כשויניסיוס קיבל את ההרכב ב21-22, זה לא התבטא בשערים ויכולת אישית?
אמממ… כן? גם היו לו הרבה יותר רצפים כאלה מרודריגו בשתי העונות האחרונות.
בנוגע לכל זה - אתה צודק ב100% ואני חושב שבשלב הזה זה כבר לא הולך להשתנות דרסטית, בטח כל עוד הוא הפנים של המועדון ומאמנים לא יכולים לחנך אותו.
אבל בטוטאל של הדברים, ויניסיוס נכון ל20.12.23 שחקן מוכח, טוב ומשמעותי מרודריגו, וגם כשהוא משחק כמו ילד מפגר ולא מצליח להעביר פס הוא שווה מעורבות בשער כל משחק וחצי- בניגוד לרודריגו שאחרי 2 החמצות ייעלם לך לחודשיים.
רק כדי להבין את הפערים ביניהם- רודריגו בפתיחת העונה הטובה בחייו עם מעורבות ב16 שערים ב23 משחקים. ויניסיוס עם הפתיחה הכי גרועה שלו בשלוש העונות האחרונות מעורב ב10 שערים ב13 משחקים.
רודריגו רק העונה מקבל הרכב קבוע. רודריגו רק לאחרונה משחק בעמדה שמתאימה לו. כשהוא יקבל שם יותר קרדיט הוא יציג נתונים בהתאם. עוד לא נכנסתי לעניין הורסטיליות וההסתגלות, כן? לויני יש הפסקת חשמל במוח ברגע שהוא מתנתק מאגף שמאל. הוא פשוט לא יודע מה לעשות. מרגיש שגם הפעולות החיוביות שלו, מעבר להבלחות פה ושם, הן די מתוכנתות.
אשמח לנתונים עליהם אתה מסתמך בנוגע לרצף משחקים.
רודריגו הביא לנו צ׳מפיונס מבחינתי. הוא שחקן קלאצ׳.
אם תשאל אותי אצל אני רוצה את הכדור בדקה ה-90, לא ממצמץ ואומר זרוק אותו לרודריגו.
בשמינית הגמר עלינו עם שלושער של בנזמה על פסז במשחק השני, לויני הייתה מעורבות (לא סטטיסטית) בשלושת השערים.
ברבע הגמר כמעט וסגרנו סיפור כבר במחצית הראשונה של המשחק הראשון, כשטוכל עלה עם 3 בלמים והשאיר את ויני פתוח לגמרי. במחצית השניה הוא כבר השאיר את ריס ג’יימס מאחורה. במשחק השני רודריגו החליף את קסמירו בשלבים היותר מאוחרים של המשחק וסגר סיפור עם וולה מאגף ימין אחרי טרוולה של מודריץ’
בחצי הגמר סיטי שכבו עלינו, רודריגו אכן עלה מהספסל ושם את הצמד האלמותי. לפני כן במשחק הראשון ויני כבש את אחד משערי הסולו הזכורים ביותר בשנים האחרונות.
בגמר ויני כבש את שער הניצחון.
באגף ימין, רודריגו פתח רק במשחק הראשון מול סיטי. בשני המשחקים מול פסז אסנסיו פתח, וביתר ואלוורדה.
נכון, אבל שחקני כדורגל הם בני אדם ולא חבילת נתונים בפיפא. אז הוא סתום ומקבל החלטות כמו שחקן נוער ומצד שני הוא ניצח את ליברפול (פעמיים), את סיטי, את בארסה והחזיק על הגב ביחד עם בנזמה את ההתקפה של הקבוצה הגדולה בעולם במשך שנתיים.
פשוט תעיף מבט כאן.
בתחילת 21-22 היה לו רצף דומה מבחינת מספרים לזה הנוכחי של רודריגו רק בפחות דקות ולמיטב זכרוני יותר שערי קלאץ’.
גם בינואר-מרץ של אותה העונה הוא היה מעורב בשער בכמעט כל משחק.
וגם, תאמין או לא, בתחילת 22-23 ויניסיוס כבש 4 שערים ב5 משחקים בליגה והיה מעורב ב7 מ11 השערים שלנו בנוקאאוט מול ליברפול, צ’לסי וסיטי.
