לקראת קאדיס| ריאל מדריד לא מתרגשת ממכת הקורונה שפקדה את המועדון ומחפשת ניצחון מספר 11 ברציפות נגד היריבה מהתחתית מחר (ראשון, 22:00) בסנטיאגו ברנבאו. מודריץ’ אובחן כשלילי אך סובל מהתקררות והוא בחוץ. אנצ’לוטי אישר שהזאר יפתח וגם בנזמה בסדר. הכל לקראת המשחק - כאן
סטטוס ריאל מדריד:
ריאל מדריד מגיעה למשחק על הגל של עשרת הניצחונות הרצופים בכל המסגרות, האחרון שבהם 0:2 על אתלטיקו מדריד ומחפשת את ה-11 – מחצית מהשיא ב-2014-15 עם קרלו על הקווים. גם “מכת הקורונה” במועדון, לה אף אחד לא ציפה - ממש לא ערערה אותה. המטרה היא לצאת לפגרת חג המולד עם 6 מ-6. “לא חשבנו אפילו לבקש לדחות את המשחק. יש לנו סגל גדול ואיכותי ואנחנו מוכנים. עלינו ללמוד לחיות עם הנגיף שהוא פחות חזק עכשיו”, הבהיר אנצ’לוטי. ואכן לקבוצה היה שבוע ימים להתכונן לקאדיס – פרק זמן לא שכיח בזמן העומס הזה. אז כדי להסתדר ללא מודריץ’ שנתן שואו אדיר בדרבי (הוא אובחן אמנם כשלילי אבל סובל מהתקררות ולא ישחק ולגבי בילבאו, בגלל השוני בפרוטקול הבריאות בקהילות השונות – אין לדעת), ללא אסנסיו ורודריגו וגם ללא בייל ומרסלו איסקו (לא כשיר) – המועדון ישתמש בשחקני קסטיליה כמו פטר גונזאלס בן ה-19 שמככב בקסטיליה ולא נכלל בסגל שלה למשחק נגד בטיס. כמובן שאחרי כמה וכמה משחקים נהדרים – היכולת מחר פחות חשובה אלא הנקודות. בפן המקצועי, קרלו חלק שבחים לקאדיס שנאבקת היטב אך אמר שהוא לא פוסל שריאל שוב תגן בצורה נסוגה.
בואו נאמר את האמת – היה יכול להיות הרבה יותר גרוע. בכל מקרה, מה שלא עשו הפציעות – חלילה – עשתה הקורונה. קרלו לא מאמין ברוטציות ואהבת לדקלם את ‘דינמיקת הניצחונות המבורכת’. כעת יהיו שינויים. פדה שלא פתח מאז ההפסד לאספניול איי שם באוקטובר – יחזור ל-11. דני קרבחאל השברירי שפתח בשמונה מעשרת המשחקים האחרונים – לא התאמן וייעדר ולוקאס ואסקס יפתח כמגן ימני. חדשות טובות הגיעו מכיוונו של קארים בנזמה שזכה בפרס הספורט השנתי של ה-AS. החלוץ לקח חלק באימון המסכם – “הוא מרגיש בסדר גמור וישחק בוודאות”, אמר. קארים כזכור הוחלף במחצית בדרבי כאמצעי זהירות.
