בשביל זה בהגנה וזה מייצר לו גם המון שטחים אבל גם המון אחד על אחד ולשום מגן ושום קבוצה יש פתרון לגביו

שויני יעזור לג׳וד לגבי השופטים והתגרויות מיריבים וקהל? אוי ואבוי לנו…ויני הוא האחרון שיכול לתת דוגמא לזה בינתיים
זה אמור להיות הפוך - שבלינגהאם עוזר לו
ואני מאוד מקווה שג׳וד לא יגרר כמו במשחק האחרון, למרות שגם בו אז היה אפשר לראות איך הוא מרים את רודריגו ושאר שחקנים שלא קיבלו שריקות כדי שיחזרו וישחקו מיד ולא יגררו

בדיוק, כתבתי בדיוק אותו הדבר לפני כמה משחקים, בלי ויני אנחנו תוקפים משני האגפים, פרוסים יותר רחב ויותר סמטרי וככה הרבה יותר קל להניע את הכדור וזה מצויין לשחקנים שאוהבים לקבל את הכדור בין קווי ההגנה, במיוחד ג’וד ורודריגו.
ועם כל הביקורת שיש פה על ואסקז הוא הרבה יותר טוב התקפית מקרבחאל בשיטת המשחק הנוכחית.

אם ויני חוזר והוא מתחיל להפריע למה שמתפתח במשחקים האחרונים מבחינתי שישב על הספסל.

יקח לו זמן להשתלב בכל זה אבל עכשיו זה הזמן לשלב אותו, בעונה הזאת. מה שאתה אומר על ויני זה נכון, שטף המשחק שלו לא באותה רמה של השאר, אבל זה הזמן להכניס אותו לעניינים וזה לא משהו שאי אפשר ללמוד. אתה גם זוכר את השחקן שהכל היה על הכתפיים שלו, לא בטוח שהיום זה יראה אותו הדבר.

הוא הכי מנוסה בזה, איך שלא תהפוך את זה.

העניין הוא למה דווקא העונה? כדי שנפסיד אליפות לג׳ירונה?
אני מבין את מה שאתה אומר, ומסכים (למרות שאני לא הכי אופטימי בעניין, או לפחות חושב שזה לא יצא יותר טוב מהמצב הנוכחי בלעדיו).

בסוף אני לא מקשה עליך אלא על המעמד של ויני בעיני המועדון ככתר של הפרויקט הנוכחי והעתידי, כי אני מאוד מתוסכל מויני ולא מת עליו ועדיין מבין שיש לו איכות ענקית שאי אפשר לוותר עליו (לבינתיים)

כי ויני הוא הסופרסטאר הכי לא סופרסטאר שראיתי, אחד כזה שכל משחק כמה פעמים תדפוק את הראש בגללו ובגלל הטיפשות שלו, קבלת ההחלטות הגרועה, החמצות ענק מול השער, הוא לא יודע לאן הדריבל שלו הולך והכל נותן רושם של ״פוקס״, ועדיין הוא יבוא ויתן לך מצבים כל משחק, יתן ספרינטים משוגעים בדקה 90, יתן לך גולים שגם אם תתן לו עוד מליון פעם הוא לא יתקרב לרמה שלהם וברגעים ומשחקים מאוד משמעותיים כמו הראשון מול ליברפול עונה שעברה, השער מול סיטי עונה שעברה וגם ההוא על הראש של פרננדיניו ב22 ויש עוד ועדיין רואים שהוא מעורב ב30,40+ שערים כבר שני עונות ברצף

לכן מה שהייתי רוצה (ולא יקרה, אני יודע) זה שאמבפה יבוא וניפרד מויני תמורת סכום נאה שבו נקנה חלוץ או שחקן קו ימין אמיתי.
כמו שאמרתי זה בחיים לא יקרה כי המועדון לא עומד לוותר על ויני בשנים הקרובות אז הרצון שלי כרגע הוא שכשהוא יחזור יהיה נסיון שלו בצד ימין כמו שדנו פה בפורום לפני כמה חודשים, לדעתי זה הזמן וזה שווה נסיון - יחזיר לחיים את קו ימין שלא ראה שם שחקן התקפה שנים, ישאיר את הכדורגל האיכותי שיש לנו בצד שמאל וגם יתן עוד מימד של וורסטיליות והפתעה עם חילופי מקומות כך שויני יוכל גם ללכת שמאלה לעיתים, ובמשחקים הגדולים הוא בשמאל קבוע

