מחזור 17: אמנם פיגור 2:0 אבל רק 3:3 בוויקאס נגד ראיו - יורדים למקום השלישי| פדה, ג'וד, רודריגו

לקראת ראיו וייקאנו

סטטוס ריאל:

ריאל מדריד מגיעה למשחק נגד ראיו וייקאנו אחרי ניצחון 2:3 גדול על אטאלנטה בברגאמו באמצע השבוע, משחק ראשון העונה בו הקבוצה רצה לא פחות מהיריבה שמולה. במדריד מקווים שמדובר ברגע מפנה של 2024-25, וריאל רוצה למתוח את המומנטום עוד קצת – על פני שלושה משחקים נוספים עד שיוצאים לפגרת חג המולד. הראשון שבהם הוא משחק החוץ בווייקאס נגד ראיו שעושה לנו צרות-צרורות בשנים האחרונות בביתה (ניצחון אחד בארבעת הביקורים האחרונים), היריבה היחידה בליגה פרט לבטיס אותה לא ניצחנו בעונת השיא אשתקד. אסור להביט מרחוק בצל כל הקשיים – הרי פציעות חדשות יש כמו תמיד. האם ריאל מסוגלת לחבר ניצחון חוץ שני ברציפות בליגה מה שעשתה העונה רק פעם אחת? התשובות מחר. “זה עוד משחק תובעני מאוד נגד יריבה שמקשה עלינו בשנים האחרונות”, אמר קרלו אנצ’לוטי שמכיר את הסטטיסטיקה כנראה. “הם משחקים טובים ובאינטנסיביות, בטח במשחק בית”, אמר והוסיף: “אנחנו בטוחים שנוכל לשחק משחק טוב, הקבוצה התאוששה היטב”, הוא אומר ומבהיר “לאט לאט דברים מתחילים להשתפר ואנחנו נמשיך”.

השבוע נולד באמת מושג חדש – הטריו ההתקפי ה-BMV כאשר לראשונה כבשו באותו משחק גם קיליאן אמבפה, גם ויניסיוס ג’וניור וגם ג’וד בלינגהאם. שלושה שערים גדולים שמוכיחים שוב את הפוטנציאל ההתקפי העצום של הקבוצה. ודווקא אחרי שער נפלא ואולי חצי השעה הטובה שלו במועדון – אמבפה מושבת בשל פציעה. המשך השבוע של ויניסיוס למשל היה טוב יותר – נבחר לשחקן הטוב ביותר אשתקד על ידי המארקה בפרויקט “רשימת מאה השחקנים”, וג’וד בלינגהאם קיבל העונה לראשונה את פרס שחקן החודש של האוהדים, ככה זה עם רצף נאה של שישה שערים בשבעת המשחקים האחרונים. מי לא חלק מהטריו? רודריגו שישחק מחר. “זמן רודריגו”, כמה פעמים קראנו את זה. לא כבש מאז ספטמבר. בשנה שעברה מאזנו עמד על תשעה שערים בשלב הזה…

מצד אחד ויניסיוס לא היה כשיר נגד האיטלקים ורץ המון – 10.5 קילומטרים, מוערך, וסביר שנראה אותו משוחרר ובמצב פיזי טוב יותר, ומצד שני בהעדרו של הצרפתי חסר המזל דווקא כשדברים מתחילים להתחבר – ריאל שוב תפנה לאיש למשימות מיוחדות הלא-הוא ג’וד. “אני לא יודע אם הוא המנהיג שלנו אבל הוא שחקן חשוב מאוד. את המנהיג ‘בוחרים’ השחקנים בקבוצה, הם אלו שמתרשמים, ומלבד האיכות הוא מביא הרבה מחויבות לקבוצה וזה מאוד מוערך”, אמר האיטלקי על האנגלי. האם ג’וד מסוגל לכבוש משחק ליגה שישי ברציפות? בלי קשר, הוא סיפר שהוא מרגיש טוב מאוד, שרמת המשחק שלו עלתה: “אני מרגיש נוח מקדימה ועליי להמשיך כך”. על ויניסיוס אמר הדון: “הוא השחקן הטוב ביותר בעולם עבורנו ועבור רבים. הוא שומר על הרמה שלו ועם ענווה עצומה”. אנצ’לוטי הרגיע שאמבפה ימריא עם הקבוצה לגביע הבן יבשתי שמחכה לנו בעוד חמישה ימים, “כי אנחנו מאמינים שהוא יוכל להחלים מהפציעה”.