הצמד-חמד החם באירופה שכה נהנים לשחק יחד – 23 שערים יש להם יחדיו ב-17 משחקי ליגה – ירשמו ציון דרך. ולא מדובר בכך שוויני נבחר בפעם השלישית לשחקן החודש של האוהדים (יחד עם שחקן החודש בלה-ליגה). בנזמה ירשום את הופעת הליגה ה-400 שלו במדי ריאל וחייב לציין את המאורע עם שער. עד היום יש לו 205. אם ירשום שלושער למשל – יגיע למספר בלתי נתפס של 300 שערים במועדון. אצל ויני המספרים צנועים יותר – הוא יחגוג את ההופעה המאה שלו בליגה. עד היום יש לו 18 שערים – ועשרה מהם העונה. בכל מקרה נראה שרק הפעם סיפור המשחק הוא השחקן השלישי בחלק הקדמי – תנו כבוד לאדן הזאר. כמה פעמים כבר קראנו את הכותרות האלה: “Ahora o Nunca” – עכשיו או לעולם לא, בהקשר של הדרבי. דווקא בשבוע בו דובר על חזרה אפשרית שלו לליל – הבלגי קיבל ‘פרס משמיים’ כשחבריו לא כשירים. מי שכן כשיר לפתע הוא דני סבאיוס שנכלל בסגל לראשונה העונה ולא שיחק במדי הקבוצה מאז אפריל 2019 במהלך ההפסד לראיו.
המיסטר אישר במפתיע שהזאר יפתח בהרכב מה שלא קרה לו כבר כמעט שלושה חודשים – מאז ה-28 בספטמבר במהלך ההפסד 2:1 לשריף – משחק בו היה טוב דווקא ומאז 21 הדקות ששיחק כמחליף נגד אוססונה היו המקסימום עבורו (424 דקות בלבד העונה - השחקן ה-16 השימושי בסגל). הוא לא שיחק בליגה מאז הניצחון הדחוק 1:2 על ראיו בנובמבר. זה היה יכול להיות הרסני מבחינתו אם גם הפעם לא היה מגיע תורו. ייתכן ואנצ’לוטי אמר את המצופה ממנו במסיבת העיתונאים, ועדיין – לפחות בגישה הזאר חייב להיות כמו השחקן של צ’לסי. שדורש לקבל את הכדור גם אם הוא השלישי בהיררכיה; שמנסה לכדרר, להוציא את היריבים משיווי משקל וכמובן גם לכבוש. השנה עדיין או לו שער. כל אוהד רוצה שהוא יצליח לפחות רגעית. “הוא יפתח ולא בגלל הנפגעים האחרים אלא כי הוא מתאמן היטב והרוויח את זה ביושר, מגיע לו. הוא לא תמיד הצליח להתאמן במאה אחוז. הוא מוכן עכשיו. הוא לא היה רגיל לשחק בימין והעדפתי שם את רודריגו ואסנסיו”, אמר המאמן וסיכם: “יש לו הכל כדי לעשות מחצית שנייה טובה של העונה ולהיות מכריע”. בלי קשר להזאר, בכל הרכב – ריאל מחפשת ניצחון בית שביעי ברציפות ולהיפרד מהברנבאו ל-2021 עם שלוש נקודות.
מחפשים ניצחון במשחק הבית האחרון ב-2021
ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| לוקאס ואסקס, אדר מיליטאו, דויד אלאבה, פרלאן מנדי| קאסמירו, טוני קרוס, פדה ואלוורדה| (אדן הזאר, ויניסיוס ג’וניור וקארים בנזמה
מה המצב קאדיס?
קאדיס חווה על בשרה את ‘תסמונת העונה השנייה’ – עולה חדשה ששרדה בלי בעיות (סיימה במקום ה-11) ומגלה שהיום שאחרי הרבה יותר קשה. הקבוצה הצנועה מדורגת מתחת לקו האדום במרחק שתי נקודות מחוף מבטחים (לאלאבס משחק חסר), כאשר לשם השוואה, בעונה שעברה היו לה שבע נקודות יותר – 20. הקבוצה הקטנה כמעט קיבלה אוויר לנשימה אחרי שלושה הפסדים רצופים בהם ספגה לא פחות מ-11 שערים שערים (רביעייה משפילה נגד חטאפה, 4:1 מול אתלטיקו והפסד 3:1 לאלצ’ה ללא מאבק), אך שתי דקות לסיום ספגה שער שוויון אכזרי מחורחה מולינה הוותיק והסתפקה ב-1:1 ביתי נגד גרנאדה. “מולינה העמיק את החור השחור של קאדיס”, נכתב. שער יתרון של המגן סנטיאגו ארסמנדיה לא הספיק. לקאדיס כבר היו שבעה משחקים ללא ניצחון העונה. למרות הכל, ויפה לראות, מעמדו של המאמן אלברו סרברה שעומד על הקווים מאז 2016 - לא מוטל בספק. “הרצף הטוב ביותר שלנו עוד לפנינו”, אמר.