יש יתרונות ויש חסרונות, אני דווקא מאוד מחבב את לוקאס אבל קרבאחל עולה עליו לחלוטין.
בהתקפה, על הקו ללוקאס יש יתרון ברור זה נכון - גם צריך לזכור שלוקאס קשר ימין במקור, אבל אני גם מוחה על זה שקרבאחל חסר תועלת במשחק ההתקפה שלנו, כי יש לו תנועה נהדרת, לחץ טוב וגם את ההוראה המוזרה של אנצלוטי של להיכנס פנימה למרכז הוא עושה מצוין, בחכמה רבה עם שחרור של שחקן אחר ואופציית מסירה

לאחרונה טענו פה על שניהם על כדורי הרוחב וההרמות שלהם - לדעתי שניהם בסדר גמור, לא וואו אבל בסדר. פשוט הרמה או כדור רוחב לא יעבור לרחבה מהקו גם עוד 100 שנה אם נמשיך לשחק עם שחקן וחצי ברחבה ובמיוחד אם הם נמוכים, גם אם מי שיגביהו יהיו קאנסלו או ארנולד. היכולת שלנו להכניס כדור לרחבה זה או עם כניסה בדריבל והוצאה אחורה או בהרמה מהhalf space, גם אם חוסלו נמצא ברחבה הוא לרוב לבד כשרודריגו/ויני לא רלוונטים, ג׳וד בדכ בא מקו שני

ועם כל הכבוד למשחק ההגנתי הטוב שלוקאס נתן מול ויאריאל, קרבאחל עדיף עליו שם במאה אחוז.

איך שלא נהפוך את זה, ויני הוא אוברייטד ומקבל יחס של שחקן ברמת הטופ 5, כשבתכל׳ס יש ספק אם הוא נכנס לעשירייה.

אני מחזיק מרודריגו הרבה יותר, ולראיה שכאשר הוא מקבל יותר זמן בצד שמאל, המספרים והיכולת מעידים בפני עצמם.

אפשר לתרץ את זה באלף ואחת דרכים, אבל מה שיש לרודריגו בקבסה, בשילוב הכישרון וקור הרוח, הופכים אותו בעיניי לשחקן טוב ועדיף על ויני, וזה כל העניין.

אם אפשר לקבל 200 מיליון עליו על מנת לא לפגוע ברודריגו, מבחינתי עושה את זה מחר.

איך שלא תהפוך את זה, שתי העונות האחרונות שלו הם של שחקן ברמת הטופ 2 ומשום מה הוא נהיה אויב האומה.
החסרונות שלו ברורים ואני לא אזכיר אותם כאן כי דיברו עליהם מספיק.
אנחנו כל העונה בפורמה טובה, עם ויני או בלעדיו. אז אי אפשר לקשר בין היכולת של הקבוצה לבין היעדרות שלו, פשוט כי אין קשר.
להזכירכם - העונה, בעמדה שלא מתאימה לו הוא עם 4 שערים ובישול ב-10 משחקים - ממוצע דומה לרודריגו בפריים שלו.
לגבי העמדה שלו, די ברור שיצטרכו לשנות משהו, בהנחה וגם אמבפה/שחקן התקפה וורלד קלאס כלשהו מגיע.
אולי הכדורגל שלנו פחות שוטף כשהוא על המגרש אבל כנגד זה יש יתרון - הוא על המגרש.
וכמו שסנטיאגו היטיב לומר

למכור אותו? את הווינגר טופ 2 בעולם? תמורת מי?
אבל עזבו אתכם. העיקר ששמנו ארבעה שערים (שכולם חוץ מהקסם של מודריץ’ היו טעויות של ההגנה יותר מיכולת שלנו) מול האין הגנה של ויאריאל. מי צריך את ויני? :unamused:

ויני הגיע למעמד שהגיע אליו בזכות היכולת והתרומה שלו. רודריגו עדיין לא הגיע למעמד הזה בעיני המועדון והיריבות, וברגע שיגיע לשם גם רודריגו יצטרך להתמודד עם מה שמתמודד ויני ואנחנו לא יודעים איך הוא יצליח להתמודד עם המכשולים ששמים לו.