עוד נושא שנידון לא מעט השבוע זו מכת הפציעות. “קשה להגיד למה זה קורה העונה”, אמר אנצ’לוטי, שהאשים כמובן את לוח הזמנים. מצד שני בספרד נכתב שוב ושוב עד כמה אנטוניו פינטוס “נחקר”. וכמובן, הנה, רודריגו לא היה בריא וחזר להרכב מהר מאוד בפעם הקודמת. כעת הברזילאי שלא כבש מאז ספטמבר והודה שהוא מתוסכל מאוד, אמור לפתוח במקום אמבפה. ברהים דיאס ימשיך ככל הנראה בחלק הקדמי, כדורי העומק שלו נגד האיטלקים היו חשובים מאוד. בכלל, קרלו היה לא סבלני. “אתה אומר שאנדריק לא משחק הרבה, שלא נתתי לו דקות ואני מתעלם מהצעירים”, אמר קרלו בנאום ה-“בלה-בלה-בלה” שהיו המילים הבאות שלו. “אבל אני לא עוזר לו אם אני שם אותו במגרש כשהקבוצה ברגע קשה”. הוא מבהיר: “אני לא מתעצבן (מהשאלות האלו והביקורות על כך שהוא לא משלב צעירים ולא עושה חילופים) כי זה לא נכון”.

וכמובן ישנן בשורות טובות גם, ריאל מקבלת בחזרה את אדוארדו קמאבינגה שהתאושש וקיצר במעט את זמן החלמתו. קרלו מיהר כבר להחזיר שחקנים מיד להרכב, אך הפעם אין צורך ונראה שזה לא המקרה לאור הצטיינותו של דני סבאיוס. כמובן שגם לגביע הבן יבשתי יש משקל והצרפתי אמור להישמר. “הוא בסדר וחוזר לשחק מחר”, הבהיר המאמן, כשלקמאבינגה יש רק תשע הופעות העונה – עצוב. סבאיוס זכה לכותרות רבות בתקשורת על הקילומטראז’, על כך שהוא השחקן בעל הדיוק הגבוה ביותר בקבוצה וזה שמוסר הכי הרבה בממוצע ל-90 דקות. לקרלו ההחלטה האם לקטוע את המומנטום שלו ולהחזיר את הקפטן לוקה מודריץ’. “רוטציות? קשה מאוד לעשות רוטציות כשיש לך סגל של בערך 14-15 שחקנים זמינים”, הוסיף המאמן. הוכחה מסויגת לכך: ויקטור מוניוס הצעיר יחזק את הסגל בפעם הראשונה. לורנסו אגואדו ממשיך וכן יוסוף שזומן למשחק נגד אטאלנטה.

קיים הסיכוי שאורליאן טשואמני שגם שמו עלה במסיבת העיתונאים – ישמר למשחק באמצע השבוע וכך ראול אסנסיו יחזור להרכב. מצד אחד ביצע פנדל שהראה בדיוק את הליקויים שלו – מעין אדישות כזו, ומצד שני הופעה טובה יחסית. “קודם כל אני ממש אסיר תודה עבורו”, אמר קרלו על הצרפתי, “כי הוא משחק מחוץ לעמדה הטבעית שלו והוא עושה את זה טוב מאוד. ניצחנו איתו את ג’ירונה ואטאלנטה וזה לא מקרי”. הוא מוסיף: “אנחנו גם ברי מזל שמצאנו שחקן צעיר בקאנטרה שאפשר לסמוך עליו”. פדה ואלוורדה לא בר החלפה כמובן, רק אנטוניו רודיגר שיחק יותר דקות ממנו וגם הוא יצטרך לנוח בשלב מסוים. במארקה טוענים שאולי ארדה גולר ישחק במקומו של ברהים, נראה שמעמדם בקבוצה זהה פחות או יותר. כך או כך, ריאל מקווה “לשרוד עד חג המולד” כדבריו של המאמן. המקום הראשון בר השגה, אבל צריך לעבוד. בינתיים השחקנים נהנו מארוחת חג המולד המסורתית. סופרים את הימים עד לחופשה, אבל יש עוד כמה משימות.

ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| לוקאס ואסקס, אנטוניו רודיגר, אורליאן טשואמני (ראול אסנסיו), פראן גארסיה| פדה ואלוורדה, דני סבאיוס (לוקה מודריץ’), ג’וד בלינגהאם| ברהים דיאס, ויניסיוס ג’וניור ורודריגו

מה המצב ראיו?