אין לה עוד ניצחון בית העונה אך בחוץ המצב קצת יותר טוב עם שמונה נקודות מ-24 - גברה על סלטה ויגו בבלאידוס ועל בילבאו בסאן ממס. כמובן שבקבוצה זוכרים היטב את הניצחון במדריד וחולמים לעשות זאת שוב. החלוץ צ’וצ’ו לוזאנו שהיה הגיבור אשתקד, מציג עונה גדולה עם חמישה שערים ושלושה בישולים ב-15 הופעות כשמשחק השיא שלו היה השלושער נגד ויאריאל. בניגוד אליו, אלברו נגרדו הוותיק אמנם עם חמישה בכל המסגרות אך רק שניים מהם בליגה. בששת המשחקים האחרונים הוא פתח בהרכב רק פעם אחת, במשחק אחד לא שותף ובניצחון על בילבאו עלה לשש דקות בלבד. לחלוץ אגב סעיף בחוזה לפיו הוא ייתארך בשנה נוספת לפי מספר משחקים וחסרים לו עוד 11. אשתקד הוא שיחק ב-35 מ-38 משחקי הליגה והיה הרכש הראשון של המועדון – זה היה בטיפולו של הנשיא, אך השנה המצב אחר לגמרי כאמור. זה לא שבהגנה הכל דבש. רק לבאנטה נועלת הטבלה ספגה יותר – 32 שערי חובה לעומת 31. השוער ג’רמיאס לדסמה הצליח לשמור רק שלוש פעמים על שער נקי העונה.
אולי הניצחון 0:1 באמצע השבוע על אלבסטה בגביע המלך, בהרכב יחסית משני (ותודה לחלוץ פלורין אנדונה שהיה שם עבור הקבוצה), יגביר במעט את הביטחון. אז השחקנים הבכירים יחזרו להרכב אך מי שלא יהיה שם הוא הקשר סאלבי סאנצ’ס שיחמיץ את המשחק בגלל הכרטיס האדום שספג נגד גרנאדה ובמקומו ישחק איבן אלאחו כשאין יותר מדי אפשרויות אחרות גם קרלוס אקאפו יקבל הזדמנות, כמגן ימני על חשבון איזה קרסלן הפצוע שהוא משיאני הדקות של הקבוצה העונה - שלישי במספר. בקישור ההתקפי נמצא למצוא את אלכס פרננדס, האח של נאצ’ו שתרם שלושה שערים ושיחק נגדנו גם אשתקד. הקפטן חוסה מארי חסר המזל טרם שיחק העונה בשל פציעות ארורות והפרמיירה שלו תיאלץ שוב להידחות.