גם אני הייתי מתוסכל מויני בתקופה הזאת של בין הפציעות, אבל כשהצליחו לאפס אותו הוא הפך למפלצת שגם החזירה את רודריגו לעניינים אחרי שחודשים הוא לא פגע. אי אפשר לקחת ממנו את התרומה שלו בעניין הזה, הוא יודע לסדר מצבים לשחקנים שמסביבו, מושך מהם אש, ומאפשר גם להם לשחק טוב יותר.

לויני יש יכולת שאי אפשר ללמד, והיא לקחת כדור ומכלום לעשות שער. ושוב, הוא לא עושה את זה אחת למשחק, הוא עושה את זה בצורה קבועה. כשהוא לא מרוכז הוא נראה זוועה, אבל כשמצליחים לאפס אותו הוא שווה גביע צ’מפיונס.

לכולם יש חסרונות, ואי אפשר לצפות שכל שחקן יהיה מושלם. גם לא רודריגו מושלם, עם כל האהבה שלי אליו ובכנות שאני אוהב אותו יותר מ5 ויניסיוס ביחד. החסרונות של ויני ברורים, אפשר לעבוד איתו עליהם, עובדים איתו עליהם, וכשכן מצליחים בעבודה איתו (שזה רוב הזמן למעט תקופות מסויימות) הוא נותן תרומה של 2-3 שחקנים. גם מגביל מאוד את היריבה ומאלץ אותה לעשות שינויים, וגם יוצר המון עבורינו.

לאורך כל השנים האחרונות טענתי שהבעיה היא לא ויני, אלא הבעיה שאין לו עזרה. אז בינתיים הוא סבל משינויי עמדה, נפצע, חזר, היה לא מרוכז ועשה שטויות, ועד שהתאפס הוא נפצע שוב. הוא עבר חודשים לא קלים שמן הסתם הוא למד מהם. הוא עדיין שחקן צעיר, יש לו עוד מקום להתפתח, והוא רחוק מלהיות מוצר מוגמר.

אין לי ספק שהמועדון עדיין משקיע וישקיע בו. כישרון כמו שלו אי אפשר למצוא בקלות, אם בכלל. כל שאר הווינגרים שיש היום פשוט רחוקים ביכולת ממנו, וזה כולל גם את רודריגו. ויני כבר הוכיח שהוא יכול להוציא מים מהסלע עם הקבוצה האנמית שהייתה לנו בעונות הקודמות ואין שום סיבה לותר עליו היום.

על פניו נראה שויני בסך הכל שחקן יותר טוב מרודריגו, למרות שאישית מאמין שרודריגו יותר טוב ושעם הזמן והמשך ההתפתחות שלו זה יוכח, אבל נצא מנקודת הנחה שויני יותר טוב.
ויני יפרח במצבים שצריך להוציא מים מהסלע, יקח את כל המשחק אליו יבזבז המון התקפות, יוציא הרבה שחקנים מהמשחק, יוציא לנו את הנשמה אבל יביא את המצבים שלו, מצבים שהוא יצור מכלום.
רודריגו מתאים יותר למשחק של הנעת כדור, חילופי מסירות מהירים, חילופי מקום, תנועה חכמה, משחק משוחרר ומהנה, את המספרים שלו הוא יביא תוך כדי שטף משחק כשזה לא בא על חשבון שחקנים אחרים תוך כדי משחק מאוזן, אבל אם המשחק הקבוצתי לא יעבוד והמשחק יתקע יביא פחות שערים, לפחות כרגע אם לא יקפיץ את המשחק שלו לרמה הבאה.

השאלה איזה כדורגל אנחנו רוצים לראות ? והאם אפשר ללמד את ויני לשחק כדורגל יותר חכם ולגרום לו להפסיק ללכת עם הראש בקיר ? אני בספק ענק בקשר לשאלה השנייה ומעדיף את המשחק שרודריגו מצטיין בו בקשר לשאלה הראשונה.