ראיו וייקאנו מגיעה למשחק הקרוב אחרי שנרגעה, הניצחון 0:1 על ולנסיה במאסטייה שווה זהב מבחינתה. הקבוצה מוויקאס קטעה רצף גרוע מאוד של שלושה הפסדים רצופים והתרחקה ממקומה ה-12 עד כדי שש נקודות מהקו האדום. ראיו וייקאנו של העונה היא סימן שאלה ולא רק בגלל חאמס רודריגס שהגיע כגלאקטיקו ולא משחק. לצד משחקים מעולים נגד הקבוצות הבכירות - היו נפילות גדולות, היא לא ממש טובה בבית בניגוד לעבר, כובשת רק שער בממוצע למשחק. בעונה שעברה הייתה לה נקודה אחת יותר - 20 לעומת 19, ובכל מקרה מתמטית זו פתיחת העונה הכי חלשה שלה מאז 2018-19 בה חזרה לסגונדה. במשחק הבית האחרון רודי אנטקה כבש שער מהיר בדקה ה-14 אך אתלטיק בילבאו הפכה עם צמד במחצית השנייה. כעת במשחק האחרון שוב הגיע שער מוקדם ואף יותר - פאטה סיס כבש שער מוקדם אחרי שבע דקות וראיו שמרה על שער נקי בפעם הרביעית העונה בדרך לנקודות חשובות במאסטייה. “שלוש נקודות ששוות זהב, הן שמו קץ לרצף ההפסדים וגם הטביעו את ולנסיה עוד יותר עמוק בבוץ”, נכתב בסיקור המשחק במארקה. נציין כי יש לה גם משחק חסר.

אז מה הסיפור של ראיו? היא פתחה עם 1:2 אדיר על ריאל סוסיאדד בחוץ, השיגה 1:1 ביתי עם אתלטיקו מדריד ו-0:0 נגד ג’ירונה וגם הייתה קרובה מאוד לתת פייט לברצלונה שגם מולה כבשה שער מהיר אבל נכנעה לרמונטדה במחצית השנייה (2:1). אשתקד היא עמדה איתנה מול ריאל מדריד בצמד המשחקים ופעמיים כפתה תיקו. בבית יש לה פחות נקודות (8) מאשר במשחקי החוץ (11). ההתקפה מדאיגה, אחת החלשות בליגה, רק חטאפה, לגאנס העולה החדשה ו-ויאדוליד נועלת הטבלה כבשו פחות. על המצוקה של ראיו מקדימה תעיד העובדה - ואמנם רדמאל פלקאו סיים את חוזהו אך אשתקד כבר סבל מבעיית כשירות - שמלך השערים הוא קשר הכנף חורחה דה פרוטוס שהבקיע שלושה. אחריו סרחיו קמלו עם שניים וכנ"ל אונאי לופס, ככה קשה מאוד להישאר בליגה. מיטב הסכנה אשתקד הגיעה מהקשר אלבארו גארסיה. וממי ציפו להפריח את השממה? מכוכב הקופה אמריקה חאמס רודריגס שאמנם הפסיד בגמר אבל הוכתר לשחקן הטורניר.

חשבו שיקח לו קצת זמן להיכנס לכושר, הודיעו בחגיגה גדולה על אימון הבכורה שלו – ברשתות החברתיות, אבל בינתיים כפי שאמר הפרשן רוברטו גומס – סיכוי לא רע שחאמס יעזוב. מאז שהצטרף רשם חאמס שש הופעות בלבד. עלה לשלוש דקות נגד אוססונה, ל-17 נגד אתלטיקו מדריד, 13 דקות נגד ויאדוליד, 26 נגד מאיורקה ו-13 נגד לאס פלמאס. בשלושת מחזורי הליגה האחרונים כלל לא שיחק. הוא פתח בהרכב במשחק ליגה אחד - נגד לגאנס, ובגביע בישל שער ב-2:3 על יוניסטאס לפני תשעה ימים. קשה לומר שהגיע רגע המפנה שלו. אומרים שהוא לא בכושר טוב בפן הפיזי. חאמס סיפק בתזמון מושלם ריאיון גדול למארקה, אמר שהיה שמח להישאר בריאל מדריד עוד שנתיים וסיפר על תקופתו במועדון. על המצב הנוכחי אמר: “לשחק יותר? זה לא תלוי בי, אלו לא החלטות שאני מקבל כמובן. אני מתאמן חזק מאוד ובמצב מעולה פיזית, כמובן שזה אולי עניין של טעם, יש מאמנים שמשחקים בצורה מסוימת”. הוא מבהיר: “אני בשלב בקריירה שלי בו אני משחק בצורה אחרת, אני יודע לאן לרוץ ומתי, איך לבקש את הכדור. אני יכול לפתור עניין במסירה ארוכה או בעיטה. בנבחרת הכל קל לי כי לידי יש שחקנים טובים מאוד שרוצים לשחק כמוני”. “זה תמיד נחמד לשחק נגד ריאל מדריד, מועדון שהייתי מאוד מאושר שם. זה משחק מיוחד, כבר פגשתי אותם במדי באיירן מינכן בליגת האלופות”. אכן, כבש והבקיע