בסיידר, רודריגו היה יותר קלאץ’ מול סיטי וצ’לסי אבל בשאר הזמן זה היה המופע של בנזמה וויניסיוס. זה נחמד (וחשוב!) להיות סופרסאב אבל צריך גם שחקני הרכב שיביאו אותך למעמד הזה. ויניסיוס בישל פעמיים מול צ’לסי, בישל מול פריז, כבש שער אגדי מול סיטי ואת השער בגמר נגד ליברפול.
בקיצר, אחלה רודריגו, נכון ל20.12.2023 אין משהו שהוא עשה שויניסיוס לא עשה ובמספרים זה עוד לא שם.
שחקן קלאץ’, תרם תרומה קריטית מהספסל, אבל להגיד הביא צ’מפיונס כשבאותה נשימה אתה מבטל את ויני זה לא ענייני, ועיוות מטורף של המציאות. רודריגו באותה תקופה היה שחקן ספסל.
רודריגו מאוד אהוב בריאל מדריד, והעובדה שלא הגיע למעמד של ויני זה אך ורק עליו. אין לי שום דבר אישי נגדו אלא להיפך, אבל חובת ההוכחה עליו. כשיתרום כמו ויני (ואם ימשיך ככה לחלוטין יהיה אפשר לומר את זה), כשיתמודד עם המצבים שויני מתמודד איתם מבחינת השמירה והיחס מהיריבות, והעול המנטלי שכרוך בלהוביל את ההתקפה של ריאל מדריד, אני אשווה ביניהם. בינתיים יש לרודריגו, מבחינתי, עוד המון להוכיח.
וזה, כמובן, תלוי בזהות המאמן. עם אלונסו, קלופ, ושאר המאמנים האלה אנחנו ממש נראה את זה בא לידי ביטוי. עם אנצ׳לוטי זה בעיקר יתבלט על הבלחות ורנדומליות ולכן ויניסיוס יעני עונה על הגישה הזאת.
אני 100% איתך. רק שההנהלה תביא כבר מאמן טוב ונראה את הכישרון האמיתי של כל השחקנים הצעירים שלנו שבינתיים קצת מבוזבז / לא ממומש.
אתם מתמקמדים באלמנטים הלא נכונים. כן, לויניסיוס יש יכולת לעזור לקבוצה כשהיא תקועה הרבה יותר מרודריגו, וזה כנראה לעולם לא ישתנה. אבל אי אפשר להתעלם מזה שויניסיוס הורס התקפות סדרתי וזה בשונה לחלוטין מרודריגו. הנזק המשני שהוא מייצר הוא עצום, וזה נזק שכמעט לא קיים כשרודריגו משחק במקומו בשמאל.
בעיניי זה ממש לא מקרי שהקבוצה נראית הרבה יותר טוב בתקופה הזו (לצד שינוי המערך).
ממש לא מקרי. הקבוצה רצה הרבה יותר זמן, החלק הקדמי כולו ביכולת טובה, אפילו ברהים דיאס. ויני לא המשתנה היחיד כאן.
כן, ברור לי שעם רודריגו המשחק תמיד יהיה יותר שוטף, אבל ויני בסופו של יום תורם יותר, הן מבחינת יצירת המצבים והן מבחינת יצירת הכאוס בהגנות והמשאבים שהוא דורש מהיריבה.
כששומרים אותך שלושה שחקנים ואתה כל התקווה של הקבוצה ליצירת מצבים, חלק מההתקפות אתה תהרוס. זו הטענה שלי בשנתיים וחצי האחרונות, שאין לנו שום פיתרון מלבד ויני. אני באמת מסוקרן לראות איך נראה כאשר לקבוצה יש פתרונות נוספים ולא כל הכדורים ילכו רק אליו.
באיזו תקופה? מתי עם ויני נראינו הרבה פחות טוב?
ושוב, מה זה להיראות טוב? רביעיית טעויות מול האין הגנה של ויאריאל נקרא להיראות טוב? זה יפה שאנחנו משחקים טוב מול גראנדה, אוניון ברלין וקאדיז אבל מכאן ועד “יותר טובים בלי ויני” יש דרך ארוכה