אתה אומר את זה על סמך מה שראינו ממנו בשנתיים האחרונות, אבל האם הייתה אופציה אחרת? כשהוא לא היה עושה את זה היינו צריכים נס בדמות טיל של אסנסיו או פדה, לא הייתה לנו התקפה חוץ ממנו.

הבעיה לא שהוא סוחב את כל המשחק אליו, הבעיה הייתה שלא היו לנו פתרונות חוץ ממנו. שהוא היה הפיתרון היחיד שיש לקבוצה לייצר שערים. שלקרלו תהיה עוד תוכנית מאשר תנו את הכדור לויני והוא כבר יסדר את המצב לבנזמה.

אני רוצה לראות אותו למשך תקופה בקבוצה שיכולה לייצר התקפה גם בלעדיו. שלא כל התקפה תהיה חייבת לעבור דרכו ואם לא אין סיכוי לשער. שאם יסגרו אותו עם שלושה שחקנים אשכרה יהיו שחקנים על המגרש שיוכלו לנצל את זה.

אם לאורך תקופה שהוא היכולת טובה ולא חלוד הקבוצה תשחק גרוע, אז אני אאלץ להסכים עם הטוענים שצריך למכור אותו. בינתיים אני לא רואה אופציות טובות יותר בשוק. ולפני שתגידו אמבפה, הקבוצה מעוניינת בו בלי קשר לויני, והכל תלוי אם החרא הזה באמת משחק איתנו או שהוא מתכוון לחתום.

רודריגו שחקן מעולה, סופסוף עושה התקדמות אדירה, אבל אין לו את היכולת לסחוב את הקבוצה על הגב לבדו כמו שיש לויני. מבין הווינגרים השמאליים הפופולאריים היום, רודריגו בהחלט מציג את היכולת הגבוהה ביותר, אבל למזלנו הוא מעולה כמעט באותה המידה גם בימין ששם חסר לנו שחקן.

אני חושב שמגיעה לויני הזדמנות לשחק בקבוצה בריאה יותר לפני שאנחנו חורצים את גורלו.

אני מסכים עם רוב ההודעה שלך ובמיוחד עם המשפט הזה
בסוף זה שויני היה צריך לסחוב התקפה שלמה על הכתפיים פגע בהתפתחות שלו בסט יכולות שעדיין אין לו, אבל אני גם לא חושב שיהיה לו את היכולות האלו בצורה טובה. בסוף גם איך שזה נראה ויני יחזור והדרכים לייצור מצבים יהיו אותו דבר כבעבר - ויני מוציא מים מהסלע או לפחות ינסה

אני גם מסכים שרודריגו אישית פחות טוב מויני, לפחות כרגע אם תיקח את הפוטנציאל בחשבון אבל ״חובת ההוכחה״ עליו ולא על ויניסיוס
מה שכן אני מעדיף אותו בבירור על ויניסיוס בצד שמאל או לצורך העניין לבניה עתידית כי עם רודריגו יהיה אפשר לשחק כדורגל, ובזה אני מתכוון שיהיה משחק התקפה קבוצתי טוב
אתה צודק בזה שלויניסיוס יש יכולות שאי אפשר ללמוד, אבל אני חושב שאת שאר היכולות הוא לא יפתח בצורה מספקת.

לויני יש יכולת לספק מצבים יש מאין ולסחוב התקפה לבד (ליטרלי לבד) אבל היכולת הראשונה לא תמיד תספיק וכשזה בא על חשבון משחק ההתקפה הקבוצתי - מה שמצריך יצירת מצבים יש מ״אין״, אנחנו גם הופכים להיות תלויים רק בה וזאת בעיה גדולה
היכולת השניה זה חלק מהיתרון שיש לו במשחקים הגדולים ומול קבוצות התקפיות - כל שחקן התקפה עם מהירות ודריבל פורח כשיש לו שטחים ואחד על אחד, אבל:

1. אצל ויני זה עוד יותר בולט ומועצם
  2. עם ויני יש את הפריביליגיה להגן עם הרבה שחקנים וולהשאיר רק אותו למעלה כשהוא יצליח לשמור על הכדור ואף לייצר מצב כשהוא אחד על שלוש עם שטח
    אבל, גם במשחקים האלו אנחנו נצטרך וגם רוצים לשלוט בכדור ואנחנו גם ניתקל בהגנות ושחקני הגנה יותר קשים וחכמים ובסטיואציות האלו + מול הבונקרים של הקטנות אני מעדיף את רודריגו, וגם רודריגו יפרח במתפרצות כשיהיו לו שטחים - פחות מויני, אבל עדיין יהיה מסוכן.