ההנחה היא שראיו בהנהגת איניגו פרס, עונה שנייה בקבוצה, תשמור על “הזהות” שלה כמו שאומרים ותשחק במערך של ארבעה שחקני הגנה. סרחיו קמלו עשוי להחליף את ראדי אנטקה בחוד ההתקפה. המגן אנדרי ראטיו מוכן לאתגר מול ויניסיוס ג’וניור מולו הסתדר מעולה במשחק בשנה שעברה. אוסקר ולנטין בטוח במרכז השדה, כך ייעשה לקפטן, כאשר פאטה סיס שכבש בכאמור במחזור האחרון מתחרה עם אונאי לופס על העמדה השנייה במרכז השדה. החלוץ ראול דה תומאס שכבש נגדנו אשתקד הבקיע צמד בגביע המלך בשלב הראשון בחמישייה על ויאמוריאל הקיקיונית אך לא בתוכניות של הקבוצה, מסוכסך עם הנשיא ולא ישחק גם הפעם. זה לא כמו בפרק א’ שלו במועדון, בקיצור. ראיו יכולה לקבל הרבה אוויר בזכות התוצאות האחרונות המעולות שלה נגד ריאל. ראיו יודעת לפתוח חזק, כבשה ארבעה שערים בעשר הדקות הראשונות ושער נוסף עד לדקה ה-15. כמובן שמחר עם האוהדים זה יהיה אחרת. ראיו לא מאמינה במכירת כרטיסים באינטרנט מה שיצר כעס בקרב אוהדיה וביקורת בתקשורת.

למאמן איניגו פרס יש אנקדוטה נהדרת עם ריאל מדריד. הוא היה עוזרו של אנדוני איראולה ועמד על הקווים כשזה הורחק באותו 2:3 בוויקאס ב-2022-23, ובשנה שעברה ערך את הופעת הבכורה שלו כמאמן הקבוצה בדיוק במשחק הבית נגד ריאל שהסתיים ב-1:1. המאמן, אגב, לא אהב את הריאיון של חאמס. תחילה אמר שהוא לא קרא ואז שינה את דעתו: “אני מבין שמי שלא משחק אולי אומר דברים רעים על המאמן למקורביו”. “זה מעלה זיכרונות נעימים מהבכורה שלי, עברתי מסלול לא רע ואני מקווה שנוכל לחזור על משחק טוב והפעם לנצח בבית”, אמר המאמן איניגו כשנשאל על המשחק הקודם נגד ריאל. על העבודה הטובה של הקבוצה נגד הגדולות: “אנחנו אחרי שני ניצחונות (כולל הגביע) שמייצרים שלווה ורוגע. אנחנו חייבים לנסות לחזור על הופעות כאלה, להבקיע שערים. ההודעה שלי לשחקנים? לצאת לכר הדשא ללא פחד, להיות אמיצים, לנסות להבקיע שער או שניים”. על היעדרותו של קיליאן אמבפה: “זה חשוב כי הוא שחקן ברמה גבוהה, אבל גם מי שיחליף אותי, וזו הבעיה. זה לא משנה את המשחק שלנו”. על ריאל מדריד: “אני רואה אותה במגמת עלייה, במשחק נגד אטאלנטה הם הבקיעו שלושה שערים והתנגדו נהדר ליריבה. הם טובים יותר כמעט בכל היבט”. ראיו מאמינה.

בינתיים זה לא הולך כמו שציפה. חאמס מתוסכל

ראיו וייקאנו - הרכב משוער: אוגוסטו בטאיה| אנדרי ראטיו, עבדול מומין, פלוריאן לחונה, פפ צ’אבריה| אונאי לופס (פאטה סיס), אוסקר ואלנטין, חורחה דה פרוטוס, איסי פלאסון, אלבארו גארסיה| סרחיו קאמלו

היסטוריה ומפגשי עבר::