המאמן סרברה, שמתקרב לניצחונו המאה בקאדיס (מחר יהיה זה משחקו ה-255), שומר על פרופיל נמוך לקראת המשחק הקרוב. “אנחנו יודעים שזה משחק חשוב ומיוחד מאוד עבור אנשים רבים. אבל עבורינו זה עוד משחק אחד. נגיע בהתלהבות גדולה מאוד, להוטים לשחק בברנבאו נגד יריבה ברמה הזו”. הוא משוכנע שהקבוצה נמצאת במצב טוב: “אני חושבים שיש שיפור גם אם התוצאות לא טובות. אני עוזב את המשחקים עם תחושות טוב יותר. כמובן שזה לא הזמן הכי טוב לפגוש את ריאל. המשחקים האלה הם שונים. ריאל קבוצה מצוינת, השנה הם עושים יותר דברים כקבוצה מאשר בשנים האחרונות אבל יש להם שחקנים עם יכולת אישית פנטסטית”. הוא נשאל מה הוא מצפה שיתפתח על כר הדשא וענה: “הם ינסו להניע את הכדור זמן רב ולחפש את המרווחים אצלנו בשטח ובסבלנות. אנחנו נחכה שריאל תטעה ונצא מהר קדימה. הייתי מעדיף שזה יהיה אחרת ושוויוני יותר אבל אני יודע מה יהיה”. השנה קאדיס הצליחה לסיים בתיקו נגד ברצלונה (1:1) ו-ויאריאל (3:3) אך בקבוצה יודעים שמחר זה סיפור אחר. בינתיים אלכסנדר מדינה, כיום בן 43 - נשאר גיבור מקומי. האחרון שהבקיע נגד ריאל בברנבאו…
נגרדו. העונה שעברה הייתה מוצלחת יותר
קאדיס – הרכב משוער: ג׳רמיאס לדסמה| קרלוס אקאפו, פאלי, חואן קאלה, אלפונסו אספינו| ינס ג’ונסון, אלאקרון, איבן אלאחו, אלכס פרננדס| אלברו נגרדו וצ’וקו לוזאנו
היסטוריה ומפגשי עבר:
אחד המשברים הקשים אשתקד עם זידאן על הקווים החל באותו הפסד ביתי ארור 1:0 לקאדיס במחזור השישי (בכל עונת האליפות ריאל לא הפסידה בביתה). מעבר לכך, זו הייתה הפעם הראשונה בה ריאל נכנעת ליריבה הצנועה הזו כמארחת. אנתוני לוזאנו כבש (16) וריאל, בוורוד מזעזע – שיחקה רע והפסידה. לאחר מכן היא גם נכנעה לשחטאר לפני הקלאסיקו; הרושם האחרון מקולקל אבל המאזן של ריאל נגד קאדיס בליגה בבית הוא נהדר – 11 ניצחונות (85%), תוצאת תיקו אחת (8%) והפסד בודד (8%), יחס שערים 10:36 לטובתה כמובן. למעשה, ריאל ניצחה בכל תשעת המשחקים הראשונים הביתיים נגד היריבה הזו, החל מפעמיים 0:2 ב-1978 וב-1982 (ויסנטה דל בוסקה היה בין המבקיעים), עד לתיקו 1:1 במחזור ה-20 בעונת 1991-92 ככה במפתיע (גם השער אותו כבשה ריאל היה בכלל שער עצמי).
הקינטה דל בויטרה סיפקה שלוש רביעיות ברצופות – 0:4 בעונת 87-88 ים צמד של הוגו סאנצ’ס, 0:4 בחלוף עונה כשבוטראגיניו בן המבקיעים, ו-1:4 בעונת הגדולה 1989-90. אולם הניצחון הכי מרשים היה קצת קודם לכן, 2:6 בעונת 1983-84 עם די סטפאנו על הקווים. צמדים לפינדה וחואניטו. הניצחון הביתי האחרון על קאדיס היה במחזור ה-20 של עונת 2005/06. רוביניו שרשם הצגה בלתי נשכחת במשחק הראשון, בהופעת הבכורה בלבן – היה בין המבקיעים בהקפצה נהדרת. זה היה הפינאללה כשקודם לכן רוברטו קרלוס ובקהאם כובשים בבעיטות חופשיות ומוחקים פיגור - 1:3 בסיום. גם בסה"כ משחקי הליגה המאזן בסדר גמור עם 4:19 לריאל בניצחונות כשאשתקד הגיעה הנקמה במשחק החוץ עם 0:3 (צמד של בנזמה ואחד של אודריוסולה). אפשר כמובן לציין שהאגדה של אמיליו בוטראגיניו החלה נגד קאדיס הזו כשבפיגור 2:0 במשחק החוץ ב-1983-84, די סטפאנו הביט לספסל ו…השאר היסטוריה.
בקהאם חוגג ב-2006. מתגעגעים?