אם אסכם אני מעדיף את ה״שנמוך״ (שיכול להתברר גם שהוא לא כזה שנמוך משמעותי) של רודריגו בצד שמאל אבל עם שדרוג של משחק ההתקפה הקבוצתי, על פני ויני בצד שמאל אבל התעקשות עליו ו/או חוסר יכולת לשחק איתו משחק התקפה קבוצתי כמו שצריך
בשני הסטיואציות שניהם יצטרכו עוד עזרה ושחקני התקפה, אבל כבר עכשיו עם שניים וחצי שחקני התקפה אפשר לראות את ההבדל ביכולת של הקבוצה מבחינה התקפית - אם זה איזון ושטף משחק, גיוון ביצירת מצבים

לא הייתה אופציה אחרת לקבוצה, אבל לויני כן היו המון אופציות להראות גיוון והוא לא עשה.
גם לקחת את הקבוצה על הגב אפשר לעשות בדאבל פסים, בתנועה חכמה לשטח או קבלת החלטות נכונות, ויני לא הראה כלום חוץ מלקחת כדור ולעבור שחקנים ולייצר מצב מכלום, הוא הכי טוב בעולם בקטע הזה אבל האם זה מה שקבוצת על צריכה ?
ויני לא יודע לעשות תנועה חכמה לשטח, הוא מחכה לקבל את הכדור לרגל ולא לשטח למרות המהירות האדירה שלו שאם ינצל אותה נכון לתנועות מתוזמנות הוא יגיע להמון מצבים בקלות, תראה את התנועה ללא כדור של אמבפה ותבין למה אני מתכוון.
ויני גם כמעט אף פעם לא יגיע למצבים תוך כדי שיתוף פעולה מהיר וחכם עם חבר לקבוצה.
הוא כמעט אף פעם לא יקבל את ההחלטה הנכונה בזמן הנכון אלא יפספס את ההזדמנות להתקפה קלה וילך עם הראש בקיר מול 3 מגינים.
ויני כמעט ואף פעם לא ישתמש בשמירות הכפולות שהוא מקבל כדי לשחרר שחקנים אחרים.

זה לא קשור לכך שהקבוצה הייתה תלויה בו או לא, ב 5 העונות האחרונות ראינו בדיוק מה ויני יכול ומה הוא לא יכול, אני אופתע מאוד אם פתאום יתגלה כשחקן חכם שמתאים למסירות כפולות , לחילופי מקום וכניסה בין הקווים ולשטחים מסוכנים כפי שאנחנו רואים מרודריגו, זה לא המשחק שלו.

כל מה שאמרת נכון במאה אחוז. אבל יש לו מקום להתפתח, הוא עדיין צריך להשתפר וללמוד את הדברים האלה. הוא עדיין צעיר וילמד. התנועה שלו ללא כדור לעולם לא תהיה כמו של בלינגהאם או אמבפה, אפילו לא כמו של חוסלו שבאמת מצוין בזה. אבל הוא יכול ללמוד ולהשתפר, הוא כבר עשה התקדמות בעניין ולא מן הנמנע שהוא ימשיך אותה.

לעומת זאת את מה שהוא כן יודע לעשות אי אפשר ללמוד, ואת הכישרון שלו אי אפשר להחליף.

@Shayy
אני מבין את הסייגים שלך, הכדורגל של רודריגו תמיד יהיה שוטף. אבל כמו שכבר כתבתי לפני, אני מעדיף לראות את ויני בקבוצה בריאה לפני שאני מגיע למסקנות.

רודריגו תמיד יהיה אסתטי הרבה יותר מויני, נראה לגבי היעילות.

בסופו של דבר רודריגו מעולה גם בימין כמו שהוכיח אינסוף פעמים, לא חושב שנפגע יותר מדיי מהבחינה הזאת.