אתם זוכרים את זה? עונת 2018-19 זינדין זידאן כבר על הקווים אבל משחקי החוץ עדיין נותרו גיהנום. במחזור ה-35 ריאל מדריד הפסידה לראיו שעמדה לרדת ליגה וזידאן זעם: “תמיד אני לצידם אבל הפעם אני כועס על השחקנים”. בארבעת המשחקים האחרונים ניצחה ריאל פעם אחת בלבד בוויקאס - 0:1 קטן-גדול בעונת הדאבל 2021-22 כשוויניסיוס ג’וניור בישל לקארים בנזמה שבע דקות לסיום. זו התקופה הקשה ביותר שלה יחסית. ראיו ניצחה פעמיים ובכך השיגה כמעט מחצית מניצחונותיה מול ריאל לאורך ההיסטוריה. בעונת 2022-23 הנחילה ראיו לריאל את הפסד הבכורה שלה בליגה, זה היה 3:2 קודר ביום בו בלטה היעדרותו של טוני קרוס. ריאל לא הצליחה לשרוד את הלחץ הגבוה. לוקה מודריץ’ ואדר מיליטאו קבעו מהפך מהיר אבל אלבארו גארסיה השווה ואוסקר טחרו בפנדל קבע ניצחון מוצדק 2:3. בעונה שעברה, תיקו 1:1 מתסכל כשחוסלו כבש בקלילות כבר בדקה הרביעית אבל ריאל חטפה שוויון אחרי פנדל די מטופש של אדוארדו קמאבינגה ובמשחק רע לא הצליחה להשיג יותר מנקודה. אותו הפסד עליו דיברנו בהתחלה קטע רצף מדהים של תשעה ניצחונות חוץ רצופים של ריאל על ראיו, גדול מהחיים. הייתה רמונטדת 2:3 בעונת 2015-16 עם צמד של גארת’ בייל הגדול ושער מעולה של לוקאס ואסקס בנגיחה מכל הלב, היה 0:1 קטן-גדו עם העקב של כריסטיאנו רונאלדו ממרחק ב-2011-12 כשריאל לבשה אדום, ועוד דרמות למיניהן.

שער יתרון מהיר לא הספיק לניצחון. חוסלו חוגג אשתקד

למשל כמו בעונת 2002-03, שני שערים בבעיטות חופשיות. רוברטו קרלוס כבש שער אופייני, גם רונאלדו הבקיע, ולואיס פיגו קבע 2:3 בכדור חופשי מתוחכם כנגד כיוון התנועה של השוער, עמוק בתוספת הזמן. בעונת 2001-02 ריאל מיעטה לנצח בחוץ והשיג 0:3 קל למדיי. משחק שמעניין אם אנצ’לוטי זוכר – 2:3 בעונת 2013-14 על ראיו, כריסטיאנו כבש כבר אחרי שלוש דקות וריאל כבר הובילה 0:3 עם צמד שלו ואחד של בנזמה בדקה ה-48. ג’ונתן ויירה כבש בשני פנדלים תוך שלוש דקות (53 ו-56) והלחיץ. ההיילייט? שילובו של אנחל די מאריה במרכז השדה בפעם הראשונה, וזו הייתה ריאל מדריד מהירה וקטלנית יחד עם בייל. הניצחון הכי גדול של ריאל על ראיו היה 1:5 ענק במחזור הפתיחה של עונת 1995-96, האלופה המכהנת התעללה בעולה החדשה. חוסה אמוויסקה כבש ראשון, גם סנדרו סיירה הבקיע. פרננדו היירו כבש צמד וקיקה סאנצ’ס פלורס היה אחראי על החמישי ממש סמוך לסיום. נציין כי התיקו אשתקד היה הראשון בוויקאס מזה 19 משחקים. בעונת 1996-97 השיגה ראיו 0:1 על ריאל במחזור ה-25 ומחקה את הרצף הקטלני של ריאל של פאביו קאפלו שרשמה הפסד בכורה. המאזן ב-21 המשחקים בהם ראיו היא המארחת: 14 ניצחונות לריאל מדריד (67%), שתי תוצאות תיקו (עשרה אחוזים) וחמישה ניצחונות לראיו (24%), יחס שערים 23:39 לריאל מדריד. בסה"כ 42 המשחקים המאזן טוב יותר כמובן, ריאל מובילה 6:31 בניצחונות ועוד חמישה משחקים הסתיימו בתיקו

אהבה כמעט בת מאה שנה. “העיניים שראו כמעט הכל, אולי בעצם הכל”, נכתב ב-AS. סרחיו נייטו אוהד ריאל מדריד מצד שמאל ורפאל גארידו אוהד ראיו וייקאנו מצד ימין. שניהם בני 187 יחד. המדרידיסטה בן מאה, יריבו “צעיר” בן 87. הם מדברים על חלוקת נקודות במשחק הערב. שניהם העבירו את התשוקה הגדולה בחייהם גם לדורות הבאים.