מבטלים פה את רודריגו שבזמן אמת הציל לנו את התחת לא פעם ולא פעמיים בליגת האלופות, כשהוא משחק אצלנו רוב הזמן בעמדה שבה היתרונות שלו פחות באים לידי ביטוי באופן משמעותי. מנגד מהללים שחקן שמקבל פה יחס של כריסטיאנו בשיאו, כשבפועל הוא מחרבן התקפות מדופלם.

הנקודה היא שויני לא מממש את כמות הכישרון שיש לו, ואני בספק אם אי פעם יוכל. אין לו יותר מדי שכל וקשה לי להאמין שזה ישתפר עם הזמן אם זה לא השתפר עד עכשיו.

בשום מצב אני לא מבטל את רודריגו! אני מאוד תופס מהשחקן הזה, אם כי חובה להודות שכמו לויני - גם לו יש בעיות מנטליות גם אם שונות. הייתה לו הזדמנות בפציעה הראשונה של ויני לקחת פיקוד על הקבוצה והוא לא עשה את זה. זה לא שהיום הוא פתאום למד לשחק כדורגל, אלא שהבעיה הייתה אצלו מנטלית.

זה שויני מוכשר יותר לא בא להוריד מרודריגו. רודריגו מוכיח בשבועות האחרונים שהוא כן נמצא ברמה של שחקן פותח בריאל מדריד ושכן ניתן לבנות עליו כשחקן הרכב. אלו עובדות שאי אפשר להווכח איתן. עם זאת, עובדה אחרת שאי אפשר להתווכח איתה, היא שעם ויני הגענו לרמות הכי גבוהות כשהוא היוצר הכמעט בלעדי בקבוצה.

אני לא רואה קונפליקט בינהם, אמנם רודריגו נראה יותר טבעי בשמאל, אבל חלק מהמשחקים הגדולים ביותר שלו הגיעו כשהוא הוצב באגף ימין. המשחק ההוא מול סביליה, הצמד מול סיטי, והשער מול צ’לסי. במשחק מול אונייון ברלין הוא הוצב יחסית בשמאל אבל הפעולות הטובות שלו הגיעו דווקא מימין. אחת מהאיכויות הגדולות של השחקן הזה היא שהוא מעולה בכל מקום בהתקפה.
רודריגו בימין מעולה כמעט כמו רודריגו בשמאל, סוגר לנו משבצת שחסרה לנו, ומאפשר לויני לשחק בשמאל. ויני שחקן שלמרות שלא קרוב למצא את הפוטנציאל שלו, עדיין הוכיח שניתן לסמוך עליו שיסחב את הקבוצה לרמות הכי גבוהות. כמו שכתבתי בהודעות קודמות, אני מכיר את הבעיות שיש לויני אבל רוצה לראות אותו בקבוצה בריאה ומאוזנת לפני שאני קובע שצריך להטיס אותו מכאן.

מעבר לכך, ויני פה כדי להישאר, אגף שמאל שמור רק לו, והוא הגיע למעמד הזה בצדק. הדיון הזה כלל לא רלוונטי בשלב הזה מכיוון שאין שום דיבור על מכירה שלו.

ברגע שרודריגו הוסט שמאלה, קיבלת מפלצת. זה מתבטא בשערים וגם ביכולת האישית. אני באופן אישי חושב שהדריבל שלו גם יותר טוב משל ויני.
כישרון לשניהם יש, שכל רק לאחד מהם.

האם תוכל לסמוך על ויני שיתן לך 6 גולים ב-5 משחקים?
כי אני לא. וזה עוד מבלי להיכנס לתופעת הניימאריזם החמורה שויני לוקה בה.

כתבתי על זה בעבר ואכתוב שוב - משחקן עם כמות כישרון כזו אני מצפה לעשות התקדמות באספקטים הבסיסיים במשחק. השתלטות על כדור, פסים נורמליים, בעיטות סבירות. על כל נגיעה אחת נורמלית יש לו 4-5 הזיות. כואב לי בעיניים ולחץ הדם שלי עולה כשאני רואה את הדברים האלה. בסופו של יום הזמן שלי מוגבל וכאשר אני יושב לראות משחק אני רוצה להנות. ויני גורם לי לסבול 80 אחוז מהזמן. וזה כל הסיפור מבחינתי.