רפא יכול לספור על כף יד אחת את המשחקים שהחמיץ בוויקאס ונשאר עם עליית הליגה בפעם הראשונה כרגע המרגש ביותר, סיפר בהתלהבות שאלפים הגיעו והאצטדיון היה מלא בדגלים.

נייטו: “אני ואלפרדו די סטפאנו היינו חברים ומשחקים קצת במגרש הישן בימי חמישי ליד הסנטיאגו ברנבאו. בנוסף לזה שהוא היה פנומן - הוא היה בחור חריף וקצת פלרטטן. בהתחלה הוא היה קשוח איתך כשהוא לא הכיר אותך, אבל אחר כך היה מקסים”. הוא סיפר גם על ה-1:11 שראה מהיציע נגד ברצלונה - כמובן המשחק בחצי גמר הקופה, ומדבר עם הדסימה: “ראיתי את כל גביעי אירופה, נדהמתי מחמש הזכיות הרצופות, אבל הגול של סרחיו ראמוס בליסבון לא ישכח. בדור שלנו, אתלטיקו מדריד תמיד הייתה האויב הגדול שיש להביס ולא ברצלונה”.

בדרך כלל כתבות כאלה אני לא ‘מפרסם’ כאן אלא בדף הפייסבוק ועדיין: תארו לכם גמר ליגת האלופות ב-2090, דור רומנו בן ה-98 עם חולצה של ריאל מדריד, טיטי בן ה-98 בערך עם חולצה של ליברפול, נזכרים בימי הפורום על גלגוליו השונים, תמונה למזכרת. מרגש אותי לחשוב איך הבן שלי כשיגיע בעזרת השם, אם בכלל, יאהב כדורגל, את ריאל מדריד, ירצה לראות איתי משחקים.

זה משחק מהסוג שאנחנו מאוד אוהבים לזרוק שם נקודות, למזלנו יש אחד בלינגהאם שלא יאפשר זריקת זין, אני אוהב את הג’וד הזה.

המשחק בוויקאס מחזיר אותי אחורה ל-2022/23, הפסד הבכורה שלנו, עד אז הקבוצה ניצחה על אוטומט בלי כדורגל גדול אבל מאוד יציבים. לא שזילזלתי בו לפניכן אבל טוני קרוס נעדר בשל הרחקה - אדום ראשון בקריירה - וריאל מדריד נחנקה מהלחץ הגבוה של ראיו וייקאנו ואנדוני איראולה. לא חיברנו שתי מסירות והפסדנו 3:2. כמה הוא היה חשוב. גם היום אין טוני קרוס חבר’ה, הא?

לפני שאגע בשחקן כזה או אחר, אני לא בטוח שיש פתרון קסם, זה צריך להיות משהו קבוצתי. לא רק בהזזת הכדור אלא בגישה, מלחמה כאילו אנחנו בברגאמו ושוב יש לנו מה להוכיח. אסור-אסור-אסור-אסור לבעוט בדלי. חשוב שריאל מדריד תפגין יציבות לא רק בתוצאות אלא גם בכדורגל שלה, הבסיס הוא קישור עובד, הגנה שלא מחלקת מתנות ויש מספיק כישרון בחלק הקדמי. ראיו אמנם הפסידה לברצלונה אבל כן עשתה תוצאות יפות נגד הגדולות וזה נהפך למגרש מנחוס של ממש. שנראה קבוצה שיודעת מה היא רוצה לעשות ומה היא מסוגלת לעשות עם הכדור.

בדקתי, אני תמיד עוקב אחרי היריבות שלנו, ראיו כבשה ארבעה שערים לפני עשר הדקות הראשונות, הניצחון על ולנסיה נתן לה ביטחון ותקווה, היא תרצה להתנפל. אין לה אף גולר נורמלי אבל כמה שחקנים מהירים ומסוכנים.

כמה דברים חשובים ברמת ה-11:
-שלושה שחקני התקפה טהורים בהרכב, גם אם לקרלו אנצ’לוטי ‘לא נעים’ לספסל קשר מסוים. ראינו כבר כמה זה חשוב נגד אטאלנטה כשיש מסה ואיכות.
-דני סבאיוס בכושר מעולה, להוציא אותו עכשיו זה עלול לגמור את השחקן. רק שישחק יותר בנגיעה והכל בסדר. הוא זמין לקבל את הכדור, הוא מנצח מאבקים, מפרגן לו מכל הלב. בתחילת העונה פתח נגד בטיס ואמרנו “מה לעזאזל??”, הפעם זה ראוי ורצוי.
-הייתי רוצה לראות את ראול אסנסיו משחק למרות שאני מבין שהתגובות על אורליאן טשואמני כבלם היו טובות. חשוב: אדוארדו קמאבינגה בשום פנים ואופן לא - לא למהר. רק בעת צרה או אם “בטעות” נכריע את המשחק מוקדם כמו נגד ג’ירונה.

זה צריך להיות הערב של רודריגו, די, כמה אפשר. כמה שלושה חודשים בלי שער, כמובן שהיה פצוע אבל יותר מדי הופעות לא טובות, הוא בדרך להיות מרקו אסנסיו וזו לא מחמאה גדולה. עם איך שהוא נראה כרגע לא רק ברהים דיאס המוסר הפנומנלי (לדעתי המוסר השלישי הטוב בסגל) עדיף עליו אלא גם ארדה גולר. אני לא מנתח אותו ומחלק לו ציונים רק לפי הגולים למרות שהיו ימים שרודריגו היה עושה גול ממצב אחד או שניים. שייקח כדור גם אם העמדה היא בצד ימין איכשהו למרות שהיום זה זמן טוב שישחק בשמאל, שיעשה תנועה, מספיק עם הפרצוף הסובל. מבחינתי זה פשוט: מברהים דיאס אנחנו לא רואים מספרים אבל כן זה מתקרב, מרודריגו לא רואים כלום.

זה רע כשדווקא אחרי חצי שעה אדירה שלו - מהיר, מסוכן, רץ, בטוח - קיליאן אמבפה נפצע - אבל שיהיה. מתאים לי ויניסיוס שקיבל הזדמנות אחת מתנה מהאיטלקים והעניש. אם הוא כבר באמת בריא זה שדרוג יוצא דופן ומשנה את המשחק שלנו מקצה לקצה.

וכמובן ג’וד זה שבכל מקום, הקפטן האמיתי בלי סרט. פדה ואלוורדה למשל נראה קצת חסר אנרגיות וכעת הוא מפצה עליו. מנצח בכל מאבק פיזי, נמצא בכל מקום. הוא בא לקבל כדור מהבלמים, הוא לפתע לוחץ גבוה, הוא יורד לאחור, פתאום הוא מוסר לעומק ומסיים, כשהכדור אצלו אתה יודע שיקבל את ההחלטה הנכונה. הוא הרים את הקבוצה לדעתי בזמן הזה והוא הגלאקטיקו היוצא דופן - זה שתמיד רעב ועושה הכי הרבה עבודה ‘מלוכלכת’. גם אם זה יהיה רק לכמה שעות בודדות - כל כך חשוב שנהיה בפסגה. רק קארים בנזמה וכריסטיאנו רונאלדו איך לא - הבקיעו שישה משחקי ליגה רצופים בעשור האחרון במדי ריאל (כריסטיאנו הגיע ל-11) - יאללה לך על זה.

הלוואי שדווקא נגד האקסית בה פרץ ושמולינו מאוד הרשים - פראן גם יעלה במדד הסטטיסטיקה ויספק איזה בישול, תמיד מרגיש לי שלא מספיק מוסרים לו, גם הוא בעלייה. אני קצת חושש מלוקאס ואסקס למען האמת.

כשחאמס רודריגס חתם בראיו האמנתי שהוא יהיה רלוונטי למשחק כזה, שהוא יהיה ה-10 והקבוצה תעבוד עבורו. קראתי את רוב הריאיון במארקה - היו ימים מה שנקרא, איזו רגל שמאל. כנראה שזה גם שהוא לא נותן מעצמו מספיק וגם המאמן אולי קיבל אותו כהנחתה, לא יודע. אם ראיו באמת עולה רק עם ארבעה שחקני הגנה אז כל הכבוד לה. תנו לנו את זה ולעזאזל עם ה-22:00 בלילה הזה כבר. האללה מדריד!

גם השעה הזאת וגם 4-4-2 כנראה. הללויה. :partying_face:

דואגים לך שתירדם מוקדם, גם על זה יש תלונות?

יש הרכב למשחק נגד ראיו וייקאנו! שריקת הפתיחה ב-22:00 בוויקאס. קרלו אנצ’לוטי מפתיע מאוד עם ספסולו של ויניסיוס ג’וניור (רק נגד אספניול ב-1:4 העונה הוא שיחק כמחליף) ובמקומו משחק ארדה גולר. רודריגו במקומו של קיליאן אמבפה כצפוי, ברהים דיאס ממשיך ב-11. דני סבאיוס ירד לספסל, ובמקומו הקפטן לוקה מודריץ’ גם אדוארדו קמאבינגה המתקאמבק ממתין לזמנו וכרגיל אורליאן טשואמני במקום ראול אסנסיו. ניצחון יאפשר לריאל להעפיל לפסגה לפחות זמנית. תנו לנו את זה. האללה מדריד!

ההרכב: קורטואה, לוקאס, רודיגר, טשואמני, פראן גארסיה, ואלוורדה, מודריץ’, גולר, בלינגהאם, ברהים ורודריגו

אני מקווה שלא נצטער על זה שוויניסיוס על הספסל ושזה לא אומר חלילה שאין התקדמות בהחלמה שלו. מישהו צריך לקחת על עצמו ולהוות את המסה מקדימה, נמאס לחכות לרודריגו, אולי ברהים דיאס. על ראול אסנסיו ואורליאן טשואמני אתם יודעים מה אני חושב, גם חבל שדני סבאיוס בחוץ כשהוא בכושר טוב, הלוואי שלוקה מודריץ’ ישתיק אותי. ואמוס ג’וד.

אני לא יודע מה מצבו הפיזי של ויני, אם כי לבטח טוב יותר מיום שלישי. לי מפריע מאוד חוסר הפיזיות שלנו מקדימה, רק ג’וד נוכח בפן הזה, וזה לא מספיק. אם להתעקש על טשואמני אז דווקא באמצע היה עדיף בעיני.
נקווה שההרכב הזה יראה שאפשר גם לנצח בעזרת שכל גם עם נחיתות פיזית, בעיקר כשלוקה פותח.

דעה אולי קצת פחות פופולרית- אני בסדר לגמרי עם ההרכב.
זה המגרש כנראה הקטן ביותר בספרד ואנחנו צריכים כמה שיותר שחקנים עם טכניקה שמסוגלים לשחק על שטח קטן, לעשות דריבל ולמסור פס שיחתוך הגנה.
מהירות פחות באה לידי ביטוי כאן ואשמח לראות את ויני נכנס כשההגנה של ראיו מותשת, בכל מקרה כנראה שהוא לא כשיר ב100 אחוז.
גם לגבי טשואמני/אסנסיו למרות שהייתי מעדיף את הספרדי אני לחלוטין יכול להבין.
בכל מקרה לא מצפה כמובן לתצוגה כי זה לא יקרה אבל כן ל3 נקודות גם אם בשיניים.

אחד הדברים הגרועים שיכולים לקרות לנו זה לספוג שער מוקדם כזה. בונקר מובטח

כשהם לוחצים זה נראה כמו המגרש הקטן והצפוף בעולם שאין בו מטר לזוז, כשאנחנו לוחצים זה נראה כמו המגרש הכי גדול ומרווח בעולם ושיש להם אינסוף אפשרויות מסירה ודרכים לצאת.
זה לא הגודל של המגרש ולא נעליים, זה פשוט קבוצה מאומנת מול לא.

עוד מישהו רוצה להגיד עוד פעם שאנחנו מגזימים עם פראן גרסיה?
שחקן על הפרצוף, יכולת מזעזעת

הבעיה כרגע היא לוקאס ואסקז, פחות פראן גרסיה, לא המגן השמאלי האידיאלי לריאל אבל החלופה היא מנדי.

השני נראה קרוב, אין לנו קישור, קמאבינגה או סבאיוס חייבים להיכנס למרכז המגרש ליד פדה, אם אנצ’לוטי חייב את הגופה של מודריץ’ ב 11 אז שיוציא את גולר

הבעיה היא גם לוקאס ואסקז
לפחות ללוקאס יש תירוץ, הוא בשלהי הקריירה והוא גם בכלל לא מגן. הזוי בעיניי שעוד נותנים לפראן גרסיה דקות

בקטן, לוקאס וסקאז מגן רע. בגדול, מגנים זו בעיה אנושה שלנו כבר שנים. בלי קשר, נראה שדווקא מודריץ׳ חלם שם ואיבד את השחקן שלו. אבל אנחנו נראים חרא כמו רוב העונה הזאת אז האשמות אישיות נורא מיותרות.

טוב כיביתי טלוויזיה
שייגמר גם 5-2 זה פשוט כואב לי בעיניים

2 המשחקים הטובים שלנו (יחסית) העונה היו כשפדה היה מגן ימני ושיחקנו 4-3-3. מה עושה קרלו? חוזר למערך בו נראינו רע. למה?

זה מרגיש כאילו אין ישיבות וידאו.
תמיד מישהו מגיע עם הפנים לשער מקו שני או שיש אי סדר באיזה כדור גובה.

אנליסטים, ישיבות וידאו. זה לא קורה? הזוי.
בא לי לכבות את הטלוויזיה.